Pérez verbaast zich om Ajax-middenvelder: ‘Hij speelt 3 van 49 ballen vooruit'

Zondag, 15 september 2019 om

Kenneth Pérez heeft grote bedenkingen bij de rol van Edson Álvarez bij Ajax. De laatste drie wedstrijden van de Amsterdammers vormde de Mexicaan een verdedigend blok op het middenveld met Lisandro Martínez, maar volgens Pérez voegt Álvarez op die positie nauwelijks iets toe.

"Ik geloof niet dat Álvarez een middenvelder is", aldus de oud-middenvelder in Dit was het Weekend op FOX Sports. "Daar is-ie veel te houterig voor. Ik zag wat cijfers van hem, hij speelt de bal haast nooit naar voren. Hij speelde 3 van de 49 ballen vooruit. En wat moet een middenvelder van Ajax vooral doen? De spelers voorin aan het werk zetten."

Pérez ziet nog wel een rol weggelegd voor Álvarez bij Ajax. "Hij is denk ik wel bruikbaar in de Champions League en de grote wedstrijden. In het begin van het seizoen was Ajax kwetsbaar op het middenveld, de ruimtes waren te groot. Daarom heeft Erik ten Hag gekozen voor die twee op het middenveld, en dat werkte. Maar gisteren was dat niet het geval, en ik zie niet dat hij comfortabel aan de bal is."

Ronald de Boer, ook aanwezig in de tv-studio, ziet een oplossing voor het Ajax-middenveld. "Vroeger zeiden ze dat Hakim Ziyech niet meeverdedigt, maar zeker als rechtsbuiten verdedigt hij nu héél veel mee", zegt De Boer. "Ik denk dat hij nu ook de longinhoud heeft om op het middenveld te staan. Je hebt natuurlijk ook nog David Neres. Die denkt ook: ik ben verdomme international bij Brazilië en ik zit gewoon op de bank. Je kan Ziyech ook op tien zetten, of gewoon op linkshalf naast Martínez als Donny van de Beek terug is."


Poll

Doet Ajax-trainer Erik ten Hag er goed aan om Hakim Ziyech naast Lisandro Martínez te posteren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door stief)

Zie persoonlijk in Alvarez de perfecte cv. Middenveld is hij idd risicoloos, maar dat was Schone eigenlijk ook. Rustig het spel verdelen, zo kan Martinez de wat moeilijkere ballen spelen. Het is nog kort dag voor hem natuurlijk maar het moet zeker beter. Hopelijk krijgt hij een kans op cv.

15 september 2019 om 20:30

Precies Alvarez heeft juist helemaal niet de middelen voor een middenvelder. Ik zie in hem ook veel meer een centrale verdediger. Ik zou hem graag eens naast Blind zien achterin, dan heb je ook nog lengte en kopkracht achterin en nog wat extra snelheid ten opzichte van Schuurs of Veltman. En dan Martinez op het middenveld zetten als verdedigende man en dan eens proberen om daarvoor van de Beek en Marin te zetten (dus met de punt naar achter spelen op het middenveld). Voorin heb je dan genoeg kwaliteit en op het middenveld met van de Beek en Marin twee lopers die voorin kunnen komen (dat moeten ze dan allebei afstemmen dat ze niet elkaar in de weg lopen). Zeker in de wedstrijden waarin Tadic in de spits gaat spelen lijkt me dat echt een geweldige combinatie. Dit zou ten Hag maar eens moeten proberen in de competitie.

15 september 2019 om 20:52

@sebasjuh Hey, dat middenveld is idd ook nog een optie. Had ik niet aan gedacht, zat zelf met middenveld martinez, bd beek en ziyech te denken. Tuurlijk haal je dan wel veel kracht bij Don weg, maar hij kan alsnog weleens ib de 16 duiken daar ziyech meerendeel aangever is voor de 16.

15 september 2019 om 21:50

Gaat niets worden met Donny daar is de balans weer weg en vallen er weer gaten. Het liefst gewoon laten zoals het nu is. Je hebt ook een breker naast de voetballer (Martinez). Balans is nu goed op het veld. Donny rent te veel naar voren.

15 september 2019 om 22:22

Martinez is een breker, die toevallig belachelijk goed is aan de bal. Viel direct op en hoe meer je ervan ziet, hoe beter het wordt. Voor een echte voetballer is het dan weer niet goed genoeg. Hij tikt leuk mee, goede cross pass, leuke lichaamsschijnbeweging, maar het echte versnellen zit er niet in. Dat moet er dus naast. Alvarez gewoon CV. Ben wel klaar met het experiment schuurs en veltman. Veltman is echt te onbehouwen en Schuurs gewoon te matig als verdediger. Maakt echt hele rare keuzes af en toe. Heeft dus gewoon wat langer nodig. Geen schande, want hij heeft al hele grote stappen gezet.

Sinds Alvarez en Martinez op het middenveld staan is de balans in het team veel beter. Wij hebben genoeg spelers die het verschil aanvallend kunnen maken. Die moeten zich vooral daarop kunnen focussen en juist door spelers als Alvarez kan dat nu. Een elftal met alleen maar spelers die willen voetballen en aanvallen gaat ook niet werken.

15 september 2019 om 20:19

Nou vorig seizoen was met Shone anders geen probleem. En Shone was toch niet bepaald zo verdedigend ingesteld als Alvarez, veel zwakker zelfs. Het middenveld moet gewoon genoeg creativiteit beschikken, en dat is met 2 cv op het middenveld niet zo. Ajax heeft gewoon verkeken op Marin, want die zou eigenlijk op die positie moeten staan, maar heeft niet de handelingssnelheid en en inzicht (tot nu toe).

15 september 2019 om 20:28

Schone zorgde ook gewoon voor de balans hoor.. Die was niet aanvallender dan een Martinez nu bijvoorbeeld is. En Frenkie de Jong zorgde wel voor creativiteit, maar ook hij zorgde voor balans en had veel balveroveringen. Daarnaast stond er met De Ligt ook een geweldige verdediger achter. En dat laatste speelt ook zeker mee. Zonder De Ligt mis je gewoon verdedigende klasse en die moeten we ergens weer compenseren. Ik ben van mening dat dit voorlopig goed lijkt te gaan met Alvarez op het middenveld. Zodra het seizoen vordert kunnen we altijd nog zoeken naar een betere opstelling, maar voor nu is stabiliteit ook erg belangrijk en dat zie ik.

15 september 2019 om 20:22

Kan me niet voorstellen dat alle Ajacieden er zo over denken. Met twee verdedigers op het middenveld spelen is toch redelijk als vloeken in de kerk in Amsterdam, of niet? Daar is Hendrix en Rosario op het middenveld zetten niks bij.

15 september 2019 om 20:32

Martinez bevalt mij ook voetballend uitstekend. Dat is niet te vergelijken met Hendrikx of Rosario. Alvarez wel meer, maar als we door de aanwezigheid van één zo'n speler op het middenveld een evenwichtig team het veld in kunnen sturen ben ik voor. Juist met zo'n speler kan een Dest bijvoorbeeld weer aanvallender spelen, omdat Alvarez hem dan rugdekking kan geven. Je moet gewoon een goede balans hebben, onze backs zijn al aanvallende en als je dan ook nog met veel aanvallende spelers op het middenveld en in de voorhoede gaat spelen, houd je alleen je 2 centrumverdedigers nog over...

15 september 2019 om 20:42

Ik weet niet of je psv gezien hebt, maar Hendrix speelde een goede wedstrijd en speelde eerder 3 van de 49 achteruit dan dat hij maar 3 bakken vooruit speelde. Zo verdedigend als alvarez speelt geen enkele speler bij psv. Daarbij is het nog extra vreemd dat de eerste helft bij Ajax heel veel gaten vielen.

15 september 2019 om 21:20

Twee cv's op het middenveld? Alvarez heeft zelf gezegd dat middenveld zijn favoriete positie is. Tuurlijk heeft hij meer de aspecten voor een cv maar om nou zo te doen alsof Alvarez nog nooit op het middenveld heeft gespeeld vind ik wat overdreven. Trouwens heb van iemand gehoord dat Alvarez de laatste 10 maanden alleen maar op het middenveld speelde(waarschijnlijk ergens wel een uitzondering)

15 september 2019 om 21:54

Alvarez is een middenvelder en speelt ook daar bij het Mexicaanse elftal en geeft zelf ook aan dat het zijn favoriete positie is. Martinez is idd als verdediger gehaald maar spelers kunnen ook omgeschoold worden heeft namelijk genoeg voetballend vermogen voor middenvelder. Heb er geen probleem mee de balans is veel beter sinds Blind weer achterin staat en hun op het middenveld en het veldspel word ook weer beter nu we verder in het seizoen komen. Laten staan zou ik zeggen.

15 september 2019 om 20:58

@De Toekomst toch denk ik wel dat je met dit middenveld tegen sterkere tegenstanders en tegenstanders die zich ingraven het lastig kan krijgen door een gebrek aan voetballend vermogen. Alvarez is niet iemand die het spel naar voren kan verplaatsen waar bv Frenkie en Schone wel meesters in waren

15 september 2019 om 21:15

De balans is inderdaad veel beter met die twee, maar dan mag je nog steeds kritisch kijken naar de rol van Alvarez in balbezit. Ajax heeft namelijk nogal vaak de bal. Iemand die weinig met een bal kan is niet de ideale oplossing om bij Ajax op het middenveld te spelen. Dat stipt Perez aan en daar heeft ie gewoon een punt. Martinez is in balbezit veel comfortabeler en daarom hoor je over hem niemand klagen, terwijl hij verdedigend niet minder dan Alvarez brengt.

Misschien dat Perez zich ff kan inlezen en dan de echte reden weet waarom Neres op de bank zat. Dan hoeft ie niet zomaar wat onzin te roepen.

15 september 2019 om 20:21

Klopt, maar aan de andere kant noemt hij nu Neres, maar er zit altijd minimaal één international op de bank. Ik zie namelijk niet Promes, Ziyech, Tadic, Neres en Van de Beek structureel samen in de basis staan..

15 september 2019 om 20:32

Kan prima hoor, middenveld met Donny, Promes en Martinez. Dan aanval Ziyech, Neres en Tadic. Gaat Alvarez een linie terug naast blind met Nico en Dest op de back-posities. Prima opstelling lijkt me!

15 september 2019 om 20:36

Lijkt mij veel te aanvallend voor Europees voetbal of nationale topwedstrijden, maar voor de rest zou het misschien wel nog kunnen...

15 september 2019 om 20:43

Tegen Heerenveen met 2 verdedigers op het middenveld is toch niet echt Ajax waardig.

15 september 2019 om 20:50

Wie zegt er dat het verdedigers zijn? Je probeert ze ten onrechte in een hokje te plaatsen. Voor hun komst werd gezegd dat ze zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten konden. Alvarez speelde zijn laatste periode in Mexico ook voornamelijk op het middenveld en hetzelfde geldt als hij voor Mexico uitkomt.

15 september 2019 om 23:03

Ik vind de opstelling van 4everajax ook de beste optie voor 90% van de wedstrijden. Donny heeft het in zich om verdedigend ook zijn meters te maken. Verder kan je ook nog Ziyech op de 10 positie zetten die intussen ook behoorlijk sterk is geworden in het meeverdedigen. Voor nog wat extra defensieve zekerheid kan je Veltman op rechtsback zetten tegen sterkere tegenstanders.

15 september 2019 om 23:16

Geinig. Iemand bekritiseren om het ‘niet inlezen’ en dan vervolgens zelf niet lezen dat Ronald de Boer het zei en dus niet Perez..

Zodra Donny terug is, gaat Alvarez een linie terug om met blind het centrale blok te vormen. Ben het wel eens met Perez, Alvarez en Martinez is teveel verdedigend op ons middenveld.

Klopt wel wat Perez zegt. Die Martinez tikt een soort Wijnaldum niveau aan. Alvarez speelde slecht. Voor Alvares 10 anderen.

Op zich eens dat Alvarez beter op CV kan spelen, maar we moeten ook niet doen alsof het nou erg slecht was. Op de laatste 20 minuten van de eerste helft na speelde Ajax erg leuk voetbal, creëerde meer dan genoeg kansen en scoorde uiteindelijk 4 keer, wat er ook zomaar 6 hadden kunnen zijn. Alvarez speelde daarbij ook prima, deed geen bijzondere dingen maar ook niks fout. Dus op zich geen gekke keuze van Ten Hag om voor nu hieraan vast te houden: je gunt Schuurs ook een kans, kan Dest rust geven (veltman op RB) en hebt een stabiel middenveld zodat je aanvallers lekker hun ding kunnen doen. Als Donny straks terug is zal Alvarez wel terugschuiven.

Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat Alvarez als CV gaat spelen. Schuurs heeft stappen gemaakt maar ik blijf twijfelen of hij nu al het niveau heeft dat nodig is, en Veltman komt ook net te kort als CV. Als Van de Beek eenmaal weer fit is, denk ik dat Ten Hag het gaat proberen met Alvarez als CV.

Ik ben er toch blij mee, in de halve finale van de champions league had Ajax het verdedigend heel erg moeilijk. Nu is de balans veel beter. Schone kon het verdedigend niet meer bij benen . Ajax is veels te lief geweest op het midden geld. Nu hebben ze een paar slagers als Johan Neeskens. Yess

Ik zou zelf met Alvarez in de verdediging spelen. Schuurs is naar mijn mening nog niet van Ajax niveau. Promes zo lang als vervanger van Vd Beek.

Onana
Dest
Alvarez
Blind
Tagliafico
Ziyech
Vd Beek/Prom
Martinez
Neres
Huntelaar
Tadic

Alvarez is een verdedigende middenvelder. Bal afpakken en inleveren, op zich niet erg maar voor Ajax begrippen niet voldoende om ook aanvallend iets te brengen. Het is zonde dat vd beek geblesseerd is, anders had je een super middenveld. Alvarez naast blind en dan met Dest en Nico naast hen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren