Memphis Depay over goals Oranje: ‘Uiteindelijk kan je het niet tegenhouden’

Vrijdag, 11 oktober 2019 om

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Denk je dat Memphis topscorer aller tijden in Oranje zal worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door vernon)

Heerlijk effectief weer kanjer! Ongekend productief in Oranje, good or bad days maakt allemaal niet uit.

11 oktober 2019 om 20:35

Eens, zeer productief en was niet zo goed bezig. In een zeer matige wedstrijd toch weer 2 goals maken, petje af.

Het lukte die Noord-ieren toch verdomd lang...die doelpunten tegenhouden. Wel mooi om te zien hoe Depay ten goede is veranderd in zijn spel en gedrag richting het publiek en pers. Heb genoten hoe hij Luukie omhelsde na de wedstrijd, teamspirit. Ik hou echter ook mijn hart vast komende zondag. Koeman is een koppige ezel die zich 5x aan dezelfde steen wil stoten. Tegen mindere ploegen als Noord-Ierland, maar ook wit-rusland, heb je niets aan Maarten de Roon. Frenkie de Jong kan het echt wel alleen af als verdedigende middenvelder, zet 2 diepgaande middenvelders ervoor die afwisselend Frenkie de Jong kunnen ondersteunen bij een eventuele counter. vd Beek en Wijnaldum er dus gewoon in zetten. Ondanks de zeer goede interland van Babel tegen Duitsland zou ik ook hem vervangen, laat Promes of Malen gewoon vanaf de flank spelen. Veltman is in vorm maar op de rechterflank is het lood om oud ijzer i.v.m. Dumfries.

11 oktober 2019 om 10:19

Natuurlijk heb je in dit soort wedstrijden tegen een ultra defensieve opponent zeker wel wat aan een controlerende middenvelder als de Roon. Dii Noord-Ireen gokten namelijk op snelle counters en uitbraken. Je moet ook de balans van het elftal in de gaten houden. Dumfries staat vrij hoog, de Jong bemoeit zich het meest met de opbouw, dan blijven er verdedigend over de Ligt, van Dijk en Blind. Blind en de Jong schuiven ook nog vaak door. Je heb dan toch echte en wat meer controlerende middenvelder nodig om de counter eruit te halen. Overigens is Dumfries ten opzichte van Veltman natuurlijk geen lood om oud ijzer. Dumfries is een opkomende back, terwijl Veltman meer een mandekker is. Dat scheelt nogal in de tactiek en veldbezetting voor de rest van het elftal.

11 oktober 2019 om 10:25

Ronald...ben jij dit???

11 oktober 2019 om 10:32

Verklaar je nader. Nee Sverige4u, Ronald is dit niet. Heb je verder nog wat zinnigs op te merken, bij voorkeur met iets meer onderbouwing? Misschien ontstaat er nog een leuke discussie uit wanneer je wat meer normaal en minder infantiel reageert. Is toch ook wel een beetje het idee achter een platform als dit, i.p.v. zo’n treurige opmerking. Roept u maar zou ik zeggen.

11 oktober 2019 om 10:44

Neem eens een lekker bakkie koffie of thee? Een grapje kan niet meer vind je, daar is het forum niet voor bedoeld? Anyway; Dumfries staat lekker diep voor de veldbezetting, tegen duitsland werd dit echter bijna ons doodvonnis. Ook gisteren werd hij de eerste 20 minuten volledig overgeslagen en niet voor niets...9 van de 10 keer doet hij er namelijk niets goeds mee wanneer hij halverwege de helft van de tegenstander de bal krijgt. Hou a.u.b. op over de counter eruit halen. Hoeveel pogingen tot counters heb je gezien van Noord-Ierland, 2 maximaal 3? vd Beek kan prima naast de Jong spelen tegen een dergelijke tegenstander, genoeg loopvermogen en 2 jongens die elkaar prima aanvoelen. Je geeft aan dat zowel Blind als F de Jong vaak diep staan. Als het goed is worden er afspraken gemaakt. Wanneer Blind diep staat, dan doet Dumfries dit niet (en De Jong veelal ook niet). Kijk de wedstrijd nog maar eens terug. Je houdt dus altijd 3 verdedigers achterin voor die ene spits van de tegenstander. Genoeg discussie voor je? Of heb je nog meer noten op je zang?

11 oktober 2019 om 11:21

Oké, daar gaat ie: jij besluit een cynische oneliner te plaatsen en ik moet daar van jou persé om kunnen giechelen als een verlegen bakvis, omdat jij zo dubbel ligt van je eigen grap? Geintjes zijn subjectief Sverige4u. Gelukkig ook maar toch? Daarnaast vind ik het geen probleem als je was gestart met je grappig bedoelde opmerking, indien je er gelijk een stuk inhoud achteraan had geplaatst. Op deze manier komt het nogal ietwat arrogant denigrerend over alsof ik mijn eigen mening niet zou kunnen vormen. Net je opmerking over nog een lekker bakje koffie of thee of afsluiten met de opmerking of ik nog meer ‘noten op mijn zang’ heb. Niet mijn stijl van communiceren. On: nee, ik hou zeker niet a.u.b. op over de counter eruihalen. Waarom zou ik? De hele tactiek van de Noord-Ieren was gespeend op gesloten verdedigen en gokken op hier en daar een counter. Dat begrijpt toch een blinde? Hoeveel counters heb je gezien van de Noord-Ieren vraag jij je af. 2, maximaal 3 stel je. Dat hadden in principe dus ook 2 à 3 tegendoelpunten kunnen betekenen. Dat is genoeg nietwaar? Maar inderdaad, gelukkig maar 2 à 3. Is het misschien al bij je opgekomen, dat de tactiek van Oranje er júíst voor zorgde, dat er maar 2 â 3 scherpe counter ontstonden, júíst omdat potentiële countermogelijkheden nog in de kiem gesmoord werden door de aanwezigheid van een puur controlerende middenvelder? Kijk ‘ns verder dan je neus lang is. Wat Dumfries betreft begrijp ik je betoog niet zo als reactie op mojn post. Ik ben totaal geen voorstander van Dumfries als rechtsback, noch pleitte ik er op wat voor manier ook voor in mijn reactie. Ten slotte: ik heb niet de behoefte om de wedstrijd er nog wens op na te moete kijken om mijn mening te herzien wat betreft het gevaar van een te aanvallende opstelling, waarin de balans volkomen scheef gaat en er gespeeld wordt met een overdaad aan aanvallend ingestelde poppetjes, waarbij de restverdediging verwaarloosd wordt en het gevaar van scherpe counters onderschat wordt. Dit elftal is nog lang niet toe aan 90 minuten domineren. Het is nog steeds een elftal in ontwikkeling, waarin nog niet elke positie onomstreden is en het hee elftal als een harmonica functioneert. Er ontbreken nog teveel automatismen. Twee echte mandekkers plus een voetballende defensieve linksback en een rechtsback, die meer opkomt dan verdedigd, is in deze fase van de ontwikkeling van het team nog veel te wankel. Dat beweest Duitsland o.a. al in de laatste wedstrijd in de Arena. Ook een tegenstander als Noord-Ierland moet je niet onderschatten. Discussieer vooral door, ik hoor graag reactie. Er is altijd genoeg discussie voor mij. Roept u maar, mijn noten zijn noglang niet op.

11 oktober 2019 om 11:36

Heel bijzonderã¢â¦ Mij veroordelen op een aantal woorden om vervolgens zelf geen cent beter te zijn. "dat ziet toch een blinde "is het misschien bij je opgekomen" "kijk eens verder dan je neus lang is"❠Laten we die discussie in ieder geval maar stoppen over het taalgebruik denk je ook niet? Wat mij tegen de borst stuit is dat je jouw mening wilt opdringen als een feit, we hebben hier te maken met een mening maar gezien jouw zinsopbouw mag dat niet? Je kunt niet elke counter direct bestempelen als potentiele goal, dat doe je bij aanvallen toch ook niet? Om jouw logica aan te houden; Nederland heeft een keer of 10 een goede aanval opgezet, dat zijn dan 10 goals tegen 3 counter goalsã¢â‚¬â¦dus dan winnen we dik. Ik raad je juist wel een om de wedstrijd nog eens terug te kijken (ja, ik heb vanochtend nog een uur lang zitten kijken), zo kom je tot een objectiever oordeel. Ik denk dat we het er wel over eens kunnen zijn dat Nederland veel beter begon te voetballen toen de, voor mij overbodige, verdedigende middenvelder eruit ging. Dat is overigens niet voor de eerste keer. Mijn discussie stopt hier verder, 2 mensen met een verschillende mening moet kunnen.

11 oktober 2019 om 12:04

‘De hele tactiek van de Noord-Ieren was gespeend op gesloten verdedigen en gokken op hier en daar een counter. Dat begrijpt toch een blinde?‘ vat je persoonlijk op? Is toch gewoon een feit en daarvoor hoef je toch geen geleerde te zijn om dat te zien? Heel bijzonder, dat je algemeen gebruikt gezegde al beledigend ziet. Dat begrijpt toch iedereen (of vat je dat wederom persoonlijk al beledigend op wanneer ik dat zo stel?) En ‘kijk ‘ns verder dan je neus lang is’ , kort samengevatop: als je de tactiek wilt te overzien, ervaar je dat als denigrerend? Wat een selectieve verontwaardiging vriend. Wat is er mis met het gebruiken van gezegdes in algemene zin? Is dat onfatsoenlijk taalgebruik? En: ‘is het wel eens bij je opgekomen’ is ook al verkeerd? Ik vraag daarmee toch enkel of je die optie al had overwogen? Uitdelen, maar niet kunnen incasseren, je laat je wel kennen. Zoveel is wel duidelijk. wat betreft je opmerking over logica in 10 goede aanvallen ten opzichte van 3 goede counters, snap ik het punt niet zo. Natuurlijk kunnen 10 goede kansen ook 10 doelpunten opleveren en 3 goede counters 3 tegendoelpunten. Maar dat is toch totaal niet wat ik daarmee wilde zeggen? Ik probeerde je uit te leggen dat je counters moet proberen te voorkomen, omdat het potentiële goals kan opleveren. Dat staat verder totaal los van het feit dat we (volgens jou) 10 keer hadden kunnen scoren uit 10 goede aanvallen. Je logica als antwoord gaat compleet scheef. Overigens heb ik gisteren na de wedstrijd op Ziggo Sport (de wedstrijd werd integraal na twaalven herhaald) nog eens een grotendeels teruggekeken (ik kon moeilijk de slaap vatten), daar voel ik niet de behoefte om dat nog eens te doen. Je sneer over gebrek aan objectiviteit mijnerzijds neem ik überhaubt maar met een korreltje zout; je eigen idee dat jij wel een objectief oordeel zou kunnen stellen, tja jij zegt het. Dat jij vindt dat er net zo goed zonder verdedigende middenvelder kan worden gespeeld, is en blijft natuurlijk gewoon jouw subjectieve oordeel, ook al kijk je de wedstrijd nog honderd keer terug, het wordt er echt niet objectiever door. Ik begrijp dat je de discussie wil sluiten uit je reactie, prima. Dan laten we het hierbij. Jammer,, zo’n open eind. Nou ja. Een prettig weekend alvast!

11 oktober 2019 om 14:39

Bekijk de tijd eens dat ik de aanpassing heb gemaakt en jij je reactie hebt geplaatst voordat je dit soort suggestieve opmerkingen maakt.laatste aanpas tijd van mijn reactie 11:46jouw reactie is geplaatst om 12:04 en vervolgens om 12:36 aangepast.en nogmaals, de discussie is voor mij al lang en breed voorbij, heb geen zin in welles / nietes spelletje maar jij gaat er schijnbaar heel graag mee door. De reden mag je zelf invullen. Ik vind i.i.g. dat je als mensen het met elkaar oneens mag zijn.succes verder

11 oktober 2019 om 10:29

Grootste zaadpot onder Koeman tot nu toe. Verder niet teveel woorden aan vuil maken, het is niet zo dat de Noord Ieren goed waren en iets verdienden. Depay weer enorm belangrijk, pas na binnenkomst Malen trouwens, maar liep Depay na zijn 2e doelpunt nu naar Tom Egbers?

11 oktober 2019 om 15:56

Precies, ik ergerde me zelfs aan de supporters. Die stonden te feesten omdat het na 60 minuten nog 0-0 stond. Dat je staat te stuiteren als ze scoren is natuurlijk terecht, maar juichen om anti-voetbal dat werkelijk helemaal niets oplevert, ik zal het nooit begrijpen. Echt prima dat ze er daarna nog 3 om de oren kregen. Hebben ze meer feest gehad dan ze eigenlijk verdienden. En inderdaad, een slechte wedstrijd, dat gebeurt soms, moet je verder niet dood-analyseren. Maak we wel zorgen om De Ligt, sinds zijn overstap lijkt hij wel elke wedstrijd een De Boer-tje te maken. Hopelijk krijgt hij dat er weer uit. Dat van Tom Egbers heb ik niet gezien, zou ik wel mooi vinden.

11 oktober 2019 om 13:50

Dat ging ook met hang en vliegwerk. Daar zat soms meer geluk dan wijsheid bij. Nu lijkt het een waardeloze wedstrijd (was het ook wel), maar als je 1 van die kansen in de eerste helft benut, gaan de Noord-Ieren komen en speel je ze kapot. Ik had wel wat meer verwacht van de Noord-Ieren. Die hebben gisteren 1 klungelgoal gehad en zijn verder niet eens in de buurt van Cillessen geweest. Dat is echt een hele matige ploeg. Die zijn wel volledig afhankelijk van de offdays van Nederland en Duitsland.

Over goals gesproken. Hoeveel doelpunten heeft Depay in dienst van het Nederlands elftal op zijn naam staan? Ligt dit aantal rond de 20?

11 oktober 2019 om 11:38

25 jaar, 51 wedstr oranje, 19 goals, 17 assists.

Memphis laat in Oranje wel zien hoe effectief hij kan zijn in de spits als de coach hem vertrouwen geeft. Hij scoort eigenlijk altijd, ongeacht z'n niveau in de wedstrijd. Dat wil je eigenlijk ook zien bij een spits. Z'n cijfers liegen er ook niet om.

11 oktober 2019 om 15:58

Klopt, en die eerste goal vond ik echt klasse. Aanname uitstekend, lichaam in balans, en met dezelfde voet de bal erin prikken, en dat allemaal in een seconde ofzo. Lekker hoor, als je dat kan na een verder slechte wedstrijd, dan verdien je het om altijd te blijven staan.

Was echte slechte pot voetbal. Snap dat het tegen noord Ierland die een bus parkeert lastig voetballen is.tempo was veel te traag .je zag aan het slot offensief van oranje dat door sneller te spelen de goals wel kwamen.op maar wit Rusland en gas erop

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

801 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 8 4 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Johan Derksen hekelt ‘lafheid’ Ronald Koeman tegen ‘kutlandje’

Het Nederlands elftal heeft zondagavond weinig indruk gemaakt op Johan Derksen. Oranje won met 2-1 en is daardoor dicht bij kwalificatie voor het EK van volgend jaar. Derksen vond het spel...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren