Italië uit zich: ‘De regel is alleen correct als Matthijs de Ligt het doet’

Zondag, 12 juli 2020 om

De topper tussen Juventus en Atalanta van zaterdagavond in de Serie A stond bol van de controverse. De koploper van de Italiaanse competitie ontsnapte dankzij twee goedkope en veelbesproken strafschoppen, waarvan één vlak voor tijd, aan een thuisnederlaag tegen het in bloedvorm verkerende Atalanta: 2-2. Matthijs de Ligt wordt in de Italiaanse media over het algemeen als een van de betere spelers van Juventus gezien. Op sociale media wordt de Nederlander echter als het ultieme voorbeeld gebruikt om de tegenstrijdigheid wat betreft strafschoppen vóór en tégen Juventus aan te duiden.

Corriere dello Sport deelt De Ligt een 6,5 uit en denkt dat hij meer had kunnen doen om de 0-1 te kunnen voorkomen. Alejandro Papu Gómez ontdeed zich wel heel makkelijk van de Nederlander, alvorens hij de assist op Duván Zapata gaf. “Hij werd dolgedraaid door Papu voorafgaand aan de 0-1, maar daarna deed hij het goed in de duels met Zapata, een ongemakkelijke tegenstander.” Met een 6,5 scoort De Ligt overigens juist goed ten opzichte van de rest: ook Paulo Dybala, ‘de meest levendige speler van Juve in de eerste helft’, kreeg een dergelijke beoordeling en Cristiano Ronaldo werd met een 7 beloond. “Vaak ver weg van het strafschopgebied te vinden, maar hij redde de nacht met zijn twee goals.” De sportkrant beloont Hans Hateboer en Maarten de Roon met respectievelijk een 7 en een 6,5. Ook Remo Freuler, Timothy Castagne, Gómez en Zapata ontvingen een 7.

Bij Tuttomercatoweb moet De Ligt genoegen nemen met een 6, al scoorden verder alleen Leonardo Bonucci (6), Blaise Matuidi (6), Dybala (6,5) en Ronaldo (7,5) een voldoende. “De duels tussen Zapata en De Ligt waren een heuse titanenstrijd. De Ligt was de enige die hem fysiek aankon. Hij won en verloor, zoals gebruikelijk.” Hateboer kreeg een 6,5: “Danilo ging ten onder aan de fysieke uitbundigheid van Hateboer in de eerste helft en daarna had ook Alex Sando de nodige problemen.” Voor De Roon zat er niet meer in dan een 6. “Zijn beoordeling kan eigenlijk altijd hetzelfde zijn. Je ziet hem niet, maar hij is wel van grote invloed. Zowel vanwege de fouten als de manier waarop hij de tegenstander onder druk zet. De handsbal voorafgaand aan de 1-1 was jammer, een naïef moment dat zwaar woog.”

TuttoJuve was niet onder de indruk van De Ligt, al krijgen van alle basiskrachten alleen Adrien Rabiot (6), Dybala (6,5) en Ronaldo (7) een voldoende. Voor de ex-speler van Ajax is een 5 het hoogst haalbare. “De actie van Papu voorafgaand aan de 0-1 laat De Ligt aan de grond genageld staan. Daarna groeide De Ligt enigszins in de wedstrijd, maar hij maakt nooit echt een volledig zekere indruk. Het was geen geweldige avond.” Romeo Agresti van Goal Italia deelt De Ligt een 5,5 uit; van alle basiskrachten krijgen alleen Dybala (6,5) en Ronaldo (7) een voldoende van de Juventus-correspondent. Hateboer en De Roon worden met respectievelijk een 7 en een 6,5 beloond.

Op sociale media is onder de Italiaanse voetbalfans veel ophef over de manier waarop Juventus aan een nederlaag tegen Atalanta ontsnapte. Toch zijn er ook veel fans die juist vraagtekens zetten bij deze kritiek. “Blijkbaar wordt de regel alleen correct toegepast als Matthijs de Ligt hands maakt”, verwijst Edoardo Mecca naar de ongelukkige momenten van de Nederlander eerder dit seizoen. De tweet vergaarde al snel een paar honderd likes. Een andere fan van Juventus klaagt erover dat eerder handsballen van De Ligt tegen Torino en Lecce én van Bonucci tegen AC Milan met een strafschop voor de opponent werden bestraft. “Niemand die toen klaagde, maar als Ronaldo erbij betrokken is, dan is hij opeens Penaldo.”

Emilio Cambiaqhi snapt de ophef ook niet en zag de storm vannacht al aankomen. “Toen de handsballen van De Ligt waren, was iedereen het eens over de toegevoegde waarde van deze regel. Maar nu kunnen we ons voorbereiden op het tegenovergestelde: ‘het komt te vaak voor’, ‘op deze manier kunnen we niet verder’, ‘dit is geen voetbal’. Juventus zorgt voor jurisprudentie.” Een ander, anoniem, account laat gekscherend weten dat de spelers van Atalanta niet de juiste voorzorgsmaatregelen hebben getroffen. “Ze zijn allemaal geïnfecteerd door De Ligt.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door viswoestijn)

6,5 is een terechte score voor de Ligt, lastig spelen tegen een beest als Zapata en wendbare Gomez. Tijdens de tegengoal zat De Ligt idd niet strak genoeg op Papu Gomez, maar het was een collectieve fout. De rechtsback ( Cuadrado) was nergens te bekennen, Betancur was te laat om Zapata aan de binnenkant te dekken en Bonucci kneep de ruimte niet dicht.

12 juli 2020 om 09:50

Ja dat moment, was gelijk een verschil van 1 punt op zijn wedstrijdrapport.

12 juli 2020 om 11:04

De beste verdedigers ter wereld zullen het verschrikkelijk lastig hebben tegen dat duo. De een wendbaar, snel en slim en de andere erg sterk. Die 2 kun je sowieso niet alleen stoppen. Dat ze er een keer doorheen glippen is onvermijdelijk. Helaas voor de Ligt wordt er dan gescoord. Ik denk overigens dat Gomez alleen zo functioneert met een type Zapata en bij Zapata geldt dat andersom.

12 juli 2020 om 11:35

Prima analyse. Ik begreep niet dat alleen De Ligt bij de eerste tegengoal er uit werd gepikt als schuldige, want er waren nog een paar die niet helemaal goed anticipeerden. Daarnaast was het ook gewoon een mooi uitgespeelde aanval, dus hulde daarvoor. Nog even over De Ligt. Hij is nog wat te gretig in de duels, moet nog een beetje slimmer worden. Fysiek is hij uitmuntend en vocht gisteravond bikkelharde duels uit met een beest van een spits: Zapata. En Atalanta speelde op een manier zoals Ajax onder Van Gaal. Snel combinerend, positioneel uitstekend en altijd druk op de bal.

12 juli 2020 om 12:04

@pinko omdat hij zich kinderlijk liet uitspelen door Gomez maar de rest van de verdediging zag er net als De Ligt ook amateuristisch uit bij die tegengoal dus de goal volledig op het conto van De Ligt schrijven gaat idd te ver. het was een collectieve fout. die aanvallers van Atalanta mogen gewoon vrij combineren door het centrum zonder dat er iemand bij Juve adequaat ingrijpt. dat mag natuurlijk niet op dit niveau

12 juli 2020 om 13:59

Hij stond vast (genageld). Is nog een dingetje, zijn wendbaarheid. Ook daarin moet hij nog stappen maken. Maar positief is: hij blijft leergierig en heeft de juiste mentaliteit. Naast zijn betrekkelijk jonge leeftijd als verdediger in Italie. Nee, over het centrum van Oranje hoeven we ons de komende jaren niet druk te maken. Is gewoon top.

Klopt volledig, we krijgen onze vorige 2 matchen tegen Torino en Milan ook 2 handsballen tegen, geen haan die ernaar kraait. Maar is het eens in het voordeel van Juve, moet de regel meteen onder de loep worden genomen. Typisch. 50 handsballen dit jaar die resulteerde in een strafschop in de Serie A, maar gisteren was het een schande zeggen ze dan. Juve heeft 10 strafschoppen tegen gehad dit jaar, alleen Lecce heeft er meer tegen. Achja, de wedstrijd zelf was niet om aan te zien als Juve supporter. We werden extreem overklast door Atalanta in de eerste helft, 2de helft was ietsje beter maar nog steeds dramatisch.

12 juli 2020 om 10:14

Ken het gevoel. Dat is altijd zo bij topclubs. Ze gaan klagen en vinden het belachelijk bij ploegen die verrassen zoals Atlanta. Maar bij topclubs en dan vooral bij De Ligt is het altijd zijn schuld ook al wordt de bal tegen hem aangeschoten.

12 juli 2020 om 11:05

We gaan nu toch niet als topclubs opeens in een Calimero positie zitten mensen. Uit alle studies blijkt dat topclubs vaker de scheids mee krijgen. En jullie als Madrid en Juve supporters zou ik me daar helemaal niet druk over maken. Grote clubs hebben meer supporters, maar ook meer tegenstanders. Real door zijn succes helmaal. En Juve heeft ook een ietwat nare recente geschiedenis betreffende omgekochte scheidsrechters. En dat wordt niet snel vergeten.

12 juli 2020 om 11:10

En btw, er zijn ook heel veel andere supporters die de handsballen van De Ligt en Bonucci etc ook belachelijk vinden. Waaronder ik. Dit vernaggelt het spel volledig. En gisteren waren het er twee!!! Wat Juve niet alleen een gelijkspel oplevert, want voor de rest speelden ze helemaal niks klaar, maar wat ook de spanning in de Serie A nu volledig wegneemt. En dan is het extra balen natuurlijk.

12 juli 2020 om 12:08

@modricmagic dat komt omdat er nu eenmaal meer van je verwacht wordt als je een miljoentje of 12 verdiend en bij een Europese topclub speelt waarvan een hoog niveau verwacht wordt. dan wordt er verwacht dat je wekelijks een goede prestatie levert en dat kan ik wel begrijpen. natuurlijk kan elke speler een keer een fout maken maar als die van invloed is op de uitslag mag je daar natuurlijk best kritisch op zijn

12 juli 2020 om 13:36

Is meer bedoeld op die penalty’s die kleine ploegen tegen krijgen en dan zeuren dat die het niet op een onzinnige manier krijgen.

12 juli 2020 om 11:29

Ik weet niet of het bij de eerdere penalties tegen Juventus misschien ook zo was, maar voor de aandacht helpt het natuurlijk wel dat deze twee penalties enorm bepalend zijn voor het resultaat. Ze houden nu toch een punt over aan een wedstrijd die ze normaal gesproken verliezen. Als het om doorslaggevende momenten gaat, dan is de media-aandacht altijd groter.

12 juli 2020 om 12:21

@Jellybean.Toch is dit statistisch gezien voor topclubs eerder een nadeel. Zij worden geacht structureel te winnen. Elke tegen goal kan dan 2 of 3 verliespunten opleveren. Terwijl het hun maar 1 of 3 punten kan opleveren. Dus 2 verlies tov 1 winstpunt. Aan de top kan dat nogal een verschil betekenen.

12 juli 2020 om 12:45

Ja en nee. Topclubs winnen vaker met meerdere doelpunten verschil, waardoor een enkele dubieuze penalty statistisch gezien minder vaak doorslaggevend is. Anderzijds is het inderdaad zo dat áls het een keer gebeurt, zoals nu, de gevolgen wat groter zijn.maar in dit geval ging de reactie van Lucaabbraccian... erover waarom zo weinig mensen zeurden over de penalties die Juventus tegen kreeg, terwijl er nu juist zo veel mensen commentaar hebben. Dat is niet omdat iedereen tegen Juventus is, maar omdat de penalties die Juventus tegen kreeg weinig invloed hadden op het resultaat.

12 juli 2020 om 12:52

Maar de regels zijn nu eenmaal de regels. Moment van de match of welk invloed het zal hebben mag niet meetellen in de beslissing. Als de scheids gisteren de 2 penaltys niet fluit maakt hij volgens de bond een grote fout. Ik vind het een belachelijke regel, nu is het in het voordeel van Juve en spreekt heel de wereld erover. Er zijn er 48 penaltys voor deze 2 geweest.

12 juli 2020 om 12:59

Luca, bij Bonucci en De Ligt spraken ook veel mensen erover. Nu zijn het er alleen twee in 1 wedstrijd, bepalend voor de eindstand en ook definitief voor het kampioenachap. Plus dat het voor het succesvolle Juve is, met een dubieus verleden, en dus veel tegenstanders, maakt het dus erger. Boeien. Gewoon langs je heen laten gaan.

Maar wat is de regel dan in Italië?! Hands is hands? Want vooral met die laatste penalty voelt een beetje zoeken naar van dybala. Beetje zoals met hockey op zoek gaan naar dat voetje voor de straf corner .

12 juli 2020 om 09:48

Ik heb 5 minuten van de wedstrijd even tussendoor gezien. Maar als dit echt een regel is, wat een nare speler is Dybala dan. In de minuten die ik keek zie je hem de bal maar van 2 meter afstand op een paar spelers in het strafschopgebied pegelen, omdat er niemand voor het doel was.

12 juli 2020 om 10:00

Is in principe toch niks naars aan? Ik zou het ook doen als het binnen de regels valt, alles om te winnen (in dit geval gelijkspel)

12 juli 2020 om 10:57

Dit hebben ze in Italië dan toch zelf in de hand gewerkt. Letterlijk en figuurlijk. Het valt te betwisten of Dybala de bedoeling had of niet, maar dat heeft niets met Dybala te maken maar met de regels in eerste instantie. Zo heeft Juve er ook al veel tegen gehad. Men moet de regels echt herzien want dit verziekt het voetbal gewoon.

12 juli 2020 om 11:13

In het hockey is dit heel normaal. Ben je in de cirkel en je kan geen kans creëren dan zoek je een voetje, dan krijg je een strafcorner.

12 juli 2020 om 14:19

Al blijft het binnen de regels, dan nog vind ik het geen manier van voetbal spelen. Op deze manier hoef je alleen nog maar de bal naar de flank te spelen en pegel de bal 10x tegen je tegenstanders aan en je hebt 1 of meerdere strafschoppen versiert.

Duidelijker kan het haast niet, hands=hands prima regel. Nu nog buitenspel=buitenspel invoeren en het wordt al een stuk makkelijker te volgen

12 juli 2020 om 09:48

Ja zo zit ik ergens ook te denken, hands is hands. Maar dan ga je wel krijgen dat iemand met 20 cm afstand die bal tegen je hand gaat proberen te trappen.

12 juli 2020 om 09:58

Ja misschien zou dan in dit soort gevallen een indirecte vrije trap moeten worden gegeven. Dan alleen een penalty bij hand-naar-bal gevallen?

12 juli 2020 om 10:00

Zoals op de pleintjes vroeger, neee is aangeschoten hands!!!😂

12 juli 2020 om 10:02

3x corner: penalty!

12 juli 2020 om 09:52

Buitenspel is toch ook gewoon buitenspel tegenwoordig. Dat moet overigens ook op de schop genomen worden.

12 juli 2020 om 10:01

Nee terug naar de oude situatie. Niet meer wel of niet hinderlijk (dat is altijd voer voor discussie). Al sta je bij de cornervlag 100 meter verderop buitenspel: gewoon affluiten

En zo ontstaat er plots een nieuw onderdeel in het hedendaagse voetbal genaamd armpjes schieten. Ipv je medespeler aanspelen in de 16 ga je nu voor een bewussie tegen het handje. En voila, 100% pingel.

12 juli 2020 om 10:34

@VChre exact. En ik altijd vol ongeloof tegen mijn hockeyvrienden zeggen dat die sport nergens op slaat, omdat het een kwestie is van het strafcornergebied inlopen en het balletje tegen een voet aan schieten ....

12 juli 2020 om 10:57

Maar er zijn twee verschillen: ten eerste is het bij hockey een strafcorner en geen strafbal (zoals een penalty bij voetbal), dus geen vergelijkbare zwaarte qua straf. En ten tweede is het bij hockey al eeuwen zo dat dat gebeurt en de sport is zo ontwikkeld dat de verdedigers daar heel goed mee kunnen omgaan. Ze 'verdedigen' hun voeten en anticiperen op evt shoot. Als laatste: expres een overtreding uitlokken mag niet. Dus expres op iemands voeten spelen is verboden. Echter valt dat in de praktijk vaak moeilijk te bewijzen.

Het boijft voor mij verbaasinwekkend om te zien hoe mensen zich in alle bochten wringen om Ronaldo in een tweet te betrekken. De vraag is of de penalties terecht zijn of niet. En dan is de tweet bijna letterlijk “toen de ligt hands maakte hoorde je niemand, maar als ronaldo erbij betrokken is, dan is het ineens penaldo”. Wat hebben die twee dingen in godsnaam met elkaar te maken? Ik heb wel het idee dat er in italie veel meer pingels gegeven worden voor hands? Weet niet of dat klopt, maar elke speelronde lees je er minimaal 1tje, maar dat gevoel heb ik niet bij de andere competities.

Wat een dramatisch middenveld heeft juve zeg. Alleen maar lopers en geen creativiteit. Matuidi, rabiot en betancurt vond ik dramatisch spelen. Dit kwam natuurlijk door atalanta die constant in beweging was en diepgang zocht. Maar ik vond dat er geen team stond. Juventus moet toch doorselecteren als ze aan de top willen blijven. Atalanta met toch beduidend minder budget weet toch een representatief elftal op het veld te zetten dat elk topteam lastig kan maken. Rabiot, Matuidi, betancurt, khedira en ramsey het is is op papier heel wat maar op het veld valt het zeer tegen. Geen gezicht om sarri te zien op het laatst. Het zweet gutste van zijn gezicht af en op zijn borst een hele kring met zweet. Kreeg de indruk bij de wissels toen hij ondermeer Rugani inbracht dat de eigenaar dacht van wtf ben je aan het doen?

Ik zeg niet dat juve hier per se bevooroordeeld wordt, De Ligt heeft dit ook vaak genoeg gehad. Maar dit soort dingen is wel waarom ik nooit voor videoreferees geweest ben. Ik weet overigens dat bij deze momenten geen videoref gebruikt werd, maar het is er wel gevolg van. Het spel wordt er niet leuker op en dat is wel waar het om zou moeten draaien, een leuke pot voetballen. Nu is het hoofdzakelijk irritatie en niet spelers op het veld spelen de hoofdrol, maar de lui aan de zijkant en de nieuwe pietluttige regels. Lekker ballen joh.

Je kunt veel van de scheidsrechters in Italie zeggen, maar ze zijn wel aardig consequent in het geven van dit soort strafschoppen. Juventus krijgt ze ook met enige regelmaat tegen op deze manier, dus het is niet dat Juventus hier perse in het zadel wordt geholpen. Wel is het logisch dat je op een gegeven moment als speler gaat proberen om ballen tegen armen te schieten als je weet dat je daar zo makkelijk een penalty voor krijgt.

12 juli 2020 om 10:11

Sterker nog: Juve heeft meer penalties tegen gekregen dan mee gekregen dit seizoen, vrij opvallend voor een topclub! Een aanzienlijk deel daarvan waren ook door ongelukkige handsballen van o.a. De Ligt, Bonucci, enz.

12 juli 2020 om 10:17

Kijk dat is wel een goed ding inderdaad. Veel mensen willen liever dat de underdog wint. Maar Juventus krijgt hem ook vaak tegen voor een handsbal waar degene niet veel aan kan doen.

Dat zal je altijd blijven houden, helemaal bij Juve vanwege hun verleden, maar vind dat altijd jammer want Juve is daarvoor gestraft en daar hebben deze mensen die nu bij Juve zitten niks mee te maken. Overigens bij alle topclubs dat een penalty nooit terecht is bij sommige mensen, net als Penaldo daar word je ook zo moe van, als penalty’s schieten zo makkelijk was dan had Messi allang een prijs gepakt met Argentinië? Juve was wel dramatisch in hun spel maar dat zijn ze al een tijdje, enkel tegen Torino zag ik weer het Sarribal van Napoli maar voorderest weet Sarri geen indruk op mij te maken. Hopelijk weet Juve meesterbrein Gasperini aan te trekken die het gewoon fantastisch doet met Atalanta Bergamo, of maybe Pocchetino, its just a dream.

Je kunt er van zeggen wat je wil maar zoals de regel nu in Italie wordt uitgevoerd is wel duidelijk voor iedereen. Hands in de 16 is een penalty. Klaar. Geen discussie mogelijk en je ziet spelers ook nauwelijks meer protesteren. Scheidsrechters hoeven hands ook niet meer te interpreteren. Prima toch want juist dat gaf altijd aanleiding ongelijke beslissingen en oeverloos gemekker. Natuurlijk worden er nu veel meer penalties gegeven maar iedereen komt aan bod zou je kunnen zeggen. De ene keer zit het mee (juventus gisteren) en andere keer zit het tegen (juventus in de weken daarvoor).

Lazio heeft door de machtigste voorzitter van de serieA... gezorgd dat het een gelijkspel werd. Door zijn macht staat Lazio zo hoog. Niet door de beste topscorer en assistman in huis te hebben.. Maar door cadeautjes. Viva la nostra mafia.

12 juli 2020 om 11:08

Loop niet zo te janken. Lazio heeft de meeste penalties meegekregen in de competitie van alle clubs. Wat een slechte verliezer ben jij. Laat ook vooral het feit dat Lazio compleet geïmplodeerd is na de corona-break even buiten beschouwing voor het gemak.

12 juli 2020 om 12:22

Elke winst van Lazio wordt getekend door cadeautjes. Dat beweer jij nu ook. Niet omdat Lazio goed kan voetballen maar door externe invloeden. Lastig toegeven dat Lazio de tot nu behaalde punten gewoon verdiend heeft.

Dit gaat gewoon dezelfde kant op als bij hockey. Als je daar in de cirkel een voet raakt met de bal, is het meteen een strafcorner. Er zijn in die sport specialisten om strafcorners te nemen, en daarom wordt er daar gestuurd op „een voetje zoeken“. Ze schreeuwen het zelfs langs de kant. Terwijl het eigenlijk gelijk staat aan een schwalbe! Gaan ze straks dan ook „zoek een arm!“ schreeuwen vanuit het publiek? Om te janken.

De regels mbt hands moeten snel aangepast worden. Dit kan echt niet meer.

Buiten het “penaltybeleid” mogen ze in Italie ook wel eens kritisch kijken naar het uitdelen van de rapportcijfers. Om Ronaldo die, met alles respect, gisteren geen knikker raakte op basis van 2 gemaakte penalties het hoogste cijfer te geven vind ik moeilijk te begrijpen. Waren het nou nog twee velddoelpunten geweest, ok maar nu. En zoals gezegd verder geen bal goed geraakt

Op zich is zoeken naar een regel die consistentie biedt bij handsballen zo gek nog niet. Die extreme willekeur is ook niet wenselijk, maar ik denk dat vrijwel iedereen het er mee eens is dat dit het spel al helemaal verziekt. Het probleem is i.m.o vooral dat een penalty vaak zo’n buitensporig strenge straf is. Bij die tweede handsbal bijvoorbeeld: helemaal in het hoekje van de 16. Er was letterlijk geen gevaar vanuit Juventus. Een penalty is in dat soort gevallen totaal niet proportioneel voor de overtreding. Ergens wel goed dat de Italiaanse scheidsrechters dit nu zo consequent bestraffen. Zo komt duidelijk naar voren hoe bizar de huidige regels zijn.

Ik snap niet dat Italiaanse kranten na iedere wedstrijd cijfers uit gaan delen. Ze kunnen beter iets nuttigs schrijven

12 juli 2020 om 13:07

Geven de Telegraaf en het AD ook niet cijfers aan respectievelijk Ajax en Feyenoord? Ik weet dat VI cijfers geeft in het tijdschrift. Zo doen Gds, CdS en Tuttosport etc. dat ook in Italië. Niet zo vreemd lijkt me, gebeurd in elk land.

12 juli 2020 om 14:03

Als je connecties hebt krijgt je club vaak betere cijfers dan je had moeten krijgen. Als je speler het hele jaar onterecht een hoge cijfer krijgt is zijn waardering kunstmatig met miljoenen gestegen. Klopt meestal geen ene moer die cijfers.

Ik snap de cijfers die ze aan Ronaldo geven niet zo. Hij krijgt twee penalties kado, dan moet je ze er uiteraard nog in schieten, maar de rest van de wedstrijd liet hij echt (v)heeeeeel (te) weinig zien. Maakt Dybala de penalties heeft hij ook ineens een 8 i.p.v. een 6.5?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
13.Lazio00
14.Napoli00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3331
P. DybalaAanvaller3311
G. HiguaínAanvaller328
G. BuffonKeeper90
M. OlivieriAanvaller30
W. SzczęsnyKeeper290
L. ZanimacchiaAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3844 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Florentino Pérez legt bod van ruim honderd miljoen neer bij Juventus’

Real Madrid sneuvelde vrijdagavond door toedoen van Manchester City voor het tweede jaar op rij al vroeg in de Champions League. Om een dergelijk echec in de toekomst te voorkomen heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren