‘Champions League-fiasco’ maakt voorzitter Getafe ‘echt woedend’

Vrijdag, 17 april 2020 om 12:49Rian Rosendaal • Laatste update: 13:43

Onder meer Marca wist donderdag te melden dat de Spaanse voetbalbond een noodscenario heeft uitgewerkt, mocht het seizoen in LaLiga definitief niet worden afgemaakt. De plannen zijn slecht nieuws voor nummer vijf Getafe, dat in punten gelijk staat met nummer vier Real Sociedad (46). De ploeg van trainer Jose Bordalás won eerder dit seizoen met 2-1 van Sociedad, maar de reglementen schrijven voor dat het onderlinge resultaat alleen telt als beide ploegen elkaar tweemaal hebben ontmoet. Vanwege de coronacrisis is dat niet het geval, waardoor Getafe naast een Champions League-ticket grijpt. Voorzitter Ángel Torres is des duivels.

"Niemand begrijpt wat de RFEF (de Spaanse voetbalbond, red.) doet, omdat niemand om hun mening gevraagd heeft", verklaart Torres in een interview met El Transistor. "Het doelsaldo moet als eerste doorslaggevend zijn als twee ploegen op hetzelfde aantal punten eindigen. En daarmee zijn we Sociedad voorbijgestreefd." Zowel Getafe (37-25) als Sociedad (45-33) had bij de stillegging vanwege de coronacrisis een doelsaldo van +12. Op basis van het gemaakte aantal doelpunten behoudt Sociedad de vierde plaats en het bijbehorende Champions League-ticket, zo klinkt het in verschillende Spaanse media.

Torres vindt het onbegrijpelijk dat de RFEF op de stoel van de UEFA gaat zitten en zelf al een beslissing lijkt te hebben genomen wat betreft het restant van deze jaargang. "De UEFA heeft er zelf op aangedrongen om de competities af te maken", aldus de verbaasde voorzitter van Getafe. "De RFEF trekt nu iets uit zijn verband waar werkelijk niemand om heeft gevraagd. Ik hoop dat LaLiga (de organisator van de Spaanse competitie, red.) hier werkt van gaat maken. De UEFA stelt grote toernooien en interlands uit zodat de competities afgemaakt kunnen worden en dan komt de bond opeens met dit aanzetten. De RFEF gaat hier helemaal niet over."

"Je moet weten waar je over praat als je met belangrijke zaken bezig bent", vervolgt de verontwaardigde Torres zijn relaas. "Ik ben niet boos, maar ik doe er wel alles aan om de belangen van Getafe te behartigen. Wij zijn een bescheiden club. Niemand hoeft mij iets uit te leggen over het Spaanse voetbal. Ik ben echt woedend!", zo besluit de preses van Getafe, in de tweede ronde van de Europa League nog te sterk voor Ajax.


Poll

Ben jij het eens met Ángel Torres?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Ik heb dit nu al een paar keer gehoord, maar ik snap het niet helemaal. Wat is nu de reden dan dat Sociedad boven Getafe komt, ondanks al die ‘voordelen’ die Getafe had?

17 april 2020 om 13:11

Voorzitter roept dat ze in doelsaldo Sociedad voorbij zijn maar dat klopt dus niet, is gelijk. Dan zal daarna doelpunten voor, doorslaggevend zijn. En dat is in het voordeel van Sociedad.

17 april 2020 om 13:36

Daarnaast hebben ze ook meer wedstrijden gewonnen.

17 april 2020 om 13:13

4. Sociedad 27 14 4 9 46 45-33 5. Getafe 27 13 7 7 46 37-25 Sociedad heeft een wedstrijd meer gewonnen, daar zal het hem in zitten.

17 april 2020 om 13:20

Daarnaast heef Sociedad meer doelpunten voor en zal het waarschijnlijk hoger staan in het fair play klassement.aangezien de return wedstrijd nog niet gespeeld is kan je ook niets met onderling resultaat. Dus in mijn optiek is er geen enkele reden om Getafe boven Sociedad te plaatsen.

17 april 2020 om 13:27

Heb het even opgezocht en je hebt inderdaad gelijk, wanneer nog niet beide wedstrijden gespeeld zijn wordt er eerst gekeken naar het doelsaldo, wanneer dit gelijk is wordt overgegaan naar de meeste goals voor. Daarna komt pas een fair play regeling met wat regels waar ik toch even om moest lachen.

17 april 2020 om 13:39

Haha dat is toch prachtig, dat het op fairplay aan zou gaan komen. Een grotere vorm van karma bestaat er niet. Oh wat hoop ik dat Getafe niet de CL ingaat. Dat theater is prima in de EL, daar kijkt toch geen hond naar. Maar je moet er toch niet aan denken dat Manchester City tegen dit soort duikelaars moet voetballen. Heerlijk dit.

17 april 2020 om 18:12

Real Sociedad heeft meer doelpunten voor jammer genoeg. Zou het absoluut prachtig vinden als het op fair play aankwam

17 april 2020 om 13:20

In de spaanse competitie is het onderling resultaat belangrijker bij een gelijk aantal punten. Getafe heeft van Sociedad gewonnen. Alleen die regel wordt pas toegepast zodra beide wedstrijden gespeeld zijn en Sociedad moet nog een keer tegen Getafe.

Juist hierom zou het schrappen van de Europa League en Champions League van volgend seizoen (2020/21 dus) het beste zijn. Dan hoef je niet al in juni te beginnen met voorrondes van Europa League en Champions League en heb je geen discussies en onenigheid over welke clubs er wel of geen Europese tickets krijgen bij stopzetten of nietig verklaren van nationale competities, zoals o.a. nu het geval is bij Getafe en Sociedad in La Liga. Ook heb je dan mooi alle ruimte om in 2021 het huidige Europese seizoen af te ronden en dat kan dan ook nog eens waarschijnlijk met publiek, omdat er begin 2021 een vaccin verwacht wordt en er mogelijk de gehele kalender jaar 2020 alleen zonder publiek gevoetbald mag worden.

17 april 2020 om 13:26

Ok, spring jij even bij om de miljarden gemiste inkomsten hierdoor even te compenseren?

17 april 2020 om 13:31

Zoveel miljoenen of miljarden mist de Uefa niet bij schrappen van Champions League en Europa League 2020/21, omdat het grootste gedeelte van de inkomsten uit sponsoren, tv geld, marketing, noem het maar op, naar de clubs gaan en niet naar Uefa (i.v.m. prijzengelden). De Uefa houdt zelf weinig netto over aan inkomsten van Europees voetbal, waardoor het verlies voor Uefa zelf beperkt blijft. Het grootste voordeel van schrappen 2020/21, is dus ook dat de Uefa geen prijzengelden hoeft uit te keren aan clubs. Ze zijn als bond dus ook veel minder uitgaves kwijt, waardoor het verlies geminimaliseerd wordt.

17 april 2020 om 13:37

@zermatt Wat dacht je van de topclubs die miljoenen mislopen die elk jaar CL spelen. Dat de uefa eventueel geld misloopt kan me dan weer geen reed schelen.

17 april 2020 om 13:43

Dat die topclubs geld mislopen kan me ook niet veel schelen, de clubs daar onder middenmoot en die tegen degradatie strijden.

17 april 2020 om 13:48

Dat die topclubs miljoenen mislopen kan me dan juist weer geen reet schelen. Laat ze de broekriem maar eens aantrekken. Niet meer honderden miljoenen uitgeven aan een speler, salarissen die echt ongekend hoog zijn. Beetje normalisering kan geen kwaad.

17 april 2020 om 13:58

@lacazette, de meeste clubs in Europa die CL of EL spelen, nemen de inkomsten van Europees voetbal helemaal niet mee in begroting. Dit zien ze vaak als bonus inkomsten. Enkel Barcelona, Real Madrid, PSG en Bayern Munchen zullen misschien op CL niveau begroten, maar verder echt geen enkele club. Zeker deze topclubs kunnen gemakkelijk een stootje hebben. De minder grote clubs als: Chelsea, Ajax, Lyon, Sevilla, Dortmund, Napoli, noem het allemaal maar op, begroten echt niet op CL of EL niveau hoor. Als er een of twee competities zijn waar de minste klappen vallen met het schrappen, is het de CL en EL wel, omdat er nauwelijks clubs zijn die daarop hun jaar begroting op samenstellen.

17 april 2020 om 15:20

Ajax houdt bij het opstellen van de begroting wel degelijk rekening met inkomsten uit de CL. Al twee seizoenen lang. Van der Sar heeft dat recentelijk nog bevestig in een interview. Lijkt me niet dat een directeur van een beursgenoteerd bedrijf dat soort dingen openlijk mag roepen, als dat niet zou kloppen. Dat zou beursfraude kunnen zijn. Daarnaast is Chelsea een ander verhaal, omdat die een eigenaar hebben die operationele verliezen (in het geval Chelsea naar conservatieve schatting 35-50 miljoen) gewoon uit eigen zak kan bijbetalen. Dortmund en Napoli hebben daarnaast ook huishoudens die gebaseerd zijn op de tientallen miljoenen die deze clubs jaarlijks via de CL ontvangen. Dus het missen van die inkomsten is voor die clubs helemaal niet een kwestie van extraatjes missen, zeker voor je cashflow positie (iets dat momenteel financieel een veel groter probleem is dan je balanspoitie) is het rampzalig.

17 april 2020 om 16:12

@ Corkersten Het Spaanse voetbal regelement houd er zelfs rekening mee wat er gebeurd indien beide ploegen niet tegen twee keer tegen elkaar konden spelen. Dus er is geen enkele aanleiding om de regels te veranderen, juridisch heeft Getaffe ook geen poot om op staan, maar goed tegenwoordig word alles luidruchtig en met zoveel mogelijk drama naar buiten gebracht. Die woede slaat dan ook nergens op.

17 april 2020 om 13:59

Dan is het goedkoper om het nu te stoppen en volgend jaar door te laten gaan. Ik snap niet wat iedereen zo moeilijk doet in de competitie, die regels zijn toch bij begin van een competitie helder hoe er omgegaan wordt met de plekken als er een gelijke stand is? Ook in Nederland las je dat vaak oneerlijk als het nu stilgelegd wordt en Az en Ajax staan gelijk dat Ajax de CL plek krijgt en niet Az terwijl ze 2x gewonnen hebben. Van te voren weet je hoe een bond omgaat met gelijk punten aantal en waar ze dan allemaal naar kijken. Als je dat volgt en een Getafe in dit geval zal buiten de boot vallen is heel zuur maar niets aan te doen zo zijn de regels. En ja je kan niet zeggen er zijn nog x aantal wedstrijden te spelen dus we hadden het makkelijk gered, want dat weet je niet en dan geldt dus de stand van zaken op het moment als het stopt.

17 april 2020 om 14:16

De nationale competities zou opzicht ook zonder al te veel problemen geschrapt kunnen worden van dit seizoen, maar om ook nog de CL en EL te schrappen van dit seizoen, terwijl je al in juni moet beginnen met het nieuwe CL en EL seizoen, gaat me wat te ver. Het is daarom veel gemakkelijker om het huidige EL en CL seizoen te verplaatsen naar maart 2021 en het Europese seizoen van 2020/21 te schrappen. Dan heb geen Europese wedstrijden zonder publiek in najaar 2020, hoef je niet te starten met voorrondes CL en EL in juni 2020 en heb je geen discussies over welke teams er wel of geen Europees voetbal spelen als je de nationale competities van dit seizoen nietig verklaard of stopzet.

Ik vind dat ze het seizoen niet moeten afmaken ze moeten gewoon de punten van voor de winterstop meetellen toen had iedereen evenveel gespeeld en ook 1x tegen elkaar

17 april 2020 om 13:41

Dat is ook niet fair, want dan heeft één team alle top wedstrijden bijv. Thuis gespeeld en andere weer niet.

17 april 2020 om 14:28

Idd, het enige dat fair is voor iedereen is het hele seizoen schrappen en niemand kampioen, de boel vanaf nul met dezelfde teams opnieuw spelen. Zo gaat het in de meeste sporten (inclusief amateurvoetbal). Je krijgt nu alleen een strijd tussen de commerciele kant en de sportieve. Maar goed, het heet niet voor niets betaald voetbal.

Dat zou karma zijn voor Getafe. Vreselijke ploeg met zijn onsportieve speelstijl. Die hoef ik niet in de CL te zien. Niet om aan te gluren en voetbal blijft entertainment. Daar zullen weinig liefhebbers een traan om laten.

17 april 2020 om 13:50

Precies dit. Karma is een b*tch die altijd weer op een bepaald punt om de hoek komt kijken. Bye bye Getafe, veel plezier met nog een jaar EL.

17 april 2020 om 13:54

En dan weer Ajax verslaan in de knock out fase, zou lachen zijn.

17 april 2020 om 14:02

Wat zou daar lachen aan zijn? Is toch mooi voor het Nederlandse voetbal als clubs zover mogelijk komen en dus zoveel mogelijk geld en punten binnen halen. Van mij mag AZ de CL winnen hoor.

17 april 2020 om 14:06

Wij hebben in tegenstelling tot Chelsea jammer genoeg geen scheidsrechter die twee discutbale rode kaarten geeft, een doelpunt van ons onterecht afkeurt en er 1 van Chelsea onterecht goedkeurt en nog een strafschop onterecht geeft ;-)

17 april 2020 om 15:17

Aze. Voor jou misschien, voor mij zou het lachen dan snel vergaan.

17 april 2020 om 20:00

@InkeMontana, ik waardeer je reacties bijna altijd hier. Dit vind ik echter wel een hele zure reactie van je (en ook van RedBaron). Beetje een Sjaak Swart uitspraak dit.

17 april 2020 om 14:09

Lol, dit is van het niveau'tje 'ik hoop dat De Graafschap degradeert'. Laat je niet zo kennen joh.

17 april 2020 om 14:13

@ Redbaron @ Inkemontanamoet pijnlijk voor jullie zijn dat deze oude wond wederom wordt geopend.tuurlijk is een aanvullende club mooi om naar te kijken, maar ook naar het als team verdedigen en dat elke speler weet wat hij bij balbezit en -verlies moet doen. Althletico werd/wordt al jaren geroemd om deze speelstijl.

17 april 2020 om 14:20

Het is vermoeiend dat er steeds over begonnen wordt als er Getafe in de titel staat (slim, Vz), maar het ging Ajax supporters natuurlijk voornamelijk om het zuigen, schwalbes, doorrollen, huilen, janken, schreeuwen en nog veel meer. Het had heel weinig met voetbal te maken. Elke club die tegen zo een ploeg staat en elke supporter die op de tribunes zit of naar de tv kijkt, zou daar ook knettergek van worden. Ook al doen andere supporters hier op VZ anders vermoeden. Beetje makkelijk van ze natuurlijk, maar hé..het gaat niet om hun cluppie!overigens speelde Getafe, als ze wél de bal hadden, heel mooi voetbal. Goede combinaties, nog best aanvallend ook en ze zijn goed in drukzetten.

17 april 2020 om 14:29

Mason38. Het gaat inderdaad vooral om wat Arie Vink zegt. Zo verdedigend speelde Getafe namelijk helemaal niet. De irritatie zit voornamelijk in het gedrag en geloof me dat zal elke supporter van een tegenpartij hebben. Overigens qua aanvallend en verdedigende speelstijlen mooi vinden dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk, van mij mogen clubs als Atletico ook altijd zo snel mogelijk uitgeschakeld worden, omdat ik het een lelijke speelstijl vind. Maar dat is persoonlijk.

17 april 2020 om 14:36

@inkemontana Getafe stond gewoon heel compact bij balverlies en daar kon Ajax zich niet doorheen voetballen. Vanwege de hoeveelheid kansen die zij kregen, speelde Getafe wel verdedigend maar vanuit de omschakeling werden deze gecreã«erd. Niet op de helft van Ajax. als je het over gedrag hebt, dan moet je ook naar de spelers van je eigen club kijken. Dat zijn ook geen heiligen. Bij het minste of geringste zullen die ook de scheidsrechter smeken om de tegenstander een gele kaart te geven.

17 april 2020 om 14:46

Mason38; jij hebt het misschien over 1 tot 3 momenten waarbij er eventjes tijd werd gepakt. Dat heb ik ook wel eens gezegd, dat vind ik geen probleem want dat hoort er een beetje bij. Als Ajax bijvoorbeeld speelt tegen Fortuna... Fortuna staat voor... en ze pakken een paar momenten om tijd te pakken ofzo of om iemand een gele kaart aan te naaien, tja dat hoort er een beetje bij en dan wijs ik ook naar mijn eigen club. Maar dit waren geen paar momenten joh, dit was de hele wedstrijd zo. Zoveel mensen waren gewoon agressief in het stadion. Lachen joh! Maar weet je, jij merkt het niet want Ajax zal waarschijnlijk niet je club zijn. Maar ik weet 1000% zeker dat elke supporter, wiens club tegen dat Getafe moest met het spel tegen Ajax, het spelletje van Getafe smerig vond.

17 april 2020 om 14:53

Zo lang Joel Veltman bij ajax speelt moeten ajacieden niet over fair play beginnen. Hele matige speler die opeens wereldnieuws werd voor een van de minst sportieve acties uit de geschiedenis van de Eredivisie.

17 april 2020 om 15:15

Mason38. Misschien moet Getafe eerst eens even tegen jouw favoriete club voetballen en kunnen we daarna doorbabbelen? Niet heilig zijn en vanuit de voetbalhel zijn opgekropen om de hele wedstrijd compleet te verzieken, dat zijn natuurlijk 2 uitersten.

17 april 2020 om 15:15

@amazing Ninjaen hij heeft daarvoor zijn excuses aangeboden en is daarvoor door het stof gegaan. Een hele stomme en domme onsportieve acties. Gedaan in een opwelling en nadat hij er nog eens goed over nagedacht had ook zelf toegegeven dat hij dit niet had moeten doen. Misschien tijd ook voor jou om er zand over te doen? Dat je dit nog steeds noemt is als triest maar dat ajacieden niets mogen zeggen over fair play vanwege de ze actie is complete waanzin.

17 april 2020 om 15:24

@ janterop basis waarvan vind jij dat Ajax niet mijn club is? Dat is het juist wel, maar ik kan wel realistisch naar een voetbalwedstrijd kijken zonder gekleurde bril. Daarbij zoals eerder gezegd vond ik het mooi om te zien hoe Getafe speelde qua veldspel. Tactisch zat het goed in elkaar en elke speler wist precies wat werd verwacht bij balverlies en -bezit. Edit: deze reactie geldt ook voor @inkemontana. Ajax heeft tegen Getafe gespeeld dus babbel lekker verder.

17 april 2020 om 15:28

@sanmarcos, dat hij er zijn excuses voor heeft aangeboden is gewoon het minste wat hij heeft kunnen doen na zo'n soort actie. Als ik echt skeptisch wil zijn, zou ik zelfs zeggen dat hij alleen zijn excuses heeft aangeboden omdat hij zoveel shit over zich heen heeft gekregen. Maar het zonnetje schijnt dus ik geef hem het voordeel van de twijfel. Als ajacieden Veltman supporten die alles wilt doen om te winnen, dan moeten ze niet miepen als de Getafe spelers alles uit de kast halen om te winnen. Maar dat is natuurlijk de hypocrisie van het voetbal: zo lang het goed is voor je eigen team is alles geoorloofd.

17 april 2020 om 15:58

@Mason38; allereerst zei ik ook 'waarschijnlijk'. Ik kan niet weten wat jouw club is. Ten tweede blijf ik bij mijn standpunt. Ik vind dat je overkomt als 'oh er gebeurde zowat niks, en ajacieden janken en janken terwijl Getafe helemaal niks geks deed'. Zo kom je over met je uitspraak over 'ik kijk realistisch, zonder gekleurde bril'. Ik vind dat dus totaal onrealistisch. Daarbij heb je het maar constant over hun tactisch meesterwerk enzo, maar daar hoor je mij en anderen hier toch ook niet over mekkeren? Dat is hun goed recht hoe ze spelen. Al gaan ze met zen allen in doel staan, best. Het gaat om hun gedrag, totaal onacceptabel gedrag als je het mij vraagt. En kom aub niet met het voorbeeld Onana of Tadic, want dat is van een heel andere orde. Die hebben ook heus wel eens hun seconden gepakt, maar wst Getafe deed was compleet anders.

17 april 2020 om 16:17

@janterwat ik bedoel te zeggen met een realistische kijk is dat Ajacieden ook in bepaalde wedstrijden theater maken, kaarten ( proberen ) aan te naaien en tijd rekken. Nu wordt dit tegen Ajax gebruikt en moet Getafe onderhand overal verbannen worden. Dat is nogal kinderachtig. Soms zit het mee en soms zit het tegen.

17 april 2020 om 16:45

Mason38. Je kijk is mijn insziens totaal onrealistisch. Je bagatelliseert het gedrag van een club gigantisch, terwijl voornamelijk die club eraan bijdroeg dat het 1 van de wedstrijden met de minste speelminuten ooit was. Als jij lekker realistisch voetbal wil kijken dan neem ik aan dat je het balletje ook daadwerkelijk wil zien rollen of niet dan?

17 april 2020 om 21:03

@InkeMontana; naja goed ik begrijp mason38 niet. Ik ben het dan ook met je eens. Getafe is met geen enkele club te vergelijken in haar gedrag. En als je eigen club ook een paar keer loopt te vallen en te rollen, mag je niet mekkeren op Getafe.... Het gaat me niet er om dat elke club tijd rekt, het gaat me om het extreme. En wat je zegt... het aantal daadwerkelijke speelminuten zei genoeg van die match. Maarja daar mag je ook niks op zeggen, want we kijken met een roze bril... dafuq.. Als je realistisch keek, zag je gewoon een enorm theatershow van Getafe's kant.

17 april 2020 om 22:17

InkeMontana Ik stoorde me meer aan de overdreven en directe reactie van onze kant. Spelers, supporters en media gaan direct verongelijkt tekeer wanneer zo een ploeg naar onsportieve middelen grijpt. We bleven geen moment voetballen, en speelden hun gedrag alleen maar in de kaart als een stel amateurs. Ik heb wel meer wedstrijden van Getafe gezien, en als de tegenstander in samenwerking met de scheidsrechter er niet op in gaan dan is het vrij snel over. Maar nee, wij moeten een eeuw blijven zeuren. Ondertussen hebben we geen bal geraakt en liggen we eruit tegen een ploeg die velen van ons, onterecht, als halve amateurs wegzetten. Hoogst irritant.

17 april 2020 om 15:35

Het was eerst eerder karma voor Ajax, vanwege misplaatste arrogantie, met name door Ten Hag.

Ach wat erg voor Getafe dat zij nu voordoelpunten tekort komen. Verwacht je ook niet met hun speelstijl. En wat erg dat zij niet in de Champions League uit zullen komen, ik denk dat mensen hun echt zullen missen. Misschien dat ze wel een rol kunnen bemachtigen voor As te world turns daar zoeken ze vast nog wel acteurs.

17 april 2020 om 14:39

Of die krullenbol in GTST? Dat zou ook mooi zijn haha. Nee ik vind dit niet erg. Ik heb wel het een en ander meegemaakt, maar Getafe dit seizoen was wel het hoogtepunt van walgelijk spel. Althans tegen Ajax was dat zo. Tegen andere ploegen speelden ze misschien minder walgelijk, geen idee. Geen goed woord over voor die club.

Er is gewoon geen enkele goede en eerlijke oplossing. Als je op elke site naar de huidige standenlijst kijkt zie je Sociedad boven Getafe. Beiden hebben 12 doelsaldo maar Sociedad heeft meer goals. Zo werkt doelsaldo. Als de plek aan Getafe was gegeven, zou je nu boze voorzitter van Sociedad reactie hebben gezien en zouden misschien dezelfde mensen die hebben gezegd eens te zijn met voorzitter Getafe ook eens zijn met voorzitter Sociedad.als competitie zou worden voorgezet had Getafe een redelijke kans om Sociedad in te halen (ze moesten nog thuis tegen ze spelen dus onderling resultaat zou nog steeds in hun voordeel kunnen uitvallen). Maar er was zeker ook een reã«le kans dat Atletico Madrid die maar 1 punt achter stond en Valencia en misschien zelfs Villareal ze nog zouden inhalen. Getafe moest per slot van rekening nog tegen Real Madrid, Atletico Matrid, Villareal en Sociedad. Dus een direct EL plek waar je gegarandeerd ben van 3 Europese thuis wedstijden is echt niet zo slecht.overigens is er nog niets besloten. Dit is een scenario als competitie niet uitgespeeld kan worden.

"niemand begrijpt wat de Rfef (de Spaanse voetbalbond, red.) doet, omdat niemand om hun mening gevraagd heeft", verklaart Torres in een interview met El Transistor''. Best grappig, aangezien de Spaanse bond juist met een oplossing moet komen voor de crisis. Wie heeft om Torres' mening gevraagd dan ?

17 april 2020 om 15:19

Degene die hem heeft geïnterviewd

Sorry, maar ik moest echt best wel lachen om het volgende stukje: "ik ben niet boos, maar ik doe er wel alles aan om de belangen van Getafe te behartigen. Wij zijn een bescheiden club. Niemand hoeft mij iets uit te leggen over het Spaanse voetbal. Ik ben echt woedend!" Kortom; Eerst legt hij uit dat hij niet boos is... En paar zinnen later is hij toch woedend . Kan snel gaan in Zuid Europa.

17 april 2020 om 14:30

Tsja zo gaat het. Maar er worden via elke oplossing nou eenmaal winnaars en verliezers aangewezen, en dat valt zuur bij de verliezers in dit lobby spelletje.

Ongeacht of je een Ajax supporter bent of niet, ik mag toch hopen dat er niemand er mee zal zitten om Getafe niet in de CL te zien spelen 😅

Iedere man heeft nog 'n paar procenten van dat jeugdige in zich. Ik ga me ff laten kennen door te zeggen dat ik blij ga zijn als Real Sociedad naar de CL gaat. Iedereen zal ook wel de reden weten waarom. Hoewel ik wel moet toegeven dat Getafe dit jaar zeer sterk was in La Liga. Maar RS ook want die staan één plaats hoger. En die laten het ook meerdere seizoenen al zien dat ze zijn gegroeid.

17 april 2020 om 15:02

@damsko, welke seizoenen laat Sociedad zien dat ze gegroeid zijn? In de laatse 3 seizoenen is Getafe elk seizoen hoger geindigd dan Sociedad en is sociedad gewoon een middenmoter. Heeft natuurlijk helemaal niks te maken met de stand dit seizoen, maar Getafe is juist een team wat als een komeet omhoog gegaan is: speelde 3 jaar geleden nog in de 2de divisie en zijn daarna 8ste en 5de geworden en nu staan ze weer 5de. Sociedad kenmerkt zich juist door wisselvalligheid. Het ene jaar 12de worden, dan 6de, dan 9de en nu weer 4de. Dat is niet echt groei.

Zo zie je maar weer hoe erg ajacieden zich laten kennen. Als ajax in deze situatie zat hadden ze anders geluld. Hypocriet gedoe. Feit is dat zolang voetbalbonden (en wellicht ook supporters) zich niet bewust zijn van iets dat 'strength of schedule' heet er op dit moment geen eerlijke oplossing bedacht kan worden bij het definitief stoppen van de competities. Op dit moment staat Sociedad 4de met een doelsaldo van + 12, maar misschien hebben zij een van de makkelijkste schema's gehad en heeft Getafe een van de zwaarste schema's gehad. Daarom is de ranglijst zoals hij nu is geen eerlijke afspiegeling van de stand. Wat eerlijk zou zijn is om een factor toe te voegen aan het behaalde aantal punten en doelpunten voor/tegen die strength of schedule in acht neemt. Dan heb je een eerlijke stand, ook al is de competitie dan nog niet volledig gespeeld.

18 april 2020 om 15:24

Hahaha waar slaat jou eerste zin in hemelsnaam op?????? Je openingszin laat al zien dat men jou niet serieus moet nemen. Ik wil er ook niet teveel op ingaan want dat verdien jij sowieso niet. Maar ik neem aan dat jij geen Ajacied ben. Dus daarom reageer je zo. Met dat gezegd te hebben denk ik ook niet dat jij weet hoe enig Ajacied in mekaar zit. Laatstaan dat je over mij wil beginnen wat ik je ten zeerste afraad. Maar blijkbaar zit jij perfect in mekaar vandaar die reactie van je. Maar dan prik ik die droomballontje ff kapot van je. Niemand is perfect!! Onthou dat!!

18 april 2020 om 17:56

@damsko: heel veel woorden, heel weinig inhoud. Wat wil je nu precies zeggen? Dat het niet hypocriet is dat het nu 'lekker voor Getafe' is, terwijl als ajax op deze wijze CL zou mislopen gezegd zou worden hoe oneerlijk het wel niet is? En 80% van de mensen die zeggen dat dit verdiend voor Getafe zijn gewoon zure ajacieden die het niet kunnen hebben dat ze uit de EL geknikkerd zijn.

Sneu. Alleen zou ik met alle clubs medelijden hebben die dit scenario overkomt, behalve deze. Anti-voetbal kan me niet laag genoeg in de ranglijst voorkomen.

Hij kan verontwaardigd doen wat hij wil, als dit is hoe het in de reglementen staat is de zaak daarmee toch gewoon af..? Dat zou onwijs wrang voor Getafe zijn, maar had hij de gang van zaken ook schandalig gevonden als de rollen omgedraaid waren? Hij is in principe boos omdat de bond doet wat de bond moet doen; mogelijke scenario’s uitwerken. Volgens mij willen spaanse voetbalfans hun mening daarover ook best horen.

Wanneer er geen corona was (en de ploegen elkaar tweemaal getroffen hadden) was getafe waarschijnlijk 6e of 7e geëindigd, dus waar praat deze man over?

17 april 2020 om 18:23

Gezien het doelsaldo (Gelijk, maar Sociedad vaker gescoord) is dit gewoon terecht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Getafe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Osasuna25-11
14.Cádiz25-19
15.Getafe24-13
16.Alavés22-18
17.Eibar21-8
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
ÁngelAanvaller235
E. ÜnalAanvaller160
David SoriaKeeper150
E. AkuruguVerdediger00
David AlbaVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Getafe.

0 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
West Ham United heeft een gigantisch prijskaartje om de nek van Declan Rice gehangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren