Algemeen Dagblad: Ajax met Donny van de Beek tegen PSV

Zaterdag, 21 september 2019 om

Het Algemeen Dagblad schrijft zaterdag dat Donny van de Beek zondag in de basis start tegen PSV. De aanvallende middenvelder stond de afgelopen weken aan de kant met een spierblessure en is inmiddels hersteld. Hij trainde deze week weer mee met de selectie van Erik ten Hag en is dus op de weg terug. Hoewel de Ajax-trainer vrijdag op de persconferentie nog aangaf dat hij geen risico wil nemen met de Oranje-international, neemt de krant Van de Beek mee in de vermoedelijke opstelling voor de kraker van zondagmiddag (16.45 uur) in het Philips Stadion.

“Ik ben niet bereid om risico te nemen”, zei Ten Hag vrijdag tijdens de persconferentie over Van de Beek. “De wedstrijd tegen PSV is belangrijk, maar daarna spelen wij nog veel meer belangrijke wedstrijden. Hij is woensdag weer ingestroomd en vandaag traint hij weer. We gaan kijken hoe hij eruit komt en hoe zijn reactie is. Daarna zullen we een keuze maken.” Kijkend naar de opstelling van het Algemeen Dagblad lijkt Van de Beek goed uit de trainingen zijn gekomen en klaar voor ‘PSV’. Zaterdag staat voor Ajax nog een afsluitende training op het programma.

Erik ten Hag waarschuwt Ajax voor vier 'cowboys' van PSV

De verwachte basisplaats gaat volgens de krant ten koste van David Neres, die tegen Lille OSC nog als linksbuiten speelde. Naar verwachting kiest Ten Hag voor Dusan Tadic in de spits, met Hakim Ziyech en Quincy Promes op de flanken. Het ‘blok’ voor de verdediging zal opnieuw gevormd worden door Edson Álvarez en Lisandro Martínez.

De verwachting is dat PSV-trainer Mark van Bommel met dezelfde elf spelers aantreedt als afgelopen donderdag, toen Sporting Portugal met 3-2 werd verslagen in de groepsfase van de Europa League. Steven Bergwijn start dan als linksbuiten, terwijl Mohamed Ihattaren een basisplaats krijgt achter de spitsen. Ritsu Doan en Kostas Mitroglou lijken genoegen te moeten nemen met een plek op de bank.

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Boscagli; Rosario, Ihattaren, Hendrix; Bruma, Malen, Bergwijn

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Van de Beek, Martínez; Ziyech, Tadic, Promes.


Poll

Wat verwacht jij van PSV - Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Ik zie toch liever Neres gewoon op links Tadic op 10 en Klaas Jan in de spits. Ik vind Promes niet beter dan Neres. Ik vind Tadic ook echt niet geschikt als spits. Maar goed we gaan zien of de keuze goed uitpakt.ik ga weer Football manager spelen. Daar bepaal ik de opstelling wel gelukkig

21 september 2019 om 09:19

Ik vind neres zwaar tegenvallen dus laat die maar lekker op de bank. Tadic vind ik geen 10, ik zou eerder ziyech op 10 zetten. Tadic spits. En als het niet loopt kun je klaasjan erinbrengen om iets te forceren

21 september 2019 om 10:24

Ja klopt maar dat komt omdat Neres veel minuten moet maken om in vorm te komen. Wat dat betreft is het een Diesel

21 september 2019 om 10:43

Tadic niet geschikt als spits las ik 😂

21 september 2019 om 11:11

Nee. Ik zie liever een afmaker (Huntelaar) of een sterke Targetman die we op dit moment niet hebben. Tadic is geen echte spits in mijn ogen. Dat neemt niet weg dat ik hem fantastisch vind

21 september 2019 om 09:43

Ik denk dat het belangrijk is om niet te veel mutaties door te voeren. Je kan als de wedstrijd er om vraagt , als nog wijzigingen door voeren.

Zie de wedstrijd zeer positief in. Als we net zoveel kansen krijgen als Lille maar wat efficiënter acht ik de kans op een goed resultaat hoog. PSV moet wel met wat meer passie gif en strijd spelen dan afgelopen donderdag. Ik denk 3 - 1.

21 september 2019 om 09:16

En als je met zoveel kansen tegen krijgt als dat Lille kreeg, dan word het 5-5. Vergelijken met een andere wedstrijd is zinloos vind je niet? ‘Als’ Ajax zo speelt als uit tegen Real is PSV kansloos..

21 september 2019 om 09:51

Nee dat vind ik niet. Vergelijken met een wedstrijd van vorig jaar is wel zinloos, want Ajax heeft nu zeker 4 andere basisspelers. Overigens niet alleen tegen Lille dat Ajax dit seizoen veel kansen heeft weggegeven.

21 september 2019 om 10:44

Ajax gaf kansen weg van de week. PSV gaf goals weg van de week.

21 september 2019 om 11:48

Ik Heerenveen scoorde 2 x tegen Ajax, en dat ze niet meer goals tegen kregen had meer met het niveau van de tegenstander te maken dan met Ajax zelf. Ik ben als graafschap supporter met de stand en de weinige tegendoelpunten. Dit komt gedeeltelijk door de verdediging maar net zo goed door de onkunde van de tegenstander. Het is een ander niveau dan Ajax, maar het vergelijk gaat wel op omdat de graafschap in principe, het zoals Ajax, beter is dan veel andere teams.

21 september 2019 om 10:32

En als psv zo speelt als tegen sporting, acht ik de kans op een goed resultaat hoog. Lille is natuurlijk wel een niveau of wat beter dan sporting, als je dan 3-0 wint tegenover 3-2 dan zou je zeggen dat het duidelijk is dan Ajax gaat winnen. Hou nou is op met dat ALS serieus man, dit is een wedstrijd op zich, allebei top teams.. niet te voorspellen. Misschien een klein verschil zijn de keepers, waar Onana vaker echt punten pakt en Zoet meer staat te grabbelen de laatste tijd.

21 september 2019 om 11:53

Matthijs fijn dat je het positief inziet. Waarom is mij een raadsel. De laatste 2 x heeft PSV van Ajax verloren. Ze hebben zich niet kunnen plaatsen voor de CL. Spelers hebben veel minder ervaring. En daarbij hebben ze maar twee dagen rust gehad terwijl het merendeel van het team geen ervaring heeft met twee belangrijke wedstrijden spelen in een korte tijd. Daarbij is Dumfries al een half jaar totaal uit vorm en is er geen fatsoenlijke linksback. Zoet heeft misschien 1 goede wedstrijd gekeept en het centrale duo van PSV is ook zeker internationaal gezien zwak. Met de oude langzame viergever en de onervaren Baumgartl. Daarbij moet ik nog zien hoe een 17 jarig talent zich houdt tegen een Martinez en of hij fysiek gezien wel twee zware duels in 3 dagen tijd kan spelen. En over Rosario de captain en Hendriks is al genoeg geschreven. Ik verwacht een eenvoudige 0-2 overwinning voor Ajax. Wat absoluut geen schande is voor PSV.

21 september 2019 om 12:07

Ja zo kun je wel doorblijven gaan. Als je kijkt naar de laatste 2 PSV - Ajax wedstrijden werd het 2x 3-0. Dit blijven wedstrijden op zich.

21 september 2019 om 16:21

Dus dat betekend dat jullie dus vlak voor rust bij een 0-1 achterstand (met kansen op 0-2) de kans op 1-1 krijgen. Dat jullie na de 0-2 de kans op de aanlsuitingstreffer krijgen. En na de 0-3 in het laatste kwartier nog 2 100 procent krijgen wanneer Ajax de buit binnen heeft. Waar kan ik als Ajacied tekenen voor dit scenario? Je vergeet bijna dat PSV tegen Sporting (wat veel minder kwaliteit heeft als Lille) veel meer kansen (en goals) heeft weggegeven. Als we beide Europese wedstrijden als uitgangspunt mogen nemen is dat in het voordeel van Ajax, wat gewoon een betere Europese prestatie heeft afgeleverd afgelopen week.

21 september 2019 om 16:51

Hij heeft het over het aantal kansen niet het verloop van de wedstrijd. Ik snap de vergelijking die je maakt dan ook totaal niet. Daarnaast ben je de kansen die Ajax weg gaf tegen Heerenveen blijkbaar al vergeten. Die werden afgedwongen door van Berge en die huurling waarvan ik de naam niet eens weet. De spelers van Ajax hebben al vaak genoeg uitgelegd wat de magie van spelen in de CL, die hymne met ze doet. Waarom zou je dan de Europese wedstrijden als uitgangspunt nemen voor een eredivisieduel in Eindhoven?

21 september 2019 om 17:14

Die kansen hangen samen met het verloop van de wedstrijd, Lille heeft 2 grote kansen gehad toen ze nog in de wedstrijd zaten. Dat ze het laatste kwartier bij een 3-0 stand nog 2 grote kansen krijgen is leuk en aardig, maar had alles te maken met het feit dat Ajax de teugels wat liet gaan. Dus we praten over 2 grote kansen van Lille op het moment dat het nog een wedstrijd is. Als Ajax dat zondag doet dan bestaat er een grote kans dat PSV een van die kansen (of misschien wel beide) afmaakt. Maar ja, als wij aanvallend hetzelfde kunnen brengen als tegen Lille gaat de verdediging van PSV het ook niet droog houden. Uiteindelijk is de achterste linie van PSV alles behalve van bijzondere kwaliteit (in mijn optiek van mindere kwaliteit dan die van Ajax). Dat we tegen Heerenveen twee / drie kansen hebben weggegeven voor rust zal ik niet ontkennen. Ook deels gebrek aan concentratie zou ik het willen noemen. Maar we blijven ook gewoon kwetsbaar op de counter en dat zal ook niet snel veranderen. Maar de kwetsbaarheid wordt soms ook wel opgeblazen. Dat die CL hymne ervoor zorgt dat de motivatie tegen Lille groter is dan tegen Heerenveen of Sparta valt te begrijpen, maar PSV is gewoon een topwedstrijd en daarvoor hoef je niemand te motiveren in zowel Amsterdam als in Eindhoven (ook zonder hymne). Ik vind het affiche vergelijkbaar met een CL duel en het belang is minstens net zo groot.

Eingenlijk zijn de opstellingen identiek. Redelijke verdediging, blok van 2 er voor. En voorop de 4 sterren die het moeten gaan doen. Ik schat Ajax iets hoger in 1 op 1, als Ajax uit de duels blijft en gewoon voetbalt verwacht ik geen problemen. Al is PSV met die counters altijd gevaarlijk, tegen welke ploeg dan ook.

21 september 2019 om 09:36

Thuisvoordeel speelt toch wel erg mee hoor. PSV is thuis niet te kloppen. Ik ga eigenlijk uit van een nederlaag voor Ajax en zou al tekenen voor een gelijkspel.

21 september 2019 om 09:46

Alleen is Martinez wel een verbindingsspeler die de voorste weg kan sturen en Rosario en Hendrix totaal niet. Volgens mij heeft Alvarez na 6 wedstrijden al bijna net zoveel gescoord als Rosario en Hendrix samen in de afgelopen seizoenen. Kortom er is weinig identiek aan de opstellingen. Ja beide stellen 11 spelers op.

21 september 2019 om 09:55

Hendrix was dat vroeger wel maar nu is er geen ruimte voor in Van Bommels systeem. Grappige is dat hij in de jeugd juist bekend stond om zijn techhniek en inzicht. FDB heeft hemel en aarde bewogen om hem naar Ajax te halen maar hij bleef uiteindelijk bij PSV. En tja achteraf zeg je als Ajacied waarschijnlijk gelukkig maar, maar denk dat Hendrix wel meer in zijn mars heeft dan hij nu laat zien. Onder Cocu was hij als 19,20-jarige voetballend al van meerwaarde. Rosario daarentegen is wel beperkt ja, die zou niet opvallen bij pakweg Roda.

Lijkt een logische opstelling. aan de andere kant heeft het AD het niet vaak goed als het om de opstelling van Ajax gaat. Dus blijft het afwachten tot zondag om te zien wie er starten

Waarom zou Ten Hag zoveel veranderingen uitvoeren voor 1 persoon? Liefst gewoon vasthouden aan opstelling van dinsdag. En rustig vd Beek inbrengen.

21 september 2019 om 13:22

Krillin, omdat veltman en blind geen 0 vasthoud tegen de 4 spelers van psv. Met alvarez (die als hij zn middenveld drive wil behouden) wel , kan hij ook doorschuiven in balbezit omdat vd beek voor hem ook door zou schuiven (die ik op de plek van alvarez zou zetten)

Als hij kan spelen ja graag maar zou ik toch Alvarez centraal achterin zetten ten koste van Veltman maar dat zeg ik puur om de kopkracht achterin. Alleen is er tegen PSV wel achter in kopkracht nodig en ik weet niet wie er sneller is Veltman of Alvarez want tegen Psv heb je wel een snelle achter nodig. Neres heeft vlagen dat hij briljant is dus zou ik hem erin laten

21 september 2019 om 11:08

Beiden zijn slow evenals heel wat verdedigers. Op snelheid klop je een malen niet. Dat moet je doen op kracht en slimheid.

21 september 2019 om 12:09

Lee112 daarom juist dat ik vroeg wie van de 2 is het snelst. Dan zal ik zeggen geef nv Malen maar de ruimte en zit er niet op als verdediger want ben je hem kwijt. Spreek uit ervaring was vroeger verdediger meer een diesel maar geen snelle sprinter en stond nooit in de aanvaller zijn nek te hijgen altijd 3 a 4 meter afstand

21 september 2019 om 12:21

Top, ik denk dat alvarez ietsjes sneller is zonder bal. Ietsjes maar

Waarom? Gewoon zelfde opstelling zoals dinsdag. Promes vs Rosario of hendrix? Die is te beweeglijk voor ze. Neres gewoon houden op links. Donny kan altijd invallen

Als vd beek terug is , vind ik dat Alvarez naast blind moet in het centrum. Veltman-blind is te kwetsbaar zo gaan we nooit zonder kleerscheuren weg uit Eindhoven. Ben bang voor een nederlaag , ik hoop op een overwinning .

21 september 2019 om 11:58

@RinkSchippers dua voor belangrijke wedstrijd gelijk 3 of 4 posities wijzigen......

21 september 2019 om 17:04

Ja mr krillen , want het loopt nu ook zo fantastisch?

21 september 2019 om 13:52

Op termijn wel, maar in deze wedstrijd dit voor het eerst proberen lijkt mij te risicovol.

Het zou fijn als Van de Beek erbij is, dat geeft ons op het middenveld tenminste wat meer opties. Voorin zijn de opties ruim gelukkig. Het gaat een hele zware pot worden, PSV uit is toch de wedstrijd die ons vaak het minste ligt en waar we niet voor niks de laatste 2 edities duidelijk verloren hebben. Ik heb er dan ook behoorlijke zenuwen en vrees voor en denk dat we niet gaan winnen. Hopelijk kunnen we er een resultaat (minimaal een punt) uitslepen, dan doe je op voorhand gewooon een prima zaak. Natuurlijk liggen er voor Ajax ook kansen, PSV was afgelopen donderdaag zeker verdedigend niet zo heel sterk, met onze voorhoede liggen daar kansen. In de omschakkeling is (zoals al 1053x benoemd in de media) PSV wel heel gevaarlijk en daar ligt tegelijk onze kwetsbaarheid. Niet te ver naar voren willen spelen is denk ik de sleutel. Want als Rosario en Hendrix de as vormen en PSV moet vanuit de opbouw voetballen dan is een heel deel van de dreiging al onschadelijk gemaakt. Bruma moet het toch vooral van snelheid en ruimte in de rug van de verdediging hebben. Het is dan vooral Ihattaren die het spel moet maken samen met Bergwijn. Dumfries is als back ook belangrijk in de gaten te houden, maar tegelijk liggen er in de omschakeling ook veel kansen tegenover de verdediging van PSV die niet van bijzondere hoge kwaliteit is. Daar liggen voor ons ook kansen net als bij standaard situaties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

256 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 8 4 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona is bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren