Ajax-dissonant krijgt 4,5 in Frankrijk: ‘Hij had niets in de aanbieding’

Woensdag, 18 september 2019 om

Ajax won dinsdagavond op eigen veld met 3-0 van Lille OSC en begon zo uitstekend aan het nieuwe seizoen in de Champions League. De Franse media zijn overwegend positief over het elftal van trainer Erik ten Hag, maar zagen ook één dissonant: Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax had het lastig als valse spits en is dan ook de meest bekritiseerde Ajacied.

"Tadic was door zijn trainer aangewezen als aanvalsleider, maar speelde geen al te prominente rol", concludeert de voetbalwebsite Foot Mercato, die de international van Servië als rapportcijfer een vijf geeft. "Hoewel Tadic als spits speelde, loste hij in de eerste helft geen enkel gevaarlijk schot op doel af. Hij speelde een onopvallende rol en hij oogde geïrriteerd door zijn directe tegenstander en voormalig Southampton-ploeggenoot José Fonte."

De concurrerende website Maxifoot sluit zich aan bij de woorden van Foot Mercato en stelt dat Tadic 'geen grootse wedstrijd speelde'. "Ondanks dat hij enkele mooie passes verstuurde, had Fonte behoorlijk de controle over hem. Tadic slaagde er maar niet in om gevaarlijk te worden op de plaatsen op het veld waar het moest gebeuren. Na zijn exceptionele seizoen vorig jaar, hadden we iets meer van hem verwacht", schrijft de scribent, die Tadic een 5,5 geeft. Daarmee is hij de slechtst beoordeelde Ajacied van de avond.

So Foot laat tot slot geen spaan heel van Tadic. Het Franse magazine is bijzonder kritisch op de dertigjarige aanvaller en laat dat ook doorwerken in diens rapportcijfer: een 4,5. So Foot gebruikt een opvallende metafoor om het matige spel van Tadic te omschrijven: "De voetballiefhebbers konden niet wachten om te zien wat voor lekkers de Servische goochelaar allemaal te koop had op zijn eigen rommelmarkt, maar het was duidelijk dat hij niets in de aanbieding had."

Tadic was zelf dinsdagavond na de wedstrijd overigens ook kritisch. "Het is een heel mooie overwinning, maar ik denk niet dat het onze beste wedstrijd was. Ik denk dat er dingen zijn die we beter moeten doen. Maar het is altijd lekker als je met 3-0 wint. Dat is goed. Wij moeten proberen beter te worden. Soms moeten we beter druk zetten en de restverdediging beter op orde hebben. Op momenten waren zij gevaarlijk via de counter. Dan moeten we misschien een overtreding maken", zo liet hij weten aan Veronica.


Poll

Vond jij Dusan Tadic ook de slechtste speler aan de kant van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door pprins)

Begrijpelijk, want hij speelde inderdaad beroerd. Maar ach, zolang anderen wel kunnen pieken en je met 3-0 wint, who cares? Volgende keer prikt Tadic er weer 1 in.

18 september 2019 om 10:43

Nergens in comentaren wordt Veltman besproken omdat hij natuurlijk overal in Nl'se pers verguist wordt maar die hield Ajax in eerste helft wel in de wedstrijd. Hij was echt goed! Een dikke acht en en de beste verdediger samen met Onana gisteravond. Nico was ook erg goed maar die mag je bijna niet meer als verdediger beoordelen eerder als middenvelder zoals hij speelt. Motm was natuurlijk Ziyect en ook Martinez was weer erg goed. Kijk net nog even bij Foot Mercato website maar wat hebben ze daar gedronken. Martinez krijgt een 5 en Ziyech een 5,5.... ehhhhhh

18 september 2019 om 11:19

Veltman had weer eens heel veel geluk, die heeft een engeltje op zijn schouder. Had weer paar keer balverlies waar de scheidsrechter hem hielp. Ziyech man van de wedstrijd is lachwekkend. Die heeft precies 20 minuten goed gevoetbald; van minuut 22 tot 34 12 balcontacten en 11 keer ingeleverd waarvan 1 kans kwam en 2 hele corners doordat Lille het slecht uitspeelde. Ziyech in eerste 20 minuten een 9, daarna een 2 om te eindigen met een 5.

Fonte was bezig met tadic. Ok. Dus hadden de flanken meer ruimte Kan tadic zo goed Nederlands spreken ?Vorig seizoen niet ( kijk nooit blabla na de wedstrijd)

18 september 2019 om 06:48

Hij had het gisteren wel over restafval in plaats van rest verdediging...

18 september 2019 om 09:32

Hij was blijkbaar niet erg onder de indruk van die verdediging dan.

18 september 2019 om 13:42

@lat, Wij begrepen prima dat hij restverdediging bedoelde en daarin had hij gelijk. Er viel sowieso weinig aan te merken op zijn beschouwing. Want hij benoemde ook het slechte drukzetten feilloos. Dat drukzetten gaat al het hele seizoen mis, waardoor tegenstanders ettelijke malen per wedstrijd vrij door kunnen lopen naar de geweldige Onana. Ajax speelde, zoals hij aangaf, geen geweldige wedstrijd, maar haalde een geweldig resultaat. Promes, die ook een interview gaf, dacht dat Ajax een goede wedstrijd gespeeld had, net als de gebruikers op die forum die Ajacieden geweldige cijfers hebben gegeven. Het is dus niet zo voor de hand liggend dat spelers tijdens de wedstrijd doorhebben wat er gebeurt; daaraan kan je merken dat Tadic, itt 9 van zijn 10 collega's, een trainer in de dop is.

18 september 2019 om 07:10

Dan is mijn vraag: kan Dest nederlands? Hij is Amerikaans namelijk

18 september 2019 om 07:14

Ja, hij is ook nederlander

18 september 2019 om 07:54

Nederlandser dan Almere wordt het niet.... weinig Amerikaans aan (buiten zn paspoort)

18 september 2019 om 09:56

Serginho Dest is in Almere geboren en heeft een Nederlands paspoort. Als je je onderbuik voor de verandering eens links had laten liggen en had nagedacht voor je iets opschreef, had je dat kunnen weten omdat de Knvb gesprekken met hem heeft gepland om over een interlandcarriere voor Oranje te praten en dat natuurlijk alleen kan bij iemand die over een Nederlands paspoort beschikt. Dest is dus gewoon een Nederlander met Surinaams bloed, zijn vader is van Surinaamse afkomst. Zijn vader is op jonge leeftijd naar de VS geemigreerd en heeft zich toen dat mogelijk was tot Amerikaan laten naturaliseren. Daarom heeft Dest ook een Amerikaans paspoort. Zijn vader woont inmiddels naar mijn weten inmiddels weer gewoon in Suriname.

18 september 2019 om 10:50

@mxmayne1 "almerika"

18 september 2019 om 07:27

Precies dit. Tadic lokte weer slim overtredingen uit was constant aan het sleuren, ruimte maken voor andere en daar werd bar weinig mee gedaan. Zette ook het blok voor nico bv. Aan de bal was het af en toe onzuiver, maar nog altijd beter dan Neres en Alvarez bv, die echt heel veel balverlies leden.

18 september 2019 om 07:48

Bedoel je die Alvarez die het 2e doelpunt maakte? Die een paar x een geweldige pas gaf? Ik geloof werkelijk dat de mening van dat oude fragiele mannetje door dat hij dat telkens weer roept, steeds meer invloed op de mening van mensen krijgt. Ik zeg niet dat Alvarez geweldig is of geen fouten maakt, maar gisteren was hij toch echt beter dan Tadic

18 september 2019 om 08:35

Tipptopp, snor en Kieft staren zich blind op het feit dat er twee 'verdedigers' spelen op het middenveld. Daardoor hebben ze last van het syndroom dat ze het niet meer objectief kunnen bekijken. Want vooral Martinez was voetballend zo sterk gisteren en Alavarez positioneel zo goed. Stond zo vaak op de goede plek, zowel aanvallend als verdedigend. Maar Derksen en Kieft willen dit niet zien, kunnen dit niet zien als ze al zo overtuigd zijn van hun eigen mening. Dan zie je alleen maar dingen die jouw idee bevestigen. Net als veel supporters, die zijn ook objectiviteit totaal verloren. Als laatste: volgens mij is Alvarez al 10x zoveel in het vijandelijke strafschopgebied geweest gisteren als De Jong en Schone vorig jaar in de hele campagne. Dus hoezo verdedigend?! En Martinez, wat een heerlijke crosspass heeft die gast.

18 september 2019 om 11:14

Sorry hoor, je probeert het goed te praten voor Tadic, maar die speelde echt als een drol. Kon echt niks forceren, dat contstant sleuren, ruimte maken voor een ander? Welke situatie dan? Dat zijn echt makkelijke uitspraken, sleuren en ruimte maken kan Huntelaar nog beter.

Nog niet zo briljant als vorig jaar idd, maar was gstr gewoon weer belangrijk vanuit de beweging, creëren van ruimtes en rust. Werkte daarnaast gewoon weer hard waar t nodig was

18 september 2019 om 07:36

Idd. Je kan ook beter spreken over de minst goede speler ipv de slechtste zoals in de tekst staat

18 september 2019 om 11:16

Makkelijk praten, wanneer heeft hij ruimtes gecreeerd door een ander dan? Hij was gisteren echt bar slecht. Zoals gisteren dan nog 10 keer liever Huntelaar.

Niet zijn beste wedstrijd, maar ook weer niet zo heel slecht. Kwam gewoon weinig aan de bal. Maar het zegt genoeg dat je zelfs in een off-day van een van je beste spelers met 3-0 van Lille wint. Genoeg spelers die opstaan als er een het laat afweten.

Ik denk dat Ajax best weleens problemen kan gaan krijgen met de spits positie. Het trucje met Tadic hebben de meeste teams nu wel door en Huntelaar vind ik ook geen spits die Ajax echt beter maakt. Wat mij betreft had Ajax beter Promes niet kunnen kopen en dat geld hadden ze dan kunnen steken in een spits. Niet dat ik Promes slecht vind hoor maar op de flanken heeft Ajax smaken genoeg en in de spits had je best een jonge echt goede spits kunnen gebruiken. Ajax had zelfs Promes en een spits kunnen halen als Ten Hag echt Promes nodig denkt te hebben.

18 september 2019 om 07:40

Ajax heeft nog Traore die eraan zit te komen. Grote jonge sterke kerel.

18 september 2019 om 08:09

Die naam heb ik weleens gehoord volgens mij. Is die al zo goed dat hij dit jaar gaat debuteren? In dat geval heb ik niks gezegd.

18 september 2019 om 10:15

Ja die gaat zeker weten dit jaar debuteren en zijn minuutjes meepakken, dat kan haast niet anders. Heeft met Tadic en Hunter natuurlijk 2 aardige mannen voor zich maar zeker in de beker en tegen de mindere goden in de ED zal Traore dit jaar wel minuten maken denk ik!

18 september 2019 om 10:04

Stel je voor dat Ajax wel een nieuwe spits had gehaald, denk je dan zelf ook niet dat de tegenstanders na verloop van tijd ook niet vanzelf zouden doorkrijgen hoe die speelt en hoe je die het beste bestrijden kan? En daar op in zouden spelen? Ik hoop niet dat je in de veronderstelling bent dat Ten Hag Tadic nog steeds in de spits zet vanwege het verassingseffect, dat is namelijk niet zo. Hij kijkt per wedstrijd wat het best is voor het team en kiest bij statische verdedigers voor Tadic omdat die beweeglijk is en beweeglijke spelers voor statische verdedigers moeilijker te bespelen zijn dan een spits die net zo statisch is als zij.

Traore gaat dit seizoen zeker zijn minuten maken. Daarbij komt ook Brian Brobbey als op de deur kloppen.ik snap je alleen niet met je redenatie dat ze het trucje met Tadic wel doorhebben.omdat hij nu 1 wedstrijd niet scoort en minder voetbalt ? Kun jij me het trucje met Tadic trouwens een precies uitleggen, want ik snap niet precies wat dat dan is ?

Je moet je vooral nooit druk maken om cijfers. Vanuit het perspectief van een Franse journalist snap ik de cijfers nu wel. Die hebben Tadic vorig seizoen Real Madrid, Bayern en Juve aan gort zien spelen. Als hij vervolgens onzichtbaar is in een wedstrijd tegen Lille dan snap ik dat dat tegen kan vallen. Vond hem zelf niet zo slecht als een 4.5, en vond hem voor het eerst ook aanvoerder-waardig. Bij de situatie van Tagliafico en de situatie dat de scheidsrechter af fluit voor de rust had hij vorig seizoen vooraan gestaan om te mouwen op de scheids. Nu behield hij de rust en stuurde zijn medespelers weg. Dat zie ik liever.

Speelde prima, maar kreeg ook niet echt veel ballen.

Tadic had ook gewoon weer een paar mooie acties waar zomaar een goal uit had kunnen vallen. Als er daar 2 van invliegen had ie een 7 gekregen. Helaas was gisteren het rendement ervan wat minder.

Kieft en Derksen zouden wat mij betreft niet meer als analist neergezet moeten worden. Bij een programma als VI past het bij de cultuur om tegendraads te zijn, en lekker overal tegenaan te schoppen. Ik kan daar persoonlijk dan ook nog wel om lachen. Na zo’n wedstrijd zit ik daar alleen niet op te wachten. Ik verwacht dat wat meer objectiviteit en analyses, simpelweg omdat ik dat passender vind bij het concept nabeschouwing. Waar het bij VI passend is om aan te schoppen tegen alle geijkte meningen en alle ‘saaie’ politiek correcte uitspraken, etc. is het bij een nabeschouwing prettiger om wel gewoon te uit te lichten en samen te vatten wat 99% daarvoor heeft gezien. Dan zeg je bijvoorbeeld: “die marinez, die vulde het toch goed in, het is geen de jong, maar hij was zeer aanwezig op het middenveld. Hij had prima aannames, deed zijn verdedigende taak, was aanspeelbaar en heeft een goede crospass en dieptepass”. Etc Het is dan niet passend om roepen: “die jongen heeft alleen maar veilige balken gegeven, vandaar dat alles aankwam, etc”. Bewaar dat soort kul lekker voor vrijdag avond.

Wat maakt het uit wat een krant uit het land van de tegenstander van Tadic vindt. Het zal iedereen zijn opgevallen dat de rol van Tadic gisteren een mindere was dan gebruikelijk. Maar Ziyech was dan weer magistraal en Promes uitstekend. Ook Neres was niet echt geweldig. Maar als dan volgens de experts Martinez en Alvares dat ook niet waren dan moeten zij mij maar uitleggen hoe die 3-0 eindstand op de borden is gekomen. Door al die slechte spelers ?

ah je kunt niet altijd top spelen. Belangrijk is dat er dan andere spelers op staan. Een volgende keer is Tadic weer een uitblinker. Zelf ben ik overigens voorstander van Huntelaar in de spits en hij hangend er achter; maar deze formule bracht natuurlijk vorig jaar veel succes in de CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

231 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 13 7 0 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tahith Chong heeft ondanks zijn eerdere uitspraken al een besluit genomen over het contractvoorstel van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren