Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen: ‘Hij is een gevaar voor het Nederlands topvoetbal'

Laatste update:

Valentijn Driessen vindt het eeuwig zonde dat Stanley Brard twee jaar geleden niet bij de KNVB aan de slag is gegaan als directeur Voetbalontwikkeling. De chef voetbal van De Telegraaf omschrijft de keuze van Eric Gudde om geen Feyenoorders om zich heen te verzamelen als ‘een blunder’, evenals de aanstelling van Art Langeler die faalde als bondscoach van Jong Oranje. “Hij was ineens de (onbewezen) voetbalontwikkelaar van Nederland. En dat terwijl de ’Zwolse barman’ nooit een toptalent heeft opgeleid en de PSV Academy pas na zijn vertrek tot bloei kwam.”

Brard, tegenwoordig weer hoofd jeugdopleiding van de Feyenoord Academy, heeft zijn sporen in het Nederlands jeugdvoetbal verdiend. Liefst vijf jaar op rij kreeg de jeugdopleiding, deels onder leiding van Brard, de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland. Daarna ging het mis en in de optiek van Driessen omdat Gudde ervoor koos om Richard Grootscholten als opvolger en dure vriendendienst aan te stellen. “Hij maakte er tussen april 2016 en maart 2018 een zodanige rotzooi van dat Feyenoord zich genoodzaakt zag hem te ontslaan. Brard is intussen teruggehaald om de puinhoop bij Feyenoord op te ruimen.”

De schoonmaak in Rotterdam is een voorproefje van wat ze bij de KNVB te wachten staat 'als daar tenminste ooit iemand wakker schrikt', zo benadrukt Driessen. Hij is bijzonder kritisch op directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. “Gespeend van enige kennis, laat hij zich continu gaan in zijn columns. Soms ingefluisterd door de bij Sparta gesjeesde KNVB-medewerker Jorg van der Breggen. Hij wil het Zweedse opleidingsmodel invoeren. Maar welke wereldtopper buiten Zlatan Ibrahimovic heeft Zweden afgelopen dertig jaar voortgebracht en wat heeft dat land internationaal gepresteerd deze eeuw?”

Driessen vindt het onvoorstelbaar dat Van der Zee (en Van der Breggen) de topopleidingen de les lezen en verkondigen dat het vasthouden aan eerste teams in de opleiding geneuzel is, evenals selectieprocedures of de beste trainers voor de beste voetballers. “Hij wil voetballers zelf teams laten samenstellen, op kleinere velden spelen in competities van vier of zes speelronden met meer kampioenen en minder losers Hoe verzin je het? Met zulke beleidsvoornemens zet deze nono, afkomstig uit de detailhandel, de bijl aan de wortels van alles wat het Nederlandse voetbal heeft grootgemaakt.”

“Niemand in Zeist die deze losgeslagen bobo tot de orde roept en vertelt dat hij verre van technisch beleid moet blijven. Vanuit zijn ivoren toren is Van der Zee een gevaar voor het Nederlands topvoetbal met zijn gepamper van de middelmaat en voorvechter van de zesjescultuur in een topsportomgeving.” Driessen vindt dat de profclubs zich moeten verweren ‘tegen alle onzinnige gedachtespinsels bij de KNVB’. “Het topvoetbal is bij mensen als Van der Zee, Langeler, Van der Breggen, Gudde en Nico-Jan Hoogma overduidelijk in verkeerde handen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie wel een potentie dat dit een echt probleem is, maar het komt van de pen van Driessen. Zodra serieuze journalisten meegaan in dit verhaal, ga ik het serieus nemen.

27 september 2019 om 08:53

Wat een onzin zeg. Driessen is gewoon een goede journalist. Zeker dit stuk is gewoon goed onderbouwt met feiten.

27 september 2019 om 09:23

Ach, je weet inmiddels toch wel hoe dat hier op VZ gaat, 'anti Driessen'? Zeker een goed stuk van zijn hand, duidelijk en goed onderbouwt en het gelijk heeft hij aan zijn zijde.

27 september 2019 om 09:25

-NEC-Een journalist die op onderbuikgevoel opereert en schrijft, niet objectief is, volledig loopt te gokken m.b.t. interne zaken bij clubs en het daarbij heeel regelmatig fout blijkt te hebben achteraf, is verre van een goede journalist. Of hij hier nu een goed punt heeft of niet, het blijft een journalist bij een ontzettende rioolkrant. Maar ik zie in de reacties hier dat hij ook fanboys heeft.

27 september 2019 om 09:27

Onderbouwd met feiten? Hij brengt een hoop zaken inderdaad als feiten, maar het hangt voor een groot deel aan elkaar van aannames en de interpretatie van Driessen wat iemand vindt. Wat zijn de relevante feiten dan precies waar je op doelt? Begrijp me niet verkeerd, er zou best wat kunnen zitten in dit stuk, maar zoals gewoonlijk bij Driessen kun je er niet vanuit gaan dat het klopt. De man slingert graag roddels en zijn eigen mening als waarheid de wereld in. Dat is prima als je bij VI zit, maar dat hoort niet in een krant. Een goed journalist noemt bronnen en beargumenteert zijn aannames/conclusies.

27 september 2019 om 09:33

Luister, kritiek is welkom als het onderbouwd is en er iets mee bereikt kan worden. Maar deze man is een riooljournalist en sensatiezoeker. Een journalist die aanduidingen gebruikt als "Zwolse Barman" en "losgeslagen bobo" gebruikt, is geen goede journalist. Een goede journalist zoveel als mogelijk rapporteert in objectieve bewoordingen, waar de stukken van deze man vol gespekt staan met negativiteit en ondermijningen van de geloofwaardigheid van het onderwerp van discussie. Elke keer maar weer het afbranden van alles, het liefst Ten Hag natuurlijk. Het is vermoeiend.

27 september 2019 om 09:45

Een goede journalist, houd toch op. Driessen is een man die er een sport van heeft gemaakt om anderen af te zeiken. Zeker als bepaalde keuzes controversieel zijn zal de heer Driessen het niet laten om de persoon die de keuze maakt, op de man af, volledig kapot te schrijven. Ik zie overigens geen enkele onderbouwing in het stuk hierboven. "de opleiding van PSV ging pas goed toen Art weg was". Zal vast, maar heeft dat te maken met een gebrek aan goed management? Volgens mij breken er nu giga talenten door, wat inhoudt dat er toch blijkbaar iets goed is gegaan in de afgelopen jaren. "het was een fout om Brard niet mee te nemen, de jeugdopleiding is 5 keer uitgeroepen tot de beste onder zijn leiding". Ja allemaal leuk, maar welke wereldtalenten zijn er in die periode nou doorgebroken bij Feyenoord dan? Na Van Persie kan ik er geen 1 meer opnoemen hoor. Onzinstuk door een journalist die alleen functioneert door het bashen van anderen. Hij heeft zelf nou juist geen enkele toegevoegde waarde.

27 september 2019 om 10:09

@nec, Als je als Driessen zijnde al begint Langeler een Zwolse barman te noemen dan haak ik al bijna af. Dat hij zegt dat hij bij PSV nog nooit een toptalent heeft opgeleid dan lach ik me helemaal suf. Langeler is vijf jaar Hoofd Jeugdopleiding geweest bij Psv. Is daar nu twee seizoenen weg. En wanneer zijn o.a. Gakpo, Ihattaren en Sadilek doorgekomen? Vorig jaar ongeveer. Dus een groot deel van de opleiding hebben ze genoten in de periode dat Langeler hoofd opleiding was. Nu zit Faber er voor zijn tweede jaar. Die heeft in de opleiding niks betekend voor wat betreft deze talenten. Dus Driessen lult maar wat. Dus onderbouwt helemaal niks met feiten. Hij raaskalt maar wat. Daarnaast is Driessen ook alleen maar negatief. Heb hem nog nooit een positief stuk zien schrijven over wat goed ging. Maar Ten Hag en de Knvb zeikt hij graag af.

27 september 2019 om 10:30

Als Driessen iets niet is, is het een goede journalist en dat bewijst hij deze keer eens temeer door opnieuw uitsluitend op de man te spelen en er daarbij met gestrekt been in te gaan. Hij is op geen enkele manier in staat om een plan dat hij niet goed vindt, met argumenten onderuit te halen zonder dat hij de bedenkers of uitvoerders van dat plan, bij de enkels afzaagt. Als er al problemen zijn, komen die echter niet door personen, maar door beleid en dat wordt niet door de mensen waar hij op inhakt, bepaald. Dat zijn immers gewoon werknemers. De tendens van het artikel is dat de mensen waar het over gaat, niet op een hoog niveau hebben gevoetbald en volgens Driessen daarom hun mond moeten houden. En daarmee toont hij dus juist aan dat hij geen goede journalist is, die zou namelijk de boodschap hebben aangevallen en niet de boodschapper. Een slecht plan is een slecht plan en of dat nu door Art Langeler bedacht is of door Wim Jonk, maakt daarbij helemaal niet uit. Ook de uitspraak dat het Zweedse jeugdmodel slecht zou zijn omdat er weinig grote voetballers doorbreken, is grote kolder omdat er afgezien van Zlatan nog nooit een grote voetballer in Zweden is door gebroken en zodra dat wel zou gebeuren, die binnen de kortste keren zou worden opgepikt en het belangrijkste deel van zijn opleiding elders ondergaan. Bovendien is het sowieso onzin omdat opleiden in NL helemaal niet door de bond gebeurt, maar de clubs dat voor hun rekening nemen. Als er spelers doorbreken, is dat de verdienste van een club en niet van de Knvb. Het stuk is ook helemaal geen met feiten onderbouw verhaal, maar niet meer dan een reeks meningen, de enige feiten die hij noemt, zijn de aanstellingen van de mensen waar het hier om gaat. Hij gaat in zijn artikel tekeer tegen Jan Dirk van der Zee, terwijl dat de directeur amateurvoetbal is van de Knvb en die dus helemaal niets te maken heeft met de profvoetbaltak. Driessen is net als Derksen een conservatief en die zijn tegen elke vorm van vernieuwing en zetten direct hun hakken in het zand als vernieuwingen dreigen te worden doorgevoerd. Het hele verhaal gaat bovendien over de allerjongste talenten onder de 12 jaar. Dus waar heb je het over?. Ik ben zelf ook niet geporteerd van de plannen van de Knvb, maar dat heeft niets te maken met de inhoud, maar met het feit dat de Knvb zich met de jeugdopleidingen van de clubs bemoeit, terwijl die uitstekend functioneren en al lang en breed hebben bewezen dat ze het heel goed zelf afkunnen en bemoeienis van de Knvb kunnen missen als kiespijn.

27 september 2019 om 10:54

@twenteov als je het niet letterlijk altijd oneens met hem bent ben je nog geen fanboy natuurlijk. iedereen kan ook wel zeggen die interne zaken kloppen niet maar die komen toch vanuit een lek binnen bepaalde clubs. is het dan niet handiger als club om te achterhalen wie dat lek is ipv je steeds te focussen op Driessen die via zo een lek zijn informatie binnen krijgt? ik werk daar niet intern dus ik zou daarom niet weten wat allemaal wel of niet waar is maar in dit artikel zegt hij zeker wel een paar dingen die hout snijden

27 september 2019 om 11:02

Japie_krekel Je kunt ervoor kiezen om mijn woorden letterlijk te nemen, maar ik schat je slim genoeg in om te weten dat ik chargeer als ik de term fanboy gebruik. Wat jij daarvan vindt moet jij weten. Je zegt verder 'iedereen kan ook wel zeggen die interne zaken kloppen niet maar die komen toch vanuit een lek binnen bepaalde clubs' Die kan ik ook omdraaien; iedereen zoals Driessen kan ook wel zeggen dat die interne zaken wel kloppen zonder onderbouwing, jij gaat uit van een lek binnen een club. Ook een totale aanname van jouw kant dat alles wat Driessen blaat vanuit een lek (en dus bron) komt. Verder zeg ik ook dat hij hier een goed punt heeft, maar in mijn ogen blijft het een waardeloze journalist bij een nog waardelozer en onethische krant.

27 september 2019 om 11:06

@fr_jc: Welke feiten lees jij dan? En waar zie jij onderbouwing? Laat staan duidelijk en goed.ik heb geen vooroordeel over de persoon Driesen, maar bovenstaand stuk is vooral erg tendentieus. Hij insinueert een aantal dingen, maar onderbouwt deze niet met feiten. Zo is Art Langeler Hoofd opleidingen van PSV geweest tussen 2013-2017. Maar zo kwam "de PSV Academy pas na zijn vertrek tot bloei"? Dus al het goede is in de amper afgelopen 2 jaar gerealiseerd? Dat is toch compleet ongeloofwaardig?

27 september 2019 om 11:21

Welnee, dit stukje is niet goed onderbouwd. De opleiding van jeugdspelers vind plaats bij de clubs. Die trekken zich helemaal niets aan van geroeptoeter uit Zeist. Zo is destijds het rapport 'winnaars van morgen', mijn inziens volkomen terecht, compleet genegeerd door de clubs. Ze kunnen roepen wat ze willen in Zeist. Ajax, AZ en PSV zullen ze gewoon negeren zoals altijd. Dus is van der Zee totaal niet gevaarlijk voor de opleiding van de jeugd.

27 september 2019 om 11:35

@twenteov ik kan het idd niet ontkrachten maar het lijkt me ook weer heel sterk dat heel die sportredactie op maandagochtend daar samen komt en dan gaat brainstormen op een rits aan fictionele verhalen voor de aankomende week

27 september 2019 om 12:24

En op dezelfde manier zullen de directie en sportbestuurders bvan de KNVB toch ook niet op maandagochtend bij elkaar komen om te kijken welke vrienden ze nu weer baantjes kunnen toespelen en het hand boven het hoofd houden? Ze zullen daar toch heus wel kijken of er goede resultaten gehaald worden? Ik bedoel: toen het slecht ging met Oranje en de Nederlandse clubs werd er door Driessen (en zijn hypocriete mentor Derksen) bruut afgegeven op Gudde en co. Want het zou niet werken wat zij doen. Nu het wel goed gaat wordt er weer afgegeven op Gudde en co, want ' het zijn de goede spelers/lichting die het in het veld doet en niet Gudde en co'. Er wordt zelfs afgegeven op Koeman.... Totale nitwitten zijn Driessen en zijn enge vriendjes van VI. Het ergste vind ik nog dat er mensen zijn die dit soort uitspraken van Driessen en Derksen voor waar aannemen en steunen. Mag natuurlijk maar wat een plaat voor je kop heb je dan?

27 september 2019 om 12:40

@okan61 de Knvb doet natuurlijk ook niet alles goed, er mag soms best wel wat kritiek zijn. die Vd Looi bv die nu Jong Oranje traint heeft nog nooit indruk op mij gemaakt als coach. waarom die is aangesteld is me echt een raadsel. Gudde heeft toch ook weinig te maken met die talenten die doorbreken? daar moeten we die ouders die ze op de aardbol hebben gezet voor bedanken. een Frenkie De Jong leid je niet op, zo een toptalent word geboren. wat ze over Koeman hebben gezegd weet ik niet maar die doet het idd geweldig als bondscoach. we hebben geen hele bijzondere selectie imo maar we verslaan wel landen als Duitsland en Frankrijk ermee en dat is heel knap

27 september 2019 om 13:38

Inderdaad, het lult elkaar ook allemaal maar na. Iedereen claimt dat Driessen alles uit zijn duim zuigt, maar denk je nou echt dat Ziyech en Tadic publiekelijk zullen zeggen dat ze ten Hag een tactisch onbenul of een lul vinden? Driessen is altijd goed ingevoerd geweest bij Ajax en afgezien van dat is dit gewoon een prima artikel.

27 september 2019 om 13:48

@erikdebosz je weet hoe het gaat. Negatieve berichtgeving over pakweg een Justin Kluivert of Memphis is automatisch de waarheid. Negatieve berichtgeving over Ten Hag, Ziyech en Tadic is automatisch een leugen

27 september 2019 om 09:05

Lekker meelullen met de rest. Driessen is gewoon een goed journalist, en ja hij heeft er een paar keer naast gezeten inzake Ajax. Maar Driessen geen serieuze journalist noemen; dat slaat nergens op

27 september 2019 om 09:47

Wat maakt hem een goede journalist dan? Hij kan heel goed stemming maken. Dingen logisch laten klinken zonder daadwerkelijk onderbouwing te kunnen bieden. Net als Derksen. En half imbeciel Nederland prijst ze dan omdat ze zeggen waar het op staat. Zeiden ze maar waar het op slaat, want dat is er niet bij. Allemaal makkelijke aannames op basis van correlatie.

27 september 2019 om 11:10

Ik zou zeggen: lees het stuk van Scepticus38 hierboven eens. Die slaat de spijker op z’n kop

27 september 2019 om 11:18

PSV-ZwolleHet zou goed kunnen dat Meneer Driessen een goed journalist is maar dat weet hij op dit moment goed te verhullen. Een goed journalist hoeft namelijk niet op de man te spelen maar veegt iemand onderuit met feiten. Wanneer je keiharde feiten hebt over iemand waarom iets niet goed of in de haak zou zijn dan heb je persoonlijke steken niet nodig. Verder zou hij ongetwijfeld goed in zijn vak zijn maar als je de laatste tijd objectief naar zijn stukken kijkt staat zegt hij A en doet hij B. Dat komt niet erg rechtschapen over wat mij betreft.

27 september 2019 om 11:20

Jij doet hier precies dezelfde makkelijke aannames als Driessen: omdat iemand stemming KAN maken, is hij geen goede journalist. Omdat Einstein ook wel eens een lichtvoetig gesprek voerde, is het dus geen goede wetenschapper? Wat een flauwekul... Driessen heeft hier gewoon een punt en benoemt diverse feiten:
- het Zweedse model heeft weinig wereldtoppers voortgebracht
- Onder Brard heeft de jeugdopleiding van Feyenoord diverse prijzen gepakt
- Art Langeler was geen succes bij de KNVB, evenals de andere heren die nu over het jeugdbeleid gaan.

Het zijn aantoonbare feiten die openbaar te verifieren zijn. Driessen heeft hier dus gewoon een goed punt!

27 september 2019 om 11:31

@AFCAoudwest
Correlatie is geen causatie. Leer dat eerst. Ook zijn de dingen die jij opnoemt allemaal subjectief dus helemaal geen feiten. Succes is geen meetbare eenheid.
Je eerste punt moet je nog maar even goed nalezen. Die redenering is verschrikkelijk krom. En dan reken ik nog niet eens mee Driessen niet alleen stemming KAN maken. Hij doet het in dit artikel.

27 september 2019 om 09:18

Gevaarlijke ontwikkeling voor jezelf, als je een stuk bij voorbaat afschrijft door een bepaalde journalist, ook al vind je er een kern van waarheid in zitten. Of zoals jezelf zegt 'potentie'. Of je probeert even snel wat duimpjes te scoren en meent er niks van. Driessen komt hier gewoon met een goed stuk. Ik vind hem soms ook onzin uitkramen, net zoals van meerdere mensen, maar de stukken lees ik wel altijd en schat het waarheidsgetrouwgehalte in op de informatie die erin staat en niet door de persoon die het heeft geschreven/gezegd.

27 september 2019 om 09:45

Als Driessen met echte feiten komt wordt het misschien wel wat. Zijn logica slaat echt als een tang op een varken.
Gudde heeft grootscholten aangesteld bij Feyenoord. Grootscholten deed het slecht. Gudde zit nu bij de KNVB Dus nu zal het bij de KNVB ook slecht gaan. Wat?!?
Dit is geen met feiten onderbouwd stuk. Het staat vol drogredenen. Allemaal persoonlijke aanvallen om iemands kwaliteiten in twijfel te trekken.
Een serieuze journalist heeft het niet nodig om iemand een barman te noemen. Die legt uiteen waarom langeler ongeschikt is met fatsoenlijk voorbeelden.
Dit is puur sensatie zoeken. De "waarheid" zoals dom Nederland het zegt, is niet meer dan lezen wat ze willen lezen. Rupert Murdoch heeft het voorgedaan en de telegraaf doet het fijntjes over.
Als jij iemand die 100 keer iets doms zegt nog steeds wil geloven moet je dat zelf weten, maar ik noem dat naïef.
Ik zou graag dit stuk zien van iemand die wel echt research heeft gedaan en daarom minder met ad hominems hoeft te strooien

27 september 2019 om 09:37

Driessen is een topjournalist dat laat hij wekelijks zien. Hij durft zijn nek uit te steken en de vinger op de zere plek te leggen. Dat heeft tot gevolg dat hij regelmatig mensen tegen het zere been schopt, mensen die hem diskwalificeren omdat zij kritiek op hun favoriete clubje niet aankunnen. In deze ook; ondanks dat de sport steeds professioneler wordt, is de voetbalwereld nog steeds doorspekt met mensen die er niet thuishoren omdat ze erbij willen horen. Als ze materiaalman of suppoost worden, prima, maar men moet niet plaatsnemen in (technische) besturen als men niet weet of er zand of lucht in een bal zit. Hij mag er weleens naast zitten, maar juist daarom is het zo knap dat hij ogenschijnlijk onbewogen door blijft zetten. Als je dit hoofdschuddend zit te lezen, vraag je eens af: wie onder ons doet zijn werk foutloos? Vroeger hing er bij mijn buurvrouw een tegeltje in de gang met de tekst "wie geen fouten maakt, maakt meestal niets"hoe dan ook, naar mijn mening hebben we meer van dit soort luizen in de pels nodig. De rest van de zogenaamde sportjournalisten zijn kontlikker die de mooiweerverhalen van de clubs en hun medewerkers overnemen. Vooral de clubwatchers zijn verschrikkelijk; dat zijn meestal ordinaire supporters; ook weer mensen die niet in die wereld thuishoren, mensen die een andere, normale baan hadden moeten hebben met een seizoenskaart van hun favoriete club.

27 september 2019 om 10:07

Oh kom op. Zijn nek uitsteken en de vinger op de zere plek leggen? Wat zeg je hier nou eigenlijk mee? Hij creëert zelf een zere plek door zijn eigen aannames en die onderbouwt hij door op de man te spelen en met drogredenen te komen. Mensen maken fouten op hun werk ja, maar daar moet de klant niets van merken. Daarom laat je je werk controleren. Als ik in het restaurant waar ik werk noten geef aan iemand met een notenallergie, dan zegt die persoon echt niet: 'oh geen probleem hoor. Er hangt een bordje bij me thuis, en daar staat wie geen fouten maakt, maakt meestal niets'

27 september 2019 om 10:18

Ik vind het echt heel erg eng om te lezen dat er blijkbaar mensen zijn die deze demagoog serieus nemen. Het is niet erg om af en toe fouten te maken, maar Driessen is eerder een voorbeeld van een stilstaande klok. Ook die staat twee keer per dag goed.
Driessen slingert termen de wereld in als “Zwolse barman” en “losgeslagen bobo”, dat is gewoon stemmingmakerij. Goede journalistiek gaat over onderzoek doen, hoor en wederhoor plegen en hier een goed artikel over schrijven. Dit artikel is op geen feit te betrappen en Driessen vindt het schijnbaar belangrijk om sensatie te creëren, wellicht zodat hij “krantjes” blijft verkopen en uitgenodigd blijft worden voor televisieprogramma’s.

27 september 2019 om 14:53

Je gaat voorbij aan het feit dat ik de carriere van die "zwolse barman" gevolgd heb, dat ik interviews met die man heb gezien en gelezen en dat ik de mening deel. Ik zou het zelf waarschijnlijk anders opschrijven, maar die Langeler is zo pedant en arrogant, zelfs kleinzielig, dat hij erom vraagt om zo afgeschilderd te worden. Hij kan helemaal niets, maar hij bluft en hij pocht zodat hij steeds belangrijke functies in het betaald voetbal weet te verwerven, toebedeeld door directeurs die zelf nooit gevoetbald hebben dus geen idee hebben wie ze in huis halen. Die charlatan heeft een hele belangrijke, invloedrijke functie en dat is best gevaarlijk, en dat mag best gezegd worden. Hoe dan ook, ik weet waar hij het over heeft, jullie duidelijk niet.

27 september 2019 om 15:04

Driessen slaat in deze de spijker volledig op de kop. Ik zou ook niemand van dat lijstje aan stellen bij de Knvb. Voor wat betreft van der Zee als voorbeeld; deze heeft het prima functionerende zaterdagamateurvoetbal (met Topklasse!) eigenhandig de nek omgedraaid. Het is nu een allegaartje. Jong elftallen + zondagclubs in de zaterdagclubcompetitie, alleen een paar clubs en bobo’s zijn daar tevreden over. En kijk eens naar de voor amateurclubs belangrijke toeschouwers aantallen: een enorme terugval. Tel uit je winst. En dat soort figuren moet het Nederlandse voetbal vooruit helpen. Van de wal in de sloot zeker.....

Ik ben fan kleinere veldjes en meer spelvrijheid bij de jongste jeugd (tot 11 jaar). Daarna moet het toch wel langzaam op echt voetbal gaan lijken met selecties, trainers en een groot veld. Jongens moeten ook teamprocessen en autoriteit leren accepteren en de omgang hiermee. Ik ben het grotendeels eens met Valentijn.

27 september 2019 om 08:24

Wat ik nou niet snap, is dat er überhaupt iets moet veranderen. Ik zie mijn voetbaljeugd als een van de mooiste periodes uit mijn leven. Elke week een briefje met de volgende tegenstander, 4 snoepjes halen in de kantine. Lekker trainen met veel trainingsvormen maar elke zaterdag op een half veld (en later een heel veld) de longen uit je lijf rennen. Ik was absoluut geen ster, maar dat maakt geen drol uit. Waarom moet er iets veranderen?

27 september 2019 om 08:48

Veranderd dit dan? De jeugd kan dan nog steeds met hun vrienden over het veld hobbelen en snoepjes kopen?ben het ook niet eens met alle genoemde hervormingen hoor. Alleen de kleinere competities vind ik juist wel een goed idee. Dan hoef je team niet 45 minuten in de auto naar een uitwedstrijd rijden, maar houd je het meer lokaal. Ik speelde vanuit Utrecht liever tegen een team uit onze stad of dichtbij uit de omgeving dan dat ik naar pakweg Veenendaal reed. Kom je je klasgenootjes nog wat vaker tegen ook.

27 september 2019 om 10:01

Onder het mom van stilstaand is achteruitgang. De bvo's spelen al langer op kleinere velden met de jeugd en dat werpt vruchten af. Dat jij het ontzettend naar je zin had op een half veld, betekent niet dat een kind op een kwart veld minder lol heeft. Aan het speelplezier verandert niets, al willen de ouders anders doen geloven. Maar die redeneren zoals jij dat doet: ik had het op die manier leuk dus dat is de enige manier.

27 september 2019 om 10:18

@robinde Bruynhet is zeker niet de enige manier. Maar ik zie de toegevoegde waarde er niet van. Wat is er nou zoveel beter aan kleinere velden? Een argument dat ik veel hoor is dat kinderen vaker aan de bal zijn. Dat in veel jonge teams een aantal kinderen niet meedoen. En wat mij daaraan stoort is dat je dit gedrag gaat faciliteren door een oplossing te bieden, in plaats van een kind te begeleiden om assertiever te worden en de bal op te eisen. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden (en ik ben zeker geen tegenstander van vooruitgang), maar mij bekruipt vaak het gevoel dat zo'n weg te makkelijk wordt ingeslagen.

27 september 2019 om 11:14

Feye88. Ik ben het deels met je eens hoor. Maar ik denk dat je nu wat dingen door elkaar haalt. Ik ben al jaren trainer van jonge spelertjes. Ik was eerst ook tegen. Maar... simpel gezegd hebben de nieuwe velden tot gevolg dat spelers vaker de bal krijgen. Óók de goede assertieve spelers. Jij snapt ook dat, zeker bij kleintjes, vaker iets doen ook tot meer en snellere verbetering lijdt. Ipv 30x in 40 minuten raken ze de bal nu driemaal zo vaak (slechts een voorbeeld). Dit staat dus even los van jouw argument over assertiviteit. Óók betere spelers kunnen vaker schieten, acties maken, scoren, verdedigen etc. Dat is goed voor spelers van elk niveau, van Feyenoord tot FC Bal op het Dak. Ga eens op zaterdagochtend bij Feyenoord O9 kijken op die kleine veldjes. Superleuk. Aan de hand van je naam maak ik even de assumptie dat je voor Feyenoord bent.

Over assertiviteit... Dat is voor profclubs nauwelijks van belang, dat zijn vaak de meest assertieve spelers. Dat argument hoor ik ook zelden. Voor amateurs wellicht wel. Je wil al je leden bedienen (levert ook simpelweg contributie op) en als hiermee op brede schaal het speelplezier toeneemt, is dat goed.

Ik denk overigens dat Valentijn vooral op bvo's doelt.

27 september 2019 om 12:10

Had het inderdaad over de amateurs. Maar aangezien jij duidelijk meer ervaring hebt in het leiden van die elftallen en ik alleen uit persoonlijke ervaring kan putten neem ik je visie graag aan (:

27 september 2019 om 12:41

Bij Bvo's speelt assertiviteit ook wel een rol, vanuit een andere rol. Ik deel je mening/waarneming dat spelers bij Bvo's vaak de meest assertieve spelers zijn. Daar zou ik aan willen toevoegen: in hun regio. Grappig om te zien is namelijk dat spelertjes van de clubs uit (vaak en niet beledigend bedoeld) de provincie, minder assertief zijn dan spelers bij clubs uit de grotere steden/jeugdopleidingen. Zo is er al een groot verschil tussen Vitesse en De Graafschap. De nieuwe spelconcepten, zonder scheidsrechter, spelen daar ook wel op in. Assertiviteit wordt daarbij nog weleens beloond (ook al zou je dat volgens de spelregel oneerlijk kunnen noemen). Heel leerzaam, met name voor de minder assertieve spelers. Ze gaan het zelf ervaren, zonder dat een scheidsrechter hen als het ware "helpt" (niet letterlijk dus, want hij/zij past gewoon de spelregels toe).

27 september 2019 om 13:34

Ijspegel. Klopt helemaal. Je bent zelfs nog wat voorzichtig in je oordeel. Afgelopen jaar onder andere Ajax O12 tegen Vitesse gezien. Wat een verschil inderdaad. Feye88 en ik hadden het echter maar over assertiviteit binnen het eigen team, maar je hebt zeker een punt. Daar gaat echter geen groot of klein veld bij helpen 😀

27 september 2019 om 09:16

Nou ik ben geen fan van die kleine veldjes op het moment dat de keeper de bal zo in het andere doel kan schieten. En het ergste vond ik nog dat het geen uitslagen en standen worden bijgehouden!

27 september 2019 om 09:29

Mijn jongste zoon (9) speelt voor de lol, die interesseert alleen z'n eigen uitslag van die week verder kan het hem niet boeien wat de tegenstanders verder doen en of ze boven of onderaan staan.. dat zijn meestal de ouders die dat belangrijk vinden. Wel eens met dat ze eerder op groot/groter veld moeten.

27 september 2019 om 10:04

Inderdaad. Alleen ouders oud trainers vinden het echt belangrijk. Daar kunnen ze namelijk mee pronken op sociale media. De kleine jongens en meisjes zijn alleen hun eigen wedstrijdje bezig en weten vaak zelfs de stand in die wedstrijd niet. En ja, ik spreek uit inmiddels jarenlange ervaring. Bij de kleintjes gaat het niet om competitie, maar om het moment zelf.

27 september 2019 om 11:12

Mijn jongste zoon van 10 jaar vindt dat wel leuk om te weten. Uiteraard komt spelvreugde op 1, maar heel zijn team is zeer geïnteresseerd in de stand, maar ook in de beker. Ook kinderen verschillen van elkaar

Van der Zee is directeur amateurvoetbal. Zijn agenda is daarmee vooral gericht op de breedtesport. Dan redeneer je vanuit hele andere belangen en sta je ervoor dat zoveel mogelijk Nederlanders (getalenteerd of ongetalanteerd, fanatieke en minder fanatieke etc.) met heel veel plezier kunnen voetballen. Daar komen thema's bij kijken als inclusiviteit, pedagogisch leerklimaat, breed motorische ontwikkeling en allerhande andere maatschappelijke problemen waarbij vaak naar voetbal gekeken wordt. Terecht, want het is naast dat het verreweg de grootste sport is in Nederland, vrijwel de enige sport (als het niet echt de enige is) waarbij daadwerkelijk een afspiegeling van de samenleving rondloopt. De werkwijze van Van der Zee wordt hier enkel en alleen vanuit het perspectief van topsport en met name talentontwikkeling bekeken. Dat is ontzettend kort door de bocht. Voetbal is namelijk zoveel meer dan dat. Behalve een opmerking over de resultsten van het Zweedse model, geen enkele inhoudelijke opmerking of reactie. Er zijn aan de andere kant ook onderzoeken die aantonen dat we in ons huidige systeem veel talent links laten liggen; o.a. door het geboortemaandeffect, individuele verschillen in ontwikkeling (biologische leeftijden) en de afstand tussen amateurs en talentprogramma's voor spelers die later instromen of rijpen. Nog los van de effecten van een jeugdopleiding op een kind, want er wordt nogal wat gevraagd. Met name vanuit PSV is hier een aantal jaren gelden e.e.a. naar buiten gekomen. Kinderen die voor het leven psychisch een probleem hebben. Dat daar vanuit de amateurtak, waar Van der Zee van is, een beweging in plaats vindt, lijkt mij niet meer dan terecht. Daar mag je het mee oneens zijn, maar ga daar dan wel inhoudelijk mee om.

27 september 2019 om 09:03

Vanuit dat oogpunt gekeken vind ik alleen het door spelers zelf laten selecteren van teams een erg onverstandig idee. Dan werk je juist exclusiviteit in de hand, in plaats van inclusiviteit. Ik kon er ook moe van worden dat selectieteams werden voorgetrokken op de amateurvereniging, vanaf jongs af aan al. En ik kon me ook kapot ergeren aan bepaalde jongens die in mijn team zaten. Hadden we als spelers zelf mogen kiezen, dan had ik vanwege mijn vriendjes destijds ongetwijfeld een grote kans gehad om in de goede selectie te komen. Maar had ik dat verdiend? En hadden jongens waar je een hekel aan had, maar die goed konden voetballen, het verdiend om niet in een hoog team te komen? Als het echt zo is zoals Driessen hier zegt, dus dat jonge spelers inspraak krijgen in selectiesamenstellingen, dan lijkt me dat slechte zaak. Je creeert alleen maar vriendenteams op die manier.

27 september 2019 om 09:18

Precies, genoeg om over te discussiëren maar dan wel graag met alle haken en ogen op tafel en niet alleen vanuit de topsportbril. Je noemt een aantal keer of een speler het verdiend. Ook hierbij gaat het er natuurlijk om vanuit welk perspectief je dat bekijkt. Vanuit pedagogisch perspectief om iedereen gelijke kansen te geven en voetbalplezier waar je kan spelen met je vrienden of vanuit een visie op talentontwikkeling waarbij de (op dat moment) beste spelers bij elkaar en met elkaar moeten spelen voor een optimale ontwikkeling. Je kan beide met droge ogen betogen. In de voetbalwereld zijn we er nogal slecht in om alle belangen goed in kaart te brengen en open te bespreken. De topsport heeft hierbij, mede vanwege het grote geld, vaak sterk de overhand en bepaald grotendeels onze kijk op hoe het voetballandschap eruit moet zien. Andersdenkenden worden al snel als charlatans neergezet, zoals Driessen hier met zijn stuk bevestigt.Ter aanvulling: inclusiviteit gaat in de sportwereld vooral over het mee kunnen laten doen van doelgroepen die moeilijker aanhaken. Ondanks dat herken ik het probleem van het voortrekken van selectieteams (en dus absoluut geen gelijke kansen binnen het jeugdvoetbal) volledig.

27 september 2019 om 09:36

Maar die laatste punten vind ik ook zo belangrijk in dit onderwerp. Inclusiviteit, wat betekent dat doelgroepen die moeilijker aanhaken mee kunnen doen. Wat mij betreft gebeurt dat nu juist door, zo is het streven in ieder geval, op voetbalniveau te selecteren. Dan krijg je teams met jongens en meiden van gelijk niveau. Kinderen die goed met elkaar kunnen opschieten en kinderen die minder goed met elkaar kunnen opschieten. Daar leer je als kind juist van, om samen te werken met mensen die je misschien niet mag. Kinderen hier inspraak in geven is gevaarlijk. Heel overdreven kun je dan teams krijgen met alleen vriendjes van elkaar. En zoals iedereen weet: kinderen die slecht gedrag vertonen of een lastige jeugd hebben neigen er vaak naar om op te trekken met kinderen die in vergelijkbare situaties zitten. Dat worden geen leuke potjes voetbal als je tegen dat soort teams moet spelen en amateurclubs zullen snel klaar zijn met dat soort lui. Zet je ze tussen een team met brave hendriks, dan krijg je ze wellicht wel in het gareel. Het doet me een beetje denken aan de situatie op mijn oude basisschool, waar iemand had bedacht dat het wellicht een goed idee was om alle lastige kinderen in een klas te zetten, zodat de leerkracht die kinderen extra aandacht kon geven, zonder dat de leerlingen die verder waren er hinder van ondervonden. Op papier een idee dat te verdedigen valt, maar in de praktijk wisselden vijf kinderen van school en was de leerkracht na twee maanden overspannen, haha. Uiteindelijk is het afwachten wat de daadwerkelijke plannen zijn op jeugdvoetbalgebied. Dat selectieprocedures anders moeten staat wat mij betreft buiten kijf. Dat er op amateurclubs meer goede trainers moeten komen, juist ook voor wat mindere teams, ook. Maar op welke manier dit vormgegeven wordt is zoals wij ook zien geen abc-tje.

27 september 2019 om 12:31

Voor een heel groot deel herken ik hetgeen je betoogt. Zo zie je maar dat er echt ontzettend veel factoren meespelen en zoals je aangeeft; het is geen abc-tje. Tegelijkertijd moeten we ook gewoon realiseren dat het een utopie is om te denken dat je een systeem invoert waarbij alles goed geregeld is. Je probeert dus een zo optimaal mogelijk systeem te bouwen. Het blijft een kwestie van prioriteren. Dat doet iedereen vanuit zijn eigen belangen en daarin stoort het mij dat binnen de voetbalwereld, het belang van de topsport ogenschijnlijk veel zwaarder telt dan die van de breedtesport; getuige een aantal nieuwsberichten hierover waarbij vooral prominenten uit de topsport het podium krijgen. Blijkbaar is een leven lang met plezier voetballen/sporten (met allerhande bijkomende gezondheidsvoordelen die ten goede komen aan onze maatschappij) ondergeschikt aan prestaties van Bvo's en het Nederlands elftal.

27 september 2019 om 11:22

Terwijl diezelfde onderzoekers ook zeggen dat tussen de 8 en 12 jaar talenten wel de grootse slagen maken. ik merk overigens wel dat we ook binnen de jeugd van het amateurvoetbal zijn doorgeslagen in het willen winnen van wedstrijden. Je ziet vaak bij F en E wedstrijden dat niet de beste spelers in het beste elftal zitten, maar vooral de grootste en de sterkste. Binnen de verenging waar ik Hoofd Jeugdopleiding van ben kijken we anders naar talent en kijken we vooral naar technische vaardigheden een ook naar drive (aantal keer aanwezig op de training). Overigens heeft dhr. van der Zee niet het belang van het amateurvoetbal voor zich, maar behartigd vooral de belangen van de Knvb. Die heeft namelijk een financiële belang bij dat zoveel mogelijk mensen voetballen bij een verenging.

27 september 2019 om 12:25

De relatie tussen jong in een jeugdopleiding komen en het betaald voetbal halen is er, maar verteld dat ook het hele verhaal? Bijvoorbeeld weleens van selffulfilling prophecy gehoord? In het huidige systeem selecteren we de kinderen die wij het meeste talent toedichten (noot: talent is helemaal niet zo'n tastbaar begrip als dikwijls wordt voorgedaan) en geven ze vervolgens meer aandacht/trainingstijd, door betere trainers met meer ondersteuning op randzaken (onderwijs, voeding, mentale aspecten etc.). Is het dan heel vreemd dat er een relatie bestaat tussen het aantal spelers dat aan het eind van de rit ook daadwerkelijk het betaald voetbal halen? Ik wil hiermee niet ontkrachten of een mening verkondigen dat we het anders moeten doen, maar het verhaal is een stuk complexer dan deze statistiek.mooi dat jullie binnen jullie vereniging niet alleen kijken naar het rendement van een speler, waar op jonge leeftijd vaak grote, kracht en snelheid de doorslag geeft. Ik hoor overigens zelden anders van verenigingen, ze beweren het allemaal zo te doen (zie wel wat anders). Voor technische vaardigheden geldt echter hetzelfde, ook daar heb je vroeg- en laatbloeiers en is de ontwikkeling niet lineair maar diffuus. Je noemt het aspect drive en meet dat vervolgens middels de aanwezigheid op trainingen. Hartstikke leuk, maar meet je daar echt de drive van iemand mee? Of zijn er andere aspecten die ten grondslag kunnen liggen aan een lagere trainingsopkomst; de omgang van de trainer met de kinderen, pestgedrag, problemen thuis et cetera? De trainingsopkomst zou ik eerder hanteren als signaal om eens in gesprek te gaan om te achterhalen wat daarvan de reden is, dan te concluderen dat de drive van de speler niet goed is. Dan missen er ook nog een aantal aspecten als spelinzicht en leervermogen; hoe toets je dat? Allemaal super interessante vragen, waar in het voetbal nog echt mooie winst behaald kan worden. Wat betreft de belangen van Van der Zee. Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar het amateurvoetbal heeft er ook financieel belang bij dat zoveel mogelijk mensen voetballen bij een vereniging (als lid of in een andere abonnementsvorm). Vervolgens zou je ook weer kunnen betogen dat hoe groter de poel van mensen is die voetballen, hoe meer talent (whatever it may be) daartussen zit.

27 september 2019 om 13:17

Ik zie dat je een hele hoop wetenschappelijke termen erbij haalt welke ondertussen door wetenschappelijke onderbouwing ondertussen alweer zijn achterhaald. Vervelende is dat ik een afgestudeerd Halo'er ben die hiervan goed op de hoogte is. Kinderen ontwikkelen tussen hun 8ste en 12de door ervaringen hun interesses. Daarmee wordt de zogenoemde laatbloeiers theorie alweer van tafel geveegd. Er is namelijk geen topsporter die later dan zijn 12de is begonnen aan de sport welke hij uitblinkt. In de sportwetenschap wordt nu Primos Roglic als voorbeeld aangehouden maar er wordt vergeten dat Primos al op zijn 6de is begonnen met heel intensief sporten omdat hij toen elke dat met schansspringen bezig was. Terug op het voetbal en voetbalt nergens een speler in een BVO die na zijn 12de is begonnen met actief voetballen laat staan het Nederlands Elftal heeft gehaald. Tot zover jouw theorie over laatbloeiers. Bij AZ wordt Calvin Stengs gezien als een "laatbloeier" maar ze vergeten dan even dat zij Calvin al van zijn 9de hebben detecteert van duizenden andere voetballer in Nederland en toen al hebben laten meedoen bij de AZ voetbalschool. Wat er in de praktijk gebeurt is dat spelers niet stoppen omdat je worden gepest, geen aandacht krijgen of iets degelijks. Spelers stoppen ermee omdat ze er achter komen dat voetbal niet hun sport is. Ouders vinden het namelijk tegenwoordig vreselijk belangrijk dat er wordt gesport en het liefst zo snel mogelijk in teamverband. Dat veel mensen hun kinderen naar de voetbal brengen heeft er mee te maken dat voetbal nog steeds de populairste sport en ook nog steeds de meest gangbare sport is (je kan dit op elke hoek beoefen).de trainingsopkomst bij de kinderen wordt nu eind september een stuk minder, waarom: heel simpel de temperatuur gaat omlaag, het regent, kinderen worden nat, ouders worden nat en kinderen zitten dus liever achter de spelcomputer dan dat zij op een voetbalveld staan op beter te worden. Behalve inderdaad de spelers die de wil en de passie hebben voor het voetbal. Dit heeft niks met een trainer te maken. Bij onze verenging hebben bijvoorbeeld alle trainer (niet alleen van selectieteams) allemaal een cursus gevolgd en weten hebben veel ervaring. Toch is de opkomst bij de niet selectie-teams een stuk lager dan bij onze selectieteams. Ik merk heel erg dat je de zere plek probeert te leggen bij de amateurclubs zelf, misschien handig dat je dan eens gaan inzetten voor de club bij je in de buurt als jeugdcoördinator als bestuurslid dan kan je namelijk je ideeën in de praktijk toetsen en organiseren. Ik denk dat je nog niet eens tot de helft komt.... Veel verenigingen zijn namelijk überhaupt al blij als ze een vrijwilliger hebben die training kan geven laat staan dat ze de tijd en handjes hebben om de plannen van dhr. van der Zee en Langeler uit te voeren1 En wat betreft het belang van zoveel mogelijk mensen voetballen voor clubs is deze er niet. Voetbal is namelijk volkssport nummer 1. De kosten die een vereniging maakt worden voor nog geen 50% procent gedekt door de contributie of geld welke door de vereniging wordt betaald. Wij hebben als vereniging één van de hoogste contributies in het land en dan moet op de operationele kosten om iedereen te laten voetballen nog dik geld bij elk jaar. Nu kunnen we natuurlijk de contributie verhogen, probleem is dan dat dat er vanzelf mensen weglopen omdat zij deze contributie niet kunnen betalen. Het voetbal gaat dan vanzelf een soortgelijke status krijgen als het hockey (weg hoog aantal leden). Voorlopig is het een maatschappelijke trend dat men steeds minder vrijwilligerswerk doet en dat clubs überhaupt al blij zijn als leden zonder zorgen op zaterdag een wedstrijd kunnen spelen en 1 a 2x kunnen trainen laat staan dat deze verenigingen bezig zijn met geboortedatum effect, laatbloeiers. dhr. van der Zee doet er als directeur amateurvoetbal eens goed beter te gaan luisteren naar zijn amateurclubs en er beter voor te zorgen dat de clubs beter te faciliteren zodat gewoon zonder zorgen een goede vereniging kunnen zijn of de verenigingen eens financieel te compenseren voor alle extra kosten welke zijn hebben moeten ondergaan voor het extra materiaal wat zij hebben moeten aanschaffen voor de nieuwe spelvormen en het verplicht invoeren van bijvoorbeeld sportlink. Want het Nederlandse amateurvoetbal (en jeugdvoetbal) is nergens anders zo goed organiseert als in Nederland en gaat nergens ter wereld ooit worden gekopieerd. Hiervoor hoef je alleen maar te kijken naar het amateurvoetbal in andere landen.

Wat is de definitie van 'toptalent' volgens de heer Driessen? Spelers uit de eigen jeugd die ook daadwerkelijk de top hebben gehaald zijn er onder Brard ook niet geweest. Natuurlijk verdient hij credits voor spelers als Fer, de Vrij, Bmi, Wijnaldum, Clasie, Kongolo, Karsdorp, etc. Echter zijn die op de Vrij en Wijnaldum na allemaal mislukt in het buitenland terwijl die laatste zich pas ontwikkelde na een tussenstap bij Psv. Is dat dan toptalent? Wijnaldum en de Vrij wel, maar de rest blijken uiteindelijk niet zulke hele bijzondere spelers te zijn voorlopig. Moet de Knvb dan blind op zo iemand varen?

27 september 2019 om 08:36

Aan de andere kant lees ik een interessant aanknopingspunt in je verhaal. De enige speler die zich daadwerkelijk volgens verwachting in de jeugd naar de top doorontwikkelde is Wijnaldum, na een tussenstop bij PSV. Die tussenstop kan weleens essentieel zijn. Je zou kunnen stellen dat de doorontwikkeling plaats moet vinden bij de senioren (lees beloften of selectie). Dat vindt blijkbaar bij Feyenoord mogelijk onvoldoende plaats en kan je dan niet op het conto van de jeugdopleiding plaatsen. Blijkbaar leverde de jeugdopleiding destijds op het eerste oog prima resultaat.

27 september 2019 om 10:28

@masterd toch hebben deze spelers Feyenoord destijds wel op financieel vlak allemaal verder geholpen dus ze hebben sowieso hun waarde gehad voor Feyenoord

27 september 2019 om 10:32

Ik vind dit te makkelijk. Een toptalent opleiden wil niet zeggen dat je een topspeler geproduceerd hebt. Een talent wordt pas een topspeler bij de overgang naar het eerste en een goede begeleiding tijdens de beginjaren bij het eerste. Dat zijn juist de stappen die bij Feyenoord al minstens vijftien jaar ontbreken. Organisatorisch en communicatief gezien ontbreekt het al jaren aan een duidelijke link tussen de jeugd en het eerste. Jeugdspelers worden bij het eerste van Feyenoord ineens op posities gezet waar ze totaal niet voor opgeleid zijn, spelers die een beetje tussen de O19 en het eerste in vallen verpieteren op de tribune of spelen bij Jong Feyenoord zes wedstrijden per jaar. En Feyenoord heeft ook nog de plank volledig misgeslagen door met Jong Feyenoord niet de piramide in te gaan. Daar komt ook nog bij dat de O19 jarenlang een puinhoop is geweest, omdat Makaay voor die groep werd gezet terwijl die helemaal niks kon overbrengen op een ploeg. Sowieso is de O19 in een jaar of vier drie keer van trainer veranderd. Jeugdspelers van Feyenoord komen altijd, hoe getalenteerd ook, vanaf hun zeventiende stil te staan in hun ontwikkeling door slechte begeleiding en een gebrek aan een integrale visie bij de club. Dat speelde al onder TD's als Wotte en Bosz en daar is bijvoorbeeld Van Geel vrolijk mee verder gegaan.

27 september 2019 om 11:23

Scotsman. Amen. Tel daarbij ook nog even op dat ze bij Feyenoord heel schuchter zijn in het vervroegd doorschuiven van spelers naar een hoger niveau. Het is toch een beetje gericht op op korte termijn veel kunnen winnen.

Als je een beetje door de populistische termen heen leest, heeft Valentijntje wel een valide punt.

Ik weet dat het moeilijk is om deze man nog serieus te nemen maar Nederland heeft zichzelf inderdaad voetballend grootgemaakt. Daar is een Zweeds model niet voor nodig. Hij heeft dan ook een terechte opmerking over het feit dat daar, buiten Zlatan, nog nooit een grote speler vandaan is gekomen. Tevens ben ik het eens dat wij niet onze oren moeten laten hangen naar iemand die zijn sporen heeft verdiend in de detailhandel. Als ik een Bakker zou zijn zou ik ook niet naar een groenteboer luisteren.

Er komt met enige regelmaat pulp uit de pen bij Valentijn maar hier heeft hij weldegelijk een punt.

27 september 2019 om 08:48

Je zult je nog verbazen hoeveel een "bakker" kan leren van een "groenteboer". (Net zo goed een populistische opmerking .) Bij innoveren wordt er juist heel vaak gekeken naar en gebruik gemaakt van voorbeelden uit andere sectoren.

Ik heb, vanwege de voetbalactiviteiten van mijn kinderen, ruim 10 jaar lang dagelijks op varkenoord gelopen, en daarna nog ruim 5 jaar op nieuw terbregge.
In die 15 jaar heb ik met eigen ogen kunnen constateren dat: de Feyenoord jeugd opleiding een grote puinhoop was. Er was helemaal niets goed geregeld. De trainers waren, op een enkeling na, grote horken. Ik kan ern boek schrijven over voorbeelden van hoe je niet met een jeugdspeler omgaat. Brard fungeerde als kruiwagen voor zijn semi getalenteerde zoons.
De sneer naar grootscholten is laag bij de gronds.
Ik heb hem bij Sparta meegemaakt . Daar won hij de titel “ beste jeugdopleiding van Nederland” . De A1 werd kampioen van Nederland.
Tijdens zijn bewind was alles bij Sparta voor 100 % goed geregeld voor de spelers. Daar konden ze bij Feyenoord nog wat van leren .
Dat hij bij Feyenoord werd weggestuurd, lag aan het feit dat de bepalende mensen daar, door Grootscholten op hun nummer werden gezet. deze incestueuze kliek, meende namelijk altijd dat zij zich alles konden permitteren.
Het zijn al sinds jaar en dag dezelfde mensen, wier houdbaarheidsdatum al heel ruim overschreden is. Ik zeg hierbij: breek me de bek niet open!

27 september 2019 om 08:50

Het NRC heeft een aantal journalistieke artikelen gewijd aan de jeugdopleiding van Feyenoord, waaronder ook de door jouw genoemde kliek goed wordt beschreven. Zoek maar eens op: "De machtige mannen van Feyenoords koffietafel".

Ik heb, vanwege de voetbalactiviteiten van mijn kinderen, ruim 10 jaar lang dagelijks op varkenoord gelopen, en daarna nog ruim 5 jaar op nieuw terbregge.
In die 15 jaar heb ik met eigen ogen kunnen constateren dat: de Feyenoord jeugd opleiding een grote puinhoop was. Er was helemaal niets goed geregeld. De trainers waren, op een enkeling na, grote horken. Ik kan ern boek schrijven over voorbeelden van hoe je niet met een jeugdspeler omgaat. Brard fungeerde als kruiwagen voor zijn semi getalenteerde zoons.
De sneer naar grootscholten is laag bij de gronds.
Ik heb hem bij Sparta meegemaakt . Daar won hij de titel “ beste jeugdopleiding van Nederland” . De A1 werd kampioen van Nederland.
Tijdens zijn bewind was alles bij Sparta voor 100 % goed geregeld voor de spelers. Daar konden ze bij Feyenoord nog wat van leren .
Dat hij bij Feyenoord werd weggestuurd, lag aan het feit dat de bepalende mensen daar, door Grootscholten op hun nummer werden gezet. deze incestueuze kliek, meende namelijk altijd dat zij zich alles konden permitteren.
Het zijn al sinds jaar en dag dezelfde mensen, wier houdbaarheidsdatum al heel ruim overschreden is. Ik zeg hierbij: breek me de bek niet open!

Art Langerer heeft wel degelijk zijn invloed gehad op de jeugd van Psv. Hij heeft een goed begin gemaakt met het professioneren van de jeugdopleiding. Al was het extra geld wat erin gestoken werd ook belangrijk. Faber neemt het goed over, maar het is niet zo dat het alleen Fabers zijn verdienste zijn dat deze talenten nu doorbreken. Overigens denk ik dat het allerbelangrijkste nog is dat deze talenten in de Jupiler League hebben kunnen rijpen met Jong Psv.

Langeler is nu twee jaar weg bij Psv. Die talenten die nu dus doorbreken zijn daar grotendeels ontwikkeld in de periode van 5 jaar dat hij daar de opleiding heeft gedraaid volgens mij. Een speler zoals Gakpo of Ihattaren heeft weinig met bijvoorbeeld Faber van doen gehad, die nu net aan zijn tweede jaar is begonnen.

Ze zijn nu in ieder geval het ontwikkelen van jeugdspelers aan het kapotmaken met hun 4 tegen 4 en met name het 8 tegen 8 op een smal speelveld. De jeugd leert hier niets van, veld is veel te vol zodat er nauwelijks ruimte is om te voetballen. Slaat echt helemaal nergens op!!!!!!!

Ik vind dat Valentijn Driessen de rol van Langeler bij PSV wel heel makkelijk wegzet als onbelangrijk. Toen Langeler begon bij PSV was de jeugdopleiding helemaal niks en toen die wegging lag er een mooie basis om op door te bouwen tot een top jeugdopleiding. Natuurlijk ligt dat niet alleen aan Langeler maar ook aan het verhoogde budget en de investeringen in het jeugdcomplex maar je kunt niet zeggen dat Langeler slecht werk heeft geleverd. Ook bij PEC heeft hij iets moois neergezet. Hij heeft ze ooit met goed voetbal naar de eredivisie gebracht en daar speelt PEC nu nog. Langeler is in mijn ogen dus een prima vakman, geen toptrainer als Ten Hag maar zeker capabel voor die functie.

Driessen maakt een gigantische fout in zijn stuk waarmee hij de waarde van zijn eigen verhaal eigenlijk vernietigd.Grootscholten is ontslagen, omdat hij is weggepest door de groep 'harde kern' jeugdtrainers bij Feyenoord die zijn beleid weigerde door te voeren in de praktijk. Met als argument: 'Ja maar zo doen we dat al jaren.' Hier heeft NRC vorig seizoen een heel dossier aan gewijd.

Merkwaardig toch hoe een zichzelf benoemde voetbal-journalist wat diverse personen betreft niet een beetje maar heel fors de plank misslaat. Zeker in het geval van Langeler, Grootscholten en van der Zee dropt hij wat onwelriekende fantasy verhaaltjes. En dat maakt zijn stuk niet alleen ongeloofwaardig maar ook nog eens volkomen misplaatst. Dit soort lomp veroordelen van personen zonder enige voorkennis moet hij opgestoken hebben van Derksen in wiens programma hij vaak gast is. Hij maakt daarmee een grote vergissing. Voetbal-dementie is voorbehouden aan Derksen en niet aan een plaspop zoals Driessen.

Als iemand die als opleider en jeugdtrainer ondertussen als 22 jaar bezig is in het jeugdvoetbal wil ik graag reageren op de column van dhr. Driessen. Dhr. Driessen reageert overigens o.a. op het interview van Stanley Brard welke deze week is gepubliceerd in de Voetbal Internationaal. Ik ben het overigens voor 99,9% procent eens wat Stanley Brard daar roept over talentontwikkeling. Maar eerst wil ik melden het genoegen gehad om in het verleden in de keuken te mogen kijken (en te werken) in de jeugdopleiding van Feyenoord (onder Brard), AZ, Sparta (onder Grootscholten), ADO Den Haag en PSV (onder Langeler). Ik kan zeggen dat ze allemaal een zeer goede visie hebben over het opleiden en ook niet ver van elkaar zitten. Je merkt overigens wel dat zij middels hun nieuwe rol wel allemaal ondertussen een ander belang hebben.men heeft destijds voor Langeler gekozen als directeur ontwikkeling omdat hij het meeste paste in de plannen van Jan Dirk van der Zee binnen het amateurvoetbal van Nederland. Ik vind dhr. Jan Dirk van der Zee een zeer groot gevaar voor het amateurvoetbal in Nederland. Je merkt aan al zijn plannen dat hij zelf nooit als vrijwilliger bij een voetbalvereniging heeft gewerkt en nooit als jeugdtrainer, jeugdleider o.i.d. heeft gefungeerd. Ook heeft hij nooit in het bestuur gezeten van een amateurclub o.i.d. deze man heeft dus helemaal geen feeling met het amateurvoetbal en dat merk je aan zijn reacties. Overigens heeft dhr. Valentijn Driessen wel deze plus. Hij is namelijk als jeugdtrainer en jeugd coördinator lang betrokken geweest bij VV Westlandia en weet heel goed wat er speelt binnen het amateurvoetbal omdat hij geregeld aanwezig is binnen deze wereld. Waarom is dhr. Jan Dirk van der Zee een zeer groot gevaar voor het amateurvoetbal: Om dit ogenblik ben ik hoofd jeugdopleiding van een amateurclub van ruim 1100 leden. Wij spelen met onze jeugdteams op landelijke niveau (2de divisie/ 3de divisie). Wij maken vanaf de JO9 onderscheid tussen selectieteams en recreatie teams. Dit wordt al vanaf de jaren 90 gedaan en wordt ook aan alle nieuwe leden duidelijk aangeven. Wij leveren gemiddeld jaarlijks een speler of 20 af aan jeugdopleiding van een Bvo. Ongeveer de helft valt vervolgens weer af vanuit een Bvo. Bij gesprekken met deze spelers en ouders constateer ik dat spelers vooral moeite hebben met de hogere eisen die worden gesteld aan de spelers en ook moeite hebben met het aantal keer trainen en ook intensiviteit welke worden gesteld. Als Hoofd Jeugdopleiding ga ik met spelers en ouders altijd een gesprek aan met spelers en vertel dan vooral mijn ervaringen welke ik zelf als begeleider en als spelers van een BVO heb meegemaakt. Het helpt om zo’n jongen voor te bereiden op de verwachting en ook alvast een beetje voor te bereiden op een mogelijke teleurstelling. Ik merk overigens wel hoe eerder men naar een BVO overstapt hoe kleiner de kans is dat men afvalt. Op dit ogenblik spelen een 10-tal spelers echt betaald voetbal waarvan 2 spelers uiteindelijk ook het Nederlands Elftal hebben gehaald. Wij kijken elk seizoen naar de indelingen waarin we kijken naar het niveau (selectie) en we kijken bij de lagere teams ook naar de sociale (vriendjes) aspecten. Spelers die het talent en ook de wil hebben om op selectieniveau te spelen krijgen daar de gelegenheid voor. Geldt dat niet voor de JO9 dan kan iemand instromen in de Jo10 selectie om altijd later. Dit geldt natuurlijk ook voor spelers die de motivatie niet hebben om in een selectieteam te spelen. We stellen namelijk wel hele duidelijke eisen aan de selectieteams zoals bijvoorbeeld een zeer hoge opkomst, 3x in de week trainen en dat zij in de toekomst ook zich gaan inzetten voor de vereniging en hierop een vergoeding krijgen.deze duidelijkheid en het strakke beleid wat hierop zit heeft er o.a. gezorgd wat nog steeds groeien in aantallen en dat geldt alleen niet voor de selectieteams. Het beleid is erop gericht dat men op ieder niveau kan voetballen bij ons en waar wij middels de voorwaarden en de organisatie voor zorgen dat dit ook kan. Ik neem deze taak als Hoofd Jeugdopleiding erg serieus. Dit geldt ook voor de voetballers met heel veel drive omdat ik het als mijn taak zie het maximale eruit te halen. Dit model zal ervoor zorgen dat wij altijd met de beste 20 landen van de wereld kunnen blijven meedoen (soms iets minder, soms iets meer). Door dit op deze manier te doen hebben wij als Nederlandse Voetbal een voorsprong opgebouwd in het voetbal. Nergens ter wereld is namelijk het amateurvoetbal zo goed georganiseerd. Waar je ook woont in Nederland je kan altijd redelijk trainen en je speelt altijd op zaterdag een competitiewedstrijd. Als buitenlandse vertegenwoordigers naar Nederland komen om te kijken in de keuken van het (jeugd)voetbal wordt daarover altijd een compliment gegeven en ook aangegeven dat het in buitenland dit nooit zo georganiseerd gaat en kan worden. Een groter compliment als Nederlandse Voetbal kan je niet krijgen! Bijvoorbeeld staan dan ook de beste trainers op de hoogste elftallen. Deze trainers hebben namelijk een grote drive, passen en ook karakter die past bij de selectiespelers. We hebben daardoor een groep trainers die ook de andere trainers van de niet selectie-elftallen helpen met hun training en ook geregeld bij andere trainingen kijken. Er is dus tussen beide een goede wisselwerking. Andersom hebben wij ook ervaren, dan hadden we op een recreatieteam een goede trainer met passie welke er altijd was. Probleem was dat echter spelers wegblijven en dit frustreerde de trainer…… Ook dit seizoen gebeurt dit weer en hebben we besloten om ons 3de seniorenselectie-elftal terug te trekken. Daarnaast hebben wij een gedegen vrijwilligersbeleid waarin iedereen lid van de club iets voor de vereniging doet. De leden van de club betalen overigens bij ons wel een hoge contributie (een van de hoogste van Nederland). Dit zorgt er overigens wel voor dat leden (ouders) wel een gedegen keuze (moeten) maken om voor onze club te kiezen. Bij aanmelding bij onze club gaan we eerst in gesprek met mensen en gaan we eerst kijken wat een ouder gaat doen als vrijwilligerswerk en dan kan een speler pas lid worden. Ouders welke alleen hun kinderen droppen en vervolgens niet betrokken zijn weren we van de vereniging, we dwingen daarin overigens niemand. Dit zijn in mijn beleving ook de ouders die het harst roepen dat er onderscheid wordt gemaakt tussen selectie en recreatie en hebben wij vooral van deze groep mensen er veel last binnen de vereniging. Ik heb de afgelopen 22 jaar ook vooral de eisen van de leden en voornamelijk de eisen van de ouders wel erg zien veranderen in de voetbalwereld. Er wordt namelijk steeds meer geëist van een vereniging (elk elftal een goede trainer, goede randvoorwaarden etc.). Er is steeds meer sprake van consumentengedrag waarbij de ouders zichzelf zien als klant en de vereniging als een bedrijf. Verenigen die op dit ogenblik bloeien zagen deze trend al aankomen en hebben daar hun beleid op aangepast en maatregelen genomen. Daar reken ik ook mijn eigen verenging bij. Nu heeft dit ertoe geleid dat het amateurvoetbal te maken heeft met een kleine daling van het aantal leden. Dit heeft er mee te maken dat voetbalverenigingen net zoals bij de hockey wel steeds meer verplichtingen stelt aan het lidmaatschap. Dit is (was) overigens wel nodig daar het een feit is dat steeds meer werk wordt gedaan door steeds minder mensen. In het verleden was altijd iemand wel bereid iets te doen binnen een voetbalvereniging waar dit is wel erg veranderd. Dit heeft ervoor gezorgd dat ouders terughoudend zijn op hun kinderen te laten voetballen er is vergeleken met 10 jaar terug ook steeds meer concurrentie bij gekomen van het voetbal. Het voordeel: mensen die bij onze vereniging komen hebben een gevoel voor de verenging en zijn bereid er iets voor te doen. Onzer voorzitter zegt daarover altijd het volgende: “liever een club van 400 leden waarbij iedereen zich inzet van de club, dan een verenging van 1100 waarbij 400 mensen de andere 700 leden moeten aanduwen, daar ik dan snel die 400 leden kwijt ben”. Waarom deze (lange) inleiding: Voor de kritiek van de groep niet betrokken ouders die kritiek hebben op de voetbalvereniging is dhr. van der Zee gevallen. Dit heeft er overigens mee te maken met het beland van de Knvb. Voor hun zijn alle leden die spelen namelijk de melkkoe van de Knvb. Iedereen die namelijk actief voetbalt bij een voetbalvereniging en contributie betaald betekent namelijk geld voor de Knvb. De Knvb heeft er dus groot belang bij dat er zoveel mogelijk mensen lid zijn van een vereniging. Dat het voor diezelfde verenging moeite kost om vrijwilligers te vinden, goede trainers te vinden en leden (ouders) steeds minder willen doen zal dhr. van der Zee namelijk worst wezen als er maar zoveel mogelijk mensen voetballen. Sterker nog: wij hebben als verenging het (on)genoegen gehad dhr. van der Zee te mogen ontvangen op de verenging en heeft daar met zijn horkerige en eigenwijze gedrag een onvergetelijke indruk achtergelaten. Tijdens zijn bezoek had hij amper oog voor de vrijwilligers, maar ging wel uitgebreid in gesprek met zijn “klanten” (ouders) en ook even vertellen dat wij wel een vereniging waren met 1500 leden, maar echt toch geen goed voorbeeld waren binnen het amateurvoetbal. Dhr. van der Zee zou er goed aan doen eens goed te luisteren naar zijn district vertegenwoordigers welke wel vanuit het amateurvoetbal komen en goed weten waar daar leeft. Daarnaast moet Dhr. van der Zee er eens voor gaan zorgen dat de Knvb er voor gaat zorgen dat de clubs goed worden gefaciliteerd en dat verenigingen niet maandenlang hoeft te worden verwacht op verenigingsondersteuning of het feit dat er maandenlang gewacht moet worden op een reactie op een trainerscursus die wij graag willen organiseren of dat het wat makkelijker is contact te krijgen met de regiocoaches en het er wat meer worden zodat de Knvb wat meer kan inzetten op het verbeteren van het vrijwilliger trainerskader binnen een vereniging. Of ervoor te zorgen dat de trainerscursussen waar veel geld voor wordt betaald echt leerzaam worden en niet alleen een e-learning cursus wordt waarbij de docent buiten het de bijeenkomsten totaal geen contact heeft met zijn cursisten. Dat kan beter doen dat als een wijsneus te gaan vertellen wat amateurclubs allemaal moeten doen om het amateurvoetbal te verbeteren, dat kan hij beter aan de experts (lees de verengingen) zelf overlaten.

27 september 2019 om 12:54

Prachtig pleidooi! Op wat nuances na (verschil van inzicht en discussie zal er altijd zijn) onderschrijf ik je volledig.

27 september 2019 om 17:19

Kan me herinneren dat onze voorzitter ook erg graag een vereniging met veel vrijwilligers wilde zijn terwijl niemand dat eigenlijk wilde. Hij heeft gelukkig verloren, met veel drama opgestapt en in zijn plaats kwam een vrouw met CEO ervaring bij een groot bedrijf die de club op rolletjes laat lopen. Opeens veel meer sponsors etc. Misschien moeten clubs maar eens veranderen, de sportschool is niet voor niets zo populair. De mensen willen consument zijn, spring daarop in. Wat wordt er eigenlijk aan contributie betaald en dat er nog iedereen daar moet vrijwilligen? Dat snap ik dus echt niet, ja als het 120 euro per jaar zou zijn maar een van de hoogste?. Ik betaal 340 euro per jaar voor mijn kind en inschrijvingsgeld is 50 euro. Vroeger toen ik er speelde was het trouwens veel goedkoper, invloed heeft het niet gehad op de samenstelling van jeugd de club. Alleen zijn er nu veel meer senioren bijgekomen nu het zo sterk georganiseerde club is. Het enige wat je als ouder hier hoeft te doen is te rijden naar uitwedstrijden/toernooien te brengen. Senioren betalen zelfs maar 200 euro en geen inschrijvingskosten. Kantine wordt volledig door betaalde krachten gedaan. Trainers (soms 3 per team) en scheidsrechters krijgen betaald, alleen voor oefenwedstrijden worden scheidsrechters niet betaald. Stagiaires zijn ook prima. Ik heb slechts 2x een vader een team zien trainen en dat waren oudprofs met een lange carriere. Huiswerkbegeleiding is gratis. Vanaf de 013 elk jaar een buitenlands toernooi (frankrijk, Spanje, Italie oa). Verder wordt er hier amper iets georganiseerd buiten toernooien. Wat wel zo is dat het 1e elftal hier niet wordt betaald. Daarom vertrekt iedereen na de o19 maar dat is prima. Het 1e elftal is een onder 23 elftal. Wat een verschrikkelijk stuk zonder alinea's trouwens.

Ik ben het niet vaak met Driessen eens maar in deze wel. Voor het opleiden van topvoetballers wordt iets anders gevraagd dan voor breedtesport. Dat onderscheid moet duidelijk terugkomen in een beleidsplan waar twee sporen worden gehanteerd; topvoetbal en breedte voetbal.

Henrik Larsson was al een wereldtopper voordat Zlatan in the picture kwam. Verder heeft Zweden niet veel nee.

Je hoeft het niet altijd met deze man eens te zijn maar nu spreekt hij toch wel degelijk klare en ware taal wat de Knvb betreft. Jan Dirk van der Zee schrijft zoveel onzin in zijn regelmatig terugkerende verhaaltjes dat je daar echt van schrikt en je afvraagt heeft deze man wel ooit eens een bal in huis gehad. Heeft deze man wel enig verstand in zijn hoofd van jeugdvoetbal en zeker iemand die nog nooit ergens gefunctioneerd heeft waar het van uitstraalde een goed bestuurder te zijn. Ik zal zeker Gudde niet afvallen maar er lopen er meerdere bij de Knvb die daar echt niet thuis horen. Mensen die geen verstand hebben gaan wel even uitmaken hoe we jeugd goed moeten opleiden en zonder enige kennis van zaken hebben ze nog het grootste woord ook. Spreek ze niet tegen want dan krijg je de wind van voren, kritiek daar kunnen ze niet tegen, Ik heb eens op een stuk van hem gereageerd en wat ik terug kreeg was te gek voor woorden. Zo'n minachtend antwoord heb ik nog nooit gehad en sterker nog ik heb ook een kritische noot gestuurd naar de Knvb en wederom een antwoord terug van de Knvb dat ik geen kritische uitlatingen meer mag richten naar de Knvb toe. Dus al wat daar zit denkt de wijsheid in pacht te hebben en wij langs de kant die al jaren en jaren het spelletje begeleiden of organiseren worden monddood gemaakt. Vandaar ook dat die man die daar zit van der Zee levensgevaarlijk is voor de toekomst van het amateurvoetbal en het relaas van Driel03 moet ik voor 100% onderschrijven en gelijk geven want dat zijn de ware feiten en ik ken hem niet en weet ook niet waar hij vandaan komt of bij welke club hij zit maar gelijk heeft hij dus weldegelijk richting Knvb.dus Valentijn Driessen hulde dat je dit eens aan de kaak stelt en hopelijk dat dit een groter gevolg gaat krijgen zodat ze daar in Zeist toch wel even achter hun oortjes gaat krabben en meteen gaan reorganiseren, Nog een opmerking richting van Der Zee met het Zweedse model. is de top van de wereld daarom is ook Zweden steeds EK of WK kampioen van op papier dan meneer van der Zee. Nederland is veel en veel verder dan welk land ook en dat denk jij wel even met je stoere taal kapot te gaan maken. lang leve het Amateurvoetbal wat afsterft onder jouw bewind met die dwaze gedachtegang van je. Het enigste wat de Knvb nog op pijl houdt is dat Je damesvoetbal zo stijgende is maar voor hoelang onder ook jouw bewind. Het ledenaantal gaat zienderogen achteruit omdat er te veel regeltjes komen en het spel onaantrekkelijk gemaakt wordt.

Als ik gewoon even naar de namen kijk, scorebord, dan zijn dat nu niet mensen waarvan ik zeg daar is de jeugd in goede handen bij. Ik lees vaak hier op VZ dat er zoveel kundige mensen zijn bij de Knvb , maar als ik deze namen zie betwijfel ik dat. Wat hebben deze mannen gepresteerd dat hun zo kundig maakt over het begeleiden van de jeugd?ik snap ook Brad wel , bij een club is meer eer en salaris te behalen dan bij de Knvb. En ik denk, dat er bij de Knvb veel politieke spelletjes worden gespeeld. Ik denk dat het rustiger is om nu bij Feijenoord aan de slag te gaan dan bij de Knvb. Ik heb zo'n een gevoel dat er veel achterdeurtjes zijn daar bij de Knvb

Art Langeler is inderdaad de meest kansloze trainer in het Nederlandse keurcorps. Valentijn voert vaak een hetze tegen anderen, hier weet hij eindeelijk iets te onderbouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren