‘Ndayishimiye kan naar Engeland; fantastische transfersom lonkt voor Willem II’

Zondag, 6 september 2020 om 20:10Demen Bulbul • Laatste update: 20:27

Mike Trésor Ndayishimiye kan mogelijk verkassen naar de Premier League. Volgens Het Laatste Nieuws is de 21-jarige aanvallende middenvelder van Willem II namelijk op de radar verschenen bij Wolverhampton Wanderers en Leeds United. Willem II verlangt naar verluidt een transfersom van ongeveer zeven miljoen euro voor Ndayishimiye.

Willem II beleefde vorig zeer veel plezier aan Ndayishimiye. De Belgisch jeugdinternational werd gehuurd van NEC en maakte een uitmuntende indruk in zijn debuutjaar bij de Tilburgers. Hij was in twintig competitiewedstrijden goed voor vijf doelpunten en drie assists en had daarmee een groot aandeel in de vijfde plaats die Willem II bezette toen de competitie werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Willem II had voor 500.000 euro een optie bedongen om Ndayishimiye definitief over te nemen van NEC en maakte daar in de loop van het seizoen gebruik van. De creatieveling ligt nog drie seizoenen vast in het Koning Willem II Stadion, maar Het Laatste Nieuws stelt dit weekeinde dat de clubleiding bij een goed bod bereid is om mee te werken aan een transfer.

Ndayishimiye heeft over belangstelling niet te klagen, want behalve Wolverhampton en Leeds United zien ook Standard Luik, Racing Genk en Hellas Verona naar verluidt wel heil in diens komst. Willem II zou mikken op een transfersom van zeven miljoen euro, hetgeen een evenaring zou zijn van het clubrecord: Mounir El Hamdaoui verkaste in 2007 voor een vergelijkbaar bedrag naar AZ.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door robby)

De stadionspeakers drinken er vast eentje op

6 september 2020 om 20:18

Net nu hij zijn naam na een jaar oefenen onder de knie heeft. Zal eerder gek worden haha

6 september 2020 om 20:29

Die zal wel met een andere naam gaan spelen voor de marketing. Tresor of zo.

6 september 2020 om 21:48

Als ik naar dat armoedige middenveld van PSV kijk dan denk ik waarom halen ze deze jongen nou niet. Zo een goeie speler in je eigen regio laat je toch niet lopen voor dat geld. Zou het middenveld en het hele team meteen een opwaardering geven. Kan wel zijn dat ze vinden dat hij de ontwikkeling van Ihatarren teveel in ed weg zou kunnen gaan zitten. Maar beiden op het middenveld met een breker, dat is toch smullen.

7 september 2020 om 00:31

Ja een goede TD en scout hadden misschien toen al de gok van 5 ton genomen aangezien hij toen echt lekker aan het ballen was bij Willem 2 Zo zitten er wel meer clubs te slapen met wat er in de Eredivisie al niet rondloopt.

7 september 2020 om 09:16

Dat kon natuurlijk niet. Willem II had een eenzijdige optie om hem voor 5 ton definitief over te nemen van Nec. Andere clubs hadden hem voor dat bedrag niet kunnen kopen, aangezien Willem II dan altijd die optie had benut bij de eerste interesse. Als je goed had gescout, had je hem wel een jaar eerder voor 5 ton op kunnen pikken bij Nec.

Zou top zin voor Willem 2. Opndit niveau doet van Geel het toch uitstekend.

6 september 2020 om 20:31

v Geel? Je bedoelt Matthijsen

6 september 2020 om 20:39

Mathijssen is sinds 2016 als technische directeur verantwoordelijk voor het transferbeleid en is daarmee een van de belangrijkste reden voor het recente succes van Willem II. Van Geel werd in 2019 algemeen directeur en heeft dus, als doet hij dat vast prima, niet bijster veel bijgedragen aan de opmars van de club.

Nee, deze jongen moet eerst naar de top van de Eredivisie. Ndayishimiye is echt een fantastische voetballer, maar hij moet eerst de top van de Eredivisie (of de Belgische Pro League, terug op eigen bodem) meemaken, CL voetbal spelen en dan pas de stap naar een topcompetitie maken. Zou niet misstaan bij PSV of Ajax eigenlijk.

6 september 2020 om 20:27

Bij Ajax zou hij echt totaal niks toevoegen. Hij zou daar ergens in Jong Ajax verdwijnen... We hebben nu al jongens als Tadic, Promes, Labyad, Kudus en Gravenberch die achter de spits kunnen spelen. Ook Unuvar en Ekkelenkamp zijn er nog. Totaal geen behoefte aan die speler. Bij PSV denk ook niet... Als Willem 2 lekker 7 miljoen kan ontvangen zou ik dat gelijk rondmaken.

6 september 2020 om 23:09

@De Toekomst Goede voetballers zouden altijd welkom moeten zijn bij Ajax. En deze jongen past met zin speelstijl perfect bij Ajax (hoewel ik hem zou aanraden om naar PSV te gaan). Je somt een rijtje spelers waarvan er veel niet op zijn positie spelen (kudus, Gravenberch) of spelers die in kwaliteit niet in de buurt komen van deze jongen (labyad en Ekkelenkamp). Als jij dat soort spelers graag in het eerste van Ajax ziet dan zou je denk ik heel blij moeten zijn met een Tresor die zeker een klasse beter is dan Labyad en Ekkelenkamp. Grappig ook dat je "per ongeluk" de naam van Noa Lang weglaat, die op dezelfde positie speelt en wel de kwaliteiten heeft om een vaste speler van Ajax 1 te zijn. Hoezo manipuleren?

6 september 2020 om 20:35

CL spelen en dan naar Leeds vertrekken? Dat lijkt me onnodig, dit is typisch zo'n speler die dalijk via Leeds bij Southampton of Fulham beland, waar de verwachtingen niet zo hoog zijn. CL ervaring doe je alleen op bij de top van NL en België en daar komt hij echt tekort voor. Leeds mooie club, leuk dat ze eindelijk weer op het hoogste niveau mee doen en zou een mooie stap zijn.

Dat Leeds he... die hebben écht een goed beleid. Veel jonge talentvolle spelers halen ze daar binnen, met de juiste sturing en ervaren krachten zouden ze best weleens kunnen verrassen.

6 september 2020 om 20:30

Lijken zich wel enorm op de Eredivisie te concentreren als je de geruchten mag geloven.

6 september 2020 om 20:36

Nee hoor, ze hebben ook een Kroaat op het oog van Zagreb en ze hebben ook wat spelers uit Engeland. Daarnaast Rodrigo van Valencia overgenomen. Ik ga ze aandachtig volgen komend seizoen.

6 september 2020 om 20:37

Onze competitie bezit ook redelijk wat jong, goedkoop talent. Eigenlijk bijzonder dat dat zo weinig wordt opgemerkt. Spelers als Bony, Honda, Ziyech, Suárez, Mertens, Strootman en anderen waren in het verleden al erg goed bij een club die niet behoorde tot de klassieke top 3. Beetje beter scouten in Nederland is echt wel interessant.

6 september 2020 om 21:12

Marcelo Bielsa is een aanvallende coach, met een unieke speelstijl. In Engeland lopen er alleen maar houthakkers rond, en de Engelsen die een beetje kunnen ballen zijn financieel onhaalbaar. In de eredivisie loopt daarentegen veel voetballend talent rond dat ook nog eens voor Engelse begrippen spotgoedkoop is. Een Klich kreeg onder de vorige coach nooit kansen bij leeds waardoor hij meteen weer aan Utrecht werd verhuurd. Marcelo Bielsa ziet het bijvoorbeeld wel in hem zitten aangezien Klich letterlijk alles heeft gespeeld sinds de komst van de Argentijn.

6 september 2020 om 22:25

Klopt, helemaal mee eens. Ik vind het eigenlijk bizar hoe veel clubs vaak kwalitatief en nog vaker kwantitatief zo'n magere scouting hanteren. Niet zelden is het luie bord-op-schoot-scouting binnen de landsgrenzen en als gevolg wat geschuif met dezelfde gezichten in de Eredivisie. Hoe Ajax zijn slag jaarlijks slaat is wat je wilt zien van je TD, die zich met ervaren scouts als Veltmate en Van der Zee gedekt weet, ook al blijft het gek dat slechts zes scouts fulltime actief zijn om namens de Amsterdammers de brug met de Europese top moet slaan. Daarnaast heb ik veel respect voor de energie die FC Utrecht, AZ en Heracles in doortastende scouting leggen. Maar voor de rest ben ik weinig onder de indruk van de creativiteit in het scoutingsdomein. Met name van mijn eigen club, dat vroeger juist om haar creativiteit bekend stond, maar tegenwoordig nog te lui lijkt om naar Zuid-Amerika te vliegen om de competitie daar eens in kaart te brengen.

Hij was vorig jaar een van de beste middenvelders van de Eredivisie. Ik vind 7 miljoen laag hoor als Heerenveen Ejuke voor 12 miljoen verkoopt.

6 september 2020 om 21:02

Maar dat was meer doordat Russische clubs geen flauw benul hebben hoeveel een speler waard is. Beetje hetzelfde toen Spartak Til haalden voor 16-18 miljoen. Ejuke voor 11,5 miljoen halen is van de zotte. Maar ze denken dat ze een nieuwe Musa halen die het wel goed deed bij Cska. Ik denk dat menig club voor Ejuke ook rond dit bedrag zal hebben betaald. Weet overigens niet als Ndayishimiye wel toe is aan een stap naar de Premier League. Als de geruchten waar zijn, dan ziet Leeds hem waarschijnlijk als toekomstige vervanger voor Hernandez, die vorig seizoen de grote spelmaker is maar inmiddels al op leeftijd is en Wolverhampton zien hem als versterking voor de breedte, want ze hebben met Moutinho, Dendoncker, Jordao en Neves maar vier middenvelders.

Gaat dan heel snel met die jongen. Goeie transfer natuurlijk voor Willem II qua financien. Binnen een paar maanden een speler kopen voor 5 ton en rond de 7 miljoen verkopen. Twijfel wel of de stap niet nog te vroeg is.

Hoe kreeg Willem 2 eigenlijk zo veel geld voor Mounir el Hamdouai nadat hij een heel seizoen geblesseerd was?

6 september 2020 om 21:29

Tja. Hij scoorde 3 keer in vier wedstrijden, en AZ verkocht koevermans op de voorlaatste dag van de transfermarkt. Op de allerlaatste dag kwamen ze bij Willem II uit, die vroegen uiteraard de hoofdprijs, en az was blijkbaar wanhopig genoeg.

6 september 2020 om 23:00

En het heeft ze wanhoop gegeven, nietwaar? Jeetje, wat een ondertoon.

7 september 2020 om 09:23

Huh? Ik snap niet wat je bedoelt met ondertoon?das toch niet zo vreemd? Ze hadden nog een uur om een spits te halen voor de transfermarkt sloot en waren blijkbaar zo wanhopig om toch nog een vervanger voor Koevermans te presenteren, dat ze daar veel meer voor wilden betalen dan hij eigenlijk waard was.echt heel benieuwd wat je daar voor ondertoon uit haalt...

Ndayishimiye was vorig jaar zeker een van de beste spelers die niet bij de traditionele top 3 hoorde.ik denk dat als de eredivisie ooit weer een competitie van formaat wil worden, clubs als Willem 2 zich niet meer moeten laten piepelen met 7 miljoen.deze speler is 21 en nu al zo goed, ze zouden zeker 15-20 miljoen ervoor kunnen krijgen. we moeten stoppen met de Aldi van het voetbal zijn en gewoon normale prijzen gaan vragen voor de kwaliteit die leveren.

6 september 2020 om 21:51

Ja, leuk idee, maar onhaalbaar. De transfersommen die clubs kunnen vragen/weigeren heeft ook te maken met de financiële situatie bij een club en het risico dat een club kan nemen. In Nederland hebben clubs relatief lage inkomsten, dus kunnen zij niet zomaar miljoenen weigeren.

6 september 2020 om 22:36

Daar maak je eigenlijk wel een goed punt. Zo had ik het nog niet bekeken.

6 september 2020 om 22:21

Nouja als je in eens keer zo'n 60% van je jaar budget kan krijgen voor een speler dan kan en mag je dat niet weigeren. Tresor is nog heel erg wisselvallig en an beter nog even blijven maar als ie zelf wil lekker laten gaan en hopelijk met doorverkoop clausule. Zn vervanger is al in huis en voor 8ton kunnen ze een speler aantrekken die al 1,5 jaar in dit team gespeeld heeft en ook op 10 uit de voeten kan. Maar als ik Tresor was zou ik dit seizoen in Tilburg af maken en dan een leuke stap zetten. Hij gaat het nu nog niet redden in de PL hoor.

6 september 2020 om 23:01

“Tresor is nog erg wisselvallig” zeg je. Dus hij kan beter gaan? Want een wisselvallige speler wil je niet hebben, toch? Snap dat kleiner maken van een speler nooit zo als de bedoeling is dat een speler blijft.

7 september 2020 om 09:27

Ligt er aan vanuit welke club je het bekijkt. Kijk je naar Real Madrid / Barcelona / PsG enz heb je gelijk. Maar Willem II valt niet in die categorie. Willem II heeft als doel jonge talent volle jongens (liefst met een krasje) te halen en die te laten groeien door veel speelminuten in de ED en dan te verkopen. Dan moet je accepteren dat je wisselvallige spelers laat spelen en het vertrouwen geeft. Goed begeleidt en traint om ze zo constanter te maken en te groeien waardoor ze naar de top van de eredivisie (of hoger) kunnen. Barcelona gaat geen spelers opleiden om ze vervolgens door te verkopen aan Spaanse topclubs of Europese topclubs. Die willen en kunnen de allerbeste houden. Een wisselvallige speler gaat daar verhuurt worden of verkocht worden. Ik denk dat als Tresor nog een jaar in Tilburg blijft hij beter wordt en vervolgens meer kans krijgt bij de PL club om daar aan spelen toe te komen. Bovendien kan Willem II er dan ook meer voor vragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle32-8
14.RKC Waalwijk26-17
15.Willem II22-30
16.VVV-Venlo22-36
17.FC Emmen21-28
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. TrésorMiddenvelder294
V. PavlidisAanvaller298
M. KöhlertAanvaller270
C. NunnelyAanvaller276
G. SağlamMiddenvelder212
K. WriedtAanvaller196
W. SpieringhsMiddenvelder170
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

1 fan
21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren