Ryan Babel frustreert Fatih Terim met boodschap vlak voor start seizoen

Zondag, 9 augustus 2020 om 15:31Demen Bulbul • Laatste update: 15:44

Galatasaray wil liever vandaag dan morgen af van Ryan Babel, zo sijpelt zondag door vanuit Turkije. De 33-jarige Oranje-international drukt met een jaarsalaris van tweeënhalf miljoen euro zwaar op de begroting van Galatasaray en is voorlopig niet van plan om te vertrekken bij de grootmacht uit Istanbul. Die houding van Babel zorgt volgens onder meer Fanatik voor veel frustratie bij trainer Fatih Terim.

Babel komt absoluut niet voor in de plannen van Terim. De aanvaller werd afgelopen seizoen al een halfjaar op huurbasis gestald bij Ajax, maar maakte in die periode dusdanig weinig indruk dat de Amsterdamse club, tot teleurstelling van Galatasaray, geen moment heeft over overwogen hem definitief in te lijven. In de negen officiële wedstrijden die Babel op huurbasis speelde voor Ajax, wist hij slechts één doelpunt en één assist te verzorgen.

Ook in de twintig duels die Babel in het eerste seizoenshelft voor Galatasaray speelde wist hij maar amper te imponeren, waardoor Cim Bom de geboren Amsterdammer deze zomer graag wil lozen. Babel verdient op jaarbasis echter liefst tweeënhalf miljoen euro in het Türk Telekom Stadion en heeft besloten om voorlopig geen afstand te doen van zijn nog tot medio 2022 doorlopende contract, zo klinkt het.

Vanuit Engeland is er onder meer belangstelling van Fulham voor Babel. De vleugelspeler heeft Galatasaray echter laten weten voorlopig niet te willen vertrekken, ondanks dat Terim niet langer gebruik wenst te maken van diens diensten. Galatasaray begint op 12 augustus met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, maar Babel zal niet mee op trainingskamp gaan, zo heeft hij reeds te horen gekregen van Terim. Datzelfde geldt overigens voor onder anderen Sofiane Feghouli en Younès Belhanda.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door flackogs)

Gelijk heeft die, zo'n salaris gaat niet ergens anders niet meer verdienen en hij hoeft volgens mij niet meer zo nodig echt te vlammen. Is in z'n hoofd al redelijk uit gecheckt en bereidt zich voor op het leven na voetbal, te beginnen dus met een stevige financiële basis. Contract is contract, als de rollen omgedraaid waren was het net zo geweest dus geen medelijden met Galatasaray. Je weet wat je tekent.

9 augustus 2020 om 15:54

Educatiekanon Babel heeft de belastingstelsels vergeleken en is tot de conclusie gekomen dat Turkije zo'n gek land nog niet is. Dat weten alleen de echt hooggeleide G's. De cursus mensenrechten is ie nog niet aan toegekomen.

9 augustus 2020 om 21:25

Hoogopgeleid of niet, hij doet het beter dan jij. Of krijg jij ook 2,5 miljoen per jaar van je baas? En niet zo hypocriet over mensenrechten. Jij laat zo'n salaris ook niet schieten als het erop aan komt.

9 augustus 2020 om 16:12

Dat hij in z’n hoofd al redelijk is uitgecheckt klopt natuurlijk niet. Hij ging naar Ajax vanwege het naderende EK, als hij een jaar gaat banken dan weet hij ook dat hij niet meegaat. Hij vertrekt op t allerlaatste moment denk ik, kan ie transfervrij ergens gaan tekenen. Tenminste dat gevoel bekruipt mij, dat hij t zover laat opdrijven dat hij praktisch voor niks de deur uitloopt. En dus blijft er geld over voor z’n salaris.

9 augustus 2020 om 16:57

Zelfs al zou hij ergens anders nog aan de bak komen, neem ik toch echt aan dat Koeman geen gebruik meer van hem zal maken. Hij heeft hem bij Ajax aan het werk gezien. Althans, af en toe draafde hij mee. Maar voor hem tien anderen...

Waarom geef je hem dan ook zo een vet contract? En achteraf ga je daarover zeiken. Is niet vreemd dat Babel geen zin heeft om geld in te leveren.

Ik heb het idee dat dit de standaard werkwijze is bij spelers die Galatasaray niet meer wil. Ik lees dit soort verhalen wel vaker, ook in het verleden bijvoorbeeld met Sneijder. Maar goed, Het is slechts een indruk. Zijn er forumleden die hier meer over kunnen zeggen?

9 augustus 2020 om 16:15

@KTB84 Dit is een werkwijze wat bij veel clubs voorkomt. Als een (oude) speler tijd niet presteert en heeft een vet contract, dan is het logisch dat de club er vanaf wil. Komt bij alle clubs zowat voor. Chelsea, Barcelona, Real Madrid, Juventus, Bayern overal. Dus niet typisch Gala.

9 augustus 2020 om 16:25

Klopt, en dat het iets vaker voorkomt bij clubs zoals Gala komt omdat we in Turkije helaas spelers uit het buitenland halen die hier heen komen voor de verkeerde redenen, meestal ongemotiveerd,lui en niet betrokken genoeg met de club. Ze denken alleen maar aan geld, en door dit soort middelmatige spelers het dubbele salaris te geven dan dat ze in de eredivisie zouden ontvangen komen er steeds meer hier terecht.

9 augustus 2020 om 16:25

Arsenal doet toch precies hetzelfde tegenover Ozil, of Zidane met Bale. Gebeurd bij iedereen lol

11 augustus 2020 om 23:07

Sneijder kwam door tudor. Als terim er was had hij wel een mooi afscheid gehad denk ik.

Babel wordt dit jaar nog 34. Zou dan ook nog lekker een jaartje voor 2.5 miljoen blijven zitten. Veel meer zit er toch niet meer in voor hem, want bij Ajax was het niet best meer.

Heeft Babel contact gehad met Bogaerde?? Ik kan ze beiden geen ongelijk geven. Lekker rustig aan en een giga-salaris krijgen.er wordt vaak gezegd :"ze hebben met hun volle verstand getekend". Dat geldt natuurlijk ook voor de clubs

9 augustus 2020 om 17:50

Het gerucht gaat dat Bale, Bogarde en Babel onder hun Alias de 3B’s graag een potje golf spelen ;-)

Onze grootste troef is het EK. Als meneer zijn contract wil uitzingen, gaat hij niet naar het EK. Hij moet spelen en dus zal hij naar alle waarschijnlijkheid vertrekken.

9 augustus 2020 om 16:24

Misschien weet ie ook wel dat er een goede kans is dat ie niet wordt geselecteerd. Dan snap ik best dat ie blijft.

9 augustus 2020 om 17:20

Hij is tot op heden altijd geselecteerd en hij heeft een basisplek. Maar hij moet er volgens jullie vanuit gaan dat hij waarschijnlijk niet meer wordt geselecteerd ?

9 augustus 2020 om 17:57

De wereld staat niet stil, concurrenten als Bergwijn, Memphis, Kluivert en Weghorst gaan allemaal vooruit, en hij gaat achteruit.

9 augustus 2020 om 18:57

Wat Hangover96 al zegt, de wereld staat niet stil... maar Babel dus wel. Heeft bij Ajax echt geen pepernooit geraakt. Verder ziet hij ook heus wel de concurrenten voetballen of in zijn nek hijgen. Naast de namen die Hangover96 noemt, hebben we ook nog te maken met Malen. Die gaat zo ook weer van start. Geld is zeker niet het belangrijkste, maar Ryan lijk me verstandig genoeg om te beseffen dat ie misschien niet meegaat naar het EK en wel geld kan verliezen.

9 augustus 2020 om 16:27

Goeie troef, die gozer wordt toch niet geselecteerd :P Lekker blijven zitten Babel, cashen $$$

9 augustus 2020 om 16:49

Dan hoop ik dat hij zijn contract uitzingt. Heeft niets meer te zoeken in het nl elftal.

9 augustus 2020 om 17:26

Hij wordt niet opgeroepen voor oranje, joh. Babel voegt daar niets toe. Koeman ziet zijn selectie sterker worden met andere spelers. Helaas voor Babel zal hij als eerste afvallen. Misschien dat GS eindelijk leert dit soort contracten niet meer uit te delen. Gewoon een fout van de club en Terim.

Dat je iemand met de beperkte kwaliteiten van Babel zo’n dik contract geeft is dom van welke club ook die aan hem begint.dat Babel niet wil inleveren geloof ik graag, want iedereen heeft kunnen zien bij Ajax hoe slecht hij is.dus dat bedrag gaat hopelijk geen club hem bieden.en dat geeft ook meteen aan dat Babel dacht door de blessures die er waren van Malen onder meer nog kans te maken voor Oranje.nu moet Koeman toch zeker gaan doorselecteren, want Depay, Malen, Bergwijn zouden er zeker al voor hem in de pikorde moeten zijn en dan heb je Luuk de Jong, Weghorst, Boadu, Stengs, Berghuis en nog wel een paar die jonger en beter zijn.wens hem veel succes verder daar niet van.

Geen glimp meer vd speler die bij Besiktas speelde. Bij Besiktas was hij vaak betrokken bij goals. Besiktas had toen ook een elftal waar je u tegen zegt. Babel gaat gewoon cashen bij Gala door op de tribune te zitten of er moet vanuit China of Arabische landen interesse zijn. In Europa gaat niemand hem zoveel geld geven.

9 augustus 2020 om 17:02

Babel bij Besiktas was echt een topper. Hij heeft bij veel groteclubs gespeeld, maar bij Besiktas vond ik hem het allerbest. Van links, rechts en af en toe ook in de spits. Babel schoot ze er van elke hoek in bij Besiktas. Hij heeft zelfs na 7 jaar afwezigheid bij het Nederlands elftal, zijn plek teruggewonnen door zijn fantastische periode bij Besiktas en dat op 31 jarige leeftijd. De synergy die hij met Cenk Tosun, Talisca en Quaresma had was niet normaal. Porto, Leipzig en Monaco zijn dat viertal nog steeds niet vergeten

9 augustus 2020 om 17:58

Pffff goede tijde Renktas. Van onoverwinnelijk de groepsfase door naar vanavond voor de buis om Besiktas financieel te supporten 🙁

9 augustus 2020 om 19:49

Armavut, deze voel ik. Orman heeft zo’n mooi elftal laten vallen voor wat centen. Hij had potentie om 1 van de beste voorzitters van de clubgeschiedenis van Besiktas te worden, maar hij wilde liever op een boot op Mykonos zitten. Zijn keuze. Hopelijk herbeleven we die dagen van toen ooit weer renktas.

Lekker slim ook van Gala om een destijds 32-jarige flankspeler een 3 jarig contract aan te bieden.. van mij mag die judas daar lekker z’n contract uitzitten, daar heeft hij toch recht op. Is de fout van Gala om een 3 jarig aan te bieden voor een 32 jarige flankspeler.

Om als Gala-fan toelichting te geven op waarom we hem zo een hoog salaris hebben gegeven: Gala valt momenteel onder de FFP-regeling van de UEFA. Elke cent dat we teveel uitgeven kan puntvermindering, uitsluiting van Europese competities en een forse geldboete opleveren. Hierdoor focussen wij ons sinds 2 jaar op transfervrije spelers en soms op huurspelers. Onyekuru, onze eerste linksbuiten, keerde terug naar Everton destijds, waardoor we zonder linksbuiten zaten. In de zoektocht kwam de naam van Babel al snel omhoog, daar hij bekend is met de Turkse competitie en ook als spits kan spelen. Omdat we dus geen transfersom hebben uitgegeven, besloot het bestuur om hem een dusdanig hoog salaris te geven. Zulke salarissen ga je niet meer zien bij Gala, geloof me. Ben ook heel blij dat we hem, Belhanda en Feghouli proberen te lozen. Aan deze drie heren zijn we jaarlijks op salaris gebied bijna 10 miljoen euro kwijt, dat is momenteel 87 miljoen lira. Veels te veel. Waar Belhanda en Feghouli nog enige bijdrage hebben geleverd aan 2 kampioenschappen in 3 jaar, heeft Babel niets gedaan. Ik ben het wel eens met de kritiek dat we hem een te lange contract hebben gegeven, maar dat komt omdat hij onze enige optie was en hij niets anders accepteerde. Helaas, hij heeft het volste recht om tot 2022 aan te blijven. Vanaf eind volgend seizoen vervallen de afspraken met de UEFA, en kunnen we weer hopelijk scouting transfers doen zoals recent met Marcao.

9 augustus 2020 om 18:02

“Heerlijk scouting transfers doen zoals Monaco”. In de huidige markt moet je zelf voor een middelmatige talent al tientallen miljoen betalen. Dat is zolang de economische malaise heerst in het land een utopie. Alle drie de clubs zullen naar alle waarschijnlijkheid terug vallen op hun oude gewoontes, waarbij er gecheckt gaat worden naar goedkopere/gratis opties die voor minder in Turkije willen spelen. En dat zie ik niet zo snel gebeuren.

9 augustus 2020 om 19:11

Ben ik deels mee oneens Arnavut. Het klopt dat in de huidige markt je veel moet betalen, maar je kan echt wel jonge, goede spelers vinden en goedkoop oppikken in een Noorwegen, Denemarken, Polen, onderste regionen van Portugal, Liga 123, 2. Bundesliga of de Eredivisie. Galatasaray houdt zich bijvoorbeeld nu bezig met Kamil Jozwiak van Lech Poznan, een 22-jarige vleugelspeler die om en nabij de 3 miljoen moet kosten. Zo een speler kan je echt wel aantrekken en voor meer verkopen in de toekomst.

9 augustus 2020 om 19:27

Dat bedoel ik dus ook. Je bent als Turkse club zijnde vooral gericht op b/c garnituur. En dan hopen dat het een succes gaat worden. De scoutingsapparaat in Turkije is nog lang niet zo goed als menige Europese landen. Mocht die speler echt zo goed zijn, dan zal de Europese clubs hem ook op de vizier hebben en dan meer betalen...

9 augustus 2020 om 20:16

Klopt, maar dat is altijd al het geval geweest toch? Je moet je echt focussen op de lowkey talenten, want de grotere zullen waarschijnlijk allang al opgepikt zijn.

Clubs moeten niet zo hypocriet doen. Ze delen zelf die contracten met die torenhoge salarissen uit. En als een speler niet bevalt, dan is dat jammer, maar een speler is niet verplicht om de club te verlaten. Net zoals een club niet verplicht is om een speler te verkopen als hij weg wil.

Valt wel op dat de reacties nu een stuk genuanceerder zijn en meer de schuld bij de club leggen. Paar weekjes terug toen het over Gareth Bale ging was dat wel anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1147 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ŞahinUnknown
İ. ÇipeKeeper
K. ArslanVerdediger
Ö. BayramVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

86 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Galatasaray 0 0
2020/2021 Galatasaray 32 7 5 0
2019/2020 Galatasaray 15 5 5 0
2019/2020 Ajax 5 0 1 0
2018/2019 Fulham 16 5 3 0
Laatste voetbalnieuws

Fatih Terim heeft na afgang tegen PSV slecht nieuws voor Ryan Babel

Ryan Babel zit woensdag tegen PSV op de reservebank, zo meldde Fatih Terim dinsdag op de persconferentie. De trainer van Galatasaray kiest na de deceptie in Eindhoven (5-1 verlies) voor Mostafa...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
FC Twente heeft bij Anderlecht geïnformeerd naar Michel Vlap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren