Aubameyang door het stof na rode kaart: ‘Ik wilde hem niet zo hard raken’

Zondag, 12 januari 2020 om

Pierre-Emerick Aubameyang heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de stadsderby tussen Crystal Palace en Arsenal (1-1). De aanvaller annex captain van Arsenal opende de score met zijn veertiende competitietreffer van het seizoen, maar vlak na de gelijkmaker van Jordan Ayew ontving hij zijn eerste rode kaart als Gunner.

Aubameyang kreeg aanvankelijk slechts geel van Paul Tierney na zijn grove tackle op Max Mayer. De VAR liet de dienstdoende scheidsrechter op Selhurst Park echter inzien dat rood meer op zijn plaats was. “Ik hoop dat Max Meyer snel zal herstellen”, reageert Aubameyang via sociale media. “Ik wilde hem echt niet zo hard raken. Ik waardeer het dat de jongens hard hebben gevochten om te winnen, maar helaas is het een gelijkspel geworden.”

Het is vooralsnog onduidelijk wat de fysieke gevolgen voor Meyer zijn. De Duitser werd direct gewisseld. “De overtreding was gemeen, laten we eerlijk zijn”, erkende ook manager Mikel Arteta. “Maar Auba kennende, was er geen sprake van opzet. We vinden het vervelend voor Meyer, we hopen dat het niets ernstigs is. We accepteren de rode kaart.”

Ook Roy Hodgson betreurde het voorval. De manager van Crystal Palace vond dat het echter wel lang duurde voordat de VAR en de arbitrage tot een definitief oordeel kwamen. “Het gebeurde dicht bij mij en het was een grove tackle, zonder twijfel. Als je de video ziet, is de verrassing des te groter, dat het zo lang duurde om te bepalen dat het rood was. Duidelijker kun je de overtredingen niet krijgen, ook al was het denk ik niet zijn intentie. Hij was te gretig en helaas beging hij een zeer grove tackle. Hij verdiende de rode kaart.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door samcro)

Als je dit als scheids niet gelijk ziet dat het rood moet zijn mankeert er toch iets aan je ogen. Vieze vuile overtreding.

12 januari 2020 om 09:38

Scheidsrechters lijken huiverig om meteen rood te trekken en geven daarom eerst geel omdat ze weten dat de VAR er toch nog naar kijkt. Vervelende en gevaarlijke ontwikkeling, vooral in Engeland omdat de VAR daar zelfs de leiding over lijkt te nemen van de man op het veld.

12 januari 2020 om 09:45

Wat ik ook niet begrijp, er loopt daar toch ook iemand op de lijn met een vlag in z'n hand? Die kan toch ook gelijk de scheids daarin assisteren over de te geven rode kaart. De VAR zou in principe niet eens nodig zijn geweest dankzij een oplettende grensrechter.

12 januari 2020 om 09:51

Absoluut, het niveau van de refs in Engeland is abominabel. Ayew heeft gisteren 7 overtredingen gemaakt en geen kaart gekregen. Lacazette kreeg er wel 1 na 5 overtredingen waarbij de scheidsrechter zei: 1 overtreding teveel. Huh?

12 januari 2020 om 09:41

Lijkt me wel begrijpelijk. Van geel naar rood is makkelijker dan andersom, bovendien hebben ze gewoon contact met elkaar hè. De scheidsrechters kunnen aangeven dat ze twijfelen. Het is trouwens op snelheid lastig te zien hoe zwaar zo’n overtreding is.

12 januari 2020 om 09:52

Als je op snelheid niet kan inschatten welke kleur prent moet geven moet je een ander beroep zoeken, want dan kun je bij elke actie wel gaan twijfelen. Aubameyang plant zijn voet boven de enkel van Meyer, ernstig gevaarlijk spel.

12 januari 2020 om 09:56

Deze mannen lopen op dit niveau, omdat ze dat juist wel kunnen. Dit is allemaal wel heel makkelijk praten. Ik adviseer je om zelf een wedstrijdje te fluiten, dan zul je merken hoe lastig het is. We moeten niet vergeten dat wij herhalingen zien van alle hoeken en standen gefilmd.

12 januari 2020 om 10:01

Dat deze mannen op dit niveau fluiten omdat ze het kunnen is wel erg kort door de bocht. Natuurlijk zit er een kern van waarheid in maar je hoort ook dat scheidsrechters even een weekje vrij krijgen na een waardeloos gefloten wedstrijd. Maar duidelijker dan dit krijg je ze niet.

12 januari 2020 om 10:08

Deze Tierney zal je volgende week ook niet op de velden zien, daar kan je van uit gaan.

12 januari 2020 om 11:05

AadMaat, we hadden nul Engelse scheidsrechters op het afgelopen WK. Als men een keuze moet maken, nemen ze het liefst niet Engelse scheidsrechters omdat ze slecht zijn.

12 januari 2020 om 11:17

Ik vind ze ook niet de allerbeste ter wereld, maar we moeten doen alsof hun werk makkelijk is en het een stel koekenbakkers zijn. Het is niet zo dat iedereen het even van ze over kan nemen.

12 januari 2020 om 11:29

Ik ben het wel met Aad eens. Het is allemaal niet zo eenvoudig als vanachter de televisie. Het zou voor een heleboel fans goed zijn om eens een amateurwedstrijdje te fluiten. Toen ik voetbalde werd dat van ons in de jeugd ook wel verwacht. Stond ik op mijn 16e F-jes te fluiten. Ik vond het verschrikkelijk moeilijk. Schiet zo'n bal uit een kluitje over de zijlijn. Tja, weet ik veel wie hem als laatste raakt. Staan er langs de zijlijn ook nog van die ouders die je voor van alles en nog wat uit maken als ze vinden dat je niet de goede beslissing maakt. Al met al wel een bijzondere ervaring.

12 januari 2020 om 12:40

Niemand die doet alsof hun werk makkelijk, maar ze zijn wel koekenbakkers omdat je merkbaar onverklaarbare, inconsequente beslissingen meemaakt en dat regelmatig ook. Het is ook niet makkelijk om keeper te zijn, maar als iemand de bal 20 keer lost in een seizoen, dan ga je daar opmerkingen over krijgen. Zoals nu weer. Logisch ook, snap niet dat je het voor hun opneemt.

12 januari 2020 om 12:47

Ik neem het voor ze op, omdat ik weet dat hun werk nog moeilijker is dan ik me kan beseffen. Ik vind het onterecht hoeveel shit ze over zich heen krijgen van mensen, mezelf incluis. Naarmate ik ouder word besef ik me steeds meer hoe lastig het is met deze bizarre belangen die komen kijken bij het voetbal. Ik kom voor ze op, omdat ik ze respecteer. Ze kunnen het, net als politieagenten, vaak niet goed doen in de ogen van mensen. Ik kom voor ze op, omdat ik weet wat ze ervoor moeten doen en laten.

12 januari 2020 om 09:45

Kijk waar de scheids staat op moment van overtreding. Redelijk ver weg, en ook nog eens van achter Auba. In eerste instantie lijkt het gewoon een tackle en kan ik me voorstellen dat hij die voet op de enkel niet zag. Na het zien van een videootje zal idd iedere scheids direct oordelen met rood.

12 januari 2020 om 09:56

De scheids heeft de tackle gezien want hij bestraft het met geel. Normaliter zou daar op het veld niet vaak geel getrokken worden voor een eerlijke overtreding. Daarbij gebeurd het voor de ogen van de grensrechter en 4e man. Een VAR had hier helemaal niet nodig voor geweest.

12 januari 2020 om 14:48

Ik zeg ook niet dat Hij de tackle niet gezien heeft. De tackle zal hij vast gezien hebben, maar niet de voet op de enkel. Anders kan ik me ook niet voorstellen dat Hij niet direct rood gaf.

Terechte en domme rode kaart. Typisch een aanvaller die probeert te tackelen. Als je dit beredeneert is het zelfs Arteta’s fout want Auba moet niet in die positie komen. Hij moet in de punt staan en in de 16 komen waar zijn kwaliteiten het best tot hun recht komen en niet de linkerkant moeten verdedigen. Laca eruit, Martinelli op links en Auba in de punt...na zijn schorsing.

12 januari 2020 om 09:48

Fout van de trainer ja hoor nog even en de trainer is straks schuldig aan gele en rode kaarten , het is een bewuste overtreding die voor mij bestraft moet worden met zeker 4/5 wedstrijden als zijn voet op de grond staat breekt hij alles af het is geen domme overtreding maar een schandalige .

12 januari 2020 om 09:53

Dat is ook weer overdreven.. Er zat geen kracht achter zijn been, hij stak m uit en ongelukkig stapte hij op zijn voet/enkel. Bewust nog wel zeg je? Kijk eerst de bewegende beelden terug en niet de still. PS, zijn voet stond op de grond, dat had je zelf aan de still al kunnen zien.

12 januari 2020 om 09:56

Ik heb geen idee of het artikel slecht vertaald is o.i.d, maar Auba zegt zelf dat hij niet de intentie had om Meyer zo hard te raken. Dus hoe je erbij komt dat hij ongelukkig op Meyer z’n enkel komt is mij een raadsel. Naar mijn mening mag Auba hier gewoon minimaal 3 wedstrijden geschorst worden, want dit was gewoon een ‘bewussie’. Normaliter komt zijn been namelijk tussen Meyer zijn benen en gaat Meyer gewoon over Auba z’n knie heen..

12 januari 2020 om 10:00

Een bewussie, de speler gaat richting zijn eigen goal en Auba wil een losse bal wegtikken. Auba, de speler die bekend staat om zijn vuile spel wilde zijn been afzagen. Zie je zelf waar ik heen wil? 3 wedstrijden overigens terecht, zoals bij elke terechte rode kaart, ongelukkig of niet. Maar dan komen we bij Son, wiens kaart geseponeerd werd...hoe verklaren we dat? Zoveel incidenten, zo weinig consistentie.

12 januari 2020 om 10:40

Het maakt geen reet uit of Auba wel of niet bekend staat om zijn vuile spel. Feit blijft gewoon dat hij hier zelf aangeeft dat hij hem bewust raakt. Wat betreft Son ben ik het met je eens, maar dat is een andere discussie.

12 januari 2020 om 14:56

Ach sloep01. Dit is gewoon 3 wedstrijden man.. Auba is te laat en komt daarbij op zijn enkel. Son vergeten? Die werd zelfs geseponeerd en daar waren de benen gebroken, die was vol van achteren met de volledige intentie om een rotschop uit te delen. Natrappen van dezelfde Son werd volgens mij ook met 3 bestraft? Nou, dan Auba ook 'gewoon' 3 gelet op hoe andere overtredingen worden beoordeeld. Niet zo overdreven vanuit de emotie reageren man...

13 januari 2020 om 00:36

Als auba en laca etc niet mee verdedigen wordt het een ramp achterin, dan heb je weer een geauwehoer van trainer moet weg.

13 januari 2020 om 08:30

Duidelijk dat je niet op de hoogte bent van de situatie Samer, iedereen staat achter Arteta.

12 januari 2020 om 13:09

Ik dacht dat Lacazette ook geschorst is. Dus tegen Sheffield misschien maar met Martinelli in de spits.

12 januari 2020 om 14:58

Dat is misschien wel een blessing in disquise, want Lacazette schiet op dit moment een bal die op de doellijn ligt nog naast... Dramatisch in vorm die Laca, zelfs voor zijn doen..

12 januari 2020 om 15:58

Ik heb het nooit een topspits gevonden, men lijkt soms te vergeten dat de Ligue 1 niet zo’n sterke competitie is vergeleken bij de Premier League. De enige topspeler die Arsenal heeft is Aubameyang, die gaan ze wel missen de komende wedstrijden.

Eens met de analyse over de Var. Een keer kijken zou toch echt genoeg moeten zijn, geen enkele twijfel dat dit rood is. Dat de scheids het in de snelheid niet op de juiste waarde schat, kan ik me voorstellen, maar een herhaling zou alle twijfel bij de VAR moeten wegnemen.

Nette reacties van beide kanten. Denk wel dat hij een paar wedstrijden schorsing gaat krijgen. Dat wordt een hard gelag voor Arsenal, want hij is de enige die een beetje doelpunten maakt daar. Het lijkt de hele tijd alsof Arsenal de 5e of 6e plaats nog kan halen en er nog een goed seizoen van kan maken, maar als het er dan om gaat in een wedstrijd zoals tegen een directe concurrent Crystal Palace, dan redden ze het toch weer net niet. De 6e plek is nog steeds maar 4 punten weg, ik denk dat die nog haalbaar moet zijn, Man Utd gaan ze denk ik niet meer inhalen, zeker niet als die wel nog versterkingen gaan halen deze winter. Als ze 6e worden en nog een paar ronden EL halen dan heeft Arsenal gewoon een prima seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal30-2
12.Everton30-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
P. AubameyangAanvaller2214
B. LenoKeeper240
L. TorreiraMiddenvelder211
N. PépéAanvaller213
G. XhakaMiddenvelder180
A. LacazetteAanvaller175
MartinelliAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

30 fans
Coach, 37 jaar
SeizoenClub
2019- Arsenal
2016-2019 Manchester City
2011-2016 Arsenal
2005-2011 Everton
2004-2005 Real Sociedad
Laatste voetbalnieuws

Arsenal presteert met tien man het onmogelijk geachte tegen Chelsea

Arsenal heeft dinsdagavond een verdienstelijk punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Chelsea. Het elftal van Mikel Arteta speelde op Stamford Bridge bijna zeventig minuten met een man minder, maar wist desondanks...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren