‘Ambitieus plan Koeman met De Jong brengt Busquets op kruispunt’

Maandag, 24 augustus 2020 om

Ronald Koeman heeft volgens Mundo Deportivo een belangrijke rol op het middenveld in gedachten voor Frenkie de Jong. Eén en ander lijkt gevolgen te hebben voor de toekomst van Sergio Busquets, zo meldt Sport. De verwachting leeft dat het boegbeeld van de Catalaanse grootmacht minder aan spelen toekomt, waardoor er in Spanje voorzichtig wordt gespeculeerd over een eventueel vertrek van Busquets uit het Camp Nou.

Volgens Sport heeft de inmiddels 32-jarige Busquets twee opties: akkoord gaan met een rol op het tweede plan bij Barcelona of kiezen voor een nieuw avontuur elders. Naar verluidt is de clubleiding bereid om mee te werken aan een tussentijds vertrek van de geroutineerde middenvelder, die in Barcelona nog drie seizoenen vastligt. Busquets wordt in de Spaanse media vergeleken met Xavi, die ook jarenlang een vertrouwd gezicht was op het middenveld. De huidige coach van Al-Sadd verloor op een gegeven ook zijn basisplaats, maar verliet de grootmacht wel door de voordeur in 2015.

‘Koeman gooit speelstijl Barcelona om met nieuwe rol voor De Jong’

Er ligt een belangrijke rol in het verschiet voor Frenkie de Jong bij Barcelona.Lees artikel

Mundo Deportivo wist maandagochtend te melden dat Koeman het systeem van Barcelona op de schop wil gooien. De nummer twee in LaLiga van afgelopen seizoen moet voortaan in een 4-2-3-1-systeem spelen, terwijl er tot nu toe in een 4-3-3-systeem werd geopereerd. Volgens verslaggever Fernando Polo wil Koeman bij Barcelona De Jong een leidende rol gaan geven in de middenlinie.

Van Jordi Alba daarentegen wordt niet verwacht dat hij op korte termijn uit Barcelona vertrekt. Er waren in de Spaanse media twijfels over diens aanblijven, zeker na de onthutsende 2-8 nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. Volgens Mundo Deportivo heeft Alba vorige week echter een goed gesprek gehad met Koeman, die de linksback graag voor de club wil behouden. De nieuwbakken Barcelona-coach heeft de Spanjaard wel duidelijk laten weten dat hij zijn prestaties naar een hoger niveau moet tillen. Alba verlengde zijn contract vorig jaar nog tot de zomer van 2024.


Poll

Zie jij Sergio Busquets volgend seizoen nog bij Barcelona spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door japser)

Busquets zou ik niet zomaar aan de kant zetten. Sergio is een speler waarbij je realiseert hoe goed en belangrijk hij is voor je spel pas als hij niet meedoet. Een 1-4-2-3-1 met Frenkie en Busquets voor de verdediging lijkt me een goede optie. Daarvoor een 10 (wellicht Coutinho), Messi in de spits.

24 augustus 2020 om 12:51

Is Busquets niet veel te weinig een 'passer' voor die positie? Frenkie gedijde juist fantastisch in die rol omdat hij passer Schone naast zich had staan. Ik denk dat hij meer zo'n type naast zich nodig heeft en dan inderdaad wellicht icm een creatieve aanvallende middenvelder, al kan daar ook een loper staan gezien zijn goede wisselwerking met v.d. Beek en Wijnaldum.

24 augustus 2020 om 12:57

Busquets veel te weinig een passer? Wat een grap. Sinds Frenkie bij barca speelt vinden de meeste busquets ineens slecht omdat hij op Frenkie z’n favoriete positie staat. Beetje respect voor de man aub. Jaren lang onopgemerkt een van de belangrijkste, misschien wel de belangrijkste speler geweest van barca. Toen hij werd gewisseld tegen bayern zag je meteen dat barca het helemaal kwijt was. Frenkie kon de rust op het middenveld niet brengen zoals busi dat doet. Maar goed je zult me wel gelijk geven wanneer het zover is dat busquets op de bank zit.

24 augustus 2020 om 12:57

@Inke, Ik denk dat je de passing kwaliteiten van Busquets hier onderschat. Verder weet ik niet of je 2 dezelfde type spelers naast elkaar moet hebben staan. Ik denk dat Frenkie misschien meer behoefte heeft aan een type Kante naast hem, iemand die alleen de bal afpakt en daarna bij hem inlevert. Zoals De Roon eigenlijk bij Nederland.

24 augustus 2020 om 13:19

@bvb058 ik denk dat Inkemontana bedoeld structureel passes in de diepte zoals Xavi dat kon. dat is geen kwaliteit van Busquets

24 augustus 2020 om 13:20

Grappig ik vind juist dat Frenkie de Jong hele afstanden aflegt met de bal aan de voet. Dat zie ik Busquets nooit doen.

24 augustus 2020 om 14:25

Weet niet precies waar je het over hebt Bvb058, Busquets wordt veelal geroemd op deze site en ook bij andere media.verder ben ik het wel met Inke eens dat zijn specialiteiten niet in zijn passing zit. Betekent niet gelijk dat hij niet goed kan, dat maak jij zelf van Inke zijn woorden.

24 augustus 2020 om 16:01

Toen ging Barca 4-2-4 vier spelen, beetje kamikaze van Setien, dan is er weinig te halen als middenvelder als de ruimtes zo groot worden. Bijzonder slechte analyse dus BVB058

Waarom heeft Busquets als 32-jarige nog een 3-jarig contract? Daarnaast zou ik hem niet wegdoen. Hij speelde gewoon een goed seizoen en kan zeker nog van waarde zijn voor Barcelona.

Ja hij moet toch wat. Je kunt niet en de Jong en Busquets opstellen, dat gaat gewoon niet. En als ik trainer was zou ik ook voor de Jong kiezen, 9 jaar jonger en voetballend toch iets beter dan Busquets. Busquets is natuurlijk een held en van wereld niveau, maar als je aan een nieuwe selectie wilt bouwen voor de komende 5 jaar, dan gaat hem dat niet worden met een speler wie al 32 is terwijl je er een 23 jarige achter hebt staan van dezelfde kwaliteiten.

24 augustus 2020 om 12:33

Waarom kunnen die niet samen spelen dan? Bij Ajax speelden ze toch ook met De Jong en Schone samen.

24 augustus 2020 om 12:35

Schone is toch een heel andere voetballer dan Busquets. De Jong eist elke bal op vanuit de verdediging, Busquets doet dit ook, weet niet of je veel Barca hebt gekeken dit seizoen maar wanneer beide spelers in de basis stonden, presteerde ze beide niet best omdat ze elkaar meer in de weg lopen dan profijt van elkaar hebben.

24 augustus 2020 om 13:21

Voetballend beter dan busq??? Ga niet te ver

Het wordt tijd om door te selecteren. En er moet ruimte komen in het salarishuis, dus ik denk een prima zet om Busquets te verkopen, zeker gezien het feit dat je z'n opvolger al in huis hebt.

24 augustus 2020 om 12:58

@MeesterbreinFC, Misschien wil Busquets wel blijven en wat inleveren. Zelfde kan je doen bij een Piqué en Alba. Messi eigenlijk ook, maar die twijfelt al dus dat zullen ze niet durven vragen.

24 augustus 2020 om 13:49

Pique, Alba en Messi zijn in mijn ogen net een iets ander verhaal omdat je de opvolger van hen nog niet direct in huis hebt. Stel dat Garcia vastgelegd wordt, mag Pique wat mij betreft ook weg. Als Tagliafico/angelino vastgelegd wordt, Alba weg. Ik denk dat de oude vedettes voor onrust gaan zorgen als ze niet spelen. Zeker als er 3x op rij niet gewonnen wordt door 'de nieuwe garde'.

24 augustus 2020 om 13:02

Pjanic kan daar ook nog spelen. En Alena ook (persoonlijk nooit zien spelen). Als Koeman daadwerkelijk 4/2/3/1 wilt spelen Kan Coutinho achter Messi spelen. Alleen moet Messi dan niet naar t midden veld zakken.

Eigenlijk hoop ik dat Busquets er wel gewoon bijblijft, maar ik zou het wel begrijpen als hij vertrekt omdat hij nu geen tweede keus wilt zijn. Hij heeft natuurlijk jarenlang in de basis gestaan bij FC Barcelona en deel uitgemaakt van een van de beste teams uit de voetbalgeschiedenis, waarin hij zelf ook een zeer belangrijke schakel is geweest. Niet dat zijn salaris bij Barcelona verkeerd is, maar misschien dat hij dan voor een buiten Spanje wilt gaan en/of nog even flink cashen. Maar dat er doorgeselecteerd moet worden bij Barcelona, is wel duidelijk. Ik hoop eigenlijk dat Barcelona voor Garcia (als centrale verdediger) en Grimaldo (als linksback) als versterkingen gaat en ze hebben natuurlijk Pjanic, Trincao, Matheus en Pedri binnengehaald, al lijken de laatste 3 mij niet direct versterkingen voor de basiself en las ik gisteren dat Pjanic het coronavirus heeft opgelopen. Dat zijn natuurlijk niet superveel versterkingen, maar volgens mij heeft Barcelona het in financieel opzicht momenteel niet echt super breed. Ik hoop wel dat Barcelona (verhuurde) spelers als Rafinha, Busquets (afgelopen seizoen verhuurd aan Twente, dus niet Sergio Busquets), Miranda, Firpo of Alba, Vidal en Braithwate weet te verkopen. En ik hoop dat Koeman spelers als Coutinho, Griezmann en Dembélé kansen wilt geven en kan laten opleven, want bij deze drie heb ik echt het idee dat ze gewoon goed zullen presteren als ze vertrouwen krijgen en natuurlijk zijn het twee verschillende spelers, maar bij Griezmann heb ik het idee dat Koeman hetzelfde kan doen als wat hij met Depay bij het Nederlands elftal deed.

ter Stegen
Semedo
Garcia
Lenglet
Grimaldo
Puig
de Jong
Messi
Coutinho
Dembélé
Griezmann
24 augustus 2020 om 12:50

Wat ik begrijp is er wel geld voor versterkingen maar moet het salarishuis omlaag. (e.e.a. zal wel te maken hebben met financial fair play). Busquets is een dure jongen. Bij een goed bod zou ik hem laten gaan en Thiago aanttrekken. Lees dat die voor 30 miljoen mag vertrekken. Heb je met De Jong, Pjanic en Thiago 3 goede spelers voor de posities 6 en 8. (Zou ik ook proberen om Vidal en Rakitic te verkopen). Coutinho kan dan op 10.

24 augustus 2020 om 13:04

Om Griezman op te laten leven zou Koeman hem in de spits moeten zetten. Wat zou je ervan zeggen om Messi op 10 erachter te zetten? Zou dat werken denk je?

24 augustus 2020 om 14:13

Aanval top op Fifa! Maar totaal niet realistisch voor het eggie. Met Puig en de Jong word je overlopen op het middenveld. Daarnaast zal Messi de rol op de vleugel moeten accepteren want op Dembele na willen de aanvallers allemaal de bal in de voeten. Totaal geen diepgang dus.

Ach net als wat Busquets deed met Yaya Toure jaren geleden is het nu De Jong die dit moet doen voor Busquets. Frenkie is daar de toekomst en Busquets en De Jong werkt gewoon niet. Is al zoveel keer geprobeerd vorig jaar.

24 augustus 2020 om 13:37

Dat had meer met Pep te maken dan met de spelers. De Busquets van nu is op zijn retour daar waar Yaya destijds echt een beest was nog voor zijn prime niveau van City. Werd mij persoonlijk pas na een seizoen duidelijk waarom Pep voor Sergio koos ipv Yaya. Kon het destijds ook maar moeilijk accepteren en volgens mij meerdere Barça fans die daar niets van snapten.

25 augustus 2020 om 02:25

Mensen waren eerst tegen busquets omdat yaya een beest was. Weet nog datbik veel comments las dat yaya moest spelen. Maar pep had het bij het rechte eind. Busquets was inderdaad beter.

Heeft Koeman überhaupt al getraind met het team? Dat zou toch eerst eens moeten gebeuren voordat ie allerlei plannen gaat smeden zou je zeggen... Dit is gewoon één van de miljoen opties die Koeman heeft met Barca.

24 augustus 2020 om 13:36

Een ervaren trainer als Koeman weet echt wel wat hij aan de bekendste spelers ter wereld heeft zonder met ze getraind te hebben.... Tuurlijk wil je ze aan het werk zien, maar hij wil volgens mij alleen spelen met gemotiveerde spelers die het een eer vinden om in het barca shirt te mogen spelen. Barca stond altijd bekend om de creme de le creme op gebied van voetbal. Niemand zei nee als Barca je wilde hebben. Nu is de machine gestokt, komen talenten onvoldoende uit de verf en zijn vedettes niet in staat om de ploeg op sleeptouw te nemen of naar een hoger niveau te tillen. De focus is vooral intern op het bestuur, beleid. Er wordt meer met verwijten gegooid dan meer strijd en passie. Misschien zijn bepaalde spelers gewoon wat verzadigd.

24 augustus 2020 om 13:47

ze moeten hun website vullen hé , of dat nu is goed onderzochte en onderbouwde informatie of gekopieerde rotzooi van allerlei sportkranten ik erger mij aan al die verkeerde vergelijkingen tussen spelers , constant spelers vergeliken met de rol van xavi en iniesta en spelers linken aan bepaalde positie waarvan je denkt met beetje opzoekwerk kun je duidelijk zien dat die nooit op bepaalde posities heeft gespeel of bepaalde rol heeft ingenomen

Zou Busquets nog even aanhouden. 1 blessure van de jong en je bent een van je belangrijkste schakels kwijt. Dan is het wel fijn om een extra spelverdeler in je team te hebben.

24 augustus 2020 om 13:51

Waarom doet iedereen alsof De jong 3x beter is dan Busquets , De jong kan het fysiek langer volhouden dan Busquets , dat is zijn voordeel maar om te zeggen dat er zo'n groot klasse verschil aanwezig is tussen beiden is ronduit lachwekkend.

24 augustus 2020 om 14:38

Ik zeg niet dat de Jong 3x klasse beter is. Wel is de Jong voor de toekomst / lange termijn een belangrijke schakel en functioneert hij prima op de plek van Busquets. Zie het eerder als gelijkwaardig aan Busquets. Een topploeg als Barca heeft gewoon gelijkwaardig spelers nodig voor 1 positie ivm blessures, schorsingen en simpelweg dat je niet alle 60 wedstrijden kan spelen in een jaar. Afgelopen seizoen vertikte Setien om de Jong op 6 te laten starten. Hij gaf, bij afwezigheid van Busquets, de voorkeur aan Rakitic die keer op keer faalde op die plek. Je moet bouwen aan een nieuw Barca. De Jong gaat nu zijn tweede jaar in en kan wat mij betreft de voorkeur krijgen op 6 ipv Busquets. Niks ten nadele van Busquets, het is een topspeler, alleen ook 32 dus op die leeftijd niet vreemd om in deze situatie te accepteren dat je 2e viool bent. (alleen wel een dure 2e viool)

24 augustus 2020 om 20:02

Op deze site wordt De Jong altijd opgehemeld en ik word daar zo moe van. De Jong is een prima speler en heeft wel talent maar om echt goed te zijn mist hij (nu) nog voetballend vermogen in het laatste 1/3 van het veld. Daarnaast loopt hij te veel met de bal waar door hij het spel vertraagd. Hij heeft nog tijd om dit te leren maar om hem nou met busquets te vergelijken gaat mij veelste ver, stoppen met deze frenkiehype

Hoe is het uberhaubt mogelijk dat een speler van 32 nog 3 jaar vast ligt? Valt me op m.b.t. meer contracten op het moment waaronder Suarez. Die gaat namelijk gewoon een Bale-tje doen als hij nergens anders hetzelfde kan verdienen. Wanbeleid ten top daar op het moment bij Barcelona.

De oude kliek van Barcelona moet je niet zomaar afserveren. Ik zou eerst Vidal verkopen, dan Raketic om vervolgens eens te kijken. Busquets is gewoon nog goed, alleen kan hij lang niet alles meer spelen. Wel door de voordeur weg. Suarez is voor mij een twijfelgeval. Barca heeft behoefte aan leiderschap in de kleedkamer. Messi is niet zo'n type met gif buiten het veld om. Suárez is dat veel meer. Hoe dan ook jongens als Dembele en Griezmann kunnen Suárez zowel binnen als buiten het veld gewoon vervangen. Dan is het monopolie Suarez+Messi ook verbroken. Messi kun je verkopen alleen nog niet dit seizoen, wel door de voordeur

In een 4-2-3-1 kunnen Frenkie en Busquets toch gewoon naast elkaar als de twee controleurs? Lijkt me juist ideaal. De voorste vier is moeilijker, maar als je Coutinho en Griezmann aan het voetballen krijgt ben je wel een heel eind. Wel jammer dat ze niet voor Thiago gaan, wat was die ontiegelijk goed tegen PSG zeg.

Godver. Alba is de eerste die weg moet. Hij kan een aardige pass geven, maar absoluut net verdedigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

236 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 5 0 1 0
2019/2020 Barcelona 33 2 10 0
2018/2019 Barcelona 35 0 10 0
2017/2018 Barcelona 31 1 8 0
2016/2017 Barcelona 33 0 9 0
Laatste voetbalnieuws

Nog meer slecht nieuws voor Ronald Koeman uit ziekenboeg Barcelona

Ronald Koeman heeft voorlopig maar twee centrale verdedigers tot zijn beschikking bij Barcelona: Gerard Piqué en Clément Lenglet. De Spaanse topclub meldt donderdagavond via de officiële kanalen dat nader onderzoek heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren