AZ verrast en haalt Timo Letschert naar Eredivisie

Donderdag, 3 september 2020 om 15:04Dominic Mostert • Laatste update: 08:08

Timo Letschert voegt zich bij AZ. De Alkmaarders maken donderdagmiddag melding van een mondeling akkoord met de transfervrije verdediger over een driejarig contract. Het is een verrassende deal, mede doordat Letschert in beeld was bij sc Heerenveen. Letschert nam na het afgelopen seizoen afscheid van Hamburger SV.

Voor de 27-jarige verdediger betekent zijn aanstaande transfer naar Alkmaar een terugkeer in de Eredivisie. Eerder speelde hij voor FC Groningen, Roda JC Kerkrade, FC Utrecht en Sassuolo; in het seizoen 2018/19 verhuurde Sassuolo hem aan Utrecht en dat was het laatste seizoen waarin Letschert in Nederland actief was. Vorige maand schreef de Leeuwarder Courant dat hij in beeld was om Heerenveen te versterken. Trainer Johnny Jansen zag in Letschert een van de toekomstige leiders van de ploeg, zo luidde de berichtgeving.

Dit bericht bekijken op Instagram

Timo Letschert keert terug in de Eredivisie! ?? De 27-jarige verdediger is met AZ tot een mondeling akkoord gekomen over een driejarig contract. Letschert stond ook in de belangstelling van sc Heerenveen, maar Alkmaar wordt dus zijn nieuwe werkomgeving. Hij debuteert donderdagmiddag al in het oefenduel van AZ met KAA Gent. Letschert speelde eerder in Nederland voor FC Groningen, Roda JC Kerkrade en FC Utrecht. De AZ-aanwinst vertrok onlangs transfervrij bij Hamburger SV, nadat promotie naar de Bundesliga was mislukt. #transfer #eredivisie #az #azalkmaar #hsv #hamburgersv #letschert

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Letschert kreeg begin juli te horen dat zijn aflopende contract niet werd verlengd bij HSV. Nadat de club promotie naar de Bundesliga misliep, nam men afscheid van meerdere spelers, onder wie Letschert. Als HSV wel was gepromoveerd, had de Nederlander een nieuw contract voor twee seizoenen kunnen ondertekenen in Hamburg. Nadat zijn contract werd opgezegd bleven beide clubs onderhandelen over een nieuwe verbintenis tegen andere voorwaarden. Van een akkoord is echter geen sprake en dus kan Letschert zich transfervrij aansluiten bij AZ.

De komst van Letschert volgt kort na de bekendmaking van het vertrek van een andere verdediger: Thomas Ouwejan. AZ meldde donderdagmiddag dat de linksback voor een jaar wordt verhuurd aan Udinese, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. Letschert is de derde aanwinst van AZ deze zomer. Eerder kwamen Hobie Verhulst en Elber Evora over van respectievelijk Go Ahead Eagles en Feyenoord.


Poll

Timo Letschert is een uitstekende aanwinst voor AZ


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door badhabbit)

Als backup mag ik hopen.

3 september 2020 om 15:11

Als backup? Timo Letschert in goede conditie zou een prima aanwinst zijn voor clubs als AZ en Feyenoord. De rest van de top5 zit qua verdedigers goed vol.

3 september 2020 om 15:15

Ik heb Letschert in de play offs zien spelen bij HSV maar dat zag er echt niet uit, ik hoop voor de Az'ers dat hij in de rangorde achter Leeuwin komt te staan die ik persoonlijk mogelijk hoger inschat. Aan de andere kant Ouwejan en Bergsma weg dus moest wel wat bij

3 september 2020 om 15:41

Is toch een belachelijk beleid, iedereen weet dat je al sinds januari die jongen een contract aan kan bieden. Heeft dus helemaal niemand gedaan, en nu dus al sinds juli zonder voor die wedstrijd fit is ben je 3 maanden verder.

3 september 2020 om 16:16

Lewin, Vlaar , Letschert wel heel triest Maarja het is niet anders. Vind die Huibers een matige TD.

3 september 2020 om 16:26

Ben het met je eens @baradona, maar je weet natuurlijk niet hoe het gegaan is. AZ heeft niet ongelimiteerd budget. Misschien is Letschert optie 7 of 8 en zijn die eerder opties niet haalbaar gebleken waardoor ze nu zijn doorgeschakeld naar hem.

3 september 2020 om 16:27

Vorig seizoen bijna geen doelpunt tegen gekregen, hef is maar wat je triest vind

3 september 2020 om 15:12

Momenteel hebben ze Hatzidiakos, Leeuwin en Vlaar... Zie Letschert zich bij AZ nog wel in de basis spelen

3 september 2020 om 15:48

Clasie en Koopmeiners (met name die laatste) kunnen/zullen ook nog centraal spelen

3 september 2020 om 21:29

Dan heb je toch veel liever Letschert? Koopmeirs moet je op het middenveld hebben en Clasie heeft 1 a 2 wedstrijden voldoende gespeeld achterin maar daar kan je echt niet mee aankomen als je de CL groepsronde wilt gaan halen. Letschert heeft een tijdje gekwakkeld. maar met het materiaal van AZ nu staat die gewoon in de basis naast Hatzidiakos of een Vlaar van 36

Prima aanwinst imo. Transfervrij kan je dit altijd doen. Of je dit verder brengt in Europa is een 2e, dat lijkt me niet namelijk.

3 september 2020 om 16:11

* Timo

Goede aankoop voor hun denk ik. Op Vlaar kan je ook niet bouwen. Hebben weinig verdedigers. Had hem zelf liever bij ons gezien. Vind die Edgar Ie helemaal niks..

3 september 2020 om 15:18

Advocaat had bij Utrecht niet zo'n innige band met hem. Letschert ging buitensporig tekeer in de kleedkamer toen en ik denk dat hij nu niet op zo'n gozer zit te wachten

Zeker verrassend. Had gehoopt dat ze voor oud spelers Hoedt of Donk zouden gaan. Gaan toch voor deze transfervrije optie dus.

3 september 2020 om 15:10

Donk heeft verlengd bij Galatasaray en speelt daar volgens mij ook al lang op CVM in plaats van CV. Hoedt is terug bij Southampton en kost denk ik te veel voor Az.

3 september 2020 om 15:14

Kongolo was ook sprake van toch?

3 september 2020 om 15:15

Hoedt is toch transfervrij? Ik zou Ajax dan niet eens zo gek vinden, mocht blind er triest genoeg even uitliggen.

3 september 2020 om 16:20

Hoedt was een van de matigste verdedigers in de Premier League toen hij bij Southampton speelde. Kwam op een gegeven moment dacht ik ook op de bank te zitten als ik mij goed herinner. Nee joh, die heeft echt niets bij Ajax te zoeken.

3 september 2020 om 17:10

Hoedt heb in gisteren in Noord-Holland gezien. Denk niet dat hij al terug na Southampton is.

3 september 2020 om 15:12

Die hadden inderdaad niet misstaan al denk ik dat Hoedt zelf niet wilt anders had hij vorig seizoen al wel de stap naar Az gemaakt en Donk zal wel teveel kosten qua salaris eis.

3 september 2020 om 15:19

Hoedt was volgens mij veel te duur. Antwerp kon hem ook niet betalen en Hoedt gaf zelf ook aan niet zoveel financiele concessies te willen doen volgens mij.

3 september 2020 om 15:49

Ik denk dat Donk geen optie was. Is uitblinker in de Turkse competitie

Letschert was al even niet meer in beeld bij Heerenveen, gezien wij die kneiterlange Pool net binnen hebben gehengeld, althans, zo goed als. Afijn: Goede aanwinst voor AZ! Als ze iets nodig hebben, dan is het wel een CV!

Het is de bedoeling dat AZ Champions League gaat spelen toch?! Ik hou me hart vast als ze hiermee aan komen zetten....

3 september 2020 om 15:40

AZ moet dan van Kiev winnen en daarna nog van Gent/Wien. Kleine kans dus dat ze CL gaan spelen. Geef ze 20-30% kans maximaal.

3 september 2020 om 15:56

Denk dat dat dan Gent wordt. Wien werd in de voorbereiding door meerdere tegenstanders afgeslacht, met als dieptepunt met dubbele cijfers van Dortmund verliezen. En Dortmund speelde in ene A/B opstelling

3 september 2020 om 16:34

Het team dat met 11-2 verloor van Dortmund was Austria Wien. Die eindigden afgelopen seizoen ook in de ‘degradatie’ play-offs.

3 september 2020 om 17:10

Persoonlijk vind ik Dynamo Kiev verruilt de sterkste van die 4 teams die voor een CL plaats spelen. Als AZ van Kiev weet te winnen, dan geef ik ze best een goede kans.

3 september 2020 om 16:32

@lautaro1908.hou jij je hart nog maar even vast.tot op heden hebben wij in Alkmaar gewoon groepsfase Europa league, CL spelen is een absolute bonus dit jaar.door die play-offs en voorrondes heen komen is slechts 1x gelukt en dat was wel door hef grote Ajax waaraan wij ons natuurlijk niet aan mogen meten.

Zeer verrassend, maar zeer welkom aangezien de spoeling dun is achterin.beetje ervarenheid en body lijkt me meer dan welkom.

Afgelopen seizoen bij HSV bizar slecht (in de fase na corona stop iig, van wat ik gevolgd heb). Mag toch hopen als backup. Anders kom je met Timo en Ramon niet zo heel ver.

Prima verdediger voor AZ

Feyenoord heeft zitten slapen als ze niet geïnteresseerd waren. Was een prima CV achter Botteghin, Senesi geweest.

3 september 2020 om 15:28

Advocaat kent Letschert in zijn Utrecht periode. Denk daarom dat Advocaat niet op hem zit en zat te wachten.

3 september 2020 om 17:12

Ik denk dat Feyenoord stiekem een poging gaat doen bij Mike van de Hoorn. Die is ook transvervrij en qua speelstijl vergelijkbaar met Botteghin, alleen dan sneller en jonger.

Zonde dat mijn cluppie hem niet gepakt heeft.

3 september 2020 om 16:16

Hij kan niet met advocaat , was toen in zijn tijd bij Utrecht ook al sprake van. Had toen teveel praatjes meende ik.

Zonde, zeg ik als Heerenveen supporter. Wij hadden hem momenteel heel goed kunnen gebruiken. Az zou wel een beter contract hebben geboden. denk wel dat het daar lastiger word om in de basiself te komen. Wel beter dat de beste man weer terug is in de eredivisie

3 september 2020 om 15:18

Bochniewicz komt naar alle waarschijnlijkheid voor 1,2 miljoen over. Daar heb ik echt hele hoge verwachtingen van

Had toch verwacht dat ze voor Van der Hoorn gingen. Vind ik toch een stabielere verdediger dan Letschert.

3 september 2020 om 16:33

We gaan het zien, staat direct in de basis nu tegen Kaa Gent Verder een door alle Oranje elftallen uitgeklede opstelling.

3 september 2020 om 17:44

Ik vind toch dat centraal wel een beetje een achilleshiel is bij AZ. Hierdoor moet je Koopmeiners terug laten zakken, terwijl hij de voetballende kwaliteiten heeft om op het middenveld te spelen. Nu wordt er best veel geleund op Bizot en de wingbacks, maar voor Vlaar beginnen de dagen te tellen, Hatzidiakos was voor zijn blessure redelijk, maar 1,81 vind ik gewoon net iets te klein voor een niet echt uitzonderlijke verdediger, Leeuwin vond ik ook shaky, en Clasie is natuurlijk geen centrale verdediger.

Is hij zou erg afgezakt? Kan me nog herinneren dat hij een paar jaar geleden tegen oranje aan zat?

Leeuwin en Letschert zijn toch niet de gedroomde verdedigers voor AZ. Blijft toch een beetje de achilleshiel van dit elftal momenteel. Het is te hopen dat Hatzidiakos snel fit wordt en kan uitgroeien tot een stabiele kracht achterin.

3 september 2020 om 16:59

Prima wissels om achter de hand te hebben. Az kan het zich niet permitteren om dure spelers voor op de bank te hebben. Normaliter heeft Timo, spelers als Wijndal, Sugawara en Svensson voor zich.

Waarom dan niet v d Hoorn? Dat begrijp ik bij zowel az als bij ons niet, veel beter dan wat ze/we nu binnenhalen. Vooral bij ons had ik het heel logisch gevonden omdat het een beetje dezelfde type is.

3 september 2020 om 17:14

Die verdient volgens mij redelijk wat meer salaris, maar dat was wel een betere aankoop geweest imo. Ik denk dat Feyenoord er verstandig aan zou doen om bij hem een poging te wagen.

Heb hem elke week zien spelen bij HSV was met die van Drongelen wekelijks de zwakste schakel. Ongelofelijk er zulke spelers worden gehaald,dan is er iets mis met je scouting!

Ik weet het niet met Letschert. Zou er zelf niet kapot van zijn in elk geval (en ben dus ook blij dat wij 'm niet haalden). Het ziet er allemaal spectaculair uit bij 'm, maar dat komt meer omdat 'ie toch wel wild is in z'n manier van verdedigen en overall vind ik het sowieso geen goede verdediger. Maar goed, aan z'n energie en passie zal het in elk geval niet gaan liggen en aanvallend brengt hij ook nog voldoende gevaar en het is in elk geval weer 'een' verdediger erbij. Maar het verbaast me toch wel dat AZ niet met iemand anders op de proppen komt.

Aan de ene kant zou ik blij moeten zijn. Want eindelijk word er een extra verdediger gehaald. Maar dan van alle opties die er zijn... Letchert. Ongelooflijk... Weer zon waardeloze verdediger alla Leeuwin. Haal is kwaliteit. Daad bij woord als we dan de ambitie hebben om een vaste top 4 te worden. Ik hou me hart vast. Ik zie het somber in, maar laat me graag verrassen. Had liever een hoedt, kongolo of van der ven gezien. Misschien wordt een van deze 3 alsnog gehaald want het is broodnodig.

AZ heeft zoveel verkocht de afgelopen jaren. Heb ze zoveel kosten dat ze niet een keer een normale verdediger kunnen halen?

Op zich niks mis mee dat je Letschert haalt. Voor de Eredivisie gewoon een degelijke verdediger waar je geen modderfiguur mee slaat. Nee, je zet geen volgende stap omhoog met hem, maar het is ook geen achteruit gang t.o.v. wat er vorig seizoen liep.

Top aankoop zat tegen Oranje aan daarna teruggevallen maar als je die transfervrij kan oppikken. Top. Komt ook uit de regio hoop dat hij het goed gaat doen.

Daar ben ik wel blij mee. Eindelijk versterking in de defensie, die hard nodig is en ik vond Letschert bij Utrecht altijd al een prima speler. Natuurlijk had ik liever Hoedt of Kongolo zien komen, maar die zullen financieel (qua salaris) niet in Alkmaar passen.

3 september 2020 om 16:02

We willen de CL in, dan kan je toch niet aan komen zetten met Letschert? Er moet toch wel wat beters te vnden zijn als AZ zijnde? Ik vind het maar erg matig om heel eerlijk te zijn.

3 september 2020 om 20:03

AZ moet het ook kunnen / willen betalen. Een 3 jarig contract, spelers als Hoedt krijgen waarschijnlijk het 4 dubbele.az heeft gewoon keurig beleid en wil / kan niet zoveel geld betalen.

4 september 2020 om 08:53

Ik doelde niet specifiek op Hoedt. Mijn punt is meer dat je het met Letschert niet gaat redden om de CL te halen.

Dat is een voetballer voor Fortuna of Sparta maar toch niet voor een club die de CL in wil? Zwakke broeder die het het op het 2e nivo in Duitsland ook niet redde.

3 september 2020 om 16:11

Aaah, daar doe je hem echt te kort mee.als ik zo bescheiden mag zijn, wil ik Fc Emmen ook richting het niveau Sparta en Fortuna zetten.maar een Letschert is voor ons niet te halen.hij is prima versterking voor de breedte.vergeet niet dat Az afgelopen jaar ook Clasie achterin moest zetten uit nood.naast CL heb je nog meer competitie.goed dat je een brede selectie hebt

Vind het een hele onrustige speler. En sinds zijn blessures is het er ook niet helemaal meer uitgekomen.

Als je opzich een neo-international transfervrij binnen haalt is dat natuurlijk niet slecht. Kon bij promotie van HSV ook rekenen op een 2 jarig contract daar, waaruit dus blijkt dat HSV met hem de Bundesliga in wilden. Wat ik echter niet snap, is dat er gezocht werd naar een linker benige centrale verdediger en Letchert dit dus niet is. Hoop dat Kongolo cq Hoedt alsnog erbij komt.

Echt een verrassing niet.het is toch een prima versterking?uiteraard is hij niet de jongen die je straks 10 miljoen oplevert, maar hij zorgt wel met zijn ervaring dat hij een prima aanvulling is.zo voorkomt AZ zoals afgelopen jaar dat Clasie achterin moet.prima gehandeld.een seizoen duurt lang.en naast Cl/el heb je ook nog de competitie en beker.goed om voldoende mankracht te hebben

3 september 2020 om 23:48

Komt door een zeer selectief geheugen van de reageerders hier. Ik zou als AZ zijnde blij zijn met deze Letschert. Het is direct je beste centrale verdediger. Mensen hebben waarschijnlijk nu een mening over Letschert op basis van de laatste wedstrijden waar heel HSV een malaise sloeg. Of niet eens, puur op basis van vage geruchten van de media. Prima toch, binnenkort slikken ze hun woorden wel weer in.

Zeer matige speler is dit. Eerste periode bij utrecht was die goed, maar in de tweede periode was die erg slecht, kan niet verdedigen met ruimte in zn rug

Lijkt me een prima gratis optie, goeie zet!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger170
T. KoopmeinersMiddenvelder1711
F. MidtsjøMiddenvelder162
M. BizotKeeper160
M. BoaduAanvaller154
J. KarlssonAanvaller155
C. StengsAanvaller155
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

11 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren