NAC Breda stunt in AFAS Stadion en knikkert AZ uit bekertoernooi

Woensdag, 12 februari 2020 om

NAC Breda heeft woensdagavond verrassend AZ uit de TOTO KNVB Beker geknikkerd. De ploeg van Peter Hyballa wist in het kwartfinaleduel in het AFAS Stadion met 1-3 te winnen van de Alkmaarders. De thuisploeg kwam op een 0-2 achterstand, maar leek na een goal van Oussama Idrissi nog te hopen op een positief resultaat. Vlak voor tijd wist invaller Javier Noblejas het duel echter te beslissen door een prachtige actie te bekronen met een goal.

AZ was de favoriet bij het treffen met de club uit de Keuken Kampioen Divisie, maar het werd al snel duidelijk dat NAC van zich af zou bijten in het AFAS Stadion. De bezoekers wisten net als de ploeg van Arne Slot af en toe gevaarlijk te worden, waarbij het doel van Marco Bizot regelmatig onder vuur werd genomen. Zo kon Robin Schouten vrij uithalen van ongeveer tien meter afstand, maar de rechtsback had het vizier niet op scherp staan. Na 34 minuten spelen was het wel raak voor NAC.

Na een goede aanval kon Schouten vanaf de rechterkant een lage voorzet produceren die terechtkwam bij Mounir El Allouchi. De middenvelder schoot vervolgens via de kluts de bal achter Bizot: 0-1. AZ probeerde voor rust via pogingen van onder anderen Calvin Stengs en Teun Koopmeiners snel langszij te komen, maar doelman Nick Olij hield zijn doel schoon. De formatie van Arne Slot moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen, maar ook na de rust was de thuisploeg bij tijd en wijle slordig.

Bizot wist een harde terugspeelbal van Stijn Wuytens nog teniet te doen, terwijl de fans van AZ ook moest billenknijpen bij een corner van NAC. AZ leek tien minuten in de tweede helft weer grip te krijgen op de wedstrijd, maar vervolgens sloeg NAC via de counter vlijmscherp toe. Finn Stokkers gaf de bal mee aan Schouten, die vervolgens richting het vijandelijke doel snelde. De rechtsback werd niet aangepakt door de defensie van AZ, waardoor hij met een knap schot via de binnenkant van de paal zijn enorme rush kon bekronen: 0-2.

AZ leek verslagen, maar Oussama Idrissi bracht snel de spanning terug in het duel. De aanvaller dribbelde naar binnen, bedacht zich niet en schoot vanaf zo’n dertig meter afstand de bal fabuleus achter Olij: 1-2. De Alkmaarders waren weer volledig terug in de wedstrijd en NAC leek te capituleren, maar grote uitgespeelde kansen voor de thuisploeg bleven uit. NAC herpakte zich weer, waardoor een spectaculair slot volgde.

Zo had NAC via Arno Verschueren een grote mogelijkheid op de 1-3, maar zijn poging werd vlak voor de doellijn weggehaald door Jonas Svensson. Aan de andere kant van het veld had onder anderen invaller Yukinari Sugawara een mogelijkheid om te scoren, maar door het aluminium bleef een doelpunt uit. Uiteindelijk wist NAC de zege uit het vuur te slepen via Noblejas, die na een counter van NAC de verdediging van AZ te slim af was en ook Bizot wist te passeren: 1-3.Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door olevoorpsv)

Dit verdienen de NAC supporters. Zij en de club verdienen beter dan het totale mismanagement de afgelopen jaren. Hopelijk wordt het succes weer wat structureler in de toekomst.

12 februari 2020 om 20:52

Inderdaad, dat het tegen NAC was maakt het nog een schrale troost. Ondanks alle chaos laatste jaren komen ze altijd met grote getalen opdagen. Nu ook een stampvol uitvak, constant luid gezang en pure passie. Gefeliciteerd NAC-fans, nu nog van Feyenoord en Ajax winnen en je maakt de stunt compleet.

12 februari 2020 om 21:13

Zijn Feyenoord en Ajax al door dan?

12 februari 2020 om 21:53

Ik heb een glazen bol thuis staan.

12 februari 2020 om 21:59

Zet volgende keer je spoiler aan nu hoef ik niet meer te kijken

13 februari 2020 om 06:45

AzChelsea zijn bol werkt voorlopig uitstekend dus een complimentje voor zijn voorspellende gave is wel op zijn plaats heren

Terechte overwinning voor Nac, speelde het spel prima en AZ speelde waardeloos, Stengs voorop. Die had gewisseld moeten worden.

12 februari 2020 om 20:28

Ik vind die Stengs zó overschat. Kan leuk voetballen maar zoekt altijd onnodig de moeilijkste oplossing. Heeft zeker potentie maar moet ook wat meer pit krijgen, met dit nonchalante gedoe kom je er niet. Gun het die Duitse trainer van Nac wel, mooie enthousiaste gek, in de positieve zin.

12 februari 2020 om 20:31

Past wel goed bij de supporters die Trainer, die zijn ook gek maar ook zeker enthousiast, heb er vaak genoeg gezeten om het mee te maken. Nee, geweldige supporters heeft Nac natuurlijk.

12 februari 2020 om 20:37

Ik ben het niet met je oneens: iets meer gedrevenheid mag wel bij Calvin Stengs. Aan de andere is Stengs wel een sierlijke ietwat flegmatieke speler die zwaar uit vorm is. Dan ziet het er al snel ongeinspireerd en nonchalant uit allemaal.

12 februari 2020 om 20:38

Stengs is gewoon bij 90% van zijn acties een clown op voetbalschoenen, maar de acties die wel lukken zitten altijd in de samenvatting en dan gaat Derksen weer lopen roepen hoe geweldig hij is. Dont Believe the Hype....

12 februari 2020 om 20:44

Stengs is toch ook gewoon een talent?! Een ruwe diamant waaraan geschaafd moet worden.

12 februari 2020 om 20:50

Een clown op voetbalschoenen is wel heel overdreven. Ik vind hem ook niet geweldig maar hij kan zeker wel voetballen. Niet te negatief doen.

12 februari 2020 om 21:00

@Baradona, Stengs zit gewoon even in de wel bekende vormdip, speelde na zijn zware blessure gewoon goed en is nu even minder wat voor de winterstop al begon, die jongen komt er wel weer bovenop

12 februari 2020 om 21:17

@Heidihallo ga maar eens 5 hele wedstrijden kijken in het stadion....om gek van te worden.

12 februari 2020 om 21:20

" Stengs is gewoon bij 90 van zijn acties een clown op voetbalschoenen, maar de acties die wel lukken zitten altijd in de samenvatting en dan gaat Derksen weer lopen roepen hoe geweldig hij is ". Clowneske reactie. Stengs is vorige maand pas 21 geworden en dus nog maar gewoon een talent. En talenten hebben met elkaar gemeen dat ze nog wisselvallig zijn in hun prestaties. Als je niet ziet dat Stengs in potentie een geweldige speler is, zou ik eens een bezoek aan de oogarts brengen als ik jou was. Stengs is een van de grootste talenten van de Nederlandse velden, de vraag is alleen of hij ook onder druk kan presteren, dat is nl een van de voornaamste redenen waarom talenten afhaken als ze bij een club op een hoger niveau terecht komen. Zolang dat niet duidelijk is, gaat Ajax nooit 25 tot 30 miljoen voor hem op tafe leggen en het is ook maar zeer de vraag of een buitenlandse club een dergelijk bedrag voor hem over heeft. Bergwijn is al veel verder en staat al veel langer op de scoutinglijstjes van grote clubs, terwijl die met moeite een dergelijk bedrag heeft opgebracht. Ik zie Stengs niet naar Ajax komen, niet omdat hij daar voetbaltechnisch niet goed genoeg voor zou zijn, maar omdat nog moet blijken dat hij het echte topvoetbal mentaal aankan en het afbraakrisico daarom veel te hoog is voor het bedrag dat er waarschijnlijk voor hem op tafel moet komen.

12 februari 2020 om 21:28

@baradona Die jongen kan goed voetballen, maar is door zijn leeftijd en een gemist jaar door een blessure nog wat wisselvallig. Het kan alleen een clown achter een toetsenbord zijn die het in zijn hoofd haalt om Stengs een clown op voetbalschoenen te noemen.

12 februari 2020 om 22:06

Maar zo goed is Stengs echt niet hoor. Idrissi is vele male beter. Is altijd gevaarlijk en je kan erop vertrouwen dat hij een actie maakt. Bij Stengs mislukt zoveel. Vandaag al helemaal waarbij je op Idrissi gewoon kan vertrouwen.

13 februari 2020 om 08:48

Onderbouw graag waarom Stengs juist voetbaltechnisch niet goed genoeg is?je zegt zelf dat jij één van de talenten is, waarop baseer jij dit dan? Volgens mij spreek jij jezelf tegen? .

12 februari 2020 om 23:53

Echt zo, man wat was hij slecht. Hij moet echt snel volwassener en professioneler worden. En dan roepen ja de EL brengt iets extra's. Ja hallo, bikkelen moet je, helemaal wanneer het even niet gaat. Hij laat altijd snel zijn koppie hangen. Hij wordt straks 22 jaar, en dan nog zich zo opstellen. Argh, van Boadu kan ik het begrijpen maar van Stengs niet. Az was helaas erg matig, dachten wel even te winnen op gemak omdat ze beter zijn. Maar nee, Nac deed het prima, bikkelen en gebruik maken van de ontstane momenten. Zeer slecht dit van Az!

Dik terecht en niks gestolen. Echt groot verschil tussen topclub zijn en topploeg hebben.

12 februari 2020 om 23:10

Daar leg je de vinger op de zere plek ook als je kijkt naar de publieke belangstelling dan is az nog verre van een topclub en mogen ze zich wat dat betreft nog lang niet meten met de traditionele top drie

Bijzonder zwak van Az en bijzonder knap van nac. Gefeliciteerd nac!

12 februari 2020 om 20:32

Zul je zien dat ze zaterdag met 0-6 over ons heen lopen

12 februari 2020 om 22:44

Ja ga ik wel van uit. AZ heeft een flinke veerkracht dit seizoen, dus verwacht dat ze tegen Twente gewoon 0-3 winnen ofzo.

12 februari 2020 om 20:34

Vandaag ook! Wat een trieste opkomst voor een kwartfinale zeg. De AZ fans hebben hun ploeg echt in de steek gelaten.

12 februari 2020 om 21:59

Vond ik ook. Er zaten volgens mij nog meer uit supporters dan AZ supporters.

13 februari 2020 om 08:51

Mogelijk heb je niet gezien dat op een doordeweekse dag om 18.30 uur starten dit effect sorteert. Dit werkt helaas zo voor elke vereniging in Nederland.door het schema van FOX worden deze verenigingen financieel zwaar benadeeld.

13 februari 2020 om 12:07

Hoe bedoel je? Het uitvak zat toch mooi vol.

Begint langzaam een bekerdroom voor NAC te worden! Eerst PSV en nu AZ.. Voor de neutrale voetballiefhebber (en voor de NAC fans onder ons uiteraard) zou een bekerwinst wel een heel mooi verhaal zijn!

12 februari 2020 om 20:38

Niet echt, we hebben de punten in Europa veel te hard nodig.

12 februari 2020 om 21:18

Ach, dan moet je buiten de top 4 helemaal niemand meer Europees laten spelen. Utrecht verliest van een club uit Luxemburg en dit seizoen Albanië, Vitesse komt nooit de voorrondes door, Groningen bakte er niets van een paar jaar terug. Of het nou NAC of Utrecht of Vitesse wordt die Europees gaan spelen, punten pakken ze toch niet.

12 februari 2020 om 21:21

Alsof Utrecht Heerenveen of Willem II de punten wel binnenharkt

Heerlijke wedstrijd. NAC gevochten voor alles wat ze waard zijn en prachtige overwinning uit het vuur gesleept. AZ was wel erg zwak en slordig. Bizar leeg ook in het stadion.

12 februari 2020 om 20:29

Zo bizar is het toch niet? 18;30 op een doordeweekse dag met 4 graden. Dan blijf je toch lekker thuis kijken.

12 februari 2020 om 20:32

Kwartfinale beker in eigen huis? Dan zouden de meeste gewoon moeten gaan als je beetje supporter bent. Dat het onder die omstandigheden niet vol zit kan ik nog snappen, maar meer lege stoeltjes dan publiek gezien vandaag. Zie je weinig bij AZ.

12 februari 2020 om 20:52

Kwartfinale staan we elk jaar, als ik heel eerlijk ben doet dat me echt niks meer hoor. Sterker nog, ik wist niet eens dat het de kwartfinale was. Bovendien is de tijd ongunstig.

12 februari 2020 om 20:56

Waarom doet het je niks meer? Het is niet zo dat jullie elk jaar in de finale staan en om het kampioenschap spelen jullie ook vaker niet dan wel mee. Dus je zou denken dat de beker en dus eindelijk weer een prijs voor AZ meer zou leven bij de supporters.

12 februari 2020 om 21:03

@ Proevo, dan volg je Az niet . Maar goed de animo, was net als de spelers. 25% spelen en we gaan wel door. Bam, de deksel op je.....

12 februari 2020 om 22:01

De uit supporters hadden geen moeite met het tijdstip en moesten waarschijnlijk ook nog een stuk langer rijden. Vrij zwak excuus dus om het zo leeg te laten zijn.

12 februari 2020 om 23:10

Voor de uit supporters was het uniek en een leuk uitje in een KKD seizoen. Voor AZ niet een superaffiche in een zeer koud winderig stadion zonder dak.

13 februari 2020 om 01:23

Als je NAC een beetje kent weet je dat het geen kont uitmaakt of we uit tegen MVV moeten, of tegen Ajax. 4 a 500 man reizen er altijd mee. Vandaag hadden er wel 1.500 mee gewild (ondanks het klote tijdstip), maar waren er maar 650 kaarten beschikbaar.thuis altijd ruim 17.000 man. Ook tegen Top Oss of een of ander k*t jong elftal.

13 februari 2020 om 06:02

Daarom hoort Nac ook in de eredivisie en niet clubs als Rkc of Excelsior waar er maar 10 man in het uitvak zitten

13 februari 2020 om 08:54

Afgelopen zondag was het te vroeg voor jou om naar Utrecht te gaan en werd het afgelast. Moet ik nu zeggen dat dit een zwak excuus was?

Zou toch wat zijn als nac die beker wint!

12 februari 2020 om 20:36

Finale Ajax NAC zou ik geweldig vinden, maakt me ook geen reet uit wie die wedstrijd wint.

12 februari 2020 om 21:20

Finale Ajax Nac kan sws niet want de winnaar van Vitesse Ajax neemt het in de halve finale op tegen Nac

12 februari 2020 om 21:23

Nee NAC Heerenveen is halve finale

12 februari 2020 om 21:50

Het is te hopen dat niet zowel Ajax als Feyenoord de finale haalt. Krijg je weer zo’n zielige finale over twee wedstrijden.

Goede verdediger bij NAC die Jean Paul van Hecke!

Leuke pot om te zien, NAC geknokt voor wat het waard was, mooie overwinning,

Spectaculair resultaat, hoor. Ik heb niets met Nac, maar als je als eerste divisionist even PSV en AZ (uit) uitschakelt, dan gun ik je die beker van harte.

Wat een mooie club is NAC! Een dik verdiende overwinning. Dit is pure onderschatting dat kan niet anders. Zonde voor AZ want kampioen gaan ze niet worden, dan maar strijden voor plek 2. Ook zie ik ze het heel lastig krijgen tegen Lask. NAC zorg astublieft dat jullie weer terugkomen in de eredivisie! Groetjes een Ajax fan.

Wel jammer dat Nac volgende wedstrijd uit moet

12 februari 2020 om 20:37

Is dat al bekend? En tegen welke mogelijke ploegen?

12 februari 2020 om 20:43

Feyenoord NAC

12 februari 2020 om 20:50

Blackpool Heb je nog meer voorspellingen?

12 februari 2020 om 20:54

Sinds wanneer is Feyenoord al door dan?

12 februari 2020 om 21:09

Het is wel al bekend dat de winnaar van Heerenveen / Feyenoord thuis speelt tegen de winnaar van het duel AZ tegen NAC. Dus ja, NAC speelt tegen de winnaar van morgenavond

Zo deze komt wel binnen. Respect voor nac. Wat is er met az na de wintestop ? Word met deze week slechter. En stengs ? Totaal niet herkenbaar meer

Wauw. Wat heb ik genoten van deze wedstrijd. Wat speelde nac het goed uit. Die rechtsback had wel een prachtige goal. Ik gun nac de bekerwinst.

Ga er van uit dat AZ mentaal niet bezig was met de wedstrijd. De spelers vinden het kampioenschap en Europa belangrijker. Tijd zal ons leren of dit het geval was, maar ik ga er van uit dat ze in de eredivisie of de EL wel wat scherper zullen zijn.

12 februari 2020 om 20:35

Vooral de fans lieten het volledig afweten. Als je met zo weinig man op een kwartfinale af komt verdien je het ook gewoon niet om een prijs te winnen.

12 februari 2020 om 21:00

Dat straalde ze in ieder geval wel uit ja, en ik mag het hopen. Want ze speelde alsof ze net met elkaar speelde.

Goed van Nac en ook erg leuk. Nac heeft altijd wel mijn gunfactor vanwege de sfeer in het stadion en de vaste kern fans. En Az kan gewoon de druk niet aan en ik denk ook dat veel spelers uit zijn op een transfer waardoor je toch minder als team presteert doorgaans. Tevens zie ik Az ook wel wat afzakken op de ranglijst al zijn het wellicht maar 1 of 2 plekken. Az haar bank is dusdanig dat men de vaste spelers niet goed genoeg kan vervangen. Als iedereen fit is bij Az kunnen ze leuk mee voetballen maar zoals vandaag misten ze ook een paar basis spelers en dan word het al lastig tegen een keuken kampioen ploegje als Nac.maar nogmaals is het prachtig voor Nac, schitterend gewoon. prachtig haha.

12 februari 2020 om 22:07

Sorry maar dat spelers op een transfer uit zouden zijn en daarom slecht spelen klinkt als een dramatisch excuus. Daardoor zouden ze zichzelf toch juist extra willen bewijzen? Een Stengs die al maanden loopt te schutteren gaat er volgens jou wel even vanuit dat Juventus of iets dergelijks hem wel oppikt en het EK ook wel even aan komt waaien? Een Ouwejan die zo graag weg wil zou zichzelf ook niet even wil bewijzen dat hij toch wel basis zou moeten staan (wat uiteraard niet zo is)? Het zou best kunnen zijn dat het aantal wedstrijden op de fitheid in begint te hakken, maar dat sommigen op een transfer uit zouden zijn en daardoor maar niks doen gaat er bij mij niet in.

13 februari 2020 om 09:01

Dank je Sanne.heerlijk jezelf in je afgunst aangaande AZ lekker alle frustraties op papier te zetten. Je zult echt een goed gevoel moeten hebben gehad toen je op de reageer-knop drukte.maar dank je voor je reactie want dat heel slechte AZ staat toch maar 2e voorlopig en heeft dit seizoen tot nu wel maar van de traditionele drie gewonnen. Dank je wel.......... het is voor een AZ-fan altijd heerlijk om te relativeren en te beseffen hoe leuk/goed het doet met een elftal dat jij beschrijft!dank je Sanne. Je maakt mijn dag nu al super.

Haha mooi zeg, NAC is een prachtclub met zo veel charme, wie misst t avondje NAC nou niet. Prachtig resultaat, zomaar AZ en PSV uitschakelen. Het mag dan een mickey mouse beker zijn, maar dit is waarom bekervoetbal zo leuk is.

Super dik verdiend deze overwinning, maar natuurlijk een blamage van jewelste van AZ. Dit mag hun gewoon niet meer overkomen.

PSV heeft nooit enige interesse gehad in Slot met zijn gemankeerde springprocessie-voetbal. 3 vooruit - 2 achteruit afgewisseld met 2 vooruit - 3 achteruit.Resultaat stilstaand voetbal zonder enig creatief idee.

13 februari 2020 om 06:05

Ach dat is in Nederland het draait even aardig en ze worden al het Nederlands elftal in gepraat laat hem een paar mindere wedstrijden hebben en de supporters staan hem op te wachten

Oioioi, wat een ellende. Normaal worden we juist beter na de winterstop. Hopelijk een incident, hoop dat we er zaterdag weer staan

Idrissi scoorde fenomenaal, maar had daarvoor weer rood verdiend wegens natrappen. En weer niet gekregen. Hebben scheidsen een zwak voor deze jongen?

Dit is toch nog iets wat uit AZ moet, soms hebben ze echt een complete off-day.

Oke, alleereerst NAC gefeliciteerd. Dik en dik verdiend. Geweldig bekerseizoen voor jullie nu al. Nu doorstomen naar de finale!!.maar wat was er met mijn club, mijn god. Wat waren ze slecht, nee dramatisch. Alsof ze het expres deden, maar daar geloof ik niet in. Tijden niet zo wedstrijd gezien waar echt alles fout ging. En slot, doet Stengs bepaalde handelingen bij je? Hij had al na 25 minuten gewisseld moeten worden.echt triest dit.orde van de dag, op 3 fronten actief blijven gaat hem niet worden. Hopelijk geeft ze dit een bepaald rust, en focussen zich op de competitie en Europees. En vooral Europees

Voor iedereen die nog steeds vindt dat spelers een trainer/coach goed maken. Hoe verklaren die de winst van NAC op AZ? Want iedereen vindt de spelers van AZ toch een stuk beter dan die van NAC. Hoe kan dit dan? Misschien door..... de coach van NAC? Dat die zijn spelers beter heeft voorbereidt tegen een andere ploeg die kwalitatief betere spelers heeft. Dus de trainer maakt spelers beter en goed. En niet per definitie andersom.

12 februari 2020 om 21:07

Als je begint met Clasie als verdediger terwijl je wel 1 op de bank hebt, d asn vraag ben om problemen

12 februari 2020 om 21:11

Ja en laatst Clasie achterin was de beste optie tegen Ajax. Ga toch weg dat Clasie nu opeens het probleem is. Heb je die dramatische aanval gezien vandaag (afgezien van Idrissi)? Stengs was helemaal nergens en Boadu kon er ook geen pepernoot van

Man wat was dit triest. 0,0 passie, elk duel ging verloren en werd net als de hele wedstrijd voor 40% ingegaan. Voorheen speelde Ouwejan wel altijd 6jes maar wauw, die heeft vandaag de ondergrens ook wel lekker aangetikt. Elke aanval ging over zijn flank en hij was nergens te bekennen en aanvallend gezien liet hij Idrissi op een eilandje staan. Die mocht het maar uitzoeken. Hopen dat Wijndal er dit weekend dus weer bij is. Bovendien mateloos geërgerd aan Stengs. Zo nonchalant letterlijk elke bal verspelen, heel frustrerend. Daarnaast maakte hij 0 diepte en liep hij alleen maar in de drukte in het centrum waardoor de ruimte rechts voorin helemaal niet gebruikt werd. Maar goed, de spelers vonden het allemaal wel prima leek het. Maar naast de spelers ben ik ook wel teleurgesteld in de medesupporters. Dan mogen we na zoveel maanden eindelijk weer in het eigen stadion spelen en is alsnog niet eens de helft van het stadion gevuld. Droevige avond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
L. BergsmaVerdediger
P. HatzidiakosVerdediger
J. KramerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Omar Rekik, het broertje van Karim Rekik, staat mogelijk voor een overstap naar Nederland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren