‘Ajax-doelwit Höjbjerg heeft geen boodschap aan akkoord van 27 miljoen’

Woensdag, 22 juli 2020 om 17:13Robin Bruggeman

Pierre-Emile Höjbjerg is de afgelopen tijd onderwerp van gesprek in Engeland en de middenvelder van Southampton wordt genoemd bij onder meer Ajax, Everton en Tottenham Hotspur. Laatstgenoemde club lijkt nu aan het langste eind te trekken. The Telegraph meldt woensdag namelijk dat Höjbjerg zelf zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar the Spurs.

Dit is een tegenvaller voor het Everton van director of football Marcel Brands. The Toffees leken eerder nog de beste papieren in handen te hebben, aangezien Southampton een bod van ruim 27 miljoen euro vanuit Liverpool op Höjbjerg accepteerde. Everton lijkt zich nu echter neer te leggen bij het mislopen van de middenvelder en overweegt zelfs om zijn bod in te trekken.

Het is nog niet duidelijk of Tottenham de aanbieding van Everton kan evenaren, aangezien the Spurs nog niet verzekerd zijn van Europees voetbal voor aankomend seizoen. Vanwege de wens van Höjbjerg om in Londen aan de slag te gaan, is de verwachting echter wel dat de betrokken partijen tot een akkoord zullen komen. Tottenham heeft met Kyle Walker-Peters bovendien een troef in handen: hij wordt dit seizoen al door Southampton gehuurd en zou gebruikt kunnen worden om de prijs te drukken.

Ajax lijkt niet bereid te zijn om mee te gaan in het financiële geweld dat rondom Höjbjerg is ontstaan. De Amsterdammers haalden vorige week met Mohammed Kudus al een versterking binnen die ook op het middenveld uit de voeten kan en heeft met Antony nog een nieuwkomer in de gelederen. Höjbjerg speelt normaal gesproken in een meer verdedigende rol dan deze twee talenten, waardoor het niet uitgesloten is dat directeur voetbalzaken Marc Overmars nog op zoek gaat naar een alternatief.


Poll

Lijkt Tottenham Hotspur jou de beste keus voor Pierre-Emile Höjbjerg?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door v-watcher)

Het is al duidelijk, Hojbjerg wil in de Premier League blijven en de transfersprijs ligt te hoog voor Ajax. Dat is heel jammer maar dat was wel een beetje te verwachten. Niet geschoten is altijd mis, nu weer doorschakelen naar de volgende controleur op de lijst. Want we hebben een goede (ervaren) controleur nodig voor de opbouw en balans in het elftal.

22 juli 2020 om 17:27

Denk niet dat de prijs te hoog ligt maar dat het meer te maken heeft dat de prijs weinig ruimte laat tot winst maken. Bedoel Hojbjerg is een prima speler maar over 3 jaar gaat geen club er 40 miljoen voor betalen. Daarnaast is het natuurlijk van de zotte om een 1-jarig contract af te kopen voor 27 miljoen als Ajax zijnde.

22 juli 2020 om 17:32

Lijkt me heel sterk dat Ajax überhaupt 27 miljoen gaat neertellen voor een speler in deze periode hoor. Het recordbedrag door Ajax betaald heeft, is nog steeds een miljoen of 10 lager.

22 juli 2020 om 17:33

Laten we de financiële situatie van Ajax nou niet gaan overschatten... Na Antony en Kudus kunnen ze echt geen 27 miljoen betalen. Eigenlijk kunnen zich sowieso geen transfers van 27 miljoen veroorloven, laat staan als er al 20 miljoen is uitgegeven. De prijs ligt echt wel te hoog voor Ajax.

22 juli 2020 om 17:43

21 mln voor Blind wanneer aan alle bonussen wordt voldaan, vlak daar achter Antony, ruim 20 mln wanneer aan alle bonussen wordt voldaan. Ik denk inderdaad ook dat Ajax dit jaar niet (nog) zo'n dure aankoop gaat doen, ben benieuwd hoe ze dat gaan invullen. Edit: Blind had ook een 1-jarig contract bij MU.

22 juli 2020 om 17:50

Neres is momenteel volgens mij de duurste speler, omdat ajax de laatste 20% van zijn contract heeft afgekocht voor bijna 9 miljoen en hij toendertijd ook al voor ruim 10 miljoen binnenkwam.

22 juli 2020 om 18:55

@e013willem Waarom niet? Bij de halfjaarcijfers had Ajax een eigen vermogen van ruim 260m en hadden ze 180m aan geld op de bank, beleggingen of transfervergoedingen die ze nog van andere clubs moesten ontvangen.daarna is er ook al weer voor bijna 50 miljoen verkocht en pas 25 uitgegeven. We mogen er best van uit gaan dat er nog een paar spelers vertrekken zoals Tagliafico, Onana, en vd Beek. En als deze blijven en Ajax haalt nog een speler dan hoeft dat ook geen onoverkomelijk probleem te zijn. Denk aan Tadic die werd gehaald als vervanger van Ziyech, het enige probleem wat Ajax toen had was een luxe problem (en iets met een rugnummer). De vraag is niet of Ajax 27 miljoen kan uitgeven maar of ze dat willen, en als ze dat al willen of deze speler dan uberhaupt in Nederland wil spelen.

22 juli 2020 om 17:41

Eens een echte 6 met veel
Voetballend vermogen. Ik weet niet wie Ajax volgt, maar ik heb dit seizoen met regelmaat vol bewondering gekeken naar Jose Campana van Levante. Voetbalt echt heel makkelijk: weg/opendraaien, goede dribbel, heeft overzicht en passing in huis. Is 27 jaar (ervaring). Maar goed, weet niet wie de Ajax scouting allemaal voor ogen heeft. Maar aan de bal vind ik Campana veel
Meer inponeren dan Hojberg. Die vooral een goede trap en fysiek/loopvermogen heeft. Zie liever meer voetbal vanuit het middenveld komen. Sinds Schone en Frenkie weg zijn is dat wel de achilleshiel van het elftal. Alvarez hoort er niet. Martinez deed het wel redelijk, maar mist soms toch echt de rust en overzicht. Gravenberch is nog te inconsistent en Eiting vind ik niet goed genoeg.

22 juli 2020 om 17:47

Nu noem je best eentje die goed is en nog beter kan worden en zou zeker niet veel kosten

22 juli 2020 om 18:01

Ja man, Campana wat doet hij bij Levante joh? Die kan makkelijk mee bij Sevilla, Villarreal en Valencia. Ik denk zelfs Atlético. Tussen de linies zeker wendbaarder dan spelers als Koke en Niguez.

22 juli 2020 om 18:09

Komen meer aspecten kijken dan alleen wendbaarheid bij een topclub. Koke heeft meer inzicht dan campana

22 juli 2020 om 18:13

Heb ik dan gezegd dat hij beter is? Koke en Saul zijn beide wat log, maar gezien de speelstijl van Simeone is dat niet erg. Kort lontje jij of niet? Snel op je pikkie getrapt. Wat er ook meer bij komt kijken is voor mij niet relevant. Ik weet wat Campana laat zien en kan en die kan een hoger niveau aan dan Levante. Misschien wel 2 niveaus. Op de positie van centrale middenvelder, is wendbaarheid in ieder geval een welkome kwaliteit.

23 juli 2020 om 11:30

Heeft nog een contract dat 3 jaar doorloopt dus ik denk wel dat je flink zal moeten betalen. Het is geen uitverkoop bij Levante voor hun beste speler.

22 juli 2020 om 19:31

Niet geschoten is altijd mis? Ajax heeft helemaal niet geschoten. Er was een gerucht dat ajax interesse had in deze speler, dat is alles.

Was volgens berichten al een tijd duidelijk dat hij naar Tottenham wilde. Mij maakt het niet uit als wij maar een degelijke CVM binnenhalen want dan zou de balans helemaal goed zijn op het middenveld. Höjbjerg zou een prima versterking zijn maar dan zijn wij nog lang niet klaar jammergenoeg.

22 juli 2020 om 17:40

Het zou in ieder geval een klein stukje van de puzzel zijn die Mourinho aan het leggen is, maar wel een belangrijk stuk. Met Hojbjerg zou de balans op het middenveld een stuk beter zijn door een echte verdedigende middenvelder. Winks, Sissoko, Ndombele zijn dat allemaal niet, maar fungeren beter met een defensieve middenvelder naast zich.

22 juli 2020 om 18:41

Ik hoop dat we Hojberg binnen halen. Verder hoop ik echt uit de grond van mijn hart dat Ndombele zal slagen bij ons. Zo zonde, die 60 miljoen doet pijn.

22 juli 2020 om 22:06

Geef hem de tijd, met een cvm naast hem zou hij beter moeten fungeren maar vanaf volgend jaar moet hij wel echt zijn conditie op pijl hebben anders hebben wij niks aan hem.Höjbjerg - Ndombele - Lo Celso is echt in balans en op papier erg sterk. Dan heb je nog genoeg spelers op de bank ook.

23 juli 2020 om 10:34

Op Ndombele hoef je geen verlies te maken. Het schijnt dat Bayern Munchen interesse heeft en als Spurs hem kan verhuren met een optie tot koop van rond de 70 miljoen euro, kun je zelfs winst maken op Ndombele. Ik denk dat zo'n deal voor alle drie de partijen het beste is. Ndombele komt beter tot z'n recht in Bundesliga in een aanvallende speelstijl onder Flick, Bayern heeft een goede vervanger voor Thiago, zonder dat het een te groot risico neemt met die optie tot koop en Spurs kan op hun buurt een goede winst maken op Ndombele. Ndombele lijkt niet echt gemaakt voor speelstijl van Mourinho en spelers als Winks, Sissoko, Lo Celso en Gedson Fernandes lijken de voorkeur te krijgen onder Mourinho. Als je Ndombele nog een jaar laat verpieteren op de bank, keldert z'n marktwaarde nog harder en krijg je er misschien nog maximaal 20 miljoen euro voor.

Weet niet of dit de beste keuze is van hem. Denk dat hij toch meer kans op speelgelegenheid heeft bij Everton. Bij Spurs heb je daar natuurlijk al Sissoko, Winks, Ndombele en Dier (mourinho kennende) lopen. Thoh, een bankzitter kopen voor 30 miljoen, het zou me al niet meer verbazen.

22 juli 2020 om 17:26

Really?dier is echt maar een matige speler, die volgens mij ook niet weet of hij nu een CV of CVM is. Winks is echt een dertien in een dozijn voetballer.sissoko speelt aanvallender en soms ook meer op de ''flank'' en Ndombele speelt amper tot helemaal niet... Ik snap het wel. Al denk ik dat Hojbjerg ook niet het niveau heeft voor de top4, om heel eerlijk te zijn.

22 juli 2020 om 17:35

Van Southampton naar Everton is onder Hasenhütl een stap opzij, en Höjbjerg wil duidelijk een stap omhoog, dus naar Everton gaan is voor hem niet echt interessant lijkt me.

22 juli 2020 om 17:37

@ Chelseazowel Winks, Sissoko en Ndombele zijn te aanvallend voor een verdedigende middenvelder die Mourinho zoekt. Dier is een optie, al lijkt die een plaats te krijgen centraal achterin.juist door Hojbjerg zouden een Sissoko, Winks of Ndombele naast hem beter kunnen fungeren, omdat het verdedigende werk wordt opgelost door Hojbjerg.

22 juli 2020 om 17:59

@glenn, Willem, Mason: Kan me eigenlijk wel in jullie commentaar vinden. Maar is Hojberg echt zo goed dan?

22 juli 2020 om 22:08

Hele degelijke cvm ja ook als je zijn statistieken ziet die belangrijk zijn voor zijn positie. Daarbij ook nog maar 24 meen ik.

Misschien toch nog wel een kansje voor Ajax om hem binnen te kunnen halen als Tottenham hem niet nodig heeft en hij zelf niet naar Everton wilt. Tottenham is best wel voorzien al qua middenvelders.

22 juli 2020 om 17:40

Waarom zou Spurs interesse in hem hebben als ze hem niet nodig hebben?

Als Ajax graag een voetballende CVM wil halen waarom huren ze Grujic niet van Liverpool? Met eventueel optie tot koop. Doet het erg goed bij Hertha en vind ik wel een Ajax speler. Ondanks zijn lengte vrij technisch,snel en verdedigend sterk.

Ik vind dit een hele goede aankoop voor Tottenham. Die houthakkers die ze daar nu hebben staan zijn totaal niet wat ze nodig hebben en vallen eigenlijk net te vaak door de mand. Laat Mourinho en Levy maar sleutelen, ik gok dat er dan binnenkort misschien wel eens een prijs of twee richting Noord-Londen zal gaan. Ik hoop in ieder geval dat ze volgend seizoen Europa League spelen, want een seizoen ala Chelsea of Leicester, waarin Spurs zich een week kan voorbereiden op een tegenstander, lijkt me een hele goede reden om Spurs serieus te moeten nemen volgend seizoen.

22 juli 2020 om 18:07

Precies als Levy mourinho steunt in zn plannen dan komen de prijzen. Over 2 jr zelfs de pl titel voorspel ik

22 juli 2020 om 18:18

Dit Tottenham pakt geen enkele prijs ook niet onder Mourinho. Liverpool en City hebben sowieso veel meer kwaliteit en volgend seizoen Chelsea en United ook. Ik heb dit seizoen geen enkel moment genoten van Tottenham onder Mourinho. Maar zelfs resultaten behalen lukt niet echt onder Mourinho. Mourinho zijn tijd is allang voorbij. Niemand trapt meer in z’n spelletjes en op het veld laat hij ook al jaren niks boeiends meer zien.

22 juli 2020 om 18:26

Blijf die man maar onderschatten.. Ik verwacht volgend seizoen nog geen kampioenschap, maar wel een serieuze gooi naar een FA Cup en, als ze het halen, de Europa League

Met Kudus heeft Ajax al een middenvelder en tevens international binnengehaald. Höjbjerg zou natuurlijk een goede aankoop zijn geweest maar nu hij zelf aangeeft liever in de Premier League te blijven zou ik gewoon weer Martinez posteren als controlerende middenvelder.
Ik zou echter wel gaan kijken naar goede linksback. Waarom niet een goed bedrag neerleggen voor Wijndal? Vind ik zeer goed in het systeem van Ajax passen.

22 juli 2020 om 18:14

AZ vraagt onmiddellijk de hoofdprijs wanneer Ajax langskomt. Die willen eigenlijk helemaal niet verkopen aan Ajax. En Ajax gaat geen absurde bedragen overmaken naar AZ. Met in het achterhoofd dat bijna geen van AZ overgenomen spelers bij Ajax is geslaagd.

Ajax heeft Kudus niet gehaald voor de positie die was bestemd voor Hojbjerg. Voor die positie moet echter nog wel dringend een topper worden gehaald. Als Overmars nu maar eens wel met de juiste persoon aan komt zetten. Maar gezien eerdere missers, heb ik mijn twijfels.

Ajax heeft voor de Jong, de Ligt en Ziyech in korte tijd zo´n EUR 200 miljoen binnengeharkt en nu kunnen ze een speler van EUR 27 miljoen niet betalen? Waar is al dat geld dan naartoe gegaan?

22 juli 2020 om 18:17

Ajax zal een idioot salaris moeten betalen om hem naar Nederland te kunnen lokken. De speler zelf schijnt aangegeven te hebben in de Engelse top te willen spelen en dan kun je best nog wel bij Spurs gaan spelen. Nederland en Ajax zijn waarschijnlijk op zichzelf niet aantrekkelijk genoeg, zeker als je niet bereid bent om meer te betalen.

Jammer, doorgaan voor een centrale verdediger en als Nico weggaat een links en rechts back. Dat is op dit moment de zwakste schakel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Southampton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Watford00
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. LewisKeeper
J. BednarekVerdediger
R. PerraudVerdediger
M. SalisuVerdediger
J. StephensVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Southampton.

3 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren