‘Geïmponeerd United had voor Van de Beek al twee Ajacieden op de radar'

Maandag, 31 augustus 2020 om

Donny van de Beek gaat Ajax verruilen voor Manchester United, dat volgens De Telegraaf maximaal 45 miljoen euro neertelt voor de 23-jarige middenvelder. Volgens James Robson, die namens de London Evening Standard Manchester United volgt, heeft de Champions League-campagne van Ajax in het seizoen 2018/19 heel veel indruk gemaakt bij de Engelse grootmacht. Van de Beek was namelijk niet de eerste Ajacied die nadrukkelijk op de radar stond op Old Trafford.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door primetime)

Typisch dat manU de minste van de 3 haalt. Transferbeleid al jaren dramatisch. Zou nog een spits halen die z’n kansen wel afmaakt. Was echt gênant tegen Sevilla al die kansen.

31 augustus 2020 om 10:20

Na het vertrek van Ferguson is het wel een beetje een spelers en trainerskerkhof daar, en als je enkele jaren niet eens CL haalt kan ik me goed voorstellen dat spelers liever een andere club kiezen. Man Utd had nooit kans gemaakt op Frenkie en De Ligt, Ziyech had misschien nog wel gekund.

31 augustus 2020 om 11:05

Oortap ben ik helemaal je eens sinds Ferguson weg is, is het daar een drama. Keek vroeger graag naar MU maar ik vindt het voetbal gewoon niet om aan te zien de laatste jaren. Hoop dat van Beek slaagt

31 augustus 2020 om 11:32

De Ligt ging naar Juventus, dat is toch niet echt veel hoger (financieel of sportief). De Jong, ik denk dat ze bij United achteraf heel blij zijn dat ze daar geen 75 miljoen voor hebben betaald, die had in dit middenveld weinig gespeeld. En De Ligt had bij United dit seizoen ook weinig gespeeld aangezien het vaste basisduo bijna alles speelde (itt Juventus waar zijn concurrenten allemaal in de ziekenboeg lagen), dus ik denk dat ze achteraf gezien allebei prima keuzes hebben gemaakt voor Barca en Juventus, maximale speeltijd eruit gehaald en dat is ideaal voor hun ontwikkeling. United is natuurlijk wel oerstom geweest om Ziyech te laten lopen.

31 augustus 2020 om 11:58

De Ligt steekt kwalitatief gezien met kop en schouders boven het basisduo van United uit. Met alleen zijn linkerbeen zou hij die nog uit de basis spelen.

31 augustus 2020 om 15:44

Ja dat vinden wij in Nederland uiteraard. En dat kan hij denk ik ook wel over een paar jaar worden, maar nu is hij nog niet zo ver - het is denk ik beter voor hem dat hij bij Juventus zit waar hij nu verrassend veel speeltijd krijgt (zeker met de blessures van Chiellini en Demiral), dan als derde cv bij United. Je ziet aan Bailly en Tuanzebe dat je dan vrij weinig minuten krijgt.

31 augustus 2020 om 16:10

Heeft niks te maken met het feit dat ik Nederlander ben, overal vinden ze De Ligt (een behoorlijk stuk) beter dan wat er nu bij United staat. United is met De Ligt titelkandidaat, De Ligt is ook nu al veel beter dan wat er nu staat. Juventus is nog wel een paar niveaus hoger dan United momenteel.

31 augustus 2020 om 16:33

Een goldenboy staat er gelijk. Hij kan zich wel verder ontwikkelen maar hij is al een topspeler. Dus die onzin met bailly en tuanzebe slaat nergens op. Hij gaat 100% de beste worden want het is ook gewoon een hele nette jongen die geen rare dingen doet buiten het veld. Als hij interviewt is het een bescheiden mannetje. Geen type vd Vaart of Balotelli of een Gotze die overloopt naar de concurrentie. Dat de andere Goldenboys niet hun belofte hebben waar gemaakt is ook dat ze rare keuzes in hun leven hebben gemaakt.

31 augustus 2020 om 18:01

@hangover96, logisch dat ze amper hebben gespeeld. Bailly was zoals gebruikelijk weer eens de helft van het seizoen geblesseerd en Tuanzebe heeft denk ik zo'n 70 procent van het seizoen gemist door blessures

31 augustus 2020 om 15:29

Er staar straks een team dat mee doet om alle prijzen... hoe kan dat met dat dramatische transfer beleid?

Ik snap nog steeds niet waar van de beek gaat spelen. Pogba en Bruno Fernandes zijn zekerheidjes lijkt mij en een middenveld met VDB daar nog bij is toch veel te aanvallend?

31 augustus 2020 om 10:19

Ik verwacht dat vd beek op de bank terecht komt. Hij zal daarentegen wel meer dan genoeg minuten maken als roulatiespeler. United had beter een type partey kunnen kopen om hun middenveld te complementeren.

31 augustus 2020 om 10:23

Die is gewoon gekomen voor de breedte,United gooit gewoon 40 miljoen weg voor zo'n beperkte speler

31 augustus 2020 om 10:36

Als je niet inziet dat Van de Beek alles behalve een beperkte speler is, heb je een beperkt verstand van voetbal.

31 augustus 2020 om 10:43

Als jij niet inziet dat die gast een Klaassen/SiemDeJong 2.0 is kunnen we lachen dit seizoen gaat zwaar door de mand vallen mark my words

31 augustus 2020 om 10:56

Staat genoteerd Ronnie, ik denk het tegenovergestelde. Ik ga me toch zeker in een vuistje lachen over een paar maandjes wanneer hij basisspeler is van United.

31 augustus 2020 om 10:57

Van De Beek is inderdaad een type Klaassen met net iets meer techniek wel een vechtertje die wel past in dit MAN UTD..

31 augustus 2020 om 11:01

De enige overeenkomsten die Vd Beek heeft met Klaassen is dat het geen frivole spelers zijn en ze hebben allebei blond haar. Verder is Vd Beek in vrijwel alles beter dan Klaassen. Misschien is alleen Klaassen zijn aanname beter maar ook dat betwijfel ik.

31 augustus 2020 om 11:36

Ik irriteer me echt mateloos aan hoe men soms denkt dat onze Nederlandse jongens alle problemen binnen de club komen oplossen. Men dacht dat Busi bij de komst van Frenkie onmiddelijk naar de bank zou worden verwezen. Artikelen kwamen uit met de titel "Busquets probleem heet Frenkie". Maar niet is minder waar gebleken. We dachten dat 20 jarige Matthijs wel 1,2,3 Bonucci en Chiellini uit de basis zou spelen. Maar hij had problemen om stand-in Demiral uit de basis te spelen. Frenkie de Jong heeft wat mij betreft een dramatisch seizoen gekend, MdL een wat betere. Denkt men nou echt dat OGS zijn hele opstelling gaat veranderen om Donny erin te proppen? Vergeet niet dat hij voor jullie misschien een supertalent is, maar in Engeland is Greenwood t grootste talent. Rashford Martial Greenwood blijft staan! Bruno Fernandes, Pogba, Matic/Fred blijft ook staan. Donny is gehaald voor de breedte, en absoluut niet voor de basis. Die jongen is geen wereldspeler en ook niet in potentie. Als hij hard werkt zou hij mee kunnen als een bruikbare speler. Meer niet.

31 augustus 2020 om 11:41

@Glossiandzozo op zich is het niet heel vreemd om te denken dat twee spelers die 75 miljoen kosten wel een basisplek zullen krijgen. Buiten het feit dat Busquets aan het begin van het seizoen weldegelijk naar de bank werd verwezen en dat De Ligt, zoals je zelf al een beetje toegeeft, uiteindelijk zich in de basis heeft geknokt en nu de beste verdediger van Juve is. Natuurlijk zal Van de Beek niet zomaar in de basis komen. Maar nog altijd is het niet vreemd te denken dat OGS iets met zijn opstelling gaat doen om Van de Beek te proberen in te passen. Want 40 miljoen in coronatijd is gewoon veel geld, ook voor een United. Dat Van de Beek voor dat geld slechts een simpele breedteversterking is (ook op de lange termijn) geloof ik niet.

31 augustus 2020 om 11:41

(Ronnie). Hoop je dat nu ? Of wil je gewoon provoceren onderbouw je mening eens , als je v/d beek gelijk zet aan Klaassen en Siem de jong heb je van voetbal weinig kaas gegeten .

31 augustus 2020 om 10:42

Je kan Bruno Fernandes volgens mij ook op rechts zetten, in een vergelijkbare rol als Ziyech.

31 augustus 2020 om 10:49

En dan de vleugels niet bezetten met de snelheid en actie van rashford, Greenwood, martial? Lijkt me nogal dom om een topaankoop als Bruno van zijn beste positie weg te halen

31 augustus 2020 om 10:51

Waarom zal je dat doen? Het loopt voorin en op het middenveld ongelooflijk goed dankzij Fernandes. Waarom zal je hem dan op een hele andere positie zetten? En daarnaast betekend dat je dus greenwood op de bank zet. Dat ga je dus ook niet zomaar doen. Ik neem aan dat het gewoon de bank word voor vd beek. En dus bij het rouleren veel minuten gaat maken.

31 augustus 2020 om 10:56

Het kan hè, het hoeft niet. Ik probeer aan te geven dat je op deze manier meerdere systemen kan spelen. Snelheid en diepte op de vleugels is niet altijd het antwoord tegen stugge ploegen onderin de EPL.

31 augustus 2020 om 11:15

Ja superfly, het kan. Maar waarom? Je aanval en het middenveld loopt ongelooflijk goed. Waarom dat aanpassen zodat een speler als vd beek in het team komt ten koste van een ander, die zeer goed gepresteerd heeft.

31 augustus 2020 om 11:25

Goed, beter, best. Ja door Fernandes is het team stukken beter gaan lopen maar moet je dan als team zeggen, we willen niet verder groeien? Donny is een perfecte team speler, heeft techniek en scorend vermogen. Samen op een middenveld met Pogba en Fernandes, hoezo zou hij niet kunnen excelleren?ik denk wel dat hij wat tijd nodig heeft om aan te passen, conditioneel en qua kracht maar die groei capaciteit heeft hij wel. En voor Man U is het een koopje natuurlijk. Voor 40 koop je in Engeland een 19 jarige back van Rotherham.

31 augustus 2020 om 11:40

Bruno op rechts zetten en Rashford eruit halen zodat je geliefde Donny kan spelen? Je bent niet goed snik. Bruno Fernandes is een wereldspeler en die moet je niet op een andere plek neerzetten. Je zet een wereldspeler op z'n beste positie, zoals Cruijff dat zo mooi zei een keer. Donny is gehaald voor de breedte, hij concurreert met Lingard en Pereira wie tweede derde of vierde keus wordt.

31 augustus 2020 om 12:20

Heb helemaal niks met Donny. Ik geef een optie om Bruno en vd Beek samen te laten spelen. Denk inderdaad niet dat het de ideale oplossing is als standaard XI. Rashford staat op links toch? Greenwood is 18 en gaat geen 50 wedstrijden spelen. James haalt het niveau ook niet, net als Lingard en Pereira. Er is natuurlijk wel een reden dat Man Utd Sancho wilde halen, ze zijn gewoon niet super sterk bezet op rechtsbuiten.

31 augustus 2020 om 11:08

Van de Beek geeft diepte en extra mogelijkheden aan het middenveld van United. Op dit moment hebben ze opties als Lingard en Pereira achter de hand dus vd Beek is een flinke upgrade. Daarnaast geeft vd Beek ook meer opties voor Ole om andere systemen te spelen. United kan niet een jaarlang meespelen om prijzen met de huidige selectie diepte of bv met alleen Pogba en Fernandes. Vd Beek gaat genoeg spelen, als ie het heel goed doen misschien zelfs concureren met Fernandes. Wat ik zo kan zien zijn de United fans erg enthousiast en vinden ze vd Beek voor 40 miljoen pond een koopje.

31 augustus 2020 om 11:21

Daarom ben je ook geen trainer van united

31 augustus 2020 om 12:12

Ik zie het wel voor me. Bruno en Pogba als 6 en 8 en Van de Beek vlak achter de spits. Dan heb je met greenwood rashford VDB en martial 4 spelers met veel beweging en diepgang die door twee briljante middenvelders bediend kunnen worden.

31 augustus 2020 om 15:31

Ligt eraan hoe je ze laat spelen pogba naast vd beek met fernandes op 10 kan prima. Je kunt ze alledrie naast elkaar zetten wat ook prima kan. Of pogba op de punt naar achter met bruno en donny ervoor is ook prima. Als je kampioen wilt worden moet je nou eenmaal aanvallend spelen.

Ik vind dat Ajax slecht heeft onderhandeld door maar 45 miljoen voor van de Beek te krijgen terwijl hij vind ik 70 miljoen waard is. Ik hoop dat Ajax een groot deel van die 45 miljoen inzet om Suarez terug te halen want ik denk dat hij de komende 2 seizoenen nog erg belangrijk kan zijn voor Ajax.

31 augustus 2020 om 10:25

Vd Beek zit toch nog wel een niveautje onder De Jong en De ligt.

31 augustus 2020 om 10:33

Mensen vergeten nogal snel dat er een virus genaamd Corona er voor heeft gezorgd dat veel clubs financieel nogal een klap hebben gehad dus die bedragen van 70 miljoen gaat Ajax voorlopig niet krijgen.

31 augustus 2020 om 10:36

Geen club ter wereld gaat 70 miljoen voor Van Beek neerleggen. Het is een goede speler maar geen uitzonderlijke speler. Voor dat geld haal je wat beters

31 augustus 2020 om 10:39

Ik hoop vooral dat Ajax niet dit geld gaat weggooien in spits zoals Suarez. Begrijp mij niet verkeerd, het is nog steeds een geniale voetballer. Maar hij heeft over 2 seizoenen geen enkele transferwaarde meer. Bovendien, voorin is het al vol genoeg.

31 augustus 2020 om 10:42

70 miljoen was misschien realistisch na het seizoen 19/20, maar Corona en het afgelopen mindere seizoen van Donny heeft de waarde in het algemeen van spelers verminderd (tenzij je Messi heet)

31 augustus 2020 om 10:43

Je bent niet goed. 70 miljoen is veeel te veel. Danny is een goede speler, geen buiten categorie.

31 augustus 2020 om 10:44

Op een gegeven moment moet je een speler ook een transfer gunnen. Voetbal is business, dat snap ik.. maar als je voor VD Beek 70 miljoen vraagt, had hij nog 5 jaar bij Ajax gespeeld. Ik had het niet erg gevonden, maar zo schrik je natuurlijk jeugdspelers af om contracten bij Ajax te tekenen.

31 augustus 2020 om 10:52

De beste man heeft een twee/drie goed wedstrijden in de CL gespeeld in 2019. Is een prima box to box maar niet uitzonderlijk. Is iemand die vooral goed meekomt als het niveau goed is maar zal nooit een echte leider worden. Nuttige speler! Ze hadden beter die Partey kunnen halen voor achter Bruno en Pogba.

31 augustus 2020 om 12:10

Dat het een goede, maar niet uitzonderlijke speler is ben ik met je eens. Maar als je jouw redenering volgt, is het een topaankoop voor een topclub.

31 augustus 2020 om 12:37

Haha ik begrijp je punt maar alleen als het niveau heel hoog is dan 😉

31 augustus 2020 om 10:58

Oké, ik hoor nog wel bedragen van 50-55 miljoen voorbij komen, waarbij ik al denk:" hmm, pittig veel", maar 70 miljoen?!?! Vd Beek was in het succesvolle cl seizoen een goede speler, niet de beste en zeker niet de slechtste. Hadden ze vd Beek toen verkocht had je er wel meer voor gekregen dan nu, vooral voor de corona situatie. Maar 19-20 was van de Beek echt niet zo goed als het seizoen ervoor. Nog steeds een goede speler, maar ik vind om en nabij de 45 miljoen meer dan genoeg

31 augustus 2020 om 11:30

Wooww 70 miljoen voor deze overschatte speler? Ajax zou God op blote knieën bedanken dat Man U überhaupt 40 miljoen wil betalen. 20-35 miljoen is de transferwaarde die precies bij hem past.

31 augustus 2020 om 11:57

Ik vind dat jij de realiteit slecht onder ogen ziet.

31 augustus 2020 om 12:03

Ik vond het op het eerste gezicht ook een laag bedrag (zeker na de 50+ miljoen die je vorige zomer hoorde). Maar met de Coronacrisis en de afspraken die met Van de Beek zijn gemaakt, is 45 miljoen toch wel een aardig bedrag hoor.

31 augustus 2020 om 12:15

70 miljoen voor een VdB in corontijden. Hou op hoor. Goeie speler, maar laten we niet overdrijven. Ajax heeft gezien de huidige omstandigheden gewoon een prima deal gesloten voor een speler van het kaliber Donny.

Uitstekende roulatiespeler erbij. Exit Pereira lijkt me, zal terug naar Spanje verkassen. Wel is het absoluut niet de transfer waar we als fans op zaten te wachten. Hopelijk kan hij ons positief verassen. Graag nog een flankspeler op rechts erbij.. Indien Sancho niet haalbaar zou zijn, gewoon vol voor Traoré van Wolves gaan. Is een beest met een actie die ondertussen voldoende PL-ervaring heeft.

31 augustus 2020 om 10:37

Maar Wolves zal rond de 100 miljoen vragen en Traore is 24. Ik zie hem niet de stap maken naar absolute wereldtopper. Dan zou ik nog eerder 50 miljoen extra leggen voor Sancho, die jongen is 20 en nu al van wereldniveau.

31 augustus 2020 om 10:45

Moest ik de keuze mogen maken zou ik ook 120M leggen voor Sancho maar aangezien ene Woodward deze zaken bepaald, zullen we op zoek moeten naar alternatieven. Als je dan een Traore kan ophalen voor max 75M moet je dat gewoon doen. Of ze komen binnen een week met Costa af van Juve voor een slordige 35M...

31 augustus 2020 om 10:54

Dan moet je dus Rashford/Martial/Greenwoid op de bank te zetten ?

31 augustus 2020 om 11:08

Traore gaat absoluut niet passen bij ons. Hij gaat zijn flank af en levert voorzetten. Ideaal voor Jiminez maar niets voor Martial. Solskjaers tactiek bestaat er juist in dat de drie vooraan regelmatig elkaars posities innemen en dat ook Fernandes daar induikt. Als wij Sancho niet kunnen halen dan maar voor een wereld CV gaan een CVM (Kante, Thiago). Dan maar hopen dat wij hem volgend jaar halen, al denk ik dat het nu of nooit is.

31 augustus 2020 om 11:30

Greenwood is een toptalent maar je mag van hem nog niet verwachten dat hij 50-60wedstrijden presteert. Wat ook normaal is op zijn leeftijd. We moeten hem rustig brengen, heb het volste vertrouwen in OGS hiervoor :-)

Het is persoonlijk een mooie transfer voor van de beek, maar eerlijk gezegd snap ik niet waar zijn van de beek gaan neerzetten. Samen met Bruno en Pogba daar al op het middenveld!

31 augustus 2020 om 11:11

Hij is meer dan waarschijnlijk voor de breedte gehaald. Als Pogba of Fernandes uitvallen zitten wij met Perreira en Lingard. Zo'n downgrade kan gewoon niet als je mee wil doen voor de prijzen. Hij zal echter genoeg matchen spelen en het is goed voor hem. Hij kan rustig de tijd nemen om zich aan te passen en wie weet zijn niveau opkrikken en volgend jaar basis staan. Als je naar een topclub gaat dan hoort concurrentie erbij.

31 augustus 2020 om 11:43

Concurrentie is altijd goed, alleen de vraag blijft is het een goeie stap? Ik heb mijn twijfels erbij

Ik zelf ben nog lang niet overtuigd door Dvb. Idd voetballer met potentie, goeie statistieken, maar verre van een topper. Heeft in de CL meer kansen gemist dan afgemaakt. Daarnaast ben ik benieuwd hoe hij zich gaat houden en ontwikkelen tussen het fysieke geweld en de intensiteit van de Pl.hij maakt wel de juiste keuze door Man Utd gaan, de speelstijl van OSG ligt hem zeer goed. Bij Real had hij waarschijnlijk moeite gehad om zich in de basis te spelen, bij Man Utd wordt dat ook moeilijk maar niet onmogelijk.

Ik kan niet zeggen dat ik hier echt blij mee ben, maar ik laat me graag verassen

Ik zou als Man U zijnde nog een goeie CVM kopen. Een speler als Ruben Neves of Sander Berge zou wel mooi zijn denk ik. Of ze moeten Tolisso halen en dan als Bayern spelen. Pogba innde Thiago rol en Tolisso dan in de Goretzka rol. Maarja dat kan eigenlijk ook al met Fred.

Is Donny van de Beek beter dan Memphis Depay toen hij naar United ging?

Het middenveld met Fernandes, Pogba en Matic/Fred doet het goed. Het wordt lastig om Fernandes of Pogba uit de basis te spelen. Hij zal echter wel genoeg minuten maken. Je kunt de competitie, fa cup en cl niet met alleen maar 3 middenvelders ingaan. Hij moet gewoon wat geduld hebben. Kansen zal hij zeker krijgen.

Ik lees het heel vaak op deze site, ook nu weer. @gimpet laat zich graag verassen. Ik hoef dat niet zo nodig te weten. Verassen is een ander woord voor cremeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
H. MaguireVerdediger51
L. ShawVerdediger50
Bruno FernandesMiddenvelder53
P. PogbaMiddenvelder50
M. RashfordAanvaller52
David de GeaKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 4 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Lof voor ‘briljante voetballer’ Van de Beek: ‘Slechts een kwestie van tijd'

Donny van de Beek heeft nog geen vaste plaats op het middenveld van Manchester United, waar de concurrentie dit seizoen behoorlijk groot is. Desondanks blijft Scott McTominay het volste vertrouwen houden...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren