Twijfels over Ajax-aankoop: ‘Mensen die met hem werken zijn niet enthousiast’

Dinsdag, 15 oktober 2019 om

Bij Ajax zijn er intussen grote twijfels over Razvan Marin, zo stelt Mike Verweij van De Telegraaf. De middenvelder kwam afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik, maar heeft nog weinig indruk kunnen maken in de Johan Cruijff ArenA. Toch is de Roemeen volgens Verweij nog niet afgeschreven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door no.14)

You win some, you lose some. De concurrentie is moordend, maar na 2 maanden kan je een speler nog niet afschrijven. Geef hem wat tijd en maak de balans aan het eind van het seizoen op.

15 oktober 2019 om 16:07

eens chivu. En jouw naamgenoot was een voorstel van iemand die rchtsreeks uit Roemenie kwam en gelijk paste!ot: ik vind Marin veel te snel afgespchreven. Hij speelt niet goed en lijkt niet mee te komen maar hij zal heus wel wat kunnen aangezien hij 1 vd beste middenvelders van Belgie was. Ajax heeft er altijd wel een handje van gehad om spelers die niet gelijk n indruk maken, af te schrijven. Een ander voorbeeld vind ik Labyad bijvoorbeeld. DIe amper kansen heeft gehad maar die zien we niet eens meer in de wedstrijdselectie!

15 oktober 2019 om 16:10

Chivu / Clarkent Behalve dat hij tot nu tegenvalt zie ik er ook niet de kwaliteiten ervan spatten wat je zou verwachten wanneer je 12,5 miljoen uitgeeft. Dat hij een mentale dip heeft en dat zijn omgeving wellicht nog niet lekker zit dat kan allemaal wel, maar dan zou je toch tenminste glans moeten zien van wat hij kan. Daarnaast heeft hij in de voorbereiding en begin van het seizoen toch wel vak genoeg mogen opdraven, daar heeft hij ook totaal geen indruk gemaakt. En nee ik verwacht geen Frenkie maar Marin is niet eens een deel van wat Frenkie is / geweest (kwalitatief gezien).

15 oktober 2019 om 16:20

Labyad vind ik een slecht voorbeeld. Die kan ook gewoon echt daadwerkelijk niet mee met het niveau. Heeft nog helemaal niks laten zien. Leuke voetballer voor subtop Nederland, maar Europese subtop ga je met zo'n speler die halen.

15 oktober 2019 om 16:53

@Clarkkent, frappant detail is dat juist deze 2 spelers op voorspraak van Ten Hag zijn gekomen ipv het reguliere scoutcircuit van Ajax.

15 oktober 2019 om 17:23

Chivu die gelijk paste? Die werd ook neergesabeld hoor.. die pakte voor zover ik me herinner bij eredivisiedebuut en vervolgens bij zijn Europese debuut een rode kaart.. spelers moeten gewoon wat tijd krijgen.. de verhalen in de “media” worden steeds kortzichtiger, waan van de dag regeerd..

15 oktober 2019 om 17:24

Chivu die gelijk paste? Die werd ook neergesabeld hoor.. die pakte voor zover ik me herinner bij eredivisiedebuut en vervolgens bij zijn Europese debuut een rode kaart.. spelers moeten gewoon wat tijd krijgen.. de verhalen in de “media” worden steeds kortzichtiger, waan van de dag regeerd..

15 oktober 2019 om 16:12

Inderdaad, Chivu begon bij Ajax nou ook niet bepaald voortvarend, maar herstelde zich geweldig. Een zekere Zlatan was in die tijd in eerste instantie voor die 9 miljoen ook een miskoop. Bij Ajax ligt de lat, soms nogal hoog. Of beter gegegd: de media en het publiek leggen die lat nogal hoog. Ik vind Marin nog niet heel bijzonder, maar geef hem rustig de tijd en dan gaat hij zijn ding gerust doen.

15 oktober 2019 om 16:29

Als Ajax een aankoop van boven de 10 miljoen doet, dan moet dit wel een aankoop zijn die direct een toegevoegde waarde heeft. Anders blijf ik voorstander van het Cruijff gedachtegoed: je moet voornamelijk gebruik maken van de eigen jeugd, aangevuld met enkele routiniers en met spelers die je zelf nog niet hebt. De routiniers zijn er met Blind, Tadic en Huntelaar. Talentvolle jeugd is er ook. Dus moet je alleen investeren in iets wat je niet hebt. Dat was helaas geen Marin omdat die niet kan aantonen waarom hij eigenschappen heeft waardoor hij moet spelen. Martinez en Promes waren wel goede aankopen. Alvarez wat mij betreft voorlopig ook. Voor het middenveld hoop ik op de doorbraak van Gravenbergh. Dan zal Marin inderdaad een overbodige aankoop blijken te zijn geweest.

15 oktober 2019 om 17:42

Nee hoor. Als Ajax een supertalent koopt voor 12 miljoen, mag dat best een jaartje duren.

15 oktober 2019 om 17:59

Bij Ajax hoeft echt niet elke aankoop van 10 miljoen direct z'n waarde te hebben hoor. Liever wel natuurlijk, maar Ajax zit momenteel in een situatie dat er gerust 1 kan mislukken.

Weet Verweij ook de grootste oorzaak van het (te?) snel opplakken van het predicaat "miskoop" vooral door de media wordt gevoed? Maar dat zal wel niet.....

Inmiddels zit Neres gewoon weer op de bank, dus misschien waren die analisten zo gek nog niet. Het zijn vooral Ziyech en Tadic die iedereen een goede voetballer laten lijken. Marin moet je nog afwachten, maar dit is uiteraard geen lekker begin.

15 oktober 2019 om 16:23

Perez is that you? Het lijken allemaal goede voetballers, ze doen ook alsog ze het zijn, maar zijn het natuurlijk niet. Neres komt ook wel weer van die bank af. Even een vormdipje. Ondertussen al een seizoen of 2 heel belangrijk geweest, maar jij vindt dat de analisten van de eerste 2 maanden gelijk hadden haha.

15 oktober 2019 om 17:18

Neres is zo goed in de kleine ruimte, maar had wat pech in de afronding en daar had Promes even geen last van. Dus niet zo gek dat hij even op de bank zit. Die analisten hadden volkomen ongelijk want anders was er geen bod van 50 miljoen op hem gedaan.

Misschien te snel gekocht voor te veel geld ?Al vindt ik dat het bij speculeren en discussieren moet blijven omdat je een speler niet na een paar weken mag afschrijven.

Ook een stoker hoor, die Verweij. Als 1 persoon iets zegt wat een beetje als pittig te interpreteren is, gooit hij het de wereld in als de mening van 'de meerderheid binnen Ajax' ...die Marin deed het heel goed bij Luik, heeft wat moeite en inderdaad, misschien haalt hij het wel niet bij Ajax. De kans dat elke aankoop een schot in de roos is, is natuurlijk nihil. En het is nou ook niet een rib uit het lijf voor Ajax, misschien . moet je er op een gegeven moment 5 miljoen op afschrijven, daar tegenover staan voldoende plussen...

Je ziet bij Marin dat hij totaal nog niet gewend is aan het Ajax systeem. Bij Standard was het toch simpeler voetballen waarbij hij vooral veel meters moest maken als middenvelder. Bij Ajax sta je als middenvelder vaak in de kleine ruimte en word je aangespeeld terwijl er dan twee man druk op je zet. Dan moet je een hoge handelingssnelheid hebben en van te voren al weten waar je de bal naartoe gaat spelen. Maar aan de andere kant speelt een Martinez zich zonder moeite in de basis op het middenveld. En dat terwijl hij toch minder bekend staat als een technische voetballer. Ik hoop dat hij me kan verrassen maar ik vrees toch dat hij (net als Eiting) te kort komt voor dit Ajax.

15 oktober 2019 om 16:10

Ajax systeem ?

15 oktober 2019 om 16:59

Welk systeem is hetvolgens jou dan?

15 oktober 2019 om 19:22

4-2-3-1 systeem?

Ten Hag is een prima trainer voor Ajax maar hij heeft geen gelukkige hand van welke aankopen Ajax moet halen.Labyad is ook op aangeven van Ten Hag gekomen en die kunnen we bestempelen als een dure miskoop.En ook in Marin zie ik geen speler die van toegevoegde waarde gaat worden voor Ajax. Volgend seizoen zullen er veel talentvolle middenvelders vanuit de eigen jeugd op de deur gaan kloppen en dus zal het alleen nog maar moeilijker voor Marin worden om aan speeltijd te komen.Kans is dus zeer groot dat Marin ook een miskoop gaat worden.

15 oktober 2019 om 16:43

Dure miskoop ? 7 miljoen is een schijntje voor Ajax. Daarbij ligt hij goed in de groep en kan hij wel degelijk voetballen. Er zijn op het moment alleen betere keuzes voor Ten Hag. Dat hoort gewoon bij een topclub als Ajax.

15 oktober 2019 om 16:46

Dat het een schijntje is voor Ajax wilt nog niet zeggen dat het niet erg veel geld is voor een zeer matige speler als Labyad. Echt een overbodige aankoop geweest.

15 oktober 2019 om 17:47

Op het moment dat Ten Hag Labyad meenam van FCU was het echt geen matige voetballer hoor, juist een van de beste voetballers uit de Eredivisie. Als je zag hoe hij FCU zowat in zijn eentje kon dragen en punten kon pakken, wow. Dat hij uiteindelijk niet blijkt te passen is pech en achteraf makellijk lullen maar op voorhand niet zomaar te voorspellen.

15 oktober 2019 om 18:51

McMulenga; Over Labyad bij FCU heb je een punt, echter werden er uit meerdere kanten gezegd en geschreven dat hij niet bij Ajax paste. Toch doorgepakt en zie nu hoe die jongen op de bank verpietterd en Ajax -7 mln 'kwijt' is.

15 oktober 2019 om 19:27

@Mulenga Ik had er al meteen weinig fiducie in hoor met Labyad, en volgens mij met mij veel meer mensen. Hij was toen de beste speler bij Utrecht misschien, maar een van de beste spelers uit de Eredivisie vind ik wel behoorlijk overdreven.

15 oktober 2019 om 23:25

Je vergeet dat Labyad, maar ook Marin (als nodig) een verkoopwaarde heeft. Zoals we aan Kristensen zagen, hoeft dat bedrag niet eens veel minder te zijn dan het aankoopbedrag. Kijkend naar de Ligt zegt iedereen dat hij er wel komt, maar puur beoordelend op zijn huidige spel, zouden de Juventus-supporters nu ook kunnen roepen dat het een (hele dure) miskoop is.de meeste spelers hebben even tijd nodig om te wennen. Over een half jaar nog eens beoordelen.

Je moet toch ergens over schrijven , dus nemen we een reserve van Ajax . In potentie heeft Razvan Marin, de kwaliteit om op het middenveld te spelen. Op dit moment zijn anderen beter. Maar een schorsing, blessure of verkoop. Kan zijn wereld er op eens anders uit gaan zien. Een sterke bank bepaald uiteindelijk het succes aan het eind van de rit.

Je moet hem natuurlijk nog de kans geven, echter denk ik wel weer, geef toch de jeugd meer de kans. Ik denk namelijk dat een Eiting niet minder is en Gravenberch meer potentie heeft. We moeten wel jeugd door laten stromen.

Als dat roddelblaadje zegt dat Marin op voorspraak van ten Hag is gehaald wordt ik al huiverig. Waarschijnlijk heeft ten Hag aangegeven een middenvelder nodig te hebben en is men van daaruit gaan zoeken.

Of wordt ie misschien verkeerd gebruikt. Dat is namelijk het probleem met Marin. Gebruik hem gewoon hoe die op z’n best is. Probeer hem niet te veranderen in iets wat ie niet is

15 oktober 2019 om 17:49

Hij wordt verkeerd gebruikt omdat er anders geen plek voor hem is. In België was hij geweldig maar in het huidige systeem past hij gewoon (nog) niet goed genoeg.

Je moet coaches ook nooit mee laten beslissen over het aan en verkoopbeleid, daar komen ongelukken van heeft het verleden al vaak genoeg bewezen. Spelers scouten is een vak apart.

Labyad en Kristensen waren ook aankopen op voorspraak van Ten Hag dacht ik. Als dat klopt moet hij het misschien toch maar volledig aan Marc gaan overlaten.

Ik vind het domweg nog te vroeg om Marin af te schrijven. Ik wil het allemaal nog wel even aanzien na de winterstop.

Marin is voor de breedte gekocht.... niks mis mee. Je kan er trouwens ook maar 11 opstellen... begin Verweij/Driessen behoorlijk zat te worden. Stelletje azijnzeikers.

Blijkbaar wordt er bij Ajax toch iets anders gevraagd als bij Standard... aan alles zie je dat hij de speelstijl maar bovenal het niveau niet aan kan en dat geld voor de competitie en zeker voor de CL.... ik gun hem zeker nog een kans maar gezien zijn kwaliteiten tot nu toe heb ik er een hard hoofd in..

Mocht het niks worden is het helemaal geen ramp. Tegenover elke miskoop van Ajax staan 1 of 2 goede aankopen en dan heb je alsnog winst. Ze kunnen niet allemaal slagen natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 6 0 0 0
2018/2019 Standard Luik 38 10 8 0
2017/2018 Standard Luik 33 4 4 0
2016/2017 Standard Luik 9 2 0 0
2016/2017 Standard Luik 9 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Meningsverschil met staf van Ajax, ik kan er verder niet over uitweiden’

Ajax legde afgelopen zomer 12,5 miljoen euro neer voor Razvan Marin, maar de jonge middenvelder uit Roemenië heeft in de Johan Cruijff ArenA nog geen vaste plaats weten te veroveren. De...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
AS Roma gaat in januari voor een aanvallende versterking vanwege blessures van Nikola Kalinic en Henrikh Mkhitaryan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren