Debutant Myron Boadu: ‘De concurrentie is groot in de voorhoede’

Woensdag, 20 november 2019 om

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Wie zie jij het liefst in de punt van de aanval?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door vernon)

De concurrentie is wel groot, maar we hebben nou ook geen Robbens of Van Persies meer rondlopen, dus op zich is het nu makkelijker om je in Oranje te spelen dan tien jaar terug.

20 november 2019 om 07:03

Moordend is het betere woord en allemaal ook gelijkwaardig op Depay na. Malen, Boadu, Promes, Stengs en Babel. Ook achterin steekt van Dijk er boven uit, zijn in mijn ogen de Ligt, Ake, de Vrij en op LB Blind, Ake en van Aanholt. Alleen RB is een raadsel. Middenveld heb je Frenkie en Gini maar die andere plek kan naar Propper, v.d Beek, Ihattaren, de Roon. Het is nog geen top van de wereld maar over 5/6 jaar hebben we er minsten 5 die dat wel zijn.

20 november 2019 om 13:20

Centraal achterin zitten we idd royaal met twee gevestigde absolute wereldtoppers in Van Dijk en De Vrij, en twee grote talenten in Ake en De Ligt, dat selecteert zich eigenlijk vanzelf. Je hebt nog vier andere basisspelers die (nog) geen wereldtoppers zijn, maar wel zeker zijn van een basisplaats: wijnaldum als aanvallende middenvelder, Memphis als spits of linksbuiten, Frenkie als centrale middenvelder, en Cillissen. Maar dit betekent dat er feitelijk vijf basisplaatsen zijn en zeven reserveposities die dit seizoen voor het oprapen liggen voor veldspelers die geen wereldtoppers zijn, maar wel een geweldig seizoen draaien.

Strijden met Malen wie er mee mag als derde spits. Memphis is een zekerheidje, LDJ of Wout tweede spits. Malen of Boadu derde spits.

20 november 2019 om 10:29

Niet mee eens. Malen of Boadu mogen strijden voor 2e en LdJ en Weghorst voor 3e. Die hoeven er alleen in om iets te forceren en niet indien memphis geblesseerd is basis te staan.

20 november 2019 om 11:10

Wat mij betreft gaan ze allemaal mee, dus Malen, Memphis, Weghorst en Boadu. Drie van hen kunnen op meerdere posities uit de voeten. En daarnaast Stengs, Bergwijn en Promes. Dat is zeven aanvallers, waarvan 6 multi-inzetbaar. Dan vallen Babel, Berghuis en Luuk de Jong af.

20 november 2019 om 11:45

Babel laten afvallen na alles wat hij deze EK kwalifactie heeft gedaan? Zou vrij ondankbaar zijn. Doet het prima in oranje

20 november 2019 om 11:58

Tja, ik ben niet van de school die spelers meeneemt op basis van prestaties uit het verleden. Babel heeft het inderdaad goed gedaan, heeft zich professioneel en flexibel opgesteld, en daar ben ik ook blij mee. Maar als er nieuwe spelers opstaan die oude spelers voorbij streven, dan moeten die nieuwe spelers wat mij betreft mee.

20 november 2019 om 12:15

De wedstrijd van gisteren was ook in het verleden. Babel is deze cyclus nog heel belangrijk geweest. Dat is wel iets anders dan "in het verleden".

20 november 2019 om 12:27

Flauw zeg. Wat ik natuurlijk bedoel, is dat spelers niet beloond worden omdat ze belangrijk zijn geweest. "ondankbaar", zoals Jesaja het noemde. Daar kan ik niks mee. Je maakt een inschatting van wat ze in de nabije toekomst kunnen gaan leveren. Van Babel weten we waar zijn plafond ligt. Die haalt af en toe een zeven, en dat is mooi, maar hoger wordt het niet meer. Als je dan spelers hebt waarbij je in schat dat die een hoger plafond kunnen halen, dan neem je die.als we denken dat die nieuwe spelers nog niet hoger dan die zeven gaan scoren, dan is het prima om Babel mee te nemen. Maar niet omdat het anders "ondankbaar" zou zijn.

20 november 2019 om 13:23

Het afgelopen jaar speelt uiteraard mee, maar het toernooi is pas komende zomer, je gaat spelers sowieso beoordelen op het huidige seizoen. Als Babel een zaadseizoen draait, dan raakt hij sneller uit beeld dan wanneer hij er 25 in schopt, en idem voor al die anderen als Weghorst, De Jong, Boadu, Bergwijn etc.

Depay, Boadu, Malen als aanval. 1 als echte spits en 2 in een zwevende rol met positiewisselingen. Of twee spitsen en 1 van de 3 op 10 spelend, aanvalsdriehoek. Promes is een waardige back-up. Babel is bruikbaar en Strengs komt er ook wel.

20 november 2019 om 05:00

Promes schat ik momenteel hoger in dan Malen en Boadu. Zeker als het gaat om het spelen op de flank. En ik vlak bergwijn ook nog niet uit. Boadu en Malen zijn centrum spitsen. Op vleugel waardeloos. Een van de twee zal mee gaan. De andere zullen Memphis, LDJ of Weghorst zijn.

20 november 2019 om 08:01

Waat baseer jij op dat Boadu op de vleugel waardeloos zijn? Malen heeft daar ook goede wedstrijden gespeeld. Boadu liet gister nog zien prima op de flank te kunnen. Ik ben benieuwd naar je onderbouwing.

20 november 2019 om 10:41

Boadu had goed gedaan maar hij had beter kunnen spelen als centrum spits. Gisteren stond eerst Luuk de Jong en daarna Weghorst op zijn plek.

20 november 2019 om 11:21

Boadu deed het gisteren goed. Als we een selectie van 23 mensen mogen meenemen, waarvan 3 keepers, dan zou ik op dit moment kiezen voor Depay, Boadu, Promes, Malen (die 4 als eerste) en daarna Stengs, Weghorst, Bergwijn. Maar ik ben vooral blij dat we nu weer echt keuze hebben, zelf op de spitspositie. Op het middenveld Frenkie, Donny, Gini, Davey, Ihattaren en De Roon. En dan wellicht nog een erbij, Strootman of Koopmeiners. Dan is er nog plek voor 6 verdedigers, Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Blind, Ake, Dumfries.hmm da's net een te weinig achterin... misschien toch nog een aanvaller thuis laten.

20 november 2019 om 10:26

Promes een waardige back-up haha. Ja heel slim om je beste vleugelspeler van het moment als waardige back-up te zien.

20 november 2019 om 11:00

Het wordt dan eens tijd dat ie dat ook in Oranje laat zien want heb hem in al die jaren nog op weinig goede wedstrijden in Oranje kunnen betrappen.

Als Malen zijn ingezette lijn na zijn blessure kan doorzetten, zie ik nog wel een voorhoede voor me met Depay, Malen, Promes. Ik denk ook dat je met spelers als Depay en Promes op de flanken niet heel veel hebt aan een afmaker als L. de Jong of Weghorst. Als pinchitter, oke, maar niet in de basis. Het Nederlands elftal moet met het huidige aanbod spelers de Ajax variant proberen na te streven. Beweeglijke snelle spelers voorin die samen verdedigingen uiteen tikken. Met Depay, Malen, Promes, Bergwijn, Stengs, Boadu, Wijnaldum, F. de Jong en van de Beek moet dat toch kunnen lukken.

We hebben voorin straks voor het EK veel keuze en dat is alleen maar goed. Ervan uitgaande dat er straks 6/7 aanvallers meegaan. Dan zou mijn keuze als volgt zijn: Depay - Promes - Malen - Babel - Stengs - Boadu - Weghorst. Ervan uitgaande dat Ihattaren als middenvelder wordt geselecteerd, die ook als flankspeler kan fungeren. En dan kunnen Bergwijn, Berghuis, De Jong in de wachtkamer.

20 november 2019 om 11:23

Ik kwam uit op Bergwijn ipv Babel, want in de spits heb je genoeg opties. Maar ik kan met Babel ook goed leven. Ik kom dan wel een verdediger of middenvelder tekort, dus 7 is wel net wat veel.

20 november 2019 om 13:19

Mooi rijtje! Ik kan me er goed in vinden, maar ik denk dat Koeman Luuk de Jong mee wil nemen als stormram. Dat zou betekenen dat Weghorst niet meegaat, denk ik. Zeker als je met Babel en Boadu al twee spelers hebt die zowel linksbuiten als in de spits kunnen spelen. Ik denk trouwens dat Koeman maar zes aanvallers gaat meenemen. Hij mag 23 spelers meenemen, dus dat zijn 3 keepers en voor iedere 'veldpositie' 2. Maar als je veel spelers hebt die op meerdere posities uit de voeten kunnen, dan kun je best 7 aanvallers meenemen.

20 november 2019 om 13:26

Joh, het gaat 95 procent afhangen van hoe hun seizoen verder verloopt. Schopt Weghorst er 25 in bij Wolfsburg, dan gaat-ie zeker mee, en idem voor Luuk de Jong bij Sevilla, Kluivert bij Roma, etc. Het zou leuk zijn, maar het is vrij onwaarschijnlijk dat werkelijk *al* onze aanvallers een wereldseizoen draaien.

20 november 2019 om 14:10

Ja eens. Wat dat betreft staan De Jong en Kluivert er niet goed voor, en dat vind ik ook niet zo erg. Stengs en Boadu spelen wekelijks de pannen van het dak. Bergwijn en Malen moeten eerst weer aantonen hoe ze hun rentree maken. Maar inderdaad, de keuze wordt pas over een half jaar gemaakt. Dat ik er nu over debatteer is vooral omdat ik er gewoon enthousiast over word, zoveel goede, nieuwe en frisse spelers voorin. Er gloort weer iets, en dat is gewoon mooi. Ben zelf nog iets minder gecharmeerd van Bergwijn, maar de gedachte dat we een voorhoede hebben bestaande uit spelers als Depay, Malen, Promes, Stengs en Boadu, da's gewoon mooi.

Dit zou toch wel een mooie selectie zijn voor het ek! cillensen bizot zoet van Dijk De Ligt ake blind de Vrij Dumfries wijndal van aanholt wijnaldum de Jong van debeek propper ihateren koopmeiners promes boadu stengs Depay Malen Bergwijn Weghorst

Als je met Aké, Van Dijk en de Ligt drie spelers voor twee posities meeneemt, dan kun je voorin ééntje extra meenemen. Met Blind, die waarschijnlijk als linksback meegaat, heb je immers ook nog iemand die links centraal kan spelen. Als je De Vrij ook nog meeneemt, heb je echt een overkill aan rcv's. Veltman kan eventueel ook nog rcv spelen als én De ligt en Van Dijk tijdens het toernooi geblesseerd raken.ik hoop dat Koeman voor Memphis en Boadu kiest voor in de spits. En op de linkerflank voor Babel en Malen. En op de rechterflank voor Promes en Stengs. En Luuk de Jong kan dan nog mee als stormram.

Cil/Verm/Kru
Dum/Veltman
Vvd/Ligt
Ligt/Aké
Blind/Anh
Roon/Pröp
FDJ/Stroo
Prom/Steng
Wijn/Beek
Bab/Malen
Mem/Boa/Luuk
20 november 2019 om 13:28

Koeman kennende neemt hij iig voldoende spelers mee om zowel 433 als 532 te spelen.

Memphis, Malen, Bergwijn, Boadu, Stengs en De Jong/Weghorst lijken mij t meest logisch. Voor het middenveld De Jong, Van de Beek, Wijnaldum, Ihattaren, Pröpper en De Roon (hoewel ik liever Koopmeinders daar zou zien) en achterin hoop ik op Van Dijk, De Ligt, Aké, Blind, De Vrij, Dumfries en Wijndal. Keepers: Cillessen, Krul en Zoet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Aanvaller, 18 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 15 10 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
2016/2017 Jong AZ 9 6 1 0
Laatste voetbalnieuws

AZ neemt geschorste Myron Boadu en nieuwkomer mee naar Engeland

Myron Boadu mag vanwege een schorsing donderdagavond niet in actie komen tegen Manchester United, maar de spits zal wel van de partij zijn op Old Trafford. AZ laat woensdag via de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren