Arjen Robben moet rentree bij FC Groningen opnieuw uitstellen

Donderdag, 13 augustus 2020 om

Arjen Robben komt vrijdagavond toch niet in actie bij FC Groningen in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle, zo maakt de Trots van het Noorden donderdagmiddag wereldkundig, Eerder deze week liet trainer Danny Buijs doorschemeren dat de 36-jarige aanvaller wellicht speeltijd krijgt in de vriendschappelijke ontmoeting. FC Groningen wil echter geen enkel risico nemen met de onlangs teruggekeerde Robben. Onlangs werd op het laatste moment ook een streep gezet door meespelen in het oefenduel met Heracles Almelo (1-0).

"Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsprogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt", verklaart Buijs in een reactie op de website van FC Groningen. "De inspanningen die hij de afgelopen week heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid. Heel logisch voor een speler van zijn leeftijd en die een jaar lang niet heeft gespeeld, maar voor ons wel een reden om geen enkel risico hierin te nemen."

Danny Buijs kondigt eerste wedstrijdminuten aan voor Arjen Robben

De rentree van Arjen Robben bij FC Groningen lijkt nog slechts een kwestie van tijd.Lees artikel

"We herhalen wat we al eerder hebben gezegd; er is een groter doel. Wij willen Arjen zo optimaal mogelijk fit krijgen en houden voor de competitie. Als hij komend seizoen in zoveel mogelijk wedstrijden een rol voor ons kan spelen, zijn we tevreden. Dat is waarop we ons richten", voegt Buijs daaraan toe. Robben kwam zelf met het verzoek om het duel met PEC te mogen laten schieten: "Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin. Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen. Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt. Dat hoort bij de inspanningen die je levert."

"Het lijf reageert op trainingen, je lichaam moet hieraan weer wennen. Dat gaat goed, maar ik vond het nog onvoldoende om in wedstrijdverband in actie te komen. Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijden. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrainingen afwerken", zo besluit Robben. Het oefenduel met PEC begint vrijdag om 19.00 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De Eredivisie wordt op 13 september hervat met een thuiswedstrijd tegen PSV, één van de oude clubs van Robben.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door migi)

Komt het commentaar weer. Laat hem lekker zijn gang gaan en we zien wel. Mensen focussen zich weer te hard op zijn comeback en leggen er alleen maar zelf druk op.

13 augustus 2020 om 14:19

Het begon eigenlijk al met FC Groningen zelf, dat zei dat het onrealistisch was om te verwachten dat de FC nu kampioen zou worden. Door officieel te benadrukken dat iets volstrekt bizars onrealistisch is, schroef je mijns inziens de verwachtingen alleen maar op. Maar verder eens: ik denk dat we blij moeten zijn met een stuk of 15 goede wedstrijden van Robben. Zijn waarde voor de club gaat veel verder dan alleen zijn speelminuten, dus dan is de hele terugkeer al meer dan geslaagd.

13 augustus 2020 om 14:21

Denk dat ze gewoon geen risico met hem willen nemen. Hij is wel blessuregevoelig he, daarom laten ze hem niet direct spelen.

Je zal toch een keer wedstrijdritme op moeten doen Arjen. Je kan niet blijven uitstellen uit angst voor blessures. Want uiteindelijk zal de angst je weer inhalen. Je kan ook stapsgewijs minuten maken tijdens een wedstrijd. Denk dat hij teveel druk opzich zelf legt. Maar weet nu wel bijna zeker dat hij sowieso niet gaat starten in de basis bij de eerste wedstrijd van Groningen. Dat zal dan nog even duren.

13 augustus 2020 om 14:19

Het feit dat je hem Arjan noemt zegt wel genoeg denk ik. Volgens mij was het van tevoren al bekend, en logisch ook, dat Arjen en FC Groningen op de start van de competitie mikten.

13 augustus 2020 om 14:23

Ja foutje met zijn naam. Zit dicht bij elkaar. Prima als je op de start mikt. Maar neem aan dat je ook wedstrijdritme moet opbouwen na een jaar niet te hebben gespeeld. En afgelopen week zei de trainer nog dat Arjen mee zou spelen. Niets mis mee hoor, maar denk gewoon dat het teveel angst is nog.

13 augustus 2020 om 14:57

1 van de grootste voetballers aller tijden en toptrainer met een geweldig inzicht ene Johan Cruijff had het altijd over kennen en kunnen. Die zei dus ook maar wat. Zeer irritante ingeving en nergens op gebasseerd.

13 augustus 2020 om 14:58

Die gozerd is 36 jaar en presteerde op het allerhoogste niveau. Is vaak geblesseerd geweest en altijd ijzersterk terug gekomen. Speelt nu een paar stappen lager en moet wedstrijdritme hebben? Meer ervaring zul je niet snel vinden en ik heb alle vertrouwen als hij nu zou spelen dat het een verademing is om op de Nederlandse velden te zien spelen.

13 augustus 2020 om 14:21

Hoe kom je hierbij? Hij ziet er topfit uit en traint als een beest. Zou hem ook niet op het spel zetten voor een oefenpotje. Je kent zijn gedrevenheid. Alleen maar een risico.

13 augustus 2020 om 14:24

Je moet toch ergens wedstrijdritme op doen? Zonde als dat pas bij de competitie is als de belangen veel groter zijn en dus de risico's op blessures nog groter dan bij een oefenduel.

13 augustus 2020 om 14:27

Waarom communiceert FC Groningen dan vanochtend nog dat er extra verkoopmomenten zullen zijn voor kaartjes van de wedstrijd voor de rentree van Robben bij Groningen aanstaande vrijdag?

13 augustus 2020 om 14:41

Weet niet of wedstrijdritme zo belangrijk is voor Robben. Fit is fit en als Robben iets heeft laten zien in het verleden is dat hij na een blessure weer snel op zijn niveau is. Het voetballen zal hij echt niet verleerd zijn. Ik zou me als ik hem en Groningen was niet druk maken en mikken op de wedstrijden die er echt toe doen.

13 augustus 2020 om 14:42

Het bijzondere van Robben is dat hij nauwelijks lijkt in te boeten wanneer hij geen wedstrijdritme heeft. Al die honderden keren dat hij terug kwam van blessures stond hij er direct weer, en dat was aan de wereldwijde top. Bij Groningen zal het nog eenvoudiger gaan

13 augustus 2020 om 15:20

Maar dan heb je het niet over wedstrijdritme, maar eerder over kwaliteit. Dat is het probleem niet. Maar niemand kan na een jaar niet gevoetbald hebben ineens 90 minuten spelen tijdens een wedstrijd. Onmogelijk. Wedstrijden en trainingen zijn toch verschillende dingen wat dat betreft, zeker als je een jaar niet gevoetbald hebt.

13 augustus 2020 om 16:01

Volgens mij ben jij ook echt de enige die denkt dat Robben 90 minuten vol gaat maken...

13 augustus 2020 om 14:44

Ik snap je punt. Maar Robben heeft er vaker langdurig uit gelegen en stond er dan ook meteen weer als hij mocht spelen. Heeft bijna geen wedstrijdritme nodig. Bij Groningen zal het wel even anders zijn in een nieuw team, maar die chemie die je opbouwt met je teamgenoten heb je niet met 1 oefenpotje. Neem maar van mij aan dat Robben er meteen zal staan.

Wellicht dan handig om pas te zeggen dat hij meedoet op de wedstrijddag. Op deze manier heeft het natuurlijk weinig zin om iets te communiceren over zijn fitheid.

Dom van Buijs om hierover te speculeren. Dit soort pushberichten is juist niet wat je wil. Zeg gewoon dat hij in de loop van het seizoen zijn opwachting zal maken. Kan het alleen maar meevallen. Verwachtingsmanagement...

Jammer, maar was te verwachten. Komt nog wel.

Tsja, verwacht dat we dit soort berichten (helaas) nog wel vaker voorbij gaan zien komen. Hoop vooral voor Arjen dat het geen Afellay-scenario wordt.

Begint er steeds beter uit te zien voor Psv. Die gaat 'ie niet halen als dit nog iets langer duurt.

Toch slim van Groningen. Half doorschemeren dat Robben kan spelen, die pot wordt direct uitgezonden en dan speelt ie toch niet mee. Rinse en repeat.

13 augustus 2020 om 14:48

Zal het aantal kijkers ook met 90% zakken vrees ik. Ga je tussen al die CL potten niet voor je lol naar kijken als neutrale voetbalkijker lijkt me.

Oke dit begint nu wel een beetje een soap te worden. Opzich is er geen probleem, competitie is pas over een maand, maar meldt dan niet dat ie er bij is als dat nog niet 100% is

Het was toch nooit het idee dat hij mee zou doen in deze oefenpotjes? Snap het nieuws niet zo. Start van de eredivisie is het doel, zal waarschijnlijk eerste paar wedstrijden beginnen met invalbeurten en dan kijken of het meer kan worden.

13 augustus 2020 om 14:41

Nee hoor. Op de site van Groningen werd er vanochtend nog gecommuniceerd dat er nog kaartjes waren voor de rentree van Robben as vrijdag.

Heb t al eerder aangegeven: het hele jaar gaan we alleen dit soort berichten krijgen bij Groningen. Ik hoop het niet, maar ben bang dat dit een geval Heitinga/Stam wordt: halverwege t seizoen er achter komen dat het (fysiek) niet meer gaat.

Ik snap dat Buijs verheugd is op het rentree van Robben, maar dit soort berichten moet je gewoon achterwege houden. Geef hem gewoon de tijd om op eigen tempo fit te worden, zonder te speculeren wanneer hij inzetbaar zal zijn. Ik denk niet dat er iemand hier geen begrip voor zal hebben.

hmm, ben zelf 40 plus en sport nog op hoog niveau. Als hij gaat wachten tot ie geen stijfheid en spierpijn meer heeft na de training, dan gaat het lang duren.gewoon een goede warming up en het gaat weer prima.verder logisch dat ze niet gaan forceren met oefenwedstrijden. Met training zorgen dat ie zo fit mogelijk is en het (bal)gevoel heeft, dan heeft ie echt niet zo veel wedstrijden nodig om op het niveau van de eredivisie te komen

December 2020, nee we zitten echt dicht in de buurt van de eersge minuten van Robben nog even geduld..... geintje mensen. Zou mooi zijn sls hij de competitiestart haalt al is het maar een paar minuten

Hoop dat we hem nog mogen zien schitteren komend seizoen maar wellicht blijkt het achteraf gewoon een grote publiciteitsstunt, puur om sponsors binnen te halen en de SK- en shirtverkoop te stimuleren.

verstandig. Ook heel normaal wanneer je er zo lang uit bent geweest op deze leeftijd. Het is heel moeilijk om rustig op te bouwen en moedig om nee te zeggen. Wedstrijd is heel andere koek dan trainingen. Wanneer je zelf op die leeftijd er even uit bent geweest dan weet je wat hij bedoeld. Eenmaal wanneer hij speelt kan hij zich niet inhouden en gaan alle remmen los en dan moet hij echt fit zijn. Met name de hamstring, lies en achillespees zijn gevoelig op deze leeftijd.

Maakt niet uit Arjen, die oefenwedstrijden zijn voor jou niet belangrijk, zorg dat je fit word en daarna vlammen tegen PSV zodat ze al 3 punten achter liggen op de concurrentie 👍

Misschien moeten ze ermee stoppen bij Groningen om de verwachting uit te spreken welke wedstrijd hij weer gaat spelen. We gaan het vanzelf wel zien.

Wordt helaas niks dit seizoen. Gaat hooguit 10 westrijden spelen dit seizoen.

Zeg gewoon niets tot ie opeens aan de aftrap staat. Van die dode vogels wordt niemand blij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder20
R. LundqvistMiddenvelder20
A. MatusiwaMiddenvelder20
D. van KaamMiddenvelder20
M. El HankouriAanvaller20
S. PadtKeeper20
P. JoostenAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1487 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 1 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kolderiek eigen doelpunt beslist wedstrijd tussen ADO en Groningen

FC Groningen heeft zich zondag hersteld van de nederlaag in de openingswedstrijd tegen PSV (1-3). Het team van Danny Buijs, met Ajdin Hrustic op de plaats van de geblesseerde Arjen Robben,...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren