Pierre van Hooijdonk kritisch: ‘Je zet geen onervaren coach op die vulkaan’

Maandag, 7 oktober 2019 om

Feyenoord verloor zondag met 4-2 op bezoek bij Fortuna Sittard en voor trainer Jaap Stam vormde dat, nadat er vorige week nog werd gewonnen van FC Twente en FC Porto, een nieuwe tegenslag. De oud-verdediger kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle om Giovanni van Bronckhorst op te volgen en kent een moeizame start in De Kuip. Pierre van Hooijdonk vraagt zich af of Feyenoord er wel goed aan heeft gedaan om Stam aan te stellen.

“Op dit moment niet”, is zijn antwoord op een vraag bij Studio Voetbal of Stam wel de juiste man op de juiste plaats is. “Feyenoord had nooit een coach moeten aanstellen met zo weinig ervaring. In de wetenschap dat dit een moeilijk en zwaar jaar zou worden. Je zet geen onervaren coach op die vulkaan en dat is wel gedaan.”

De Volkskrant-journalist Willem Vissers is er bovendien niet zeker van dat Stam zelf wel de juiste keuze heeft gemaakt: “Hij was net begonnen bij PEC, had daar de kans gekregen na zijn ontslag bij Reading. Dan komt er een beter aanbod en is hij weg.” Van Hooijdonk had in Henk Fraser, vanwege zijn ervaring en goede prestaties, wel een goede trainer gezien voor Feyenoord.

De coach van stadsgenoot Sparta Rotterdam laat echter weten afgelopen zomer niet benaderd te zijn voor de functie. “Nee, die vraag is vaak gesteld, maar ik heb er helemaal niet bij stilgestaan. Ik heb het onwijs naar mijn zin bij Sparta en ben daar niet mee bezig. Ik kan wel aan carrièreplanning doen, maar dan ben je nog afhankelijk van andere zaken. Ik moet gewoon keihard blijven werken en prestaties blijven leveren.”


Poll

Vind jij dat Feyenoord er goed aan heeft gedaan om Jaap Stam aan te stellen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door lekiam)

Eens met van Hooijdonk, hoewel dat op dit moment natuurlijk wel een beetje makkelijk roepen is. De eerste keuze voor Feyenoord was Stam ook niet, volgens mij was dat Advocaat en ik denk dat dat een goede keuze was geweest. Die heeft de ervaring die nodig is om controle te hebben en te houden.maar goed, het is gelopen zoals het is gelopen en tenzij Feyenoord Stam eruit zet (of Stam zelf opstapt, wat ik niet verwacht), heb je het met elkaar te doen.het zou verstandig zijn om te gaan werken met een (zoveel als mogelijk) vast team, om steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. Niet elke wedstrijd 2, 3 of meer wisselingen in het elftal. Dat kun je doen als je een vaste basis hebt gecreëerd, maar zover is Feyenoord nog lang niet.

7 oktober 2019 om 08:13

Het is toch ook niks nieuws dat Feyenoord niet wint van promovendus of degradatie kandidaten? Dat is volgens mij al jaren zo dat ze vooral tegen de kleintjes vaak punten laten liggen, gebeurd bij elke trainer, Feyenoord mist gewoon kwaliteit en creativiteit om zulke tegenstanders kapot te spelen, als je alleen al ziet hoe traag de opbouw is dan kom je er nooit door heen

Ik was ook al verrast dat Stam de trainer is geworden van Feyenoord en had daar mijn twijfels over. Fraser was denk ik toch wel een betere trainer geweest. Al is het presteren met Sparta lastiger dan bij Feyenoord. Hij kent de club, heeft crediet bij de supporters vanwege zijn verleden en mooie jaren daar. Daarnaast heeft hij het tot nu toe redelijk gedaan bij de clubs doe hij heeft getraind.

Ja gestemd. Kwalitatief is het minder dan psv of Feyenoord en misschien zelfs AZ. Als Stam vierde of derde wordt, dan heeft hij het goed gedaan. Hij heeft nog tijd zat om het elftal beter aan te sturen en hopelijk gaat die dure aankoop eens spelen

Tsja makkelijk gezegd.De chaos bij de club is vooral achter de schermen ontstaan. Praktisch de hele directie vertrok ineens afgelopen zomer, vlak voor en tijdens de transferperiode. Veel van de chaos die nu heerst kan daar naartoe herleid worden. Zoals het niet halen van een reservespits, maar nu wel met zeven centrale verdedigers(!!) in de selectie opgescheept. Of de bizarre uitspraken van Troost over Tapia. Wist Van Geel toen hij de afrondende gesprekken voerde met Stam dat hijzelf op 1 juli zou vertrekken? Was er toen al bekend dat Jan de Jong zou opstappen wegens geruzie met het bestuur over de verdeling van de inkomsten? Had men toen kunnen weten dat het zo moeilijk zou worden om opvolgers te vinden voor de directie? Ik denk het niet.Nog even los van het feit dat Stam natuurlijk absoluut niet de eerste keuze was voor Feyenoord. Voor dit Feyenoord staan de ervaren trainers natuurlijk ook niet in de rij. Dat gezegd hebbende, veel Feyenoord supporters zagen in de voorbereiding al dat de tactiek van Stam niet bij deze selectie past, zeker niet als je Botteghin opstelt. De linies liggen steeds veel te ver uit elkaar doordat de aanvallers hoog druk willen zetten, maar Botteghin nooit aansluit en vaak zelfs terug loopt omdat hij niet met ruimte in de rug kan spelen. Het middenveld kan het daardoor meestal ook niet belopen. En de tegenstander krijgt daardoor alle tijd en ruimte om Feyenoord eruit te tikken. Dat is overigens al jaren zo. Al sinds Koeman liggen de linies veel te ver uit elkaar. Alleen Fred Rutten onderbrak dat patroon. Maar die had weer andere nadelen.

Stam is niet onervaren, hij loopt al jaren rond in de voetballerij en als trainer. Hij is of geschikt of ongeschikt. Het komt wel goed met Feyenoord, het is alleen instabiel, het kost tijd om die instabiliteit er uit te halen.

7 oktober 2019 om 08:50

Niet onervaren? Hoeveel jaar in totaal heeft Stam nu als trainer voor een eerste selectie gestaan? Tweeënhalf? Dat is niks voor een trainerscarriere.

Pierre heeft wel vaak goeie dingen alleen wel vaak achteraf

na deze deceptie kan iedereen die feyenoord een warm hart toedraagt zich weer helemaal op gaan laden voor hun wedstrijd van het jaar op 27 oktober tegen Ajax want dan moet en zou er gewonnen moeten worden en gas gegeven worden want dan is het seizoen weer helemaal geslaagd, begin eerst eens met een coach aan te stellen die ze ook tegen de fortuna's van deze wereld op scherp kan zetten ipv een paar top wedstrijdjes in het jaar en niet zo',n onervaren coach als jaap stam die al geïrriteerd raakt als een interviewer iets te kritisch is en hem vervolgens even de les gaat leren terwijl je zelf nog volop in de leer bent.

7 oktober 2019 om 10:22

Dat is altijd zo'n onzin, dat geroep dat ons seizoen geslaagd is als we van Ajax winnen. Ik kan je vertellen dat dit voor 95% van de supporters niet het geval is.

En dan doen ze ook nog eens aankopen die niet helemaal fit ware , geblesseerd , dus die beginnen al met een achterstand. Bij Feijenoord is zijn er veel factoren die meespelen dit seozoen en die invloed hebben op de prestaties. Misschien hadof heeft Feijenoord niet de trainers voor het uitkiezen gehad. Dit was ook het geval op het manangement niveau, niet iedereen zat te springen om bij Feijenoord er in te stappen.

Achteraf een domme keuze geweest, echter last Stam ook echt zien totaal incapabel te zijn met zijn opstellingen. Dan vertoond hij zich ook nog eens een klein kind als er kritische vragen gesteld worden terwijl dat volkomen terecht is. Nee Stam is gewoon geen goede trainer momenteel, bijzonder dat Feyenoord met niets beters is gekomen. Als Stam de winter haalt zie ik het somber in voor de Feyenoorder

Ik denk dat Jaap beter nog bij PEC had kunnen blijven en een paar jaar ervaring op had kunnen doen. En dan hadden in Rotterdam beter na moeten denken en misschien wel Henk Fraser voor de groep moeten zetten. Iemand die de club kent, die de geschiedenis en cultuur kent. En iemand met een Feyenoord hart. En dat zegt natuurlijk ook niets. Dat is ook geen garantie voor succes. Ze hadden beter hun ogen open moeten doen en Dumfries en Dervisoglu op moeten halen een paar kilometer verderop bij Sparta. Maar dat deden ze niet Dumfries speelt nu in Eindhoven, en Dervisoglu vertrekt naar Brentford. Weer twee gemist kansen. Mijn advies begin weer even op nul. Haal de bezem door de club, door de jeugd, en door de selectie. En laat dit seizoen voor wat het is. Strijd voor de 3e plek. En haal Europa weer. Want het is zonder van een grote Nederlandse club als Feyenoord. En ja ik ben voor altijd en eeuwig voor Ajax. Maar dit is niet goed voor het Nederlandse voetbal. En ik hoop dat we met alle Nederlandse clubs weer omhoog kunnen werken naar een hoger niveau. Maar dan moet ze wel de zaakjes allemaal goed geregeld hebben. En niet om het een of ander maar ze kunnen allemaal wel een voorbeeld nemen aan Ajax. Daar is de boel ineens ook omgegooid en toen was er nog niet zoveel geld. Maar nu kunnen ze in Amsterdam salarissen uitdelen boven het plafond. En dat is een hoop geregel. Maar uiteindelijk is het het wel waard. En zo zal Feyenoord ook de juiste poppetjes aan moeten wijzen. Ik zeg niet dat Jaap niet geschikt is voor Feyenoord. Maar hij stapt gewoon op het verkeerde moment in de club. Want het is een chaos daar. En daarom zeg ik haal de bezem erdoorheen zet de juiste poppetjes op de juiste plek. En begin volgend seizoen goed met alles goed voor elkaar. En zorg nu dat je in ieder geval 3e word. En luister niet meer naar Dirk Kuyt die Feyenoord 6e rangs Liverpool spelers aanraad. Ga verdomme scouten! Ga investeren! En maak je supporters weer trots!! Ze helpen niet alleen Feyenoord naar de knoppen. Maar ook het Nederlandse voetbal!! En daar gaat het mij om het Nederlandse voetbal omhoog werken met zn allen!!

Is het geen idee om een trainer als Preudhomme oid aan te stellen? Ervaren trainer die vast wel op te pikken is. Stam is hier duidelijk nog niet aan toe.

Dat Stam niet geschikt is als trainer blijkt uit meerdere punten. De opleiding moest al niet in een klas gebeuren daar kon meneer niet tegen of kon hij niet aan dus dan is er geen sprake van opleiding als trainer maar het guneffect van hier heb jij je licentie vanwege verdiensten Ned.elftal. Dan hij is wisselvallig met zijn toespraken en snel geïrriteerd. Ook zijn opstellingen deugen niet. Sorry maar een Botteghin kan het niet meer belopen. Dan zijn er 3 nieuwe spelers gehaald voor achter in en een zekere Kelly, Kelly is nog slechter dan Classie die weg moest, De speler die Baas Kuyt heeft gehaald hoort zeker in de pupillen thuis en de man van 7 miljoen moet zich leren aanpassen van Stam. Een speler haal je voor direct inzet baar te zijn en niet over een half jaar. Dat is dus de zeer slechte kant van Stam. Als ik gisteren zag hoe gepikeerd de wissels waren toen ze eruit moesten dan kun je al zien dat de chemie er niet is. Vraag me ook af wat die staf doet met o.a. van Gastel, Landzaat en die Stam zelf heeft meegebracht. Hebben die inspraak of botert het onderling soms ook niet. Dan heb je Baas Kuyt nog op de achtergrond rondlopen die zich overal mee schijnt te mogen bemoeien en een van Gastel ook iemand die een moeilijk persoon is omdat die geen hoofdtrainer is geworden. Mensen van Bronckhorst moest weg maar die had er meer van gebakken dan Stam nu. Er zal een orkaan door heel Feyenoord moeten komen om orde op zaken te stellen en snel ook en volg het Ajax model maar gerust daar zie je dat succes niet uitblijft met goede spelers die nu de dienst uitmaken. Moeten we wachten met een TD en AD tot er iemand vrijkomt???? Moeten we wachten tot AZ het stadion gereed heeft. RvC is die er wel ja een enkeling en kan de kar ook niet trekken dus mensen sta op en laat deze mooie boeiende club weer floreren . Ik krijg steeds meer bewondering voor onze grote trainer van Bronckhorst met zijn prestaties die afgekat werd met grote regelmaat en blij waren er vele dat hij weg was maar zijn die nu nog wel steeds blij????? Heel snel Fraser voor de groep of Advocaat of van Marwijk aanstellen als supervisor. En Fraser b.v. in de winterstop halen en Stam naar de pupillen plaatsen.

Wat een gezwam weer van Pvh.gio had bijna geen ervaring. Stam heeft bij Reading 1.5 seizoen voor de groep gestaan en half jaar bij Pec.gio werd kampioen bij Feyenoord, met een matig elftal en een zwaar gemotiveerde speler Kuijt, die nog een keer een kunstje wilde flikkendit Feyenoord heeft gewoon een paar zwakke plekken vergeleken met Ajax en Feyenoord.

Stam is niet het probleem, de selectie is het probleem. Voorin heb je zo weinig keus dat Stam niet anders kan als deze opstelling en achterin heb je wel 12 verdedigers maar geen kwaliteit. Wel moet gezegd worden dat misschien wel de minste continu wordt opgesteld (botteghin). Feyenoord moet echt afscheid nemen van al dat b materiaal en dan maar met jeugdspelers gaan spelen, dan worden ze maar een keer 10e. Maar dan kan er wel gericht versterking worden gehaald. Nu lijkt het alsof er maar wat gehaald is wat bekende Feyenoords hebben aangedragen, of die positie nu bezet was of niet. Feyenoord heeft nog steeds een geweldige jeugdopleiding, dus gok daar eens op. Kost je minder als een Fer of Senesi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

50 jaar
56 fans
SeizoenClubW
2006/2007 Feyenoord 0 6
2004/2005 Fenerbahçe 19 8 2 0
2003/2004 Fenerbahçe 34 24 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Hooijdonk verbaasd door ‘rare move’ bij Feyenoord: ‘Kom op, hé!’

Feyenoord beleefde zondag een teleurstellende middag in de eigen Kuip tegen Sparta Rotterdam. De ontmoeting met de stadgenoot eindigde in een 1-1 gelijkspel en trainer Dick Advocaat zag Leroy Fer in...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren