‘Magallán mag ondanks duidelijke boodschap toch mee op trainingskamp Ajax’

Woensdag, 12 augustus 2020 om 23:17Yanick Vos • Laatste update: 23:29

Lisandro Magallán reist aanstaande zaterdag met de selectie van Ajax mee naar het trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg, zo weet Ajax Showtime te melden. De Argentijnse verdediger werd afgelopen seizoen verhuurd aan het Spaanse Alavés, nadat hij op een zijspoor was beland onder Erik ten Hag. Hoewel de aankoop van negen miljoen euro geen toekomst in Amsterdam lijkt te hebben, neemt de Ajax-trainer hem toch mee.

De 26-jarige verdediger maakte in januari 2019 de overstap van Boca Juniors naar Ajax. Hij wist echter geen moment te imponeren in het shirt van de Amsterdammers. Al na een halfjaar besloot de clubleiding hem te verhuren aan Alavés, waar hij ook geen potten wist te breken. In LaLiga kwam hij niet verder dan zeventien wedstrijden, waarvan dertien als basisklant. Afgelopen zondag keerde Magallán terug op De Toekomst om de training te hervatten.

Hij sprak bij zijn terugkeer met de clubleiding en over zijn perspectief en tijdens het gesprek kreeg hij te horen dat hij slechts een geringe kans heeft op speeltijd komend seizoen. Voorlopig traint hij mee met Jong Ajax. Volgens Ajax Showtime is een vertrek een reële optie, al speelt er momenteel niets rondom Magallán. De Argentijn heeft met spelers als Daley Blind, Perr Schuurs, Edson Álvarez, Jurriën Timber en Lisandro Martínez stevige concurrentie voor een plek in het hart van de verdediging.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door afcfokke)

Miskoopje, kan gebeuren. Denk dat ie middenmoot eredivisie makkelijk aan kan. Echter niet te betalen, ben benieuwd wie het aandurft in Nederland of daar buiten...

12 augustus 2020 om 23:10

Denk dat die nog wel meer aankan, zolang hij maar met niet al te veel ruimte in zijn rug hoeft te spelen. Hoe Ajax deze speler ooit heeft gescout blijft mij een raadsel.

12 augustus 2020 om 23:57

Dat Magallan meer aan kan lijkt mij onzin. Als hij bij Alaves al nauwelijks mee kon komen, en die spelen als degradatiekandidaat echt niet met 30+ meter in hun rug, zie ik niet in waarom hij bij een betere ploeg wel in de basis kan staan.

13 augustus 2020 om 13:57

Daarentegen kon hij bij Boca wel meekomen en die winnen 8 van de 10 keer van een Alaves.

12 augustus 2020 om 23:52

HIj heeft ruimschoots gefaald bij Ajax en was ook bij Alavés ook maar zo zo ...waarom zou hij bij -pak hem beet- Utrecht en Vistesse wel 'makkelijk' meekomen? Ik zie dat niet.

Gigantische miskoop, dat wisten we na dat incident in de Kuip wel. Zo snel mogelijk proberen te slijten, want deze jongen heeft aangetoond dat hij zelfs vanaf de bank geen betrouwbare kracht is. Ik hoopte dat Alaves hem zou nemen, maar helaas.

13 augustus 2020 om 10:51

Fcb_catalunya Probeert jij nu te zeggen dat de gebeurtenis destijds in de kuip Door alleen magallan komt ? merk het wel vaker bij jullie om het maar alleen af te schuiven op Magallan lekker makkelijk! volgens mij is het hele team van Ajax door de mand gevallen destijds..

13 augustus 2020 om 13:41

Magallan speelde toen gewoon meer dan dramatisch. Daarmee zegt hij niet dat het alleen door hem komt?

13 augustus 2020 om 18:05

Hele rare reactie. Ik haal die wedstrijd aan om aan te geven dat Magallan vanaf de bank onbetrouwbaar is, niet dat hij hoofdschuldige is aan het verliezen van die wedstrijd. Voor de rest heeft Magallan iedere keer dat hij speelde teleur gesteld.

Wat een miskoop is dit zeg. Snap niet op basis waarvan hij is gehaald. Het kan natuurlijk wel een keer gebeuren dat je er naast zit als je een gokje neemt met spelers uit het buitenland.

12 augustus 2020 om 23:55

Ik denk een kwestie van de verkeerde videos van hem checken. En als scout bij wedstrijden van hem zijn waar hij toevallig uitblinkt. Tja dan heb je welleens een miskoop.

13 augustus 2020 om 00:00

Hij is gehaald op basis van fysiek en kop sterkte. In het verleden had Ajax het altijd moeilijk als de tegenstander met een lange schaduw spits ging spelen die elk kop duel wonnen en de bal zo panklaar neerlegde. Deed Koeman met Pelle tegen Ajax, deed Mourhino met Failaini. Aangezien deze jongen toch in de zuid Amerikaanse top speelde, dacht Ajax dat hij zich wel kon aanpassen. Met minder budget als de echte top, moet je gokken. Soms gok je goed, soms gok je mis.

13 augustus 2020 om 07:07

Dit is toch geen kwestie van gokken, maar gewoon van slecht scouten (wat Ajax gelukkig niet veel overkomt)? Zeker als hij maan-den bekeken is. De beste man heeft een bijzonder slechte positionering, kan overduidelijk niet met ruimte in de rug spelen en heeft zelfs moeite met de pure man dekking. En dan laat ik het opbouwende gedeelte nog buiten beschouwing. Het was niet voor niets dat Boca fans hier toch wel hard om moesten lachen toen hij eindelijk vertrok. Het is ook niet alsof Ajax een speler haalt alleen voor als er toevallig een kopsterke spits is.

Wat ik vooral onbegrijpelijk vind is dat Ajax hem heel intensief gevolgd heeft, zeker eenmaal misgreep, erg veel moeite heeft gedaan om hem te halen en dat hij er dan zo weinig van kan.Hoe is dit mogelijk?
Een Alvarez en Marin kunnen in elk geval nog voetballen maar lijken niet te passen bij het type spel, maar deze gaat heeft helemaal niets.

12 augustus 2020 om 23:49

Ik denk echt wel dat ie wat kan bij een wat verdedigende ploeg. Maar het is heel vreemd dat ajax m heeft gehaald terwijl hij nul opbouwende kealiteiten heeft terwijl ze m zo lang hebben gevolgd. Erg raar. Maar ja het kan niet altijd een voltreffer zijn.

13 augustus 2020 om 00:43

Misschien werd er van hem niet verwacht dat hij zich met de opbouw zou bemoeien en is hij puur gehaald (voor een specifieke taak) als verdediger. Zoals SpeedyAFC al schets is hij misschien wel gehaald om specifieke tegenstanders die groot en kopsterk zijn te elimineren. Als een soort specialist. Het is niet geworden wat men er van verwacht had, so be it, kan gebeuren. Ik vind die hele heisa dat ie er niets van kan wel heel erg doorslaan. Hij speelde in de top in Argentinië, is Argentijns jeugdinternational volgens mij en bij Ajax hebben ze er volgens mij ook wel verstand van. Een “miskoop” kan gebeuren maar hier roepen dat het helemaal niks is vind ik te makkelijk.

13 augustus 2020 om 03:06

DRl80. Ja maar dan ga jij ervanuit dat hij dan alleen gebracht kan worden in de eindfase wanneer je een voorsprong moet verdedigen. Want als je hem basis zet, en je weet dat hij opbouwend slecht is, dan ben je toch sowieso de Sjaak alvorens de eerste bal is getrapt?? Want dan krijg je het Sanchez verhaal in de EL finale. Iedereen vastzetten behalve Magellan, en die ramt die bal elke keer de arena uit! Echt hoe je t ook draait het is een totaal raadsel dat deze jongen hier is, zelfs Ivan Gabrich heb ik hoger zitten en poeh hee dat was mij ook een miskoop !

Wanneer iedereen met een beetje voetbalverstand kan en kon zien dat Magallan totaal ongeschikt is voor Ajax, maar dat dus de meerderheid (of toch gewoon Overmars) van de scouting hem na een jaar lang te hebben gevolgd, een prima aankoop vond voor de club, moet je grote vraagtekens zetten bij het niveau van dat scoutingsapparaat. Daar kan Ajax niet verder mee. Want dit is niet de eerste voorspelbare miskoop. Er zijn veel te veel gehaalde spelers, die in de verste verte het door Ajax gewenste niveau niet hebben of haalden. Dan ga je toch de scouting evalueren en herschikken? Maar blijkbaar zijn deze grove fouten vanwege de financiã«le plus, gewoon met de mantel der liefde toegedekt. Concluderend kun je dus niet spreken van een goed functionerend professioneel voetbalbedrijf.

12 augustus 2020 om 23:53

Dus omdat je een plus hebt vanwege prima verkopen, zijn daarmee al die voorspelbare miskopen goedgepraat. Je probeert als club (en bedrijf) toch te verbeteren? Of hoeft dat vanwege goede (verkoop)cijfers dan niet? En nog een voorspelling: als er nog een paar sterkhouders vertrekken bij Ajax, is de scouting (overmars) niet bij machte om goede vervangers te halen. En die moet je 1 op 1 in het vizier hebben, en al (waar mogelijk) een voorgesprek mee hebben gevoerd. Ik durf nu al te wedden dat ze met hun handen in het haar staan. Of toch maar weer een Marin, Pierie, Alvarez of Magallan? Ach, als het aantal selectiespelers maar op peil is;-))),

13 augustus 2020 om 09:33

Daar waar niet geïnvesteerd wordt, wordt ook geen vooruitgang geboekt. Ja Magallan is een miskoop, maar om zo hoog van de toren te blazen dat het hele scoutingsapparaat maaalr vervangen mag worden, hetzelfde scoutingsapparaat dat ook Sanchez, Tagliafico, Neres, Antony en Martinez hebben opgepikt. En ja daar staan ook een paar miskleunen tegenover. Echter leven wij in een wereld waar alle clubs miskopen doen, omdat voetbal onvoorspelbaar mensenwerk is.

13 augustus 2020 om 00:04

Zo je bent nog altijd bezig met je kruistocht tegen Overmars. Overmars is een geweldige technisch directeur die het werkelijk uitstekend doet. Elk jaar scoort Ajax een dikke plus in de transfers. Is al zo sinds zijn aantreden. Voor Overmars was Ajax bijna failliet. Spelers die miljoenen per jaar verdiende speelde geeneens. Overmars is verantwoordelijkk voor de wederopstanding van Ajax, zijn geweldige aan en verkoop beleid is waar de club op drijft.

13 augustus 2020 om 10:51

Klopt helemaal wat je zegt, zou ook Frank willen noemen, heeft ook met weinig versterkingen Ajax goed op de rit gekregen. Snap wel waarom Magallan meegaat op trainingskamp, kan met een paar mooie verdedigende acties mogelijk toch in de etalage komen. Verlies zal je moeten nemen, maar daar staan ook hele dikke plussen tegenover.

13 augustus 2020 om 11:35

Je onderschrijft deels mijn verhaal. Behalve dat je jouw ogen sluit voor de vele miskopen. Maar blijkbaar worden, door dat te zeggen, sommige supporters daardoor op hun pik getrapt, in hun adoratie voor deze TD. Want owee als je ook maar enigszins (onderbouwde) kritiek hebt op zijn functioneren. Ajax is vooral financieel gezond geworden door het noodgedwongen inzetten van eigen jeugd, omdat er geen geld was voor dure aankopen. Dankzij 4 opeenvolgende kampioenschappen onder Frank de Boer, en mede vanwege de verkoop van veel voormalige jeugdproducten is Ajax uit het financiã«le dal gekropen. En nu mag je Overmars weer verheerlijken;;-)))))

13 augustus 2020 om 07:27

Concluderend kan kan je niet spreken van een goed functionerend voetbalbedrijf..? Leg mij eens uit welke club het volgens jou beter doet?Miskoopje. Kan gebeuren.

13 augustus 2020 om 11:42

Vele miskopen. En aantoonbaar. Wil je als bedrijf goed blijven functioneren zul je ook het scoutingsapparaat kritisch onder de loep moeten nemen. Hoe komt het dat een Magallan is gekocht, na intensieve scouting? Of een Pierie? Om zo maar een paar te noemen. Natuurlijk zit er altijd een risico aan aankopen. Ik was b.v. zeer gecharmeerd van de aankoop Schuurs. Nou, die voetbalt nog steeds in een rokje, dus jammer, die haalt het niet. Zo kun je je dus verkijken op een speler. Maar je mag bij grove fouten toch onderzoeken waar het mis is gegaan? Of is het dan van, ach we schrijven zwarte cijfers, dus waar maken we ons druk over. Dus begrijp ik niet dat je af zou keuren dat zaken af en toe, en stelselmatig, worden geã«valueerd. En daar is niks vreemds aan....

14 augustus 2020 om 15:59

Natuurlijk is er niks vreemds aan stelselmatig evalueren, dat is alleen heel iets anders dan beweren dat het geen goed functionerend voetbalbedrijf betreft. Schuurs nu afschrijven is mogelijk groter kapitaalsvernietiging dan een Magallan kopen.

13 augustus 2020 om 07:44

@pinko wat jij zegt, is al heel lang mijn mening over het technisch beleid bij Ajax. Evalueren doen ze niet aan. Net als dat het vijf jaar moest duren dat ze eens ophielden met eigen jeugd die niet klaar was, werd uitgeprobeerd in de voorronde CL. Zo volharden ze ook in miskopen als Bendé en Magallan. Waar de kenners van beide competities al zeiden, niet doen, werd het toch gedaan. Dit heeft nooit gevolgen gehad. Mantel der liefde. Hup weer 18 miljoen weg. Kan ons het schelen. Maar ook het zomaar spelers kopen, blijft me verbazen. Alvarez bijvoorbeeld. Dat zijn toch zaken waar Overmars het niet op orde heeft hoor. Ook als reserve keeper met Lamprou destijds. Idioot beleid.

13 augustus 2020 om 11:15

Aleen is Fabra "al" 29 jaar. Ajax gaat dat geld niet neerleggen voor een 29-jarige voetballer die nog niks in Europa heeft bewezen. Er gaan geruchten dat ze bij een vertrek van Nico voor Braian Cufrã© gaan een 24-jarige linksback van Velez Sarsfield. Die zou beter in het beleid van Ajax passen..

Denk nog steeds dat de mensen die bij Ajax werken, scouten en beslissingen nemen er meer kijk op hebben dan wij die hier op een forum zonder geremd te worden door enige kennis en achtergrond onze mening verkondigen. Ja, hij is mislukt. Al werd hij wel erg snel afgeschreven imo. Kan prima dat hij niet in het Ajax-spel past, datzelfde geldt of lijkt te gelden voor Marin en Alvarez. So be it. Ajax heeft meer dan voldoende uitstekende aankopen gedaan om dit soort gevallen, waarin spelers klaarblijkelijk toch niet passen of weten te brengen wat er van ze verwacht werd, niet al te erg aanrekenen. Maar ik blijf vinden dat hij erg snel afgeschreven is en zie hem bij een andere club met vertrouwen een prima carrière hebben. Wens hem dan ook succes in het vervolg van zijn carrière, mogelijk toch nog bij Ajax.

Toch wel de mooiste miskoop uit Ajax's geschiedenis; miljoenen neergelegd voor een speler die zelfs werd uitgelachen in eigen land, dus duidelijk het niveau te kort komt, maar Ajax wist het wel ff beter. Zoals meerder VZ leden al aangeven, hoe hij is gescout is echt een raadsel. Die scout mag ontslagen worden.

13 augustus 2020 om 02:18

Als die scout Nico en Sanchez scoutten en komt dan op de proppen met kelderklasse niveau Maggallan, dondersgoed wetende dat hij het niveau niet heeft maar wel liefs 10 mil aan spenderen; dan mag je ontslagen worden ja. Op directe voet

Lijkt me toch een nare boodschap voor die gozer om zo ff voor de kiezen te krijgen ondanks het er natuurlijk al wel dik bovenop lag. Maar goed; wellicht is voor hem de '9-miljoen-transferwaarde-druk' er nu ineens af en gaat ie nu zorgeloos vlammen!

Ik begreep het echt niet want zelfs bij Boca werd hij nog twee keer uitgeleend, en toen gaf Schelotto hem het vertrouwen door gebrek aan beter. Kan voor geen meter opbouwen als centrale verdediger. Magallan is een speler die net mee kan met de grotere clubs in Zuid-Amerika met zijn hard spel, maar zal overal tekort komen in de topcompetities in Europa want daar wordt meer gevraagd van een verdediger. Totaal niet geschikt voor het spel dat Ajax wil spelen.

13 augustus 2020 om 11:42

Wellicht is hij met zijn harde spel nog interessant voor een degradatiekandidaat in de Bpl? Dergelijke clubs kunnen een transfersom van 7/8 miljoen (overmars zal wat verlies moeten pakken) wel ophoesten en zullen met zijn salaris ook geen probleem hebben.verder denk ik dat het inderdaad de bedoeling is om hem tijdens de oefencampagne in de etalage te zetten. Daarnaast kun je zijn trainingsinzet en ervaring tijdens de voorbereiding ook wel gebruiken. Maar het is een gok, want als er geen club komt deze transferperiode, dan zit je er mee.

13 augustus 2020 om 16:20

In Engeland wordt deze jongen compleet overheen gelopen, dat moet je hem niet aandoen. Spanje onderaan of bij een middenmotor in Portugal. Dat kan nog wel, maar meer zit er echt niet in.

Magallan is een absolute miskoop die zelfs bijna iedereen op VZ zag aankomen. Was in Argentinië al bekend dat hij zeer beperkt was en ook daar was men erg cynisch over de transfer naar Ajax. Onbegrijpelijk dat Ajax deze speler bijna een jaar lang uitvoerig gescout heeft en hem toch gehaald hebben.

Overmars wordt vaak geroemd om zijn aankoop beleid, maar hij laat ook wel eens een steek vallen. In dit geval snap ik niet, dat een jongen zo intensief gescout is om vervolgens gekocht te worden en opeens blijk dat ie jongen voor geen meter past. Als ik Sparta was zou ik hem proberen te huren, absolute topper voor op het Kasteel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren