Verbazing bij Ziggo om Frenkie de Jong: ‘Gek, ik begrijp dat niet’

Dinsdag, 25 februari 2020 om 23:20Tim Siekman • Laatste update: 09:04

Barcelona speelde dinsdag met 1-1 gelijk tegen Napoli in de Champions League. Frenkie de Jong werd aan de linkerkant geposteerd bij de Catalaanse grootmacht en stond wat meer vooruitgeschoven, maar kon niet echt zijn stempel drukken op het spel van de bezoekers. Youri Mulder en Jack van Gelder concluderen bij Ziggo Sport andermaal dat de voormalig middenvelder van Ajax verkeerd gebruikt wordt.

"Hij speelde niet slecht, maar er was een moment dat ik veelzeggend vond", aldus Mulder, die met een beeld tijdens de wedstrijd laat zien dat De Jong twijfelt wat hij moet doen bij de opbouw. "Bij Ajax wordt hij aangespeeld, maar hier is er bij hem twijfel. Moet ik nou wel of niet... Oh nee, want ze hebben mij gezegd dat ik dieper moest spelen. Zijn natuurlijke reactie is de bal vragen, maar wat hem opgedragen is, is elders voetballen. Daar ligt zijn kracht niet."

Ook presentator Jack van Gelder is verbaasd over de positie van De Jong en vraagt zich af waarom Barcelona de Oranje-international gehaald heeft. "Ik vind het gek. Zijn specifieke kwaliteit is de bal halen en dan met een dribbel voor een overtalsituatie zorgen. Daar komt hij helemaal niet aan toe. Dan begrijp ik dat niet. Of wilden ze hem al hebben als opvolger van Sergio Busquets?"

Mulder beaamt de suggestie van Van Gelder. "Ze vonden hem zó goed dat ze dachten: die moeten we hebben. Maar ze hebben er eigenlijk al drie. Want Arthur, Ivan Rakitic en Busquets zijn eigenlijk ook dat soort voetballers." Van Gelder repliceert: "Hij is zo goed. Je trekt Jaap van Zweden (bekende dirigent, red.) toch ook niet aan om uiteindelijk de triangel te laten spelen?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik vind het echt heel apart dat de hele wereld vorig jaar Frenkie heeft zien schitteren op de nr 6 positie met als doel: bal ophalen, man meer situatie creëren en/of de bal simpel maar effectief verplaatsen. Mede door zijn kwaliteiten zijn we zover gekomen in de CL en hebben we uiteindelijk de dubbel gepakt.

Hoe kan het dan dat je bij een nieuw team komt, een team dat Frenkie perfect zou moeten liggen, een club die Frenkie waarschijnlijk helemaal geanalyseerd heeft, hem helemaal verkeerd gebruikt. In het begin stond ie linksbuiten, laatst liep hij in de spits en nu loopt ie alsnog weer als diepste middenvelder rond. Is er dan niemand daar die zich kan herinneren waar hij zijn beste spel heeft laten zien? Ik snap best dat je hem niet altijd de favoriete positie van Busquets kan geven maar wissel dan op z’n minst af en toe af. Een speler als Arthur zou best wat dieper kunnen spelen.

25 februari 2020 om 23:52

Ik snap dat ook niet. Is het dan alleen 'hebben om te hebben'? Frenkie is een 6, als je dan vind dat Busquets beter is dan zet je hem maar op de bank. Rouleren met die handel. Op deze manier laat je hem alleen maar zwemmen. Kan me niet voorstellen dat De Jong met de huidige gang van zaken gelukkig is. Die weet ook wel dat hij niet goed speelt. Overigens denk ik dat Frenkie in zijn Ajax topvorm op zijn favoriete positie ook gewoon een betere speler is dan de Busquets van nu. Beweeglijker, dynamischer, en speelt nog wel eens een man uit op de 6. Aanvallen zal veel vloeiender gaan. Ze hebben hem natuurlijk ook niet voor niets gehaald als Busquets' vervanger. Beiden in één team gaat gewoon niet, dat is keer op keer bewezen. Rouleer dan gewoon.

26 februari 2020 om 00:12

Wat zeg jij nou? Busquets is een betere speler dan Frenkie. Speelt ook veel meer naar voren in tegenstelling tot Frenkie.

26 februari 2020 om 00:15

Ligt ook wel aan de positie. Ik vind busquets ook beter, maar op 6 is het natuurlijk ook makkelijker naar voren spelen dan als je als een soort schaduwspits of linksbuiten speelt

26 februari 2020 om 00:15

Het komt doordat Barca met maar 1 zes speelt en Frenkie het beste is wanneer hij de linkercontroleur van twee nummer zessen is. Bij Ajax werkte dat perfect met Schone naast hem en de diepte van Van de Beek, in combinatie met Ziyech die het middenveld in dook, evenals Tadic. Bij Oranje? Precies hetzelfde! Koeman wil het liefst De Roon of Propper naast Frenkie hebben omdat zij als extra controleur kunnen stofzuigen. De Jong is een geweldige controleur, maar kan het mijn inziens nog niet bolwerken als enige controleur. Daarvoor zijn de dribbels nog net iets te riskant (want niemand van de diepere middenvelders neemt zijn plek over) en daarvoor is hij positioneel nog niet goed genoeg. Bij Ajax hoefde hij slechts enkele meters opzij te stappen om de bal te veroveren. Is hij de enige controleur, dan moet hij aan beide zeiden opletten. Ik denk dan ook dat hij bij Barca het beste gaat renderen wanneer de trainer eens afstapt van Busquets als enige controleur en met een nummer tien gaat spelen. Dat hebben ze een keer geprobeerd, toen werkte het totaal niet. Vervolgens hebben ze laatst nog een keer iets vergelijkbaars gedaan: toen werd Frenkie als linkercentrale middenvelder neergezet en kreeg hij de vrijheid af en toe om aan de linkerkant uit te zakken om de bal op te halen. Hij speelde meteen zijn beste wedstrijd van het seizoen. Barcas probleem is dat ze nu niet het materiaal hebben om Frenkie in zijn kracht te laten spelen. Het is te hopen dat ze een geweldige nummer tien aantrekken (eentje met loopvermogen en techniek) en dat de trainer (of nieuwe trainer) een ander systeem gaat spelen.

26 februari 2020 om 00:18

Exact dit dus. Met Coutinho hebben ze in principe die geweldige nummer 10, ik ben benieuwd of die volgend seizoen eindelijk de klik kan hebben.

26 februari 2020 om 00:29

Ik twijfel over Coutinho, omdat die vooral de bal wil hebben. Je hebt dan al Griezmann en Messi die inzakken, waardoor je weer het probleem van te weinig diepgang hebt. Een middenvelder a la Vidal die een stuk technischer is (iets verfijnder) is perfect. Die kan opduiken achter de spitsen, wat nu vooral van De Jong wordt verwacht. Misschien een Havertz?

26 februari 2020 om 00:33

@Yannick, ik zeg dat Frenkie in zijn Ajax topvorm een betere speler is dan de Busquets van nu, anno 2020 dus. Er zit gewoon sleet op Busquets en dat is toch ook helemaal niet erg? En in Frenkie zit nog rek, dus ik zou wel weten wie ik zou kiezen. Ga me nou niet vertellen dat Barcelona lekker loopt, want dat is niet zo. Busquets is daar net zo goed debet aan. Daarbij dribbelt Frenkie net zo goed, nee, zelfs beter in vanaf de 6 positie. Het hele probleem is juist dat hij er nu al staat, met zijn rug naar de goal, terwijl hij met zijn neus vooruit moet staan. Weet je nog hoe het was toen hij begon daar? Men sprak van een verademing. Maar dat was op 6! Het is eigenlijk nog één seizoen te vroeg om door te selecteren, want Busquets is nog te goed en heeft teveel betekend, maar daarom zeg ik ook: rouleren. Frenkie is geen 8, 10, of 11. Dat is waanzin.

26 februari 2020 om 00:46

@martijnr12, Havertz is een goede keuze. Maar als je een speler wil die box to box gaat, jaagt, technisch is, snel doorspeelt, en aan het begin van zowat elke snelle uitbraak staat, en dan ook nog eens een klik heeft met De Jong, zou ik Wijnaldum kiezen. Dat vind ik echt bij uitstek de luxe uitvoering van Vidal, zoals Barca hem gebruikt.

26 februari 2020 om 00:53

Probleem is een beetje dat de klassieke 10 totaal uit de gratie is gevallen bij de trainers van nu, wie speelt er nog mee? De trend is twee of zelfs drie harde werkers op het middenveld, niks creatief opbouwen, gewoon pressie en dan de bal inleveren bij de aanvallers en counteren of anders lange halen naar de voorhoede die het lekker maar zelf moet creeren.

26 februari 2020 om 14:28

Idd en Busquets is technischer

26 februari 2020 om 00:06

Ik snap het ook echt niet. Elke simpele ziel ziet dat je frenkie niet zo moet gebruiken. Staat vaak dieper dan messi. Lijkt alsof barca dacht van het is een goede vervanger voor busquets dus we halen hem alvast. Zonde om frenkie zo te zien als je het vergelijkt met vorige jaren. Plichtmatig voetballen. Hij zou nog beter cv kunnen spelen dan wat hij nu doet

26 februari 2020 om 00:09

Ajax speelde om Frenkie met een 10 en twee controlerende middenvelders. Ten Hag zag ook dat dat de beste manier is om Frenkie te laten renderen. Kennelijk hebben ze bij Barcelona hun twijfels of hij verdedigend sterk genoeg is om als enige controlerende middenvelder op te stellen.

26 februari 2020 om 00:39

@misseva88, ik denk dat het gewoon is omdat Busquets een Barca icoon is. Die verdedigende kwaliteiten heeft Frenkie namelijk wel, of in ieder geval even goed als Busquets, die ook geen sloper op het middenveld is. Hoeft ook niet in het spel dat Barcelona nastreeft. Spelinzicht en pass zuiverheid zijn dan belangrijker. Dat hebben ze allebei in buitencategorie kwaliteit.

26 februari 2020 om 01:05

Mt87 Frenkies grootste kwaliteit als opbouwer is het vermogen om met de bal aan de voet een linie over te slaan. Wanneer hij met een andere controleur naast hem staat blijft de balans bewaard als hij dit doet. Als hij als enige controleur staat opgesteld is die belangrijke man weg, wanneer Frenkie vertrekt. Dan zal een andere middenvelder uit moeten zakken, een verdediger door moeten schuiven of Frenkie zal niet weg mogen gaan. Of hij zal zelf ergens anders moeten staan, vanwaar hij wel die dribbels in kan zetten. Want een oplossing zoals Ten Hag bedacht, het systeem omgooien, ik weet niet of Barcelona daar klaar voor is.

26 februari 2020 om 01:16

@misseva88, je laatste zin zet me wel aan het denken. Volgens mij maak ik de denkfout dat Barcelona nog steeds 90 minuten tot over de middellijn pressie kan en wil zetten. Eigenlijk vervalt de typische 6 dan en moet je daar een voetballer hebben. Guardiola voetbal, zeg maar. Daarin is Frenkie denk ik echt de ultieme 6. Net zoals Busquets is/was, nooit die echte sloper of stofzuiger, maar wel de ultieme verbindingsspeler.

26 februari 2020 om 00:37

Hij heeft bij Ajax nog nooit op de positie van Busquets gespeeld dus hoe kan je zeggen dat het zijn favoriete positie is? Hij heeft enkel met een andere controleur naast hem gespeeld. Dat was Schöne. Daardoor kon hij ook naar voren zodat Schöne de balans bewaakte en visa versa. Hij is het beste als 8 en dat heeft hij ook altijd in de jeugd gespeeld. De positie van Busquets houd in dat je de enige verdedigende mid bent en alleen daar bent om tegen te houden. Frenkie moet de vrijheid hebben om zijn dribbels in te zetten en er iemand achter hem staat die het vuile werk opknapt. Busquets dus. Het probleem is meer dat hij nu te diep speelt en Rakitic/Arthur als 8 staan. Er zijn 2 aanvallende middenvelders en hij is de diepere. Dit moet omgedraaid worden zodat hij net voor Busquets het spel maakt en Rakitic/Arthur diep gaan. Helaas is Arthur net als Frenkie een 8 dus dan heeft Frenkie meer snelheid om achter de verdediging te komen. Frenkie heeft heel veel goede duels dit seizoen als 8 gespeeld onder Valverde. Drm speelt hij ook haast alles

26 februari 2020 om 00:48

@daveyajax4 dat heet kopen om te kopen zonder dat er een idee achter zit. waarom haal je Griezmann terwijl je al een goede centrum spits hebt met Suarez maar niet eens een fatsoenlijke linksbuiten? toevallig is Suarez dan nu geblesseerd maar anders had Griezmann nu nog steeds linksbuiten gestaan wat hij helemaal niet is

26 februari 2020 om 13:08

Gewoon geduld hebben tot Busqeuts weg is. Het verschil tussen Busqeuts en Frenkie is de handelingssnelheid en de passjes. Busqeuts kan een speler zo voor open goal zetten en eerlijk is eerlijk dat mist Frenkie gewoon. Frenkie de jong houd de bal te lang bij zich dag is soms juist ook goed, Maar af en toe moet je gewoon de bal snel geven zodat er ruimte komt en Frenkie gaat nog rondjes draaien jah dan zijn ze allemaal terug. En zijn beste spel op de nummer 6 positie jah maar dat waren niet heel veel wedstrijden op top niveau buiten wat interlands en Champions leugeu wedstrijden waarin hij zich gewoon een maand van te voren voor kon opladen. dat is natuurlijk een verschil als dat elke week moet gebeuren.

Frenkie heeft maar 1 probleem en dat is dat busquets zo goed is. De vraag is hoe lang busquets een goed niveau vast kan houden. Of frenkie maakt die andere positie waar hij op speelt eigen. Soms doet frenkie het goed op die positie waarvan je denkt oh hij kan het wel. Maar hij voelt het nog niet aan vanuit daar. Het is geen automatisme bij hem.

25 februari 2020 om 23:47

Maar Frenkie is geen Busquets, hij zou een type Xavi moeten zijn, een creatieve spelverdeler, geen dienende speler. Naast een speler als Busquets is prima, maar Barcelona speelt niet met twee verdedigende middenvelders zoals Ajax en Oranje.

25 februari 2020 om 23:48

Lees ik dit nou goed, busquets een dienende speler? Frenkie is toch nooit zoals xavi geweest

25 februari 2020 om 23:49

Ja dat is altijd zijn rol geweest, Busquets is niet de briljante spelverdeler, dat waren Xavi en Iniesta. Busquets was de gatendichtloper, de smeerlap die de tactische overtredingen maakte, de man die altijd aanspeelbaar was voor de kaats, degene die de bal inleverde bij die twee en Messi. Natuurlijk kan hij wel voetballen maar hij is niet het type dat we in Frenkie zien, de Cruijff, de regisseur. Mensen die dat anno 2020 van Busquets verwachten, en hem daardoor ‘over zijn top’ vinden, die zijn vergeten dat Busquets nooit die speler was.

25 februari 2020 om 23:52

Dat je geen spelverdeler bent wil niet zeggen dat je dienend bent. Busquets is briljant en geen dienende speler

25 februari 2020 om 23:53

Busquets is briljant *als* dienende speler. Elke ploeg heeft er zo eentje nodig. Maar hij is niet de oplossing voor het gebrek aan creativiteit, ook vanavond weer niet (geweldige steekpass, dat wel).

25 februari 2020 om 23:56

Precies Hangover96. Mensen doen alsof Busquets onomstotelijk op die 6 hoort te staan, terwijl hij in mijn ogen de oorzaak is van dit hemeltergend trage gebrei. Geen tempoversnellingen, geen 3-4 man passeren in een mooie dribbel. Ik denk dat die oogkleppen de oorzaak zijn dat dit Barcelona saai wordt om naar te kijken.

25 februari 2020 om 23:58

Busquets is geen dienende speler hoor. Hij bepaald grotendeels de opbouw van barca. Een dienende speler bepaalt zoiets niet

26 februari 2020 om 00:02

Het probleem is inderdaad dat hij nu de opbouw moet verzorgen. Daar is hij de speler helemaal niet voor, dat was hij niet en zal dat als dertiger ook niet meer worden. Daarom werd Coutinho gehaald voor achter de aanvallers, en Arthur, en nu Frenkie. Creatieve spelers die vooruit denken en de creatieve leegte van Xavi-Iniesta moeten opvullen. Tot nu toe is dat nog niet gelukt, en zit je idd noodgedwongen met Busquets als enige spelverdeler. Dat is geen ramp, Busquets is geen prutser, maar het is niet genoeg. Je ziet het bijna elke week.

26 februari 2020 om 00:03

Precies. En die opbouw gaat veel te traag. Dus is hij momenteel, naar mijn idee, minder geschikt op die positie dan De Jong.

26 februari 2020 om 00:14

Maar zet je De Jong op 6 en Busquets op de bank, wie loopt dan de gaten dicht, wie trapt de counterende tegenstander subtiel op zijn hielen, wie is er beschikbaar voor de kaats? Frenkie in zijn eentje wordt compleet overlopen. Rakitic lijkt daar de energie niet voor te hebben, Arthur en Vidal zijn veel te aanvallend. Hou je over een dienende en multifunctionele speler als Sergi Roberto, die inderdaad zonder morren sober kan spelen. Misschien moeten ze dat maar proberen, een middenveld Roberto-Frenkie-Arthur (of volgend jaar, Coutinho).

26 februari 2020 om 00:23

@Hangover96 of Barca stapt af van het heilige middenveld met 1 controleur en twee creatieve spelers daarvoor, aangzien dat al jaren niet meer werkt. Bij Ajax werkte en bij Oranje werkt De Jong zo goed omdat hij een stofzuiger naast zich had/heeft. Je geeft zelf aan dat Busquets precies die speler is, om je vervolgens af te vragen wie die rol moet vervullen als Frenkie als zes gaat spelen. Nou: Busquets dus! Probleem voor nu is dat Barca niet een goede nummer tien heeft die ervoor kan spelen. Maar in potentie hebben ze alleen die 10 nodig om het aanvalsspel van Ajax zo ongeveer te kopieren. Messi a la Ziyech als rechtsbuiten, Griezmann als valse spits en een snelle linksbuiten. In theorie zou Vidal dan die nummer tien kunnen zijn, alleen is hij niet net zo technisch en aanvallend slim als Van de Beek. Maar een vergelijkbaar type (maar dan wellicht op een hoger niveau voordat ik iedereen over me heen krijg) en Frenkie kan helemaal in zijn element spelen. Het is nogal een stap om je hele elftal op Frenkie de Jong af te stellen. Maar eerlijk is eerlijk: Ten Hag deed het, Koeman deed het en allebei hebben ze er geen spijt van gekregen.

26 februari 2020 om 00:34

Ik bedoel meer, wat als Busquets er niet is (zoals in de return)? Als ik bij Barca zat, zou ik met Busquets - Frenkie - Coutinho spelen waarschijnlijk. Coutinho is als aanvallende middenvelder kwalitatief beter dan Arthur en Vidal, en met Griezmann ervoor en Frenkie erachter (die twee waren er vorig seizoen nog niet), die combinatie kan denk ik wel de sleutel zijn om zijn Liverpool niveau weer te halen.

De vraag is dus eigenlijk of hij wel zo goed is dan dat wij dat als Nederlands vinden? Anders had hij inmiddels wel op zijn plek gestaan en was er geen twijfel.

25 februari 2020 om 23:51

Z'n concurrent is geen 1 of andere pannenkoek of een "simpele" Europese subtopper die hij uit de basis moet spelen. Busquets is op zijn positie absoluut 1 van allerbeste spelers ter wereld, terwijl De Jong eigenlijk net op dat niveau komt kijken. Natuurlijk speel je Busquets er niet zomaar uit, hoeveel talent je ook hebt. Ik vind dat echt zo dom redeneren...

26 februari 2020 om 04:57

Ik vind het anders wel een verfrissing als hij bij het NL elftal speelt. Er zit dan zoveel meer voetbal in.

Wat ik niet snap is vorige keer speelde hij goed op die positie waaruit hij scoorde op aangeven van messi. Iedereen hemelde Frenkie weer op met hij kan het wel dit dat en na vele slechte wedstrijden is het weer hij moet gewoon op de plaats van busqeuts spelen. Conclusie Barcelona met Frenkie er bij slecht Barca zonder Frenkie 5-0 tegen eibar waar je gelijk veel meer voetbal zag door Arthur vandaag speelde Arthur ook weer heel goed.

25 februari 2020 om 23:48

Dik winnen tegen Eibar is dan ook echt een uitzonderlijke prestatie. Frenkie de Jong moet z'n draai nog een beetje vinden zolang Busquets er nog speelt, maar jouw betoog is er puur op gebaseerd om even tegengas tegenover al die fans te geven die hem ophemelen. Prima, maar doe dat dan wel met kloppende argumenten in plaats van aannames gebaseerd op een wedstrijd tegen een laagvlieger waar hij niet speelde. Nu ga je volledig dwarsliggen omdat je hoopt dat die fanboys er vol tegenin gaan.

26 februari 2020 om 00:52

Nou zeg me is wanneer Barcelona dik heeft gewonnen dit seizoen. Eerste wedstrijde waarin veel doelpunten zijn gevallen en dat zonder frenkie

26 februari 2020 om 13:44

Ook de eerste wedstrijd dit seizoen waarin Messi vier keer tot scoren kwam. Wat een ontzettend domme manier van denken om zo'n resultaat te wijten aan een controlerende middenvelder...

25 februari 2020 om 23:53

Eibar haalt je hele betoog onderuit, wat een opportunisme. Ik heb mijn twijfels wel bij Busquets, dus in dat opzicht zou ik Frenkie daar zeker eens proberen.

Mulder je hebt er weinig kaas van gegeten als je Arthur, Rakitic en Frenkie de Jong vergelijkbare voetballers vind. Als je Busquets zo ziet voetballen, is het logisch dat Frenkie niet op “6” speelt.

25 februari 2020 om 23:51

Vond je Busquets goed voetballen dan? Buiten die weergaloze pass vond ik hem totaal geen dirigent, tempowisselingen waren er niet. Het tempo lag buitengewoon traag en dat komt ook door Busquets.

Frenkie moet wachten tot Busquets stopt. Want hij is enkel goed op de 6, niet als 8 of 10.

25 februari 2020 om 23:55

Ze kunnen ook gaan expirementeren met de punt naar voren frenkie en busquets langs elkaar.

Er wordt echt zoveel commotie rondom Frenkie gedaan. Men moet echt eens wat rustiger aan doen met dat gezeik elke week maar weer. Hij is een middenvelder en hij kan meer dan wat mensen denken, klaar. En ja, uiteindelijk is het de bedoeling dat ie de plek van Busquets gaat invullen maar dat is momenteel nog niet aan de orde. Dus wat doe je dan, op de bank zetten? Ga toch weg man.

Ik begrijp dat continu vasthouden aan Busquets niet zo. Sterker nog, ik vond hem buiten die steekpass totaal niet dominant. Het tempo van Barcelona lag weer laag en dat ligt juist aan spelers als Busquets. Het was gebrei tot en met. De dirigenten moeten het tempo aanduiden en waar nodig tempo versnellen. Frenkie kon dat vorig jaar als geen ander in een team dat veel meer in balans leek te zijn. Barcelona lijkt dit seizoen niet zo geweldig in tempoveranderingen. Ik zou het daarom juist weleens willen zien met Frenkie op de plek van Busquets.

26 februari 2020 om 00:24

Busquets versnelt het spel veel beter dan Frenkie. Die kan zich weer beter vrijspelen. Busquets is meester in het 1 keer raken

26 februari 2020 om 02:09

Als er iemand is die de bal snel laat rollen is het busquets wel... die weet al wat hij gaat doen voordat hij de bal krijgt. En doet wat hij wil binne 2 bal aanrakingen. Sneller dan dat kan je het niet krijgenFrenkie zie je vaak meer twijfelen, wachten en draaien om vervolgens weer naar de zijkant te spelen..

Zoals hij zelf al zei laatst. Barcelona speelt niet zoals Ajax. Frenkie is geen 6 maar iemand die 1 van de 2 controleurs moet zijn. Barca speelt niet zo dus dan speelt hij meer naar voren. Bij Ajax speelde hij samen met Schone naast hem dus dan kon hij ook naar voren. Bij Barca speelt de 6 enkel voor de verdediging en dat is echt zonde voor zijn kwaliteiten plus het feit dat hij daar nog nooit in zijn carrière heeft gespeeld. Hij Is het best als nummer 8. Dus tussen een verdedigende en aanvallende middenvelder in zodat hij het spel kan verdelen en de aanvallende middenvelder of aanvallers aan het werk kan zetten. Zoals Xavi speelde en deze tijd bijv Banega of Parejo. In de periode van Valverde heeft hij hier ook heel veel goede duels gespeeld. Tegen Valencia, Sevilla, Eibar, Inter CL, Getafe uit en nog een aantal wedstrijden was hij top. Als 8 ja en dan was vaak Rakitic of Vidal degene die dieper stond. Nu met Arthur is Frenkie dieper puur omdat ze beide dezelfde soort speler zijn en Frenkie meer diepgang heeft. Het is nou eenmaal een feit dat Barca met 2 aanvallende middenvelders speelt waarvan eentje net iets dieper staat dan de ander. Frenkie is het beste als hij naast de iets diepere speelt en net voor Busquets. Hoeft hij niet enkel het vuile werk op te knappen en ook niet constant diep te gaan maar het spel goed verdelen. Dus zeg aub niet dat hij op zijn eigen positie moet spelen ( vervanger Busquets ) want hij heeft nooit als enkele 6 gespeeld. De twijfel in zijn spel is gekomen nadat hij niet goed wegdraaide en rood pakte tegen Espanyol. Heeft helemaal niks te maken met zijn positie want als 8 heeft hij heel veel goede duels gespeeld. Zelfs laatst nog tegen Betis

Rouleer dan tussen Busquets en Frenkie, waarna er een "natuurlijke" weg komt om busquets op termijn te vervangen. Nu laat je een dure aankoop verpieteren op een plek die hem niet past, waarna de onzekerheid toeslaat.op termijn heb je een speler zonder zelfvertrouwen en een Busquets die het niveau niet meer aan kan.overigens is de humor op deze site ver te zoeken.

Met alle respect voor de positie van Sergio Busquets, maar daar moet Frenkie simpelweg gaan staan. Sergio is -nog- steeds een bijna onmisbare schakel voor dit Barcelona. Maar ik geloof er heel erg in dat Setien Frenkie eens een paar wedstrijden op zijn sterkte positie moet laten spelen. 100% zeker dat Frenkie met nog veel meer vertrouwen gaat spelen, zomaar twee man uitspeelt en een man meer situatie voorin creeërt. Frenkie is een stuk dynamischer en vlotter dan Sergio nu is. It's about time: Frenkie terug op 6!

Frenkie is gewoon gehaald als opvolger van Busquets en zal hier ook echt wel komen te spelen op het moment dat Busquets gaat stoppen of minder aan spelen zal toekomen. Voorlopig zal hij zich dus gewoon moeten schikken in deze positie en er maar gewoon het beste van proberen te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder80
L. de JongAanvaller71
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

256 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 12 1 3 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Xavi richt zich na eerste nederlaag als trainer van Barça tot Depay

Xavi heeft zaterdagmiddag zijn eerste nederlaag geleden als trainer van Barcelona. De Catalanen waren in eigen huis niet opgewassen tegen Real Betis, dat met 0-1 zegevierde. Memphis Depay begon in de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren