‘Die gaat werken aan talentontwikkeling, een geweldige keuze voor Feyenoord’

Dinsdag, 22 oktober 2019 om

Feyenoord is op zoek naar een nieuwe technisch directeur en sinds maandag zingt de naam van Frank Arnesen rond in De Kuip. Hoewel de Deen zelf nog niet in wil gaan op de geruchten voordat hij zijn vertrek bij Anderlecht helemaal afgerond heeft, lijkt hij een van de opties te zijn om interim-directeur Sjaak Troost op te volgen. Piet de Visser werkte als scout met Arnesen samen bij Chelsea en hij zou de sportbestuurder een goede optie vinden voor Feyenoord.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Lijkt Frank Arnesen jou een geschikte technisch directeur voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Een hele uitdaging als Frank het doet. Een lege portemonnee een half dode jeugdopleiding. Geen KKD voor ontwikkeling van het talent. Een slecht presterend eerste elftal met weinig waarde. En de altijd kritische en bemoeizuchtige vrienden van Feyenoord op de achtergrond. Daarbij Willem die als je hem niet op de koffie uitnodigd je afmaakt in zijn column in de meest gelezen krant van Rotterdam en omstreken. Ga er maar aan staan. Moedig.

22 oktober 2019 om 08:34

Door die 'bemoeizuchtige' vrienden bestaat Feyenoord nog...

22 oktober 2019 om 08:46

Anders was er wel een rare chinees of rus ingestapt. Feyenoord is te groot om te vallen. Maar inderdaad de vrienden hebben Feyenoord gered. Probleem is wel een beetje dat ze een beetje dat eeuwenoude Feyenoordsyndroom hebben, ze zijn namelijk overal tegen. Stilstaan is achteruitgang.

22 oktober 2019 om 09:02

Het is niet zo zwart wit als je schrijft, dat ze overal op tegen zijn. Ze willen de club zien groeien, op de juiste manier. Aangezien ze geen meerderheid hebben in aandelen kan Feyenooord zelf de stappen zetten die het gaat zetten. Zie bv Feyenoord City.

22 oktober 2019 om 08:48

Willem wil graag zijn cluppie op niveau zien. Zoals het nu gaat is het knudde en hij legt vaak de vinger op de zere plek. Misschien dat Arnesen niet zo’n groot ego heeft en dat hij Willem belangrijk kan maken voor mijn club. Ze hebben samen harde duels uitgevochten en denk dat ze wel een wederzijds respect hebben.

22 oktober 2019 om 08:52

Hahaha dit is toch de wereld op zijn kop? Het is Willem van Hanegem die een veel te groot ego is als hij zich uit de weg laat slaan door het uitblijven van een uitnodiging. Het hele probleem is juist dat Willem het houdt bij de vinger op de zere plek leggen, dat kunnen we allemaal wel. Cruijff ging in z'n laatste levensjaren nog met de bezem door de organisatie van z'n club heen, daar plukt Ajax nog de vruchten van.

22 oktober 2019 om 09:38

Willem zou benaderd worden door het bestuur, lees Troost, maar dat is nooit gebeurd. Cruijff was volgens mij nog lid van een of andere commissie binnen Ajax en kon van daaruit zijn revolutie beginnen. WvH is eigenlijk sinds het tijdperk Been, die hem een baantje als praatpaal oid aanbood, buiten de Kuip gehouden door diverse bestuursleden. Haal hem eerst binnen en laat hem dan met een groep oudspelers en mensen met kennis weer de club opbouwen. De tijd is er nu rijp voor. Doorpakken!

22 oktober 2019 om 09:07

@woutersl dus eigenlijk meest ideale moment om in te stappen. Bijna slechter kan niet, dus ieder aanpassing die leidt tot verbetering zal aan hem toegeschreven worden. Hij is ervaren en heeft connecties, dus kan misschien tijdelijk op creatieve manier aan spelers komen. Snel inschrijjven om uiteindelijk in te stromen in de Kkd. Met de talenten daar, moet Feyenoord in staat zijn dit binnen paar jaar et realiseren. Er klopt talent op de deur en als die de kans krijgen wordt waarde gecreeerd op het veld. Hij is iemand die op de achtergrond goed werkt dus kan de vrienden wel rustig houde. Niet zo mediageil als van Geel die alleen zichzelf schouderklopjes wilde geven.

22 oktober 2019 om 09:25

Dat Feyenoord een lege portemonnee heeft is een hardnekkig fabeltje. Feyenoord heeft best wat te besteden en draait keurige cijfers. Ook afgelopen seizoen weer een operationele winst behaald. De afgelopen jaren is de hand enigszins op de knip gehouden ivm de bouw van een nieuw jeugdcomplex en een nieuw trainingscomplex. Ook wordt er naar verluidt wat geld achter de hand gehouden voor Feyenoord City. Sterker, Jan de Jong moest vertrekken van het bestuur omdat hij te weinig van de financiële middelen in de selectie wilde steken, terwijl er best een potje klaar ligt. Troost rondde niet voor niets pal na het vertrek van Jan de Jong ineens een transfer van zeven miljoen af. Dat geld is er gewoon.

22 oktober 2019 om 11:28

@scotsman Het verhaal is dat Jan de Jong moest vertrekken omdat hij niets wilde weten van een eventuele verkoop van Feyenoord aan buitenlandse investeerders. Troost ronde pas een transfer af voor een nieuwe verdediger nadat we allemaal de verdediging met v/d Heijden en Bottegin hebben zien schutteren in het begin van het seizoen.

22 oktober 2019 om 09:39

Zo leeg is de portemonnee toch ook niet? Als je de jaarcijfers van de afgelopen jaren erbij pakt staat er gewoon een financieel gezonde organisatie.

22 oktober 2019 om 11:29

@orgullo Jawel de portemonnee is aardig leeg omdat men nog aandelen terug moet kopen van de vrienden, een process dat langzaam gaat omdat het aardig wat centjes kost.

22 oktober 2019 om 12:53

Speedy, de portemonnee is aardig leeg omdat ze aandelen terug moeten kopen? Hoe verzin je het... Feyenoord moét of hoeft de aandelen niet terug te kopen als het aan de VvF zou liggen. Feyenoord 'wil' de aandelen terugkopen, maar doet dat stapsgewijs en wanneer er geld voor is. Na de CL gelden heeft Feyenoord er teruggekocht, waar de VvF eigenlijk op tegen was maar gezien de afspraken die er gemaakt waren vanuit Feyenoord kant bij 'de lening' hebben ze een percentage teruggehaald. Ps, het eigen vermogen van Feyenoord bedraagt 25 miljoen.

22 oktober 2019 om 10:09

Een lege portemonnee? Denk dat niet veel clubs in de Eredivisie even 7 miljoen kunnen neerleggen voor een speler. En dat na het bouwen van een gloednieuw, peperduur trainings- en jeugdcomplex. Feyenoord heeft meer geld dan jij denkt.

22 oktober 2019 om 10:33

een uitdaging is het zekr. Maar ik wil als ajax supporter echt even iets kwijt. De potentie van de jeugdopleiding vamn Feyenoord is echt gigantisch. Het talent wat er rondloopt in de Rotterdam rijnmond area en zelfs in een straal van 100km eromheen die super graag naar feyenoord komen als ze gescout worden is gigantisch. LAs idie jeugopleiding goed word aangepakt zoals een tiental jaar geleden ook was, dan heb je gewoon weer een euopese topopledinig. En at dat voor je eerste elftal betekent, dat zie je bij AZ nu. Enige wat Arnesen eigenlijk moet oplossen is dat er minder jongens vroeg of voor te lage prijs weggaan. Want iedereen weet, als Feyenoord gewoon normaal had gecasht op v persie, Wijnaldum, Fer, rekik, Bruma, Chong, haden ze nu niet op achterstand van ajax/psv gestaan.

22 oktober 2019 om 10:50

Dat laatste is een lastige. Ja, er had meer aan verdiend kunnen en moeten worden, maar ik denk dat het gat er nog steeds wel degelijk zou zijn. Je kan veel geld te besteden hebben, maar spelers als De Ligt, Bergwijn en Van de Beek kun je normaal gezien niet kopen.

22 oktober 2019 om 11:00

Feyenoord is er ook zeker mee bezig. Er is nu een gloednieuw, hypermodern jeugdcomplex gebouwd. Waardoor talenten beter tot zijn recht zullen komen en ze eerder verleidt kunnen worden tot het blijven bij Feyenoord. AZ heeft een tijdje geleden hetzelfde gedaan en plukt daar nu de vruchten van. Hoop dat dit voor mijn club hetzelfde uitpakt.

22 oktober 2019 om 17:40

wat een opportunistische en weinig doordachte reactie van je @clarkkent2als je een beetje de situatie kende wist je dat Feyenoord echt niet meer voor Wijnaldum of Fer had kunnen krijgen. Feyenoord stond op de rand van de afgrond met een schuld van 50 miljoen. Bruma, Rekik en Chong zijn alle 3 als jeugdspelers weggegaan, daar vang je sws nooit miljoenen op. Alleen bij van Persie zit je enigzins in de buurt

22 oktober 2019 om 11:06

valt best mee hoe dood die jeugdopleiding is hoor. Er staat een heel nieuw jeugdcomplex en de jeugdelftallen doen het prima. De overgang naar het eerste verloopt niet goed. Maar tot dat punt gaat het meer dan prima

22 oktober 2019 om 11:32

Dat klopt en daar zit dan ook de meeste pijn. Bij Ajax, AZ en PSV gaan de betere jeugdspelers van de A-jeugd over naar het jong elftal in de JL om daar de volgende stappen te maken. Bij Feyenoord organiseren ze na de A jeugd oefenwedstrijden op de maandagavond om de jonge talenten te laten spelen samen met de reserves van het eerste.

22 oktober 2019 om 13:00

We kunnen wel blijven beschrijven waar en hoe het fout is gegaan, alleen kunnen we beter kijken naar hoe we weer in de piramide komen. Dat komt op het bord van de nieuwe TD. Werk aan de winkel...

22 oktober 2019 om 13:36

De jeugdopleiding heb je om kapitaal te genereren en om ze klaar te stomen voor het eerste elftal. Als dat niet goed gaat, kun je op z'n minst stellen dat er genoeg ruimte voor verbetering is. Die jeugdopleiding van Feyenoord is natuurlijk niet goedkoop.

22 oktober 2019 om 13:39

@speedyafc - Maar het is nog nooit aangetoond dat Feyenoord door ook overduidelijk nadelen van heeft. Jongens als Robben, Sneijder, Van Der Vaart en noem ze allemaal maar op hebben in de beloften ook nooit in de Jl/kkd gespeeld en hebben de stap naar het eerste elftal ook gemaakt. De generatie De Vrij die Feyenoord min of meer gered hebben, hebben daar ook nooit gespeeld.

22 oktober 2019 om 13:30

Maar goed, het kan ook eigenlijk niet meer slechter. Bovendien is het een uitdaging. Als je de boel er weer bovenop krijgt, maak je jezelf onsterfelijk in Rotterdam en omstreken. Verder werkt het nou eenmaal zo dat "wie betaalt, bepaalt".

Ik moet het allemaal nog zien. Ik denk dat andere clubs in Nederland voorlopig meer aantrekkingskracht voor jeugdspelers hebben dan Feyenoord. Daarbij: bij Anderlecht was het ook geen succes, toch een club met een goede jeugdopleiding. Daarbij vraag ik me ook af of Feyenoord wel op de jeugd wil/kan wachten. Er zal zo snel mogelijk gepresteerd moeten worden. Overigens zou het wel goed zijn als er daar een td komt die een scoutingsapparaat neer kan zetten, wat dat is dramatisch bij Feyenoord.....

22 oktober 2019 om 08:37

Hij heeft wel ontzettend veel ervaring en weet hoe het wereldje werkt. Beter netwerk dan menig ander directeur. Voor een club van Feyenoord een prima keuze. Maar je moet hem de tijd geven, hij heeft natuurlijk geen toverstafje...

22 oktober 2019 om 08:41

Klopt en ook geen geld dus ik ben benieuwd hoe hij dat wil gaan doen. Je kan een heel groot netwerk hebben maar als je het kapitaal als club niet hebt om spelers te kunnen kopen dan heb je daar vrij weinig aan.

22 oktober 2019 om 09:13

Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Een groot netwerk helpt, ook als je het niet heel breed bij kas hebt, of zelfs juist. Andere clubs hebben soms ook belang bij het stallen van spelers bij een club voor hun ontwikkeling. Alleen ze moeten je wel kennen.

22 oktober 2019 om 11:05

Doordebenen. Hoe komt iedereen er toch bij dat Feyenoord geen geld heeft? Ze hebben het 3e hoogste transferbudget van de competitie.

22 oktober 2019 om 13:02

Repuiztav, plus een eigen vermogen van 25 miljoen. Iedereen doet alsof we kruimels om te eten moeten zoeken...

22 oktober 2019 om 08:55

Bij Anderlecht werd buiten Arnesen om Kompany aangesteld en die haalde (nam mee) veel spelers waar Arnesen het niet mee eens was. Bij Anderlecht rommelt het nog erger dan bij Feyenoord.

22 oktober 2019 om 09:04

" Ik moet het allemaal nog zien. Ik denk dat andere clubs in Nederland voorlopig meer aantrekkingskracht voor jeugdspelers hebben dan Feyenoord. Daarbij: bij Anderlecht was het ook geen succes, toch een club met een goede jeugdopleiding" . Je hebt ongetwijfeld gelijk. Maar je zal toch ergens moeten beginnen. PSV heeft zonder noemenswaardige ervaring in het opleiden binnen no time een prima functionerende jeugdopleiding op poten weten te zetten en er is geen enkele reden om aan te nemen dat Feyenoord waar de ervaring wel in voldoende mate aanwezig is, dat ook niet zou kunnen. Dat is niet meer dan de juiste mensen op de juiste plaats neer zetten. Bij feyenoord lijkt het een enorme chaos te zijn en dat is niet meer dan begrijpelijk als er geen fatsoenlijk bestuur is. Arnesen als TD zou een prima eerste stap zijn en als de club er ook nog eens in zou weten te slagen om op termijn Eenhoorn los te weken bij AZ, is de club bestuurlijk een behoorlijk eind op weg. De verwachtingen zijn niet bepaald hoog gespannen bij Feyenoord, waardoor het alleen maar beter kan en het een ideaal moment is om in te stappen. Bij Anderlecht is het momenteel nog een grotere chaos dan bij Feyenoord, daar wordt Arnesen aangesteld als TD om vervolgens bij iedere technische beslissing te worden gepasseerd bij de besluitvorming. Dat is dus geen goed referentiekader om hem te vergelijken. Arnesen heeft een uitstekend netwerk, waar hij op de korte termijn niet zoveel aan heeft met een beurs die zo goed als leeg is, maar dat hij op de langere termijn, als het nieuwe stadion er staat en de begroting fors omhoog kan, kan aanwenden om de selectie van Feyenoord van een kwaliteitsinjectie te voorzien. Het is moeilijk om van buitenaf een objectief beeld te vormen van de bestuurlijke situatie van Feyenoord, maar de club heeft de schijn bepaald niet mee en oog als een stuurloos schip. Dat schip kan je alleen weer op koers krijgen door een vakkundige bemanning aan te stellen en daar zou met de aanstelling van Arnesen een goed begin mee gemaakt worden. Als Eenhoorn in de loop van dit seizoen volgt, zal de club vanzelf in een rustiger vaarwater terecht komen, daar staan vakmensen als Eenhoorn en Arnesen bijna garant voor.

22 oktober 2019 om 09:46

Jij zegt dat Feyenoord de ervaring binnen de jeugdopleiding al heeft. Van meerdere kanten sijpelt toch ook wel eens nieuws naar buiten dat hier juist het probleem ligt. De oude ervaren mannen willen het doen zoals ze het altijd gedaan hebben, en staan niet open voor verandering. Als bestuurder van buitenaf is het dan verschrikkelijk moeilijk om hier wat nieuws en moderns op te zetten als je steeds tegen wordt gewerkt door de oude garde. Dat vind ik wel een aandachtspunt, in hoeverre staat Feyenoord open voor verandering en vernieuwing?

22 oktober 2019 om 09:36

Laten we eerlijk zijn. Anderlecht is een grotere puinhoop dan Feyenoord, Arnesen heeft daar niet lang genoeg kunnen zitten om het verschil te kunnen maken, en Kompany heeft er een puinhoop van gemaakt.

22 oktober 2019 om 10:34

Het probleem was zijn enorme loon bij Anderlecht (ongeveer 600 000 per jaar) en ook was er onvrede over zijn functioneren. Zo werd er een aantal keer slecht gehandeld door hem en zijn staf.

22 oktober 2019 om 11:03

Lierse1997. Ben nu wel benieuwd. Heb je voorbeelden van dat slechte handelen? Ik ben gematigd positief over zijn komst, omdat deze man de klappen van de zweep kent, een voorkeur voor jeugdige talenten heeft en een groot netwerk.

22 oktober 2019 om 13:41

Maar Anderlecht heeft wel kapitaal. Het probleem daar is min of meer hetzelfde als bij Feyenoord. De club word gerund door incapabele mensen die niet weten wat ze doen en ook helemaal niet de eigenschappen hebben om een club te runnen. Zoiets werkt altijd door naar het voetbalbedrijf.

Waarom zijn jullie Feyenoorders altijd zo ongekend negatief? Arnesen heeft in de top gewerkt en een schat aan ervaring. Betere td's komen niet naar Feyenoord.

22 oktober 2019 om 15:02

Lees even mijn reactie hierboven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse232
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. VermeerKeeper140
S. BerghuisAanvaller148
L. SinisterraAanvaller142
S. LarssonAanvaller134
L. NarsinghAanvaller122
N. JørgensenAanvaller72
N. MarsmanKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 5 december
Manchester United doet er alles aan om Jadon Sancho in januari binnen te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren