Emery lijkt vete met Özil op te rakelen in interview met France Football

Dinsdag, 11 februari 2020 om 11:32Rian Rosendaal • Laatste update: 11:52

Unai Emery werd in november ontslagen bij Arsenal, na een reeks teleurstellende resultaten. De Spaanse trainer kijkt enkele maanden later terug op zijn tussentijdse vertrek bij the Gunners. Emery wenst geen specifieke namen te noemen, maar het lijkt erop dat hij in een interview met France Football afrekent met onder meer Mesut Özil en Alexandre Lacazette.

"Arsenal was een club die al twee jaar voor mijn entree (in 2018, red.) behoorlijk aan het afglijden was", aldus de openhartige Emery. "We hebben die vrije val gestopt en zijn begonnen aan de wederopbouw van de club, met onder meer de finale van de Europa League (1-4 nederlaag tegen Chelsea, red.) en de vijfde plaats in de Premier League op slechts één punt van Tottenham Hotspur ."

Transferprofiel - Pablo Marí

Emery zag na afloop van afgelopen seizoen vier bepalende krachten vertrekken bij Arsenal. "We raakten onze vier aanvoerders kwijt: Laurent Koscielny, Petr Cech, Aaron Ramsey en Nacho Monreal", zoekt de Spanjaard naar oorzaken voor het verval van de Londense club. "Dat waren de persoonlijkheden die we aan het begin van het seizoen misten om op het juiste pad te blijven."

Door het vertrek van het viertal waren de hiërarchische verhoudingen in de kleedkamer verstoord, zo oordeelt Emery, zonder daarbij man en paard te noemen. "Er waren een paar sterren die niet de juiste houding hadden en om meer vroegen dan wat ze daadwerkelijk teruggaven." Emery hield Özil regelmatig op de bank en stelde openlijk vraagtekens bij diens mentaliteit. Daarnaast vindt Emery dat de clubleiding meer geduld had moeten betrachten. "Als je al die zaken meeneemt, dan is duidelijk dat we tijd nodig hadden om de transitie naar het nieuwe Arsenal tot een succes te maken. Dat is ook wat ik wilde."


Poll

Had Arsenal Unai Emery meer tijd moeten gunnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door samcro)

De spelers waren zeker onprofessioneel en Emery heeft geen tijd gehad. Met het ontbreken van al die persoonlijkheden is het gewoon erg moeilijk want de mensen die het nu moeten doen doen het nog steeds niet. Ozil ben ik helemaal klaar mee, Arsenal had beter Fakir kunnen halen maar helaas.
Hoop dat Arteta over een langere periode meer steun krijgt van de spelers want die zijn gewoon net zo matig als bij United

11 februari 2020 om 11:59

Geen tijd? Emery heeft anderhalf jaar mogen proberen...

11 februari 2020 om 12:33

Heeft hij ook de spelers daarvoor gekregen? Niet dat ik hem goed vond bij Arsenal met zijn speelwijze maar waren er niet teveel spelers een net niet... (geen volger van jouw cluppie)

11 februari 2020 om 12:55

Emery heeft naar mijn mening wel genoeg spelers ‘gekregen’ om enige vorm van vooruitgang te maken bij de club. In zijn eerste transferperiode werden onder andere Leno, Torreira, Sokratis en Guendouzi gehaald. De eerste 2 zijn nu vaste basiskrachten en maken het team aanzienlijk beter. In de tweede zomer onder Unai werden onder andere Tierney en Pépé gehaald, ook 2 spelers op 2 posities die versterking nodig hadden. Natuurlijk ligt de schuld niet compleet bij Emery, echter werd hij in deze 2 seizoenen meer gesteund dan vele seizoenen waar Wenger aan het roer stond, buiten waarschijnlijk het laatste seizoen van Arsène.

11 februari 2020 om 12:58

Het maakt op een gegeven moment niet uit wat voor spelers je hebt, als je beste verdedigende middenvelder Torreira alleen nog maar als aanvallende middenvelder op wil stellen. Je ego te groot is om Ozil die als sterspeler gezien wordt op te stellen. Spelers die goed spelen worden na 1 wedstrijd gebankt en de spelers die dramatisch waren mochten keer op keer weer starten. Ook bij PSG waar hij de spelers wel had, ging het alles behalve geweldig, Monaco werd kampioen, het spel zag er niet uit en er was geen vooruitgang in de cl

11 februari 2020 om 15:17

Het spel zag er niet uit? Onder Emery speelde PSG waarschijnlijk het beste voetbal van de afgelopen tien jaar. Dat jaar waar Monaco kampioen werd speelden beide ploegen goed, Monaco pakte toen maar liefst 95 punten, het was echt niet doordat PSG zo slecht was. Ik bedoel, Emery heeft er niks van gebakken bij Arsenal, maar zijn prestaties daarvoor waren prima. Idem bij Sevilla, uiteraard.

11 februari 2020 om 15:56

Idd en kijk eens wat een elftal Monaco toen had. Hou je vast: Fabinho, Bernardo Silva, Moutinho, Lemar, Mbappe, Bakayoko, Mendy, Sidibe, Falcao,... dit team deed toch niet onder voor PSG toen?

Emery maakt wel een heel sterk punt over de aanvoerders. Vorig jaar waren dat gewoon de 4 eerste aanvoerders, plots zijn ze alle 4 weg en moet je opeens iemand anders aanwijzen. Ook lijken bepaalde spelers compleet getransformeerd onder Arteta, zoals Xhaka, Mustafi en Ozil. Het lijkt alsof ze ineens weer kunnen voetballen waar ze onder Emery constant fouten maakten of niet leken te willen spelen. Wel vind ik dat Arsenal er vooruit op is gegaan onder Arteta t.o.v. Emery, het is slechts een kwestie van tijd tot de gelijkspelen worden omgezet in overwinningen.

11 februari 2020 om 12:14

Dat vind ik inderdaad ook, de leiders in de ploeg zijn weg gevallen. Dat punt over de ploeg in verval die hij weer de weg naar boven heeft laten zien, vind ik compleet belachelijk. Het is niks bijzonders om met dat materiaal 5e te worden en de finale van de Europa League te halen. Hij doet voorkomen alsof die iets onwerkelijks heeft gepresteerd met een degradatiekandidaat.

11 februari 2020 om 12:19

Zeker waar, vooral als je kijkt dat ze veruit het makkelijkste schema hadden. Top 4 niet halen was echt ongelooflijk slecht.

11 februari 2020 om 13:03

hoezo? De kampioen, de winnaar van de CLde winnaar van de EL en de verliezend finalist van CL eindigde in de top-4. Geen schande om daar dan achter te eindigen.

11 februari 2020 om 13:04

Vorig jaar moest hij gewoon CL voetbal halen. Ik snap nogsteeds niet hoe we thuis hadden verloren van zowel Crystal Palace als Brighton, in die wedstrijden heeft hij gewoon gefaald, zwakkere opstellingen gedaan waardoor we gewoon de CL hebben misgelopen. Echt echt heel dom en zonde.

11 februari 2020 om 13:15

Als je het schema zag van de laatste 6,7 wedstrijden dan zou je weten dat Arsenal toen CL had moeten halen. Zoals Arsenalfan aangeeft verloren we thuis van crystel palace en brighton.

11 februari 2020 om 17:28

Was gelijkspel tegen Brighton maar inderdaad te weinig

11 februari 2020 om 12:34

Alleen Kocielny koos er zelf voor om weg te gaan. Cech ging geen tweede viool spelen en stopte, Ramsey was niet nodig volgens Emery en mocht weg, Nacho mocht weg. Als deze spelers echt belangrijk waren, dan speelde ze nog bij Arsenal. Bij Ramsey zag Emery al dat hij een fout gemaakt had, maar toen was het al te laat. De smoesjes van Emery beginnen wel een beetje genant te worden.ozil en Mustafi zijn geen meerwaarde en ik zou ze verkopen. Mustafi heeft altijd minstens 1 onbegrijpelijke actie per wedstrijd. Ozil kan prima meeballen als het loopt, maar als het tegen zit heb je niks aan hem.

13 februari 2020 om 08:14

Waar heb je het over met Ramsey? Dat was niet Emery's besluit maar van hogerop. Ramsey had hoge eisen en ze gingen er in eerste instantie op in maar vlak daarna zijn ze teruggekrabeld en trokken ze het aanbod in. Emery wilde Ramsey juist behouden.

Er zal vast iets van waarheid in zitten, maar als je na 18 maanden nog niet je beste opstelling weet dan ga je die niet snel daarna wel vinden. Ik heb hem de kans gegeven, heb hem gesteund, maar ben blij dat ie weg is. Voorwaarts met Arteta nu.

11 februari 2020 om 12:39

Er zit geen waarheid in, hij klaagt over het laten gaan, maar hij heeft ook geen persoonlijkheden ervoor teruggehaald. Het aanwijzen van 5 aanvoerders was de uiteindelijke druppel.

11 februari 2020 om 13:05

Hij heeft ze niet eens zelf aangewezen, dat was voor mij het erge. Elk team heeft wel meerdere leiders en iedereen weet wat de volgorde is van aanvoerders. Maar dat hij de spelers zelf liet kiezen wie de aanvoerders waren was voor mij echt ronduit bizar. Je kunt toch zelf wel iemand aanwijzen?

11 februari 2020 om 12:59

Inderdaad, hoe Emery na 18 maanden met de spelers getraind te hebben bedenkt dat Torreira een aanvallende middenvelder is, spreekt boekdelen over hoe weinig inzicht hij had in de sterkst mogelijke opstelling. Ook dat eindeloos vast houden aan spelers, terwijl de aangetrokken spelers op de bank zitten, bijvoorbeeld de situatie destijds met Kolasinac en Tierney was zeer frustrerend.

Wat in de kleedkamer gebeurde, zal EMERY vast wel beter weten.. maar Emery, jouw tijd was gewoon op. Met meer tijd zou hij het team nog meer de grond inboren. Meneer geeft nota bene zelf aan dat een paar sterren niet deden wat hij van ze vroeg hoe ziet hij dan dat het team onder zijn bewind nog zou presteren? Wat mij betreft zat hij zelfs iets te lang. Aub niet zo bitter doen achteraf het bleek gewoon uiteindelijk een mismatch. Niks mis mee

Ramsey (1 van de 4 aanvoerders) noemen bij een van de redenen waarom het seizoen niet goed liep terwijl emery zelf erop heeft gestaan dat zijn contract niet verlengd werd is wel heel erg laag. Ook als je andere spelers hoort zoals Leno zijn interview zondag lijkt het eerder Emery te zijn waar het probleem lag. "Ik wil niet zeggen dat het hiervoor een chaos was maar spelers deden maar wat en nu met Arteta is er een duidelijke structuur en weet iedereen wat er van hun verwacht wordt".

11 februari 2020 om 12:01

Emery heeft al ontkent dat hij Ramsey niet wilde hebben. Hij had Ramsey zelfs als 2e aanvoerder benoemd en wilde hem behouden alleen wilde het bestuur niet dat Ramsey zou blijven. Ik weet niet wie ik moet geloven maar ik zie niet waarom Emery hierover zou moeten liegen.

11 februari 2020 om 12:43

Denk dat het bestuur heeft gezegd dat Emery kon kiezen tussen Ceballos/suarez of Ramsey behouden. Het nieuw salaris van Ramsey drukte flink op de begroting en dus waren deze spelers onhaalbaar geworden. Tenminste ik heb altijd begrepen dat Emery erop stond deze spelers te halen, terwijl het bestuur het geen goed idee vond. Uiteindelijk is Sven daardoor mede vertrokken.

Het spel leek nergens op. Unai voelt zich beter dan dat hij is. Indirect een stootje naar Wenger hij heeft niks beters gedaan dan Wenger.
Hij heeft niks gestopt. De spelers namen hem niet serieus. De speelwijze was te defensief voor een defensief zwak team. Bij Psg lachten ze hem ook uit.
Gewoon in Spanje blijven trainen alles daar buiten kan je niet aan jammer maar is zo.

Emery is toch zelf schuldig aan het laten gaan van Ramsey? Er lag een contract voor hem klaar, maar Emery wilde liever die Spanjaard en zijn opvolger, waarvan beide zijn mislukt en niet het team dragen zoals Ramsey - hij was gewoon een voorbeeld prof. Verder kan Emery ook niet omgaan met persoonlijkheden. Denk dat je een Lacazette en Ozil echt kort moet houden en duidelijk moet zijn wat je van hun verwacht, iets dat Emery niet kon overbrengen mede door zijn gebrek aan de Engelse taal. Het eerste seizoen ging nog goed door veel geluk en weinig concurrentie, nu staat alles erg kort bij elkaar en dan gaat het mis. Edit: @voetbalzone, kunnen jullie eens enters/spaties laten staan?

Emery zit ongegeneerd zijn straatje schoon te vegen in dit interview. Hij klopt zichzelf op de borst voor een 5e plaats in de premier league met 70 punten. Afgezien van het jaar ervoor (toen ze 'slechts' 7 punten minder hadden) moet je terug naar 2011 voor een seizoen met minder punten. Van die belangrijke aanvoerders hadden Ramsey en Cech geen basisplaats onder Emery en Kocielny en nacho misten een hoop wedstrijden door blessures. Zoals zo vaak weer iemand uit de voetbalwereld zonder enige zelfkritiek. Altijd maar wijzen naar anderen. vermoeiend hoor.

11 februari 2020 om 15:01

Ik vind het juist een heel zwak verhaal dat compleet niet zelfkritisch is.. Leuk dat de 4 aanvoerders weg gingen, maar daarna heeft meneer Emery er zelf een zooitje van gemaakt met de nieuwe aanvoerders etc. Ik denk dat Emery vorig jaar het begin goed presteerde, maar het zelf compleet heeft verpest de laaste 8 wedstrijden van het seizoen. Daardoor heeft Arsenal de CL misgelopen. Met verreweg het makkelijkste programma van de gehele top 6, wist men het toch te presteren om de CL plaatsen te missen. Eén (!) overwinning in die reeks had je verzekerd van top 4, maar dat lukte dus niet. Dat ligt deels aan de spelers, maar ook heel erg aan de manager. Zo ging Emery volledig onbegrijpelijk tegen Crystal Palace thuis zijn volledige basiself rouleren, waardoor spelers als Elneny en Jenkinson in de basis stonden. Dit terwijl die pot gewonnen moest worden! Dat lag niet aan blessures etc, dus dat is gewoon een flinke fout op het conto van Emery. De uitwedstrijden waren het hele seizoen al lastig, maar thuis presteerde hij het ook om niet meer te winnen. Daar komt nog eens bij dat Emery hier een sneer naar Wenger plaatst, terwijl hij het geen haar beter heeft gedaan. Sterker nog, Wenger zijn laatste 1,5 jaar was zelfs nog beter dan Emery zijn 1,5 jaar. Wenger had overall 1 punt meer gehaald voglens mij, minder goals tegen en meer goasl voor. Dus hoe heeft Emery het verval dan gestopt? In mijn ogen totaal niet!en al helemaal als je kijkt naar de mate van steun in de aankopen van spelers die Emery heeft gekregen. Leno, Sokratis, Torreira, Guendouzi, Tierney, Pépé, Ceballos, Martinelli, David Luiz, Denis Suárez en Lichtsteiner zijn allemaal 'voor' hem gehaald. Daar zitten veel spelers tussen die Emery zelf wou! Dus dat materiaal lag ook erg aan hem. En daar zaten ook zeker spelers tussen die wel goede aankopen waren! Emery zette Torreira als 10 in bijvoorbeeld. Ja, dan gaat het fout.dus nee, Emery slaat hier in mijn ogen volledig de plank mis en mag wel wat kritischer naar zichzelf zijn (ondanks wat valide punten omtrent Özil).

11 februari 2020 om 15:25

Inderdaad, van Emery mag veel meer verwacht worden. Hij maakte van PSG een geweldige combinatieploeg, maar daar was bij Arsenal niks van terug te zien. En zoals het altijd gaat: je wordt als trainer beoordeeld op vooruitgang. Je kan slecht beginnen, maar als er een stijgende lijn in zit, dan blijf het vertrouwen. Bij Arsenal zakte na het nog redelijke jaar 18-19 dit seizoen de bodem eruit als een natte boodschappentas. Dan weet iedereen hoe laat het is.

11 februari 2020 om 16:20

Bekijk de reacties in dit artikel en bekijk dan de reactie waar jij op reageert. Duidelijker dan dit krijg je het niet hoor.. Sommige mensen zijn gewoon uit op interactie, dan maakt het niet uit of dat negatief is of positief.

Onder Emery was Arsenal bezig aan haar slechtste reeks in 27 jaar. Ook is het leuk om op te scheppen over dat je maar 1 punt van Tottenham verwijderd was, maar je pakt in die periode ook 1 punt op 15. Dat is schandalig. Speelde ook met een absoluut B-team thuis tegen Crystal Palace, verloren ook. Wie doet dat wanneer je strijdt om een CL-plek? Laat Emery even wieberen, de baan was te groot voor hem. Het enige wat hij moest doen, was de boel stabiliseren. Zelfs dat kon hij niet. Daarom dat we nu liever met een beginnende manager werken, waarvan we hopen dat hij op de lange termijn de topmanager van de toekomst is. Het zegt genoeg dat dit artikel mij de ruimte geeft om aan te kaarten wat er mis is met Lacazette, maar dat ik dit niet doe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Arsenal358
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller206
N. PépéAanvaller90
E. NketiahAanvaller30
B. LenoKeeper30
A. RamsdaleKeeper170
Cédric SoaresVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1187 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren