‘Real Sociedad onaangenaam verrast door besluit Zidane omtrent Ödegaard’

Dinsdag, 11 augustus 2020 om

Martin Ödegaard speelt komend seizoen voor Real Madrid, zo melden diverse Spaanse media dinsdag. De Noorse middenvelder maakte vorig jaar op huurbasis voor twee jaar de overstap naar Real Sociedad. Door zijn stormachtige ontwikkeling heeft de club nu op voorspraak van Zinédine Zidane besloten om een einde te maken aan de huurdeal en hem terug naar Madrid te halen.

Volgens AS heeft Zidane de clubleiding om twee redenen verzocht om Ödegaard terug te halen: vanwege zijn ontwikkeling bij Real Sociedad en de onzekerheid over de toekomst van een aantal middenvelders uit de Real Madrid-selectie. Isco, James Rodríguez en Toni Kroos vertrekken mogelijk uit het Santiago Bernabéu. Het verzoek van Zidane is tegen het zere been van Real Sociedad, dat nog altijd rekent op Ödegaard in het nieuwe seizoen.

De Spaanse krant wijst naar een vooralsnog ongelukkige samenwerking tussen Ödegaard en Zidane bij het beloftenteam. De 21-jarige middenvelder kwam in 2015 bij Real Madrid terecht als groot talent, maar een doorbraak bleef uit. Na verhuurperiodes bij sc Heerenveen en Vitesse stonden de clubs afgelopen zomer in de rij. Onder meer Ajax en Bayer Leverkusen wilden hem graag inlijven. Na de uitschakeling in de Champions League tegen Manchester City zou Zidane twijfels hebben over zijn middenveld bestaande uit Casemiro, Kroos en Luka Modric, waardoor Ödegaard een kans gaat krijgen in de voorbereiding.

Real Madrid had in eerste instantie groen licht gegeven aan Ödegaard om nog een seizoen bij Real Sociedad te blijven. Daar ging de voorkeur van het talent ook naar uit. Echter, na een gesprek met Zidane is hij klaar om terug te keren. De coach heeft hem verzekerd dat hij klaar is voor een kans bij de Koninklijke, terwijl Florentino Pérez het licht op groen heeft gezet. De voorzitter heeft reeds gesproken met Real Sociedad en volgens Marca valt het niet uit te sluiten dat Real Madrid een nieuwe huurling richting Sociedad stuurt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Het lijkt me een prima moment voor Ödegaard om bij de vaste kern van Real te gaan behoren en in een roulatiesysteem van waarde te zijn. Zeker wanneer Bale, Vazquez, James, Ceballos en eventueel Modric en/of Isco vertrekken lijkt het me dat Ödegaard voldoende speeltijd krijgt en kan toewerken naar een basisplaats. Speelde ook prima bij Sociedad en is nauwelijks van de bal te krijgen, heerlijke creatieve voetballer.

11 augustus 2020 om 11:47

Het is sowieso een ideaal moment, ondanks het feit dat hij nog wel te wisselvallig is (hij is dan ook nog steeds jong). Kroos en vooral Modric takelen steeds verder af, Isco is altijd al vreselijk wisselvallig geweest en is momenteel ver verwijderd van z'n topvorm en de rest van de concurrenten zijn nou ook niet bepaald indrukwekkende spelers. Die gaat z'n minuten dus wel maken het komende seizoen.

11 augustus 2020 om 12:21

Diegel / Klopt wat je zegt. Odegaard wilde alleen terugkeren bij voldoende uitzicht op speeltijd en er werd gesuggereerd dat Ode ook wilde dat er eerst 2 middenvelders gingen vertrekken (james en nog iemand). Nu lijkt ook Isco te vertrekken (logisch als Real daar een mooie prijs voor kan krijgen).

11 augustus 2020 om 12:30

100% mee eens, vers creatief bloed op het middenveld van Real is hard nodig. Deze jongen zeker bij de selectie halen en een kans (aantal kansen) geven.

Laten we hopen dat Zidane definitief het licht heeft gezien omtrent Modric, Kroos en Casemiro. In de eerste seizoenshelft leek hij eindelijk iemand anders de kans te geven in Valverde, die het ook geweldig deed om na de herstart weer met hetzelfde oude middenveld te spelen. Tegen City konden de twee dertigers het niet belopen maar hij brengt Valverde pas als de wedstrijd gespeeld is, dat blijft een tactische mispeer. Ik zie Odegaard heel graag terugkeren, maar alleen als hij de tijd krijgt om zich aan te passen aan het niveau. Als hij net zoals Valverde na een goede seizoenshelft weer naar de bank verwezen wordt kan hij beter bij Sociedad blijven, om daar voor het eerst Europees te spelen en zich te ontwikkelen tot de op 1 na beste spelmaker van La Liga achter Messi.

11 augustus 2020 om 11:48

@JoshuaK_ Zidane is denk ik soms te loyaal naar de kern toe. Verder weten we niet hoe er getraind is, of er pijntjes zijn waardoor Zidane vasthoudt aan een Modric bijv. Ik hoop dat Modric nog een mooi avontuur kan aangaan in Italië. Gun deze man een transfervrije stap na zijn waardevolle jaren. Komende tijd kunnen Valverde en Odegaard middenveld vormen samen met Casimero en Kroos (roulerend). Wat geweldig is, middenveld heeft amper iets gekost haha. Grootste club op aarde met Lidl-prijzen middenveld. Geweldig!

11 augustus 2020 om 11:55

Odegaard zat natuurlijk heel Europa achter aan, maar Valverde en Casemiro zijn echt lekker gescout kijkend naar hoe goed & belangrijk ze nu zijn versus hun transfersom!

11 augustus 2020 om 12:07

@JoshuaK Klopt dat heel Europa achter hem aanzat. Neemt niet weg dat hij maar 2.8 miljoen gekost heeft. Genoeg grote talenten waar heel Europa achter zat en vervolgens niet doorbreken. RM heeft goed gedaan met de uitleenbeurten en nu kans geven bij het eerste. Verder Valverde kostte 5 miljoen en Casimero 6 miljoen. Ook beiden werden verhuurd voordat ze kans kregen bij het eerste. Haha zou kicken zijn als ze alle 3 opgesteld worden. Totale transferkosten 13.8 miljoen bij grootste club ter wereld. Haha. Voor dat geld kan je tegenwoordig 1 Rosario kopen haha.

11 augustus 2020 om 12:26

Josh / Dan hebben we in de toekomst dus een middenveld rondlopen van bij elkaar nog geen eens 15 miljoen euro lol, en dan kostte frenkie al 85 miljoen. Ik vind Florentino Perez en JAS echt meesters in dit soort transfers, ze hebben goed oog voor talent.

11 augustus 2020 om 14:33

Die 2,8 heeft Madrid overigens reeds terugverdiend aan huursommen. Dus hij heeft qua transfersom zelfs niets gekost. Helaas denk ik niet dat Heerenveen en Vitesse zijn hele salaris op zich namen destijds zoals Sociedad afgelopen seizoen. Anders had Madrid zelfs al winst op hen gemaakt terwijl hij nog onder contract staat

11 augustus 2020 om 11:50

Modric speelde na de coronabreak wel echt weer ouderwets goed, dus die heeft het zelf afgedwongen. Hij begint wel langzaam oud te worden, dus hoop dat Valverde en Ødegaard nu meer kansen gaan krijgen

11 augustus 2020 om 11:54

Hij speelde prima inderdaad, maar dat was meer in een Pirlo rol waar hij meer vanaf eigen helft/de middenlijn het spel verdeelde. Tegen City stond hij weer opgesteld als in het verleden en dat kan hij simpelweg niet meer belopen, al helemaal niet tegen jongens die blijven gaan zoals KdB, Foden, Silva etc.

11 augustus 2020 om 12:30

Zizou / Ja Modric zit ook al een tijdje bij de club en heeft absoluut een extra jaar verdiend, maar die wisseling van de wacht komt er nu wel aan, al snap ik dat sommige mensen die ook tegen City hadden verwacht, maar toen moest Fede helaas op de bank plaatsnemen, wel speelde Rodrygo, dus het is echt niet zo dat Zidane jonge gasten niet de kans wil geven, maar een vedette die Zidane altijd gediend heeft blijft Zidane ook steunen, ik vind dat dat Zidane wel siert

11 augustus 2020 om 12:46

Eens, maar zo moeten het wel blijven laten zien. Er zit genoeg talent achter de oude garde (Rodrygo, Vini, Valverde, Ødegaard etc), die staan hopelijk te trappelen om het over te nemen. Mendy is een mooi voorbeeld van iemand die zich vrij geruisloos in het elftal geknokt heeft

11 augustus 2020 om 12:28

Dan heb jij echt een andere wedstrijd gezien. Kroos heeft KDB helemaal uit de wedstrijd gespeeld. Kroos is nog steeds 1 van de beste middenvelders van de wereld. Modric is ook nog gewoon TOP. Moet wel bekennen dat de middenvelders weinig scoren. En Real Madrid mist juist scorend vermogen. Ipv nieuwe middenvelders kunnen ze beter in de voorhoede investeren. Alleen Benzema is niet genoeg.

11 augustus 2020 om 12:31

Pica / Klopt wat je zegt dat Real in de voorhoede moet investeren maar vergeet niet dat vorige zomer Hazard, Jovic en Rodrygo zijn gekocht. En uiteindelijk werkt de club nu toe naar de zomer van 2021, zodat we die rappe Fransman binnen kunnen hengelen van PSG

11 augustus 2020 om 14:15

Kroos kdb uit de wedstrijd gespeeld? Kdb heeft meet scoringskansen hecreëerd dan heel team bij elkaar.

11 augustus 2020 om 14:42

Helemaal mee eens. Valverde was ook wel een stukje minder sinds de hervatting terwijl Modric weer beter in vorm was. Vorm daargelaten is het natuurlijk complete waanzin om met dit middenveld te starten tegen City. Elk weldenkend mens verwacht dan toch meteen dat je overlopen gaat worden. Imo een van de domste beslissingen die ik de voorbije jaren in de ko fase van de cl heb gezien. En dan gewoon alles laten aanmodderen en hopen op een mirakel ipv in te grijpen. Geen valverde voor Modric, geen Vinicius voor Hazard... Met een andere coach die wel tactisch bijstuurt doorheen de wedstrijd (of geen idiote beslissing maakt vooraf) had er wellicht meer in gezeten. Helaas is dat een tweesnijdend mes en waren we dan in de eerste plaats wellicht niet zo ver gekomen. Enorm frustrerend, waarom kan Zidane naast alles dat hij geweldig doet niet ook gewoon de meest voor de hand liggende beslissingen juist nemen . Odegaard zou iig een goede versterking zijn. James laten gaan voor een miljoen of 25, als Juve concreet wordt voor Isco en 50 miljoen of meer biedt zou ik hem ook laten gaan. Nog een defensieve middenvelder erbij en je middenveld zit goed voor komend seizoen. Mijn voorkeur gaat uit naar Sangare van Toulouse, kost je een miljoen of 20 en je hebt een enorm talent achter Casemiro

11 augustus 2020 om 16:18

Helemaal met je eens. Het meest kwalijke vond ik nog dat Zidane gewoon lost leek en echt niet leek te weten hoe hij het tij moest keren. Ik heb persoonlijk liever iemand die ten minste vroegtijdig iets probeert om de wedstrijd te doen kantelen en dan op z’n bek gaat, dan iemand die helemaal niets doet en hoopt dat de spelers met een magische oplossing komen. Want zoals je zegt zat er gewoon meer in, met hoe uitstekend Courtois weer keepte kon City alleen scoren dankzij die kinderlijke fouten van Varane. Wie weet wat de wedstrijd was geworden als Real op 0-1 kwam. Ben persoonlijk wel blij met de sterker wordende geruchten rondom Isco richting Juventus aangezien Pirlo een groot fan blijkt te zijn, voor een mooi bedrag zou ik afscheid van hem nemen. Volgend seizoen zie ik graag Oscar Rodriguez een kans krijgen als back-up, want hij heeft ondanks de degradatie van Leganes toch prima gepresteerd en is natuurlijk iemand uit La Fabrica. Sangare ken ik persoonlijk niet, maar een back-up voor Case is natuurlijk broodnodig en Real heeft echt geluk gehad dat hij niet geblesseerd is geraakt. Dat risico kan je niet nog een seizoen nemen, dus een talentvolle controleur is zeer welkom.

11 augustus 2020 om 20:46

Overigens meldt Marca dat Madrid ceballos nu ook wil terughalen en hem de kans geven in de voorbereiding. Ik zou het toejuichen. Ceballos, Odegaard en een cvm erbij. James, isco en modric verkopen is ideaal in mijn ogen. Al zal modric nog wel even blijven lijkt het. Hoe dan ook brengt Ceballos wel weer een stuk meer loopvermogen en dynamiek. Iets dat grondig gemist werd en enkel valverde bracht dit seizoen

11 augustus 2020 om 22:02

8 / Ja, de bedoeling is om Ceb de voorbereiding mee te laten doen maar ik zou er niet helemaal vanuit gaan al dat hij ook echt zal blijven. Er is ontzettend veel interesse voor hem en Real wil clubs tot op de laatste dag tegen elkaar uit laten bieden om zo een grote som te ontvangen, daarom zeggen ze nu dat hij eerst terugkomt en vanaf daar gaat de club weer verder kijken. Het is ook zo een slimme move om Odegaard terug te halen want Kroos had eigenlijk geen concurrent, en Odegaard past ook heerlijk in een 442. Ik ben echt blij dat Zidane moeite heeft gedaan om Ode terug te halen, hij is niet voor niets middenvelder van het seizoen geworden in Laliga, hij heeft zich bewezen al en de Madridistas verdienen het gewoon om hem iig in bekerwedstrijden en tegen de onderste 8 van de Laliga altijd in actie te zien. Hij is zelf nog jong en accepteert het makkelijk als hij misschien grote wedstrijden niet speelt en dat kan ook , hij is nog jong en krijgt kansen zat en misschien schittert hij al zo mooi dat Zidane hem heel het seizoen kansen geeft

12 augustus 2020 om 02:03

vind hem absoluut geen rechtstreekse concurrent voor Kroos. Compleet andere spelers

Benieuwd wat Real Sociedad in return kan vragen. Ken uiteraard het contract niet, maar het lijkt me niet dat Real eenzijdig kan eisen dat Odegaard vervroegd terugkeert. Wellicht 2 of 3 andere huurspelers? Zoals Brahim en die Braziliaanse middenvelder?

11 augustus 2020 om 11:48

In Spanje is het niet toegestaan om een speler in een keer twee jaar verhuren. Het zou dus twee keer een verhuurperiode van 1 jaar zijn. Desalniettemin denk ik dat real idd een speler zal verhuren aan Sociedad om de (goede) band te waarborgen.

11 augustus 2020 om 12:08

@Tegengif Ik hoop zeker dat Brahim naar Sociedad gaat. Reinier zie ik liever naar Valencia gaan. Gewoon gevoelsmatig lijkt me dit goede matches.

11 augustus 2020 om 12:22

Kril / Brahim zie ik liever naar een Betis of Granada gaan, en toch liever Reinier naar Sociedad, omdat uiteraard nu Sociedad een aanvallende mid nodig heeft, en niet zo zeer een technische buitenspeler.

11 augustus 2020 om 14:28

valencia moet je niemand aan verhuren. Wat een wespennest is dat opeens. Zo'n jonge speler heeft een goede rustige omgeving nodig.

Waar komt het gerucht vandaan dat Kroos misschien vertrekt uit Madrid? Hij heeft altijd al aangegeven dat hij hoogstwaarschijnlijk na het einde van zijn huidige contract zal stoppen met voetbal (hij zou dan 33 o.i.d. zijn). Hij speelde dit seizoen ook echt geweldig (beste middenvelder in La Liga in mijn ogen).On:Ødegaard zou een goeie aanwinst zijn op het middenveld, maar ik hoop dan dat hij wel een kans krijgt om te groeien en niet meteen in het diepe gegooid wordt. Het zou ook netjes zijn als Sociedad een andere speler geleend krijgt als een soort goedmakertje.

11 augustus 2020 om 12:10

Is onzin, Kroos ‘blijft’ inderdaad. Zou eerder Modric en Isco lozen ja. Het blijft speculeren van de media hé, wie zeg dat dit zelf waar is

11 augustus 2020 om 12:12

Kroos gaat nergens heen, geloof me. Of hij wilt plotseling een kopje koffie drinken met Perez, en zeggen dat die een nieuwe uitdaging wilt. Nee, Kroos zit goed bij ons.

11 augustus 2020 om 12:28

Appel / Kroos gaat nergens heen, ik denk dat je eerder naar Modric zou moeten kijken als het op een vertrek aan zou komen, maar ook die blijft nog zeker 1 seizoen en dat is prima. Zidane heeft dit seizoen al flink lopen afbouwen met hem, dat zal volgend jaar alleen maar meer worden. Ik kan me voorstellen dat Fede niet lekker geslapen heeft na die partij in Etihad, want we speelde toch vrij aanvallend met 2 vleugelaanvallers en Benzema, dan verwacht dat Zidane iets meer defensieve zekerheid kiest op het middenveld, en daar werden we helaas zwaar overlopen.

Dit zag je natuurlijk al aankomen, Real werd toch op een redelijk fletse manier uitgeschakeld door City, maar grote versterkingen hoeft niemand te verwachten in Madrid, dan kom je al gauw uit bij Odegaard. En dit is ook geen vreemde move van Zidane, want hij speelt heel vaak 442 en soms zelfs 451. Daarnaast zijn de geruchten rondom Isco naar Juventus steeds hardnekkiger aan het worden en dat zou voor Odegaard het perfecte signaal zijn om terug te keren. En laten we eerlijk zijn, Isco is nog nooit een reguliere starter geweest in Madrid, al heeft hij hele mooie dingen laten zien, met name tijdens de Laduodecima campagne was Isco fantastisch

Toch wel leuk om even een opstelling te maken met hoe het er volgend seizoen uit kan komen te zien. Wat vinden jullie van deze?

Courtois
Carva
Varane
Ramos ©
Mendy
Odegaard
Fede
Casemiro
Kroos
Air France
Hazard
11 augustus 2020 om 12:51

Hmm ik zou 433 met de punt naar achter prefereren. Casemiro als CVM, Valverde als box to box en Odegaard als creatieveling/aanvoer naar de aanval. Of je speelt met de punt naar voor en 2 controleurs. Dan wordt het Kroos of Valverde aangezien Casemiro haast een zekerheidje is.

Werd tijd. Odegaard kunnen ze goed gebruiken in madrid. Ben wel Benieuwd wie hiervan de dupe van wordt. Hij is een aanvallende middenvelder dus zou sowiezo minder minuten voor modric betekenen of voor kroos. En dan vraag ik mij af wat ze met isco doen die is niet de nieuwe iniesta gebleken.

Lijkt me te vroeg te komen, na de coronabreak was hij vooral onopvallend en niet bepalend.

Ik mag toch hopen dat hier voor Real Sociedad een vergoeding of iets dergelijks tegenover staat. Als zij een huur contract voor 2 jaar aan gaan en Real besluit om hem na 1 jaar terug te halen, dan lijkt het me toch dat Madrid de portomonnee zal moeten trekken. Iemand die weet wat hier de "normale" gang van zaken is?

11 augustus 2020 om 17:55

In Spanje is het alleen maar mogelijk om een huurcontract aan te gaan van 1 jaar. In het geval van Odegaard was het 1 jaar met een optie derbij van 1 jaar. Het leek er lange tijd op dat hij gewoon nog een seizoen zou blijven, want het was of terugkeren naar Real of een jaartje blijven. Dat waren de enige opties.Maar gezien het feit dat Real gewoon vers bloed nodig heeft en Odegaard een speler is van Real, is er altijd wat mogelijk. Zoals het verhuren van Brahim Diaz en Reinier. Zonder Odegaard had La Real waarschijnlijk ook geen Europees voetbal gehaald.

goh nu heeft ie plots twijfels over een middenveld bestaande uit casemiro, kroos en modric? Beetje laat op het feestje zizou? Odegaard lijkt me prima in de selectie passen, er moet sowieso een middenvelder bij komen imo, als Isco vertrekt wellicht zelfs twee. Beetje onhandig dat Kubo nu al naar villarreal is anders had je hem gratis aan Sociedad kunnen uitlenen. Belangrijk dat je zulke goede relaties niet verstoord. Misschien Reinier dan maar? Al betwijfel ik of die enigzins de schoenen van Odegaard kan vullen bij Sociedad. Als je Odegaard terug kan halen en Isco voor 50-60 miljoen verkoopt aan Juve doe je imo uitstekende zaken. 25 miljoen voor James en Bale gratis van de hand doen en het ziet er goed uit. Lekker financieel ruimte maken voor Mbappe en 1 of 2 anderen.

11 augustus 2020 om 17:52

Nog niet los kunnen laten? Dat middenveld ja is conditioneel niet meer te doen maar je snapt toch wel dat het niet verkeerd is als je gewoon een topaanval zou hebben. Of denk je dat een middenveld met Wijnaldum, Hendo, en Fabinho top zou zijn als zij geen Mane en Salah voor hun hadden en een type Benz met Firmino. Barca heeft hetzelfde, een te controlerende middenveld met een zwakke aanval dan komt de zwakte van het middenveld sneller naar voren. Wat betreft die match tegen City, eens daar had eerder ingegrepen moeten worden helaas. En over Odegaard, zou idd top zijn als je hem terughaalt en Isco gewoon naar Juve laat gaan voor 50 mil. Prima zaken of wie weet zal er een ruildeal komen met Dybala.

11 augustus 2020 om 18:44

De uitschakeling wel. Die idiote opstelling keer op keer na de hervatting niet nee. Heeft ook niets met de aanval te maken. Zelfs als je Messi, Mbappe en Ronaldo voorin hebt lopen speel je tegen een topclub niets klaar met dat middenveld. Kwaliteit zat maar absoluut geen loopvermogen, dan verlies je. Het middenveld van Liverpool is dan ook helemaal niet top. Het is gewoon efficient vanwege hun loopvermogen en fysieke kracht en het spelletje dat Klopp speelt.

Zonder de covid break had Real deze zomer ook Camavinga gekocht, en nu snap ik wat beter welke kant Zidane op wil. Hij wil namelijk drie totaal andere middenvelders kunnen opstellen in het seizoen, nu heeft hij geen vervanger voor Casemiro en ook niet voor Kroos, dat zouden Camavinga en Odegaard worden. Volgende zomer zie ik Real Madrid wel twee aankopen doen (mbappe en Camavinga) en nog een paar verkopen misschien. Ik ben echt te spreken over een terugkeer van Odegaard, die als vervanger Kroos komt en dan heb je Fede die stand-by staat voor Modric, slimme move van Zidane om naar het middenveld te kijken. Stel je voor een middenveld met Odegaard Casemiro Fede, ik kijk uit naar het nieuwe seizoen

11 augustus 2020 om 14:49

heeft niets met corona te maken hoor. Camavinga wil wel maar nog niet nu. Wil Europees spelen met Rennes en had zijn woord reeds gegeven. Zijn entourage denkt ook dat het te vroeg is om naar Madrid te verkassen. Dan kan je nog geld als water hebben, als een speler nee zegt is het nee. Zal hoe dan ook ten vroegste 2021 zijn. Ondertussen zijn er genoeg goedkope opties om Casemiro van een backup te voorzien. Mijn voorkeur gaat uit naar Sangare. Voor 20 miljoen heb je een van de grootste talenten uit L1. Nog een seizoen ingaan zonder backup voor Case is idioterie. Dit seizoen hadden we mazzel met blessures en schorsingen maar dat blijft niet duren.

11 augustus 2020 om 14:58

8 / Ik denk wel dat het door covid komt maar goed, iedereen wint in deze constructie want de speler zelf kan CL spelen met Rennes hopelijk, en volgend seizoen heeft hij nog maar 1 jaar contract dus miss kan Perez hem iets goedkoper oppikken

11 augustus 2020 om 14:49

Casemiro, Odegaard en Valverde vs Frenkie, Puig en Pedri: Game on

11 augustus 2020 om 14:53

Garrin / Game on, ik kijk uit naar het nieuwe Laliga seizoen, en zo lang hoeven we niet eens meer te wachten

11 augustus 2020 om 15:26

Ja man, Trincao, Pedri, Rafinha, Matheus gaan al beginnen met trainen voor het aankomende seizoen. Maar ja, eerst nog de CL afwachten. Real en Barca moeten weer bouwen aan een team dat weer hoge ogen kan gooien zoals het hoort. Bayern, City en Liverpool zijn daar goed mee bezig geweest.

11 augustus 2020 om 18:18

Mag, het antwoord krijg je komend seizoen. Namen zeggen weinig, het gaat erom hoe ze als collectief uiteindelijk bij elkaar passen en het spelsysteem uitvoeren of niet. Op papier kan alles perfect of matig eruit zien, uiteindelijk zal de praktijk beslissend zijn. Ik zet m’n geld trouwens op Barcelona.

De situatie Odegaard - Real Madrid - Real Sociedad is het ultieme bewijs dat je als club zo weinig mogelijk moet huren. Als de betreffende speler tegen valt heeft hij de ontwikkeling van een eigen speler in de weg gelopen. Doet hij het goed gebeurt dat ook, maar dan ben je hem snel weer kwijt en heb je voor de eigenaar lopen opleiden. Nu zijn ze pissig in Baskenland omdat hij daar een meerwaarde was. En ja, dan eist de eigenaar de speler weer op en strijkt de meerwaarde die Sociedad heeft bewerkstelligd dus op.

11 augustus 2020 om 14:50

maar zonder odegaard hadden ze nooit europees voetbal gehaald en dat had hen dus tientallen miljoenen gekost.

11 augustus 2020 om 15:01

Theo / Niet Real Madrid's probleem is dat gelukkig. Ze hoeven niet pissig te zijn want ze kunnen makkelijk Reinier van ons krijgen. Als je Odegaard kan huren zeg je als club toch nooit nee lijkt me, dus ik weet niet wat Sociedad in jouw ogen anders had moeten doen

11 augustus 2020 om 18:14

Je vergeet een andere kant te belichten want dit is wel makkelijk. Soms is het zo ja maar met zulke spelers die goed presteren behaal je je doelen. Zo ook Sociedad, mede door Odegaard's inbreng gaan ze Europa in.

Daar ben je dan lekker mee als Odegaard zijnde. Terug naar de trainer die je weg wilde. Vechten om een plaats met Isco, Modric, Kroos of Casimiro. Zonfe dat ie bij Sociedad wordt weggehaald

11 augustus 2020 om 15:28

Isco en Modric worden denk ik wel verkocht evenals James. Odegaard gaat wel aan zijn minuten komen. En dan is het aan hem zelf om een basisplek af te dwingen.

11 augustus 2020 om 16:52

zidane heeft Odegaard nooit weg gewild? waarom zou hij? Hij was gewoon nog niet goed genoeg dus Zidane wou hem uitlenen, dat komt zijn ontwikkeling alleen maar ten goede. Isco of Modric zal nog wel vertrekken. Verder lijkt het me niet heel gek dat je met 4 of 5 anderen concurreert voor 3 plekken toch?

De kans dat die terugkomt is echt heel groot. Melchor Ruiz en JLS melden het en die zijn Tier 1 als het gaat om Real en transfers Zidane wilt hem en dat is maar goed ook. Het middenrif van Real is echt aan het aftakelen. In Spanje kan je er nog mee wegkomen, maar in Europa is het echt game over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4249 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Elche00
14.Getafe00
16.Sevilla00
17.Alavés0-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
T. CourtoisKeeper00
RodrygoAanvaller00
CarvajalVerdediger00
NachoVerdediger00
Éder MilitãoVerdediger00
F. MendyVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

25 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren