Engeland in ban van vliegtuig boven stadion City met zeer beladen boodschap

Maandag, 22 juni 2020 om 23:33Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:51

In Engeland wordt met grote verontwaardiging gereageerd op een vliegtuigje dat tijdens de wedstrijd van Manchester City tegen Burnley (5-0) overvloog, en op een banner de boodschap 'White Lives Matter Burnley' toonde. Burnley-aanvoerder Benjamin Mee reageert vol afschuw: "Ik schaam me, deze mensen leven niet in de 21ste eeuw", aldus de dertigjarige verdediger.

Het is onbekend wie er achter het vliegtuigje met de controversiële boodschap boven het Etihad Stadium in Manchester zit. Het statement roept vooral verontwaardiging op in Engeland, omdat de spelers in de Premier League deze speelronde allen juist de tekst 'Black Lives Matter' op hun rug dragen, volgend op het maatschappelijk debat dat ontstond na de dood van George Floyd in de Verenigde Staten.

De banner die het vliegtuigje boven het Etihad Stadium toonde.

"Ik ben echt boos dat het is gebeurd", zegt Burnley-aanvoerder Mee. "Het mist het punt van Black Lives Matter volledig. We hoorden al gefluister dat het zou gebeuren voordat we naar buiten kwamen. Wij willen gelijkheid." De centrumverdediger wordt gesteund door zijn werkgever Burnley, die het statement door het overgekomen vliegtuigje maandagavond eveneens stellig afkeurt.

"Burnley veroordeelt met klem de acties van de verantwoordelijken voor het vliegtuig en de aanstootgevende banner die maandagavond over het Etihad-stadion vlogen", stelt de Premier League-club op zijn website. "We willen duidelijk maken dat de verantwoordelijken niet welkom zijn in stadion Turf Moor. Dit vertegenwoordigt op geen enkele manier waar Burnley voor staat en we zullen volledig samenwerken met de autoriteiten om de verantwoordelijken te identificeren en levenslange stadionverboden uit te vaardigen." Manchester City heeft nog niet gereageerd op het voorval.Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Tja, een kant van me denkt dat het veel over het doorslaan van de huidige situatie zegt dat deze boodschap als uiterst controversieel gezien wordt en Burnley in feite dus aangeeft dat witte levens niet belangrijk zijn. Aan de andere kant moet je het zo natuurlijk niet zien en kunnen we ons nu beter op het bestrijden van racisme richten in plaats van op de 'wij tegen zij' die nu gaande is en door beide partijen in stand gehouden wordt.

22 juni 2020 om 23:45

Op welke manier geeft "Burnley in feite aan dat witte levens niet belangrijk zijn"? Huh?

22 juni 2020 om 23:58

Nou, er staat dat witte levens ertoe doen en Burnley komt met het statement dat dit op geen enkele manier vertegenwoordigt waar Burnley voor staat. Ik snap ook wel dat je het zo niet moet zien, geen zorgen hoor, maar dit is waarschijnlijk het hele doel van de actie geweest. De tekst staat nagenoeg gelijk aan Blm, maar waar BLM de rest van het seizoen op de shirts in de PL staat, wordt WLM als racistisch gezien en massaal veroordeeld. De makers van dit spandoek zullen zich wel verongelijkt hebben gevoeld en willen hiermee de hypocrisie aantonen. Maar waar de tekst nagenoeg gelijk is, is de lading die het dekt natuurlijk volledig anders, dus daarom de begrijpelijke verontwaardiging.

23 juni 2020 om 08:22

Het is wat mij betreft gewoon een basis fout die ook in de kreet BLM zit. Zowel WLM als BLM focust zich op huidskleur en zijn dus racistisch. Het gaat op gelijkwaardigheid ondanks huidskleur, sexuele voorkeur etc. All live matters was van begin af aan veel geschikter geweest

23 juni 2020 om 09:17

Even een vertaling van BLM zonder de bijhorende emoties en pijn. Wanneer je tijdens je studie gemiddeld voor alle talen 5,5 moet staan om je propedeuse te halen en je staat al sinds de basisschool een 8 voor Nederlands en een 4 voor Engels. Dan is toch niet gek dat er geroepen word nu even te blokken voor Engels totdat beide cijfers weer gelijk EN voldoende staan. Niemand zegt dat het Nederlandse of Spaanse cijfer minder meetelt. Waarom is er zoveel weerstand om met zn allen Engels te leren als je weet dat je het ook nog dagelijks moet gebruiken?

23 juni 2020 om 09:33

Om even bij jouw metafoor te blijven. Het lijkt voor mensen moeilijk te accepteren dat hun Engels slecht is en daarom blijven ze focussen op beide talen, terwijl bij het Engels veel meer vooruitgang te behalen is.

23 juni 2020 om 09:55

En dan ga je heel hard blokken voor Engels en dan gaat je Engels punt omhoog. Maar omdat je al die tijd in Engels hebt gestoken heb je Nederlands verwaarloosd en nu sta je een 4 voor Nederlands.

23 juni 2020 om 10:32

OFNC, is die 8 voor Nederlands omdat de tentamens heel makkelijk zijn en die 4 voor Engels omdat de tentamens veel te moeilijk zijn? En is de oplossing om de tentamens voor Engels makkelijker te maken en die voor Nederlands moeilijker? Of maak je de tentamens even moeilijk met als consequentie dat de resultaten zullen verschillen? Met andere woorden, moeten we ervoor zorgen dat de resultaten gelijk zijn of moeten we ervoor zorgen dat de tentamens van hetzelfde niveau zijn? Wat is eerlijkheid of gelijkheid in dit geval?

23 juni 2020 om 12:15

Bekent dat je het cijfer voor Nederlands belangrijker vindt dan overal voldoende voor staan en slagen? Want dat is juist waarom mensen protesteren. En wanneer dat gelukt is, kunnen we gemakkelijker met zn allen onverdeeld en met brede draagkracht andere problemen samen tackelen. Overigens, de angst die je voelt om een voldoende kwijt te raken snap ik volkomen. Maar is geen excuus om voor andere vakken te zakken. We zullen dus harder moeten werken hieraan en niet elke student heeft daar zin in lijkt het

22 juni 2020 om 23:47

Ik denk niet dat Burnley het ziet zoals jij het aangeeft. Ik denk dat zij het zien als een protest tegen Black Lives Matter. Ik denk dat Burnley het ziet als een protest tegen een protest. Dus zij zien het als: Black Lives don't matter. Tenminste dat is mijn visie erop.

22 juni 2020 om 23:48

Als je je een beetje inleest op BLM snap je dat ze niet proberen te verkondigen dat WLNM.

Dit is provocerend en achterlijk gedrag. Blij dat burnley er afstand van doet.

23 juni 2020 om 00:17

Is dat dan niet een beetje meten met twee maten? Want als bij BLM white lives er ook toe doen, geldt dan niet hetzelfde voor WLM en black lives? Waarom is dit dan zo uiterst controversieel? Ja, black lives verdienen meer aandacht nu, maar als BLM niet zegt dat witte levens er niet to doen, dan is er toch niks mis met deze uitspraak?

23 juni 2020 om 05:47

Als er in een nabuurschap 1 huis brand, dan ga je niet schreeuwen voor de huizen die niet in brand staan. Iedereen weet dat white lives matter, dat is echter niet het probleempunt op dit moment.

23 juni 2020 om 07:25

Neen, want witte levens ondervinden in de Westerse wereld geen systematisch racisme. Black Lives Matter is er enkel gekomen omdat deze mensen/levens/hoe je het ook wil noemen, niet dezelfde kansen krijgen.

23 juni 2020 om 08:45

Nee misschien niet in jou westerse wereld. In Zuid Afrika wonen er genoeg blanken in tentjes in parken omdat ze door de (ik weet oprecht niet wat niet beledigend is) “zwarte” worden verjaagd uit de stad en letterlijk minder recht hebben als de “zwarte”.

23 juni 2020 om 08:45

Nee misschien niet in jou westerse wereld. In Zuid Afrika wonen er genoeg blanken in tentjes in parken omdat ze door de (ik weet oprecht niet wat niet beledigend is) “zwarte” worden verjaagd uit de stad en letterlijk minder recht hebben als de “zwarte”.

23 juni 2020 om 08:46

Nee misschien niet in jou westerse wereld. In Zuid Afrika wonen er genoeg blanken in tentjes in parken omdat ze door de (ik weet oprecht niet wat niet beledigend is) “zwarte” worden verjaagd uit de stad en letterlijk minder recht hebben als de “zwarte”.

23 juni 2020 om 09:56

Juve als er een huis in mijn straat in de fik staat dan moet de brandweer direct naar dat huis om te blussen, maar je moet ook een oogje in het zeil houden naar de andere huizen, zodat deze geen vlam vatten. Anders staat dadelijk de hele straat in de fik.

22 juni 2020 om 23:53

Tja, leuzen zoals all lives matter en white lives matter zijn gekaapt door extreem rechtse groeperingen die hiermee het narratief willen pushen dat BLM exclusief is (wat niet zo is). Wansmakelijk dat er groeperingen zijn die van deze situatie gebruik willen maken om nog meer verdeeldheid te zaaien.

23 juni 2020 om 00:01

BLM is ook gekaapt door extreem links hoor. Heb je op de site van de BLM beweging wel eens gekeken naar hun standpunten? Dat is behoorlijk marxistisch en richt zich op veel meer dan alleen antiracisme. Neemt niet weg dat de overgrote meerderheid zich via de uitspraak black lives matter gewoon tegen racisme wil uitspreken.

23 juni 2020 om 00:04

Toen ik in mijn stadje van een kleine afstand naar een protest op de dam zat te luisteren hoorde ik heel veel BLM mensen roepen fuck white people en pang pang kill the whites en ga zo maar door.....maar goed alleen All Lives Matter en White Lives Matter leuzen zorgen voor verdeeldheid?nou schiet mij maar lek.

23 juni 2020 om 01:37

@notorious antiracisme en marxisme gaan hand in hand, volgens de marxistische leer is racisme inherent aan kapitalisme en zelfs wenselijk. Lijkt me logisch om marxistische standpunten terug te vinden in dergelijke bewegingen (er is een voorgeschiedenis van marxisme en de zwarte Amerikaanse gemeenschap in de jaren 60 en 70). Overigens zie ik de relevantie niet echt. In de veronderstelling dat BLM marxistisch zou zijn, zou je verwachten dat de beweging net wel universeel is. Ik geloof verder niet dat BLM gekaapt is door extreem-links. Als ik het gekaapt moet noemen, vind ik het eerder gekaapt door woke links, het type hoger opgeleid, tussen de 18 en 30 jaar, overwegend blank, neoliberaal en voornamelijk bezig met profilering op social media. Wat jammer is, gezien de oorspronkelijke boodschap. Beetje hetzelfde verhaal als de klimaatbetogingen.

23 juni 2020 om 09:59

Afcadickster Maar dat zijn niet de echte BLM mensen zullen ze dan zeggen.

23 juni 2020 om 00:08

Daar gaat het niet om. Het is natuurlijk uiteindelijk all lives matter (en zij die strafbare feiten plegen die moeten natuurlijk gewoon bestraft worden). Maar hier wordt een statement gemaakt omdat het helaas vaker voorkomt dat donkere mensen en dus in de VS racistisch bejegend worden en het zelfs levens heeft gekost. Als je dan zo hierop reageert is dat wel erg kwalijk. Bedoel wanneer een slachtoffer wordt gemaakt, en hij en anderen staan op om voor diegene op te komen, dan ga je toch ook niet klagen van ja hey ze moeten stil zijn, wat dan over mij, terwijl jij helemaal geen slachtoffer bent of het misschien zelfs luxe hebt in het leven. Dit is een zeer kwalijke actie en diegene heeft totaal niet door wat er gaande is en voelt totaal niet de pijn van anderen, laat staan dat hij of zij zich empathisch gaat opstellen. Maar uiteindelijk is het logisch dat all lives matters maar dat lijkt me vanzelfsprekend en dat is het punt nu niet.

23 juni 2020 om 00:28

Ik begrijp je punt, maar in je argumentatie ga je er al van uit dat zwarte mensen slachtoffers zijn en blanke niet. Hier is wat meer relativering wel op zijn plaats. 94% van de slachtoffers van fataal politiegeweld in de VS is bijvoorbeeld man. Toch hoor je niemand over 'male lives matter' en seksisme bij de politie. Black-on-black crime is in de grote steden in de VS een veel groter probleem dan politiegeweld, maar dat ligt blijkbaar gevoelig bij de burgemeesters. Even verderop iIn de Centraal Afrikaanse Republiek moorden (zwarte) moslims en christenen elkaar massaal uit en in Nigeria pleegt Boko Haram aanslagen op onschuldige (zwarte) burgers. Waarom moet de aandacht dan uitgaan naar zwarte mensen in het westen en niet naar alle zwarte mensen? Mijn hele punt dat ik probeer te maken is dat je alles wel kunt relativeren en dat BLM niet het alleenrecht heeft op het slachtofferschap. Want laten we eerlijk zijn, geen enkele zwarte Amerikaan zou willen ruilen met zwarte Centraal Afrikanen.

23 juni 2020 om 00:21

@the notorious er staat nergens iets over witte levens dat maak jij ervan. En ik denk dat vele met jou niet zien waar BLM voor staat. Het gaat om gelijkheid tuurlijk doen alle levens er toe maar daar gaat het nu niet om. Het gaat om het onrecht wat donkere mensen vooral in Amerika word aangedaan. Er worden daar zwarte mannen vermoord omdat ze met nep geld in een winkel betalen. Terwijl als een wit persoon een kerk overhoop schiet hij vredig word ingerekend. Dat is het verschil. BLM wilt gelijkheid mensen die denken dat een leven van een persoon die niet black is er minder of niet toe doet .. die snappen er niks van

23 juni 2020 om 00:39

Gast je gaat toch geen Dylan Roof argument gebruiken,schoot een kerk vol mensen dood en hij kreeg ook nog eens een Whopper op het bureau.groot verschil is namelijk dat Dylan Roof zich meteen overgaf zonder geweld tegen de politie toen ze voor ze neus stonden en George Floyd zich weleens waar niet heel heftig en zeker niet tot zo een dood gerechtvaardigde uitkomst zich wel verzette tegen zijn arrestatie en Dylan Roof niet.......oww en Dylan Roof kreeg de doodstraf dus wat is daar nu zo een oneerlijke uitkomst van dan?krijgt toch wat hij verdient een mooi spuitje in zijn arm,net als dat de agent die George vermoorde nu voor de rechter een flinke straf kan verwachten voor moord in de 2de graad/

23 juni 2020 om 00:45

Er staat white lives matter op de banner en Burnley veroordeelt deze aanstootgevende banner en geeft aan dat dit op geen enkele manier vertegenwoordigt waar de club voor staat. Nogmaals, ik snap wel dat je het zo niet moet zien, maar als je puur naar de tekst kijkt en niet naar de lading dan kun je toch concluderen dat Burnley aangeeft dat witte levens er niet toe doen? Je argumentatie over het onrecht voor donkere mensen zijn anekdotisch en daar kun je verder weinig mee. De cijfers laten inderdaad zien dat donkere mensen meer kans maken om door politiegeweld om te komen, al is dat een conclusie op basis van cijfers zonder alle relevante contingentiefactoren. Wanneer je de criminaliteitscijfers meeneemt wordt dit verschil al aanzienlijk kleiner. Voor het echte probleem moet je waarschijnlijk verder terug en zou het veel meer helpen om de leefomstandigheden in de black communities te verbeteren en de kinderen meer kansen te geven op goed onderwijs etc. Ook groeit de meerderheid van de zwarte kinderen op in eenoudergezinnen, wat ze vaak ook een achterstand geeft. Jammer dat de BLM beweging niet voor gelijkheid strijdt door de black communities te ondersteunen, maar er juist op gericht is om anderen naar beneden te halen.

23 juni 2020 om 01:22

@afcadickster je snapt mn punt niet er zijn genoeg andere voorbeelden. Als een donkere man een school kapot zou schieten was hij er nooit levend vanaf gekomen. En wat betreft verzetten als je bijna 10 minuten in iemand nek zit met je knie terwijl die persoon geen direct gevaar meer is maat dan ben je ziek. Je probeert het een beetje goed te praten door te zeggen ja hij werkte niet mee. Feit is en blijft dat je als donker persoon harder word aangepakt door de politie. En wat mij het meeste stoort is dat goedpraten. Dat deed Derksen net ook met" als het een wit persoon was geweest en ik maakte zo een grapje was er niks aan de hand" ja dat kan mooi en waar zijn maar het was geen wit persoon. Ik vind het inlevingsvermogen van de meeste witte mensen zo beperkt. Iedereen is tegen racisme. Maar wanneer donkere mensen in opstand komen is het ho ho niet aanstellen , je bent aan het zeuren oid. Zo werkt het niet maat. Net als met dat vliegtuig nu wat willen ze bewijzen? Niemand van BLM roept dat levens van mensen met een ander ras minder belangrijk zijn. Feit is dat dit al zolang gebeurt. Dat zwart altijd minder is of als minder word neergezet. Als het All lives matter is. Laten we elkaar dan ook zo behandelen. Want dag gebeurt nu nog steeds niet

23 juni 2020 om 01:53

Als een donkere man een school kapot zou schieten zou hij het er nooit levend van afbrengen,dat is nu net precies zo een kul argument als die van Dylan Roof.het is namelijk een suggestieve uitkomst op een situatie alleen gebaseerd op emotie en gevoel,als deze schutter blank of zwart zich zou verzetten tegen zijn arrestatie door een vuurgevecht aan te gaan met de politie of nog steeds een direct gevaar te vormen voor andere lopen zwarte en witte mensen net zoveel kans om kapot geschoten te worden.als de blanke of zwarte schoolschutter zich meteen ontdoet van zijn wapens en op de grond gaat liggen dan hebben zowel de zwarte als witte dader net zoveel kans om gewoon gearresteerd te worden.sterker nog de meeste schoolschutters zijn wit en er zijn er genoeg doodgeschoten door de politie.ik snap je punt prima alleen ik ben het er niet mee eens,er zijn namelijk ook zat voorbeelden te vinden waar een zwarte dader opgepakt wordt en een witte doodgeschoten en niemand loopt dan rond om winkels plat te branden en standbeelden te slopen.de meesten witte mensen praten racisme helemaal niet goed en veroordelen dat ook wanneer dat overduidelijk een factor is geweest in iemand zijn dood of behandeling,alleen wanneer men met compleet waanzinnige en selectief uitgezochte voorbeelden komt dan mag je er als witte persoon ineens niks meer van vinden en wijzen op statistieken die andere bevindingen tonen dan de onderbuik gevoelens van de BLM beweging. En ja George Floyd had zeker niet zo mogen sterven en er is geen enkel weldenkend mens die dat anders ziet,maar het blijft wel een feit dat als hij gewoon zonder verzet in de politiewagen was gaan zitten hij nooit in de situatie was gekomen dat die idioot 10 minuten op zijn nek was gaan zitten.

23 juni 2020 om 07:03

Kijk als je het zo zegt ben ik het deels met je eens. Maar als er we naar de feiten kijken dan is het politiegeweld in Amerika tegen zwarte mensen extreem en niet humaan. Er staan genoeg filmpies op YouTube en instagram waar donkere mannen worden neergeschoten omdat ze niet "meewerkten". En wat betreft George floyd.. gast die man vormde allang geen gevaar meer. Een politie agent heeft het recht om zichzelf te verdedigen als de situatie levensbedreigend is. Zeg mij alsjeblieft op welk moment die man een gevaar vormde. Als hij in boeien op de grond ligt. Wat me stoort aan jou reactie is dat "Ja maar" of "als". Daar zit denk ik ook de kern van het probleem hier ook in Nederland. Als een Surinamer roept zwarte piet is racisme, is het "ja maar is traditie" of "als je het niet leuk vind ga maar lekker terug naar je eigen land" in plaats van het gesprek aan te gaan waarom men dat zo ervaart, waarom het mensen zo kwetst. Die empathie Mis ik gewoon heel vaak bij mij mede Nederlanders.

23 juni 2020 om 07:51

Je snapt er werkelijk waar niets van. Er worden systematisch ONGEWAPENDE zwarte mannen door politie agenten vermoord. Ook zwarte mannen bij verkeerscontroles die aangeven een wapen te hebben en daar een vergunning voor hebben, vervolgens worden doodsgeschoten door agenten omdat hij, op aangeven van de agent zijn rijbewijs uit zijn dashboard haalt. Of in ieder geval probeerde te halen. Als je serieus denkt dat zwarte (voornamelijk mannen) een andere uitkomst krijgen bij politie controles of wat dsn ook. En George Floyd lag gvd op de grond zonder zich te verzetten terwijl die idioot op zijn nek zat. Hij had 9 minuten eerder van zijn nek af moeten gaan dus schuif de schuld niet in zijn schoenen. Want als een blank persoon zich verzet wordt er ook niet 10 minuten op zijn nek gezeten. En hou aub op met dat, ja maar er zijn ook voorbeelden dat het andersom is. Je snapt gewoon niet dat er systematisch wordt gediscrimineerd en dat mensen anders worden behandelt omdat ze zwart zijn ipv wit.

23 juni 2020 om 08:09

In 2019 werden er in de VS ongeveer 10,5 miljoen arrestaties gepleegd. 1.003 daarvan hadden een fatale afloop. Van die fatale arrestaties betrof het in 41 gevallen een ongewapende arrestant. Van die 41 gevallen waren er 20 blank en 10 Afro-Amerikaans.Als je deze cijfers ziet valt het wel mee hoe erg er onderscheid gemaakt wordt op huidskleur. Er wonen uiteraard wel een stuk meer blanken dan bruine mensen in Amerika, maar gezien de hele hetze zou je veel schokkendere cijfers verwachten. Daarnaast is er al een aantal arrestaties, waaronder die van George Floyd, op beeld vastgelegd en deze beelden tonen aan hoe incapabel sommige agenten zijn. Ik geloof ook best dat er etnisch geprofileerd wordt en dat er racistische agenten rondlopen die geen knip voor de neus waard zijn, maar jij beweert dat er systematisch ongewapende zwarte mannen door de politie vermoord worden en daar ben ik het op basis van de bovengenoemde cijfers niet mee eens. Het argument van het dashboard slaat ook nergens op, agenten in de VS hebben er mee te dealen dat iedereen in het bezit kan zijn van een wapen. Als iemand dan een onverwachtse beweging maakt, zal men veel eerder schieten dan wanneer hetzelfde in Nederland gebeurt.

23 juni 2020 om 08:11

Er zijn genoeg cases waar donkere mensen zonder verzet dood zijn geschoten.
Dus je hele verzet nonesense gaat niet op.

Taylor lag in haar bed in haar huis te slapen en is nu dood.
Ze heeft niet eens de kans gehad om zich te verzetten.

Er zijn filmpjes van gasten die in auto worden doodgeschoten voor dat er is overgegaan tot aan arrestatie.

23 juni 2020 om 10:46

@pepajaxvolgens mij is er toch nergens dat ik zeg dat de behandeling van George Floyd wanneer hij op de grond ligt normaal is?ik geef alleen aan dat hij waarschijnlijk nog had geleefd als hij zich niet verzette met het in de plaats nemen van de auto.het is heel simpel om te zeggen hij was ongewapend en geen bedreiging meer met de boeien om ,maar er zijn wel factoren geweest waarom hij in die situatie is terecht gekomen en die mogen gewoon benoemd worden.ik vind het een idioot van een agent,totaal ongeschikt geweest voor zijn vak en hoop dat hij flink lang mag brommen want een goede agent had hier beter gehandeld.

23 juni 2020 om 10:54

@troy010wat een gelul er worden helemaal niet systematisch ongewapende zwarte mannen vermoord door de politie in de V.s. Zoals David Dein al aangeeft zeggen de cijfers heel wat anders,en waren er dus meer witte dan zwarte mensen gedood door de politie.nou is statistisch gezien de kans als een zwarte man neergeschoten te worden wel wat hoger om dat het een veel kleiner percentage is op het aantal inwoners.alleen moet je wel meenemen dat dat kleine percentage een veel hogere interactie percentage heeft met politie omdat ze ook een veel hoger percentage misdaden plegen.en zoals jij het brengt met systematisch kan je ook zeggen dat politiemensen systematisch door zwarte mannen worden vermoord omdat die kans 18.5x hoger ligt dan bij de witte.

Ik snap wel waarom dit juist in Engeland gebeurt. Teams met sponsoren die over lijken gaan om vervolgens met Black Lives Matter op je shirt te spelen. Hypocriete bende.

We slaan toch volledig door met zijn allen? Okay White lives Matter is misschien niet zo'n tactische zet op dit moment, maar het is ook niet kwetsend en dan levenslange stadionverboden uit willen delen? Hypocriet gedoe.

het is zielig dat white lives matters/all lives matters pas op de proppen kwam toen Black Lives matters het deed. Hierdoor lijkt het er niet op dat het om all live of white lives gaat, maar dat het gebeurt om de aandacht bij het black lives weg te halen. Anders hadden we toch al veel eerder gehoord van all lives matters of white lives matters?on: Goed dat Burnley het zo oppakt

23 juni 2020 om 01:12

Ik vind "all Lives Matter" niet zo'n rare tegenactie als er zogenaamd gesproken wordt over het zoeken naar gelijkheid. Black Lives Matter is vooral omgekeerd racisme als je die mensen hoort tijdens protesten en ook White Lives Matter slaat nergens op. Als iedereen nu gewoon doorgaat met het All Lives Matter dan kunnen we tenminste met zijn allen hand in hand en aan het probleem werken.

23 juni 2020 om 02:24

Het jammere is dat de logische slogan all lives matter ideologisch gecontamineerd is, zoals ik hierboven al aangaf. Het is letterlijk trending in een bepaalde hoek van het politieke spectrum dat paar jaar terug geen graten zag in de "jews will not replace us" mars. En zoals Marieke aangeeft, is het wel frappant dat er nooit een ALM was voor Blm, wat toch een indicatie is dat het vooral als middel tegen BLM dient en verder geen inhoud heeft. Eerder een vorm van concern trolling.

23 juni 2020 om 07:54

Het gaat er niet om dat white lives not matter. Het gaat erom dat black lives op dit moment niet gelijk worden behandelt aan white lives. Daarom dus BLM. Wanneer het huis van jouw buren in brand staat zeg je toch ook niet tegen de brandweer, maar doet mijn huis er niet aan toe? Tuurlijk doet jouw huis er wel toe, alleen heeft dst geen "zorg" nodig op dat moment.

23 juni 2020 om 07:59

Ik ben het daar op zich wel mee eens. Maar anderzijds is het nogal niche. In Europa hebben ook veel moslims het heel moeilijk in verband met racisme en discriminatie, dus hier mag het wel wat breder getrokken worden. Er staan hier namelijk meerdere huizen in brand in de straat.

23 juni 2020 om 08:15

Wanneer er echt gelijkheid is dat wordt het inderdaad all lives matter.

Helaas zijn wij nog niet op dat punt beland.

23 juni 2020 om 11:21

Iets vergelijkbaars met all lives matter dan, waar het om echte gelijkheid gaat. Op dit moment is het ongeveer 5% voor Blm, 5% tegen BLM en 90% onverschillig ondanks dat de grootste groep Nederlanders tegen racisme en discriminatie is. Puur om het feit dat de meeste Nederlanders zich niet kunnen identificeren met Blm. Als het iets voor gelijkheid wordt dan kan deze 90% zich wel identificeren en is het ongeveer 95% tegen 5% van de bevolking en is het doel in principe gelijkheid daar de zwarte gemeenschap maar ook bijvoorbeeld de Aziatische, de Midden Oosterse, de Lgbtq gemeenschap etc. zich achtergesteld voelen. Om op jou vergelijking in te haken, je wil toch dat alle huizen gewoon geblust worden als er brand is zonder dat het uitmaakt van wie deze is?

Wat een laffe hond ben je als je je verschuilt achter een voetbalclub. Er moet uit te vinden zijn wie achter deze daad zit. En maak deze persoon dan maak publiekelijk bekend. En zoals ik hier boven ook een paar keer lees, natuurlijk is het zo dat All lives matters. Natuurlijk is dat zo, iedereen is belangrijk. maar om je aandacht te richten op groepen/mensen die niet gelijk behandeld worden vind ik vrij normaal. In Nederland zijn vrouwen en mannen gelijk. Toch hebben we in Nederland tientallen jaren extra aandacht geschonken aan gelijke behandeling voor vrouwen, niet omdat mannenrechten er niet toe deden, maar omdat vrouwen dezelfde rechten wilden. Zo zie ik deze actie ook.en nu zal mijn omschrijving misschien niet de meest handige zijn, maar ik hoop vooral dat de bedoeling van mijn bericht duidelijk wordt.

23 juni 2020 om 08:50

klopt, maar in principe staat er toch niks verkeerds op dit doek. Witte levens doen er ook toe.ja, t is duidelijk dat dit spandoek gemaakt is omdat iemand het hele black lives matters gedoe overdreven vindt, maar dat is zijn mening.het spandoek op zich, bevat gewoon de waarheid

23 juni 2020 om 09:00

@nederland79 stel je voor je staat op de dam net voor 8 uur komt er ineens een vliegtuig boven vliegen met een banner german lives matter. Is niets mis met de boodschap maar de timing en het moment dat je het doet is bijzonder. Je kan altijd op een later moment je stanpunt benoemen dit is gewoon provoceren en dat snap jij ook wel.

23 juni 2020 om 12:09

Je vergeet de datum van 4 mei te vermelden. Ik ben het helemaal met je eens.en in dit geval wordt ook nog eens de naam van de club hiervoor gebruikt, omdat de persoon die hier achter zit te laf is om zijn eigen naam te vermelden.

23 juni 2020 om 11:15

Door juist de zwarte mensen extra aandacht te geven, maak je het probleem alleen maar groter... Je wil gelijkheid, maar zwarte mensen verdienen wel meer aandacht? Wat is dat voor logica dan? Gelijkheid is gelijkheid. Wit, zwart, homo, hetero, whatever, iedereen verdient evenveel aandacht! Met "black lives matter" slaan ze de plank helemaal mis!

23 juni 2020 om 12:12

Als die gelijkheid er zou zijn had je een punt, maar die gelijkheid is er dus niet. Dus ik begrijp heel goed dat ze dit nu extra onder de aandacht willen brengen. En omdat die gelijkheid er dus niet is, is de tekst op het dat doek ook zo ongepast, vooral op dit moment.

Je wil gelijkheid... maar "black lives matter" mag wel en "white lives matter" mag niet? Waar is dan die gelijkheid? Black lives matter of white lives matter, beide zijn racistisch! Als ze een punt hadden willen maken hadden ze "all lives matter" moeten gebruiken. "black lives matter" maakt het probleem alleen maar groter.

Ik weet niet hoor.. Maar.. Waarom is dit zo schokkend?? Volgens mij zijn zwarte mensen geen uitzondering in de maatschappij.. En daarmee bedoel ik dat iedereen gelijk is aan elkaar. We hebben alleen een andere kleur van huid.. En die kleine 5% racisten van dit land moet je aanpakken hoge heren in Den Haag!! En dat groepje zwarte haatzaaiers moet je ook aanpakken. Normaal doen nou! We zijn allemaal gelijk ongeacht welke huidskleur, geslacht of geaardheid. Laat elkaar in waarde mensen!! Ik weet niet wat ze nou van ons als witte mensen verwachten.. Maar het lijkt wel of dat wij allemaal moeten boeten voor wat er in de geschiedenis is gebeurd. Hallooo dat waren wij niet hè. Moeten wij ons nu schamen omdat we tatta's zijn??? Ik ben geen god maar wil wel zeggen kappen nou met dit gejank en gezeik!! Anders stuur ik Henk Fraser op jullie af! Die vind dit ook allemaal gejank en aandacht vragen las ik al. Hou de eer aan jezelf!! Meer zeg ik niet..

Beladen boodschap? Haha laat me niet lachen. Toont alleen maar de hypocrisie van mensen aan. Door de focussen op BLM & WLM zorgt hrt alkeen maar voor meer segratie en geen oplossing

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Burnley

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Watford7-8
18.Burnley 3-8
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
N. PopeKeeper80
M. LowtonVerdediger80
J. TarkowskiVerdediger81
J. Guðmunds­sonMiddenvelder80
J. BrownhillMiddenvelder80
A. BarnesAanvaller80
D. McNeilAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina Burnley .

0 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren