‘Ajax sorteert voor op zomerse huurovereenkomst met Barcelona’

Woensdag, 25 maart 2020 om

Pedro González, kortweg Pedri, gaat komende zomer de overstap maken van UD Las Palmas naar Barcelona. Het is nog de vraag of de zeventienjarige aanvallende middenvelder volgend seizoen deel gaat uitmaken van de eerste selectie van de Catalanen of op huurbasis zal vertrekken. Indien Pedri Barcelona tijdelijk mag verlaten, is Ajax volgens Sport buitengewoon geïnteresseerd.

Pedri beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak bij Las Palmas. De Spaans jeugdinternational, die werd opgeleid door de club afkomstig van de Canarische Eilanden, speelde dit seizoen tot dusver 27 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 4 assists. Barcelona heeft razendsnel actie ondernomen en neemt hem komende zomer voor vijf miljoen euro over van Las Palmas. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal Pedri in ieder geval aansluiten bij de eerste selectie van Barcelona.

Tijdens de voorbereiding zal trainer Quique Setién een besluit nemen over de nabije toekomst van Pedri. Indien de oefenmeester de jonge aanvallende middenvelder nog niet klaar acht voor minuten in de hoofdmacht, ligt een huurperiode elders voor de hand. Ajax zou reeds voorgesorteerd hebben op een eventuele beslissing om Pedri te verhuren. Marc Overmars, directeur voetbalzaken in Amsterdam, zou de jeugdinternational van Spanje al jaren in de gaten houden en volgt hem de afgelopen maanden op de voet.

Pedri zou bij Ajax perfect in de ‘filosofie van de club’ passen, zo stelt Sport. Er zijn overigens al meer clubs met belangstelling voor Pedri, al heeft Ajax wel een streepje voor bij Barcelona. De verstandhouding is mede door de transfer van Frenkie de Jong naar Catalonië uitstekend. Afgelopen zomer spraken Barcelona en Ajax ook al over een tijdelijke transfer van Riqui Puig, maar de twintigjarige middenvelder wilde de Spaanse topclub niet verlaten.

INTERVIEW I Ziyech over transfer naar Chelsea I 'Eindelijk mijn kans'
Meer video's

Poll

Zou dit een goede zet zijn van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Voor hoe lang zal die huur dan zijn? Zou toch minstens 3 jaar moeten zijn zou Ajax er ook maar iets aan willen hebben. Ik vind sowieso dat Ajax met zoveel kapitaal geen jeugdspelers meer moet gaan huren, maar zelf op zoek moet naar jeugdig talent. Opleiden voor andere clubs is niet meer nodig met zo'n dikke portemonnee. Laat Barcelona lekker zelf hun spelers opleiden.

25 maart 2020 om 09:33

Een huurperiode is niet echt realistisch he.

25 maart 2020 om 09:36

Ajax leidt altijd op voor andere clubs. Of ze nu spelers zelf kopen of gewoon huren. Het maakt geen verschil. Wanneer zien mensen dat nou. Of je nu een speler koopt en na 2 jaar doorverkoopt of je huurt er een wat goedkoper is dat maakt mij geen reet uit. Als ajax iemand in de eigen jeugdopleiding heeft zitten die er nog niet klaar voor is dan is iemand huren voor die positie bijv een prima optie. Die staan dan niemand in de weg.

25 maart 2020 om 09:39

Met het gigantische verschil dat ajax juist heel erg veel verdient met kopen en doorverkopen terwijl huur alleen geld kost. Zonder de opbrengsten uit koop en doorverkoop zou ajax het bestaan niet kunnen leiden zoals men nu doet.

25 maart 2020 om 09:41

Deels waar, alleen dan moet een gehuurde speler dan wel direct iets toevoegen. Bij een 17 jarig talent is dat discutabel

25 maart 2020 om 09:45

Bij huur bouwt Ajax geen kapitaal op. Bij de wijze waar ze de laatste jaren hebben ingekocht en verkocht wel. Daardoor zie je dat de kloof met de Europese top ook direct kleiner is geworden, juist omdat je nu een aantal bepalende spelers langer aan je kunt binden door hogere salarissen uit te delen.

25 maart 2020 om 11:21

Het enige dat klopt is dat Ajax op leid voor andere clubs. Maar met jouw filosofie hadden we een jaar kunnen genieten van Alena ipv F de Jong aantrekken en vervolgens ongeveer 70 miljoen euro mislopen. Juist door het aantrekken van jong talent en deze door te verkopen is Ajax gegroeid en nog steeds groeiende. Met jouw gedachtegang had Ajax nooit jongens als Promes, Ziyech, Tadic, Neres en Antony kunnen en durven te kopen.

25 maart 2020 om 10:11

" Voor hoe lang zal die huur dan zijn? Zou toch minstens 3 jaar moeten zijn zou Ajax er ook maar iets aan willen hebben. Ik vind sowieso dat Ajax met zoveel kapitaal geen jeugdspelers meer moet gaan huren, maar zelf op zoek moet naar jeugdig talent ". Is een Broodje-Aap-Verhaal. Ajax barst zelf uit de voegen van het talent en als er iets volstrekt overbodig is, is het het huren van een talent van 17 die de ontwikkeling van de eigen talenten in de weg gaat zitten. Als Ajax dat werkelijk zou doen, zouden de eigen talenten zich natuurlijk eerst flink achter de oren alvorens hun handtekening onder een langdurig contract te zetten. Van een dergelijke actie zou dan ook een volstrekt onwenselijk signaal uitgaan. De realiteit is bovendien dat Barca het vooral op de talenten van Ajax heeft voorzien ipv andersom. Die heeft Ajax in overvloed terwijl bij Barca het omgekeerde het geval is, daar is de bron zo goed als opgedroogd..

Waarom zou je een speler van Barcelona huren als je genoeg geld hebt om een andere speler te kopen?

25 maart 2020 om 09:38

Omdat er misschien iemand vanuit de jeugd aan zit te komen die er nu nog niet klaar voor is? Zo kunnen ze de tijd goedkoop overbruggen.Omdat ze misschien nog niet een ander geschikt target hebben gevonden? Er zijn allemaal redenen te vinden waardoor huren een prima optie is. Goedkoper dan kopen en Ajax leidt sowieso altijd al op voor andere clubs of ze nu huren of kopen

25 maart 2020 om 09:49

Soccerfan snap je gedachte er heel goed bij maar lijkt me niet dat een 17 jarige speler (in dit geval) Ajax gaat verder brengen. Als je dan gaat huren heb je echt spelers nodig die je voor 1 of 2 jaar verder gaan helpen. Alena huren zou voor ajax top zijn maar die gaat niet naar Ajax.

25 maart 2020 om 09:52

Oh ja en een speler van 17 jaar die Barcelona even oppikt bij Las Palmas is dan zeker wel klaar voor minuten in het eerste. Er is geen enkele reden te vinden waardoor het huren van een 17 jarige speler die bij Barca niet aan de bak gaat komen een prima optie is voor een club die overwintering in de CL nastreeft. Het zegt ook voldoende dat jij het financiele verschil tussen huur en koop niet ziet. Als je een speler koopt en beter maakt verdien je er nog wat aan bij doorverkoop. Bij huur maak je alleen de speler beter, zodat de andere club er iets aan kan verdienen en jij met een gat in je selectie zit als ie vertrekt zondat je financieel iets extra's hebt voor vervanging.

25 maart 2020 om 11:26

Ik denk dat soccerfan het meer algemeen bedoelt. Ik ben het ook met hem eens. Op het middenveld heeft Ajax momenteel niet in de jeugd zitten die van de Beek direct kan vervangen. Gravenberch heeft het talent maar je moet hem nog niet voor de leeuwen gooien, maar wil wel dat hij af en toe een lands krijgt zodat hij kan groeien tot een volwaardige basisspeler. Dan moet er dus eerst een speler aangetrokken worden. Dan moet er dus veel geld uitgegeven worden, maar zal de speler ook langer dan een jaar blijven waarschijnlijk. Dat zou dan weer de ontwikkeling vaag Gravenberch in de weg staan. Dan is huren een prima tussentijdse oplossing.

Pedri is een groot talent, evenals de zelf opgeleide Ilaix Moriba, maar de oprechte vraag is of dit soort spelers (17 jarige talenten) goed genoeg zijn om Ajax beter te maken. Ik denk persoonlijk van niet. Voor Barcelona zou dit een goede deal zijn. Dit soort jongens bij een club kunnen plaatsen die jaarlijks meedoen voor de prijzen en ook nog eens graag balbezit hebben is natuurlijk top.

25 maart 2020 om 09:30

Kan, maar dan zal het wel een hele andere constructie worden. Meer in de trend van betalen voor de verhuur en percentages bij verkoop. Verwacht niet dat barca daar aan begint. Sterker nog ik verwacht dat Ajax bij hoge uitzondering een tien gaat huren, maar wel een die er gelijk staat om vervolgens Nanci rustiger te kunnen brengen. Dus de huur van een talent zou zeer onlogisch zijn als een van je eigen grote talenten zeer geschikt is voor dezelfde positie. Waarbij ook de vraag is wat de positie van Hansen gaat worden.

Dit snap ik dan niet zo goed. Je wilt doorgroeien naar Europese top, dan ga je toch niet opleiden voor Barcelona? Je kunt veel beter dit soort spelers proberen zelf te vinden, zeker met het kapitaal dat er is.

25 maart 2020 om 09:34

Dit wordt dan ook niet door ajax gezegd, maar door een spaanse krant

25 maart 2020 om 09:46

@PSVChamps hoezo opleiden voor een andere club? Je hebt er zelf toch ook profijt van voor een hele lage prijs heb je een positie ingevuld, waar je jeugd niet toereikend bleek. Men in Nederland walgt altijd van huren maar jij als PSVer moet met plezier aan Alex terugdenken. Dát was ook huur. Je refereert meteen naar het kapitaal van Ajax waarom uitgeven als dat niet per de nodig is? Kan zijn dat Ajax een x periode goedkoop wilt overbruggen zonder aan iemand vast te zitten, toch? Nou dan is huur toch prima!

Dat hangt van een aantal factoren af neem ik aan. Ten eerste welke positie speelt hij? Is er in de jeugd niets beter dan hijzelf? Hoelang word hij verhuurd? Voegt hij wat toe aan het 1ste elftal? Is hij zelf klaar voor het eerste? Want ik neem niet aan dat hij voor Jong gaat spelen. Dan zou je je echt kunnen afvragen waar deze huuractie opslaat. Er moeten gewoon bepaalde sterke punten op tafel komen voor deze huurrdeal.

25 maart 2020 om 10:29

Pedri speelt bij Las Palmas als linkermiddenvelder in een 4-4-1-1, maar komt het best tot zijn recht in een centrale positie op het middenveld. Ongeveer dezelfde positie als Andrés Iniesta later in zijn carrière bekleedde bij Barcelona. Nou heb ik geen direct zicht op de talenten die zich aandienen in de jeugd van Ajax, maar Pedri wordt gezien als een enorm talent en de revelatie van de Segunda Division. Maar dan kom je meteen bij het lastigste vraagstuk. Wat voegt hij op dit moment al toe aan het eerste elftal van Ajax? Dat weten we niet, maar wat is de laatste keer dat een 17-jarig talent op huurbasis vertrok en vanaf het allereerste moment waarde toevoegde bij een titelkandidaat? Geen idee. Lijkt me onrealistisch om te verwachten dat een 17-jarige jongen dit Ajax bij de hand gaat nemen.

Ik zou het bijzonder vinden.een 17 jarige speler huren van Barca. Dat zijn spelers die je niet verder gaan brengen. En je gaat een speler opleiden waar je uiteindelijk niets aan verdiend.kan me niet voorstellen dat dat het beleid van Ajax is.

In de periode dat er gesproken werd over een mogelijk samenwerkingsverband tussen Barcelona en Ajax werden vraagstukken opgeworpen die ook zo'n soort transfer bemoeilijken. Waarom zou Ajax een speler voor twee seizoenen huren en vervolgens zonder winst weer terugsturen naar Barcelona? En hoeveel toegevoegde waarde heeft zo'n speler nou op het moment dat hij op z'n zeventiende naar Amsterdam komt? Kortom, zonder duidelijke voordelen voor beide partijen zal er nooit zo'n samenwerkingsverband komen en lijken dit soort huurconstructies niet snel te gebeuren. Als je daadwerkelijk een samenwerkingsverband aan wil gaan, dan moet Barcelona bereid zijn om een ander kaliber speler naar Amsterdam te sturen of Ajax in financiële zin mee laten profiteren wanneer een speler succesvol is. In het eerste geval zou je kunnen denken aan spelers als Emerson op het moment dat Sergiño Dest vertrekt, Carles Aleñá als extra optie voor het middenveld of Marc Cucurella op het moment dat Tagliafico besluit te vertrekken. Dan help je elkaar. Dat zijn ook spelers die vanaf het eerste moment van waarde zijn voor Ajax. En hoewel ik ontzettend hoge verwachtingen heb van Pedri denk ik dat hij tijd nodig heeft om zich aan te passen (niet onlogisch voor een 17-jarig talent). Geloof dat hij ontzettend veel kan leren van het meetrainen met het eerste elftal en als hij daadwerkelijk zo talentvol lijkt te zijn als dat hij dit seizoen bij Las Palmas laat zien... Dan zal hij zonder problemen een plaats veroveren in de selectie van het eerste elftal.

Hij kost Barcelona 5 miljoen. Als hij zo goed is als ze zeggen zou ik als Ajax zijnde meer bieden. Dat haal je er dan dubbel en dwars uit.

Een jongen van 17 jaar huren vind ik geld weggooien. Zet dan op die plek een eigen jeugdspeler neer en maak die beter. Daar verdien je geld mee en met dat geld kun je weer een goeie speler van buitenaf aantrekken mocht daar behoefte aan zijn. Opleiden van spelers om een andere club blij te maken lijkt mij geen doel.

Ieder jaar heb je wel geruchten dat Ajax een talent van Barcelona gaat huren maar op Cuenca en Bojan na gebeurt het uiteindelijk toch niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 jaar
128 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Politiek spel’ niet uitgesloten na ‘gênant’ optreden van Marc Overmars

Marc Overmars zorgde deze week voor een schokgolf in de voetballerij. De directeur spelerszaken van Ajax sprak zich woensdagavond in gesprek met De Telegraaf fel uit tegen de hervatting van de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 5 april
Op dit moment wordt de strijd om Harry Kane gevoerd tussen Manchester City en Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren