‘Ik zie Oranje als kansrijk om op het EK met de beste vier mee te doen’

Dinsdag, 3 december 2019 om

Marco van Basten geeft het Nederlands elftal komende zomer op het EK een goede kans om tot ver in het toernooi door te stoten. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman heeft de afgelopen maanden een goede indruk gemaakt op de oud-spits en tevens oud-bondscoach. Van Basten denkt dat een plek bij de laatste vier ploegen van Europa haalbaar is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door fionn)

Misschien moeten jullie een bericht maken over het feit dat Marco van Basten vanaf vandaag niet meer in Fifa Ultimate Team zit na zijn uitspraken bij FOX Sports. De moraalpolitie heeft zijn werk gedaan, echt zwaar kansloos.. Ik heb sinds zijn uitspraak nog geen enkele Jood horen zeggen dat die uitspraak niet kan. Het is gewoon weer selectieve verontwaardiging van een paar schreeuwers (net als bij een ander Nederlands fenomeen) en Fifa en EA Sports geven er aan toe. Ieder weldenkend mens weet dat van Basten geen kwetsende of antisemitische bedoelingen had met zijn uitspraak. Het was gewoon een foute grap, op de verkeerde plaats, op het verkeerde tijdstip.

3 december 2019 om 08:51

Kijk ik begrijp ook wel dat vb dit niet zo bedoelde maar de consequentie van zijn uitspraken heeft niemand in Nederland meer in de hand omdat het als een olievlek is gaan spreiden met name naar America, waar Fox vandaan komt. Hij zit in dienst van Fox en dit soort uitspraken is echt een no-go, ze worden daar voor minder ontslagen. Fox reageerde eigenlijk on-Amerikaans op deze situatie. De reactie van vb was trouwens ook prima, zijn gage naar dat fonds, effe een time-out en weer door. Ben wel van mening dat er een kleine straf moet plaatsvinden, anders krijg je klassenjustitie (ook mbt die jongen uit Den Bosch). Blijft een held, jammer dat hij uit die programma's geschrapt is.

3 december 2019 om 10:37

Ik denk dat hij hier letterlijk op joden doelt die zich aangevallen zouden kunnen voelen door de uitspraak: "sieg heil!"

3 december 2019 om 11:21

Ajacieden? Het gaat hier om Joden, je weet wel, die mensen die zich wel eens gekwetst zouden kunnen voelen door de uitspraak 'sieg heil' omdat mensen met hun geloof massaal zijn uitgeroeid door de bedenker van die uitspraak. Even logisch nadenken is er bij sommigen ook niet bij hoor.

3 december 2019 om 12:54

Dreetje ik voel me nou wel een beetje beledigd als Ajax fan

3 december 2019 om 11:00

Het zijn de Duitsers die boos zijn omdat ze vinden dat van Basten hiermee alle Duitsers afzet als Nazi's want zijn stem was hoorbaar in een fragment waar Hans Kraaij Jr. in steenkool Duits een interview voerde. Eigenlijk wou van Basten hiermee dus Hansie belachelijk maken, maar de timing was volledig verkeerd na wat er onlangs was gebeurt in Den Bosch. Wat betreft zijn uitleg over het letterlijk vertalen van de zege is heilig kan ik mij ergens wel in vinden, maar van Basten is een hele grote naam en hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind.

3 december 2019 om 12:19

Dat klopt niet helemaal. Van Basten zit en blijft in het spel FIFA (fut), alleen kan je hem tijdelijk niet meer krijgen uit de packs en bij drafts (een game mode in fut). De kans dat je van Basten uit een pack krijgt is al nihil en bij drafts is dit ook het geval.

3 december 2019 om 12:48

Zit Maradonna er wel in? De man die alles deed wat God heeft verboden? Dan ook nog de naam FIFA dragen, de grootste corrupte organisatie dieet bestaat. Verder is dit de wereld anno nu. Janken om iets heel kleins om het vervolgens breed uit te meten en te scoren aan het publiek over de rug van iemand anders.

Zal ook voor het eerst zijn dat Koeman zijn ploeg langer dan een week bij elkaar heeft. Als iedereen fit blijft en in vorm, kan er wel iets leuks gebeuren.

3 december 2019 om 09:03

Naar mijn mening zal Koeman dan toch eerst andere spelers moeten meenemen. Moet hij zijn tacktiek vanaf de 1e minuut goed moeten hebben en niet alles om hoeven te zetten in de 2e helft. Tot zover een puike prestatie waar een iedee blij mee is, echter ben ik van mening dat het niet goed kan blijven gaan zolang die 1e helften zo zwak zijn.

3 december 2019 om 14:06

Hebben we iets beters dan? Op dit moment moeten we het er nou eenmaal mee doen. De talenten zijn nog niet ver genoeg om spelers als Babel en Promes te verdrijven en onze backs zijn nou ook niet bepaald top (al is daar wel het 1 en ander te verbeteren). Zolang Koeman De Roon op de bank houdt en alleen gebruikt als slot op de deur in de laatste paar minuten, vind ik het prima. Wie had twee jaar geleden verwacht dat we nu alweer een gevaarlijke outsider zouden zijn? Ik in ieder geval niet.

3 december 2019 om 14:40

Of we iets beters hebben kunnen we een hele discussie over hebben die uiteindelijk niets op gaat leveren want ik ben van mening van wel, gelet op sommige posities wel te verstaan. Dat de aanstormende talenten nog niet ver genoeg zijn ben ik met je eens. Echter zie ik in de PL spelers die in het elftal mee zouden kunnen of moeten doen, zo ook in de Serie A. Maar Koeman houd vast aan de eerste lichting waar hij dit traject mee is gestart en stapt er niet van af. Ik vind dat een brevet van onvermogen en niet verder kijkend dan de neus lang is. Dessalniettemin vind ik het geweldig voor on voetballiefhebbers dat we er weer bij zijn na zoveel jaar absentie. Daarvoor alle credits naar Koeman en de boys dat ze het toch maar ff geflikt hebben. (gevaarlijke outsider ben ik niet met je eens. Kleinigheidje)

3 december 2019 om 14:43

Koeman zal vast zijn redenen, maar een aantal keuzes vind ik toch moeilijk te verdedigen, zoals De Roon opstellen in wedstrijden tegen niet-toplanden (eigenlijk sowieso het opstellen van hem, maar dat is persoonlijke smaak) en het toch wel heel halsstarrig vasthouden aan Blind op linksback (het lijkt me duidelijk dat Blind simpelweg geen back is). Ik weet dat Van Aanholt niet goed speelde tegen Estland, maar bij Crystal Palace doet hij het meer dan uitstekend en ik vind dan ook dat hij meer kansen verdiend. De rechtsbackpositie is lastig. Veltman komt te kort, net als Dumfries en verder zijn er eigenlijk geen opties. Dus laten we hopen op een onverwachte doorbraak ergens dit seizoen, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Promes hoeft wat mij betreft niet verdreven te worden, die moet gewoon beter worden gebruikt. Bewijst in de Champions League het verschil te kunnen maken, dus dat moet ook bij Nederland kunnen. Babel mag mee, maar als wissel. Heeft soms goede wedstrijden, maar is veel te vaak volledig onzichtbaar. Dan heb ik liever een jonge jongen die er echt voor wil strijden, zoals Malen of Boadu (depay als buitenspeler) of de buitenspelers Stengs of Dilrosun. Hoe dan ook, zin in het EK en ondanks dit ietwat negatieve betoog erg tevreden over Koeman als bondscoach. Bij vrijwel iedere coach heb je toch wel weer een aantal keuzes waar je het niet mee eens bent, dat houd je toch.

3 december 2019 om 10:23

Finale nations League vergeten?

3 december 2019 om 12:09

Ik moet maar zien of het Nederlands elftal goed gaat draaien tijdens het EK. Ze zullen vast wel de poule fase doorkomen en hopelijk in het toernooi groeien, maar als je een beetje naar de voorhoede kijkt is dat niet top hoor. Depay die blinkt af en toe uit (heel vaak bij NL elftal), maar ik moet maar zien of hij dat bijvoorbeeld 5 wedstrijden achter elkaar kan. Of juist wanneer het nodig is tegen bijvoorbeeld België of Portugal. Veel beters dan Memphis hebben we ook niet voorin; Bergwijn, Malen, of een Babel gaan het verschil echt niet maken. Het middenveld en de twee CV's zijn wel echt wereldtop. Blind op de LB kan ook nog wel, maar met veltman en dumfries wordt het ook lastig.

3 december 2019 om 14:09

"blind op de LB kan ook nog wel" - Een back die in de laatste 10-12 wedstrijden betrokken is bij minstens 70% van de tegendoelpunten, schaar ik niet in de categorie: "kan nog wel". De linkerflank is vatbaarder voor tegendoelpunten dan de rechterflank.

We durven het niet uit te spreken maar we zijn top favoriet dat meen ik.Noem mij 1 ploeg die de honger heeft i.c.m. het talent in de ploeg Achterin hebben we 3 europese toppers en op het middenveld 2 europese toppers. Voorin 1 europese topper.Daaromheen allemaal opkomend talent (malen , bergwijn , ihhataren, vd beek) en daaromheen hebben we zeer sterke wisselspelers (ja ook een strootman en een luuk de jong zijn erg belangrijk op zo n toernooi , dit waren eerst basis spelers en nu 3e keuze)Nederland en italie zijn in mijn ogen favoriet voor de eindzege.Met een centrum waarin je moet kiezen tussen de Vrij en de Ligt en die "andere" ernaast Van Dijk is heb je het beste centrum ter wereld. Wel zou ik kiezen voor een 5-3-2 met wingbacks (links blind en rechts promes) Achterin: blind - de ligt- de vrij-vandijk-promesMiddenveld: de jong - wijnaldum- vd beek of ihhataren op 10Voorin : depay en malen

3 december 2019 om 10:09

Ik zou eerder Willems als wingback gebruiken i.p.v. Blind. Willems heeft meer snelheid en loopvermogen om die positie te kunnen bekleden.

3 december 2019 om 11:06

Willems is niet constant genoeg, Daley is dat wel. Zo simpel is het. Ik heb veel liever een Daley die zo nu en dan mee opkomt om een assist of goal mee te pikken dan een Willems die voortdurend zijn verdedigende taken vergeet/verzaakt. Dat probleem hebben we al op rechts als Koeman vasthoud aan Dumfries.

3 december 2019 om 11:35

Constant matig ja, begrijp me niet verkeerd maar Daley Blind hoort niet op linksback te staan, is een centrale verdediger en hij heeft de pech dat v Dijk, de Ligt en De Vrij daar beter in zijn.

3 december 2019 om 12:49

Daley is verdedigend echt te zwak en aanvallend haalt die nauwelijks de achterlijn. Enkel in balbezit prima maar als Koeman slim is zet die daar voor het ek iemand anders neer.

3 december 2019 om 13:30

@scrumpti0uz Daley Blind is idd een stuk constanter. die heeft 7 van de laatste 11 tegengoals van Oranje ingeleid

3 december 2019 om 10:25

Italië, Frankrijk, zelfs Engeland en Duitsland. Hier heb je er vier IPV 1. Leuk je enthousiasme maar wees reëel, we horen bij de top 5 favorieten, maar zijn nooit top favoriet als de wereld kampioen ook meedoet.

3 december 2019 om 10:28

Oeps ben ik zelfs de talentvolle spanjaarden vergeten....net als de Belgen. Dit kan de laatste 8 zijn . aangevuld met Kroatië en Denemarken/Zwitserland/Wales als verrassing eventueel

3 december 2019 om 11:11

België had je eigenlijk als eerdte moeten opnoemen. Staan niet voor niks al een tijdje op 1 bij de Fifa ranking. Zijn wat mij betreft de absolute favoriet samen met wereldkampioen Frankrijk. Daar beneden dan inderdaad het rijtje met Spanje, Duitsland, Oranje etc.

3 december 2019 om 11:41

Ja die FIFA ranking is ook gewoon totale onzin. Als je geen tegenstander van formaat treft en van de kleine landjes wint sta je bovenaan. Nederland wint van Frankrijk, 2x van Duitsland en van Engeland in 1 jaar en staan volgens mij ver buiten de top 10..

3 december 2019 om 11:55

We waren er op de laatste 2 toernooien niet bij. De huidige ranking is gebaseerd op de laatste 4 jaar. We staan dus waar we moeten staan helaas. Overigens staat Duitsland onder ons.

3 december 2019 om 12:09

@tilburg, neen als je twee eindtoernooien na elkaar mist sta je gewoon laag. Inderdaad zeer knap dat Nederland al die wedstrijden gewonnen heeft, maar volgens jouw redenering zou Nederland omwille van 4 wedstrijden gewoon de top 10 moeten binnenfietsen? Verder staan België, Frankrijk en Brazilië in de top 3: de wereldkampioen, de Zuid-Amerikaans kampioen en de ploeg die algemeen het sterkst presteert de afgelopen kwalificatiecampagnes en dus amper wedstrijden verliest.

3 december 2019 om 12:24

Ja maar die lijst slaat toch gewoon nergens op. Uruguay 5de, Kroatië 6de, Colombia 10de, Mexico 11e, Zwitserland 12de en daaronder staan dan Italië, Nederland en Duitsland. Het slaat toch nergens op dat simpele, nietszeggende wedstrijden even zwaar meetellen als topwedstrijden.. van Nederland is inderdaad niet zo raar maar België heeft nog nooit wat gepresteerd op een eindtoernooi en spelen alleen maar tegen zwakke tegenstanders. Heel vreemd dat je dan het beste land bent..

3 december 2019 om 12:57

Al die landen die je opnoemt staan gewoon zo hoog omdat ze goed presteerden de laatste jaren (lees ze konden zich wel plaatsen voor een Wk/ek/copa America) en landen als Italië, Duitsland en Nederland hebben gewoon echt heel slecht gepresteerd de laatste jaren (al is Nederland inderdaad wel uit een dal aan het klimmen). Daarnaast is er een enorm verschil tussen een wedstrijd tegen Frankrijk op een WK of in de kwalificatie voor een toernooi (of zo een B-Toernooi als de Nations League). Het verschil blijft gewoon die wedstrijden die een Nederland niet gespeeld heeft op het WK, dat zijn gewoon een stuk of 6 wedstrijden minder dan de Belgen. Als je de laatste jaren trouwens kijkt naar de resultaten van België (dus vanaf de kwalificatie voor het WK 2018), dan zie je dat ze 27 van de 30 (officiële!!!!) wedstrijden gewonnen hebben. En nee de halve finale halen en tegen de latere eindwinnaar verliezen is natuurlijk niets presteren...

3 december 2019 om 14:08

"het slaat toch nergens op dat simpele, nietszeggende wedstrijden even zwaar meetellen als topwedstrijden"zo werkt de lijst ook niet en dat wordt tot in den treuren herhaald telkens wanneer er een artikel verschijnt over de ranglijst." van Nederland is inderdaad niet zo raar"ik vind het best wel raar en imo staat Nederland veel te hoog (historisch, niet qua potentie). Objectief bekeken over de laatste 8 jaar, heeft Nederland 2 hoofdtoernooien gemist, een derde plek behaald in 2014 en totaal mislukt in 2012. Dan vind ik een 14e plek op de ranglijst heel vrijgevig.

3 december 2019 om 14:22

Ga toch heen man. Die spelen we allemaal zoek. Belgie mooie lichting maar altijd chokers

3 december 2019 om 15:35

Zullen we na het EK nog eens spreken?

3 december 2019 om 11:40

Wie is die 3de Europese topper dan achterin? Blind is op linksback allesbehalve Europese top..

3 december 2019 om 11:55

Blind in het centrum vind ik persoonlijk wel Europese top, alleen ik denk dat hij doelt op De Vrij. Met zulke goede centrumverdedigers is het bijna zonde dat/als je er maar 2 opstelt. 3-5-2 of 5-3-2, het is maar hoe je het ziet, is best een reeële optie. Alleen ik denk dat je dan wel met Blind centraal moet spelen ipv op de linkerkant. Loopvermogen is nou niet zijn sterkste kant. Wie je dan wel op de zijkant moet zetten vind ik lastig. Dumfries en Willems, aanvallend prima maar verdedigend echt matig. Haterboer misschien, doet het prima bij Atalanta. Van Anholt op links lijkt me dan de beste optie. Middenveld met Frenkie, Gini en dan of Vd Beek, dan speel je vrij aanvallend, of de Roon, die als controleur kan spelen. Voorin zou ik met Weghorst en Depay spelen. Weghorst laat t nu wekelijks zien, Malen vind ik te wisselvallig en teveel hetzelfde “soort” speler als Depay is. Weghorst lekker laten sleuren en doen, Depay eromheen.

3 december 2019 om 12:03

Blind vind ik bij Ajax op CV zeker heel goed maar hij speelt bij Nederland op linksback en daar is hij gewoon zeer matig..

3 december 2019 om 12:09

Nederland speelt altijd met 4 man achterin en dat zie ik persoonlijk echt niet veranderen.

3 december 2019 om 14:02

Je hebt niets aan talent. Dat is alleen een belangrijke factor als dat talent al het vereiste niveau heeft. Dat is simpelweg niet zo. Bergwijn, Malen, Ihattaren, Stengs, Boadu, Dilrosun en Kluivert zijn er allemaal nog niet klaar voor op dit moment. We hebben nog een aantal maanden, maar zo snel zie ik het niet veranderen. Bergwijn zal ongetwijfeld wel meegaan aangezien hij er al een hele poos bij zit, maar bij de rest blijft het afwachten hoe ze zich de komende maanden nog manifesteren. Verder blijf ik me verbazen dat iedereen telkens het 5-3-2 systeem blijft aanhalen enkel om De Vrij ook te kunnen laten spelen. Laten we ervan genieten dat we eindelijk weer een luxe-probleem hebben. We hebben ooit 1 goede helft gespeeld met het 5-3-2 systeem en dat kwam toch vooral door Robben, Sneijder en Van Persie. Daarna was het gewoon billen-knijpen en hopen op een ingeving van Robben.

3 december 2019 om 16:02

Ondanks die drie (?) toppers achterin slikt Oranje nog altijd veel te makkelijk doelpunten. Het middenveld mist creativiteit en de aanval is veel te afhankelijk van Depay. Wat is trouwens dat "honger" gedoe? Italiã« denderde door zijn groep, net zoals Belgie, Duitsland won de groep van Nederland en Frankrijk en Portugal gaan op het tornooi weer pieken. Tuurlijk heeft Nederland een kans om bij de laatste 4 te komen maar nu gaan doen alsof Oranje iets exceptioneel heeft ten opzichte van de andere ploegen is gewoon belachelijk.

3 december 2019 om 17:21

Daarin is natuurlijk wel ruimte voor interpretatie. Niet iedereen moet in een kwalificatiepoule concurreren met Duitsland. Italie had nou ook niet bepaald een zware poule. Dat Duitsland overigens de groep van Nederland won, had toch vooral met Nederland te maken. Qua onderling resultaat had Nederland de overhand. Verder ben ik het met je eens dat Nederland niets exceptioneels heeft ten opzichte van sommige andere landen. Nederland is een gevaarlijke outsider, maar geen favoriet naar mijn mening.

4 december 2019 om 19:48

Maar zowel Belgie als Italiã« denderden ook over de kleintjes. Dat vond ik vreemd aan het "honger" verhaal en het besluit dat er iets exceptioneel was aan dit team. Zeker als je de wedstrijden tegen Noord-Ierland en ook wel uit in Wit-Rusland bekijkt dan schort er toch nog wel wat. Een hongerig team is een team dat ondanks dat ze de kwalificatie al binnen hebben toch gewoon doorgaat en dat is precies wat Belgie en Italiã« deden.

ik niet. ik vind onze links- en rechtsback echt pure armoede. die worden straks van alle kanten voorbij gelopen want die konden zich al niet staande houden tegen Noord Ierland. verder is er op het middenveld amper creativiteit en Ihatarren zal nog niet opgesteld gaan worden verwacht ik. als hij uberhaupt al klaar is voor een EK aan het eind van het jaar

3 december 2019 om 13:57

Er is wel creativiteit, maar niet voorin op het middenveld. De Jong is creatief, maar is na de verdediging het eerste station. Propper en Van De Beek zouden dat eventueel kunnen, maar dat zijn geen spelers die over meerdere wedstrijden belangrijk kunnen zijn op dat gebied.

Als alles mee zit kan Oranje in principe van iedereen winnen. Maar dan moet alles 3 a 4 keer mee zitten en dat zie ik niet gebeuren. Voorin is te weinig kwaliteit. Depay kan het op zijn heupen krijgen en is op een goede dag zeker een topper, daarbuiten is het te matigjes. De selectie is ook niet breed genoeg. Als een Frenkie, Wijnaldum of Depay wegens blessure / schorsing wegvalt is dat te moeilijk op te vangen.

Frankrijk is voor mij op volle oorlogssterkte de grootste favoriet. Daarachter heb je een aantal teams die qua kwaliteit niet veel voor elkaar onderdoen: Belgiã«, Engeland, Portugal, Duitsland, Spanje, Italiã« en uiteraard Nederland.al die teams zijn sterk, maar hebben ook hun zwaktes. Spanje is technisch zeer vaardig, maar komt moeilijk tot scoren, Engeland en Duitsland hebben ijzersterke voorhoedes, maar een zwak verdedigend centrum. Voor Belgiã« is dit toernooi wel een beetje de laatste kans, maar ook daar ziet het centrum er wat wankel uit.nederland heeft een verdedigend centrum en middenveld van wereld klasse. De aanval was van de zomer nog een zorgenkindje, maar er komt steeds meer talent bij (al moet je natuurlijk afwachten hoe de vlag er bij het EK voorstaat). De back posities zijn de zwakste plek. Op links doet Blind het over het algemeen prima en heb je nog V Aanholt en Willems. Rechts is echter wel vrij zwak. Dumfries staat stil in z'n ontwikkeling, Veltman doet het adequaat, maar is ook een noodoplossing. Er lopen wel talenten rond, maar die zijn nog te jong. Nederland heeft echter nog een troef: de uitstekende vechtmentaliteit. Tot nu toe heeft Oranje veel wedstrijden achter gestaan. Maar om de 1 of andere reden maakt dat niet uit, ze weten het haast altijd recht te zetten. Oranje is dus idd een grote kanshebber. Volgens de bookies bij Espn FC is Engeland DE grote favoriet. Nu vind ik dat Engeland een leuk, getalenteerd team heeft. Maar ik wil ze nog wel eens zien tegen echt sterke tegenstanders. Als bijv Frankrijk.

3 december 2019 om 12:54

op links doet Blind het over het algemeen prima? welke wedstrijden van Oranje heb jij zitten kijken dan? Blind heeft 7 van de laatste 11 tegengoals van Oranje ingeleid dus dat is met afstand de meest zwakke speler in je achterhoede, ook statistisch gezien. op rechtsback is het verdedigend een stuk stabieler maar aanvallend weer drie keer niks dus dit Oranje heeft gewoon een zwaar probleem op de backposities

3 december 2019 om 13:55

Ik vind het terughalen van Willems in Oranje niet eens zo'n gek idee. In z'n tijd bij PSV voor z'n blessure had hij min of meer al een basisplaats in Oranje en hij doet het nu uitstekend bij Newcastle. Hij speelt eindelijk weer met vertrouwen en dat hebben we lang niet van hem gezien. Blind is inderdaad het grootste zwakke punt naar mijn mening. Een goede centrale verdediger, maar een slechte linksback die te veel betrokken is bij tegendoelpunten waar je niemand anders de schuld van kan geven.

3 december 2019 om 14:22

Haast elke voetbal trainer en analist zet Blind in dit elftal op links. Ik heb alle wedstrijden gezien en gemiddeld doet hij het gewoon prima. Vind het hilarisch dat de enigen die hem niet zouden opstellen hierop Voetbalzone zitten.

3 december 2019 om 14:27

Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat blind vanwege zn club kleuren door meerdere mensen hier niet in de basis word gezet. Blind is europese top zo simpel is het , gewoon niet te verdedigen als je roept dat Willems in oranje moet ipv blind dan heb je je anti ajax bril op.

3 december 2019 om 14:43

@rinkschippers - Ik baseer mijn mening op zijn betrokkenheid bij tegendoelpunten, jij baseert jouw mening op zijn prestaties als centrale verdediger en jouw persoonlijke mening. Wie is er dan verblind door clubkleuren? Ik heb geen hekel aan Ajax en was/ben louter positief over De Jong, De Ligt, Ziyech, Tadic, Blind (als Cv),tagliafico en nu ook Onana. Kom op, kom dan wel met een beter argument als dat zielige "je hebt een anti-Ajax bril op". Dat is basisschool-logica.

3 december 2019 om 16:48

@rinkschippers @elbarton hoe goed hij als VC is zo slecht is hij als back. statistieken liegen niet. als je bijna 75 procent van de tegengoals hebt ingeleid kan je moeilijk volhouden dat Blind in de basis hoort te staan als back, tenzij je graag snel naar huis wil op het EK. geen back van Oranje komt ook maar enigszins in de buurt van dat slechte gemiddelde. zelfs Veltman en Dumfries niet. Blind kon zich tegen twee keer tegen Noord Ierland niet eens staande houden

3 december 2019 om 17:06

Sirius , jij noemt willems een betere optie dan blind , kom op even serieus ... Blind heeft veel.meer voetbal gogme en is opbouwend een belangrijke schakel en ja hij is wat minder snel maar hij staat vaak op de juiste plek. Betrokkenheid bij tegendoelpunten vind ik een zwak argument want dat is van dijk en de ligt ook vaak genoeg , willems is een blind paard dat naar voren rent

3 december 2019 om 17:09

@rinkschippers er zit wel een heel groot verschil tussen betrokken zijn bij een tegendoelpunt en bij 7 keer achter elkaar rechtstreeks een tegendoelpunt inleiden natuurlijk. Blind weet geen man uit te schakelen en zelfs de buitenspeler van Noord Ierland was al twee keer achter elkaar te hoog gegrepen voor hem. die moet zich dan straks staande weten te houden tegen allerlei toplanden die ook dolgraag die EK titel willen pakken. ik zie dat heel somber in. dan zie ik idd liever Willems een keer in een oefenwedstrijd om te kijken hoe hij er nu voor staat dan dat daar iemand staat die de tegenstander de ene na de andere goal cadeau doet

3 december 2019 om 17:17

@rinkschippers - Je leest niet. Nergens heb ik geschreven dat Willems een betere optie is. Ik schreef dat Willems terughalen in Oranje niet eens zo'n gek idee was. Daar zit nog wel een groot verschil in. Betrokkenheid bij tegendoelpunten is absoluut geen zwak argument. Als dat al een zwak argument is in jouw ogen, is onze discussie bij deze gewoon klaar.

Op basis van de afgelopen twee jaar ben je natuurlijk absoluut niet kansloos. We hebben wellicht niet de sterkste of breedste selectie, maar we hebben wel een selectie met ontzettend veel inzet, het is een hele hongerige en hechte groep en we hebben een aantal hele slimme spelers. Bij de topfavorieten zul je wellicht niet horen, maar kansloos ben je ook niet. Gewoon een hele gevaarlijke outsider.

3 december 2019 om 14:26

Komend toernooi een outsider, in 2022 op het WK (helaas) topfavoriet. Waarom helaas? Omdat ons die rol nooit goed past. Tegen die tijd hebben we, als de talenten zich ontwikkelen zoals te verwachten valt, de meest gebalanceerde en talentvolle groep ter wereld. Ik zie dit EK als laatste strohalm voor een België bijvoorbeeld. Voor hun is het nu of nooit want nieuw toptalent komt er daar voorlopig niet door.

3 december 2019 om 14:39

Zo snel wil ik Belgie nog niet afschrijven. Ze komen pas echt in de problemen op het EK van 2024 als spelers als De Bruyne, Hazard en Witsel echt op leeftijd zijn en spelers als Mertens, Kompany, Dembele, Alderweireld, Vertonghen waarschijnlijk gestopt zijn of allang het niveau niet meer hebben. Daarna is er inderdaad niet veel meer daar, al hebben we ook zelf kunnen zien hoe snel dat weer kan veranderen. Verder denk ik niet dat we op het WK van 2022 topfavoriet zullen zijn. Stengs, Kluivert enzovoort vind ik gewoon goede talenten, maar exceptioneel zijn ze absoluut niet. Ook blijft het afwachten hoe de categorie Ihattaren, Gravenberch, Zirkzee enzovoort zich ontwikkelt, al schaar ik die 3 qua talent veel hoger in dan de categorie Stengs, Kluivert etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3732 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 5 1 1 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Race tegen de klok voor Barcelona: faillissement van de club dreigt

Als Barcelona er niet in slaagt om de salarisuitgaven snel te reduceren, dreigt volgens RAC1 een faillissement voor de club. Het radiostation uit Catalonië bericht zaterdagochtend dat Barça voor het einde...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren