Ajax moet vrezen: ‘Real Madrid deed Donny van de Beek belofte’

Zondag, 8 september 2019 om

Donny van de Beek genoot afgelopen maand concrete belangstelling van Real Madrid, maar om nog niet officiële redenen mondde de interesse niet uit in een transfer naar het Santiago Bernabéu. Volgens de zondageditie van AS heeft de Spaanse topclub de 22-jarige middenvelder beloofd dat men volgend jaar zomer voor hem terugkeert. Real Madrid vindt het ook positief dat hij nóg een jaar in het tricot van Ajax speelt.

De na Marca meest verkochte sportkrant van Spanje reconstrueert zondag de mislukte poging van Real Madrid om een middenvelder aan te trekken. Zinédine Zidane zette zijn zinnen op landgenoot Paul Pogba en de clubleiding stelde Van de Beek voor als plan B. De komst van de Frans international bleek onmogelijk en naar verluidt koos men er intern voor om de eventuele komst van Van de Beek naar medio 2020 te verplaatsen.

AS stelt dat Real Madrid de situatie rondom Van de Beek als positief voor zijn ontwikkeling beschouwt, daar hij dit seizoen volop minuten kan blijven maken. In de vermeende gesprekken met Van de Beek en diens management zou de Spaanse club altijd duidelijk hebben gemaakt dat Pogba doelwit nummer één was en dat het woord van Zidane doorslaggevend zou zijn. Ook het al uitgegeven bedrag aan inkomende transfers, ongeveer 298 miljoen euro, was een factor om rekening mee te houden.

Het was Zidane die uiteindelijk een streep door de komst van Van de Beek zette. Hij was én is ervan overtuigd dat alleen Pogba datgene kan geven waar het Real Madrid nu op het middenvelder aan ontbreekt. Volgens AS kreeg de Oranje-international het nieuws op 10 of 11 augustus te horen. Op 12 augustus gaf Erik ten Hag te kennen dat de kans groot was dat de middenvelder bij Ajax zou blijven en twee dagen later was de hoofdrolspeler zelf dezelfde mening toebedeeld. “De kans is groot dat ik hier blijf. Real Madrid is een fantastische club, maar Ajax ook.”

AS stelt dat Real Madrid aan Van de Beek beloofde dat men zich volgend jaar zomer weer zou melden, al zal de mening van Zidane mogelijk ook dan doorslaggevend zijn. De verwachting was dat met een eventuele transfer van de middenvelder, die in november 2015 in het eerste van Ajax debuteerde, een bedrag van vijftig miljoen euro gemoeid was. Het valt niet uit te sluiten dat Van de Beek ondertussen een nieuw contract met Ajax signeert. Hij ondertekende ruim anderhalf jaar geleden een verbintenis tot de zomer van 2022.

Ten Hag over 'noodoplossing' Alvarez: 'Anders had Van de Beek gespeeld'
Meer video's

Poll

Denk jij dat Donny van de Beek aan zijn laatste seizoen bij Ajax bezig is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door sirius)

Ach, kranten moeten ook gevuld worden. Een verhaal van niets natuurlijk, als deze 'belofte' al gedaan zou zijn, stelt ie natuurlijk niets voor. Bovendien, slecht nieuws voor Ajax? Denk dat ie volgens jaar sowieso wel weggaat, of het nou naar Real is of naar PSG oid.

8 september 2019 om 11:07

Maar als ik het dus goed lees is Zizu geen fan, lijkt mij dat hij niet gaat komen zolang Zizu trainer is toch? Fine by me, kan ie lekker bij ons blijven.

Dat is prima en vermoedelijk ook waar Ajax vanuit gaat. Ik ben allang blij dat Donny nog een jaar blijft.

8 september 2019 om 10:55

Inderdaad, Overmars heeft eigenlijk een super grote stunt verricht voor Ajax. Na zo'n groot Europees succes worden financieel minder krachtige clubs gewoon leeggekocht. Maar Overmars heeft het voor elkaar gekregen om slechts 2 key spelers te verkopen (ook nog eens voor een bizar hoge prijs, ruim 170 miljoen). Schone was weliswaar ook erg belangrijk maar was bijna nooit zeker van een basisplek.Maar het is super knap dat Overmars Onana, Veltman, Tagliafico, Vd.Beek, Ziyech, Tadic en Neres nog minimaal 1 jaar heeft weten te behouden voor Ajax.

8 september 2019 om 11:21

Hoe kun je nu zeggen dat Schone bijna nooit zeker was van een basisplek?heeft in de afgelopen 5 jaar 118 keer in de basisopstelling gestaan in de Eredivisie (en 22 invalbeurten).heeft vorig jaar 11 keer in de basis gestaan in de Cl.heeft in de afgelopen 5 jaar 31 keer in de basis gestaan in Europese wedstrijden voor ajax (en 5 invalbeurten).hoezo niet zeker van een basisplaats?

8 september 2019 om 11:27

Hij heeft zich vaak knap in de basis geknokt inderdaad maar echt zeker van een basisplek was hij bijna nooit. Dat was ook de reden dat hij vertrok want er kon hem weer geen basisplek beloofd worden.

Geen probleem, laat die Spanjaarden maar beginnen met sparen.het zal geen koopje worden.

8 september 2019 om 08:01

Dat sparen zal niet voor Donny zijn maar voor Mbappe en Pogba. Naar schatting 400 miljoen. Donny zie ik dan ook volgend jaar niet naar Real vertrekken, 'belofte', uhuh...

8 september 2019 om 08:11

Donny zal er na dit jaar niet goedkoper op worden, maar inderdaad Madrid geeft regelmatig dergelijke bedragen uit..maakt het ook een ideale klant.maar waarschijnlijk zullen er meer geïnteresseerden zijn wat de prijs weer zal opdrijven ..

8 september 2019 om 08:19

Donny zal eerst een goed seizoen moeten spelen wil zijn prijskaartje van +/- 60 miljoen gehandhaafd blijven. Had vorig seizoen natuurlijk een geweldig seizoen, misschien zelfs wel boven zijn eigen kunnen. Persoonlijk denk ik zelf dat Real niet de ideale club voor hem is gezien het verleden van Ajax spelers bij Real.

8 september 2019 om 08:20

Alles valt en staat met een goed seizoen in de CL en daarnaast een basisplaats bij NL op het Europees Kampioenschap. Bij een veel mindere prestatie zal Real, als ze al terugkomen, een lager bod wegleggen. Buiten dat ga ik met je mee dat men gaat voor de absolute top. En met alle respect, hoe goed ik hem ook vind, dat is Donny niet. Die gaan inderdaad eerder weer voor Pogba en dan ook voor Mbappé.

8 september 2019 om 10:38

Pogba wordt ook alleen maar gehaald om zijn naam, zo heel bijzonder is Pogba ook niet meer, hij zal ongetwijfeld beter zijn dan Donnie maar vind het ook geen absolute wereldtop, bij United valt die vaak zat door de mand

Opvolgers uit de jeugd maar klaar stomen en regelmatig een tweede helft laten spelen.er zit genoeg aan te komen.

Brobbey, Gravenberch, Hansen, Jensen, Kuhn, Taylor, Timber, Traoré,en Ünüvar staan al weer een tijdje te dringen. En dan vergeet ik er on getwijfeld nog een paar..

8 september 2019 om 09:42

Je noemt nu 9 namen. Wedden dat er minimaal 6 daarvan verkocht of verhuurt worden omdat er een speler van buitenaf voor hen staat. Ajax is een nieuwe weg ingeslagen waardoor jeugdspelers minder en minder een vaste waarde kunnen worden.

8 september 2019 om 10:07

Als de ene (jeugd)speler langer bij Ajax blijft, en naar betere clubs vertrekt, zal een ander minder kansen krijgen. Dat bewijst nl ook dat het niveau van het 1e hoger is geworden en dus heeft de jeugd een hoger niveau nodig om zich in het 1e te vechten. Sommigen zullen dat niveau snel halen (Dest) sommigen zullen daar langer over doen, sommige hebben geen geduld en sommigen halen het niveau nooit. Die laatste 2 groepen verlies je nu tov vroeger. Tsja, vroeger stonden er ooit jeugdspelers in die het niveau echt niet haalde. Dat is mi alleen maar goed.

8 september 2019 om 10:08

Bedoel natuurlijk dat het alleen maar goed is als die er niet meer in staan.

8 september 2019 om 10:27

@tinus, als een jeugdspeler goed genoeg is, wordt hij niet verhuurd, maar krijgt hij gewoon zijn kansen. Kijk alleen maar naar Dest. Sowieso denk ik niet dat er zes van bovengenoemde spelers worden verhuurd. Daarvoor zijn sommigen te goed (Gravenbergh, Unüvar, Jensen, Traore en Brobbey). Dus ik ga die weddenschap graag met je aan.

8 september 2019 om 11:06

Sowieso best vreemd om te zeggen dat jeugdspelers minder en minder een vaste waarde kunnen worden bij Ajax. Kijk je naar de selectie zie je heel veel spelers die in de eigen jeugdopleiding hebben gespeeld met Onana, Dest, Timber, Veltman, Mazraoui, Blind, Vd.Beek, Gravenbergh, Ekkelenkamp, Jensen, Eiting, Taylor, Promes, Traore, Danilo.Dani De Wit, De Ligt, Frenkie De Jong, Cerny en Dolberg die ook nog pas verkocht zijn.Bovendien zijn Botman, Johnsen, Sierhuis verhuurd. Dus hoezo krijgen eigen jeugdspelers geen kansen?

8 september 2019 om 12:23

@kyle66 Laten we vooral Hansen niet vergeten in het rijtje absolute toptalenten van De Toekomst. In de wedstrijd tegen Feyenoord stak die er bovenuit.

8 september 2019 om 12:28

Unuvar zal dat niveau ook op zijn sloffen halen, denk dat er wel meer het zullen redden.zal wel moeilijker worden, Maar wat gelukkig wel aangeeft dat het huidige Ajax steeds sterker wordt en zich aan het nestelen is tussen de subtop van Europa.

Jammer voor Donny. Hij is de speler die mee ging in de flow van Ajax vorig seizoen. Door 2 belangrijke doelpunten in de CL is zijn naam op een lijstje gekomen. Heeft 3 goede helften gespeeld in de hele CL campagne. Maar vrees voor hem dat hoe meer wedstrijden de scouts van hem zullen zien, hoe meer ze zullen denken, "dit is gewoon een 13 in een dozijn speler die we ook ergens in de jeugd hebben lopen. " Er wordt vaak geroepen dat hij goed tussen de lijnen loopt en oog heeft voor de ruimte. Laten we eerlijk zijn, zijn dit niet vaak de uitspraken die er worden gedaan voor de mindere voetballers in het elftal, die misschien wel nuttig zijn maar waar je niet voor naar het stadion komt? Voor de Siem de jongs, en de Klaassens van deze wereld? Is het niet opgevallen dat Ziyech de positie achter de spits opvult hoe dat hoort? Veel aan de bal, betrokken bij bijna elke aanval, en het gevoel dat je hoopt dat de bal bij hem moet komen omdat het dan gevaarlijk word. In tegenstelling tot Donny, die misschien 6 balcontacten per wedstrijd heeft, 3 ervan een schot op goal, waarvan hij 2 onbegrijpelijk mist en misschien 1 ervan raak schiet. Nee, ik had Donny graag zien weg gaan dit seizoen zodat we van hem af waren.

8 september 2019 om 10:14

Je weet dat Van de Beek als groot talent te boek stond in de jeugd? Zeker geen 13 in een dozijn speler, want zijn techniek is veel beter dan die van Siem de Jong en Klaassen. Daarnaast ook nog het scorende vermogen, wat hem een complete aanvallende middenvelder maakt. Iets wat die andere 2 niet zijn of minder. Omdat hij nu een paar wedstrijden minder speelt is het niks meer en ging hij mee in de flow van het vorige seizoen? Belachelijk. In Jong altijd al een fantastische voetballer om naar te kijken. Donny gaat Real niet halen ben ik bang, maar voor een club als Dortmund zou dit een goede speler zijn. Zijn handelingssnelheid ligt veel hoger dan eerder genoemde namen.

8 september 2019 om 10:47

“Nee, ik had Donny graag zien weg gaan dit seizoen zodat we van hem af waren” Als je dit nou als eerste had gezegd had ik dat hele flauwekul stuk niet van je hoeven lezen. Donny van de Beek was vorig jaar in de CL gewoon 1 van de beste op zijn positie. Dat kan je makkelijk zeggen: 13 in een dozijn voetballer bla bla. Heb jij ook een 13 in een dozijn voetballer zo zien excelleren tegen Juve en Real? Een Ajacied die Donny liever ziet gaan... je noemt jezelf toch geen fan he?

8 september 2019 om 11:20

Misschien in de war met de Wit?

8 september 2019 om 11:21

Niet mee eens. Ik vind van de Beek juist een hele moderne voetballer. Eentje die altijd onderweg is, makkelijk een goal maakt en toch ook nog behoorlijk technisch en goed in de kleine ruimte is. Ik vind het zelfs opvallend dat er niet meer grote middenvelders zijn met deze speelstijl. De enige die ik echt kan bedenken die zo speelt/speelde is Frank Lampard. Iemand nog andere voorbeelden?

8 september 2019 om 12:02

@rossellinira Helemaal gelijk. Dit klopt precies. Niks aan toe te voegen. Dit is exact wat ik al twee jaar roep maar er is een hele marketingmachine rondom Donny van de Beek ingericht om de publieke opinie te beinvloeden. Donny is inderdaad een dertien in een dozijn speler. Hij speelt op 10 maar is helemaal geen 10. Hij heeft geen actie, kan geen man passeren laat staan 2 man, heeft geen schot, is niet creatief, niet bijzonder snel, geen steekpass, etc. Maar wij moeten gaan geloven dat Donny een toptalent is. Laat me niet lachen. Hij is inderdaad een gevalletje Siem de Jong en Davy Klassens maar ik vind dat Davy daarmee tekort wordt gedaan want die kon wel wat meer. Ook het verhaal over de zogenaamde diepgang van Donny. Hij heeft diepgang roepen ze dan allemaal. Daar moet ik al helemaal om lachen. Donny heb je vrijdag Wijnaldum gezien in de 93ste minuut tegen Duitsland? Dat is diepgang. Op snelheid meters overbruggen en je mannetje achterlaten. Niet naast de spits ballen wachten en je taak op het middenveld verwaarlozen waardoor de aanvallers te veel werk moeten verrichten. Dat is (te) diep staan terwijl je dat als middenvelder helemaal niet moet doen. Geen diepgang dus maar onnodig diep staan. dat is iets heel anders. Wijnaldum verzet bergen verdedigend werk en kan er dan nog zo een sprint uitpersen. Die snelheid heeft Donny niet eens. Vijf klassen niveau verschil met Donny. En Real zou interesse hebben. Ja ze zijn gekke Henkie in Madrid. Nogmaals, chapeau Rossellinira.

8 september 2019 om 12:29

Aldus iemand die totaal geen kijk heeft op voetbal. Jij ziet alleen maar wat spelers doen wanneer ze aan de bal zijn.voetbal is echter een spel dat vnl wordt gespeeld door mensen die niet!!! aan de bal zijn. Vrijlopen en slimme loopacties zijn nog belangrijker dan passeeracties. Lopende mensen zijn nauwelijks te verdedigen en het spel lezen dat je ergens staat op het juiste moment zodat je kan scoren is een gave die weinig spelers hebben.maar schaam je niet, 99 procent van de reaguurders weet en snapt dit ook niet.

Donny naar real zou echt de ondergang zijn. Wie moet hij eruit spelen? Kroos modric isco of casemiro lol... mag hopen dat real lekker alles op alles op mbappe zet volgend jaar dat zou een aanwinst zijn.

8 september 2019 om 12:37

Aad3barkie, Zeker niet naar Real - Ajax 1 - 4 gekeken, dat matige middenveld werd helemaal aan flarden gespeelt. Modric is rijp voor het bejaardenhuis, Kroos werd tegen Oranje ook weer weggespeelt. Kroos kan zich nog een beetje handhaven met swalbes.maar Mbappe zou een mooie speler zijn voor Real, die op een totaal andere positie speelt dan Donny.

8 september 2019 om 14:25

Wanneer is een type Van De Beek (dynamische aanvallende middenvelder die telkens richting de vijandelijke 16 loopt) ooit geslaagd bij Real Madrid? Verder doe je wel heel erg lichtzinnig over Modric en Kroos die beiden veel beter zijn dan Van De Beek. Begrijp me niet verkeerd; Van De Beek is een goede speler, maar ik zie hem absoluut niet slagen bij clubs als Real Madrid. De enigste Europese topclub (op papier) waar ik hem een rol van betekenis zie spelen, is Psg.

Prima, dan kan Real nu alvast gaan sparen... Dan hoeft het geen transfersoap te worden.

Ra Ra Ra, leuk dat je regeert maar kijk dan wel even naar de wedstrijd als je toch zit te kijken. Da hij misschien niet bij Real hoort te spelen? Oké dat kan, maar dat hij maar 6x in bal bezit komt? Zelfs verdedigend komt hij meer aan de bal, en doet in iedere aanval mee. Nee het is waanzin om te zeggen dat je blij moet zijn als hij weg was. Hij vult de positie anders in als Ziyech, ja maar is toch wel heel erg nuttig in het systeem dat ter Hag speelt.

Real gaat Eriksen transfervrij ophalen denk ik. Dan zou Donny overbodig zijn. Ik zou sowieso niet naar een club gaan waar de trainer overduidelijk niet op jou zit te wachten.

Ik snap niet dat Donnie als zo jong een stap terug wil doen. Hij kan toch nog prima mee bij Ajax. Afbouwen bij Real kan op je 30e ook nog wel..

Ach of zo een belofte van real , als hij al bestaat, iets zegt. Net alsof er enig beleid zit achter het inkoop van real. Volgens jaar zijn er weer andere mensen aan de Macht en die gaan dan weer als een blind paard 1 miljard euro spenderen .

Ach, wat heet vrezen? De grootste vrees was waarschijnlijk dat hij voor dit seizoen al zou vertrekken. Ajax weet heus wel dat spelers zoals hij uiteindelijk een transfer gaan maken, dus dat vrezen zal ook wel los lopen.

Is ook geen speler voor Real. Is een goede voetballer, maar naar Real gaan zou voor het aantal speelminuten killing zijn. Al helemaal als je een trainer hebt die liever iemand anders in plaats van jou heeft. Zag op vrijdag/zaterdag in veel topics van het Nederlands elftal voorbij komen dat het beoogde middenveld De Jong, Wijnaldum Van de Beek moet zijn, maar waar komt dit vandaag dat Van de Beek in de basis bij Oranje moet staan? Los van zijn goals voegde Van de Beek weinig toe aan ajax in de CL. Zeker op de momenten zonder bal sneeuwde hij al snel onder en was het aan een exceptioneel goede De Jong te danken dat het middenveld niet in elkaar stortte.

Wat zijn dit voor titels zeg. Ajax moet vrezen? Alsof die er vanuit gaan dat ie nog 2 seizoenen blijft. Ajax vreest totaal niet. Die zijn allang weet bezig met lijstjes samen te stellen om de komende leegloop op te vangen hoor.

8 september 2019 om 14:26

Verder is Van De Beek een goede speler, maar zeker niet onvervangbaar. Dat vrezen zal dus inderdaad wel meevallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

69 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 3 2 1 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen: ‘De kansen van Lille kwamen toch doordat zij mensen lieten lopen'

Ajax rekende dinsdagavond in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League af met Lille OSC. De Amsterdammers waren met 3-0 te sterk voor de Fransen, door doelpunten van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 17 september
Nemanja Matic is met zijn aflopende contract op de radar van diverse clubs verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren