‘Grote veranderingen bij Oranje: viertal ontbreekt, Stengs mag hopen’

Vrijdag, 8 november 2019 om

Bondscoach Ronald Koeman moet ernstig rekening houden met enkele absenties bij het Nederlands elftal. Het Algemeen Dagblad stelt vrijdagochtend dat Steven Bergwijn, Donyell Malen, Memphis Depay en Matthijs de Ligt waarschijnlijk geen van allen fit zijn voor de komende interlands in het kader van de EK-kwalificatie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door rubje)

De Ligt zal zich ongetwijfeld herpakken maar is niet in geweldige doen. Ik denk niet dat je veel zwakker wordt met de Vrij. Bergwijn heeft het eigenlijk nog nooit laten zien in Oranje. Malen is dan wel weer jammer, maar over het gemis van Memphis maak ik me wel flink zorgen. Is toch de man waar in aanvallend opzicht zo'n beetje alles van moet komen. In Minsk was het echt enorm armoedig zonder hem. Van de Esten wint Oranje met Kramer in de spits nog wel maar die Noord Ieren bleken in de Kuip al behoorlijk taai..

8 november 2019 om 08:41

Ik denk dat Blind-Van Dijk het ideale centrum is eigenlijk, ook met een fitte De Ligt. Genoeg geschikte linksbacks.

8 november 2019 om 09:04

Ja hoor laten we maar weer een andere rol gaan zoeken voor Blind.is altijd wel ergens plek toch.blind hoort in mijn mening gewoon op de bank.echt wel een goede speler hoor maar niet beter dan wat we hebben op zijn posities.ik zou ook Ihattaren gewoon oproepen en dan kan hij aangeven ik kom wel of niet.

8 november 2019 om 09:10

Haha ja laten we blind daar nu lekker gaan neerzetten. De vrij is gewoon veel sterker en verdient gewoon een kans om zich nu te bewijzen

8 november 2019 om 09:52

Lachwekkend als je een matige Blind naast Van Dijk neerzet, als je ook De Vrij heeft die al jaren in een topcompetitie speelt

8 november 2019 om 10:00

@maurootje ik zou zeker ook kiezen voor ds Vrij maar matige Blind? Wanneer speelt blind volgens jou matig in het centrum

8 november 2019 om 10:10

Lachwekkend is Blind matig noemen. Ik vind De Vrij ook zeker de betere keuze naast Van Dijk voor de komende duels hoor, maar Blind matig noemen is echt een zwaktebod. Speelt anderhalf jaar ijzersterk op CV, ook in de CL tegen meerdere absolute topclubs. Ik ben wel echt benieuwd hoe Koeman nu de spits-positie in gaat vullen. Lijkt me logisch om Weghorst op te roepen en in de basis te zetten als je een echte spits wil. Edit: Of Boadu oproepen voor het grote Oranje, ook dat is nog een optie natuurlijk!

8 november 2019 om 10:17

Blind op de bank is hetzelfde als een auto in de garage, volstrekt nutteloos. Als je in de veronderstelling bent dat Oranje betere spelers heeft op zijn positie, zou ik je aanraden om in het vervolg de televisie aan te zetten als je naar Ajax gaat kijken, Blind laat sinds zijn terugkeer naar Ajax, ook op het hoogste niveau nl. al heel lang het tegendeel zien.

8 november 2019 om 10:18

@Sanderk91 bepaalde mensen zien de naam Blind staan en krijgen direct een allergische reactie lijkt het wel. Lachwekkend idd

8 november 2019 om 10:56

Waarom schuiven in Oranje met Blind aangezien je een meer dan uitstekende vervangers hebt in de Vrij of Ake. En wat zijn die betere opties op LB dan?

8 november 2019 om 08:54

Hopen dat De Vrij het goed doet en zijn plekje niet meer kwijt raakt. Dan hebben we eindelijk het ideale centrum gevonden. Met De Ligt achterin is het altijd billenknijpen, die is iedere week goed voor een wedstrijdbepalende fout. @cameo123 jij bent niet goed als je denkt dat Blind-VVD het ideale centrum is. De Vrij houdt zich wekelijks staande in een topcommpetitie. Blind is leuk voor de Eredivisie maar internationaal wordt er wat meer gevraagd dan enkel opbouwen. In de Premier League sneeuwde Blind volledig onder, daar kun je echt niet mee aankomen op het EK. Die kan een paar keer goed spelen in de CL maar wekelijks presteren op topniveau is heel wat anders. Zelfs als je per se een linksbenige centrale verdediger wil kies je voor Ake en niet voor Blind.

8 november 2019 om 09:26

@sparta_praag zoals gewoonlijk doe je blind weer veel te kort. Maar als t puur op verdedigen aankomt is De Vrij idd beter.je speelt nu echter tegen 2 hele matige landen, die je kapot moet voetballen. Blind is de veel betere voetballer.voor deze 2 wedstrijden zou het dus echt geen gek idee zijn.

8 november 2019 om 09:55

De vrij is ook gewoon een goede voetballer en is sterk aan de bal. Daarbij is in fysiek en verdedigend beter. We gaan daar niet blind neerzetten als matige versie van de boer

8 november 2019 om 10:15

@Nederland79 Waar haal je het vandaan dat De Vrij niet goed kan voetballen. Conte looft zijn voetballend vermogen juist. Hij was voetballend juist al jaren goed, maar verdedigend niet sterk, de laatste jaren heeft hij dat ontwikkeld en nu beheerst hij het gehele pakket.

Ik zou boadu en stengs sowieso meenemen. Die doen t samen meer dan prima bij az,waarom zou dat niet tegen noord Ierland kunnen?

8 november 2019 om 07:23

Denk dat boadu nog geen optie is, Koeman vond het te vroeg en hij zit niet in de voorselectie. Persoonlijk vind ik hem wel de beste vervanger voor depay. De jong en weghorst wil je niet mee moeten starten. Laten we hopen dat depay of evt malen fit is

8 november 2019 om 09:44

Dat heeft hij inderdaad gezegd, maar wellicht dat deze blessuregolf voorin daar verandering in brengt. Kluivert wordt bv wel benoemd en die maakt minder indruk bij Jong dan Boadu op dit moment. Boadu maakte gewoon weinig kans, omdat toevallig (een van) de beste speler(s) op zijn plek stond met Depay. Daarnaast had hij met Malen een zeer sterke concurrent en zit Luuk er altijd al bij voor de pinchhitter rol waarvoor hij nou eenmaal meer geschikt is. Nu zijn echter ineens die twee afwezig en is Boadu de beste Nederlandse speler, die een vergelijkbaar type is als Depay en Malen. Dus met hem hoef je niet ineens de speelstijl overhoop te gooien (zoals bij De Jong of Weghorst)

8 november 2019 om 10:09

Eens na het kijken van voorselectie kan hij denk ik niet anders dan een extra spits oproepen. Aangezien hij ook altijd aangegeven heeft iets te kunnen veranderen. Met Weghorst en de Jong kan je dat niet, althans op de manier zoals Koeman dit bedoelt. Ik zou kiezen voor veel beweging tekens Noord Ierland dus zeker niet voor de Jong of Weghorst de rest mag Koeman kiezen :D

8 november 2019 om 10:16

Waarom wil je niet met Weghorst starten eigenlijk? Staat gewoon non-stop basis bij Wolfsburg en heeft nog geen minuut gemist in de Bundesliga, waarin hij in 10 duels goed was voor 5 goals en 2 assists. Ook in Europa al een goal en een assist (in 4 potten) en 2 goals in de beker. De beste man speelt alles (op acceptabel niveau) en is continu belangrijk voor zijn team. Geen idee waarom je hem in een adem noemt met pinch-hitter De Jong, compleet andere spelers.

8 november 2019 om 10:40

Niet omdat Weghorst geen goals maakt maar omdat we iemand zoeken voor de rol van de Depay. Aanspeelpunt, Spelmaker en Doelpuntenmaker, er zit een gewenning in dit team en als je met Luuk of Weghorst speelt moet je toch ietwat anders gaan spelen. De wedstrijd tegen Noord Ierland is eigenlijk cruciaal, als Wout dan in de basis staat en dat lukt niet dan schakel je daarna over op de pinchhitter Luuk de Jong waar ik zeker geen fan van ben. Ik denk dat je Noord Ierland moet pakken met conditie en beweeglijkheid en niet met kracht en scorend vermogen wat meer de speler Weghorst is. Ik zou dan liever Boadu zien die meer zoals Depay speelt, ook wel een risico maar kan denk ik beter in het huidig systeem spelen. Mijn vermoeden is overigens dat Promes in de spits gaat starten en dat Koeman niet zal experimenteren met Boadu of Weghorst. Ik zou dan graag zien als we meer iemand met power nodig hebben dat hij dan Weghorst er in zet ipv de Jong.

Noem me gek, maar ik zou dus huntelaar meenemen. Een brok wilskracht. Promes dezelfde rol als bij ajax en stengs op rechts. Huntelaar is een afmaker en een bliksemafleider. Lijkt me perfect om hem te gebruiken als kapstok en daar omheen beweeglijke snelle spelers die veel van positie wisselen.

8 november 2019 om 07:32

Niets geks aan, zou ook een logische optie zijn. Alleen gun ik het Weghorst toch wel wat meer. Die kan dat ook wel aanvullen

8 november 2019 om 07:38

Is dit echt een logische optie? Hoeveel minuten maakt die nu bij Ajax? Dan laat je een Boadu die jong, talentvol en in vorm is thuis voor een wisselspeler van Ajax. Je hebt daarnaast ook nog Weghorst die nu gewoon beter is. En als we nu op wilskracht moeten gaan selecteren houd t echt op hoor.

8 november 2019 om 09:17

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Depay, Bergwijn en Malen vallen voorin weg. Dan kan Koeman Weghorst, Boadu en Huntelaar oproepen en op basis van de partijtjes op de training kijken wat het beste bij dit Oranje past. Of je zou al in de richting van Dilrosun en Kluivert moeten kijken

8 november 2019 om 09:28

@scrscr we moeten ons plaatsen voor het EK. Als dat op dit moment beter zou gaan met Huntelaar dan met Boadu dan moet je die keuze maken, ook al heeft Boadu de toekomst en is Klaas oud.voor de duidelijkheid...ik zeg niet dat Koeman voor Huntelaar moet kiezen, maar hij moet kijken naar wie hij nu nodig heeft.

8 november 2019 om 12:10

@Nederland79 ik ben ook van mening dat leeftijd niet het belangrijkste is, maar plaatsing. Mijn inziens gaat het erover dat Boadu gewoon in vorm is en Huntelaar wissel zit en weinig minuten maakt

8 november 2019 om 09:30

Luuk de Jong is natuurlijk ook een goede pinchhitter maar misschien hebben we er wel twee nodig inderdaad, Hunterlaar speelt alsof hij nog maar 27 is, ongelooflijk fit. Ik sluit niet uit dat hij er nog een jaar aan vast plakt.

8 november 2019 om 09:33

Maar maakt Weghorst dit seizoen niet veel meer aanspraak op een plek dan Huntelaar?

8 november 2019 om 10:57

Ja natuurlijk. Al zou ik gaan voor het tandem Stengs/boadu. Promes op links. Wijnaldum, De Jong en De Roon op het middenveld. De Vrij ipv De Ligt en Hateboer ipv Dumfries/veltman.

8 november 2019 om 09:32

Dan zou ik eerder Luuk de Jong als kapstok gebruiken, die kan dat uitstekend.

8 november 2019 om 12:38

Bij Huntelaar zijn kansen gewoon eerder een goal. De Jong is daar onzeker in. Die moet in topvorm zijn. anders gaat hij te veel twijfelen. Ook is Huntelaar bij Ajax gewend goede voetballers om zich heen te hebben, Spelers met techniek.

8 november 2019 om 10:24

Ik zou juist proberen weinig te veranderen. Huntelaar in plaats van Depay betekent de hele spelopvatting veranderen.depay is beweeglijk, technisch en heel bepalend voor het spel, ofwel allemaal dingen die Huntelaar niet is. Huntelaar is sterk, fanatiek en een afmaker als hij goed bediend wordt. Het lukt denk ik niet om die aanpassing in samenspel van het team op zo een korte termijn goed te laten werken. Huntelaar lijkt me eerder een stand-in voor Babel.

8 november 2019 om 12:37

Depay is zo belangrijk voor de doelpuntenproductie, dat het spel op hem is afgestemd. Zonder Depay is de hele spelopvatting sowieso al verloren. De rest van de aanvallers zijn niet zo productief. Huntelaar heeft dat wel. Zeker tegen verdedigingen als die van Noord-Ierland en Wit-Rusland moet dat te doen zijn voor hem.

De Vrij voor de Ligt laten spelen en daarnaast Stengs en Boadu meenemen en ik zou eens kiezen voor Koopmeiners. Dan kan je eens proberen om te beginnen met Stengs, Promes en Boadu. En als verdedigende middenvelder eens proberen met Koopmeiners in plaats de Roon. Die jongens van Az zijn in vorm en misstaan echt niet. De twee komende landen moeten echt wel te doen zijn en als je Weghorst en de Jong beiden meeneemt heb je twee dezelfde types en dat lijkt me niet logisch.

8 november 2019 om 07:32

Dat is een middenvelder, geen idee waarom hij nou mee moet?

8 november 2019 om 09:29

dan kun je kansloze lui als Vilhena en Strootman thuis laten.

Als ik Koeman was, zou ik deze keer Zoet thuislaten. Hij staat al het hele seizoen niet sterk te spelen en er zijn betere alternatieven. Sowieso Cillessen en Bizot, en daar dan waarschijnlijk Krul aan toevoegen. Ik weet dat Zoet en Vermeer in de voorselectie zitten, maar dit seizoen vind ik ze niet goed of zelfs slecht keepen. Gewoon Krul meenemen, die zijn vorm gevonden lijkt te hebben. Ik zou (okee, groen-witte bril misschien) nog eerder Padt meenemen dan Zoet en Vermeer.

8 november 2019 om 09:04

Ik ook hoor, en ik draag niet eens een groen-witte bril. Ik vind Bizot en vooral Krul betere keepers dan Zoet. Zoet stuntelt al jaren in de Eredivisie waar Krul al jaren op het hoogste niveau acteert. Daarbovenop is het ook nog eens een echte penaltykiller en die hebben we verder niet, dus ik vind dat je hem echt mee moet nemen.

De Ligt zou ik nu een keer niet zo erg vinden. Ik zou graag De Vrij een keer naast van Dijk zien. Ik vind ook dat hij dat verdient en zo kan ook hij een bijdrage leveren aan de kwalificatiereeks en weten we ook weer wat we aan hem hebben straks tijdens het EK

Ik zou Boadu helemaal geen onlogische vervanger vinden voor Depay. Is ook een snelle, behendige spits. Weghorst en Huntelaar die hierboven worden genoemd, zijn qua spelstijl allebei totaal andere spelers, veel meer geschikt voor een ander type spel, dus als Koeman hetzelfde spel wil spelen, dan is een behendige snelle speler logischer. Dat hoeft niet per se Boadu te zijn, natuurlijk, hij kan bijvoorbeeld ook Promes daar neerzetten.

Hiervan is alleen Memphis onvervangbaar op het moment. De Vrij verdient nu uiteraard z´n kans, maar ergens zou ik ook wel benieuwd zijn hoe sterk het duo Van Dijk - Aké precies zou zijn. Die twee stralen beiden een heerlijke rust uit in de defensie. Luxeproblemen achterin.

Jammer dat het nog te vroeg is voor Ihattaren. Niet dat hij nu al onbetwiste basisspeler van oranje hoort te zijn. Maar als hij mee zou gaan en 5 minuten invalt is meteen alle druk eromheen weg. Ondanks dat hij zich heeft uitgesproken/gekozen weet je nooit of er in zijn naaste omgeving nog mensen druk proberen uit te zetten om toch voor Marokko te kiezen.

8 november 2019 om 10:13

Koeman heeft niet gezegd dat het te vroeg is, die gaf juist aan dat hij juist wel overweegt hem direct definitief op te roepen. Met de blessuregolf niet specifiek op zijn positie zou ik hem er wel bijhalen.hij heeft zeker een stukje magie die de snelle spelers van oranje weg kan sturen. Ik ben benieuwd naar wat Koeman gaat doen. Als Ihattaren er niet bij zit, is dat waarschijnlijk op eigen verzoek. Daarbij maar even afwachten of depay en malen echt niet fit zijn. Blijkbaar is malen fitter dan Bergwijn daar waar alleen Malen in de voorselectie zat, voor mij een teken dat hij de wedstrijd volgende week of de week erna mogelijk kan halen.

8 november 2019 om 13:07

Met te vroeg bedoel ik ook icm prive omstandigheden.

Leuk voor de Vrij dat hij eindelijk de kans krijgt, ben benieuwd hoe het blok VVD De Vrij er uit zal zien. Ik ga er vanuit dat Stengs de kans krijgt op rechts. Leuk om eens wat andere namen te zien, ook al heb je natuurlijk liever dat iedereen fit is. Met deze tegenstanders moet het ook met een andere voorhoede gewoon gaan lukken. Ik kijk er nu al naar uit!

Toch fijn dat het NL elftal nu gewoon beschikt over prima bankzitters. Weghorst voor Depay / Malen Promes voor Bergwijn De vrij voor Ligten babel zal dan gewoon basis blijven staan de volle 90 minuten i.p.v. gewisseld worden.je hebt nu ook nog boadu indien nodig.

Het is wel komisch om te lezen hoe mensen toch weer Blind als een rode lap zien. Ja, hij is geen internationale Top. Maar ook echt geen koekenbakker, we spelen tegen freaking Estland en Noord-Ierland mensen. Met de Vrij hebben we een uitstekende vervanger voor de Ligt, dan kan Blind lekker door-/inschuiven.

Een opstelling als deze met de punt naar voren zou ik toch wel graag zien. Alleen rechtsback is en blijft een moeilijke punt. Vindt beide Veltman en Dumfries gewoon te matig. Zie liever Koeman iemand anders een kans geven.

Krul
?
De Vrij
Van Dijk
Blind
Koopmeinders
Wijnaldum
De jong
stengs
Weghorst
promes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren