Uithaal Verbeek naar FC Twente gehekeld: ‘Nadert het randje van laster’

Woensdag, 13 mei 2020 om 13:43Rian Rosendaal • Laatste update: 13:51

Gertjan Verbeek haalde afgelopen weekeinde in een interview met de Volkskrant hard uit naar FC Twente, de club die hij als trainer tussen oktober 2017 en maart 2018 diende. De onlangs bij Adelaide United vertrokken oefenmeester sprak onder meer over een ‘slangenkuil’ in Enschede. Leon ten Voorde vindt de uitspraken van Verbeek nogal opmerkelijk en de journalist van TC Tubantia neemt zelfs het woord ‘laster’ in de mond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door luckykes)

Leon ten Voorde, nota bene de man die zeld altijd negatief is tegenover Twente, zowel het team als de organisatie... gelet op zijn schrijven de afgelopen jaren zou het logischer zijn geweest om het met Verbeek eens te zijn

13 mei 2020 om 14:03

Dat is het verschil tussen een journalist en een ex-trainer die inhoudelijk loopt na te trappen. Vindt het niet chique wat Verbeek hier doet. Snap dat veel clubs om deze reden niet met hem in zee willen.

13 mei 2020 om 14:19

Leuke benaming, grappig... Blijkbaar lees je weinig artikelen van Ten Voorde want als er iemand kritisch op Fc Twente kan zijn is het Ten Voorde.

13 mei 2020 om 16:47

Volgens mij lees je zelf niet goed, Simon. Want dat staat letterlijk in de reactie.

13 mei 2020 om 20:48

Hoezo is dit natrappen, er wordt hem een vraag gesteld door een journalist en hij geeft zijn mening/ zijn waarheid. Hij zegt toch geen hele extreme dingen? ik acht de kans zeer groot dat hij gelijk heeft.

13 mei 2020 om 14:09

Behalve natuurlijk als wat er gezegd is aantoonbaar onwaar zou zijn. Er zit geen logica in het oderschrijven van zaken die kennelijk onjuist zijn, alleen maar omdat je zelf in het verleden, met alle recht volgens mij, kritisch bent geweest op die club. Sowieso, dat men in de media 'eens positief' zou moeten zijn vind ik altijd enorme onzin. Dat is niet de taak van de onafhankelijke media. Dat is de taak van de huismedia en de clubblaadjes. Die moeten positief zijn en doen. Maar de media moet gewoon kritisch zijn en helaas betekent dat meestal dat de dingen die niet goed gaan genoemd en besproken worden, en niet dat het deze week zo gezellig was op de kaasfondue avond met de spelersvrouwen. Dat is echt voor de Witte Weekblaadjes en andere pulpmedia en niet voor zichzelf serieus nemende kranten en dagbladen.

13 mei 2020 om 17:38

Het meest vreemde van dit stuk (wellicht is het niet het hele stuk) is dat ik niet kan opmaken of Ten Voorde het nu inhoudelijk wel of niet eens is.

Meneer Verbeek pakt zelf 5 ton als ie ergens ontslagen wordt. En dat is nogal eens voorgekomen in zijn carrière. Maar dat Twente een slangenkuil is, daar is geen woord aan gelogen natuurlijk.

13 mei 2020 om 14:14

Maar dat wist hij natuurlijk ook. En als dat niet zo is heeft hij zijn huis werk niet goed gedaan toen hij instapte. Hij koos er zelf voor om trainer van Twente te worden met alle risico's vandien. Dan is het nu heel laf om steeds na te trappen en te roepen het lag aan iedereen behalve mij.

14 mei 2020 om 07:26

Dat ie zelf 5 ton pakt is niet belangrijk toch? Hij zat er voor de degradatie en bijna faillissement. Het is natuurlijk wel raar dat je bij je gemeente aanklopt voor hulp, omdat je anders failliet gaat. En dan verder niet bezuinigd als je die hulp krijgt. Als het waar is. Los van of je er afspraken over gemaakt heb, heb je gewoon boter op je kop. Als het waar is zou ik nu geen hulp geven als regering en Enschede. Ze hebben zelf die ellende veroorzaakt door de schulden niet af te bouwen, terwijl je dat hoort te doen als je bijna failliet bent gegaan.

Ach, Ten Voorde... DE supporter die precies staat voor de gemiddelde twente-supporter waar men tegenwoordig een hekel aan heeft: blind voor de werkelijkheid, niet tegen kritiek kunnen, en een struisvogel-nek waar een giraffe jaloers op is!hiermee wil ik de 'gewone' Twente-supporter absoluut niet mee beledigen, feit is nu eenmaal dat dergelijke onredelijke schreeuwlelijkerds het voor de normale Twente-supporter verpesten

13 mei 2020 om 14:19

Wil jij aub de gemiddelde Twente supporter niet vergelijken met engnek Ten Voorde? Dank. OT: Ten Voorde heeft negativisme tot kunst verheven omdat dat z’n krantje het best verkoopt. Dat er doorheen geen hout klopt van z’n beweringen heeft z’n broodheer maling aan. Ik wacht nog altijd op het eerste nieuwtje van deze zelfbenoemde Twente watcher.

13 mei 2020 om 16:25

palesky ik beschouw mezelf als een 'gewone' Twente-supporter aangezien ik vrij kritisch ben op eigen club en met mij juist heel veel supporters, maar ik moet zeggen dat het me licht irriteert dat je hier neerplempt dat Ten Voorde symbool staat voor de gemiddelde supporter van Twente en dat je de gemiddelde supporter van Twente afschildert als een of andere lijpkees. Ik ga al jaren naar het stadion met het openbaar vervoer en voor- en naderhand bij 2 verschillende supportersvereningen. Ik spreek dus vrij veel supporters uit verschillende hoeken en het beeld dat jij hier schetst en leeft binnen veel andere 'kenners' hier is echt onjuist. De meerderheid is hartstikke nuchter, hartstikke kritisch en weet waar we vandaan komen. We hebben echter een vrij grote supportersschare dus inderdaad daar zitten ook schreeuwerds tussen. Dat is echter niet de gemiddelde Twente-supporter. Verder hebben we jouw sympathie niet nodig, maar baseer je bullshit dan in ieder geval op basis van feiten in plaats van aannames en onderbuikgevoelens.

Ik vind dat Verbeek wel degelijk een punt heeft, van de slangenkuil weet ik niets, maar hoe dat ging met gemeente Enschede zijn we hier in Twente nog niet vergeten. Ik bedoel hiermee overigens niets te zeggen tegen FCT (proberen kan immers altijd) maar tegen de gemeente.

13 mei 2020 om 14:18

Maar hoe kan Verbeek dat allemaal weten dan? Hij is nog voor de degradatie ontslagen. Wel heel vreemd dat hij dan precies weet hoe de nieuwe financiële injectie van na de degradatie in elkaar steekt. Er is niets mis met kritisch zijn maar Verbeek is geloof ik meer bezig met zijn eigen straatje schoon vegen.

13 mei 2020 om 14:43

Ik snap je punt. Als trainer (en dus niet-beleidsbepaler) ga je er bovendien niet over waar de financiën vandaan komen (en idd hoe die tot stand kwam).

13 mei 2020 om 14:46

Dat is toch niet zo ingewikkeld. Hij heeft bij die club gewerkt en daar heeft ie ook mensen aan over gehouden met wie hij het goed kon vinden en die hem dan op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurd, zonder daar meteen een negatieve bedoeling bij te hebben. Zo vreemd klinkt dat niet. Hoor hem ook geen hele gekke dingen zeggen. Die slangenkuil zien we allemaal. Dat FC Twente voor de KKD een hoge spelersbegroting had en dus tonnen kon aanbieden weten we ook allemaal. Hij heeft dan gehoord dat dit ook gebeurd is en maakt daar een opmerking over.

13 mei 2020 om 15:31

@Master D nee dat klopt. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Ted van Leeuwen het veld moest ruimen. Maar het is wel heel laf om steeds te blijven na trappen op iets dat hij via, via gehoord zou hebben en waarvan hij ook niet zeker weet hoe het allemaal in elkaar steekt. Dat je een keer een interview geeft waarin je jou kant van het verhaal geeft oke maar hij blijft nu door gaan he? Een keer is het klaar. Wil die man horen dat hij gelijk had dan ofzo? Wil die weer terug komen?

13 mei 2020 om 23:22

Wat heeft lafheid hiermee te maken? En hoezo is het klaar? Is de slangenkuil bij Twente niet nog steeds gaande? Ik vind het eigenlijk vrij actueel wat hij hier benoemt en ik vind het ook lachwekkend hoe Twente zich de hele tijd door alles heen wurmt. Goeie supporters, maar wat een rare club zeg.

14 mei 2020 om 00:37

Omdat hij natrapt over iets wat van na zijn tijd is. Hij heeft daar niets mee te maken gehad en hij weet ook niet hoe die constructie tot stand is gekomen. Maar omdat het een puinhoop is bij Twente probeert hij steeds zijn gelijk te halen dat het allemaal aan een ander lag en uiteraard zal hij nooit eens in de spiegel kijken. Ik bedoel statistisch gezien was het de slechtste FC Twente trainer ooit. En dan kun je je wel willen verschuilen achter een jank verhaal dat Twente een hele moeilijke club is op het moment maar dat wist je van te voren. In zijn interview is hij ook nog verontwaardigd dat Jan van Halst het veld moest ruimen. Jan van Halst zie ik als de hoofdverantwoordelijke voor de degradatie. Hij heeft dat elftal samengesteld. Een hoop spelers gehaald die allemaal niet het verschil konden maken. Drie trainers in een seizoen gehad om zijn eigen falen maar te verdoezelen. Hoezo Verbeek was het een slechte zaak dat van Halst op stapte? Nou ik kan het wel raden want van Halst was de gene die Verbeek aanstelde. Dat zegt denk ik wel iets over hoe hij er in staat en stond. Maar omdat er nog steeds chaos heerst bij Twente is het heel makkelijk om een steek onder water te geven en je eigen straatje schoon te vegen. Daar is Verbeek de laatste tijd nogal druk mee. En dat vind ik heel laf.

Sinds 2010 heeft FC Twente 11 keer gewisseld van hoofdtrainer. Achter elkaar zien we club iconen komen en gaan zoals Ten hag en Ted van Leeuwen. Directie leden wisselen continue. De kwalificatie slangenkuil lijkt mij dan ook niet overdreven, FC Twente is alles behalve een oase aan rust.

13 mei 2020 om 14:48

Uiteraard is Twente een slangenkuil en op dit moment misschien wel de lastigste club in Nederland om in te werken. Dat stelt Ten Voorde ook niet ter discussie. Verbeek doet uitspraken die op zijn minst wenkbrauwen doen fronzen wat betreft waarheidsgehalte.

13 mei 2020 om 14:53

In de VI stond destijds: "fc Twente heeft na de miljoeneninjectie van investeerders en hulp van de gemeente Enschede verreweg het hoogste spelersbudget van de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers hebben ongeveer 4,5 miljoen euro gereserveerd voor het vormgeven van de selectie die terugkeer naar de Eredivisie moet bewerkstelligen. ". Zet je dat af tegen Sparta, die had een gehele begroting van 6,5 miljoen euro, inclusief alles.

13 mei 2020 om 15:28

Maar daar staat nog steeds niet dat er tonnen aan salaris werd betaald. In die 4,5 miljoen zaten nog veel dure contracten van voor de financiële ellende en ook de afkoopsommen van enkele falende bestuursleden en trainers, waaronder van Halst die er een zooitje van heeft gemaakt en Verbeek, die zijn eigen maniertjes belangrijker vond dan lijfsbehoud. Die twee hebben Twente handenvol geld gekost en twee jaar stilgezet.

13 mei 2020 om 15:28

Ja en?twente had een begroting van 23 milj waarvan 4,7 milj aan spelers budget e.d.rest was aflossingen e.d.of mag een club die KKD speelt niet zo veel geld/inkomen hebben?ze zijn ook met straatlengte voorsprong op Sparta kampioen geworden.aan hun stand verplicht zou je zeggen.in de eredivisie heb je toch hetzelfde?ajax met een spelers budget vele malen groter dan AZ kon nipt eerste staan.

13 mei 2020 om 20:53

Personeelskosten seizoen 2018-2019 van fc twente: ruim 14 miljoen!!!!! Dat is al het personeel. Dus van directie tot toiletjuffrouw. De kans is groot dat daar ook salarissen inzitten van spelers die tonnen hebben verdiend.

Meneer Ten Voorde kan schijnbaar niet lezen en trekt conclusies die niet door Gertjan onderschreven zijn. Gertjan heeft namelijk niet gezegd dat er sprake van misleiding van de gemeente is. Dat maakt meneer Ten Voorde er van. Gertjan stelt alleen de vraag hoe je het als gemeente kan verantwoorden door te hulp te schieten, terwijl er daarna nog spelers zijn aangetrokken in de KKD die tonnen verdienden. Lijkt mij weinig mis met deze vraag. Heeft meneer Ten Voorde bewijs dat er in die tijd geen tonnen zijn betaald? Denkt hij nu echt dat Xandro Schenk een contract bij Sparta laten lopen voor een kilometervergoeding bij FC Twente? Als een trainer weggaat bij een club heeft ie nog altijd ingangen en daar zal ie vast vernomen hebben dat er toch steeds tonnen aan salaris aan nieuwe spelers werd aangeboden. Voor mij niet direct iets heel schokkends. Weet alleen niet bij hoeveel spelers dat is geweest. Misschien moet meneer Ten Voorde eens een cursusje recht gaan volgen, dan had ie geweten wat de term 'laster' daadwerkelijk betekend.

13 mei 2020 om 16:00

Die verantwoording is in Twente wel vrij bekend. Sponsoren sprongen in de bres om Twente zo snel mogelijk weer terug te brengen op het hoogste niveau. Voorwaarde was investeren in het team en niet in het verleden. Daarmee konden contracten worden uitgedeeld van max 2 jaar (dit verklaart ook de grote uitloop nu). Zou het geld in de grote schuldenpot komen, zouden de sponsoren deze investering niet gedaan hebben.

13 mei 2020 om 16:12

Voor mij een prima uitleg en verantwoording. Dan zal dat voor de gemeente ook wel voldoende zijn.

13 mei 2020 om 20:28

Precies. Uiteindelijk heeft de gemeente hier ook baat bij. Niet promoveren vergrootte de kans dat ze de lening niet afbetaald kregen door een eventueel faillissement. Ik kan me niet voorstellen dat Verbeek het niet weet. Rancuneus mannetje..

13 mei 2020 om 20:56

Dus is er met gemeenschapsgeld gegokt op wedstrijden...ik wil me niet voorstellen als Twente niet was gepromoveerd...

14 mei 2020 om 07:35

Daar had Twente 2 jaar de tijd voor dankzij de sponsoren en het uitbrengen van aandelen. De gemeente had het geld er al eerder in zitten (lening uitbreiding stadion), dus bij aanvang van die lening nam het al de gok niet terugbetaald te worden.

14 mei 2020 om 07:39

Twente had een visie om 2 jaar, heel misschien 3 jaar KKD kunnen overleven.en gemeenschap geld?welke club heeft geen gemeenschap geld?

Losstaand van de persoon Ten Voorde en zijn blik op Fct. Hij stelt volkomen terecht dat Verbeek dit maar moet aantonen ipv te blijven roeptoeteren dat de salarissen absurd hoog waren. Verbeek is gefrustreerd weggegaan bij Twente en blijft maar natrappen. Hij is niet de enige die meer van zijn Twente avontuur had verwacht....ook wij.

De sponsoren waren uiterst duidelijk: "als we investeren, dan doe we dat gericht de toekomst (promotie) en niet door gaten te vullen uit het verleden". Werd het gebruikt om schulden af te lossen, dan deden zij deze geste niet. Als insider wist je dat toch Gert Jan? Mede door jou zijn we gedegradeerd. Nooit zette een trainer zo'n grote verliesreeks neer.

Het was een droom van Verbeek om bij Twente te werken. Het is helaas een desillusie geworden. De technische leiding was toen in handen van Jvh. En die heeft nou niet een bijster goed elftal bij elkaar gezocht. De resultaten waren niet goed en we zijn terecht gedegradeerd. Om nu bijna twee jaar later nog steeds een wrok te hebben op Twente en de club te bekritiseren. Gaat me te ver. Je hebt niet gebracht, wat je moest brengen. Het zij zo. Zoek een club die bij je past en laat verleden rusten.

Misschien had de gemeente juist wel met Twente moeten spreken over salarissen. Verbeek heeft natuurlijk wel een punt en waarom zou jij geen mening mogen hebben? Hij wordt er naar gevraagd! Moet hij dan zeggen.. daar laat ik me niet over uit want het zijn zulke tere zieltjes daar? Bovendien heeft Twente nu zelf vLeeuwen en García eruit gezet, blijkbaar gaat er iets toch niet helemaal lekker hè. Manman, wat een pipo is dit.. lange tenen hoor met zn laster. Rechter maakt gehakt van m

14 mei 2020 om 07:42

vleeuwen wel maar Garcia was aflopend contract en niet verlengt.wat bij zovele spelers/trainers gebeurd.

Kan eerlijk gezegd mij wel vinden in het slangenkuil gebeuren. Assistent van de assistent van de assistent. Twente komt uit een heel diep gat en hoe de trainers om de oren vliegen... Ja is niks goeds over te zeggen. Verbeek werd gehaald voor andere aanpak, helaas werd het meer van het zelfde.laat ze maar een trainer kiezen en ongeacht hoe het gaat het seizoen af laten maken. Maar alsjeblieft niet weer de assistent naar voren schuiven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper170
T. EbuehiVerdediger170
Julio PleguezueloVerdediger171
DaniloAanvaller1711
J. BoschMiddenvelder161
G. RoemeratoeMiddenvelder160
V. ČernýAanvaller166
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

118 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2020 Adelaide United
2017-2018 FC Twente
2014-2017 VfL Bochum
2013-2014 1. FC Nürnberg
2010-2013 AZ

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren