‘Ajax krijgt tegenvallende aankoop van negen miljoen euro terug’

Maandag, 13 april 2020 om

Deportivo Alavés wenst geen gebruik te maken van de koopoptie in de huurovereenkomst van Lisandro Magallán, zo weet AS maandag te melden. De Argentijnse verdediger keert normaal gesproken op korte termijn terug bij Ajax. Magallán speelde sinds vorig jaar september op huurbasis in Spanje en kwam in totaal tot elf competitiewedstrijden voor het elftal van trainer Asier Garitano.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Lisandro Magallán slagen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door jeffreysch)

Hebnen we Magalgaan ook weer terug... Nou ja, misschien herpakt hij zich bij ons. Ajax heeft hem niet voor niets zo lang gevolgd en zo veel geduld met hem gehad.

13 april 2020 om 13:58

In Europa zal er weinig interesse voor hem zijn na 2 mislukte avonturen. Dus het beste kan hij terugkeren naar Argentinië. Dat Ajax hem zo lang volgde en met hem bezig was, dat is niet te begrijpen...iedereen heeft zijn gebrekkige voetbalkwaliteiten en snelheid gezien, waar is het mis gegaan in de scouting ? Persoonsverwisseling ??

13 april 2020 om 14:10

Senesi stond er ook niet direct bij Feyenoord, maar bleef wel kansen krijgen en stond onlangs zelfs in het elftal met beste aankopen. Magallan heeft eigenlijk nooit echt een goede kans gekregen. Ik ga niet zeggen dat hij nog een succes kan worden bij Ajax, maar ik vind wel dat we echt heel snel/soms te snel spelers laten afvallen. Jongens als Cassierra, Magallan, Marin, Bande, Kristensen, Orejuela, Alvarez hebben bij elkaar een godsvermogen gekost en het zou mij verbazen als ze gezamenlijk meer dan 50 hele wedstrijden qua minuten hebben gespeeld. Van een eerlijke kans kunnen we vaak niet spreken. Soms zal dat terecht zijn, maar we moeten echt oppassen dat we spelers niet te snel gaan afschrijven.

13 april 2020 om 14:18

Daar heb je zeker gelijk in. Zeker buitenlandse spelers moeten vaak wat langer acclimatiseren. Maar bij sommigen zie je eenmaal snel dat ze niet bij Ajax passen; zie magallan, Kristensen, casierra. Alvarez schrijf ik niet af, bande raakte zwaar geblesseerd. En van Marin weet ik niet wat hij daadwerkelijk kan. Zowel voor hem als Alvarez gaat gelden dat ze komende voorbereiding het moeten laten zien. Anders is het helaas game over.

13 april 2020 om 14:28

@fcbogarde ik verwacht niet dat Alvarez en Marin het gaan redden. dat is imo net zo optimistisch als dat een Bruma nog een grote speler bij PSV gaat worden. je hebt geen 20 wedstrijden nodig om op zijn minst een glimp van individuele klasse bij een speler te zien en die heb ik bij zowel Alvarez als Marin niet gezien eerlijk gezegd

13 april 2020 om 14:38

Maar je hebt ook te maken met mensen, spelsystemen en culturen waar mensen ineens terecht komen. Ik zou ze alle drie nog niet afschrijven. Zelfs Bruma kan met zijn snelheid nog verrassen. Alleen dan moeten ze hem wel in zijn sterke punten gebruiken. (en dat heeft dan weer te maken met het matige middenveld die geen steekpass kan geven daar)

13 april 2020 om 14:44

@nl_modric maar dan moet je op zijn minst af en toe toch iig een actie zien waarin je ziet die kan wat? Ibra en Neres draaiden ook niet gelijk bij Ajax maar toch zag je af en toe een mooie actie waardoor je toch wat vertrouwen kreeg dat die nog wel zouden gaan slagen. bij spelers als Alvarez en Marin heb ik die momenten van iets van klasse echt totaal niet gezien. bij Bruma ook niet overigens. spelers als Bergwijn en Malen moesten spelen met het zelfde middenveld achter zich en die lieten toch veel meer zien als Bruma

13 april 2020 om 15:02

Van een betere steekpass gaat Bruma zelf niet ineens beter passen of doelgerichter worden. Die jongen heeft al heel zijn carrière het probleem dat hij te weinig effectief is. Ik zie dat ook niet meer goedkomen. Ik snapte de aankoop voor dat bedrag sowieso niet. Voor 7miljoen nog ok, maar 15 miljoen? Dan moet je als PSV iemand halen die in totaal miminaal bij 35+ goals betrokken is in een seizoen vind ik.marin bij Ajax begrijp ik ook nog niet. Onvoldoende van hem gezien ook in België. Kan gewoon toch een te grote stap geweest zijn.bij Alvarez zie ik het ook niet. Maar wellicht dat het als centrale verdediger nog wat kan worden.

13 april 2020 om 15:05

Alvarez heeft het prima gedaan op het middenveld van ajax ook in de CL maar had de pech dat martinez naast hem speelde als je met 2 cvms en alvarez speelt moet je naast hem een meer voetballend type neerzetten. Maar hij is eigenlijk geboren om in de systeem met 1 nummer 6 te spelen. Ik snap niet dat er in Amsterdam niet meer druk gezet word op ten Hag om het echte ajax en Cruijff systeem weer te gaan spelen.

13 april 2020 om 15:13

@japie, Neres werd door Bosz steeds op de bank gegooid maar die droeg echt wel bij hoor, met goals en assist. Alleen Bosz vond kennelijk dat hij moest wennen terwijl hij wel goals maakte en assist gaf. Dat hij er niet gelijk stond had meer met Bosz dan Neres te maken. 1 goal en 1 assist in een wedstrijd en een wedstrijd later zat ie weer doodleuk op de bank

13 april 2020 om 15:19

@Japie_Krekel, verwacht juist dat Alvarez het wel gaat redden. Maakt bv een veel betere indruk dan Senesi bij zijn debut op een positie waar die niet thuis hoort. De minuten die hij als verdediger heeft mogen maken waren ook gewoon goed. Hij is welgeteld betrapt op een domme overtreding. En dat alles zonder vertrouwen, vervelende privé situatie en een totaal niet draaiend Ajax met totaal afwezige backs. Dat zijn minder fouten dan menig verdediger die bij Ajax mocht starten, die vervolgens uitgroeide tot vaste waardes. Voetballend moet die ook nog wat kunnen ook, anders start je niet als middenvelder, echter vertrouwen is vrij belangrijk voor je voetballende kwaliteiten.

13 april 2020 om 15:19

@primetime dat kan er ook mee te maken hebben gehad idd maar je zag iig in de minuten die hij speelde dat hij af en toe dingen liet zien wat wel een bepaalde klasse verraadde. in de minuten die ik Alvarez en Marin heb zien spelen heb ik geen enkele actie of moment gezien waarvan ik dacht dit kan nog wel wat gaan worden in de toekomst

13 april 2020 om 15:39

@ninjakai ik zie het persoonlijk echt niet in Alvarez. op het middenveld vond ik hem armoedig en in de wedstrijden die hij achterin speelde maakte hij ook geen indruk op mij. wie weet zit er straks naast en bewijst hij mij het tegendeel maar vooralsnog komt hij op mij over als een huis, tuin en keukenvoetballer en lees ik er niet aan af waarom Ajax 15 miljoen voor hem heeft betaald. dat dat puur en alleen komt door een cultuurverschil geloof ik niet want het is toch niet zo dat als bv een technische speler naar een heel ander soort land gaat hij opeens geen bal meer kan aannamen en geen techniek meer heeft of dat een verdediger die naar een ander land gaat opeens niet meer weet wat positioneren is en geen fysieke kracht meer heeft bv

14 april 2020 om 00:52

@De Toekomst: Ik ben helaas bang dat die eerlijke kans waar je het over hebt, ons heel veel tegendoelpunten gaat opleveren.

14 april 2020 om 01:16

Ik zie het persoonlijk ook niet in alvarez, maar het kan zo maar zijn dat hij straks de pannen van het dak speelt. Zijn prive situatie was namelijk verre van goed en als het in je hoofd niet goed zit, dan komt dit ook tot uiting op het veld. Gezien dit issue is opgelost heb ik nog enige hoop.

13 april 2020 om 14:06

@De Toekomst ik denk niet dat dit wat gaat worden. het zal niet voor niks zijn dat heel Argentinie er niks van snapte dat Ajax hem haalde. dan zullen er wel weer mensen zeggen ja hij speelde de finale van de Copa Libertos of hoe dat toernooi ook heet dus hij moet wel goed zijn, maar bv een Karius speelde ook een CL finale en dat vind ik toch echt een hele matige keeper

13 april 2020 om 14:08

Ik vond het wel opvallend, hij was basisspeler bij een club die tot de finale van de Copa Libertadores kwam, dan moet je toch wel wát kunnen. Wellicht dat het spel gewoon niet bij hem past wat Ajax speelt, en zou je meer aan hem hebben als hij dichter bij de goal speelt. Ajax kan niet altijd topaankopen hebben uit Zuid-Amerika.

13 april 2020 om 14:32

Pfff.. weet nog dat hij tijdens Juve uit vorig jaar erin kwam. Iedereen hield zijn hart vast in t uitvak als 'langejan' de bal had. Mag weg inderdaad.

Ik snap deze aankoop dan echt niet.bocafans moesten massaal lachen dat Ajax Magallan wilde aantrekken. Dan moet er toch ergens een belletje rinkelen dat 9 miljoen best veel kan zijn voor zo iemand?jammer dat ze destijds geen voorkeur gaven aan Balbuena. Dat was hun plan B (tijdens hun eerste interesse in Magallan paar jaar eerder). Aanvoerder van Corinthians geweest, 3 miljoen en zeer degelijk.

14 april 2020 om 09:29

Volgens mij koos balbuena voor west ham, waardoor magallan weer een optie werd.

14 april 2020 om 16:54

@buffon98nee. West Ham had later pas interesse. Ajax dacht er uit te komen met Boca Juniors totdat zij in ene van eis veranderden of dat Magallan zijn contract verlengde. Toen was de aankoop Balbuena te laat, maar daar gingen zij ook niet echt achter aan, behalve een voorzichtige plan B.

Je krijgt soms het idee dat er bij transfers hele andere zaken meespelen dan de kwaliteit van een speler. Deze Magallan is 1,5 jaar gescout, terwijl een ieder hier na 5 minuten kon zien dat hij volledig ongeschikt is. Geen snelheid dus kan niet spelen met ruimte in de rug , zoals bij Ajax toch vaak het geval is. Geen wendbaarheid en een te trage handelingssnelheid etc.

13 april 2020 om 14:40

Ach baradona, iedereen zit er weleens langs. Lang heeft bij Twente geen pepernoot meer geraakt en werd door jou de hemel ingeschreven. Wanneer je een waterdicht scoutingsapparaat hebt, sta je eenzaam aan de top.

13 april 2020 om 14:58

Wat een slechte vergelijking met Lang. Bij Lang zie je dat ie dreiging heeft en dat ie kan voetballen. Gebrekkig qua rendement en/of hij het gaat redden in de Eredivisie kun je over twijfelen. Maar je ziet wel dingen waarvan je denkt 'logisch dat clubs hem nemen'. Bij Magallan zag je dat vanaf het eerste moment totaal niet. Hij is niet wendbaar, kan niet spelen met ruimte in de rug, is niet snel, is niet doortastend, kan niet opbouwen, is geen beest in de duels, etc. Dit heeft niks te maken met iets missen of er naast zitten. Dit slaat helemaal nergens op voor deze transfersom.

13 april 2020 om 15:38

Puur in de mandekking is Magallan helemaal zo slecht nog niet. Ik zie hem nog wel bij een leuke subtopper in Italie terechtkomen.

Dit is het segment spelers waar Ajax naar kijkt . Het geeft geen garanties dat de speler het haalt. Ga je naar duurdere spelers kijken , dan heb je vaak concurentie van grotere ploegen met meer geld. Er zal wel potentie in dit soort spelers zitten , alleen de vraag is of het er uit komt.

13 april 2020 om 14:21

Dat zal het inderdaad zijn. Met Nico en Martinez heb je wel twee schoten in de roos. Nico maar ook Martinez hebben bijgedragen aan goed spel van Ajax, en zullen er voor zorgen met hun transfersom dat je dit soort 'gokjes' kan blijven nemen.

13 april 2020 om 14:27

Inderdaad , dat is het risico als je in die prijsklasse koopt. Mocht Ajax meer schoten in de roos maken en dus meer geld binnen krijgen , dan kunnen ze af en toe een speler aantrekken die duurder is . Je ziet dat ze nu meer naar spelers gaan tussen de 18 en 25 miljoen ...

Hmm leeft Magallan ook nog? Ik dacht dat hij allang verkocht was. Toch bij Deportivo nog 11 wedstrijden gespeeld, ongeveer de helft van wat mogelijk was. Er zullen vast wel wat clubs in geinteresseerd zijn. Misschien is het wat voor een degradatiekandidaat in de serie A? Het is natuurlijk een speler die het niet van zijn voetballende kwaliteiten moet hebben. Voor een miljoen of 6 naar Lecce of Udinese lijkt me een prima deal voor zowel Magallan, Ajax en de club die Magallan aanschaft. Hij heeft bij Ajax nu gewoon teveel goede concurrenten lopen om ooit nog in aanmerking te komen voor een basisplaats. Met Blind, Schuurs, Alvarez, Veltman en eventueel Martinez (die het ook op het middenveld prima doet) is de concurrentie gewoon te groot voor Ma gallan.

Opvallend..een basisspeler van Boca juniors en toch zo tegenvallen, ik ging er toch vanuit dat hij meer kon dan dat hij liet zien.

13 april 2020 om 15:10

Ander land, ander soort voetbal, en andere spelers om zich heen. Er zijn genoeg spelers geweest die bij de ene club alles bij elkaar schoten, en er bij de volgende club niets meer van leken te kunnen. Kijk naar Alexis Sanchez: Bij Udinese gewoon heel goed, bij Barcelona degelijk, bij Arsenal top, maar bij United en Inter gewoon dramatisch.

9 miljoen door het putje. Ik ben benieuwd wie er middels een schimmige constructie een extra zakcentje nodig had, anders is deze transfer en zeker qua hoogte transfersom niet te verklaren. Dit moet onderdeel geweest zijn van iets anders. Een goedmakertje voor Nico of zo, of dat ze Martinez zouden krijgen als ze eerst Magallan zouden nemen. Op voetballend gebied is het onmogelijk dat ze na anderhalf jaar scouten en zoveel gezeik qua transfersom hem hebben genomen. Hij is in niks een Ajaxspeler. Dat zie je meteen als ie bezig is en dan hoef je niet nog anderhalf jaar door te scouten.

13 april 2020 om 14:56

Ik denk dat het toch echt simpelweg een verkeerde aankoop is geweest haha. Geen enkele club gaat natuurlijk een speler voor 9 miljoen (plus salaris etc) extra kopen alleen maar om bij diezelfde zaakwaarnemer (als dat dezelfde is) ook een andere speler te kunnen halen. Martinez en Tagliafico komen van andere clubs vandaan dus daar zit sowieso geen deal in.

13 april 2020 om 15:03

Ik weet niet wat het is, maar juist vanwege de transfersom en hoe in Argentinie bij zijn vorige club op de transfer werd gereageerd maken mij argwanend. Hoe heb je dit kunnen missen? Voor 5 miljoen heb ik nog zoiets dat je een gokje kunt wagen, maar voor dit bedrag een mindere versie van Oleguer halen, dat snap ik niet. Een Marin mislukt ook voor 12 miljoen, waarbij je ook kunt vragen waarom je een speler haalt die niet bij je past. Maar bij hem zag ik bij Standard wel kwaliteit op basis waarvan ik begreep dat een club daar 12 miljoen voor zou betalen.

13 april 2020 om 19:28

Tja ik zou weleens willen weten wie op het matje moet gaan komen voor al deze misperen. Even voor Magalan werd Bendã© gehaald voor ongeveer 10M waar ik net als bij Magalan ook van alle kenners hoorde die is niet goed genoeg. Er gaat wel heel veel mis. Te veel in mijn ogen. Wat gaat Ajax hier aan doen? Zou ik wel eens willen weten. Dit kan niet zo door gaan.

13 april 2020 om 20:53

Nee dit moet inderdaad onmiddellijk een halt toe worden geroepen. Die Martinez, Tagliafico, Tadic en Blind kunnen er ook geen klap van... Even serieus: wie moet er volgens jou op het matje geroepen worden? En waarvoor? Dat er wel eens een miskoop tussen zit? Dan vraag ik me af of jij een club weet op de wereld die vrijwel geen miskopen doet.. 😅

14 april 2020 om 01:20

Jij vindt de sxouting dus slecht, omdat een speler af die wegens een blessure nog geen wedstrijd heeft kunnen spelen.

He5 is een hele atypische ajax cv. Opbouwend niks maar verdedigend super betrouwbaar. Ik zou hem graag bij fc groningen zien voor een jaar. Misschien durft Buijs dan wat aanvallender te gaan spelen.

Snel ruilen met Senesi deze Magallan. Misschien nog een paar miljoen gevarengeld erbij geven ter compensatie. Lijkt mij een goede deal.

13 april 2020 om 17:21

Geef hem nog een kans. We zien wel.

13 april 2020 om 17:54

Daar gaat Feyenoord natuurlijk wel mee akkoord, zucht.1. Waarom zou Feyenoord hem aan Ajax verkopen als ze hem ook aan buitenlandse clubs kunnen verkopen?2. Waarom zou Feyenoord Magallan willen hebben?

13 april 2020 om 20:36

Bij een goed bod op Senesi gaat Feyenoord misschien wel overstag. Magallan dan aanbieden als eventuele vervanger voor Senesi. Wilt Feyenoord hem niet hebben dan ook prima. Koopt Ajax Senesi wel voor circa 15 miljoen.

14 april 2020 om 01:21

Senesi mag in rotterfam blijven. Hebben wij in amsterdam niet nodig.

Je kan een mooi verhaaltje schrijven: Er was eens een argentijnse slager die bij boca menig spits slachten. Hij viel in de smaak en dus besloot Ajax voor een onsje meer 9 miljoen hem te halen. Tijdens zijn eerste basis plaats in een kuip werd hij echter geslacht door de Nederlandse grijze vos (van persie) en werd hij samen met zijn ploeg afgeslacht (6-2) hierna hebben wij de slager niet meer gezien.... slechte aankoop snap niet dat Ajax Senesi heeft gemist die is 5 klasse beter. Maar goed je kan niet altijd raak schieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 29 mei
Keito Nakumura gaat hoogstwaarschijnlijk niet tot medio 2021 bij FC Twente blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren