Arsenal-aanvoerder ontsteekt in woede: ‘Het is een hoop bullshit’

Dinsdag, 22 oktober 2019 om

Patrice Evra uitte maandagavond na de 1-0 nederlaag van Arsenal tegen Sheffield United forse kritiek op the Gunners. De oud-verdediger, die Manchester United als speler acht seizoenen diende, noemde Arsenal in zijn tijd als speler al my babies en volgens Evra is er in al die jaren niets veranderd bij de Londense club. Aanvoerder Granit Xhaka is echter niet gediend van de harde woorden van de Franse analist.

"Veel mensen praten gewoon veel te veel", zegt Xhaka in gesprek met Sky Sports. "Ik hoor dat hij (Evra, red.) het soms over ons heeft, en dan niet in positieve zin. Ik heb veel respect voor hem, want het was een geweldige speler. Je moet echter wel oppassen met wat je allemaal zegt. Hij staat daar niet alleen in, er zijn meer mensen die dat doen. Ze kramen een hoop bullshit over ons uit, het is altijd hetzelfde liedje."

"Het is een vreemde gewaarwording, want die mensen zaten ooit als speler in hetzelfde schuitje. Het zijn ook spelers geweest", vervolgt Xhaka zijn betoog. "Soms spelen we goed, maar soms ook niet. Maar als je elk weekeinde en elke wedstrijd met deze bullshit op de proppen komt, dan hoef je niet op respect te rekenen." Arsenal had door een zege op Sheffield United naar de derde plaats in de Premier League kunnen stijgen, maar het elftal van manager Unai Emery blijft op de vijfde plek staan.

Evra liet zich maandagavond als analist van Sky Sports niet onbetuigd over het optreden van Arsenal tegen the Blades. "Het was een verdiende overwinning voor Sheffield United, maar ik ben niet verrast door Arsenal. Ik noemde ze tien jaar geleden my babies en dat zijn ze nog steeds. Dat is de waarheid, ik wil niet respectloos overkomen door dat te zeggen. Het ziet er allemaal leuk uit, maar ze zijn geen winnend team. Ze willen graag goed voetbal spelen, alleen was ik altijd blij als we tegen Arsenal speelden. Want dan wisten we dat we gingen winnen."


Poll

Ben jij het eens met Granit Xhaka?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sirius)

Hou toch op xkaka. Ze hebben gewoon gelijk. En dan kom hij aan met ‘de ene week spelen we goed en de andere week niet’. Ik heb jullie in 1,5 onder emery amper een goede wedstrijd gezien met echt goed voetbal. Het word eerder met de week slechter dan beter. Hoop dat ze snel afscheid van emery nemen en arteta aanstellen. Dan kan er tenminste nog CL gehaald worden. En hopelijk de juiste spelers in het veld.

22 oktober 2019 om 12:39

Tottenham was goed in de 2e helft. Maar dat komt niet door Xhaka of Emery. Verder natuurlijk met je eens, hij is het niet waard om aanvoerder van ons te zijn

22 oktober 2019 om 12:55

Ja dat was wel goed maar voor dat blijft heel weinig. 1 helft goed voetbal.

22 oktober 2019 om 12:43

Sorry ma analisten die eerst voetballer waten geweest zijn de meest hypocriete figuren die k ken. Het zijn er maar enkele die goed zijn en objectief en vooral niet hypocriet bezig zijn en empathie tonen ( aangezien zij zelf voetballer waren ) ma plots als analist weet men ineens hoe wat moet en wat een trainer moet Etc.

22 oktober 2019 om 12:56

Ik snap wel je punt hoor. Maar ik vind dat evra wel gelijk heeft. Vind je niet?

22 oktober 2019 om 13:48

Evra heeft gelijk, maar hij moet niet zeggen: Met alle respect maar het zijn allemaal babies? Hij toont dan echt totaal geen respect. Waarom moet Xhaka dat dan wel voor hem?

22 oktober 2019 om 14:01

Evra moet niet zo stoer en respectloos doen. Er zijn genoeg andere manieren om zoiets te uiten. Hij wil gewoon goedkoop scoren. Zoals hieronder gezegd wordt hij heeft niet eens de helft van zn wedstrijden tegen Arsenal gewonnen. En daarnaast doet hij net of het altijd door hem kwam dat ze wonnen en dat hij zoveel beter was. Volgens mij trokken andere wereldtoppers die wedstrijden vooral over de streep en niet Patrice Evra dus hij kan ze wel baby’s noemen. Heeft in zn carrière daarna constant conlficten gehad met trainers, spelers en supporters dus volgens mij is de persoon Evra gewoon respectloos,.

22 oktober 2019 om 15:35

Evra heeft zeker gelijk met bepaalde dingen. Ma bedoelde meer van die ex voetballers die analisten worden en plots sensatie willen zoeken/verkopen, kan me daar zwaar aan irriteren

Deze Xhaka komt ook week in week uit met hetzelfde onzinnige spel van hem. Maar ik ben wel blij dat hij hier terugslaat op de respectloze Evra. Alhoewel ik me ook wel kan vinden in het verhaal van Evra, is dit niet de manier hoe je over een andere ploeg spreekt. Pijnlijk om te zien hoe we nog steeds aan het afglijden zijn terwijl we nu wel het materiaal hebben om te presteren.

22 oktober 2019 om 12:56

In vrijwel alles wat Evra op televisie zegt zit een steek of een sneer. Dat vind ik persoonlijk jammer maar wel tekenend voor hem. Ik heb even opgezocht over zijn winning-streak maar ook dat is niet helemaal waar. van de 35 wedstrijden die Manchester United speelde tegen arsenal in zijn aanwezigheid won hij er 17, speelde er 9 gelijk en verloor hij er ook 9. Het is vreemd te stellen dat je weet dat je gaat winnen als je niet eens de helft van al die wedstrijden van de betreffende tegenstander weet te winnen.

22 oktober 2019 om 14:02

Sorry maar als Arsenal fan moet ik toch zeggen dat Evra gelijk heeft.. Hoe pijnlijk het ook is.. Zoals je zelf aangeeft, hij speelt er 35 en verloor er 24 (!) zeker niet. Dan klopt volgens mij z’n statement wel. Zelfs tegen DIT United wisten we niet te winnen. Pijnlijk och och och..

22 oktober 2019 om 14:38

Als objectieve fan vind ik dan nog dat Evra ongelijk heeft. Hij maakt dat statement hoe jij het hier uitlegt namelijk niet. Hij zegt toch niet''alleen was ik altijd blij als we tegen Arsenal speelden. Want dan wisten we dat we niet gingen verliezen."? Hij zegt hier dat hij wist dat ze gingen winnen. Als spelers van Ajax dit nu zeggen over de wedstrijden tegen Feyenoord dan kan ik daar nog wel inkomen. Maar als je minder dan de helft van de wedstrijden wint dan slaat dat wat mij betreft nergens op. Als je zegt dat je weet dat je gaat winnen en je wint maar 48 procent van de wedstrijden dan kun je beter een andere anekdote vertellen om je verhaal kracht bij te zetten. Het feit dat Xhaka aanvoerder is van het huidige Arsenal zegt denk ik al genoeg over de kwaliteiten die de selectie bezit. Vroeger had Arsenal aanvoerders die exceptionele kwaliteiten bezaten. Nu is het een 13 in een dozijnvoetballer zonder uitstraling.

22 oktober 2019 om 16:05

Het feit dat Xhaka aanvoerder is zegt meer over de coach die hem gekozen heeft. Diezelfde coach heeft een andere speler vice-aanvoerder gemaakt maar stelt hem nooit op. Emery out.

22 oktober 2019 om 17:19

Samcro. Als je er zo aan moet denken is het inderdaad lachwekkend. Die Emery moeten moeten ze echt Asap weg doen, maar ik ben bang dat hij nog het hele seizoen mag aanmodderen.

Volkomen eens met Xhaka. Het aantal mensen, zowel ex spelers als zgn deskundigen, dat een platform krijgt om overal maar iets van te vinden groeit en groeit maar door. In Nederland gaat het al bijna net zo. Hans Kraaij jr, Valentijn Driessen, Aad de Mos, Hugo Borst, Van de Vaart, Arno Vermeulen, Henk Spaan, Ronald de Boer, Mario van der Ende en nog heel veel anderen die praktisch niks zinnigs te melden hebben krijgen overal en nergens de ruimte om hun menig te geven. Als je zinnige info tot je wilt nemen lukt het ook bijna niet meer om al die onzin te ontlopen.

22 oktober 2019 om 12:46

Ik snap niet zo goed wat je bedoelt. Je kunt er volgens mij ook voor kiezen er niet naar te kijken of het te lezen. Ikzelf kijk nooit naar voetbalprogramma simpelweg omdat ik wedstrijden toch altijd op mijn eigen manier bekijk. Ook hoef ik geen analyses van trainers, voetballers of andere deskundigen te zien. Ik heb de wedstrijd immers vlak daarvoor met mijn eigen ogen kunnen aanschouwen. Dus er is echt wel een keuze het eruit te filteren.

Grappig. Evra speelde in de PL 18 keer tegen arsenal, won er 9. Dus zo zo “zeker” was die overwinning niet.

Ach ja in de tijd dat Evra bij Man United begon te voetballen deed Arsenal eigenlijk ook al niet meer mee om de grote prijzen. Ook toen liep er al veel middelmaat met spelers als Djourou, Chamakh, Lord Bendtner, renpaard Walcott, Flamini, Senderos matige keepers als Almunia en Fabianski. Het is dat ze nog paar toppers hadden als Van Persie en Fabregas, maar voor de rest is het nooit heel indrukwekkend geweest. Het Arsenal van voor het Evra tijdperk echter wel met Bergkamp, Henry, Ljungberg, Viera, Gilberto, Campbell, Pires, Lehmann. Sinds dien is het altijd een net niet ploeg geweest met leuk aanvallend voetbal wat meer talenten en half Frankrijk opleidde in plaats van een topclub zijn. Nu Wenger weg is, is het voetbal ook nog eens saai geworden. Als ik heel eerlijk ben blijft er weinig meer over van Arsenal.

22 oktober 2019 om 13:31

Toen Evra bij United begon had Arsenal net de finale van de CL verloren van Barcelona, en dat met een man minder. Maar dat maakt verder niet uit hoor. Verder: In zijn eerste periode bij Arsenal was Flamini wel degelijk een goede speler, maar is nadien gewoon zwaar afgegleden. En zoals je bij Arsenal miskopen kan noemen kan je dat overal, bij letterlijk iedere club zijn wel miskopen te vinden.

22 oktober 2019 om 13:51

Klopt maar daarna is het wel drastisch naar beneden gegaan. Sinds dien 1x halve finale CL en geen PL meer gepakt. Alleen wat FA Cups. Een top 4 klassering en 1/8ste finales van de CL bereiken zijn Europese subtop statistieken. Dat is tevens me punt ook.

22 oktober 2019 om 13:52

Het is zo onnodig stravven. Je laat eigen jongens als Ramsey en Wilshere vertrekken en haalt er gelijkwaardige (of mindere) spelers voor terug. Dan hadden ze beter vast kunnen houden aan de eigen kweek. Dan zag het voetbal er nu iig nog verzorgd en herkenbaar uit op het middenveld.

22 oktober 2019 om 14:00

Wilshere was een leuke speler, maar hij kan ook bij West Ham niet overtuigen. Waarom Ramsey mocht gaan weet ik ook niet.

22 oktober 2019 om 15:05

Omdat Ramsey gewoon niet goed genoeg is. Snap niet wat men ziet in die jongen, hij is het gewoon net niet. Dat hij het zo goed doet bij Juve is ook gewoon bullshit, hij speelt bijna nooit. Ramsey is iets beter dan Xhaka, dat is zo, maar is ook gewoon simpelweg middelmaat. Heb het nooit erg gevonden dat hij is weggegaan.

22 oktober 2019 om 15:31

vp10arsenal, dat geef ik ook aan toch ? Maar "eigen" middelmaat inruilen voor middelmaat van buitenaf is iets wat ik niet helemaal snap. Met Ramsey/wlshere had je wel 2 spelers met het Arsenal Dna, nu staat er een middenveld wat Arsenal onwaardig is, zowel kwa niveau als speelstijl. (op Torreira na, die ook nog eens verkeerd wordt gebruikt) Dat vind ik gewoon zonde. Vooral ook omdat beide transfervrij zijn vertrokken en er toch de nodige miljoen zijn geïnvesteerd in hun vervangers. Totaal onnodig.

Ze "my babies" noemen maar niet respectloos willen overkomen....

Xhaka moet ook beseffen dat wanneer er zoveel kritiek is, er waarschijnlijk een kern van waarheid in zit. Quote: "soms spelen we goed, maar soms ook niet. Maar als je elk weekeinde en elke wedstrijd met deze bullshit op de proppen komt, dan hoef je niet op respect te rekenen.". Je speelt niet bij een middenmoter die soms goed en soms slecht mag spelen. Je speelt bij Arsenal en dan is dat onacceptabel. Verder heeft Evra naar mijn mening ook gelijk. Arsenal speelt vaak mooi voetbal, maar er heerst geen winnaarsmentaliteit. Bovendien sluiten visie en aankoopbeleid vaak niet goed aan.

22 oktober 2019 om 16:56

Toen er nog leuk voetbal werd gespeeld was ik soms nog blij, nu is het zowel qua resultaat als qua spel dramatisch.

22 oktober 2019 om 20:32

Mee eens. Het aankoopbeleid neigt naar wanhoop en ik mis balans in de selectie van Arsenal. Spelers complementeren elkaar te weinig en er is geen duidelijke visie.

22 oktober 2019 om 20:38

Ligt eraan wie je opstelt. Leno: Bellerin, Holding, Chambers, Tierney; Torreira, Guendouzi, Ceballos/Ozil/Willock; Pepe, Lacazette, Aubameyang. Daar zitten nog een paar zwakkere plekken in, maar zou meer dan goed genoeg moeten zijn voor top 4. Het enige wat ontbreekt is een duidelijke visie en een capabele trainer...

Evra was echt een geweldige back, imo misschien wel de best die UTD heeft gehad maar kan de beste man niet meer serieus nemen. Als je je zo graag wilt profileren als de doldwaze clown op sociale media heb je imo niets te zoeken in een serieus programma, of dat nou gaat over het vak dat je beoefend hebt of niet.

Buiten de opmerkingen van Evra om, die inderdaad niet netjes zijn, vind ik het wel bijzonder dat Xhaka aangeeft dat ze de ene wedstrijd goed spelen, en de andere wedstrijd niet goed spelen. Emery gaf gister indirect ook al aan dat ie niet heel ontevreden was over het spel, zullen ze dan serieus denken dat het goed gaat op het veld en dat het niet aan hun ligt, maar dat dit een incident is? Indien dit het geval is, zijn de opmerkingen van Evra over de winnarsmentaliteit natuurlijk volledig terecht.

Arsenal heeft verwende spelers. Niemand die het in zich heeft ook de e prachtige club in balans te houden. Nou is het voorbarig om te stellen wie de nieuwe trainer moet worden maar een ding is zeker. ARSENAL is een club die graag aanvallend speelt en dus zul je een trainer moeten hebben die daarin de balans kan brengen. Kandidaten die ik voor ogen heb. Ten hag. Sarri. Trainer van Atalanta. Deze drie hebben niet alleen een sterke mindset, maar maken spelers ook beter.

22 oktober 2019 om 14:01

Ik zou gaan voor arteta dat is de beste keus. Heeft geleerd van Wenger en guardiola.

Ach man, Xhaka, houd alstjeblieft op zeg... Als er iemand is die kritiek verdient, is hij het wel. Dat die kritiek af en toe over the top is, dat moet hij dan maar op de koop toe nemen. Neem die kritiek anders ten harte en ga eens een keer beter spelen! Evra zijn kritiek sneed bovendien gewoon hout, alleen praat hij vaak ook veel 'shit' eromheen. Bovendien, de ene wedstrijd goed spelen en de andere niet goed? Alstjeblieft zeg, er is nog geen enkele goede pot gespeeld dit seizoen in de Bpl. Daar zijn een aantal redenen voor: Emery, Emery, Emery, Xhaka, David Luiz, Kolasinac, Sokratis, Emery, Emery, Emery.

Evra is een goedkope kwal en Xhaka een dwijl. Dat is zo ongeveer de toegevoegde waarde van deze heisa.

Nou heeft Evra gewoon een punt hier. Wat hij zegt, is de waarheid. Aan de andere kant, moet evra niet zo hard zijn. Tijden veranderen, media schrijft van alles en nog wat en voetbal is gewoon niet meer wat het was. Je kan erover klagen, ook al heb je gelijk, maar voetbal gaat niet meer terug naar hoe het was dus ipv negatief zijn, kan je als oud prof opbouwende kritiek geven. Valt altijd beter dan wat evra nu doet.

Xhaka mag dan wel ondergeschikt zijn als captain van Arsenal, maar wat geeft Evra het recht zo te praten? Veel mensen lopen weg met zijn ‘optimisme’, maar ik vind het iets fake hebben. Heeft het hart op de tong, maar dat is niet altijd goed. ‘My babies’. In zijn belevenis denkt hij echt dat hij iets leuk zegt, maar het is echt cringen voor mensen die dat zien/lezen.

Zero zelfreflectie bij Xhaka, wat ook een groot probleem is bij Arsenal. Alles is wel oké. Nederlaag tegen Sheffield United zag je van mijlenver aankomen, maar die gasten hebben niet door dat ze zelf lang niet genoeg laten zien om zich te mogen zien als een goed elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal30-2
12.Everton30-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
P. AubameyangAanvaller2214
B. LenoKeeper240
L. TorreiraMiddenvelder211
N. PépéAanvaller213
G. XhakaMiddenvelder180
A. LacazetteAanvaller175
MartinelliAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

37 fans
Verdediger, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren