‘Ik mag niet bij Jong Ajax spelen en dat maakt het een ingewikkelde situatie’

Maandag, 23 december 2019 om

Siem de Jong moet dit seizoen genoegen nemen met een bijrol bij Ajax en daar kan de Ajacied mee leven. De dertigjarige aanvallende middenvelder moet het doen met spaarzame invalbeurten en in alle competities kwam hij deze jaargang niet verder dan 57 speelminuten. Dat trainer Erik ten Hag zondag tegen ADO Den Haag een aantal talenten boven hem verkoos, kan De Jong wel begrijpen. “Ik heb een iets andere rol. Je hoopt dat het goed gaat en dan mag op het laatst Sontje (Hansen, red.) nog invallen. Dat is alleen maar goed”, zo laat De Jong weten op de clubwebsite van Ajax.

Ajax kampte de laatste weken steeds vaker met blessures. Ten Hag gaf aan dat de winterstop meer dan welkom is. Voor De Jong is dat anders, want hij is fit. “Maar ik heb dan ook niet veel gespeeld, helaas. Je merkt de laatste tijd in het team wel dat er meer pijntjes zijn dan de weken ervoor”, vertelt De Jong, die merkt dat zijn ploeggenoten toe zijn aan rust. “Zodat we weer vol gas kunnen gaan in de tweede seizoenshelft. Je merkt dat sommigen een training overslaan, zodat het niet erger wordt.”

Debutant Hansen: 'Na het WK Onder 17 begon het eigenlijk pas te lopen'

De Jong werd vorig seizoen nog verhuurd aan Sydney FC en merkte bij terugkomst dat het niveau bij Ajax omhoog is gegaan. “Daardoor had ik zoiets van: als ik op dit niveau kan trainen, is dit voor mij ook goed”, aldus De Jong. Hij laat weten met Ten Hag gesproken te hebben over zijn rol. “Hij zag dat ik fitter was dan een jaar eerder, maar het moeilijkste voor mij was om echt wedstrijdfit te worden. Dat heb ik ook met hem besproken. Ik mag niet meer bij Jong Ajax spelen en dat maakt het een ingewikkelde situatie.”

Kijkend naar de tweede seizoenshelft heeft De Jong persoonlijk weinig verwachtingen, al doet hij er alles aan om de trainer op andere gedachten te brengen. “Ik snap dat de club jonge jongens opstelt en ik heb ook een aflopend contract. Die jongens zijn wedstrijdfit en dat speelt ook mee. Zelf baal je wel een beetje en hoop je dat je misschien de kans krijgt. Ik zal er zelf alles aan doen om te spelen”, aldus de Ajacied.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door jeron)

Keurige reactie, vind het erg sneu voor de jong dat hij het niet meer kan brengen..

23 december 2019 om 15:51

Sneu? Is gewoon wat het is. Een trapje lager voor hem zou ideaal zijn. Die man heeft veel betekent in het verleden voor Ajax. Alleen leven we in het nu! Een andere mooie club gunnen wij Ajacieden hem allemaal. Maar om het sneu te vinden voor hem, gaat voor mij iets te ver.

23 december 2019 om 16:03

Tja ligt er ook een beetje aan hoe ver je door relativeert. Zijn inderdaad ergere dingen in het leven dan de loopbaan van Siem de Jong maar puur naar zijn loopbaan kijkende heeft hij wel een flinke dosis pech gehad. Dieptepunt was misschien wel die klaplong die hem zwaar teruggeworpen heeft, al helemaal omdat Siem het toch wel een beetje van zijn longinhoud moest hebben. Daarna heb ik hem nooit meer de volle 90 minuten zien spelen. Al volgde ik zijn clubs na Ajax niet op de voet.

24 december 2019 om 17:49

Als je het hebt over die klaplong die hij had opgelopen dan begrijp ik het. Net wat je zegt. Een van zijn kwaliteiten van hem was zijn loopvermogen.

Toentertijd al een onbegrijpelijke aankoop en nu voor alle partijen beter om z.s.m. een andere club te vinden. Tenzij hij zijn contract wil uitdienen op de tribune, maar ik zou toch liever spelen bij een andere club.

23 december 2019 om 13:43

Vond het niet eens zo'n onbegrijpelijke aankoop. Kostte geloof ik iets van 2 miljoen, is een echte ras-Ajacied met internationale ervaring, goede sportmentaliteit en was voor zijn transfer naar Newcastle een hele prima voetballer met een neusje voor de goal en leiderschapswaliteiten. Prima om erbij te hebben en met een beetje geluk had hij wel weer kunnen aanhaken bij het niveau. Heb hem in die spaarzame invalbeurten niet echt goed kunnen beoordelen maar duidelijk is denk ik wel dat hij fysiek niet meer in topvorm is, ondanks dat hij "pas" 30 is. Ik denk dat het inderdaad het beste is dat hij naar een club als Vitesse gaat, daar kan hij zeker nog toegevoegde waarde hebben...

23 december 2019 om 14:40

Ik vond het onbegrijpelijk in de orde van Lamprou. Een speler die in mijn beleving nooit van zijn levensdagen meer iets ging toevoegen maar door blessures en schorsingen zomaar speeltijd zou kunnen krijgen en ons daarin schade zou toedoen. Zo iemand moet je niet willen, al krijg je geld toe. Niet persoonlijk bedoeld naar Siem.

23 december 2019 om 14:57

Waarom begrijpt niemand dat dit vooral een gebaar is naar Siem de Jong? Verkocht voor 10 miljoen aan Newcastle en hem na 4 kampioenschappen bij Ajax zoveel pech zien hebben heeft Ajax bewogen om hem weer een (mini) podium te bieden om vervolgens weer een stap(je) te maken. We doen allemaal soms iets terug, Ajax ook. Denk bijv. ook aan kinderen van spelers die in de jeugd mogen spelen als Ajax hun vader haalt.

Na z'n transfer naar Newcastle nooit meer de speler geworden die hij was. Vond hem echt een geweldenaar en een weergaloze captain daarvoor. Hij had die blessures gewoon niet mee, dat heeft echt roet in het eten gegooid. Wie weet hoe het anders was gelopen. Wel mooi om te zien dat hij niet miept en zich neerlegt bij de situatie. Op en top prof, een rasechte Ajacied, en ik wens je het allerbeste Siem. Hopelijk vind je in de winter of in de zomer een mooie club waar je nog kan shinen, het is je gegund!

Neem aub afscheid van Siem De Jong deze winterstop. Je doet de fans, zijn medespelers en Siem De Jong zelf er geen plezier meer mee dat hij voor Ajax mag spelen. Laat hem maar bij de amateurs gaan spelen als hij nog wat uit zijn carriere wilt halen.

23 december 2019 om 13:44

Amateurs lijkt me iets te ver gaan maar een subtopper in de Eredivisie zou inderdaad beter zijn als hij nog wil spelen. Misschien Feyenoord? Dan heeft hij alle klassieke topclubs gehad in Nederland.

23 december 2019 om 13:51

Ook voor de subtop komt Siem inmiddels tekort. Misschien dat hij nog voor een degradiekandidaat wat kan betekenen maar anders moet hij maar lekker recreatief bij de amateurs gaan voetballen met 0 druk.

23 december 2019 om 14:42

Nou zeg.. denk dat hij bij Vitesse, Groningen, Heracles, Twente of Heerenveen wekelijks de beste zal zijn. Degradatiekandidaat gaat me te ver. Topspelersvan degradatiekandidaten zouden namelijk niet bij de selectie van Ajax komen en af en toe spelen.

23 december 2019 om 14:12

Jij bent echt niet serieus te nemen pik. Naast je irritante toon verkondig je ook gewoon onzin. Ik heb medespelers geen onvertogen woord horen zeggen over hem, dus dat kan sowieso al weg uit je betoog. En amateur niveau is overduidelijk nog een niveau of drie te laag voor hem. Hij zou in het buitenland nog genoeg avonturen bij profclubs kunnen aangaan en ook in de Eredivisie buiten de top 6 ofzo van waarde kunnen zijn. Daarnaast is hij altijd respectvol en begripvol geweest naar Ajax, zijn club, dus is dat ook het minste wat je als buitenwacht kan teruggeven.

23 december 2019 om 14:21

Ik begrijp wat je zegt, maar ik erger me ook groen en geel aan Siem de Jong. Voegt niets toe. Integendeel: voorkomt zelfs zekere doelpunten door onhandig in de baan van het schot te staan en de bal te blokken. Niet dat Siem daar iets aan kan doen, tenminste: hij doet zijn best en doet het vast niet expres. Maar na gisteren zou het erg gek zijn mocht Siem de Jong nog een minuut in Ajax 1 maken. En ik ben blij toe. Het best kan Ajax al deze winter een einde aan de samenwerking maken. Hij kan duidelijk niet mee.

23 december 2019 om 14:23

Respectvol en begripvol. Dat is juist het minste wat je mag verwacht van een simpele speler als Siem. Kom op zeg

23 december 2019 om 14:26

Met alle respect maar ik denk dat Siem De Jong zelfs niks meer toevoegd aan laaggeklasseerde buitenlandse clubs als Paderborn of Allemania Aken. En bij Fortuna of VVV zitten ze vast ook niet te springen om Siem De Jong. Kan hij dus beter bij de amateurs gaan spelen.

23 december 2019 om 15:54

Lilywhitenl Mooie reactie! Helaas kennen bepaalde "supporters" het woord respect niet. Dat Siem tekort komt betekent niet dat je je zo respectloos en denigrerend over hem uit hoeft te spreken. Waarschijnlijk zijn dit diezelfde tokkies die Ziyech maandenlang uitfloten en Veltman in de Arena uitlachten na zijn zware blessure. Om je kapot voor te schamen.

Lekker naar Amerika gaan richting De Boer...zijn broertje Luuk doet het ook niet geweldig bij Sevila, maar zal nog wel op het EK hopen.daarna beiden lekker samen spelen in Amerika ofzo...

23 december 2019 om 14:20

Ook bij mij kwam dat direct op. Een echte Frank de Boer speler. Simpel en gehoorzaam

23 december 2019 om 20:24

Is de MLS niet juist heel fysiek?

24 december 2019 om 14:32

Ik volg het geregeld....maar het is een kweekvijver van wat leuke talentjes, wat gedateerde grote jongens en wat jongens die weinig kunnen...het is nog wel echt in opmars...anderzijds, in Australië wordt ook niet luchtig gevoetbald Dat is ook hak en zaagwerk

Het is toch wel erg snel bergafwaarts gegaan met Siem. Getuigt ook van weinig ambitie dat hij het wel prima vind om mee te trainen en weinig minuten maakt.

23 december 2019 om 14:49

Weinig ambitie? Hij kwam met een hele zware blessure terug van, met alle respect, Sydney FC. Als Ajax je dan wil hebben, je daar weer op niveau kan komen en, tegen alle verwachtingen in, zelfs nog minuten maakt (in de CL notabene) dan is dat een prima plek om je weer enigszins in de kijker te spelen. Het getuigt juist van ambitie dat ie dit aangaat. Maar goed, jij bent ook niet vaak op een optimistische visie te betrappen.

23 december 2019 om 16:57

Hij zegt letterlijk dat hij het wel goed vind als hij op dit niveau kan trainen. Dus dan heb je niet echt de ambitie om wedstrijden te spelen.

23 december 2019 om 17:06

Als je alleen die zin leest dan lijkt dat inderdaad zo. Maar lees even het hele interview en je begrijpt die zin. Context, vrijwel altijd een belangrijk dingetje!

In de winterstop gewoon afscheid van elkaar nemen is de beste oplossing.

23 december 2019 om 19:19

Waarom ? Met al die blessures, schorsingen en het drukke schema kun je Siem er makkelijk bij gebruiken als 16/17/18e man. Ligt goed in de groep, hij kan het komende half jaar weer wat fitter worden en wellicht een kampioenschapje meevieren. In de zomer op een fatsoenlijke manier uit elkaar gaan en in de toekomst als trainer weer verwelkomen. Het blijft voor mij persoonlijk gewoon een held en moet helden moet je goed omgaan.

In de winter lekker laten gaan, hoeft echt geen transfersom voor te worden betaald. Sterker nog, Ajax zou zijn salaris kunnen aanvullen tot wat ie nu verdiend tot einde seizoen. Denk dat Amerika wel iets voor hem is, zoals eerder al genoemd lekker weer met Frank de Boer samen werken. Of in de KKD zou hij echt nog een heel bruikbare speler kunnen zijn. Wellicht iets voor de Graafschap, hij komt tenslotte uit de stad.

Bizar... Ben je 30 jaar en dan accepteer je deze rol. Echt lachwekkend en dat zegt wel iets over z'n mentaliteit. Beetje het gedrag van bogarde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
436 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Superzaakwaarnemer Jorge Mendes werkt aan een overgang van Douglas Costa naar Wolverhampton Wanderers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren