Koeman heeft speciale afspraak met KNVB over vertrek als bondscoach

Zondag, 20 oktober 2019 om

De KNVB hoopt ook na het EK 2020 te blijven samenwerken met Ronald Koeman. De bondscoach koestert de ambitie om ooit aan de slag te gaan bij zijn oude liefde Barcelona, maar stelde afgelopen zomer dat het nu 'niet het moment' is om Oranje te verlaten. Er blijft echter gespeculeerd worden over de toekomst van Koeman ná het EK. Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma van de KNVB beaamt dat er afspraken met de bondscoach zijn gemaakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Ronald Koeman volgend jaar naar Barcelona gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door medellin)

Hij is wel de ideale bondscoach voor het NL elftal, hebben alles om ver te komen met het team wat we nu hebben. Koeman zal vast en zeker een keer coach worden van Barca.

20 oktober 2019 om 12:27

Vind het echt een ouderwetse coach in een modern jasje, iemand die wel autoriteit uitstraalt en waar de spelers nog ontzag voor hebben...mag ook wel want deze man heeft (op een WK titel na) alles gewonnen wat er te winnen valt...door een vrije trap (geen spectaculaire overigens) heeft hij Barça hun eerste Europacup 1 bezorgd. Het zou ook bijzonder mooi zijn als hij straks zowel als speler en trainer een EK titel op zijn naam mag zetten.

20 oktober 2019 om 12:37

Het EK winnen wordt wel lastig denk ik. Ik denk dat zeker wel nog 6 andere landen azen op de eindzege!

20 oktober 2019 om 13:26

Maar 6? Ik denk dat vrijwel alle landen daarop azen.

20 oktober 2019 om 14:37

Inderdaad , ik heb vernomen dat zelfs Andorra dit keer voor de eindzege gaat

20 oktober 2019 om 12:51

Waarom denk je dat hij nog wel bij Barça terecht komt? Bij zijn laatste club begon hij goed, maar daarna was het niet best en bij Oranje zijn de resultaten goed, maar verder niet om aan te zien. Denk dat Barca liever iemand wil die dominant voetbal laat zien. Je ziet bij Valverde dat veel fans vanwege de speelstijl ontevreden zijn en dan zou het raar zijn als ze Koeman voor de groep zetten die ook niet bepaald leuk voetbal brengt.

20 oktober 2019 om 13:06

@aze/che 4 Ever een coach is natuurlijk wel afhankelijk van zijn spelersmateriaal. dit Oranje heeft geen creativiteit op het middenveld dus dan is het gewoon lastig om dominant voetbal te spelen. wei weet met Stengs of Ihatarran er straks bij op het middenveld dat dat wel lukt

20 oktober 2019 om 13:19

Het EK winnen is niet lastig. Oranje is in alles kwalitatief het beste. qua kwaliteit zijn ze nu veruit de beste. Oranje dus Europese kampioen 2020,en Koeman die met zijn ploeg de WK titel kan en moet ophalen. Besef dat de spelers dan helemaal rijp en ervaren zijn voor de WK titel.

20 oktober 2019 om 14:10

Japie_Krekel, normaal gesproken zou ik het met je eens zijn wanneer je zegt dat een coach afhankelijk is van zijn spelersmateriaal, maar niet tegen landen als N. Ierland en W. Rusland. Als je bondscoach van oranje bent heb je altijd beter spelers dan die landen tot je beschikking, dan moet je ze ook omver blazen.

20 oktober 2019 om 13:14

Ideale bondscoach? Juist een gevaar voor deze generatie zeer talentvolle spelers, zal er nooit het maximale uithalen met zijn gehink op twee gedachten en behoudende aanpak. Zit geen enkele aanvallende overtuiging in omdat hij er angst in brengt, en 'controle en zekerheid'. Iemand die met al het aanwezige materiaal met De Roon, Dumfries, geen Malen, Blind op linksback, Vormer voorin eerder aankomt, is al ongeschikt. Voeg daarbij het heel veel wedstrijden nodig hebben om in te zien dat ie compleet fout zit, en je hebt een matige coach, die ook nog eens erg behoudend is en die het NL-elftal nooit zal laten swingen, door angst in de ploeg.

Haha. Wel grappig hoe gepikeerd Koeman hier dan op reageerde afgelopen zomer toen hij zo vaag erover bleef. Het was en is dus inderdaad zo dat als ze komen dat hij gaat. Ze kwamen alleen afgelopen zomer niet, omdat ze toch weer door gingen met Valverde (onbegrijpelijk). Ik vind Koeman qua coach trouwens niet echt geschikt voor Barca. Denk toch erg vanuit defensie terwijl het voor Barca wel weer eens prettig zou zijn als er een coach is die hoog druk durft te zetten.

20 oktober 2019 om 12:04

Kan me wel voorstellen dat hij gepikeerd reageerde, Het waren eigenlijk alleen maar geruchten volgens mij. En tuurlijk is het nooit goed, iedereen in het land heeft er een mening over. Qua coach vind ik hem wel geschikt, de laatste clubs die hij heeft gehad kon hij niet echt op de aanval spelen denk, met Everton, Southampton, en een Feyenoord die helemaal in de shit zat

20 oktober 2019 om 12:26

Klopt. Geruchten die Hoogma nu min of meer bevestigd. Er staat een clausule in zijn contract die blijkbaar door een Barca geactiveerd kan worden. Hadden ze afgelopen zomer waarschijnlijk ook al kunnen doen, vandaar dat 'ie zo vaag bleef, totdat' ie wist dat Barca niet meer ging komen. Verder heb ik Koeman bij nog geen 1 club zo zien spelen als Ten Hag bijv. bij Ajax durft.

20 oktober 2019 om 12:30

Dat is voor komend jaar. Afgelopen zomer was hij niet gegaan.

20 oktober 2019 om 12:37

In het gesprek met Hoogma ging het inderdaad over aankomende zomer. Maar geloof er niks van dat het afgelopen zomer niet had kunnen gebeuren. Het is niet voor niks dat hij zo vaag bleef erover. En even later zich er ineens wel over uit sprak.

20 oktober 2019 om 12:56

Ik denk eigenlijk dat ze afgelopen zomer ook al geweest zijn, maar dat Koeman het toen heeft afgewezen en heeft gezegd dat ie aankomende zomer gaat. Ik denk ook dat dat voor iedereen goed zou zijn, mits Nederland een fatsoenlijke bondscoach aanstelt, Blind en Hiddink waren een totale aanfluiting. Maar na zo'n EK bestaan er toch weer nieuwe verhoudingen en is het het wellicht weer tijd voor een nieuwe coach.

Zou Koeman de juiste coach zijn voor Barcelona? De laatste tijd wordt dit steeds vaker geroepen maar ik zie het nog niet. Zoeken ze geen coach die veel meer vernieuwing moet brengen en dus meer risico durft te nemen?

20 oktober 2019 om 11:56

Veel slechter dan de huidige coach kan het niet, dus (bijna) iedereen is een verbetering hoor.

20 oktober 2019 om 11:59

Dat kan wel zo zijn, ik vroeg me alleen af of Koeman de juiste coach voor Barcelona is. Dat iedere coach mogelijk beter is nu zegt vooral iets over de huidige coach

20 oktober 2019 om 12:03

Kingbolo. Ik denk inderdaad ook niet dat hij een Barca coach is. Koeman heeft nooit echt ergens gedurfd aanvallend voetbal gespeeld. Altijd relatief veilig vanuit achteruit. Hoog druk zetten ga je met hem ook bij Barca denk ik niet mee maken.

20 oktober 2019 om 12:29

Dat kan allemaal wel geroepen worden en ook ik vind dat het spel van Barca beter kan. Echter heeft Valverde met zijn team gisteren gewoon weer de koppositie gepakt ondanks de vele blessures en staat ie bovenaan de poule in de CL.

20 oktober 2019 om 12:44

Beter Ten Hag naar Barca

20 oktober 2019 om 13:17

Ook niet, met zijn eeuwige geloop. Barca moet weer gaan tikken.

20 oktober 2019 om 13:28

Als je bedenkt dat hij Marten de Rhoon in het veld brengt om een 2-1 stand tegen wit-Rusland binnen te harken dan snap je dat hij totaal ongeschikt is als toekomstige Barca coach. Je zou met dit materiaal tegen zo’n zwakke tegenstander altijd voor de 3-1 en 4-1 moeten gaan, maar door zijn tactische beperktheid kan hij niks bedenken om hoog druk te zetten en die derde goal te forceren. Dan maar op veilig spelen en Marten de Rhoon in het velt brengen om bij elke dreigende counter van Wit-Rusland die ballen de tribune in te schoppen

Kan me herinneren bij een interview, dat ze aan Ronald vroegen, of hij ook een clausule in zijn contract had, net zoals Dick dat had. Hij antwoordde toen met dat had niet zo'n clausule in zijn contract had.ben heel benieuwd. edit: waarom worden al mijn enters / paragrafen altijd weer gereset? Krijg je 1 lap tekst van.

Koeman is zo denderend niet hoor als coach... in ieder geval geen coach wat barca moet nastreven. Barça heeft echt een coach nodig die uit gaat van zijn eigen kwaliteiten uitgaat en hoog druk gaat zetten. Maar zolang Messi daar zit is dat moeilijk. Als coach wil je gewoon de baas zijn en niet 1 of andere speler. Alleen al daarom is pep onder andere door weggegaan. Maar een Klopp of Tuchel zou zeker niet misstaan voor Barça.

Het is maar afwachten of Koeman wel de geschikte coach is voor Barca. Tuurlijk valt zijn naam omdat Oranje in een goede flow zit, maar tactisch gezien zijn er zeker de laatste wedstrijden veel aan te merken op de keuzes van Koeman. Ik denk zelf dat Barca na Valverde weer helemaal terug willen gaan naar de roots en Xavi de kans gaan geven. En anders echt een bewezen coach a la Guardiola of Klopp.

Om eerlijk te zijn, ik zou het niet heel erg vinden als Koeman na het EK vertrekt. Hij is zeker weten een goede trainer, maar geen top trainer die echt alles uit zijn selectie weet te halen. Koeman is wat mij betreft de beste van de super slechte lichting trainers: De boer, Cocu, Gio. In andere worden: Koeman is de Kevin Strootman van zijn lichting (misschien is dat wel de reden waarom hij Strootman blijft selecteren). Het is nu voldoende, maar als de kwaliteit van onze selectie blijft groeien dan moet daar ook een trainer staan die daarmee kan werken. Gelukkig hebben we net als met de spelers ook veel talentvolle trainers bij de nieuwste lichting (ten hag, Bosz, etc), maar die zijn nog niet klaar voor Oranje. Dus voor nu vind ik Koeman prima, maar na het EK moeten we verder kijken.

20 oktober 2019 om 12:16

Komt Bosz niet uit dezelfde lichting?

20 oktober 2019 om 12:17

Maar Bosz is toch ook geen geweldige coach? Aanvallend is het leuk wat hij laat zien, maar hij blijft toch een ezel die steeds aan dezelfde steen stoot door kapot gespeeld te worden met die kamikaze defensie.

20 oktober 2019 om 12:36

Hij komt in ieder geval niet elke keer weer, ongeacht de tegenstander, op achterstand met de beste centrale verdediger van de wereld. Bosz moet inderdaad nog het een en ander leren, maat het is zonder enig twijfel een zeer getalenteerde trainer en ik denk dat hij nu alleen maar beter wordt in Duitsland.verder hebben we nog Ten hag. Ik ben zelf niet zo een grote fan van Erik, maar je kan zijn kwaliteiten niet ontkennen.

20 oktober 2019 om 12:43

Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat je gelijk hebt over Koeman en dat de goede resultaten een boel verbloemen. Als je team bijna structureel op achterstand komt klopt er gewoon iets niet aan je tactiek. Bosz vind ik echter niet de geschikte coach, want die heeft nooit iets in z'n carrière gewonnen en ik vraag me af of dat er ooit van gaat komen.

20 oktober 2019 om 12:47

Klopt. Bosz is wat overrated. Leuke ideeën maar te naief om ooit tot de beste te horen.

20 oktober 2019 om 12:27

Koeman is toch wel van een vroegere lichting hoor. Maar het klopt wel wat je zegt. Koeman heeft nooit echt in het buitenland voor de prijzen meegedaan. Altijd wel leuk ge-eindigt, maar dat is het dan ook. Gewoon een subtopcoach naar mijn mening, wat zeker niet slecht is, maar niet de coach die Barca moet hebben, want dan kan je gewoon beter met Valverde blijven aanmodderen. Daarnaast klopt het wel dat Koeman zeer voorzichtig is, en nooit echt aanvallend durft te spelen. Hij schuwt er ook niet voor om met vijf verdedigers te spelen.

20 oktober 2019 om 13:23

Ik snap niet dat Koeman nu zou vertrekken wanneer hij het weer goed doet. Grappig en apart tegelijkertijd dat hij elke keer het ergens goed doet, hij de kans krijgt en de stap maakt naar een leukere club en dan op zijn bek gaat, weer moet hij zich opwerken etc. En dan zou je dat straks ook krijgen bij Barcelona.

20 oktober 2019 om 12:30

Voorbarige conclusie. Koeman begon zijn trainerscarriere slechter dan Gio, FDB en Cocu. Bij Koeman heeft het zelfs een jaar of 10 geduurd voordat hij eindelijk eens succes had in NL.

20 oktober 2019 om 12:44

Nah dat komt omdat Gio, Frank en Cocu bij de top trainde, Koeman ging van Vitesse naar Ajax dacht ik. En Ajax werd ook kampioen toen

Weet niet wat triester is, dat Koeman zo'n clausule in zijn contract wil hebben of dat de KNVB hier mee akkoord gaat. Een ding is duidelijk, die springt dalijk direct op de trein als Barcelona voorbij komt.

Koeman gaat altijd weg als het goed gaat en hij ergens anders meer kan verdienen. Toen de tijd bij Valencia deet hij dat al.

Zijn tijd komt nog. Hij hoeft niet zo openlijk te solliciteren naar deze baan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

330 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Hans Kraay junior wil ‘ongelooflijk dodelijk’ duo op EK 2020 zien

Myron Boadu heeft een sterke indruk achtergelaten in zijn debuutwedstrijd voor het Nederlands elftal. De achttienjarige spits van AZ deed dinsdagavond de gehele tweede helft mee in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren