Chiellini aangepakt: ‘Hij was altijd al een lafaard die in zijn broek plaste'

Zaterdag, 9 mei 2020 om 16:30Robin Bruggeman • Laatste update: 19:14

Giorgio Chiellini deed zaterdag in gesprek met La Gazzetta dello Sport een aantal spraakmakende uitspraken over Mario Balotelli en Felipe Melo. Van eerstgenoemde beweert Chiellini onder meer dat hij ‘een klap in zijn gezicht verdiende’ tijdens de Confederations Cup van 2013, terwijl hij Felipe Melo ‘het slechtste van het slechtste’ noemde. De twee ex-ploeggenoten van de verdediger van Juventus tonen zich in een reactie niet onder de indruk van diens woorden.

“Ik ben tenminste zo eerlijk en moedig om dingen in iemands gezicht te zeggen”, reageert Balotelli in een korte reactie op Instagram. “Sinds 2013 heb je genoeg mogelijkheden gehad om dat te doen, om je te gedragen als een echte man. Dat heb je echter niet gedaan. Wie weet wat je in de toekomst over je huidige medespelers zal zeggen, jij vreemde aanvoerder. Als dit is wat het betekent om een kampioen te zijn, dan ben ik het liever niet. En ik heb nooit een gebrek aan respect getoond voor het blauwe shirt (van de Italiaanse nationale ploeg, red.).”

Giorgio Chiellini haalt uit: ‘Hij was echt het slechtste van het slechtste’

Lees artikel

Felipe Melo laat tegenover dezelfde roze sportkrant als waarin Chiellini zijn uitspraken deed weten weinig waarde te hechten aan diens uitlatingen: “Ten eerste zou het enorm interessant zijn om te weten naar welke gebeurtenissen hij verwijst. Hoe dan ook heb ik geen probleem om te reageren op deze ‘verdediger’. In mijn tijd in Turijn heb ik altijd iedereen gerespecteerd: mijn ploeggenoten, de trainers, Juventus in het algemeen. Op dit moment heb ik echter geen respect voor hem en dat zal ook zo blijven. Vertelt hij dat Balotelli een klap verdiende en dat ik het slechtste van het slechtste was en altijd uit was op een vechtpartij? Hij was altijd al een lafaard die in zijn broek plaste.”

“Bovendien is het wel heel makkelijk om slecht over anderen te spreken in een boek. Misschien is deze ‘verdediger’ nog steeds boos op mij om dat ik naar Galatasaray ben gegaan en wij hen uit de Champions League hebben gekegeld. Of misschien omdat Internazionale alles won en ik een Interista ben”, vervolgt de Braziliaan. “Zo is hij altijd, hij doet altijd alsof hij een fenomeen is. En dan schiet me nog iets te binnen: wij versloegen Italië in 2009 in de Confederations Cup, misschien is dat het wel. Hij heeft nooit een internationale prijs gewonnen. Hier stop ik, sommige zaken moeten in de kleedkamer blijven.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

"Ik zeg het tenminste in je gezicht.", aldus Mario Balotelli via zijn Instagram-account.

9 mei 2020 om 15:07

Jij begrijpt het echt niet he?

9 mei 2020 om 16:29

Oh ja, corona, je mag tegenwoordig dat niet meer doen. Dan maar Facetime.

9 mei 2020 om 15:08

Ik denk dat hij zegt dat hij het ook in zijn gezicht zou zeggen, anders dan Chiellini die dat al die tijd heeft nagelaten. Ik geef Balotelli ook gewoon gelijk hierin.

9 mei 2020 om 16:03

Dat is als je ervan uit gaat dat Chiellini ook daadwerkelijk niets heeft gezegd.

9 mei 2020 om 16:15

Absoluut waar. Vreemd genoeg geloof ik hem wel. Zeker aangezien Chiellini het niet nalaat om een oud-teamgenoot een trap na te geven. Geloof jij de woorden van Balotelli?

9 mei 2020 om 16:33

Als je een publiek figuur bent, maakt het sowieso niet uit waar je het doet. Het komt sowieso bij diegene terecht. Helemaal als je het in je boek zet. Dus of het nou zo uitmaakt of dat rechtstreeks in een gesprek gebeurt of via de media, denk het niet. Sowieso is dit gemoddergooi niet echt boeiend, dus wie gelijk heeft kan me een worst wezen.

9 mei 2020 om 16:37

Geen idee eerlijk gezegd, Balotelli lijkt mij geen leugenaar en Chiellini komt bij mij altijd over als een gentleman die het ook gewoon in je gezicht zou zeggen.

9 mei 2020 om 16:44

Ach, we zullen het niet weten en eigenlijk maakt het ook niet uit.

9 mei 2020 om 17:36

Theroscoe. Tuurlijk maakt dat uit. Recht in iemand zijn gezicht negatief over iemand praten vergt veel meer lef dan het in je boekje opschrijven. Daarom roddelen mensen ook altijd veel liever achter mensen hun rug om dan iemand ermee te confronteren. De mens is een angsthaas die rechtstreekse confrontatie het liefst uit de weg gaat.

9 mei 2020 om 15:10

Chiellini zoekt toch eerst de media op? Logisch dat ze hetzelfde dan doen. Ze hebben recht van antwoord.

9 mei 2020 om 16:35

Ik zeg niet dat hij geen recht heeft, maar als hij echt van die stijl is, dan regelt hij het nummer van Chiellini en belt ie hem op. En als ie erover wilt opscheppen, dan neemt ie het op. Maar goed, hij doet het zo, mag ook, ik vind het alleen grappig staan.

9 mei 2020 om 23:53

Tuurlijk hebben ze het recht. Wie zegt van niet spoort gewoon niet. Balotteli is een man echte man dat zie je aan alles z’n houding alles gewoon. Hoe kan je zo praten als chiellini zijnde gewoon walgelijk. Pussy gedrag

9 mei 2020 om 23:52

Wauw, wat ben jij slim zeg. Hij zegt hiermee als er destijds wat was hij het meteen zei tegen diegene. Ff serieus man

goedkoop altijd van spelers idd. natrappen als je medespeler of coach weg is, maar op het moment dat je met zo iemand samen werkt je mond niet durven open trekken. dat zegt toch wel wat over je karakter en mentaliteit imo

9 mei 2020 om 17:06

Goedkoop of niet, dat soort verhalen zorgen ervoor dat een boek verkoopt. Bovendien dat een collega niet kan opschieten met een andere is doodnormaal. Dan ga je niet op de vuist maar blijf je professioneel en doe je gewoon je werk. Aan het karakter en mentaliteit van Chielline valt er al helemaal niet te twijfelen, als er een speler is die bekend staat om die twee dingen is hij het wel.

9 mei 2020 om 19:19

Helemaal mee eens. @Japie_Krekel: sta jij iedere dag al je collega's recht in hun gezicht te vertellen wat je werkelijk van ze vindt? Denk het niet idd. Het is misschien leuk vermaak, personen die dat wel doen, maar dat brengt ze vaak nergens.

9 mei 2020 om 20:15

Er is nogal een verschil tussen elke dag kritisch zijn over pietluttige zaken en daadwerkelijk je mond open trekken op het moment dat er iets aangekaart dient te worden. Dat begrijp je zelf hopelijk ook.

10 mei 2020 om 11:52

@dearbiter dan ken je mij niet. ik zeg het juist wel als iets mij dwars zit, juist om onderlinge irritaties op de lange termijn te voorkomen

9 mei 2020 om 20:14

Het is inderdaad goedkoop en makkelijk maar ergens ook wel te begrijpen. Hun carrière en salaris staan op het spel. Daarnaast is niet iedereen zo’n sterke persoonlijkheid. Zelf heb ik er nooit moeite mee gehad om m’n mond open te doen, wel altijd op een respectvolle manier. Is uiteindelijk het beste (gebleken, ook al heeft het me niet altijd direct geholpen). En wat AZE/CHE zegt, dit soort controverse verkoopt boeken. Alles voor het geld zullen we maar zeggen. Maar slap is het wel.

100% procent eens met mario,ik zou chiellini nu niet meer vertrouwen,wie weet zit jij in deel 2 van zijn biografie en die keeper van Juventus houdt er ook van om over zijn oude teamgenoten te praten,ben benieuwd welke smeuïge verhalen we over ronaldo over een paar jaar gaan horen....

Ik vind het maar raar dat spelers als Chiellini dat in zo'n boek zetten. Een leuke anecdote ofzo kan natuurlijk wel, maar mensen helemaal af kraken vind ik maar raar. Dat is hetzelfde als dat ik een boek schrijf over mijn ervaringen bij alle werkgevers die ik heb gehad en dat ik ex-collega's bij naam noem en even ga vertellen wat ik van ze vind, 10 jaar later. Dan krijg je reacties natuurlijk. Maarja geld he

9 mei 2020 om 16:34

Ik vind de vergelijking toch een beetje mank gaan. Hoe groot is de kans dat jij een boek gaat schrijven over jouw ervaringen bij alle werkgevers? Niet zo groot denk ik en de kans dat daarop reacties komen is nog minder. Want wie zal jouw boek kopen? De kern waar het hier om gaat is dat zulke zaken in een boek terecht komen omdat het anders niet verkoopt. Zo simpel ligt het eigenlijk.

9 mei 2020 om 17:15

Ik misschien inderdaad niet. Maar stel ik ben ceo van Apple en Samsung geweest (ik noem maar wat), dan kan het misschien wel interessant boek zijn. Dan ga je toch ook niet benoemen wie je op kantoor vervelend vond?

Ik sta er versteld van. Ik ben het met mario eens. Via een boek uithalen op een ex collega terwijl je het blijkbaar nooit in zijn gezicht gezegd hebt is inderdaad achterbaks en laf. Zei het in de andere artikel ook al. Maar op zich is er echt helemaaaaaaal niks interessants aan een biografie van een voetballer. Dus gaan ze achterbaks op ex collegas die ze een beetje niet mochten uithalen en verhalen zwaar overdrijven.

Hoe zou je hier nou wel als volwassen persoon op kunnen reageren? Deze drie lukt het elk in elk geval niet.

Het is toch logisch dat hij niet midden in een toernooi ruzie met Balotelli gaat maken. Dat is toch het laatste wat je als aanvoerder of medespeler wil doen. Het toont aan dat Chiellini op dat moment bereid is om zijn ego opzij te zetten voor zijn natie (nationale ploeg). Ik vind het dan ook meer dan terecht dat hij nu achteraf Balotelli en Melo de les leest. Zeker gezien het feit dat hij op zo'n leeftijd nog altijd tot de top van zijn positie hoort terwijl Balotelli en Melo vooral de geschiedenis in zullen gaan als idioten eerste klas. Melo heeft opzich nog wel een leuke loopbaan gehad, maar Balotelli is echt letterlijk overal geflopt. Die man heeft al zoveel kansen gekregen in de voetballerij maar slaagt er toch altijd weer in om coaches of medespelers tegen zich te krijgen.

9 mei 2020 om 16:05

Als aanvoerder moet je juist sommige jonkies of dwazen op hun plek zetten om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, lijkt mij.

9 mei 2020 om 21:12

Alhoewel ik het hier mee eens ben moet je als aanvoerder ook je gevechten kiezen. Choose your battles. Ik kan me maar matigjes voorstellen dat dit in het gezicht van BaloMelo zeggen ook maar een deel positief was uitgevallen. Ik heb Chielini zoveel hoger staan dan beide dat ik neig naar zijn verhaal te geloven.

9 mei 2020 om 16:32

Tussen het toernooi in 2013 en het jaar 2020 waarin we alweer zitten lijkt me genoeg tijd om je ongenoegen te uiten toch?

Ik ben niet altijd fan geweest van Balotelli, maar wat sta ik nu aan zijn kant zeg. Chiellini is de zoveelste voetballer met een biografie, waarbij ik denk “waarom?”. Had al eerder gezegd bij een ander artikel dat ik beter had verwacht van Chiellini. Overigens heeft Felipe Melo ook super goed gereageerd op Chiellini.

Felipe Melo was een nare gast op het veld en zeer agressief. Dat was zo'n typische speler van "ik moet gewoon woef zeggen en die flipt" en dan onze Balotelli zo'n goede speler zo'n talent. Alles vergooid door zijn fratsen binnen en buiten het veld en op 28jarige leeftijd speelt hij in Brecsia. Ik merk wel dat hij nu wel veel maturiteit heeft. Maar vroeger was het gewoon een domme getalenteerde koe. Ivm met Chellinni er zijn spelers dat zwijgen en achteraf praten om de sfeer niet te verzieken en kan ook consequenties hebben enz. En er zijn Andere spelers dat direct hun mond open trekken dat is altijd zo geweest. Het is gemakkelijk om altijd achteraf te praten als je een man bent moet je het tegen mij direct zeggen bla bla. Ben niet aan het zeggen dat Chellinni legitiem is maar feit is dat hij wel als veteraan in een topclub speelt , Basisspeler is en zonder probleem kan opgeroepen worden. Balotelli heeft een palmares aan clubs we kunnen niet ontkennen dat hij geen gemakkelijk persoon was vroeger hetzelfde voor Melo

Lijkt me als aanvoerder toch wel verstandiger om niet voor onrust te zorgen ondanks dat je een stel idioten in je team hebt. Niet raar dat hij dan niks zegt in hun gezicht anders heb je weer ruzie en gaat het er weken in de media over. Nu achteraf tijdens een coronacrisis is het een ideaal moment daar het de sportieve prestaties niet beinvloeden. Het is miscchien niet 'mans' van chielini, maar wel profesioneel.

Chielini mag wel eens wat meer respect hebben voor Balotelli. De laatst goeie spits die Italie gehad heeft en na een finale schoot nota bene.

9 mei 2020 om 19:00

Volgens mij heeft Immobile nog steeds de nummer 1 positie voor de gouden schoen fenomeen

9 mei 2020 om 19:14

Waarschijnlijk bedoelt hij voor de nationale ploeg en daar heeft Immobile nog nauwelijks iets voor gepresteerd. Balotelli natuurlijk wel op het Ek in 2012, maar daar houdt het dan ook gelijk weer op. Je hoeft ook echt niet zo heel veel respect voor Balotelli te hebben want zo' n staat van dienst heeft hij niet. Wat hij met zijn talent heeft laten zien vergt ook geen respect en dan heb ik het geen eens over al zijn fratsen. De uitspraken van Chiellini vind ik overigens wel een beetje laf. Niet erg netjes om dit nooit aan te geven en dan het jaren later in een biografie te zetten. Ik snap ook wel dat je niet op een eindtoernooi ruzie gaat maken met Balotelli, maar hij had dit ook op andere momenten face to face tegen balotelli kunnen zeggen.

Balotelli slaat terug: ‘hij was altijd al een lafaard die in zijn broek plaste’_ Geloof ik weinig van. Chiellini lijkt me niet zo'n zeikerd.

Kijk dit nuanceert de uitspraken van Chie totaal. Zo kan je toch wel zeggen dat wat Chie heeft gezegd in zijn boek best treurig is. Hij mag zeggen wat hij wil maar respectvol is het zeker niet. Een beetje zwak eigenlijk. Bedoel vind je het jammer dat ze zich niet gedragen hebben zoals je zou willen dan nog kan je het anders brengen. Je vond het jammer dat Mario niet meer uit zijn carriere heeft gehaald, prima, je vind dat Melo wat aardiger had kunnen zijn in bepaalde situaties prima maar hoe Chie zich uitspreekt over hen is best laag eigenlijk. Ik snap dat hij misschien teleurgesteld is, want een speler als Mario wil je als voetballer niet in je team hebben. Motiveert niet, oogt totaal niet professioneel ondanks zijn potentie maar dat had je allemaal anders kunnen brengen. Ik vind dat Mario en Melo hier zich oke uiten tegenover Chie na wat hij gezegd heeft over hen.

Ballotelli had eenzaam aan de top nu moeten staan zoveel potentie vergooit. Dat was echt een ras voetballer had nooit mogen vertrokken naar buitenland

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan5218
3.Juventus4625
4.Atalanta4624
5.AS Roma4411
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller2019
A. RabiotMiddenvelder191
F. BernardeschiAanvaller190
F. ChiesaAanvaller185
MorataAanvaller184
W. SzczęsnyKeeper180
L. BonucciVerdediger182
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

893 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 1 maart
Bayern München heeft een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren