Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoe Barcelona in 5 jaar tijd 600 miljoen euro uitgaf aan miskopen

Laatste update:

Antoine Griezmann weigerde in 2018 als sterspeler van Atlético Madrid een transfer naar Barcelona, maar ging een jaar later alsnog overstag. Met een transfersom van 120 miljoen euro werd hij de duurst verkochte speler van Atlético aller tijden. In Barcelona heeft hij geen moment aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen en gaan er zelfs al geruchten over een vertrek. Niet voor het eerst betaalt de Spaanse grootmacht een ongekend hoge transfersom voor een speler die volledig mislukt in het Camp Nou.

Door Yanick Vos

Bijna een jaar na zijn verhuizing naar Catalonië maakte Griezmann een van zijn grootste dieptepunten mee uit zijn tijd in het Camp Nou, uitgerekend tegen zijn voormalige werkgever Atlético Madrid. Dinsdagavond moest de Franse aanvaller voor de zoveelste keer dit seizoen genoegen nemen met een plek op de bank. Het einde van de wedstrijd naderde en beide ploegen gingen de punten delen door een 2-2 tussenstand. Griezmann was niet nodig en kon zijn tenue zo weer opvouwen en terug in de kledingkast leggen. Toch had trainer Quique Setién hem nog even nodig, ook al was de blessuretijd aangebroken en kon scheidsrechter Alejandro Hernández ieder moment voor het einde van de wedstrijd fluiten. Terwijl Griezmann wachtte om het veld te betreden dook Diego Simeone op aan de zijlijn. De twee voerden een kort gesprek en hoewel alleen de assistent-scheidsrechter kon meeluisteren, kon iedereen aanvoelen waar dit gesprek over ging. Griezmann lachte als een boer met kiespijn en Simeone keek vol ongeloof hoe zijn voormalige sterspeler voor nog een paar minuten het veld betrad.

Check de door de Spaanse televisie uitvergrote reactie van Diego Simeone als Antoine Griezmann in blessuretijd wordt ingebracht. ??????

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 1 juli 2020

De invalbeurt van Griezmann vlak voor tijd was alleszeggend over zijn situatie bij Barcelona. Hij is sinds zijn transfer geen moment tot zijn recht gekomen. Ignasi Olivia, clubwatcher van Goal, merkte aan het begin van het seizoen al dat Griezmann niet op zijn plek zat. “Griezmann speelt niet op zijn eigen positie en doet niets anders dan werken voor het team”, zegt hij tegen Voetbalzone. “Ik weet zeker dat deze voorhoede met Messi, Suárez en Griezmann gaat falen. Griezmann was nooit de speler die Barcelona nodig had. Het gaat niet werken omdat hij niet op zijn eigen positie mag spelen. Zelfs toen Messi geblesseerd was, speelde hij niet vanaf rechts. Hij kan daardoor niet zijn beste spel spelen. Naar mijn mening is het aantrekken van Griezmann weggegooid geld. Hij heeft op deze manier geen waarde voor Barcelona. Het slaat nergens op dat ze hem aantrekken en dan op een positie zetten waar hij niet eerder heeft gespeeld. Griezmann is geen buitenspeler en kan met links ook niet schieten als hij op de linkerkant staat.”

“Naar mijn mening is er maar een positie voor Griezmann bij Barcelona en dat is een vrije rol vanaf de rechterflank. Maar dat is precies de rol van Messi”, vervolgt Olivia, die vlak na de transfer er al van overtuigd was dat Messi en Griezmann op het veld geen goede klik zouden hebben. “Ze hebben een vergelijkbare speelstijl, en er is maar één bal en Messi is de koning. Griezmann werkt zich nu een slag in de rondte voor het team, maar ik vraag me af hoe lang hij dit kan blijven doen”, aldus de clubwatcher. “Het grote probleem is dat Barcelona Griezmann nooit nodig heeft gehad. Ze hebben hem gekocht omdat ze een belangrijke speler wilden kopen nadat Philippe Coutinho was mislukt. Barcelona wil dat Griezmann zich aanpast aan de linkerflank, maar dat gaat niet gebeuren. Net zoals Ronaldinho dat heeft gedaan zal ook hij zich moeten aanpassen, om vanaf links naar binnen te komen. Griezmann kan als geen ander spelen als tweede spits, maar die rol bestaat niet bij Barcelona.”

Grote woede na invalbeurt Griezmann in minuut 90: ‘Ik kan serieus wel janken’

Lees artikel

De 29-jarige Griezmann had bij zijn overstap van Atlético Madrid naar Barcelona volgens Transfermarkt een marktwaarde van 130 miljoen euro. Mede door de coronacrisis, maar ook door zijn bijrol onder Valverde en Setién, is dat bedrag ver gezakt. In een jaar tijd is hij 34 miljoen euro minder waard geworden, daar zijn huidige marktwaarde wordt geschat op 96 miljoen euro. Dat komt niet alleen door de coronacrisis, want eind 2019 was zijn waarde al gezakt naar 120 miljoen. Het is zeker niet de eerste keer dat een topaankoop verzuipt in het moeras van Barcelona. Een overzicht van de grootste en duurste spelers die de afgelopen vijf jaar werden aangetrokken en om uiteenlopende redenen mislukten. Alle bedragen zijn afkomstig van Transfermarkt.nl.

Malcom - 41 miljoen euro
De Braziliaanse aanvaller brak door bij Corinthians en werd door Girondins Bordeaux voor vijf miljoen euro naar Europa gehaald. Hij maakte diepe indruk in de Ligue 1 en de clubs stonden in de rij toen het seizoen 2017/18 ten einde was. AS Roma wilde ver voor hem gaan en dacht hem binnen te hebben, maar het was Barcelona dat hem wist aan te trekken. Voor 41 miljoen euro kwam de buitenspeler naar het Camp Nou, waar hem een grote toekomst werd voorspeld. Het liep anders, want in het seizoen 2018/19 viel zwaar voor hem tegen. Met Messi had hij immers een stevige concurrent op de rechterflank. In de competitie kwam hij niet verder dan zes wedstrijden. Zijn verblijf liep uit op een teleurstelling en na een jaar gingen beide partijen uit elkaar. Zenit St. Petersburg haalde hem voor minimaal veertig miljoen euro weg uit Spanje.

Arda Turan - 34 miljoen euro
In het Atlético Madrid van Simeone was Arda Turan een van de grote aanjagers. Hij ging altijd voorop in de strijd en men keek dan ook enigszins verbaasd op toen Barcelona zich voor hem meldde. De Turk was immers geen typische Barça-speler. Twee seizoenen lang hield hij de bank warm en mocht hij zo nu en dan opdraven. Na het seizoen 2016/17 had hij genoeg van zijn bijrol en koos hij voor een vertrek. Hij werd voor drie seizoenen verhuurd aan de Turkse topclub Istanbul Basaksehir. Inmiddels is zijn contract bij Barcelona verlopen en houdt de club niets aan hem over. Waar andere miskopen nog tegen een vergoeding vertrokken uit het Camp Nou, maakt de club een groot verlies op hem.

Hoe zijn transferbedragen zó extreem geworden? | VZ Animatie

André Gomes - 37 miljoen euro
Deze Portugese middenvelder zette tussen 2014 en 2016 de lijnen uit bij Valencia, terwijl hij dat in de jaren daarvoor ook al bij Benfica had gedaan. Barcelona kon wel een extra middenvelder gebruiken en legde het gewenste transferbedrag op tafel. Het werd een transfer die Gomes liever niet had gemaakt. Hij vond zijn draai niet en werd vanwege zijn matige spel bij vlagen zelfs uitgefloten door de eigen supporters. In een interview met Panenka omschreef hij zijn verblijf bij Barcelona als ‘een hel’. Door zijn prestaties durfde hij zelfs niet de straat op. "Ik ben beschaamd dat ik de club en de fans tot dusver zo weinig heb kunnen brengen. Meer dan eens is het gebeurd dat ik mijn huis niet durfde uit te komen. Mensen kijken naar je. Uit pure schaamte was ik bang om mij op straat te vertonen." In 2018 vertrok hij op huurbasis naar Everton. In Liverpool is hij beter op zijn plek en de samenbewerking beviel zo goed dat the Toffees hem een jaar geleden definitief overnamen voor een bedrag van 25 miljoen euro.

Ousmane Dembélé - 125 miljoen euro
Toen Neymar in de zomer van 2017 voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain vertrok, klopte Barcelona aan bij Borussia Dortmund. Dat het Dembélé overnam van de Duitse topclub was niet eens zo onlogisch. De ex-aanvaller van Stade Rennes had geïmponeerd in de Bundesliga en men was ervan overtuigd dat hem een grote toekomst wachtte. De transfersom van 125 miljoen euro, die via bonussen kan oplopen naar maximaal 147 miljoen euro, was echter wel aan de hoge kant. Drie jaar later wordt ook Dembélé gezien als een miskoop. Dat heeft niet eens zoveel te maken met zijn ontwikkeling en kwaliteiten, maar vooral zijn blessuregevoeligheid. Door de ene na de andere kwetsuur stond hij geruime tijd aan de kant en door een zware hamstringblessure is het nog maar de vraag of hij ooit op zijn oude niveau komt.

Philippe Coutinho – 145 miljoen euro
Met zijn transfersom werd deze Braziliaan in januari 2018 de duurste aankoop van Barcelona aller tijden. Hij wilde in de zomer van 2017 al naar het Camp Nou, maar toen liet Liverpool hem niet gaan. Net als veel grote aankopen kwam Coutinho niet uit de verf. Waar hij bij the Reds haast wekelijks het verschil maakte, speelde hij bij Barcelona in dienst van anderen. Trainer Valverde had hem voor het seizoen 2019/20 niet nodig en dus vertrok hij weer. Bayern München huurde hem dit seizoen en omdat de Duitse grootmacht het niet ziet zitten om hem definitief over te nemen, keert hij normaliter terug naar Barcelona. Setién heeft al laten weten dat hij Coutinho de kans wil geven in aanloop naar het nieuwe seizoen, maar het valt niet uit te sluiten dat de hoofdtrainer wordt weggestuurd vanwege de matige prestaties. Bovendien wordt Coutinho gelinkt aan diverse clubs, waardoor een transfer tot de mogelijkheden lijkt te behoren.

Paco Alcácer – 30 miljoen euro
Toen de Spaanse spits in 2016 door Barcelona werd aangetrokken wist hij dat hij niet hoefde te rekenen op een vaste basisplaats. Met Neymar, Suárez en Messi beschikte de club immers over misschien wel de beste voorhoede ter wereld. Desondanks pikte Alcácer regelmatig zijn wedstrijden mee. Ondanks het vertrek van Neymar in 2017 naar PSG bleef de Spanjaard zijn bijrol behouden en daar had hij in 2018 genoeg van. Borussia Dortmund haalde hem naar Duitsland en dat bleek een schot in de roos. Alcácer scoorde aan de lopende band en stapte na een jaar definitief over voor een bedrag van 21 miljoen euro. De negentienvoudig international werd de zoveelste grote aankoop die met miljoenen verlies werd verkocht.

Het transferbeleid van Barcelona is een groot pijndossier geworden. Het systeem, de aanwezigheid van Messi en de hoge verwachtingen zijn diverse redenen waardoor de aankopen het vaak niet redden bij de Catalanen. De doorstroming vanuit de wereldberoemde jeugdopleiding verloopt zeer stroef en bij veel aankopen krabben de fans zich achter de oren. Het aantrekken van Frenkie de Jong werd met luid gejuich ontvangen, maar daartegenover stond onder meer de komst van spelers als Kevin-Prince Boateng (huur), Martin Braitwaithe (18 miljoen euro), Aleix Vidal (17 miljoen euro), Lucas Digne (16,5 miljoen euro), Gerard Deulofeu (12 miljoen euro), Yerry Mina (11,8 miljoen euro), terwijl de achterban weinig begrip heeft voor de ruildeal met Juventus waarbij Arthur naar Turijn vertrok en Miralem Pjanic is aangetrokken. Zo nu en dan blijkt een aankoop een voltreffer, maar vaker niet. Voor volgend seizoen heeft Barcelona 31 miljoen euro neergeteld voor SC Braga-aanvaller Trincão. De supporters en penningmeester houden hun hart vast.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar, Barcelona na Guradiola takelde al beetje af, kreeg met Enrique weer zijn dna terug tot hij moest stoppen. Vanaf sindsdien maakt Barcelona een vrije val door met een ontzettende wanbeleid. Ik ben dan ook van mening dat er geen voetbalmensen bij Barca aan de top zitten maar marketingmensen en dit is funest voor een voetbalclub.

4 juli 2020 om 00:18

Laatste seizoen van enrique was ook een stuk minder. Ik durf niet meer te zeggen waar het precies onder enrique in zijn laatste seizoen fout ging.

4 juli 2020 om 00:41

Vanuit Enrique's perspectief had dat volgens mij te maken met het gezondheid van zijn dochtertje.

4 juli 2020 om 06:27

Het DNA terug met Enrique? Onder Enrique is 't DNA de prullenbak ingegaan. De hoeveelheid prijzen die hij heeft gewonnen hebben flink wat verbloemd. Het systeem is onderhevig gemaakt aan de toenmalige super sterren suarez neymar en messi. Hierdoor is de aansluiting vanuit la masia ook onmogelijk groot geworden. Wanbeleid ben ik zeker eens en te grote nadruk op 't geld ook maar de oorzaken liggen al jaren terug. Ondertussen is Neymar weg, Suarez is op z'n retour en de afhankelijkheid van Messi is te groot geworden. Barcelona is in niks meer de club die het ooit was.


4 juli 2020 om 12:42

Precies. Toen Tito (dat hij in vrede mag rusten) afstand deed van zijn taken, toen werd het DNA in de prullenbak gedaan. Tito wilde gewoon de lijn van Guardiola doorzetten. Veel jeugdspelers zoals Thiago en Tello maakten toen veel minuten. Dat het in de CL een rampjaar werd kwam vooral door blessures van Messi en Puyol, wat ook door Bayern en zelfs bijna door PSG zwaar werd afgestraft. Enrique had naar mijn mening het geluk dat het trio voorin zo'n goede chemie had, en hun gewoon lekker hun gang kon laten gaan. Voor de rest is hij (naar mijn mening) tactisch zeer zwak.

4 juli 2020 om 13:38

Absoluut mee eens Ajax/Barca2014, Enrique is een tactisch zeer beperkte trainer. Zijn tactiek bestond kort door de bocht uit de bal zo snel mogelijk bij de drie voorin neer te leggen. Heb zijn aanstelling nooit gesnapt en de eer die hij krijgt. Zijn ook best wat leuke artikelen die precies laten zien hoe Enrique de speelstijl veranderde en welke lange termijn implicaties dat kon hebben. Die slaan de spijker precies op de kop als je terugkijkt met de wetenschap van nu.

5 juli 2020 om 11:24

Met alle respect voor Tito maar Thiago kon weg omdat hij juist te weinig werdt opgesteld.

Blijft echt merkwaardig hoe hard barca zich heeft verkeken op griezman. In het eerste gedeelte wordt het perfect uitgelegd. Messi en griezman vervullen dezelfde rol. Althans dat deed griezman bij atletico. Heeft de scouting zo hard gefaald? Of lag het dit keer aan technisch directeur Abidal. Overigens ben ik van mening dat het halen van mensen die in "dienst" van messi spelen juist barca zo hard omlaag heeft getrokken. Want nu krijg je het probleem dat ook niemand anders dan hem een idee heeft van wat ie met de bal moet. Iedereen messi zoeken. Wat Ansu fatti en Riqui Puig zo verfrissend maakt is dat fatti zelf een actie durft te forceren en duidelijk een klik met messi heeft. Puig zelfde verhaal maar dan op het middenveld. 600 miljoen. verdomme hey. Het is bijna een meme dit

4 juli 2020 om 00:17

hoe kun je bij Griezman over scouting praten, je weet wat je haalt. Wanneer je het zo niet benut ligt het aan iets anders lijkt me. Ik kan een dure Ferrari halen en daarna klagen dat hij teveel verbruikt, heb ik dan niet fout ingekocht???

4 juli 2020 om 00:20

Ik neem aan dat er bij iedere speler die er gehaald wordt een scoutings rapport wordt gemaakt? Als de scouting niet heeft gezien dat messi en griezman dezelfde rol vervullen zou ik de schuld op de scouting leggen. Kan ook dat abidal en barotmeu schijt hebben gehad aan de scouting. Maar in mijn comment vraag ik het mezelf af. Ik maak geen statement.

4 juli 2020 om 00:35

Eens, bij Griezmann heb je geen scoutingsreport nodig om te kunnen beoordelen of hij kan voetballen of niet en wat zijn sterke en zwakke punten zijn. Ik denk dat veel Barca liefhebbers de ogen fronsden toen Griezmann werd aangetrokken omdat het even niet duidelijk was voor welke positie hij nou was gehaald maar hoopten/verwachtten veel mensen dat hij zijn kwaliteiten wel zou laten etaleren. Werkelijkheid is dat Barcelona gewoon nog een Ferrari in de garage wilde hebben zonder erbij stil te staan of het wel een toegevoegde waarde zou hebben. Een gewoon nog een Ferarri omdat het kan beleid.

4 juli 2020 om 01:38

Nou als ze een scoutingsrapport gehad hadden dan hadden ze kunnen zien dat griezman dezelfde rol als messi vervult en voorspellen dat die 2 in een team stroef zouden lopen.

4 juli 2020 om 09:44

Grappige is dat het 600 miljoen aan miskopen zijn. In totaal 900 miljoen gespendeerd sinds 2016. Sommige zijn dan niet mislukt of een flop. Maar voor die 300 miljoen heb je lenglet, semedo en vidal als basisspeler. Geen miskoop maar wel dramatisch. En voetbalzone ik denk dat je artikel niet klopt. Wrm zo mild? Ik denk dat je ook het bericht heb gezien van die 900 miljoen vanaf het seizoen 16/17. Dat is 1 niet 5 jaar en 2 geen 600 miljoen. En dan een artikel zodanig aanpassen om de schade te beperken. Niet zo mild zijn en kom gwn met die harde feiten. En titel zou zijn geweest "barcelona heeft sinds16/17 900 miljoen waarvan 2 basisspelers zijn"

4 juli 2020 om 15:13

900miljoen en we worden nog steeds door messi gedragen. Ze hebben echt ontzettend veel aan flops uitgegeven. Scouting voor het eerste team mag beter. Nogal een understatement

4 juli 2020 om 16:21

Griezmann wordt toch ook gewoon verkeerd gebruikt, hij staat nooit op een vaste positie. Laatst staan dat hij op zijn eigen positie staat.

4 juli 2020 om 18:11

Griezman en messi hebben dezelfe positie/rol. Dit verklaart waarom ze zo stroef spelen op het veld.

4 juli 2020 om 16:36

Het is ook wel kenmerkend hoe mensen ineens naar Fati en Puig wijzen. Die jongens komen net kijken en moeten nog ervaren hoe het is als mensen wat van je gaan verwachten. Het wordt juist tijd dat "die klik met Messi" geen onderwerp van gesprek meer moet worden. Barcelona heeft echt wel wat kwaliteit in de selectie, maar je kunt je afvragen of het 't waard is om een collectief zo in te stellen dat 1 persoon optimaal rendeert. Ik zou het namelijk andersom doen.

Knap werk van het bestuur. Geen idee wat ze daar aan het doen. Vraag me af of daar überhaupt onderzoek doen voor dat ze een speler halen. Wat mij betreft zetten ze er een heel nieuw bestuur neer en de eerste die ze mogen wegsturen is Bartomeu. Griezmann, Dembele én Coutinho gekocht om de positie van Neymar in te vullen. Bizar.

Griezmann kan je idd als miskoop zien maar geen enkele aankoop die Barca dit seizoen heeft gedaan heeft iets toegevoegd imo. het was weer eens geen best jaar qua transfers

4 juli 2020 om 00:43

Frenkie de Jong is zeker wel een toevoeging mits hij gewoon als nummer 6 kan spelen. Het wordt tijd dat ze afscheid nemen van Busquets om zo door te selecteren.

4 juli 2020 om 00:52

ja maar als je Griezmann goed zou gebruiken was het ook een toevoeging misschien. we beoordelen ze op wat ze dit seizoen in het veld laten zien en dat is bij beiden niet veel

4 juli 2020 om 01:07

Frenkie laat nog altijd meer zien dan Griezman dus plaats ze nou niet op hetzelfde niveau van miskopen, daar maak je jezelf onsterfelijk belachelijk mee.

4 juli 2020 om 01:11

@consy dan hebben wij een andere mening over wat iets laten zien is. ik heb Frenkie ook weinig bijzonders zien doen dit seizoen. een hoop risicoloze passjes over 5 meter en niet veel meer als dat. hij brengt geen tempo in het spel, hij maakt amper goals en geeft amper assists dus ik weet niet wat jij dan voor speciaals van hem hebt gezien maar dan hebben we beiden andere wedstrijden van Barca zitten kijken denk ik. hij heeft ook 85 miljoen gekocht wat ik toch erg veel geld vind als ik het afzet tegen wat hij dit seizoen brengt. ik zie idd niet zoveel verschil tussen wat een Griezmann of Frenkie brengt qua meerwaarde voor Barca. ze hobbelen allebei een beetje mee en maken beiden zelden tot nooit het verschil en laten hun teamgenoten ook niet beter spelen

4 juli 2020 om 03:35

Dat laatste vind ik onzin. Het middenveld vidal-busquets-frenkie was redelijk goed in balans. Dat zie je vooral nu hij er niet bij is: Rakitic en Arthur hebben het allebei niet kunnen brengen, en om het op te vangen speelde Setien laatst een 4-4-2. Met Frenkie op het veld is er in ieder geval meer verdedigende balans omdat Rakitic het niet meer kan belopen en Arthur niet weet hoe hij moet verdedigen of hoe hij zich moet positioneren. Ben het met je eens dat Frenkie in de eindproductie weinig heeft toegevoegd, maar hij is zeker van waarde geweest met z'n defensieve discipline en balvastheid

4 juli 2020 om 03:48

@skeuomorf begrijp me niet verkeerd! ik vind Frenkie een geweldige speler mits hij goed gebruikt wordt maar datzelfde geldt voor Griezmann. beiden worden echter niet goed gebruikt bij Barca en spelen in een ongebalanceerd elftal waardoor ze niet echt uit de verf komen. Frenkie lijkt in niks op de speler van Ajax en Griezmann lijkt in niks op de speler van Atletico dit seizoen

4 juli 2020 om 11:03

@japie: frenkie is toch geen speler die je moet beoordelen op goals en assists

4 juli 2020 om 13:10

In de rol waar hij speelt, moet je dat eigenlijk wel doen. Griezmann moet je ook niet beoordelen op snelle acties langs de flank en diepgang, maar in de rol waar hij speelt eigenlijk wel. Ik ben het dus wel eens met Japie dat beide gewoon fout gebruikt worden. Dat neemt echter niet weg dat ze beide gewoon teleurstellen in hun huidige rol.

4 juli 2020 om 16:42

Ik vind helemaal niet dat ze teleurstellen als je naar het totale plaatje kijkt. Je kunt een speler niet als aanvallende middenvelder beoordelen als hij helemaal geen aanvallende middenvelder is en een (schaduw)spits niet gaan beoordelen als buitenspeler. Ze doen eigenlijk exact wat je verwacht. Althans; ik had geen enorm rendement van Griezmann aan de buitenkant verwacht en van De Jong had ik niet ineens 5 goals en 5 assists verwacht als vooruitgeschoven middenvelder. Ik vind het vreemd dat dat is waar men over wil discussieren, terwijl de werkelijke problemen van Barcelona veel meer aandacht verdienen.

4 juli 2020 om 16:54

Ik verwacht dat ook niet van een Griezmann op de flank of van een De Jong in zijn huidige rol. Maar dat maakt niet uit, ze staan daar nu en op die positie mag je dat wel verwachten. De Jong is inderdaad beter in een minder aanvallende rol, maar blijkbaar is hij niet goed genoeg om Busquets er uit te spelen. Maar het punt is dat de Jong nu op een plek speelt, waar doelpunten maken/assists geven wel gevraagd wordt van hem. Het is dus geen kritiek op de speler de Jong, want zoals je zegt is het niet zijn beste plek. Maar we moeten ook niet gaan doen alsof De Jong zijn huidige positie enorm goed invult (en daarvoor is het niet relevant dat hij daar normaal niet staat).

4 juli 2020 om 17:00

Maar dan komt de vraag: Heeft De Jong de specifieke kwaliteiten om die positie goed in te vullen en heeft Griezmann de specifieke kwaliteiten om als buitenspeler te fungeren? Dat antwoord is nee. Het is dus wel degelijk relevant, al snap ik jouw beredenering ook. Ik denk dat we allebei gelijk hebben en we het gewoon beiden vanuit een ander perspectief benaderen.

5 juli 2020 om 11:57

@Lacazette Ik vind het een tekortkoming van Barca dat ze een Frenkie en Griezmann halen en ze dan totaal niet op hun kwaliteiten worden gebruikt maar juist op hun tekortkomingen, dus ik ben het zeker met je eens. Natuurlijk zak er kritiek komen maar of die terecht is is weer een ander verhaal

Hadden ziyech voor 30 miljoen kunnen ophalen samen met frenkie die ze al hadden gekocht ipv ruim 100 miljoen voor griezman..

4 juli 2020 om 01:06

En wie zegt dat Ziyech goed genoeg is voor de absolute top? Zelfde geld voor Donny, hele goede spelers maar niets voor top 3 ploegen van de wereld.

4 juli 2020 om 01:24

Donny mag blij zijn dat hij een kleedkamer met hakim mocht delen...

4 juli 2020 om 02:23

Donny is inderdaad nogal pover. Heeft geen goed schot, heeft wel de kwaliteit dat hij op de juist eplaats kan staan om het doelpunt te maken en hij werkt hard. In de eredivisie kom je daar mee weg, bij Barcelona zal hij gewoon als een of andere Jan Kromkamp gezien worden.

Je kan met terugwerkende kracht wel zeggen dat Frenkie de Jong niet bij de juiste club zit.

Kan niet wachten tot dit vreselijke bestuur weg is. Een nette, fatsoenlijke en capabele president, samen met een TD die WEL fatsoenlijk kan scouten en respect heeft voor de jeugd, zijn echt hard nodig. De lijst van miskopen onder dit bestuur is eindeloos (firpo, Turan, Douglas, Song, Andre Gomes, Alcacer, Aleix Vidal, Halilovic, Marlon Santos, Afellay, Mina, Vermaelen, Digne, Mathieu, Malcom, Murillo, Boateng, Braithwaite, Todibo, Neto (weggegooid geld voor Cillessen helaas want die was echt wel wat waard) Deulofeu, Denis Suarez en natuurlijk Dembele, Coutinho en Griezmann, eigenlijk ook Semedo en helaas Umtiti). De achterlijke ruildeal tussen Arthur en Pjanic om het probleem van je financiele wanbeleid vooruit te schuiven naar het nieuwe bestuur in plaats van het structureel op te lossen. Het schandaal van Paulinho aantrekken, die het vervolgens heel erg goed doet en jaar later onterecht wordt teruggestuurd, om vervolgens de speler die qua spel en uitstraling het minst van iedereen bij Barca past, Arturo Vidal, te halen... Daarnaast hebben ze ook zo ontzettend veel getalenteerde jeugdspelers laten ontsnappen (bijvoorbeeld Grimaldo, Cucurella, Dani Olmo etc.). Ik baal echt van wat dit bestuur heeft gedaan met de club waar ik van houd. Ze hadden 1 taak: de beste voetballer aller tijden omringen door goede (of op zijn minst capabele) medespelers. In plaats daarvan krijgen wij bijvoorbeeld Dembele, wiens achterlijke misser in de eerste wedstrijd tegen Liverpool ons de CL uiteindelijk indirect kost (zelfs als hij eraf was gebleven, was het beter geweest, want Pique stond achter hem klaar om in te schieten na die heerlijke bal van Messi.).

4 juli 2020 om 16:45

"ze hadden 1 taak: de beste voetballer aller tijden omringen door goede (of op zijn minst capabele) medespelers." - En door die manier van denken zitten ze juist zo in de problemen. Laat Messi eens in dienst spelen van de ploeg in plaats van andersom. Deze hele selectie is juist samengesteld om Messi te laten renderen en het werkt. Messi rendeert, maar de rest niet.

4 juli 2020 om 19:14

Ben ik niet met je eens: Messi is het gevaarlijkst als hij mensen diep kan sturen. Wat doet het bestuur: Coutinho halen (nog een spelmaker, hadden ze totaal niet nodig aangezien zijn positie bij Liverpool ook niet bestaat bij Barca). Griezmann halen (die de bal altijd in de voeten wil en eigenlijk het beste rendeert als man achter een aanspeelpunt spits, een positie die wederom bij Barcelona niet bestaat). Dembele halen (waarvan zijn discipline/persoonlijke problemen al bekend waren in zijn tijd bij Dortmund). Miskopen die lettelijk niks toevoegen aan Barca zoals Turan, Gomes etc. halen, allemaal geld verspillen terwijl de verdediging (hetgene Messi geen invloed op heeft) zo lek blijft als een mandje zodat Messi voorin steeds moet compenseren. Ook heeft het bestuur geen fatsoenlijke vervanger voor Suarez gehaald en is het er niet in geslaagd om een fatsoenlijke trainer aan te stellen die het maximale uit de ploeg kan halen (valverde was echt vreselijk triest qua instelling en incapabel qua tactiek, opstellingen en wissels, Setien is helaas niet beter).

4 juli 2020 om 23:52

Waarom rendeerde messi dan toen het team niet om hem heen was gebouwd? De rest zijn spelers die zelf weinig idee hebben of geflopt zijn. Coutinho is geflopt, dat is een speler met eigen ideeen maar bleek niet goed genoeg te zijn. Griezman kon je van te voren al weten. Eigenlijk is er voor dembele nog het meeste hoop want hij kan wel wat alleen is die zo inconsistent als de pest door zijn blessures. En je zult zien dat messi beter rendeerd met mensen die zelf kunnen voetballen in plaats van messi alleen te zoeken. Dat hoef je niet eens te zien, dat hebben we al gezien. Ik ben het niet eens met je stelling dat messi beter rendeerd in een team dat om hem heen is gebouwd. Maar misschien bedoelen jij en ik hetzelfde maar zeggen we dat in andere woorden.

Dit is niet meer het Barca van weleer. En tóch willen Nederlanders zooooo graag dat onze toptalenten als Frenkie en de Ligt daarheen gaan. De Ligt was nog net geen landverrader toen hij toch voor Juventus koos. Barca is niet het Barca van weleer, waar La Masia bloeide en dat charme gaf. Ansu Fati is na jaaaren weer eens een supertalent die doorbreekt. Terwijl dit voorheen eerder regel dan uitzondering was ... Barca is tegenwoordig een ordinaire koopclub, a la Real en City. Mes que un club, ammehoela!

4 juli 2020 om 16:53

Het probleem is ook dat zo'n jeugdopleiding overloopt van sentiment. Zo'n jeugdspeler word ook gewoon aangetrokken. Iniesta werd overgenomen van Albacete en Messi van Newell's Old Boys. Die charme van La Masia is dus grotendeels gebaseerd op goed scoutbeleid. Heel af en toe zit er dan een Xavi of Pique tussen. Bovendien is de maatstaf niet die generatie, maar een enorme uitzondering die bij een club eens in de 30 jaar voorkomt. Een selectie waarin alles samenvalt. Ajax had dat bijvoorbeeld vorig jaar.

5 juli 2020 om 12:24

@Savano toch vind ik dat Real een beter beleid voert. Die gaan tegenwoordig minder voor grote namen en halen veel jonge talenten. Er lijkt meer een idee achter het aankoopbeleid te zitteb als bij Barca

Barcelona is naar de klote en daar kan Real Madrid alleen maar van profiteren, Frenckie is de enige transfer die met een gezonde verstand is binnen gehaald, Barcelona gaat kapot net zo als AC Milan

4 juli 2020 om 16:57

Ook De Jong is niet met gezond verstand binnengehaald. Die hebben ze enkel vorig jaar gehaald omdat de concurrentie er anders mee aan de haal was gegaan. Ze hadden alleen niet de luxe om nog een seizoen te wachten zodat ze Busquets gestaag konden vervangen. Daardoor heb je nu wellicht een speler die iets toevoegt, maar niet naar z'n kwaliteiten gebruikt kan worden.

Stuk voor stuk waren het ook twijfelachtige transfers, die achteraf nog onlogischer bleken naarmate de betreffende spelers zich niet wisten te passen in een andere rol/positie. Op rechts staat al jaren hun absolute sterspeler, maar je haalt Dembélé en Malcom die daar gewoon het best renderen maar je verwacht omdat ze jong zijn dat ze nog om te turnen of ook op andere posities te gebruiken zijn. Daarnaast halen ze met Arda (linkermiddenvelder), Coutinho (nummer 10) en Griezmann (schaduwspits) spelers met favoriete posities die in het systeem waar Barcelona al jaren in speelt, echt niet bestaan. Het is echt wanbeleid van de bovenste plank, en de meeste van de spelers is het eigenlijk niet eens aan te rekenen. Ook de trainers hebben namelijk niet genoeg ballen om het om te zetten naar de kwaliteiten van de selectie. Na afgelopen zomer was ik er met De Jong en Griezmann als aankopen echt van overtuigd dat Barcelona zou gaan spelen in een 4-2-3-1-opstelling. De Jong/Arthur en Busquets als blok voor de verdediging, Fati/Dembélé, Griezmann en Messi er voor met Suárez in de punt. Klaar, iedereen op een geschikte positie, Busquets die nu ondersteund word in het defensive gedeelte met een creatieve partner naast zich, dat als blok ook de verdediging wat ontlast als eerste horde. Daarnaast Messi in een vrije rol vanaf rechts die zich met de aanwezigheid van Griezmann in het centrum iets minder hoeft te bemoeien met de strijd in de as van het veld, maar zich puur kan richten op die rechterflank om zijn acties te maken en vaker als eindpunt te dienen. Maar nee, er blijft vastgehouden worden aan het oude systeem waar de afhankelijkheid van Messi, en de aftakeling van oudgedienden als Suárez, Busquets en Piqué alleen maar meer in zichtbaar word. Vervolgens denk je dan, oké er zit een ander idee achter, maar dan komen ze nu weer met Pjanic?

Voor de zoveelste keer op de bank? Wel opletten, Vz. Want dit is pas zijn vierde keer dit seizoen terwijl ie gewoon bijna elke wedstrijd startte. Maar past misschien wel binnen het verhaal van dramatiseren voor jullie. On: het zijn inderdaad miskopen, maar wat wil je dan? Niks kopen? Arda was een hele goeie bij Atletico, komt bij Barca en kan zijn stempel niet drukken. Dembele was bij Dortmund heel goed, komt bij Barca en krijgt de ene na de andere blessure te verduren. Coutinho was belangrijk voor Liverpool, komt aan bij Barca en kan zijn spel niet spelen. Griezmann was de man van Atletico, komt bij Barca en kan niet op zijn gewenste positie spelen omdat daar al iemand staat die beter is. Die transfer kan je het Barca bestuur dus wel verwijten, de rest niet vind ik. Gomes, Malcom en Alcacer waren voor de bank. Vooral Malcom kreeg amper kansen wat ik wel spijtig vond. Weg met dit bestuur want ze hebben er een puinhoop van gemaakt.

5 juli 2020 om 14:00

Nou ja, niets kopen had Barcelona meer windeieren gelegd dan nu het geval is. Die zitten nu met spelers in hun maag die vreselijk veel gekost hebben, ontzettend veel verdienen en nauwelijks iets toevoegen met als gevolg de verkoop/ruil van Arthur waar je jaren mee door had gekund omdat ze anders in de problemen waren gekomen met de Ffp. Wanbeleid van de bovenste plank. Als je ziet wat die club verdampt heeft in de afgelopen jaren... Duizelingwekkend gewoon. Het is een schande dat zoiets niet keihard afgestraft word.

5 juli 2020 om 14:46

Wanbeleid is het zeker. Maar je moet ook geluk hebben bij sommige aankopen. Het is niet zo dat deze spelers niet goed zijn, want een Gomes, Griezmann en Dembele waren voor de transfer gewoon heel gewild door topclubs. En ik ben het met je eens dat topclubs als Barca veel te veel uitgeven, daar moet iets aan gedaan worden. Maar Fifa laat lekker begaan.

5 juli 2020 om 17:31

Niet helemaal mee eens. Het is namelijk niet zo dat de spelers slecht zijn, maar dat ze spelers halen voor posities die al bezet zijn en ze gebruiken op posities waar ze niet renderen. Als een speler enkel daardoor niet rendeert, kun je dat de speler niet verwijten en het beleid van de club des te meer.

De rode draad van verhaal, zijn maar weinig spelers die chemie hebben met Messi. Messi wil en moet per se op rechter flank, wat veel spelers doet floppen bij Barcelona. Waarom kan Messi niet gewoon keer als CAM of centraal in de spits? Zou hoop ellende schelen. Messi is alweer 33 zijn prestaties als rechts buiten zijn ook nu nog steeds gestoord.. 22 duels daar en dan 21 goals en 16 assists.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren