Van der Vaart zorgt voor verbijstering bij Crouch met droomelftal

Zaterdag, 6 juni 2020 om 10:06Chris Meijer • Laatste update: 10:12

Peter Crouch en Rafael van der Vaart speelden samen bij Tottenham Hotspur. Tot zijn eigen verbijstering heeft Van der Vaart de nu 39-jarige oud-spits opgenomen in zijn droomelftal, waar verder plaats is voor onder meer Edwin van der Sar, Marcelo, Luka Modric, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo en Arjen Robben. De Daily Mail publiceert een gesprek tussen Van der Vaart en Crouch, waarin de Nederlandse oud-middenvelder zijn keuzes verklaart.

“Luister, ik kijk naar je droomelftal. Edwin van der Sar, Sergio Ramos, Ledley King, Luka Modric, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Arjen Robben... En ik krijg de voorkeur boven Zlatan Ibrahimovic. De mensen willen weten waarom. Ik begrijp het, maar anderen waarschijnlijk niet”, grapt Crouch. “Waarom? Het is simpel”, reageert Van der Vaart. “Ik houd van grappige gasten, dus ik moest er een kiezen. Daarom koos ik jou! Nee, serieus. Kan je je onze eerste training nog herinneren? Jij bent zo groot, waardoor mensen onderschatten hoe goed je met je voeten bent. Je hebt me in die eerste training verrast.”

“Vanaf de eerste dag hadden we een goede connectie. Bij mijn eerste zes doelpunten gaf jij bijna alle assists. Op een dag stapte je naar me toe en zei je: ‘Kan je mij ook een keer een assist geven?’ We speelden die dag tegen Everton en een kopbal van jou rolde bijna over de lijn, tot ik dacht: ik schiet deze er nog in”, brengt Van der Vaart in herinnering. Crouch beaamt dat hij een goede verstandhouding met de Nederlander had en stelt dat hij zelden zo’n goede verstandhouding had met een teamgenoot.

“Buiten het veld was je geweldig. Je genoot van ieder moment in je carrière en dat deed ik ook. Je mag tegenwoordig niet meer lachen, geen grap meer maken. Onze generatie had plezier en jij was heel down to earth. Zelfs als je niet scoorde, was je gelukkig met wat je deed. Ik stond er hetzelfde in, voor mij was het belangrijk dat we de wedstrijd wonnen”, zegt Van der Vaart. “Veel spitsen zijn enorm egoïstisch. Ik heb met Cristiano Ronaldo gespeeld en we wonnen ooit thuis met 6-0 van Gíjon. Ik maakte een hattrick, maar hij had niet gescoord en was zo boos in de kleedkamer. Als wij dat waren geweest, hadden we een biertje genomen.”

Van der Vaart brengt in gesprek met Crouch in herinnering dat hij na de verloren WK-finale met Oranje in 2010 bij Real Madrid te kreeg dat hij moest vertrekken. “Toen ik terugkwam bij Real Madrid, zei Mourinho tegen me: ‘Rafa, als er een club voor je komt, kan je vertrekken’. Op de laatste dag van de transferwindow, terwijl ik bij Oranje was, kreeg ik een telefoontje van mijn zaakwaarnemer: ‘Tottenham wil je huren’. Ik wilde niet verhuurd worden, het was een definitieve transfer of ik bleef in Madrid. Twintig minuten later kreeg ik te horen dat alles afgerond was.”

Van der Vaart speelde 77 wedstrijden voor Tottenham Hotspur, waarin hij goed was voor 28 doelpunten en 18 assists.

Het was de ‘grootste droom’ voor Van der Vaart om bij Real Madrid te spelen. “Mijn moeder is Spaans. Als je bij Real Madrid komt, kun je ruiken hoe groot het is. Maar het gaat er daar hard aan toe. Als je twee keer niet scoort, willen ze je verkopen. Zelfs als je Ronaldo of Raúl bent”, stelt de oud-middenvelder. Crouch noemt hem het ontbrekende stukje in de puzzel bij Tottenham. “Dat was het beste team waarin ik gespeeld heb. Ik houd van aanvallend voetbal en alles was perfect. Bij Real Madrid had ik fantastische medespelers, maar het klikte niet als team. Bij Tottenham waren we als een familie. Het is jammer dat we niks gewonnen hebben, dat hadden we verdiend.”

Crouch merkt op dat Van der Vaart misschien ‘twee of drie jaar’ te vroeg vertrokken is bij Tottenham. “Weet je nog dat André Villas-Boas binnenkwam en Gylfi Sigurdsson kocht? Hij zei eigenlijk tegen me: ‘Gylfi gaat mijn nummer tien worden’. Dus ik dacht: hmm, oké. Dat is een beetje hard. Toen hoorde ik dat Hamburger SV me terug wilde halen. Ik had een goede relatie met de club, dus dat zag ik wel zitten. Achteraf is dat een stomme beslissing geweest. Ik had alles bij Tottenham: een geweldig team, ik voelde me goed in Londen, er waren geen problemen. Maar ik nam het besluit, waar ik het meeste spijt van heb.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door hangover96)

Nou ik denk dat er ook wel een persoonlijke reden is, waarom hij Zlatan niet heeft gekozen.

6 juni 2020 om 11:13

Ja, omdat het een arrogante kwast is die denkt dat hij Jezus Christus is.

6 juni 2020 om 13:05

Volgens mij had het meer te maken met het feit dat Van der Vaart geblesseerd werd door Zlatan tijdens een oefeninterland en VdV dacht dat Zlatan het expres deed.

6 juni 2020 om 13:09

Volgens mij komt t meer door een dame die Silvie Meis heet

6 juni 2020 om 13:33

Plus dat Sylvie Meis kortstondig met Zlatan heeft gescharreld voordat ze met Rafa ging. Het wordt in de media altijd gedaan alsof ze vreemd was gegaan maar dat was niet het geval. Zlatan scheen Rafa wel te pesten in de kleedkamer over hoe Sylvie zogenaamd zou kreunen.

Toch wel vreemd, in Oranje heeft Raf ook nog met Van Nistelrooij en Van Persie gespeeld, ook geen koekenbakkers.

6 juni 2020 om 10:45

Ook nog Higuain, Huntelaar en Benzema. Misschien zelfs nog Kluivert bij Oranje.

6 juni 2020 om 11:21

Dat is inderdaad bijzonder, daarom denk ik eigenlijk ook dat het een droomelftal op basis van clubs moet zijn. Vd Vaart heeft met al die gasten op clubniveau gespeeld, alhoewel hij volgens mij met Vd Sar nooit bij Ajax een officiële wedstrijd heeft gespeeld. Vind anders de keuze voor Crouch boven alle hierboven genoemde spitsen niet te verklaren

6 juni 2020 om 12:38

Ah joh het was in gesprek met Crouch. & Crouch is wel oprecht een van de grappigste, sympathiekste, normaalste (ex-)voetballers. Zijn podcast is zeer de moeite waard ! Voetballend legt hij het uiteraard af tegen alle spitsen die hier genoemd worden.

Ibra ontbreekt natuurlijk vanwege hun akkefietje bij Ajax. Maar waarom VDV nu Crouch verkiest boven al die andere spitsen... zeg gewoon dat je hem een leuk persoon vindt ofzo, maar dit verhaal over zijn kwaliteiten is wat ongeloofwaardig. Crouch was geen slechte spits, maar legt het ver af tegen Raul, Van Nistelrooy, etc.

6 juni 2020 om 11:10

Crouch was voor een middenvelder een heerlijke spits. Altijd aanspeelbaar en technisch genoeg om de bal altijd weer mee te geven aan de lopende mensen. De overige spitsen waren misschien wat egoïstischer waardoor van der Vaart gewoon heeft gekozen voor zijn persoonlijke voorkeur. Ik kan me voorstellen dat het beter spelen was voor Raf met een spits die jou ook de ballen gunt ipv een spits die vaak voor eigen succes gaat.

6 juni 2020 om 11:46

Mwah, onderschat de klik niet. Ronaldo heeft van iedereen met wie hij heeft samengespeeld Luc Nilis opgenoemd als zijn favoriete teamgenoot. Van der Vaart kon zich waarschijnlijk het beste uiten met Crouch, die speelde in zijn dienst i.t.t. een Raul.

"en ik krijg de voorkeur boven Zlatan Ibrahimovic." Ik gok dat Van der Vaart nog niet is vergeten dat Zlatan tijdens een vriendschappelijke interland eens een verwoede poging heeft gedaan om zijn enkel in gruzelementen te trappen. Terwijl ze op dat moment ploeggenoten waren bij Ajax.

6 juni 2020 om 10:50

En er was eens iets met een schaar in de kleedkamer bij Ajax meen ik me te herinneren.

6 juni 2020 om 11:05

Dat was tussen Zlatan en Mido.

6 juni 2020 om 11:06

Dat waren Zlatan en Mido. Lijkt me behoorlijk heftig om een schaar richting je hoofd gegooid te krijgen. Echter zaten ze na de wedstrijd weer met elkaar in 1 auto alsof er niks aan de hand was .

Ach, zo’n team wordt vaak samengesteld op basis van een mix aan criteria. Daarom vind ik het juist wel leuk dat Van der Vaart dit doet.

6 juni 2020 om 10:58

@Voetbalvreugd. Je spreekt over akkefietje. Maar Zlatan heeft gewoon Sylvie gepakt. Noem ik geen akkefietje.....

6 juni 2020 om 11:13

Een batspartij. En dat gebeurdd volgens mij in het prille begin van Rafs relatie met Sylvie. Wel lekker gedaan van Zlatan.

6 juni 2020 om 11:15

Mondje van Sylvie staat altijd open dus zou kunnen.

6 juni 2020 om 12:41

@meneertjej vreemd dan VdV dan een hekel heeft aan Ibra maar wel in een relatie bleef zitten met Sylvie die blijkbaar instemmend heeft meegewerkt met Zlatan in dat akkefietje. die chick dump je dan toch ook gewoon?

6 juni 2020 om 13:18

Omdat het niet zo ging.
Sylvie werkte toen bij TMF dacht ik en wilde zsm een rijke vent.
Toen kreeg ze wat met Zlatan maar die kapte het af.
Nou dacht sylvie nu moet ik een ander zoeken toen kreeg ze wat met VDV.
Daarna ging Zlatan VDV een beetje jennen door Sylvies slaapkamergeluiden na te doen dat vond VDV niet leuk haha.

Als je puur naar het samenspel met een bepaalde speler kijkt, dan mag Crouch natuurlijk niet ontbreken.

Mensen gaan hier serieus op reageren dat misschien ibra of persie beter was 😂😂

Geweldig elftal. En dan nog te bedenken dat hij ook nog samen heeft gespeeld met Sneijder, Maxwell, Litmanen en Zlatan bij Ajax die ook niet zouden misstaan. Plus al die oranje internationals in zijn periode bij oranje.

Prima elftal zo hoor, elke corner wordt sowieso erin gekopt! Met Ronaldo, Ramos en Crouch in de basis

Crouchie is met reuzachtige afstand de tofste voetballer allertijden. Zijn podcast op Spotify is echt een aanrader. Net als hem volgen op Twitter.

6 juni 2020 om 13:09

Hoe heet die podcast? Erg benieuwd om te luisteren

6 juni 2020 om 13:48

Peter Crouch Podcasts

6 juni 2020 om 15:57

That Peter Crouch podcast om precies te zijn. Je moet wel een beetje van dommige humor houden overigens.

Zowel vanwege zijn voetbalkwaliteiten als het plezier dat Van der Vaart altijd met hem als vriend heeft gehad, vind ik het hoogst merkwaardig dat Sneijder niet in zijn favoriete elf staat. Die zou ik er zelf ten koste van Bale uithalen.

6 juni 2020 om 15:35

Van der Vaart heeft wel eens eerder aangehaald dat hij Guti zelfs een van de beste spelers vond waar hij ooit mee heeft samengespeeld (zelf nooit zo veel oog voor die speler gehad vroeger, dus kan het niet op waarde schatten), dus het verbaast me minder dan het zou doen zonder die voorkennis. Verder vind ik King een vreemde eend in de bijt. Als dát nou de speler is die tot een 442-opstelling doet kiezen... Zou dan eerder een 343 of 352 maken, gezien de spelers waar Van der Vaart meespeelde. Maar goed, kennelijk speelt ook het persoonlijke aspect mee. Het is natuurlijk bekend dat hij Ibrahimovic niet pruimt en met Van Persie is de man ook geen beste vrienden volgens mij.

6 juni 2020 om 18:29

Ledley King is een Spurs legende (iets van vijftien jaar bij de club geloof ik) en bij iedereen populair, dus die moet er in zo'n Engelse podcast lekker bij, ook al is-ie niet zo goed als een Pepe of Salgado. Bovendien geeft Raf al aan dat hij zich het meest happy in Londen voelde, dan zet je al sneller de vaste centrumverdediger van toen erbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal358
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Lucas MouraMiddenvelder172
Son Heung-MinMiddenvelder178
H. KaneAanvaller174
H. LlorisKeeper180
O. SkippMiddenvelder160
B. DaviesVerdediger90
S. BergwijnAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

Nederland
458 fans
Middenvelder, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren