Kostas Lamprou maakt binnenlandse transfer in zoektocht naar speelminuten

Dinsdag, 30 juni 2020 om

Kostas Lamprou heeft met RKC Waalwijk een nieuwe club gevonden, zo melden de Brabanders dinsdag via de officiële kanalen. De 28-jarige doelman uit Griekenland kwam zonder problemen door de medische keuring en zette daarna zijn handtekening onder een contract voor een seizoen. Lamprou is afkomstig van Vitesse, waar hij over een aflopende verbintenis beschikte.

''Een doelman toevoegen aan de selectie met veel ervaring op het hoogste niveau stond hoog op ons lijstje'', reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubsite. ''In de persoon van Kostas hebben we die gevonden. Met zijn degelijkheid en ervaring in de (sub)top van Nederland zorgt hij naast een kwaliteitsimpuls binnen de selectie, ook voor extra concurrentie onder de lat.'' In Waalwijk zal de Griek de concurrentie aan moeten gaan met Etienne Vaessen. De nieuwe technisch directeur Mohammed Allach heeft met de komst van Lamprou, die voor de club koos na een onderhoud met trainer Fred Grim, zijn doelstelling om twee goede keepers in de selectie te hebben vervuld.

RKC wordt voor Lamprou na Feyenoord, Excelsior, Willem II, Ajax en Vitesse zijn zesde werkgever in de Eredivisie. De sluitpost kwam in de afgelopen seizoenen weinig in actie, aangezien hij bij Ajax de rol van tweede en derde doelman vervulde en hij bij Vitesse voorrang moest verlenen aan Remko Pasveer. In Arnhem kwam de kersverse aanwinst van RKC afgelopen seizoen tot slechts twee optredens.

Lamprou is na James Efmorfidis de tweede aanwinst van RKC voor het aankomende seizoen. De Waalwijkers namen in de afgelopen weken al afscheid van onder meer Henrico Drost, Kees Heemskerk, Ingo van Weert en Fabian Sporkslede.


Poll

Een goede stap voor Kostas Lamprou?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door robby)

Lamprou was vorig seizoen een belachelijke nieuwe speler bij Vitesse. Ondanks dat hij een redelijke keeper is natuurlijk. Maar een nieuwe reservekeeper hadden we totaal niet nodig, maar Mo Allach vond blijkbaar van wel. Dus volstrekt logisch dat RKC Waalwijk zijn nieuwe club wordt. het kringetje van Allach is beperkt...

30 juni 2020 om 13:15

Ik vond de transfer niet zo gek. Eduardo vertrok weer en pasveer had slechts enkele maanden goed gekeept. Daarvoor heeft hij best gestunteld bij Vitesse. Dat Pasveer het afgelopen seizoen zo constant zo goed zou keepen als hij deed was misschien wel boven verwachting (1 van de betere van de eredivisie). Dan een beetje zekerheid inbouwen met een tweede transfervrije keeper waarvan je weet wat hij kan, is dan niet heel onbegrijpelijk voor mij.

30 juni 2020 om 14:54

Als club, die op de kleintjes moet letten, zet je een talentvolle jeugdige keeper achter Pasveer. Daarnaast werd er ook nog een geblesseerde keeper van Chelsea gehuurd. Kortom een beetje onnodig en onzinnig !

30 juni 2020 om 13:55

Als je dat zo redeneert is het kringetje van vitesse ook beperkt. Want hoe vaak is Allach wel niet teruggekeerd naar Arnhem zuid? Lamprou wil gewoon weer aan spelen toekomen en kiest daarom voor rkc.

30 juni 2020 om 14:57

Allach is slechts 1x eerder als technisch directeur in dienst geweest. Zijn terugkeer kon je vooraf al aanvoelen zou niet voor langere duur zijn. En prima dat Lamprou nu op sportieve gronden zijn club heeft gekozen ! Ik wens 'm succes !

Voor RKC een prima tweede keeper. Wat Vaessen er niet uit keepen. Heeft vorig seizoen wel een paar fouten gemaakt maar voor een jongen die 5 jaar geleden nog bij een tweede klasser speelde heeft hij zich keurig staande gehouden. De verdediging voor hem was ook dusdanig dramatisch dat hij vaak in de steek werd gelaten. Vaessen is dé man van het publiek, dus Lamprou zal zich in eerste instantie mogen focussen op een plek als tweede keeper. Voor RKC begrippen een prima tweede man.

30 juni 2020 om 11:55

Idd goede zet van ons RKC 2 goede keepers.

30 juni 2020 om 12:09

Mag toch hopen dat Lamprou Vaessen er wel uit keept. Wat een stuntelaar is dat zeg!!!

30 juni 2020 om 12:48

Was afgelopen seizoen idd niet op zijn best. Maar nieuw seizoen nieuwe kansen

30 juni 2020 om 16:05

Ja nieuw seizoen nieuwe kansen.. is heel mooi gezegd maar zo werkt het helaas niet in de voetbal wereld. Ik zeg verder niet of lamprou eerste keeper wordt of niet zullen ze op de training moeten bewijzen voor fred grim.

30 juni 2020 om 19:47

Ik geeft hem zelfs een kans om eerste keeper te worden zie goed is onze keeper nu ook weer niet

Prima aankoop van Rkc, als je ziet wat voor 2e keeper ze dit seizoen hadden is Lamprou zeker een aanwinst. Durf niet te zeggen of ie zichzelf ook in de basis kan spelen. Zou graag bij Rkc ook graag een leider achterin zien en ook een speler die doelpunten maakt, het was dit seizoen vooral het veldspel dat zeker goed was alleen als daar niet uit gescoord word word het moeilijk, en als ze wel de doelpunten maakten werden er weer belachelijk makkelijke tegendoelpunten weggegeven.

Interessant, want ik had altijd gedacht dat hij na zijn periode bij Ajax ergens gouden bergen zou gaan verdienen als eerste/tweede keeper in het buitenland (tweede keeper bij Ajax staat toch niet verkeerd op je Cv).

ik vind zijn gebrek aan lengte vaak toch wel zorgelijk als hij op goal staat. op de lijn is hij wel sterk maar elke schot van afstand dat richting de kruising of de lange hoek gaat is eigenlijk onhoudbaar voor hem

30 juni 2020 om 11:27

Gebrek aan lengte? Cillessen of Vermeer zijn niet veel groter.

30 juni 2020 om 11:30

Lamprou is 1.76 meter, Cillessen is 1.85 meter. voor een keeper is dat toch wel een flink lengteverschil. over Vermeer zou je nog kunnen twisten met zijn 1.82 meter. ze zijn idd ook vrij klein voor keepers maar ze komen iig wel boven de 1.80 meter uit

30 juni 2020 om 11:32

Ja, gebrek aan lengte. Een Cillessen is 9 centimeter groter en en Vermeer 6 centimeter. Het is maar wat je 'niet veel' noemt.

30 juni 2020 om 11:36

Vermeer is dan ook niet sterk bij hoge ballen, en die is toch nog een stukje groter dan Lamprou. Het is gewoon een handicap voor een keeper, laten we dat nou toch gewoon onder ogen zien.

30 juni 2020 om 14:43

Vergeet daarbij ook niet dat de ledematen dan ook langer zijn, en de reach van de keeper vergroot. In topsport maken zulke details wel het verschil.

30 juni 2020 om 16:31

@oortap zeker weten. een verdediger van 1.89 meter die goed kan koppen is over het algemeen sterker in de lucht dan een verdediger van 1.83 meter die goed kan koppen. die paar centimeters kunnen op topniveau idd het verschil maken

30 juni 2020 om 13:13

Ik ben het eens dat zijn gebrek aan lengte ervoor zorgt dat het nooit een topper zal worden, maar voorkleinere clubs is het wel een keeper die punten voor je gaat pakken. Een keeper met high highs and low lows is bij een topclub niet nuttig, maar een club als RKC zal het zeker helpen.

30 juni 2020 om 15:28

Japie Ik vind het nog altijd onvergeeflijk dat Overmars hem als tweede keeper had, terwijl er genoeg geld was. Hele sympathieke kerel die wat je zegt best kan keepen. Maar niet op het grote doel. Zijn makke zal altijd zijn lengte blijven. Tja Overmars haalde in de winterstop al bakzeil.

30 juni 2020 om 16:58

@hansje1969 op het niveau waarop Ajax acteert met Europese wedstrijden etc. kan een keeper van 1.76 meter zeker niet dus ik vond dat destijds ook een vreemde beslissing van Overmars inderdaad. in de Eredivisie kan het nog net misschien maar de spelers die je uit topcompetities treft die maken gebruik van zijn lengtegebrek. je hebt dan dus echt een probleem als je eerste keeper geblesseerd raakt en je moet Europa in

30 juni 2020 om 18:07

Tja in de wedstrijd tegen Heerenveen (4-4) zag hij er een paar keer niet lekker uit. En dan redt hij op het laatst nog een keer zodat het niet 4-5 wordt op een te laag ingeschoten bal:-)Wat me wel het meest bij staat, is dat hij in de uitwedstrijd in Zwolle ook inviel na 35 minuten. Echt binnen een minuut werd er al een keer hoog op goal geschoten. Toen zat hij al mis. Gelukkig zag Schöne het aankomen en kopte de bal uit het doel.nee maar met je eens. Een reserve doelman moet betrouwbaar zijn en dus beschikken over een bepaalde lengte. Fysieke aspecten (in dit geval de lengte van je keeper) wil Overmars nog weleens over het hoofd zien. Blijf dat vreemd vinden

Was bij ons in Tilburg toch altijd een prima keeper. Aardige gozer ook. Jammer dat ie na ons alleen maar bergafwaarts is gegaan. Nu bij de buren misschien niet eens eerste keeper.

30 juni 2020 om 11:35

Ik denk dat menig keeper van zijn leeftijd liever 2e keeper is bij Ajax dan 1e keeper bij Willem2. Zeker qua salaris, het is maar wat je bergafwaarts noemt..

30 juni 2020 om 11:44

Voor het geld wel ja, maar kijk waar hij zich nu bevindt in zijn carrière. Heeft amper nog ergens gespeeld en nu vertrekt ie naar Rkc, wat toch duidelijk een paar treden lager is dan bij ons.

Op zich een goede keeper, die ook wel hoger zou kunnen spelen als hij wat langer was geweest. Een kleine keeper kost je toch punten, ondanks de goede reflexen etc.

uitstekende keeper voor RKC. Hoop dat het hem lukt om zn niveau weer terug te vinden. Dan zal ie snel eerste keeper worden. In zijn tijd bij Willem II meer dan goed (veel punten gepakt) jammer dat ie op een vervelende manier is weggegaan. Hoop voor hem dat hij zijn willem II niveau terug kan vinden.

Het verbaast mij toch dat hij zo moeilijk aan de bak komt. Voor Ajax was hij niet goed genoeg (want te klein). Bij Willem II was het toch echt een goede eredivisie keeper en het is niet zo dat het niveau keepers de laatste jaren is gestegen in de eredivisie, eerder gedaald.

Oei, dat betekent dat alle tegenstanders van RKC komend seizoen geen hoge voorzetten mogen geven! Een aardige lijn keeper met een handicap voor hoge ballen. Mijns inziens kan dit niet op eredivisie niveau, maar RKC denkt daar blijkbaar toch anders over.

30 juni 2020 om 13:56

Heeft zich in de Eredivisie al bewezen bij Willem II dat met hem in de goal weinig tegendoelpunten kreeg. .

30 juni 2020 om 14:39

Is ook onzin wat Kalou2005 hier neer zet. Lamprou heeft een uitstekende sprongkracht waardoor zn lengte niet zo veel meer uitmaakt. Helemaal op ED niveau en dat heeft hij inderdaad bij Willem II bewezen. Echter heeft Kostas al lang niet meer constant gespeeld en daar maak ik me wel zorgen over. Als hij nu nog het niveau van zijn tijd bij Willem II had mocht ie zo terug keren als vervanger van Wellenreuther.

30 juni 2020 om 17:34

Mwua, hij heeft het één jaartje redelijk gedaan. Om de weinige tegendoelpunten volledig op zijn conto te schrijven vind ik te makkelijk. Zeker voor een keeper die simpelweg de lengte mist om structureel een goede betrouwbare eredivisie keeper te zijn! Een jaartje aardige statistieken hebben om vervolgens niks meer te presteren hebben er wel meer gedaan.

1 juli 2020 om 12:59

drie jaar! hij heeft 3 achtereenvolgende jaren goed gedaan met uitzondering van de eerste 3/4 wedstrijden waarin ie wat domme dingen heeft gedaan (zoals die rode kaart tegen Psv). Daarna was het een uitstekende keeper die de ploeg vaak in de wedstrijd heeft gehouden toen het prijsschieten was op zijn doel. In die drie jaar heeft ie ook wisselende defensies gehad muv Jordens Peters en Freek Heerkens (laatste was altijd een reserve speler). eerste jaar 7x de nul gehouden 2e 9x en 3e 10x. Niet volledig zijn inbreng maar wel in zeer wisselende samenstellingen en we vochten toen voor degradatie. Dus zeker wel een aandeel. Erg goed dus voor een keeper van Willem II (ter vergelijking Wellenreuther had 5x en 7x de nul gehouden in zijn 2 volledige seizoen) en onder hem speelde we geen degradatie voetbal!

Het gaat niet,alleen, om lengte maar ook om timing zeker bij hoge ballen. Met gestrekte armen ben je met 175 plus armen altijd nog langer dan een speler van 190.

30 juni 2020 om 17:00

dat wel maar je bent niet langer als een keeper van bv 1.88 meter die zijn armen uitstrekt. een keeper moet normaliter natuurlijk wel langer zijn als 1.85 meter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. LamprouKeeper60
A. ToubaVerdediger60
L. WoutersVerdediger60
V. AnitaMiddenvelder60
N. OlsakMiddenvelder60
A. TahiriMiddenvelder60
S. SowAanvaller60
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

23 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 RKC Waalwijk 6 0 0 0
2019/2020 Vitesse 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 2 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 10 0 0 0
2017/2018 Ajax 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

RKC Waalwijk slaat laat toe en pakt vier punten in vier dagen

Het inhaalduel tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle is woensdag onbeslist geëindigd. De teams van Fred Grim en John Stegeman hielden elkaar op 1-1. De ontmoeting had eigenlijk op 3 oktober...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren