Verbeek laat contract ontbinden: ‘Ik moet de kost verdienen voor mijn gezin’

Donderdag, 30 april 2020 om 06:52Chris Meijer • Laatste update: 08:21

Gertjan Verbeek stond sinds afgelopen zomer aan het roer bij Adelaide United en zijn contract liep eigenlijk nog tot medio 2021. Aan het avontuur in Australië is voor de 57-jarige oefenmeester door de uitbraak van het coronavirus abrupt een einde gekomen. In het televisieprogramma Op1 laat Verbeek weten dat hij zijn tweede contractjaar in Adelaide heeft opgezegd.

“We hadden het ontzettend naar ons zin en ik was blij dat mijn vrouw en kleine zich goed hadden aangepast. Die kleine praat nu beter Engels dan Nederlands. We hebben een ontzettend leuke tijd gehad, naast het werk bij de club. Ondanks de competitie, met al zijn rariteiten. Het is vreemd: 27 wedstrijden, 11 clubs, hoe alles georganiseerd is, dat je afstanden moet vliegen. Het zijn uitdagingen die je in Nederland niet hebt en het is jammer dat het zo eindigt”, verzucht Verbeek, die eerder voor onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en FC Twente werkte.

Verbeek won met Adelaide United het Australische bekertoernooi, dat voorafgaand aan het seizoen wordt afgewerkt. In de A-League bezette zijn ploeg de zevende plaats, maar was er nog uitzicht op plaatsing voor de play-offs om het kampioenschap. “We hebben leuke wedstrijden gespeeld, heel veel jonge jongens laten debuteren. Zelfs een jongen van vijftien jaar, de jongste ooit in de A-League. Het zag er veelbelovend uit en we dachten er over om een tweede, of zelfs een derde, jaar er aan vast te knopen om dit uit te bouwen.”

Het zou in theorie nog mogelijk zijn dat Verbeek nog terugkeert voor de laatste vijf wedstrijden van het seizoen, mits die gespeeld worden. “Dan moet ik terugvliegen en financieel gecompenseerd worden. Mijn tweede contractjaar heb ik opgezegd. De vooruitzichten zijn heel onzeker en de financiële situatie van de club is niet zo goed. Daar komt bij dat ik de kost moet verdienen voor mijn gezin en dat kan hier beter dan in Adelaide. Ze kunnen me geen enkele garantie geven of er volgend seizoen weer voetbal is. Ik kijk nu wat er op mijn pad komt en of ik her en der wat hand- en spandiensten kan verlenen.”


Poll

Logisch besluit?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door migi)

Ik zou het bijzonder vinden als er nog een club aan hem begint. Hij wordt namelijk heel vaak weggestuurd omdat ie iedereen tegen zich in het harnas jaagt en zich overal mee bemoeit. Op den duur compenseren zijn resultaten die vaak nog wel redelijk zijn, het gedrag van hem niet meer en wordt ie weggestuurd. Hij is er meerdere keren op gewezen en doet niks met die feedback. Waarom zou je er als club nog aan gaan beginnen?

30 april 2020 om 08:33

Daar zijn meer trainers van. Ene Louis van G is ook best dominant.... Maar heeft het goed gedaan bij Heracles Heerenveen en AZ. Er moet gewoon een sterke organisatie om hem heen staan, en bij veel clubs was dat niet echt het geval, behalve bij de clubs waar hij gepresteerd heeft. Aan deze exit kon hij niet zoveel doen.

30 april 2020 om 10:15

Ene Louis van Gaal heeft veel prijzen geworden zowel nationaal als internationaal. Verbeek is niet verder gekomen dan een KNVB-beker. Zowel bij Heerenveen als AZ is ie weggestuurd (contract niet verlengd) omdat ze hem niet meer konden uitstaan. Bij AZ zelfs nadat hij van PSV had gewonnen en het seizoen net begonnen was en hij net 4 maanden eerder de KNVB-beker gewonnen had. Bij AZ stond die sterke organisatie dus gewoon om hem heen en ook daar is hij vanwege zijn gedrag en bemoeienis in de problemen gekomen. Daarin is hij niks veranderd. Zijn vertrek in Australie kon hij niks aan doen. Maar aan zijn vertrek bij Heerenveen, Feyenoord, AZ, FC Nurnberg, VFL Bochum en FC Twente was hij wel zelf de oorzaak van het vertrek.

30 april 2020 om 09:08

Hangt denk ik van het soort club af. Een club met een kleine organisatie zou hij het wel eens goed kunnen doen. Hij heeft graag veel touwtjes in handen, en dat kan dan ook.

Wat een onzin. Jaren financieel goed geboerd als trainer. Zal toch wel gemiddeld half miljoen per jaar hebben gepakt plus nog wat ontslagpremies. Het is ook niet zo’n persoon dat alles uitgeeft aan luxe en andere statusbewuste snuisterijen. Moet dan toch wel genoeg buffer hebben om nu te moeten roepen dat hij werk moet hebben omdat er anders geen brood op de plank meer kan zijn. Ik denk het eerder is dat hij zich te goed voelt voor dat niveau en er zo op een wat chiquere manier onderuit kan muizen.

30 april 2020 om 09:00

Dus hij moet nu in een financieel erg onzekere tijd maar al zijn reserves en het gespaarde geld voor zijn kinderen en kleinkinderen opmaken? Daarnaast is hij inderdaad niet het type die met sportauto's of dure horloges indruk wil maken maar ik vernam dat hij boerderij(en) heeft en je moet echt niet onderschatten wat een mooi stuk grond kost. De aanname die jij doet dat hij zat geld op de bank heeft slaat dus nergens op. Meer onzin in jouw reactie dan in de keuze van Gertjan dus..

30 april 2020 om 09:16

Vind dat jullie beide een beetje gelijk hebben. Natuurlijk zal Verbeek genoeg reserves hebben, maar dat neemt niet weg dat je 'gewoon' je salaris wilt ontvangen. Anderzijds denk ik: niet zo piepen Gertjan, er zijn mensen die het (veel) slechter hebben en die hoor je ook niet.

30 april 2020 om 09:41

Ik vind het verre van chique. Verbeek loopt alleen maar te janken over geld in de media. Ja hij hoort salaris te ontvangen in ruil voor zijn diensten. Maar Verbeek doet nu - en in vorige interview - alsof hij de bijstand in kan.

30 april 2020 om 09:55

Hij heeft zijn contract laten ontbinden? Dan krijg je geen oprotpremie ofzo maar neem je gewoon op een normale manier afscheid van elkaar. Ook weer een salaris minder voor de club om zich zorgen over te maken?

30 april 2020 om 10:21

Ik denk dat oprecht dat je niet zo goed snapt hoe het werkt wat betreft financiën. Verbeek zit in een positie waarin hij gewoon moet werken. Hij moet een deel van zijn eigen pensioen opbrengen, heeft gewoon kosten als hypotheek, vermogensbelasting en alle kosten voor zijn gezin. Zijn vriendin is meegegaan naar de andere kant van de wereld en zal daar niet plots een baan hebben. Jullie kennen zelf toch ook wel iemand die drie ton per jaar verdient en toch altijd hard werkt? Probeer je voor te stellen wat diegene nou overhoudt en wat voor kosten er gewoon zijn. Voor kinderen is het niet gek om te denken dat voetballers oneindig veel geld hebben, maar het valt me tegen dat veel volwassenen het niet snappen.

30 april 2020 om 10:36

@J0rnnn deze man moet gewoon de kost verdienen en is daar open in. Je hebt het over chique, maar je schrijft niet over de chique actie van zijn werkgever; een expat gewoon plots niet meer uitbetalen. Zit je dan zonder inkomen in Australië, waar je wel kosten maakt en een gezin moet onderhouden. Als mijn werkgever mij vanaf maandag niet meer betaald dan hoor je mij maanden praten over de situatie.

30 april 2020 om 09:19

@Udovic...... Jij doet aannames over iemand z’n financiële situatie. Dat moet je nooit doen. Jij hebt geen idee hoe hij geboerd heeft. Jij hebt geen idee wat zijn kosten zijn geweest de afgelopen jaren. Zeg dan ook niks.

30 april 2020 om 09:42

Dan is ook waar. Misschien gaat alles wel op aan gokken. Maar waarom moet hij zo roeptoeteren in de media? Los het op met je club en vervolg je eigen pad.

30 april 2020 om 10:12

Ik haal er meer uit dat ze bij Adelaide niet eens weten of er volgend seizoen gevoetbald kan worden. Verbeek zal zeker wat spaarcenten hebben, maar potentieel anderhalf jaar lang niet betaald krijgen zal hij vanzelfsprekend niet zien zitten. Als daar ook nog bijkomt dat hij in die periode geen ander werk kan aannemen omdat hij in Australië onder contract staat kan ik me goed voorstellen dat hij het laat ontbinden.

Verwacht dat Verbeek echt wel een poosje kan teren op zijn spaarcenten, alleen om gratis te gaan werken voor een club, die zo rigoureus stopt met betalen en meteen haar spelers en staf moet laten vallen gaat ook wat ver. Tijd geleden gaf Verbeek al aan dat alle salarissen waren stopgezet, hij voorzag voor zichzelf geen probleem echter zijn er zat mensen bij de club die de inkomsten keihard nodig hebben. Misschien is het dan ook beter om als grootverdiener nu de stekker er uit te trekken, financieel ook voor de club wanneer zij er niet zo best voor staan.

Ik waardeer de eerlijkheid van Gertjan Verbeek, maar ik vind zijn uitspraken ook niet heel handig in deze tijd. Door de coronacrisis ligt het halve land plat en staan er vele banen op de tocht, banen van mensen die in 99 van de gevallen geen baan hebben waarbij je tonnen per jaar verdient en dus ook een gezonde financiã«le buffer kunt opbouwen. Dan is het toch niet handig om als goedbetaalde voetbaltrainer Gertjan Verbeek op tv te klagen over dat je opstapt omdat er brood op de plank moet komen. En dan lees ik hierboven een reactie waarin wordt gesuggereerd dat Gertjan Verbeek boerderijen (meervoud)in zijn bezit heeft. Nou, mooi toch?! Dan heeft de beste man vastgoed waar hij huur over ontvangt, of vastgoed dat hij kan verkopen als daar noodzaak toe is. De gemiddelde Nederlander zou een moord doen om in die luxepositie te zitten in dit soort tijden!nogmaals: het betekent niet dat ik de keuze niet begrijp of de eerlijkheid van Gertjan Verbeek niet waardeer, ik vind alleen wel dat hij zijn woorden wat meer zorgvuldig had mogen uitkiezen. Deze uitspraak van hem kruipt aardig aan tegen dat nieuwsartikel waarin Linda de Mol zielig doet omdat door social distancing haar huishoudster niet mag komen poetsen en zij nu dus zelf met de stofzuiger door het huis moet rennen. Dan denk ik, kom op! Ik snap dat het vervelend is als je je gewende luxe opzij moet zetten of je spaargeld moet aanspreken om wat te overbruggen, maar ga dat nou niet in de media roepen als praktisch heel Nederland weet dat je altijd goed geboerd hebt.

30 april 2020 om 10:00

Als je hypotheken hebt lopen en er plotseling 0,0 geld meer binnenkomt dan gaat dat spaargeld hard kan ik je vertellen. Waar hij goed geboerd heeft zijn zijn maandelijkse vaste kosten ook vast een stuk hoger geworden. Hij krijgt op het moment helemaal niks meer he? Dat is wat anders dan alle voetballers die een gedeelte van hun salaris inleveren. Jullie geven nu af op iemand die zijn contract laat ontbinden en dus met wederzijds goedkeuren opstapt. Onbegrijpelijk in mijn ogen.

Tja.. het is een stuk minder schnabbelen aan de andere kant van de wereld. Wederom geen contract uitzitten, maar er is zo te zien verbetering zichtbaar: dit keer is hij niet weggestuurd maar koos hij eieren voor z'n geld.

"die kleine praat nu beter Engels dan Nederlands" Ja, logisch met zo'n vader, hij spreekt beter Engels Gert Jan.wel logische keuze verder.

30 april 2020 om 10:55

Wat is er precies mis met het Nederlands van Verbeek dan? Voor zover ik weet praat hij ( weliswaar met een accent) prima Nederlands toch?

30 april 2020 om 13:15

Praten en spreken is niet per se inwisselbaar. Hij spreekt Nederlands wil zeggen dat hij de Nederlandse taal machtig is, of dat hij op het moment Nederlands aan het spreken is.hij praat Nederlands will alleen dat laatste zeggen.ik ben een taalnazi en stom, sorry.

30 april 2020 om 13:49

True. Grappig dat jij dan als taalnazi de zin "wel logische keuze verder" gebruikt, wat nou ook niet direct netjes schrijftaal is. Als ik een taalnazi zou zijn, zou ik mezelf er ook niet op laten pakken. Maar goed, dat is dan mijn ding weer, waarschijnlijk.

30 april 2020 om 15:52

Ja klopt, dat is zelfs niet eens een zin, daarvoor mist het een paar zinsdelen. Je moet toch wat heh met die lockdown. Wel goed gesprek zo als Michiels onder elkaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Adelaide United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: A-League
SpelersPositieW
R. KittoMiddenvelder90
S. MaukMiddenvelder92
C. GoodwinAanvaller95
B. OliveiraMiddenvelder80
IsaíasMiddenvelder80
J. CavalloMiddenvelder70
L. D'ArrigoMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Adelaide United.

116 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren