Giorgio Chiellini haalt uit: ‘Hij was echt het slechtste van het slechtste’

Zaterdag, 9 mei 2020 om 11:38Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:08

Giorgio Chiellini praat zaterdag in gesprek met La Repubblica over zijn autobiografie 'Io, Giorgio'. De 35-jarige verdediger van Juventus neemt in het boekwerk geen blad voor de mond en hekelt met name twee collega’s: Mario Balotelli, ploeggenoot bij het nationale elftal van Italië en voormalig Juventus-speler Felipe Melo. “Mario is een negatief persoon, zonder enig respect voor de groep”, verzekert Chiellini in het Italiaanse dagblad.

“Tijdens het toernooi om de Confederations Cup van 2013 in Brazilië was hij nooit bereid om iemand te helpen. Hij verdiende echt een klap in zijn gezicht”, memoreert Chiellini. “Er waren mensen die zeiden dat hij bij de vijf beste spitsen van de wereld hoorde, maar voor mij heeft hij nooit bij de top tien of zelfs de top twintig gezeten.”

“Felipe Melo was echt het slechtste van het slechtste”, vervolgt Chiellini. “Ik kan niet tegen mensen die geen respect hebben, die altijd tegendraads willen zijn. Met Felipe Melo in de buurt was het altijd mogelijk dat er een gevecht zou uitbreken. Ik heb dat ook tegen de directeuren gezegd: hij was een rotte appel. Ik ben echt niet met iedereen bevriend, maar deze twee spelers gingen voorbij aan alle grenzen.”

Chiellini erkent dat hij Internazionale haat, maar wél op ‘een sportieve manier’. “Net zoals Michael Jordan de Detroit Pistons haat. Ik kan er niets aan doen, ik haat Inter, maar 99,9 procent van de keren dat ik Inter-spelers buiten het veld tegenkom kunnen we het goed met elkaar vinden. Sportieve haat is wat ervoor zorgt dat je het maximale kan geven tegen je rivaal en essentieel voor de sport.” De biografie van Chiellini verschijnt komende week en de opbrengsten gaan volledig naar een goed doel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door emilesteele)

Felipe Melo was echt een bloedzuiger. Hij was wel een ideale speler om in je team te hebben als je de concurrent gek wou krijgen. Ik kon heel nerveus worden van hem als ik de wedstrijden Galatasaray - Fenerbahce keek. Hij wist precies hoe hij zijn tegenstander uit de tent kon lokken. Soms heb je dat soort spelers nodig die olie op het vuur kunnen gooien in zulke belangrijke wedstrijden. Bij Gala was hij in ieder geval geliefd voor zover ik weet.

9 mei 2020 om 12:14

"hij wist precies hoe hij zijn tegenstander uit de tent kon lokken." - Felipe Melo was juist altijd de speler die zich uit de tent liet lokken. Ik vind hem eerder een opgewonden standje dan een bloedzuiger die z'n tegenstanders gek wou krijgen.

9 mei 2020 om 12:25

Sirius, Dan ken jij de Melo van Gala niet. Wist altijd wel een rode kaart aan te smeren. Pakte zelf zelden rood bij gala.

9 mei 2020 om 13:30

Je moet alleen niet vragen waarom hij nooit rood kreeg.

9 mei 2020 om 15:15

Inderdaad. Zo ook door Robben in 2010.

10 mei 2020 om 14:44

Past dus perfect in de turkse competitie met zulk gedrag

Felipe Melk kwam altijd op mij over als een complete rotzak, dus no surprises there. Zou wel wat voorbeelden willen lezen, dus wachten totdat VZ of Twitter de rest van het verhaal online gooit.

9 mei 2020 om 12:00

Of je koopt dat boek voor het goede doel én je voorbeelden

Ik herinner me Melo altijd als die gast die helemaal kleurenblind werd gespeeld door Robben en toen uit frustratie op hem ging staan en rood kreeg.

9 mei 2020 om 12:16

Was een mooi moment, aangezien voor mij toen het besef kwam dat wij die pot gingen winnen.

Dat er een draadje los zat bij Melo had ik wel door op het WK van 2010. En heeft overal wel zichzelf in de nesten gewerkt met zijn acties in het veld geloof ik.

'Met Felipe Melo in de buurt was het altijd mogelijk dat er een gevecht zou uitbreken'. Die stelling kan Albert Riera wel bevestigen denk ik😂.

maar weinig mensen hebben Balotelli tot de beste spitsen gerekend, WEL rekenen mensen, zoals ik, hem qua talent tot de aller beste ter wereld. iets waar ik na jaar en dag nog steeds achter sta. die jongen kan alles, heeft alles. heeft zelfs dingen gedaan wat ik Messi tot op de dag van vandaag niet heb zien doen. alleen zit het mentaal niet lekker. maar als hij alles er voor gaf, en wat serieuzer was. stond hij nu in de top 3 spitsen ter wereld.

9 mei 2020 om 12:12

Oprechte vraag zonder bijdehand te willen zijn, maar wat heeft Ballotelli gedaan dat messi niet heeft gedaan op pijltjes gooien naar jeugdspelers na?

9 mei 2020 om 12:24

Zucht, ik wist dat dit zou gebeuren maar goed nee, dat niet. Balotelli heeft bijvoorbeeld goals gemaakt vanuit (bijna) stilstand vanaf 30 m recht in de kruising. Dat heeft Messi nog nooit gedaan. Zoek naar op. Balotelli vs Bologna. het mooie is, er kwam geen geluk bij kijken, allemaal op gevoel en techniek. Ook het Italiaans elftal in 2012 was hij "something else"

9 mei 2020 om 12:45

Maurootje , kan je mij uitleggen wat uit stilstand schieten betekent. Ik denk dan aan een vrije trap. Ik heb de video gezien en zowel de bal als balotelli stonden niet stil. Hij neemt de bal aan en tikt hem vervolgens naar voren. En dat is ook geen (bijna) stilstand. En kijk effe de vrije trappen van Messi. Messi tegen Sevilla UEFA Supercup was even ver. Messi’s vrije trappen tegen Paraguay , Celta de Vigo , Colombia, Real Socciedad waren ook even ver als die van Balotteli.

9 mei 2020 om 12:59

ik bedoel dan inderdaad niet vanuit een vrije trap maar letterlijk gewoon stil staan en dan op doel schieten. recht in de kruising vanuit 30 meter

9 mei 2020 om 13:12

Waarom moet je zuchten als je een opmerking maakt waarbij Messi en Balotelli vergeleken worden? Dat heet baiten, en volgende keer als je zelf al weet dat het gaat gebeuren kan je net zo goed in je eerste reactie zetten waar je het in hemelsnaam over heb. Vervolgens ontkracht voetballlll je opmerking aangezien Balotelli helemaal niet stilstond en een tik gaf.

9 mei 2020 om 13:26

Hulp gekregen bij het aantrekken van zijn hesjes, omdat dit hem gewoonweg niet lukte.

9 mei 2020 om 13:27

Ik denk dat jij een beetje verblind bent door je liefde voor balotelli. Je noemt balotelli something else in 2012, waar hij volgens mij niet zo indrukwekkend was. Er was tijdens het toernooi 2012 namelijk veel discussie of het wel terecht was of hij in de basis stond. Voetballend gezien presteerde hij heel slecht in het team en liep bijna elke aanval stuk op hem. Hij scoorde uiteindelijk 3x in het toernooi, waarvan 2x tegen duitsland in de halve finale. Waar hij zijn roem door kreeg in het toernooi en de vele populaire memes door zijn manier van juichen. Het waren 2 goede goals, maar zelfs als je nu terugkijkt naar zijn balcontacten van die wedstrijd is het heel pover allemaal. Zo geweldig was het allemaal niet. Balotelli is een leuke speler, met hier en daar een goed schot/leuke aanname en soms zelfs een goeie paas, maar als het allemaal snel moet, met snelle combinaties, waar de echte top spelers in uitblinken, dan bakt hij er heel weinig van. Dat zag je bij city en het Italiaanse team heel goed. Hem 1 van de meest getalenteerdste spelers op aarde noemen is lachwekkend en delusional.

9 mei 2020 om 13:30

@Yannick vandaar ik ook zei (bijna) stilstand... als je een goal heb gevonden mag hij het ook op die manier doen. Stuur maar door

9 mei 2020 om 15:00

Heeft niks met verblind te maken als je het mij vraagt. Baloknalli was op 20 jarige levertijd fysiek ijzersterk, snel, twee benig en goed met de kop. Zo compleet heb ik ze zelden gezien op die leeftijd. Om de vergelijking met Messi dan te maken, die was op die leeftijd niet tweebenig, fysiek niet ijzersterk en niet goed met het hoofd. Dat Messi beter is met een bal aan zijn voet en het spelletje beter snapt (en uiteindelijk ook de veel betere voetballer is geworden) zal maurootje ook niet ontkennen. Mario was gewoon een supertalent, die niet tot bloei is gekomen.

9 mei 2020 om 23:13

Balotelli is nooit goed geweest met zijn kop. Nu niet, nooit niet. Dit geeft al aan dat je hem verkeerd beoordeeld. Buiten dat als jij denkt dat balotelli op 20 jarige leeftijd meer talent had dan Messi op 20 jarige leeftijd, die destijds al op ballondor podium stond, snap je er echt geen bal van. En talent is echt niet alleen sterk, snel en tweebenig zijn. Creativiteit, intelligentie, gevoel voor positie en vooral het talent om vaardigheden beter aan te leren en uit te voeren dan wie dan ook is een enorme talent. Buiten dat was messi vroeger enorm snel, betere balans en vermogen om van richting te veranderen dan wie dan ook.

9 mei 2020 om 12:16

Je punt over messi is wat overdreven. Maar begrijp zeker wat je bedoeld. Met hem in zijn beste vorm was Italië erg gevaarlijk. Helaas is hij mentaal niet goed genoeg. Waardoor hij is mislukt als topvoetballer.

9 mei 2020 om 12:18

Dan ben ik wel benieuwd wat jij hem hebt zien doen wat Messi niet heeft gedaan. Misschien hoog springen en daaropvolgend de bal in de touwen koppen, maar buiten dat kan ik niets verzinnen. Talent is alleen relevant als dat zich vertaalt in kwaliteit.

9 mei 2020 om 12:27

zoek eens op balotelli vs Bologna goal vanaf 30 meter in bijna stilstand recht in de kruising als jij dit Messi heb zien doen. laat me weten tegen wie. maar ik heb het nooit gezien. en dat er kwam geen geluk bij kijken, alles op gevoel en techniek

9 mei 2020 om 12:33

Ooit een vrije bal van Messi gezien?

9 mei 2020 om 12:34

Messi’s goal tegen ac Milan was vanuit stilstand.

9 mei 2020 om 12:54

@samir beetje jammer, ik heb zojuist alles terug keken op yt van messi tegen Milan. 4 keer heeft hij tegen Milan gespeeld, maar geen enkele goal zoals Balotelli het deed.... als hij er wel een zo heeft gemaakt, noem tegen wie, en mocht het waar zijn, ik neem ik het gewoon terug. maar ga niet zitten liegen omdat je niet met me eens ben...

9 mei 2020 om 12:58

Heb Messi ook nog nooit een bal erin zien schieten zoals Bryan Smeets ooit deed, maar dat maakt Smeets geen groter talent dan Messi. Het is maar net in welke positie je komt en Ja, ik ken het moment van Balotelli herinneren en dat was een geweldig doelpunt en met name de kracht die hij meegaf uit stilstand was wat de goal zo indrukwekkend maakt. Messi is meer de stylist en heeft ze zeker ook uit stilstand gemaakt, maar je kunt de stijlen niet vergelijken. Maar waar Messi een alleskunner is heeft Balotelli toch echt nooit zijn klasse kunnen evenaren wat betreft talent. Denk mogelijk dat het een reden is waarom hij is ontspoort omdat hij zichzelf nogal overschatte en vond dat hij bij de beste 3 van de wereld behoorde. Ben het eens met Chiellini en zou hem zelf nog niet eens in top 50 plaatsen, maar talent had hij op zeker.

9 mei 2020 om 13:02

@sta plaats, ik bedoel geen vrije bal of penalties, iets wat Balotelli ook kan, dus geen doodspel situatie maar dat de speler vanuit stilstand van 30 meter in de kruising schiet. @samir zei dat Messi er zo eentje maakte (toevallig) tegen Milan, maar helaas, ik heb al zijn goals vs Milan terug gekeken, het waren er in totala 3/4, geen enkele komt in de buurt van Balotelli. wel hadden die goals andere schoonheden natuurlijk

9 mei 2020 om 13:06

@gerbenklopt, ik zeg ook nergens dat hij beter is dan Messi, dat zou absurd zijn, maar wat hij wel heeft gedaan is (positieve) dingen wat Messi niet heeft gedaan, zoals ik wat ik dus aanhaalde. het zegt gewoon wel wat. maar 1 goal is natuurlijk niet alles, maar je krijgt nou eenmaal ook niet zomaar een goldenboy award en loods je je land ook niet zomaar naar het EK finale. hij is Puur qua talent en gelukkig ook nog een klein beetje op prestatie, echt zo goede voetballer. ik had wellicht Messi niet in de mond moeten nemen, daar struikelen mensen nou eenmaal overheen.. maar ik blijf er wel bij tho

9 mei 2020 om 13:06

Verder heeft Messi alle goals ter wereld al eens voorgedaan! :

9 mei 2020 om 13:12

Mooiste goal van messi tegen milan is de 1-0 in camp nou de wedstrijd die 4-0 eindigde. Hij nam de bal aan tussen 5 spelers en haalde zo snel en hard uit dat de keeper gewoon niet kon reageren, recht in de kruissing. Ik stond eerlijk met mn mond open toen. Niet door de kracht ofzo maar door hoe snel hij kan uithalen nadat hij de bal aannam met dezelfde been

9 mei 2020 om 13:14

Messi heeft alleen nog geen omhaal gescoord als ik het goed heb. Verder zowat alles

9 mei 2020 om 13:19

Okee 3x fragment bekeken en hij is gewoon in beweging, dus complete onzin wat je zegt.Dit is een goal uit stand:Ronaldinho Amazing Goal vs ChelseaOn: met Balotelli in je team speel je gewoon met 1 man minder. Een zwaar overschatte speler die te veel geld heeft verdiend op jonge leeftijd.

9 mei 2020 om 13:58

@glory What about Ronaldo vs Porto 2009 of Ronaldo vs Juve 2018?

9 mei 2020 om 14:06

Was een geintje. Het zegt natuurlijk niks dat iemand een goal heeft gemaakt die Messi nog niet heeft gemaakt. Dat heb ik namelijk ook.

9 mei 2020 om 14:16

@maurootje Wat een waanzinnige goal tegen Bologna, dat allereerst. Maar... EK 2012 was toch vooral het toernooi van Pirlo.

9 mei 2020 om 12:34

Tja, zo kan je nog wel 100 spelers opnoemen die wel eens dingen gedaan hebben die Messi nooit heeft gedaan, ik heb bijvoorbeeld Pa-Modou Kah ook wel eens een ongelooflijke goal zien maken. Balotelli en Messi in één adem noemen kan gewoon niet. Balotelli heeft uiteindelijk vrijwel niets van zijn carrière gebakken en zal vrijwel alleen herinnert worden om belachelijke incidenten buiten het veld. Jammer, want talent had hij zeker, alleen niet het vermogen dat talent volledig te benutten.

9 mei 2020 om 12:57

@marco, alleen is Balotelli in tegensteling tot Pa-Modou Kah wel golden Boy award gewonnen, zijn land hoogs persoonlijk naar de finale getilt in 2012, en al met al hele mooie dingen laten zien op het veld. het laten we eerlijk zijn. hij heeft niet voor niets bij de grotere clubs op aarde gespeeld als in een Milan,inter,liverpool gespeeld. en niet puur omdat het zo'n lieve jongen is... ik vergelijk hem nergens met Messi, maar hij heeft vaker wel wat laten zien wat Messi (nog niet) gedaan heeft. en al met al dat bovengenoemde is wel toch veelzeggend. Balotelli is 1 van de getalenteerdste personen op aarde. En daar zal ik altijd bij blijven

9 mei 2020 om 13:30

Nee dat was hij niet. Waren genoeg spelers die ook niet voor de sport leefden maar als nog de beste waren. Maradona speelde met coke op, Romario deed nooit wat op trainingen, een Ronaldinho / R9 op 50% waren nog steeds absolute toppers. Balotelli deed soms een leuke actie maar is nooit absolute wereldrop geweest. Geen enkele periode.

9 mei 2020 om 14:02

@elphenomeno Op het EK 2012 was hij wereldklasse, kan je niet ontkennen. Schoot persoonlijk Italië naar de finale met 2 goals tegen Duitsland en ik heb niks met Italië of Balotelli. Voor de rest van zijn carrière heeft hij dat niveau niet meer weten te bereiken.

9 mei 2020 om 18:56

Ja maar niet een geheel seizoen, maar een heel toernooi alleen.

9 mei 2020 om 12:55

Tja Freddy Adu was in zijn jonge jaren zelfs beter dan Pele.

9 mei 2020 om 13:10

Hahahahaha, wat een hype was freddy adu zeg. Het leek wel de second coming.

9 mei 2020 om 13:27

Klopt komt omdat hij op zijn 14de al zijn debuut maakte en ook nog eens in de VS. 1+1=2.

9 mei 2020 om 13:31

Dingen gedaan die Messi tot de dag vandaag niet heeft gedaan?? Waar heb je t over man? Mag de veters biet eens strikken van Messi...naar wat kijk jij? Ongelofelijk dit.

9 mei 2020 om 14:19

Beetje vergelijkbaar met Quaresma en Ronaldo. Ronaldo heeft zelf meermaals aangegeven dat Quaresma meer getalenteerd is dan hij, maar in topvoetbal speelt werkethos en discipline nou eenmaal ook een grote rol.

9 mei 2020 om 15:21

Heb Messi nog nooit een scorpion kick goal als die van Giroud zien maken. Conclusie ; Giroud heeft meer talent

9 mei 2020 om 17:43

De vergelijking met Messi is gewoon scheef. Iedereen die langer is en een sterker schot heeft dan Messi heeft wel eens een goal gemaakt die Messi niet heeft gemaakt.Zo heeft Messi ook tig goals gemaakt die Balotelli nooit zou kunnen maken. Messi heeft gewoon meer talent en een andere stijl.

Felipe Melo, mijn minst favoriete voetballer aller tijden. En dat is nog zacht uitgedrukt. Ik denk dat alle Fener en Besiktas supporters dat wel kunnen beamen. Wel één van de betere defensieve middenvelders die de Super Lig heeft gekend de afgelopen jaren, echt een pitbull op het middenveld. Nog steeds gigantisch populair bij de achterban van Galatasaray.

Juist vanwege zijn karakter is Melo succesvol geworden in Turkije, om de een of andere reden. Scoorde met zijn heilige delen tegen Fener, scoorde bijna elke wedstrijd tegen Besiktas. Kreeg zelden rood, en als hij rood kreeg, probeerde hij altijd zijn directe tegenstander ook rood aan te smeren om de rekening nog even te vereffen. De meest succesvolle Braziliaanse voetballer ooit in Turkije, en dat terwijl hij toch niet zo lang bij Gala heeft gespeeld. Is ook de beste middenvelder die ik ooit heb gezien bij Gala, al ben ik wel wat jonger. Vraag me ook echt af soms wat er zou gebeuren als hij nou niet naar Inter was gegaan dat jaar, je merkte meteen zijn afwezigheid. Gelukkig is Lemina dit jaar een meer dan waardige vervanger gebleken. Voor de liefhebbers: zoek Felipe Melo - Emre Belozoglu eens op op Youtube, daarna Felipe Melo - Ramon Motta. Heerlijk man.

9 mei 2020 om 12:44

Nou als hij de meest succes volle Braziliaanse voetballer in Turkije is geweest hebben er heel weinig goede Brazilianen gevoetbald in Turkije of ze waren gewoon allemaal slecht, dat kan natuurlijk ook. Maar Melo is alles behalve een goede voetballer.

9 mei 2020 om 13:42

Nick, het is belangrijk om de definitie te weten van succesvol, dat betekent glansrijk. Hij is de Braziliaan die de meeste prijzen heeft gewonnen in Turkije, niet de beste Braziliaan. Er hebben spelers als Alex de Souza, Roberto Carlos, Deivid de Souza en Claudio Taffarel gespeeld in Turkije. Begrijpend lezen.

9 mei 2020 om 13:44

Nick_10, ligt eraan wat hij bedoelt met succesvol. Als je kijkt naar het aantal gewonnen prijzen in Turkije, kan die stelling best wel kloppen ja (6 prijzen gewonnen in 4 seizoenen). Dat is evenveel als Alex, die jarenlang bij Fener heeft gespeeld. Als we het hebben over voetballende kwaliteiten, is die stelling zeer discutabel inderdaad.

9 mei 2020 om 13:51

Prima jongen. Hij zal wel erg succesvol geweest zijn. Maar je geeft ook aan dat hij de beste middenvelder is die je ooit hebt zien spelen bij gala. Dan zeg ik nogmaals dat ik dat apart vind want het is gewoon geen goede voetballer. Maar misschien volg je gala nog niet zo lang. Alex de souza noem je, nou dat is een goede voetballer. Melo is een harde werken die rond rent op het veld en iedereen probeert te naaien en te schoppen. Niks speciaals aan de gozer.

9 mei 2020 om 15:03

Nick, Melo was echt een goeie voetballer hoor. Zeker niet zo goed als Alex of van het niveau Juve maar speelde altijd sterk voor Galatasaray. Deed echt veel meer dan 'iedereen te proberen te naaien en te schoppen'. Daar doe je hem echt te kort mee. Maar een klootzak dat was hij zeker wel. Hij houdt van Galatasaray en wij houden van hem. We zullen dan waarschijnlijk de enige voetbalfans ter wereld zijn die hem een warm hart toedragen maar so be it.

9 mei 2020 om 13:47

FlackoGS, Suat Kaya en Emre Belözoglu waren beiden veel beter dan Felipe Melo. Maar goed, nu heb ik het over ongeveer 20 jaar geleden.

9 mei 2020 om 14:25

Cimbom, die 2 heb ik helaas niet live kunnen zien spelen, verder geloof ik dat wel hoor.

9 mei 2020 om 15:08

Sneijder was toch ook gewoon beter dan Melo. Moeilijk te vergelijken omdat ze niet op dezelfde positie spelen maar als je hebt over de beste 'middenvelder' die je bij Galatasaray gezien hebt, dan kies je toch voor Sneijder en niet voor Melo? Dat doe ik tenminste.

Wel harde woorden van Chiellini. Balotelli had zeker wel talent en potentie om 1 van de beste spitsen ter wereld te worden. Maar goed, hij is uiteindelijk niet 1 van de besten geworden. Toch verwacht ik wel wat meer sympathie van Chiellini, want hij lijkt me wel een slimme en sympathieke man met zijn afgeronde masteropleiding. Misschien heeft het toch een beetje te maken met zijn “sportieve” haat jegens Inter, aangezien Balotelli uit de jeugd van Inter komt en toen mensen inderdaad zeiden dat hij 1 van de besten kon worden. Ook Felipe Melo heeft een verleden bij Inter en heeft meerdere keren gezegd dat hij veel van Inter houdt (ook na zijn vertrek). Zo blijf ik het toch vreemd vinden dat voetballers zo snel een biografie uitbrengen, had beter verwacht van Chiellini. Maar goed zijn gevoel voor haat jegens Inter is een wederzijds gevoel😉

9 mei 2020 om 13:13

Ik denk dat Chiellini juist inziet en doorheeft hoe belangrijk het mentale aspect en collegialiteit zijn. Hij geeft hier aan dat Melo en Mario zoveel met zichzelf bezig waren dat het op de hele selectie afstraalt. Volgens mij hoor je dan niet thuis binnen de teamsport, ik snap wel dat hij zich daarover op kan winden.

9 mei 2020 om 13:30

Ja dat is zijn punt uiteindelijk inderdaad. Iets wat de meeste kenners in het voetbal wel weten. Vooralsnog blijven het harde woorden richting Balotelli en Felipe Melo, terwijl ik Melo wel een teamspeler vond. Het probleem bij hem was dat hij een temperamentje heeft, maar dat hebben meerdere voetballers wel. Lautaro kreeg dit seizoen nog een rode kaart door te protesteren tegen de scheidsrechter. Ramos.. daar hoef ik geen eens een voorbeeld voor te geven. Materazzi idem dito. Balotelli heeft duidelijk moeite om zich volwassen op te stellen. Ook let de voetbalwereld enorm veel op Balotelli, waardoor hij het gevoel krijgt dat het altijd om hem draait (Why always me?). Daarom zeg ik ook dat ik beter had verwacht van Chiellini, want hij volgt de media nu met zijn woorden. Dit zal Balotelli natuurlijk niet helpen. Chiellini had iets meer sympathie kunnen tonen door het element teamsport anders te benadrukken (een ander voorbeeld had hij kunnen geven).

9 mei 2020 om 13:40

Een temperament hebben is niet per se een probleem, tuurlijk de spelers die je noemt benadelen wel eens hun team. Maar Melo en Balotelli doen dat blijkbaar ook op trainingen en met teamgenoten, zoiets zul je Ramos niet snel zien doen. Ik vind het wel lekker dat een Chiellini het niet stilzwijgend afkeurt maar uitspreekt: dit gedrag wordt te vaak geaccepteerd, Balotelli wordt zelfs een baas genoemd door mensen.

9 mei 2020 om 14:09

Op Youtube kan je een filmpje zien waarop Ramos tijdens training boos is op een jeugdspeler van Real. Hij trapt hem zelfs volgens mij. Ramos heeft ook een reputatie van een baas en smeerlap, net als Melo. Het verschil is dat Ramos veel beter kan voetballen, waardoor je hem moeilijk kan beledigen. Als Melo slecht speelt, geven 8 van de 10 mensen zijn mentaliteit de schuld. Overigens is het Bad Boy imago onlosmakelijk verbonden aan het woordje “baas”. Dus of Chiellini hier nou wat van zegt of zwijgt, zal niks veranderen qua acceptatie van Balotelli’s gedrag. Nogmaals ik verwacht meer van de (ex)aanvoerder van Juve en met name Italië op het gebied van sympathie tonen. Hij hoort een Italiaans international te steunen en niet de grond in te boren om alleen z’n biografie te verkopen.

Wat doet Chielini nou raar als de grote professor. Dankzij Balotelli kwam Italie in de EK finale. Wat was hij goed tegen Duitsland.

Het enige wat het biografie van een voetballer maar een klein beetje interessant maakt is als ze een collega de grond in boren. Echt waar het verbaast me enorm dat mensen het lezen. Ik lees liever het belasting boek dan dat ik lees welke ploeggenoot voetballer X wel goed vond of niet. En meestal overdrijven ze zwaar om het boek te verkopen. Beetje interessant doen door een ex collega voor de bus te gooien.

9 mei 2020 om 15:08

Het zijn er tegenwoordig wel héél veel inderdaad. Heb ooit de biografie van Andy van der Meijde gelezen, die vond ik dan wel de moeite waard omdat het verhaalt over de keerzijde van succes. Die van Zlatan is vermakelijk mits je tegen 300 pagina’s aan narcisme kan.

Hahaha Chiellini is natuurlijk de voorbeeldprof!!! Ik heb Felipe Melo rare dingen zien doen, maar Chiellini is een viespeuk pur sang, heb hem meerdere doodschoppen uit zien delen!

Ongelofelijk dat die twee kneuzen ook het intershirt hebben aangehad. Balotelli was talentvol maar heeft echt heel weinig nuttigs gedaan met zijn talent en moet het nu doen met een team van een veel lager kaliber dan 5-10 jaren terug. Felipo Melo was gewoon zo'n speler waar je als team zijnde heel weinig aan had. Kon voetballend heel weinig en pakte bij Inter heel veel kaarten ook. Gelukkig is hij niet lang bij ons gebleven. De frustratie van Chiellini omtrent deze twee spelers kan ik dan ook begrijpen, want het lijken mij beide moeilijke spelers om mee samen te werken. Balotelli kent het woord respect ook amper trouwens, want voor het intershirt was zijn respect echt nul na de wedstrijd tegen Barca in 2010.

9 mei 2020 om 17:39

Dat is ook weer wat overdreven. Ik heb in de voorbije jaren genoeg spelers in een Inter-shirt gezien die zowel slechter waren als minder talent hadden dan deze twee. Ik heb ook werkelijk niets met beide spelers, maar uiteindelijk zijn dit wel het kaliber spelers die je bij Internazionale zou verwachten.

9 mei 2020 om 18:32

Nou Felipe Melo was gewoon zwaar onder de maat hoor. Heeft echt amper goede wedstrijden gespeeld voor Inter. Kan mij in zijn seizoenen ook amper een middenvelder opnoemen die slechter was dan hij. Dat je het bij (met alle respect) Galatasaray goed doet die in een veel zwakker competitie speelt, maakt niet dat je het kaliber van Inter nastreeft.balotelli had zoveel meer kunnen bereiken als hij zich gewoon volledig zou focussen op voetbal en geen idioterie zou uithalen. Het feit dat hij bij Brescia (een degradatiekandidaat) nu zit, zegt meer dan genoeg.

9 mei 2020 om 20:54

Felipe Melo is zo goed als de ploeg waarin hij speelt. Hij is gewoon een klassieke en harde defensieve middenvelder die de boel opruimt. Daar hoef je aan de bal sowieso nooit veel van te verwachten. Verder vind ik de term "met alle respect" in dit geval nogal denigrerend overkomen, want Inter heeft toch wel wat jaren achter zich waarin het kwalitatief niet eens zoveel beter was, als het dat al was. Leuk dat ze nu door de centen van 1 of andere miljardair weer relevant zijn, maar Inter was nou ook niet bijzonder relevant in de afgelopen pakweg 8 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan5318
3.Juventus4928
4.Atalanta4928
5.AS Roma4712
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller2120
A. RabiotMiddenvelder201
F. BernardeschiAanvaller200
F. ChiesaAanvaller196
MorataAanvaller195
W. SzczęsnyKeeper190
L. BonucciVerdediger182
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

184 fans
Verdediger, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 8 0 2 0
2019/2020 Juventus 4 1 0 0
2018/2019 Juventus 25 1 3 0
2017/2018 Juventus 26 0 2 0
2016/2017 Juventus 21 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Juventus boekt na domper voor Matthijs de Ligt eenvoudige overwinning

Juventus heeft dinsdagavond eenvoudig gewonnen van Spezia. La Vecchia Signora had geen kind aan de nummer zestien van de Serie A, dat drie doelpunten om de oren kreeg: 3-0. Cristiano Ronaldo...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren