Van Hanegem ‘maakt zich zorgen’: ‘Dan denk ik: waar zijn ze mee bezig?’

Dinsdag, 14 januari 2020 om

Het is de laatste tijd onrustig op bestuurlijk gebied bij Feyenoord, waar een interne machtsstrijd zou woeden. Supporters van de Rotterdammers brachten afgelopen nacht een bezoek aan De Kuip, waarbij spandoeken werden opgehangen. Die boodschappen waren voornamelijk gericht aan Pim Blokland, de voorman van de investeringsgroep ‘Vrienden van Feyenoord’ en lid van de zogenaamde Stichting Continuïteit. Willem van Hanegem spreekt tegenover RTV Rijnmond duidelijke woorden over de bestuurlijke onrust bij Feyenoord.

“Buiten dat er niet altijd goed gespeeld wordt, dat doet zeer. Maar dit doet ook zeer. Dan denk ik: waar zijn die mensen mee bezig? Dat is nou een van de vereisten, dat heb ik een tijdje geleden ook geschreven. Die voorzitter moet zorgen dat alles weer bij elkaar komt, maar dat is hier het moeilijkste dat er is. Als mensen vijf euro hebben gegeven, denken ze bij wijze van spreken dat ze de baas van Feyenoord zijn”, zo verwijst Van Hanegem naar de ‘Vrienden van Feyenoord’. De groep investeerders voorzag Feyenoord in 2010 van een broodnodige financiële impuls en heeft daardoor aandelen in handen.

“Dat is echt verschrikkelijk, mensen moeten blij zijn dat ze er bij mogen horen. Je moet allemaal zorgen dat je dezelfde kant opgaat”, gaat de Kromme verder. Hij slaat een ernstig bezorgde toon aan. “Ik maak me zorgen dat deze mooie, grote club uit elkaar valt. Dat je op een gegeven moment niemand meer krijgt om een functie te vervullen. Als je alleen maar goede bedoelingen hebt en alleen maar wordt tegengewerkt, dan is het te gek voor woorden.”

Van Hanegem gaat aansluitend in op de zoektocht van Feyenoord naar een spits. “Je kan het bijna niet betalen als je een aardige spits wil. Ik zou die jonge jongens gewoon de kans geven, maar ik ben geen trainer. Die Naoufal Bannis gaat gewoon een hele goede spits worden, hij is nu zeventien jaar. Nu wil je er een van twintig jaar binnenhalen”, verwijst Van Hanegem naar Róbert Bozeník, de twintigjarige spits van het Slowaakse MSK Zilina die afgelopen dagen aan Feyenoord werd gelinkt.

“Nou ja, oké. Maar als je er een hebt rondlopen... Dick vindt hem op dit moment goed genoeg. Dat kan. Geef hem dan een kans, dat hij zichzelf kan ontwikkelen”, stelt Van Hanegem. “Als hij twintig is, kan hij er dan ingezet worden. Nu heeft hij een paar keer een kans gehad en dan krijgt hij in een paar minuten geen knikker. Mensen zeggen dan: ‘Ja, je ziet hem niet’. Het gaat erom dat de mensen die in het veld lopen hem zien, dat is het belangrijkste.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door twente-watcher)

Zo'n 20-jarige sensatie uit Slowakije ben je, wanneer hij zo goed is, over twee jaar met een flinke marge doorverkopen waarna Bannis, wellicht na een verhuur, rijp is om in de eredivisie floreren. Wat snap je niet van Hanegem? Het is toch duidelijk gebleken dat je op Jorgensen helaas niet kunt bouwen met zijn blessures en de jongens die hem hebben vervangen in de spits, zijn dat niet en vullen dat ook onvoldoende in.

En in de 3 jaar die Bannis erover doet, ligt je doelsaldo op zijn gat? Voetbal gaat over een lange én korte termijn visie.

15 januari 2020 om 07:21

Bannis is een talent a la lang. Zelf vind ik m nog wat beter. Die gaat nu ook al productiviteit laten zien, maar je moet inderdaad investeren in zo'n jongen. Net zoals dat met castaignos gebeurde. Ook geen held maar die schopte er wel 14 in in zijn eerste seizoen. Ik hou van Willem omdat hij altijd vanuit voetbal denkt. De enige andere clubs in nl die dat nu doen zijn Ajax en az. En kijk waar zij staan.

Nou ja willem zo werkt het nou niet helemaal in het zakenleven. Denk dat ze er altijd iets voor terug willen zei het met geld of zei het met medezeggenschap.En daar hebben ze alle recht toe.

Ajoh, Feyenoord lijkt toch beetje bij beetje dood te bloeden. Het fanatieke is er wel zo'n beetje af. Dit is dan nog een stuiptrekking, een teken van leven, maar als er echt nog een grote groep diehard supporters was had een grote club als Feyenoord nu al enkele jaren in de brand gestaan. Na het kampioenschap is het sportief en bestuurlijk gewoon zeer zwak, het nieuwe stadion komt maar niet dichterbij en de achterstand op concurrenten wordt in alle opzichten groter. Maar de supporters mogen ook wel eens in de spiegel kijken, want hun slappe houding laat het aankloten toe. Zij laten hun liefde, een grote club, langzaam vergaan.

14 januari 2020 om 22:24

Wat kunnen de supporters doen dan? Negatieve spandoeken mogen niet in De Kuip. Spreekkoren zijn er regelmatig. Er wordt ook regelmatig wedstrijden geboycot. Nu wordt er weer onvrede geuit.

14 januari 2020 om 22:36

Nou nou, mag een negatief spandoek niet en daar laat iedereen het dan maar bij zitten? Tegen Van den Herik lukte het wel, bij Ajax hetzelfde met Jaakke en later om Cruijff er juist bij te krijgen/tegen de rest. Als supporters echt iets niet willen, lukt ze dat.

14 januari 2020 om 22:39

Volgens mij gaf ik nog een paar dingen aan. Bij Van den Herik mocht negatieve spandoeken nog wel. Jij doelt volgens mij meer op intimidaties. Als Feyenoordsupporters dat zouden doen dan is het opeens weer een tokkie club. Nu is het voor Feyenoord supporters begrippen relatief rustig en is het weer niet goed.

14 januari 2020 om 22:47

Jij hebt het over intimidaties, ik niet. Wel zou men eens echte protesten kunnen organiseren met luide spreekkoren die iedereen meekrijgt. Leuk en aardig dat er wel eens wat wordt gezongen, maar ik zie het niet terugkomen in de media of hoor het tijdens wedstrijden... Heel indrukwekkend kan dat nooit zijn. Daarbij zijn er zat manieren om buiten het stadion met spandoeken je ongenoegen te uitten. Er zijn zat manieren om de druk op te voeren, maar dan moeten supporters zich wel meer inspannen dan ze nu doen.

15 januari 2020 om 06:31

Hele rare teksten de Toekomst, suggestieve wartaal. Het gaat er om of er een duidelijk alternatief is waar voor gekozen kan worden. Er staat gewoon niemand op met visie of een duidelijk plan.

14 januari 2020 om 22:35

Wishful thinking, het legioen laat de club nooit doodbloeden.

14 januari 2020 om 22:43

Zeker gaan wishful thinking, ik wil juist dat de supporters wakker worden en de club uit deze impasse/stilstaande houding krijgen. Feyenoord verdient in alle opzichten beter dan het nu krijgt en doet. Als het al enkele jaren zo aanmoddert, verwacht ik een dwingend en sturend Legioen dat uit liefde voor de club zeer duidelijk maakt wat er wordt verwacht. Dat gebeurt nu echter niet of nauwelijks. Enkele spreekkoren (die ik nog nooit heb meegekregen of echt onderwerp van gesprek zijn in de media) zijn leuk, maar dat gaat natuurlijk geen zoden aan de dijk zetten. Ik ben alleen bang dat de supporters misschien ook niet weten wat er nu precies moet veranderen/wat men wil en daarom afwachtender is, maar dat zullen Feyenoorders beter in kunnen schatten.

14 januari 2020 om 22:52

Denk eerder dat jij niet helemaal op de hoogte bent wat de supporters momenteel allemaal doen. 'stadion op Zuid' bijvoorbeeld. Opgericht door supporters om Feyenoord City tegen te houden. Dat lijkt mij een kwestie van tijd, ze schuiven het telkens op maar nu zouden de knopen komende zomer doorgehakt moeten worden. Zodra het helemaal afgeblazen wordt dan zal het groot feest worden van opluchting. Door massale en constante kritiek zijn Gudde en Van Geel vertrokken. Nu wordt er kritiek geuit op oa Blokland omdat de fanatieke supporters voor Troost en Van Bodegem zijn. Adriaanse zal overigens na dit seizoen met pensioen gaan, waardoor er dus 1 van de oude garde van de jeugdopleiding weggaat. Dat is zeer goed nieuws voor de jeugdopleiding. Koevermans is tijdelijk als algemeen directeur aangesteld totdat er een ideale kandidaat beschikbaar is dan zal hij plaats maken. Zo zijn er dus al een hoop veranderd en zal ook nog een hoop veranderen.

15 januari 2020 om 09:14

Dat klopt en dat is goed, maar ik mis de visie. Veranderen om bij een doel te komen is goed, bij Feyenoord lijkt het er vanaf een afstand meer op dat er wordt veranderd om te veranderen, zonder helder doel voor ogen. En dat bevreemd mij.

14 januari 2020 om 22:37

Dit is gewoon likes scoren met een ongefundeerd verhaal. Feyenoord is (wederom) in opbouw, met een nieuwe leiding etc. Het gat met Ajax en zelfs met PSV is al 20 jaar groot. Als zij dan een uitschieter naar boven hebben, zoals vorig jaar en Feyenoord naar beneden dan lijkt het gat groter. En andersom dan maakt Feyenoord ineens weer kans op een kampioenschap. We moeten ook niet vergeten dat Ajax hiervoor ook 5 jaar aan prijsdroogte heeft gehad...En volgens mij stond die club toen ook niet in brand...En verging die club ook niet langzaam.....

14 januari 2020 om 22:57

Ja, want de likes stromen zienderogen binnen haha.. Verder ben ik het dus totaal niet eens met jouw reactie. Wederom in opbouw... Feyenoord is in de afgelopen 20 jaar, misschien zelfs langer, maar jaren in verval en in opbouw geweest dan dat er echt iets stond. Voor een grote club is dat gewoon schandalig. Feyenoord hoort jaarlijks mee te spelen om het kampioenschap en dat hoort niks met uitschieters of mindere periodes van concurrenten te maken te hebben. Het doel moet zijn om minimaal jaarlijks serieus mee te doen. Een club met zo'n groot stadion, roemrucht verleden, gigantische en trouwe achterban zou dat moeten kunnen realiseren. Daarbij wordt het gat in financieel opzicht gewoon duidelijk steeds groter met Ajax en PSV en dat gaat het ook moeilijker maken voor Feyenoord om sportief aan te blijven haken. Ze raken gewoon achterop. Ajax was er tijdens die prijsdroogte tenminste nog dichtbij en liet in Europees verband mooie dingen zien. Dat kampioenschap moest wel een keer komen, maar als het langer had geduurd had men zich ook weer geroerd.

14 januari 2020 om 22:51

Volgens mij doelt Willem er ook op dat juist een aantal supporters constant de directie tegenwerken. Eerst vd Herik weg, dan Gudde weg, dan van Geel, nu Koevermans weer.

15 januari 2020 om 09:34

Als er één supportersgroep is die in goede en in slechte tijden achter de club staat, dan is het het Feyenoordlegioen wel. Wat die allemaal voor de kiezen hebben gehad, is niet te filmen. Laten we eerlijk zijn, als dit in Amsterdam was gebeurd dan zat er werkelijk 20.0000 man in het stadion (in chargeer, maar je begrijpt hopelijk de strekking). Feyenoord is in de organisatie een losse bende, daar kan je als supportersgroep weinig aan veranderen. Je kan de één afzetten, maar dan komt de volgende nitwit terug. Er is daar geen persoonlijkheid die boven alles kan staan en de boel kan managen. Die alle belangen in het zelfde vaarwater kan krijgen. Ze zijn veel te veel met zichzelf bezig. Je zou zeggen dat zo'n coupe als Cruijff moet gaan plaatsvinden, waarbij kundige oud-spelers de boel kunnen gaan opbouwen.

Feyenoord mist gewoon leiding , een fatsoenlijk beleid zoals bijvoorbeeld AZ dat wel heeft.Wie is daar nu eigenlijk de baas ? Die troost zet zichzelf steeds te kijk met zn rare praat. Lange termijn visie , maar feyenoord supporters willen vandaag resultaten en zo werkt dat niet.Een top club moet ook sentiment soms even opzij zetten , maar dat kunnen ze niet want als morgen van Gaal zou komen dan is het weer een neus vanwege zijn verleden.Eigenlijk is Feyenoord al jaren een provincieclub kwa status , het verleden is wat het nog een "top club" maakt.Als er een goede beleid komt met een lange termijn visie (met de rust en tijd) dan kan Feyenoord er zo weer bovenop zijn want de achterban hebben ze door het hele land.

14 januari 2020 om 22:24

Wat AZ doet zou denk ook niet werken bij Feyenoord. De druk bij een topclub is gewoon veel groter dan bij AZ dat, ondanks de uitstekende prestaties de afgelopen jaren, toch geen bijzonder hoog verwachtingspatroon waar moet maken.

14 januari 2020 om 23:15

Waarom zou dat niet werken? Het belangrijkste voor Nederlandse clubs is gewoon om te zorgen dat er waarde op je veld loopt. PSV en AZ geven jonge spelers uit eigen opleiding een kans en proberen goede spelers te scouten. Dat heeft Ajax ook jarenlang gedaan en daarom is het beleid nu een beetje veranderd en worden er ook vaak spelers gehaald die in de beste jaren van hun carrière zitten en voor eredivisie begrippen echt topspelers zijn. Als je gewoon is kijkt naar transferwaardes van de selecties dan loopt Feyenoord gewoon ver achter. Daarom is het verbeteren van de jeugdopleiding en het verbeteren van de scouting gewoon het allerbelangrijkst, dan kan je snel stappen zetten. Zeker in deze tijden, want een speler hoeft maar 1 seizoen goed te spelen en je kan echt een mooi bedrag ophalen.

14 januari 2020 om 23:43

Bij Feyenoord hadden ze zand in hun ogen , verblind door de prijzen die ze haalde . Het kampioenschap is het begin van het voorlopige einde gebleken

14 januari 2020 om 23:47

Ben ik me je eens toekomst, echter is dat (tijd en lange termijn) hetgeen wat wel nodig is.Spelers als Stengs en Boadu zouden vroeger bij Feyenoord spelen, die spelen nu bij Az. Datzelfde Az overwintert in europa en heeft een reeele kans om de 8e finale te halen.(Az is onderhand al de topclub, en het voorbeeld)Zo onderhand moeten we erkennen dat Az gewoon een nationale topclub is, 11 jaar terug werden ze kampioen en sindsdien heeft AZ sinds meerdere malen gemeld in de top 4, ondanks het dsb debakel en nu het dak incident (het lijkt Az niet gegund) straalt de club 1 en al rust uit en bouwt het rustig door aan de top.Diep respect.

Er zal nog wel een paar jaar over heen gaan wil.dat ooit nog goed komen. Het is denk ik niet verholpen met een nieuwe directeur en een manager. Er zal eens flink de bezem door heen moeten. En iemand zal het voortouw moeten nemen , maar wie dat is de vraag.....Wie voelt zich geroepen om zijn nek uit te steken, wie heeft karakter en sterke schouders.....

14 januari 2020 om 23:52

Er zijn genoeg mensen die dit zouden kunnen runnen maar het is toch nooit goed.Martin van geel deed het zo slecht niet, net als Jorien vd herik het ook niet slecht deed. Ik zou beginnen door Advocaat tot aan zijn pensioen aan te houden als trainer, dat scheelt al enorm en levert rust en resultaat op.Ted van leeuwen als td zou ook goed zijn die koopt met een lege portomonee nog topspelers, met de naam Feyenoord zou dat iets makkelijker gaan dan Vitesse of Twente Daaromheen een technisch hart net als Ajax maar dan Kuyt - de wolff - van gastel - bosvelt?

15 januari 2020 om 00:54

Van de Herik deed het zeker niet slecht , dat was wel een kerel . En nu is de vraag wie steekt zijn nek uit. Ajax werd altijd een wespennest genoemd , maar bij Feyenoord is het sinds het vertrek van van den Herik niet anders ...

Bij Feyenoord lijkt het nieuwe stadion als een molensteen om de nek te hangen. Het wel of niet komen hiervan laat alles in-hold staan. Het wordt tijd dat hier eerst eens iets definitief over wordt. Wel of niet en vanaf daar kun je verder, niet net als nu dat een helft wel wil en andere helft niet.

Het voetbal in NL veranderd de aankomende jaren drastisch. De klassieke top 3 begint haarscheurtjes te vertonen en voor Feyenoord zal het lastig worden. Geen geld, geen goede jeugdopleiding, onrust in de directie, interim-coach en geen zicht op Europese successen op de korte termijn. Kortom; Feyenoord moet zich voorlopig even niet blindstaren op Ajax, PSV en AZ. Subtop is het maximale

Feyenoord heeft aren geleden een dramatische strategische fout gemaakt door niet in te stappen met het Jong Feyenoord in de toenmalige Jupiler League. Daardoor is de stap van jong naar het eerste bijna niet te maken door de talenten. Zo'n Bannis had daar nu al een jaar of twee onder weerstand ervaring op kunnen doen. Dan hoef je nu geen 20 jarige Slowaak te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1711
L. SinisterraAanvaller172
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

75 jaar
51 fans
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem ‘maakt zich zorgen’: ‘Dan denk ik: waar zijn ze mee bezig?’

Het is de laatste tijd onrustig op bestuurlijk gebied bij Feyenoord, waar een interne machtsstrijd zou woeden. Supporters van de Rotterdammers brachten afgelopen nacht een bezoek aan De Kuip, waarbij spandoeken...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren