‘Erik ten Hag staat op de lijst en wordt gezien als serieuze kandidaat’

Vrijdag, 6 december 2019 om

Everton is op zoek naar een nieuwe manager na het vertrek van Marco Silva. De ploeg uit Liverpool heeft verschillende kandidaten op het lijstje, onder wie Erik ten Hag. Volgens diverse Engelse media, waaronder The Times, Goal en Daily Express, is de trainer van Ajax een serieuze kandidaat om het roer over te nemen.

Naast de naam van Ten Hag worden door The Times ook Mauricio Pochettino (clubloos), Carlo Ancelotti (Napoli), Vitor Pereira (Shanghai SIPG) en Marcelino (clubloos) aan Everton gelinkt. Goal meldde eerder al dat Ten Hag naast David Moyes (clubloos), Mikel Arteta (Manchester City) en Leonardo Jardim (AS Monaco) op het lijstje van kandidaten staat.

Ten Hag: 'Ajax dit jaar nog moeilijker te verdedigen'

Marcel Brands, technisch directeur van the Toffees, zou Ten Hag als favoriet hebben. De twee Nederlanders kennen elkaar goed vanwege hun tijd in Nederland. Brands was de laatste jaren werkzaam als technisch directeur bij RKC Waalwijk, AZ en PSV, terwijl oefenmeester Ten Hag de leiding had over diverse clubs, met Ajax voorlopig als laatste werkgever.

Volgens The Times is er gesproken óver of gesproken mét Pereira, Moyes, Marcelino en Ten Hag. De Engelse krant durft met zekerheid te stellen dat Pochettino, die onlangs werd ontslagen bij Tottenham Hotspur, sowieso is benaderd voor de functie op Goodison Park. Everton zou wel snel duidelijkheid willen hebben, daar de club met een achttiende plek in de Premier League rap de weg omhoog wil vinden.

Ten Hag werd in een eerder stadium al aan diverse topclubs in Europa gelinkt, zoals Bayern München. De coach van Ajax gaf echter resoluut aan dat hij geen tussentijds vertrek bij de Amsterdammers ambieert. "Ik richt me dit seizoen op Ajax, waar ik het goed naar mijn zin heb. De interesse streelt, maar meer niet. Ik heb alle energie en focus nodig om met Ajax bezig te zijn."


Poll

Verwacht jij dat Erik ten Hag komende zomer vertrekt bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door binny)

Met alle respect voor everton, maar denk dat eth hoger mikt dan dat.

6 december 2019 om 13:37

Inderdaad er gaan wel grotere clubs komen.

6 december 2019 om 13:38

Everton is zelfs een stap omlaag voor Ten Hag ten opzichte van Ajax. Nee, dit gaat Ten Hag 100% zeker niet doen. Laat Ten Hag lekker nog minimaal 3 seizoenen bij Ajax blijven. Samen met Overmars en Vd.Sar voor continuïteit gaan.

6 december 2019 om 14:01

Dat weet ik wel zeker. Sowieso kan je bij een club als Everton niet spelen zoals ETH dat wil.

6 december 2019 om 14:09

Niet heel bijzonder, ETH staat tegenwoordig op alle lijstjes. Denk dat ETH alleen warm wordt van clubs als Bayern Munchen, Barcelona, Real Madrid of Man City.

Zou wel een leuke stap zijn voor Ten Hag, zit veel voetballend vermogen in die ploeg alleen komt het er vooralsnog niet uit

6 december 2019 om 13:56

Hou toch op. Is gewoon een stap omlaag.

6 december 2019 om 15:07

@grazianoo ik zou toch liever in de Premier League werken dan in de Eredivisie maar ik ben het wel met je eens dat Everton als club een stap terug is

6 december 2019 om 16:13

Het Beloofde Voetballand. Waar het ook maar echt tussen twee, drie hoogstens vier clubs gaat. Voor de rest is het ook maar gewoon harken, net als in Duitsland, Spanje, Italie, Frankrijk en ja ook de Eredivisie. Als je niet meedoet om de prijzen is het nergens goed toeven hoor. Leuk dat je tegen grote clubs met wereldsterren speelt maar daar heb je zo weinig aan als je daar niks mee opschiet. Enige voordeel voor ten Hag zou zijn is dat hij veel te veel kan betalen voor een middelmatige speler en niemand die er wakker van ligt.

6 december 2019 om 13:58

Leuke stap? Nee man. Dat is drie stappen achteruit, je speelt geen Europees voetbal, er zit heel weinig voetbal in die ploeg. Verdedigend hebben ze aardige spelers maar Gylfie is te eendimensionaal voor het moderne voetbal, de balans is compleet zoek sinds het vertrek van Gueye en de enige aanvaller die wat kan is Richarlison. Iwobi mist cruciale eigenschappen om vooruit te komen, Lukaku is nooit echt vervangen en er wordt al jaren geld tegen die selectie aangegooid zonder dat er iets verbeterd. Ook Brands heeft drama ingekocht. Everton heeft veel grotere veranderingen nodig dan een nieuwe trainer, als ik Ten Hag was zou ik daar nooit van mn leven instappen. Zeker niet als je bedenkt dat hij ook naar een Bayern kan waarschijnlijk.

Haha leuke grap, waarom zou je ooit van het huidige Ajax naar het huidige Everton gaan.

6 december 2019 om 13:57

Om een nieuwe uitdaging aan te gaan in een sterkere competitie misschien? Zomaar een idee hoor..

6 december 2019 om 14:02

Bij Ajax is ook nog genoeg uitdaging.

6 december 2019 om 14:02

Bij een club die op degraderen staat? Degrdatie voetbal in plats vna CL voetbal, het is maar wat voor soort uitdaging je zoekt.

6 december 2019 om 14:04

Van spelen voor het kampioenschap en in de Champions league, naar strijden tegen degradatie in de Premier League.

6 december 2019 om 14:06

Ze staan op degraderen maar behoren qua mogelijkheden bij de top7 van Engeland. Daar ligt dus gelijk de uitdaging. Daarnaast heeft Ten Hag nog ander Brands gewerkt bij PSV, dus die kent hem en zal hem waarschijnlijk meer tijd geven dan clubs als Arsenal, United etc. hun trainers geven.

6 december 2019 om 14:09

Ten Hag zal vast wel open staan voor een nieuwe uitdaging in een sterkere competitie. Maar hij zal ook lezen dat zijn naam op lijstjes staat bij top clubs, om dan in te stappen bij een club die op een degradatie plek staat lijkt me niet direct de uitdaging die hij zoekt.

6 december 2019 om 14:45

Helave voor het salaris, maar sportief zit je toch goed bij Ajax. Staat nr 1 en kans om door te gaan in de CL. Lekker blijven zou ik zeggen en mikken oo een grotere club in de zomer. Ten Hag staatver goed op..geduld dus!

En waarom zou ETH naar Everton gaan? Lijkt me niet dat hij dat als tap vooruit ziet. Daarnaast heeft ETH ook een bepaalde tijd nodig om een elftal naar zijn hand te zetten. Everton staat nu niet bepaald bekend om zijn gedld met trainers. Dan zou ik toch lekker bij Ajax blijven.

6 december 2019 om 13:44

Eens, en Ajax zou hem net als bij de topspelers een mooie salarisverhoging kunnen bieden..

Ach kom op... Ten Hag heeft na het seizoen ( heeft aangegeven het seizoen bij Ajax sowieso uit te doen) de topploegen voor het uitkiezen. Waarom zou die zijn lot aan Everton verbinden? Daarnaast gaat Everton heus niet met een trainer als Ancelotti of Pochettino aan de haal hoor. Zal eerder niveau Moyes of Marcelinho worden.

Staat bij Bayern helemaal op 1 & Tuchel op 2. Pochettino=> bayern wilt hem niet vanwege zijn gebrek ad taal + geen duidelijke speelvisie. Alle respect voor Everton maar veel te min voor ETH

Van semi Europese top naar een semi degradatiekandidaat in de PL zonder een realistische plaatsing van Europa voetbal, denk het niet.

Welke topploegen zullen op zoek gaan naar een nieuwe trainer in de zomerstop?daarnaast is het voor veel trainers die vanuit Nederland de stap naar het buitenland maken heel lastig gebleken om in het buitenland te slagen. Erik ten Hag zal het volgend seizoen niet moeilijk krijgen om de resultaten van dit seizoen te verbeteren en ik zie Everton op de lange termijn wel een aanval doen op de top 4, dus Champions League, mits er een goede trainer (lees Ten Hag) en goede gerichte aankopen worden gedaan. Geld is er in ieder geval bij Everton, dus dat zal het probleem niet zijn.

6 december 2019 om 13:57

Bayern Munchen bijvoorbeeld. Die hebben nu een interim trainer en nog geen nieuwe trainer voor de zomer aangesteld. Daarnaast moet Everton eerst maar even zorgen dat ze niet degraderen voordat ze een aanval gaan doen op de top 4. Dat hoor ik al zo lang bij Everton, maar het lukt ze nooit om die stap te zetten. Is ook niet heel simpel als je voor de 4 champions league plekken concurreert met Man City, Liverpool, Tottenham Hotspurs, Manchester United, Arsenal en eventueel Leicester City. Daarnaast is dit echt een rotmoment om in te stappen, zeker omdat Erik ten Hag juist een trainer is die eerst even moet bouwen. Daar is (nu) helemaal geen tijd voor bij Everton. Dat je deze stap zou maken in de zomer, ja dan begrijp ik jouw punten wel. Maar dat je deze stap nu gaat zetten zou ik onbegrijpelijk vinden.

6 december 2019 om 14:52

Volledig met je eens als het gaat om het instapmoment, dat zou ik ook niet begrijpen. Aan de andere kant staan ze ook maar 3 punten onder de huidige nummer 12, dus is mijn verwachting niet dat ze gaan degraderen, maar je weet het natuurlijk nooit.bayern Munchen had ik even niet aan gedacht, maar dat zou inderdaad een mogelijkheid kunnen zijn in de zomer.

Ten Hag moet gewoon de komende 5 jaar nog bij Ajax blijven. Hij is nog steeds aan het zaaien en de toptalenten komen er nu aan om te gaan oogsten. ten Hag is op dit moment misschien wel de belangrijkste schakel in het succes van Ajax en Van der Sar en Overmars moeten er alles aan doen om hem langdurig aan de club te verbinden.

6 december 2019 om 14:20

De realiteit in het voetbal is dat Ajax over 5 jaar of eerder, gewoon weer in verval raakt en dat gaat zonder uitzondering altijd als eerste ten koste van de trainer die dan ontslagen wordt. Dat weet Erik ten Hag ook wel. Dat 'de toptalenten eraan komen' dat zegt mij bijzonder weinig, om twee redenen. Toptalenten komen er bij Ajax altijd wel aan namelijk. En daarbuiten, Erik ten Hag heeft nou juist zoveel succes bij Ajax omdat hij juist heel weinig kansen geeft aan jeugdspelers en juist de ervaren klassespelers opstelt. Ga maar na. De Carel Eitings van deze wereld, net als Dani de Wit en die Ekkelenkamp, mogen lekker opdraven in de voorbereiding als de topspelers nog vakantie vieren van de toernooien die ze speelden in de zomer. Maar zodra de selectie compleet en fit is, dan bestaat de basiself nagenoeg uit gehaalde spelers en niet uit toptalenten. Noa Lang speelt puur vanwege de blessures van Neres én (godbeteret) Labyad. Anders had Noa Lang gewoon nog steeds 'veel meer geduld moeten hebben' dan hij zegt nu al gehad te hebben. Dus dat oogsten met toptalenten, dat zie ik niet zo goed zolang je nog Marin haalt, Martinez en Alvarez koopt en je Per Schuurs en Kik Pierie op de bank en bij jong Ajax laat verpieteren. Kennelijk zijn we met zijn allen nu alweer vergeten dat Erik ten Hag, exact een jaar geleden, nog de nationale kop-van-jut was, overal en altijd belachelijk werd gemaakt om zijn stem, zijn genante media optredens en zijn weifelende gedrag en totale afwezigheid van welke uitstraling dan ook. En inderdaad, sindsdien won Ajax een landstitel en speelde het een setje memorabele potten in Europa (zonder die CL te winnen) en dat hele sentiment is 180 graden omgedraaid. Inmiddels is Mark van Bommel de nationale kop-van-jut en is het nu de sport om de geestigste en gevatste opmerkingen te bedenken om Van Bommel af te zeiken en is Ten Hag een Held. Als ik Ten Hag was, zou ik extra van dit moment genieten. Hij weet ook wel dat het zo weer voorbij kan zijn. Om met Bredero te spreken: 'het kan verkeren'.

6 december 2019 om 14:43

Het kan best dat Ajax over 5 jaar of eerder in verval raakt. Die onzekerheid heb je altijd. Die onzekerheid heeft hij nog meer bij een buitenlandse club. Maar Ten Hag heeft in ieder geval de laatste seizoenen aangetoond voor Ajax een perfecte coach te zijn en zeer goede keuzes te maken. Ten Hag is de coach en niet De Telegraaf, of een groepje analisten. ook in dat speelveld toont hij zich zelfstandig en maakt de voor Ajax beste keuzes. De Ekkelenkampjes en Eitings en De Wits zijn geen toptalenten. Dat heeft ie heel goed gezien. Daarin investeren heeft echt geen zin. Hij heeft bijna eigenhandig, met de keuzes die hij heeft gemaakt, Ajax naar een bizar hoog niveau getild en daar horen nu spelers en talenten van een ander niveau bij. Jongens als Noa Lang, Sontje Hansen, Unuvar, Gravenberg, Regeer en Brobbey. Een jongen als Dest heeft hij ook goed gezien en ondanks alle tegenwerking heeft hij het ook goed gezien met Mazraoui. Ik kan me ergeren aan zijn keuzes de laatste tijd voor Siem de Jong en Labyad maar dat zij hem vergeven vanwege het soms oogverblindende spel dat hij zijn elftal laat spelen. Hij schept de omstandigheden dat jongens als Promes, Neres en Ziyech, jongens die het verschil kunnen maken maar door de media en allemaal zogenaamde supporters op VZ etc. al tot de knieeen werden afgezaagd, ons met hun creatieve spel kunnen verblijden. Deze man heeft echte visie en is wat mij betreft alweer een niveau verder dan Van Gaal. Ajax moet er dus ook alles aan doen om hem te houden zodat hij een elftal kan gaan bouwen rondom onze nieuwe toptalenten en niet rondom neptalenten zoals De Telegraaf wil. Want het grote risico is dat als Ten Hag vertrekt er door de Telegraaf een lobby wordt gestart voor een coach waar Ajax vanwege de media druk niet omheen kan en dan krijg je voorop Frank de Boer en als dat niet lukt iemand anders uit de Telegraaf stal. En dan garandeer ik je dat we snel zullen afglijden naar een niveau waar Donny van de Beek de topstandaard wordt en niet meer Ziyech, Promes en misschien wel beter. Alle internationale succesen kunnen we dan weer snel vergeten. Om al die redenen graag Ten Hag wat mij betreft een contract voor het leven geven zoals Simeone.

6 december 2019 om 15:25

Begrijp ik jou nou goed en beweer jij hier dat in jouw ogen dé architect en dé reden voor het huidige Ajaxsucces puur Erik ten Hag is? En dat een Frank de Boer, met ditzelfde materiaal, Ajax zou/zal afglijden? Dat vind ik in twee opzichten een merkwaardige opmerking. Want allereerst heeft Erik ten Hag, concreet gezien uiteraard, immers nog geen enkel 'internationaal succes' geboekt. Althans, we mogen allemaal blij zijn dat Ajax als eerste club sinds PSV in 2005 de halve finale van de CL haalde (en net als PSV op de valreep de finale miste), maar dat is natuurlijk geen prijs of succes. Althans, ik meende dat topsport uiteindelijk draaide om resultaten. Je wint iets, of je wint het niet. En, 'ja maar ik heb niet gewonnen maar ik speelde veel mooier dan de winnaar' is in Nederland om welke bizarre reden ook een aanvaard excuus als je verliest, maar internationaal wordt daar simpelweg anders naar gekeken. Dus Ten Hag heeft een mooie landstitel gewonnen en een nationale beker, maar internationaal heeft hij nog een lege palmares. Want een historische zege in Madrid op zichzelf is geweldig natuurlijk maar is geen prijs of beker. Ook is het nogal een voorspelling om aan te nemen dat Lang, Hansen, Unuvar en Brobbey de plekken gaan innemen van Van de Beek, Neres, Promes en Tadic. Sterker nog, waarom denk jij dat? Momenteel is het namelijk zo dat vertrekkende spelers niet worden vervangen door jeugdspelers, zoals dat bij ajax vroeger altijd ging. Tegenwoordig worden kapitale vervangers gehaald, van buiten. Martinez, Marin, Alavarez, Schuurs, Pierie, etc. etc. Dus van die dure aankopen zullen zonder enige twijfel dan de meesten, als jij gelijk krijgt, moeten gaan banken. Hoe realistisch is dat eigenlijk? En nee, Lang, Unuvar en Brobbey twee seizoenen lang tevreden houden met bekerpotjes en 9 minuttjes invallen bij Ajax - Emmen als het 5-0 staat, daar doen zij het echt niet voor. Ik moet dat allemaal nog zien, met die toptalenten. Dat roer is echt om bij Ajax en de tijd dat die onder Frank de Boer juist allemaal mega kansen en speeltijd kregen zijn echt voorbij.

6 december 2019 om 15:46

Sorry hoor, maar wat ben jij een zuurpruim zeg. Ja Ajax heeft inderdaad met ETH prijzen gepakt en halve finale champions league mag dan geen prijs zijn, maar ik haal dat liever dan de beker. Heb je gezien hoe veel Ajax het heeft opgeleverd om zo ver komen? Weet jij hoe buitenlandse clubs voortaan naar Ajax kijken? Dat is vele malen beter dan een keer zo'n beker winnen waar niemand echt waarde aan hecht. Nee wij zijn tenminste tevreden met ETH en Ajax vervalt niet binnen een paar jaar als ze deze koers blijven inzetten!

6 december 2019 om 16:11

Neem maar even aan dat voor jou de term 'zuurpruim' een koosnaampje is voor iemand die gewoon de waarheid vertelt. Aan je reactie te zien ben je op je lange teentjes getrapt, maar wat ik zeg is gewoon waar en correct. Dus wat zeur je nou precies?? Daarbij, kennelijk zijn je teentjes zo gevoelig dat je ook compleet over de complimenten die ik in mijn relaas maak heen hebt gelezen. Waarom zeg jij dáár niks over dan? Of ga jij alleen op negatieve dingen in soms? Tja, dat is jouw probleem en dat mag je zelf oplossen en niet op mij te projecteren. Dus dat leg ik direct weer bij je terug. Los daarvan, als een ploeg of club jarenlang exact dezelfde koers blijft inzetten, dan is het een gegeven dat het verval vanzelf intreedt. Kennelijk denk jij echt dat dit voor Ajax niet zou gelden. Maar uiteraard doet het dat wél. Let maar op!

6 december 2019 om 17:49

Het is toch niet heel gek dat spelers als De Wit en Eiting het 1ste niet halen? De lat is erg omhoog gegaan en dat is maar goed ook. Vroeger braken jongens als Ebecilio, Lukoki en De Sa door, nu niet meer. Ik zie niet wat daar verkeerd aan is. Daarnaast zal ook Ajax weer een dip krijgen, elke club heeft te maken met hoogte- en dieptepunten net als City bijvoorbeeld nu in een dal zit. Maar je kan wel ervoor zorgen dat je dalen minder diep zijn en je pieken hoger zijn. Zo’n verval als 4 jaar geen prijs of er uit geknikkerd worden door een matige ploeg in Europa mag niet meer gebeuren.

Het zou wat zijn als Ten Hag voor Everton kiest en dan de club beter maakt. Dit is pas een uitdaging . Je werkt bij een club, met een mooi budget en in een mooie competitie. Je kan wel.zeggen een stap terug , het ligt er aan wat het verhaal is wat hem wordt verteld .

Wat er nu dit seizoen weer gebeurt bij Leicester City dit is ook mogelijk bij Everton. Kijk eens wat een potentieel er in die selectie zit.Everton zou in de eredivisie makkelijk 2de worden. Met een goede trainer als ten hag is daar veel mogelijk. Zeker als hij een paar gerichte aankopen mag doen.

Ik weet vrij zeker dat Everton kan fluiten naar Ten Hag. Ik denk niet dat dit een uitdaging is die hij snel aan zou willen gaan, er valt eigenlijk meer te verliezen dan te winnen bij Everton. Verder heeft hij sws gezegd zijn seizoen hier af te maken. Nee ik zie het niet gebeuren

Denk niet dat Eric ook maar 1 seconde overweegt om op de eventuele uitnodiging in te gaan. De zoveelste club met veel geld zonder visie.

Mij zou het wel een interessante uitdaging lijken voor ten hag. Zeker als de club met een bepaald plan komt en bereid is geld neer te leggen voor spelers die passen in het spel wat hij graag speelt. Maar het lijkt mij logischer dat het niet everton gaat worden, aangezien ten hag zeker ook aan de slag kan bij topclubs die geen trainer hebben of een trainer hebben waar ze niet tevreden mee zijn

Best verbazingwekkend dat iedereen denkt dat ETH dit überhaupt niet zal overwegen. Everton heeft geld zat voor een héél mooi salaris en als Brands met een goed voorstel komt met veel vrijheid voor ETH, zou het me niet gek lijken als hij dit overweegt of het accepteert. Dat er allemaal topclubs achter Ten Hag aanzitten weet ik nog niet, Ajax is immers zijn eerste internationale succes. Emmery won meerdere malen de EL met Sevilla, maar kon bij Arsenal maar weinig klaarspelen. De absolute top gaat toch graag voor een naam met "zekerheid" met andere absolute topclubs op hun naam, of in ieder geval met een dienstverband in dezelfde competitie. Dit is natuurlijk lang niet altijd een succes, maar toch een soort risicomijdend gedrag om teruf te vallen op de grote naam. Het zou me daarom niet verbazen als de echte top wacht tot Ten Hag zich in een andere competitie bewijst, wat dat betreft is Everton een prachtige club.

Zou ik nooit als ik Ten Hag was. Hij kan overal heen, zeker als hij dit seizoen weer met goede resultaten afsluit.

Ik denk dat ze bij Everton denken dat ze echt een topploeg zijn met deze namen: Mauricio Pochettino, Erik Ten Hag en Carlo Ancelotti. Waarom zouden deze spelers naar Evertoon gaan terwijl er nu meer aansprekende clubs beschikbaar zijn (bayern Munchen, Arsenal) en mogelijk kunnen komen (man Utd, Psg, Real).

Ja hoor, geloof je hetzelf. Bayern, Dortmund en Arsenal worden genoemd en dan gaat hij naar Everton, waar je eigenlijk alleen maar kan verliezen. Ze willen de top bestormen, maar dat gaat niet.

Lijkt me niet dat dit gaat gebeuren. Hoop dat Bayern Pochettino snel binnen haalt, dan hoop ik dat Arsenal Ten Hag binnen kan halen. Mocht Bayern niemamd hebben in de zomer, dan gaat hij gegarandeerd daar naartoe.

Lijkt me niet dat dit gaat gebeuren. Hoop dat Bayern Pochettino snel binnen haalt, dan hoop ik dat Arsenal Ten Hag binnen kan halen. Mocht Bayern niemamd hebben in de zomer, dan gaat hij gegarandeerd daar naartoe.

Helemaal niet verkeerd. Het lijkt me juist een goede stap. We hebben allemaal wel gezien hoe Peter Bosz niet heeft waargemaakt bij Dortmund. We prezen hem dat dat team echt op zijn lijf werdt geschreven. De rest is geschiedenis. Ook hij stond in diverse top ploegen op het lijstje. EtH begint aan iets, doet eerst een stap terug en maakt je gereed voor de stappen vooruit (topploeg). De stap terug hoeft niet persé Everton te zijn. Kan elk middenmoter zijn van een top competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal28-2
11.Everton28-7
12.Southampton28-12
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RicharlisonAanvaller228
G. SigurðssonMiddenvelder211
J. PickfordKeeper220
D. Calvert-LewinAanvaller208
T. DaviesMiddenvelder161
A. IwobiMiddenvelder161
L. DigneVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren