Dolenthousiaste Rafael van der Vaart tipt Ajax ‘rechtsbenige Hakim Ziyech’

Zondag, 19 januari 2020 om 23:29Demen Bulbul

Mike Trésor Ndayishimiye blonk dit weekeinde andermaal uit voor Willem II. De van NEC gehuurde middenvelder speelde zaterdagavond een puike wedstrijd tegen AZ (1-3 overwinning) en bekroonde dat uiteindelijk met een schitterend doelpunt van grote afstand. Volgens Rafael van der Vaart zou Ndayishimiye absoluut niet misstaan in de Nederlandse top.

Willem II won zaterdagavond verrassend bij AZ en is daardoor nu de nieuwe nummer drie van de Eredivisie. Het doelpunt dat Ndayishimiye maakte in het AFAS Stadion, een knal van ongeveer 25 meter bijna uit stand geschoten, heeft grote indruk gemaakt op Van der Vaart. "Jeetjemina zeg hé. Dit is gewoon talent, hè. Je moet gewoon je mond houden en hier een paar keer naar kijken", becommentarieert de oud-middenvelder van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur de prachttreffer van Ndayishimiye zondagavond bij Studio Voetbal.

Van der Vaart zag Ndayishimiye tegen AZ ook een aantal keer 'goed wegdraaien'. "Daaraan zie je dat die jongen heel veel inzicht heeft. Hij doet me een beetje denken aan een rechtsbenige Ziyech", stelt de analist. "Elke bal gaat ook naar hem en hij beweegt meteen door." Ndayishimiye wordt momenteel door Willem II gehuurd van NEC, maar de Tilburgse club heeft een optie tot koop op de twintigjarige Belg. Het zou Van der Vaart echter verbazen als Ndayishimiye ook volgend seizoen actief is voor Willem II. "Ajax kan hem zo nemen, hoor. Honderd procent", zegt de analist, die wel denkt dat Ndayishimiye in eerste instantie 'rustig gebracht moet worden' bij de Amsterdamse club.

Van der Vaart vindt het lastig om in te schatten hoe het Ndayishimiye zou vergaan op een hoger niveau. "Maar wat ik aan hem kan zien, is dat hij schijt aan alles heeft. Hij wil gewoon die bal hebben. Ik vind het wel lekker als je zo'n speler in je ploeg hebt." Tafelgenoot Pierre van Hooijdonk vraagt zich hardop af Ndayishimiye niet 'perfect' bij PSV zou passen. "Jij zegt dat je hem nog even rustig moet brengen, maar bij PSV kan die meteen terecht", beargumenteert de oud-spits. "Daar kan die inderdaad gelijk naartoe. Ik vind het heerlijke speler. PSV en ook Feyenoord zijn inderdaad goede opties", repliceert Van der Vaart tot slot.


Poll

Zou Mike Trésor Ndayishimiye een aanwinst zijn voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door spotgod)

Yes! Laat maar komen. Ploegen als Feyenoord en PSV worden nu wellicht ook wakker want voor hen is het een directe verbetering.

19 januari 2020 om 23:37

Laten we ook niet overdrijven, hoeveel spelers heeft PSV in het verleden bij andere Nederlandse clubs weggehaald en die zijn totaal geflopt. Dat zie je ook nu met Doan waar je toch bij moet concluderen dat PSV te hoog is gegrepen voor hem.

19 januari 2020 om 23:40

Ik vind het echt veel te vroeg voor die conclusie, Doan vind ik een zeer prima speler. Een beter voorbeeld waar ik zo aan denk is Maher. Dat was ook een gegeven toptalent maar die heeft het nooit helemaal waar kunnen maken na zijn overstap naar psv.

19 januari 2020 om 23:40

Doan was ik even vergeten maar die vind ik ook nog niet geflopt. Ik bedoel meer dat beide clubs iets meer creativiteit kunnen gebruiken. En leiders.

19 januari 2020 om 23:44

Doan heeft ook nooit het niveau aangetikt wat Tresor dit seizoen aantikt. We staan nu 3de, hebben uit gewonnen bij Ajax en AZ. PSV thuis verslagen. Deze jongen speelt serieus bijna elke wedstrijd goed en is nog heel jong. Hoop dat hij voorlopig nog even bij ons blijft! En anders voor een heel dik bedrag verkopen.

19 januari 2020 om 23:44

Het is wel PSV en hij heeft slechts 2 goals en 1 assist gegeven in de eredivisie voor Psv. Dat moet echt beter. Als je dan vandaag ziet dat hij niet eens invalt en Madueke dan ineens invalt dan weet je hoe het ervoor staat. Madueke is een toptalent en ik voorspel dat dit niet de eerste keer zal worden dat hij Doan gaat passeren. Het ziet er slecht voor hem uit.

19 januari 2020 om 23:47

Ik vind Doan wel stukken beter dan Bruma, die doodleuk in de basis mag beginnen en driekwart wedstrijd mag aanmodderen.

20 januari 2020 om 00:12

Toch is Bruma vandaag vaker in scoringspositie gekomen. Iets wat ik bij Doan nauwelijks zie. Het niveau dat Bruma in het begin haalde was ook hoger dan wat ik van Doan tot nu toe heb gezien bij Psv.

20 januari 2020 om 07:47

Doan is compleet gehyped door Johan Derksen. Daar liep toen iedereen gelijk achtraan. Dit seizoen heeft Derksen Doan met de grond gelijk gemaakt en weer stelt iedereen dat Doan een flop is. Dit alles zien wij ook wel zonder het commentaar van Derksen. Die ziet het zo vaak heel slecht. We zijn nu heel verbaasd dat Doan flopt bij PSV. Doan is namelijk nooit zo goed geweest dat hij een transfer naar PSV verdiende.

20 januari 2020 om 09:06

Huh echt waar? Ik dacht juist dat de heren van VI juist niet goed genoeg vonden. Toen Ajax hem uitnodigde voor de CL wedstrijd

19 januari 2020 om 23:38

Prima speler inderdaad, maar de vergelijking met Ziyech gaat me nog wel iets te ver. Denk inderdaad wel dat hij voor Feyenoord en Psv een directe versterking is.

19 januari 2020 om 23:41

Ik vrees alleen dat Ziyech niet eeuwig blijft, dus ze zouden 'm alvast kunnen halen om hem in die rol te laten ontwikkelen.

20 januari 2020 om 02:10

Helaas ......willem 2 heeft de eerste optie Dus het word tilburg

20 januari 2020 om 07:29

NEC hoeft toch niet verplicht te verkopen?

20 januari 2020 om 09:27

Eerste optie is leuk maar alleen als zij er uit komen met de verkoper. Die verkoper is niet gek....als die weten dat ze bij een andere club meer kunnen krijgen is die eerste optie gelijk geen cent meer waard!

20 januari 2020 om 09:57

Lees je zelf even in voor je wat gaat roepen. En als je er niks over weet zeg dan beter niks. Willem Ii heeft namelijk de eerste optie hem vast te leggen voor een vast bedrag van 230 k. Als er een club is die 10 mil wil betalen maar Willem Ii zegt nee wij betalen die 230 k gaat die gewoon naar Willem II

Leuke speler maar waarom moet iedereen na 4 goeie wedstrijden in de eredivisie gelijk naar Ajax? Zijn maar weinig spelers in europa die Ajax op dit moment sterker zouden maken.

19 januari 2020 om 23:40

*eredivisie bedoel je denk ik

19 januari 2020 om 23:45

Ik bedoel europa en natuurlijk spelers die zouden willen/kunnen komen. Natuurlijk zijn er de top 100 spelers, maar die komen niet.

19 januari 2020 om 23:41

Weinig spelers in Europa is nou ook wel weer een overdreven reactie.. en dat team zal er volgend jaar heel anders uitzien natuurlijk..

19 januari 2020 om 23:46

Zoals gezegd hierboven, natuurlijk heb ik het over spelers die zouden willen/kunnen komen. Natuurlijk zijn er de top 100 spelers, maar die komen niet.

19 januari 2020 om 23:47

Dan ben ik het met je eens!

Ik hoop vooral dat deze jongen in de eredivisie blijft, bij welke club dan ook. Er zijn al genoeg spelers voor een prikkie naar België en Italië gegaan die in Nederland nog genoeg stappen konden maken. Deze tresor zou ik zeker nog wel 2/3 jaar in Nederland willen bewonderen, denk dat hij heel veel kan veranderen bij Feyenoord

een rechtsbenige Ziyech wilt Jong Emmen niet eens hebben. De nieuwe Ziyech was een betere benaming geweest. Ziyech is een geweldenaar en dat maar met een been. Stel dat hij z´n rechter ook nog kon gebruiken. Smullen Neef !

Als hij zo goed is waarom verhuurt NEC hem dan?

20 januari 2020 om 00:51

Ja dat snapt niemand!

20 januari 2020 om 07:56

Nou, dan komt omdat mijn cluppie een eerste klas moraalridder clubje is geworden. Als iemand zich misdraagt of niet voor NEC wilt uitkomen, dan worden ze naar het 2de gezet en/of verkocht/verhuurd. Er zijn tal van voorbeelden te noemen laatste 3 jaar. Als ze nou even een sterke persoonlijkheid voor de groep hadden gezet, dan konden al deze spelers met elkaar nu in de eredivisie zichzelf laten zien. Er is zoveel mis met NEC in het bestuur. Ik zou niet weten waar je moet beginnen...

20 januari 2020 om 12:15

@rodinholigt niet alleen aan Nec. Bij de jeugd van Anderlecht ook doorgestuurd omwille van dezelfde redenen. Was te ongeduldig, misdroeg zich, divastreken en eiste speeltijd in het eerste. Had die een jaar/ 2jaar gewacht, dan zat hij nu waarschijnlijk dicht tegen het eerste van Anderlecht aan.

Die jongen kan echt wel wat. Speelt met zoveel vertrouwen. Gisteren ook weer. Bood zich keer op keer aan en liet mooie dingen zien. Weet niet wat hij moet kosten maar Feyenoord mist zo n speler

20 januari 2020 om 02:11

350 k Dat gaan ze im tilburg lachend neerleggen voor hem

20 januari 2020 om 09:39

[email protected] haha geweldig! 350k en dan gelijk doorverkopen voor 8 miljoen ongveeer totaal omzet van NEC haha. Maar benieuwd of deze jongen de stap kan zetten. Mogelijk kan Ajax deal maken door hem te kopen en vervolgens weer jaar laten rijpen daar. En ook paar spelers extra verhuren aan Willem2.

Een beetje voorbarig om hem een rechtsbenige versie van Ziyech te noemen. Daarvoor is Ziyech wat mij betreft een compleet ander type speler. Ik twijfel ook of je iemand op basis van een paar goede wedstrijden voor Willem II moet halen. Je ziet dat hij kan voetballen, maar of je het daarmee bij een topclub in Nederland gaat maken is geen garantie. Daar hebben we al vele voorbeelden van gezien. Wel een speler om in de gaten te houden natuurlijk.

Gravenbergh, Ekkelenkamp, Eiting, Timber, Taylor, Mendez, Jensen.. Ajax heeft meer dan genoeg talent. En als er dan toch gekocht moet worden zal er eerder naar Stengs of Ittaharen gekeken worden..

20 januari 2020 om 09:27

Kijken mag altijd.

20 januari 2020 om 11:27

Ihattaren en Stengs kosten meer dan 20 miljoen. Dan heb ik liever dat er goed gescout wordt en we ergens een onbekend talentje vandaan plukken.

20 januari 2020 om 14:33

Waarom een onbekend talent voor de helft kopen als je weet dat Stengs en Ittaharen directe meerwaarde hebben in de basis en bovendien het dubbele opleveren als ze na een paar jaar worden doorverkocht. 1) Geen grote risico's 2) waardige opvolgers van Ziyech en Van der Beek 3) Ervaring in de eredivisie en europees voetbal. Altijd doen dus

Respect voor de scouting bij Willem II. Het is toch knap dat ze zijn talent gezien hebben.

Gelukkig is Willem II al bezig een vervanger voor Tresor te halen. Zal naar alle waarschijnlijkheid vandaag gepresenteerd worden. Want denk dat iedereen wel weet dat we Mike niet kunnen behouden volgend seizoen. als het Ajax wordt wel gelijk een doorverkoopclausule openen aub. pakte de vorige keer ook goed uit.

20 januari 2020 om 12:20

Ik denk dat het de beste zaak voor Willem II zal zijn om hem meteen door te verkopen voor hoger bedrag. Gezien zijn geschiedenis zou ik de gok niet wagen om hem te houden, want dan krijg je geheid problemen. Of hij bij een topclub zou slagen lijkt me omwille van dezelfde redenen ook geen zekerheid.

20 januari 2020 om 12:32

Zal ook wel gebeuren aangezien we vandaag zijn opvolger gaan presenteren. Die krijgt net als Pavlidis een half jaar om te wennen en daarna neemt ie het stokje op 10 over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle35-8
14.RKC Waalwijk27-20
15.Willem II25-32
16.FC Emmen24-34
17.VVV-Venlo23-42
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. TrésorMiddenvelder324
V. PavlidisAanvaller329
M. KöhlertAanvaller300
C. NunnelyAanvaller306
K. WriedtAanvaller227
A. MurićKeeper120
J. BrondeelKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

457 fans
Middenvelder, 38 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren