PSV doet aangifte bij politie na anonieme bedreigingen via Twitter

Vrijdag, 8 november 2019 om

PSV heeft aangifte bij de politie gedaan na bedreigingen jegens de club en clubfunctionarissen via Twitter. Een anoniem account eist volgens het Eindhovens Dagblad onder meer dat trainer Mark van Bommel wordt ontslagen en Jeroen Zoet onder de lat verdwijnt. “Bij zijn uitingen is onder meer aangegeven dat de veiligheid van de coach in het geding kan komen”, zo klinkt het.

De bedreigingen worden geuit vanuit een account dat opereert onder een schuilnaam en een foto van Lars Unnerstall als profielfoto gebruikt. Donderdagavond ontving PSV na de verloren wedstrijd in de Europa League tegen LASK Linz op social media pistolen vanuit het betreffende Twitter-account. Daarbij werd gemeld dat er zaterdag door PSV ‘stewards geregeld moeten worden’. ‘Tot zaterdag op De Herdgang’, zo werd gemeld. Dit is niet het eerste voorval, want eerder ontvingen Zoet en een PSV-verslaggever al bedreigingen via het account.

Tegenover het regionale dagblad bevestigt woordvoerder Thijs Slegers dat er namens PSV deze week aangifte is gedaan. “Wij vinden dit onacceptabel en willen ook dat dit direct stopt. Hier is duidelijk een grens overschreden en we zijn daarom naar de politie gestapt”, aldus Slegers, die begrip heeft voor kritiek. “Maar bedreigingen in welke vorm dan ook kunnen nooit en te nimmer worden geduld, vinden wij. Dit gaat alle perken te buiten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door ajexit)

Soms vraag ik me weleens af, waarom nemen organisaties anonieme Twitteraars zo serieus. Het is toch duidelijk dat een gefrustreerde supporter zijn frustraties van zich af tikt. De kans dat deze supporter zijn dreigement echt gaat uitvoeren acht ik nihil.

8 november 2019 om 16:50

Dan kan je nog altijd beter het zekere voor het onzekere nemen. Straks staat er wel een keer een gek die een speler een tik verkoopt.

8 november 2019 om 16:52

Heel simpel: PSV kan vanuit hun kantoren niet zien wie er tweet en hoe serieus de bedreigingen zijn. Helaas loopt er (bij alle grote clubs) altijd wel een malloot die daadwerkelijk in staat is de daad bij het woord te voegen, dus kun je beter geen risico's nemen.

8 november 2019 om 16:59

Precies, de politie hoeft het maar 1 keer fout te doen en je hebt een probleem, de duizend keer dat de bedreigingen op niets uitlopen is dan even niet relevant. Nu is het in ieder geval bekend en zijn mensen meer op hun hoede, hoe triest dat ook is.

8 november 2019 om 17:03

Better safe than sorry.

8 november 2019 om 17:13

Als iemand idioot genoeg is om dit te doen, dan zou ik geen risico nemen. Deze persoon is niet goed bij zijn hoofd en het feit dat hij dit doet maakt diegene onbetrouwbaar. De organisatie doet er goed aan om de medewerkers hier in bescherming te nemen. Ik zou wild worden als mijn werkgever lichtzinnig met zo’n situatie om zou gaan.

8 november 2019 om 17:30

We leven tegenwoordig nu 1x in een tijd dat je dit soort bedreigingen niet meer over je kant kan laten gaan. Ruim een maand geleden was het ondenkbaar dat een advocaat overhoop geschoten zou worden.

8 november 2019 om 18:59

Als hij/zij wel zaterdag op de herdgang staat en er gebeurd wat, vragen we ons af waarom de dreiging niet serieus genomen werd. Vaak idd loze dreigingen van een persoon die compleet de weg kwijt is. Maar je mag het nooit negeren en daarnaast moet deze persoon gepakt worden om zich eens te laten onderzoeken door specialisten, want het gaat slecht met deze persoon. Elk persoon met normaal verstand doet dit niet en behalve een mentaal door specialisten vastgesteld probleem is er geen excuus voor.

Je kan gefrustreerd zijn omdat het bij je favoriete ploeg niet loopt, maar om dit voor elkaar te kunnen krijgen moet je toch wel heel wat hersencellen missen

8 november 2019 om 17:02

Mee eens Barzalona , we zijn allemaal wel is boos/teleurgesteld als onze club verliest maar het is nooit in me opgekomen om de bus op te wachten of dreigmails te sturen de spelers en de coach balen net zo hard. Ik vind het goed dat PSV gelijk actie onderneemd en gelijk laat zien waar de grens ligt. Tegenwoordig denkt men dat ze alles maar mogen en kunnen doen het is echt te gek voor woorden.

Wat triest dat dit gebeurd. Misschien dezelfde man als die van “vermoeden van matchfixing”. Qua iq zullen ze elkaar weinig ontlopen

8 november 2019 om 16:59

Dat is nogal een beschuldiging gebaseerd op helemaal niets.

8 november 2019 om 17:19

Ik zie geen enkele beschuldiging, slechts een verwijzing. Lijkt me sowieso niet dezelfde knakker. Die van "vermoeden van matchfixing" was een verwarde man die verder totaal niet agressief overkwam. Deze pannenkoek daarentegen komt wel degelijk agressief over. Moet me wel bij Ben_Ajax aansluiten dat het IQ van de beide heren niet veel zal schelen nee, bij elkaar opgeteld zul je de 100 wellicht wel halen!

8 november 2019 om 17:39

Ik vind het wel een beschuldiging. Dit is echt een totaal andere situatie. Hoeveel reacties van het niveau 'vermoeden van matchfixing' hebben we dinsdagavond wel niet gezien? Zijn die mensen ook allemaal in staat om bedreigingen te sturen?

8 november 2019 om 18:11

"Misschien dezelfde als..?" zie ik niet echt als beschuldiging. Ik zie het ook eerder als verwijzing met een knipoog. Maar zoals ik al zei: die man destijds was gewoon erg in de war, anders sta je niet op de Mathildelaan bij het politiebureau een aanklacht in te dienen natuurlijk, maar hij was verre van dreigend of agressief. In the heat of the moment zoiets roepen op een forum (vind ik persoonlijk ook al overdreven; ik denk echt niet aan bewuste matchfixing o.i.d.) is heel iets anders dan een dag later met een camera op je mik aangifte doen bij het politiebureau uiteraard. Dus nee, ik denk niet dat alle gefrustreerde Ajacieden van dinsdagavond in staat zijn om hun club/spelers te bedreigen. Ik denk ook niet dat de meneer van de Mathildelaan zo'n bedreiging ooit zou doen. Maar dat omschreef ik ook al in mijn eerste reactie!

8 november 2019 om 18:26

Het is niet zozeer een beschuldiging, maar het is wel volkomen irrelevant om die man erbij te betrekken. Die kerel was misschien wat simpel (om het even plat te zeggen), maar er zat niks kwaadaardigs bij. Hem in één adem noemen met deze knakker is volkomen ongepast.

8 november 2019 om 18:32

Eens met jouw reactie, die man doet geen vlieg kwaad dat zag je aan alles! Hij had het niet moeten zeggen.

Wat triest dat dit gebeurd. Misschien dezelfde man als die van “vermoeden van matchfixing”. Qua iq zullen ze elkaar weinig ontlopen

9 november 2019 om 12:36

Dan moet jij je bij hen behoorlijk thuis voelen als ik jouw postje zo lees.

Vervelend natuurlijk, maar ik denk niet dat er wat mee gedaan wordt. De politie heeft volgens mij al een tekort van 15.000 man, en dan zouden ze nog achter een idioot met een nep account aan moeten zitten.

Probleem met dit soort dingen is, oké grote kans dat er niets gaat gebeuren... maar als het wel gebeurt en je hebt er niets mee gedaan.... Wel triest dat mensen dit soort dingen doen, oké ik baal van de verloren wedstrijden. Maar om dit soort dingen te doen pfff

Trieste figuur. Die soort gasten moeten de cel in. Ze kunnen kennelijk niet met emoties omgaan. Het liefst zie ik ook dat Van Bommel vertrekt en Zoet onder de lat verdwijnt, maar dit gaat te ver

Dit is natuurlijk nooit goed. Wel ben ik het eens dat zoet uit de basis moet en van Bommel moet vertrekken. Maar we moeten ook niet vergeten dat het 2 clubiconen zijn. Maar ik zie het echt somber in.

Degene die zoiets flikt lijkt mij geen supporter van PSV en als dat wel zo is dan moet zo'n iemand zijn leven lang achter de tralies worden gezet.. Zo'n iemand hoort niet thuis in deze gemeenschap. Een fatsoenlijk iemand doet zoiets niet en deze dader die dit gedaan heeft moet zo snel mogelijk gepakt worden Als hij hiermee dreigt dan kan hij iedereen wel gaan bedreigen. Ik ben geen PSV fan maar vind het zeker ook erg dat het zo gaat. We zijn allemaal toch voor Nederlandse club in de CL of EL Deze persoon kan wel eisen dat van Bommel weg moet maar het ligt niet aan de trainer. Als het niet loopt dan is daar het gehele team verantwoordelijk voor. Dat het minder loopt is triest en juist dan moet men als geheel achter het team gaan staan maar zeker niet van deze dwaze dingen in de wereld brengen dat maakt het alleen maar erger en erger. iedereen wordt op deze onfatsoenlijke misdaad onzeker en brengt de club nog meer in gevaar.

Volkomen terecht dat er aangifte tegen deze hersenloze is gedaan. En als straks duidelijk is wie hij is dan mag PSV beginnen met een levenslange verbanning uit het stadion en de Herdgang. Je kunt supporter zijn en gefrustreerd, maar dit zieke gedrag gaat veel te ver.

Veel kortzichte en simplistisch doordachte reacties hier. Algemene tendens: 'better safe than sorry'. Mensen kunnen natuurlijk ten alle tijden iets aanrichten (aangekondigd of niet), waarbij het dus een feit is wanneer er een dreigement uitgevoerd wordt, dat er meteen iets mee gedaan zou moeten worden, complete nonsens is.

Dat noemen ze Brabantse gemoedelijkheid. Andere clubs de maat nemen als zulke dingen gebeuren en dwepen met hoe gastvrij ze in Brabant en Eindhoven zijn. Ondertussen blijken ze zodra het mis gaat net zulke idioten als boven de rivieren te hebben.

8 november 2019 om 22:14

Uiteindelijk is PSV gewoon een club net als elke andere. Elke club heeft zijn stereotype kenmerken, maar als je het platslaat verschillen ze niet zoveel. Elke club heeft supporters met hoog IQ, laag IQ, zielepieten, fanatiekelingen, realisten, dromers etc. De Brabantse gemoedelijkheid is echt niet zo groot, anders word je niet 24 keer kampioen van Nederland.

9 november 2019 om 19:26

Zo zo, wat een speculatief postje. Wie neemt nu de maat over wat? Bronnen aub of zever je nu maar wat. Misschien is de volgende maat een eyeopener voor jou want in Eindhoven loopt behoorlijk wat import van boven de rivieren rond. Dat zou het een en ander kunnen verklaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
H. JurjusKeeper
J. ZoetKeeper
T. BaumgartlVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Utrecht 7 0 0 0
2019/2020 PSV 11 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Schmidt en PSV in Duitsland genoemd voor deal van vijf miljoen

PSV heeft met Lars Unnerstall en Jeroen Zoet al twee doelmannen onder contract staan die in aanmerking lijken te komen voor een plek onder de lat. Vanuit Duitsland komt dinsdag echter...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 9 augustus
Door de komst van Nathan Aké is John Stones verder weggezakt in de pikorde van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren