Peter Bosz zoekt naar verklaring: ‘Het lijkt alsof zijn balans niet klopt’

Woensdag, 28 augustus 2019 om

Kasper Dolberg beleefde in het seizoen dat Ajax de finale van de Europa League haalde tot nu toe het beste jaar uit zijn carrière. In de seizoenen daarna slaagde hij er echter, mede vanwege blessureleed, niet in om dat niveau aan te tikken en inmiddels staat hij op het punt om de Johan Cruijff ArenA via de achterdeur te verlaten voor een nieuwe kans bij OGC Nice.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Kasper Dolberg bij OGC Nice zijn topvorm gaat hervinden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door professor oak)

Stel: Ajax wordt vanavond uitgeschakeld in CL. Dan kan Bosz mooi voor Ziyech gaan van Ajax. Ziyech is de perfecte lange termijn opvolger van Havertz. Voor Ziyech is Leverkusen ook ineens stuk aantrekkelijker indien Ajax wordt uitgeschakeld in CL. Leverkusen speelt in CL en betere competitie.

28 augustus 2019 om 10:27

Je bent ervan op de hoogte dat Ziyech heeft bijgetekend en ook heeft aangegeven minimaal een seizoen te blijven?

28 augustus 2019 om 11:09

En dat Leverkusen daarvoor 2 types Ziyech heeft teruggehaald in Demirbay en Amiri?

28 augustus 2019 om 12:03

Demirvay speelt op CM en Amiri op CAM. Ziyech kan de positue van Bellarabi overnemen. Dan heb je met Havertz, Bailey, Ziyech en Volland een geweldige aanval. Alario, Diaby, Bellarabi en Amiri nog op de bank.

28 augustus 2019 om 10:28

Dat slaat echt nergens op. Zal nooit gebeuren. Ziyech wil een stap hógerop, niet naar een gelijk of minderwaardige club dan ajax.

28 augustus 2019 om 10:29

Leuk maar Ajax wordt vanavond niet uitgeschakeld dus waar hebben we het over.

28 augustus 2019 om 10:42

De bal is rond manodedios, ook jij zou dat moeten weten. (Al verwacht ook ik dat Ajax gewoon verder gaat.)

28 augustus 2019 om 10:55

Wie zegt dat bayer leverkusen een minderwaardige club is of gelijk? Spelen goed voetbal in een absolute topcompetitie. Salarissen zijn daar ook prima. Waarin is Ajax dan beter of groter? Ja historie maar daar koop je niks voor of succes in Europa maar dat is zeker niet structureel. Dus ik zou leverkusen wel als een goede stap zien.

28 augustus 2019 om 12:00

Stap hogerop zeg je. Spelen tegen Bayern, Dortmund, Leipzig, Gladbach of Psv, Az, Feyeboord, Vitesse. Daarnaast heeft Leverkusen ook gewoon meer kwaliteit. Volgens Transfermarkt is de selectie zon 100 miljoen meer waard. Betere competitie, beter salaris en een kwalitatief gezien iets betere club is gewoon een stap vooruit lijkt me.

28 augustus 2019 om 12:02

Krom Arsenal, Ziyech heeft Sevilla, een club die leuk voetbal speelt in een topcompetitie, afgewezen om bij ajax te blijven spelen. Waarom zou hij dan ooit naar Leverkusen gaan?

28 augustus 2019 om 12:06

Sevilla is ook niet meer zo sterk he. Die schat ik lager in dan Leverkusen op dit moment. Evenals Roma.

28 augustus 2019 om 12:16

Dus omdat Ziyech hun heeft afgewezen betekend het dat ze minder sterk zijn? En zoals Phenomeno al zegt is leverkusen ook een stuk beter dan Sevilla op dit moment.

28 augustus 2019 om 12:17

Leverkusen is minimaal gelijkwaardig, maar ik denk zelfs veel beter en verder dan Ajax. Daar kan een goed CL jaar weinig aan veranderen.

28 augustus 2019 om 12:21

@elphenomeno

"stap hogerop zeg je. Spelen tegen Bayern, Dortmund, Leipzig, Gladbach of Psv, Az, Feyeboord, Vitesse. Daarnaast heeft Leverkusen ook gewoon meer kwaliteit. Volgens Transfermarkt is de selectie zon 100 miljoen meer waard. Betere competitie, beter salaris en een kwalitatief gezien iets betere club is gewoon een stap vooruit lijkt me."

De transferwaardes die worden gepubliceerd zijn een wassen neus. Nog niet eens zo heel lang geleden was de selectie van Ajax volgens die sites 150 miljoen waard, een bedrag dat de club alleen al met de verkoop van De Ligt en De Jong heeft weten te overschrijden. Ajax verkoopt haar spelers gemiddeld voor 2 tot 4 keer zoveel geld als dat ze volgens die sites waard zijn, waaruit genoegzaam blijkt dat die cijfers niet meer dan natte vingerwerk zijn. Het argument dat Zyech als hij voor Leverkusen zou kiezen tegen Bayern, Dortmund, Leipzig, en Gladbach zou kunnen spelen, is natuurlijk een non-argument omdat hij dat ook zou doen als hij voor Werder, Schalke of Bochum zou kiezen. Bij Ajax doet hij altijd mee in de strijd om de nationale prijzen en heeft hij een gerede kans op deelname aan de CL. Leverhusen heeft in meer dan 100 jaar 1 internationale prijs gewonnen (uefa cup 1988) en 1 natiole DFB Bokal (1993). Bij Leverkusen speel je mee voor spek en bonen en dat is veel te laag gegrepen voor een speler als Zyech. Dan kan hij beter zijn hele carriere bij Ajax blijven.

28 augustus 2019 om 12:34

Vandaar dat spelers als Locadia, Jahanbaksh, Fer, Klaassen, Wijnaldum (Newcastle destijds), Traore, Weghorst, Haller, Guardadoa, Bruma, Rekik, Berghuis, Tete etc etc allemaal na topclubs verhuizen vanaf de Nederlandse top. Jij leeft nog in de jaren 90 volgend mij. Ook Eriksen, Vertonghen, Sanchez en Alderweireld hebben na hun vertrek nog geen prijs gewonnen. Denk je dat ze spijt hebben? Frenkie en Mathijs zijn 2 uiirzonderingen maar wij verkopen al 15 jaar niet meer aan de absolute top van Europa.

28 augustus 2019 om 12:37

@scepticus38

Dat is wel heel kort door de bocht. Het eerste deel van jouw betoog kan ik me wel in vinden, maar in het tweede deel zie ik meerdere argumenten waar ik het niet mee eens ben:

"het argument dat Zyech als hij voor Leverkusen zou kiezen tegen Bayern, Dortmund, Leipzig, en Gladbach zou kunnen spelen, is natuurlijk een non-argument omdat hij dat ook zou doen als hij voor Werder, Schalke of Bochum zou kiezen."

De kracht van een competitie speelt over het algemeen wel degelijk een rol bij de keuzes van een speler. We hebben het namelijk niet over Bochum, Werder of Schalke, maar over Leverkusen dat zich gekwalificeerd heeft voor de Champions League. Een scheve vergelijking dus.

"leverhusen heeft in meer dan 100 jaar 1 internationale prijs gewonnen (uefa cup 1988) en 1 natiole DFB Bokal (1993). Bij Leverkusen speel je mee voor spek en bonen en dat is veel te laag gegrepen voor een speler als Zyech. Dan kan hij beter zijn hele carriere bij Ajax blijven."

Leverkusen speelt in een sterkere competitie met (aanzienlijk) sterkere concurrenten. Een prijs heeft daar veel meer inhoud en waarde op het gebied van kwaliteit, los van de dominantie van Bayern de laatste jaren. In Nederland heb je alleen PSV als structurele concurrent.

Nu denk ik niet dat Ziyech naar Leverkusen verkast, maar qua niveau is het een prima stap voor Ziyech. Ziyech is goed, maar zeker geen geweldenaar en Ajax is een grote club, maar zeker niet aantrekkelijker dan Leverkusen normaal gesproken. Tot afgelopen seizoen was dat niet eens een discussie.

28 augustus 2019 om 10:48

Ziyech verdient 4 miljoen euro. Dat gaat Leverkussen nooit aan salaris betalen voor een speler als ziyech.

28 augustus 2019 om 10:56

Gemiddeld salaris is 2,5 miljoen bij leverkusen. Er zit vast wel een speler bij die 4 miljoen verdient.

28 augustus 2019 om 12:24

Leverkusen heeft momenteel 6 spelers die 4 miljoen euro of meer verdienen en in Duitsland is het belastingstelsel gunstiger dan in Nederland (scheelt zo'n 7 procent in de hoogste schaal). Dat scheelt jaarlijks toch een goede 200.000,-.

28 augustus 2019 om 11:10

Hahaha hoe krijg je het toch voor elkaar om in elke topic jezelf zo voor lul te zetten Zermatt?

28 augustus 2019 om 12:27

Zo heel vreemd is het nou ook weer niet. Tot afgelopen seizoen was dit niet eens een discussie en zou niemand twijfelen of een speler van Ajax voor Leverkusen zou kiezen.

Het is maar dat Ziyech Sevilla heeft afgewezen, maar aan de andere kant zal Ziyech inmiddels ook wel beseffen dat grotere clubs hem simpelweg niet willen. Nu denk ik niet dat hij naar Leverkusen zou verkassen, maar zo'n enorme strekking is het nou ook weer niet...

28 augustus 2019 om 15:05

Oke totaal zinloos om over Ziyech te discusseren terwijl hij bijgetekent heeft en aan geeft dat hij sowieso nog een jaar blijft, overigens gaat deze topic over Dolberg, wat heeft het voor zin om aan te geven dat Ziyech wel wat voor Leverkusen is? Juist meneer Zermatt wilt interessant lopen doen in elke topic terwijl hij bijna nooit inhoudelijk reageert.

28 augustus 2019 om 16:18

Haha nee inderdaad. Altijd maar bovenaan iets willekeurigs typen over de club of speler die in de tekst staat. Dan komen er reacties op en hoor je hem niet meer...

28 augustus 2019 om 11:11

Stel: Marc Overmars haalt een lot van de Euro loterij met kans op 88 miljoen euro. Dit gaat hij besteden aan 1 salaris van 1 toekomstige speler. Stel dat Toni Kroos weg wilt bij Real waar hij ongeveer 10 miljoen per jaar verdient. Bovendien wilt Toni ook jaarlijks kunnen spelen in de Champions League. Marc Overmars komt met een cheque van 20 miljoen per jaar, maakt Toni de aanvoerder en mag hij bovendien de strafschoppen en alle vrije trappen nemen. Ook het leven in Amsterdam is mooi. Toni gaat naar Ajax, krijgt een dik salaris, is de vedette en speelt in een prima competitie.

28 augustus 2019 om 13:23

Leuk hoor, Leverkussen heeft hem nie nodig en hij heeft leverkussen nodig. Ook gaat APOEL vanavond met een pak slaag naar huis

Toch mooi dat deze Gentleman Peter Bosz zo aardig blijft naar zijn ex pupillen. Siert hem.

28 augustus 2019 om 10:39

Ik vind het juist vrij misplaatst dat hij een oordeel geeft over een speler waar hij een paar jaar niet mee gewerkt heeft. Laat hij zich concentreren op zijn eigen spelers.
Maar goed, kan bijna niet anders of dat vind jij ook op sarcastische wijze.

28 augustus 2019 om 10:46

Hij zegt toch niks verkeerds? Iedereen ziet dat Dolberg ondermaats presteert, vandaar de naderende transfer. Het enige wat Bosz zegt is dat hij het hem gunt dat hij weer de oude/beter wordt, dat is toch aardig?

28 augustus 2019 om 10:49

Wat doen wij de hele dag hier op Voetbalzone? Hij doet het ook nog eens op persoonlijke titel. Als je ergens naar gevraagd wordt, geef je daar toch gewoon (in de meeste gevallen) netjes antwoord op?

28 augustus 2019 om 10:50

Wat een onzin. Ik lees niets in de tekst dat niet netjes of respectloos overkomt jegens Dolberg. Bosz concentreert zich voldoende op Leverkusen, denk ik. Hoef jij je geen zorgen over te maken.

28 augustus 2019 om 10:55

Aardig? Ik vind het meer onzin. zn balans? vaag gebabbel van peter.
Dolberg heeft alle kwaliteiten om de perfecte nr 9 van Ajax te zijn. Je kan niet 1,5 seizoen dat laten zien en daarna die kwaliteiten verliezen.
Echter Dolberg heeft eerst een knauw gekregen van de blessures en de druk die bij jaax komt op de 9 positie leek hij ook niet aan te kunnen. Daardoor is hij er gewoon niet meer in dat vertrouwen gekomen om te presteren.
Daar wil ik bij opmerken dat in zn beste seizoen hij veel ballen kreeg van Traore en Younes en steekballen van een Ziyech op 10. Sinds ten Haag speelt ajax met ntadic en Ziyech op de flank die naar binnenkomen en de bruikbare ballen zijn gewoon minder.
Ook de Hunter opstellen in relatief makkelijke wedstrijden zoals vs Emmen of VVV vind ik een fout. KJH scoorde toen veel maar wat heb je eraan de man is 36, daar had Dolberg als nr 1 spits perfect aan zn vertrouwen kunnen werken.

28 augustus 2019 om 10:56

Dolberg heeft het bij lange na niet 1,5 seizoen laten zien. Max 1 seizoen miss zelfs wel korter.

28 augustus 2019 om 11:06

als je de kwaliteiten niet hebt, laat je het niet 1 wedstrijd zien. Niet wat Dolberg heeft laten zien. Pure klasse, techniek, meevoetballen, koelheid voor de goal.meest complete ajax spits sinds Patrick Kluivert.
Dat is niet hetzelfde als a la vincent Jansen of afonso alves gewoon een seizoen ballen erin prikken. Het was het totaal plaatje. Elke kenner zag dat en daarom verbaasd iedereen zich er nu ook over.

28 augustus 2019 om 11:22

Pure klasse? Hij heeft max 5 wereld wedstrijdjes gespeeld. Voor de rest goede wedstrijden, pure klasse? Nou nee.

28 augustus 2019 om 11:37

5 wedstrijden 'werelds spelen' op het hoogste niveau is pure klasse, als je die niet hebt, speel je nooit werelds.

28 augustus 2019 om 11:49

Als je pure klasse bent dan heb je nog steeds dat niveau. Maar in 2 jaar tijd heeft die laten zien dat die dat niveau niet heeft. Dus zal het maar gewoon mee te maken hebben dat het team heel goed liep en daarom dat hij ook een niveau kon halen.

28 augustus 2019 om 12:04

pure klasse heb je of heb je niet arsenal24. Of het eruit komt heeft met veel factoren te maken. Of je bijv helemaal fit bent maar ook of je vertrouwen voelt of lekker in je vel zit.
Denk aan jouw clubheld Bergkamp bij Inter en bij Arsenal.
Als je geen pure klasse bezit, dan kun je niet laten zien wat hij heeft laten zien. Waren gen intikkers die hij scoorde.

@Voetbalzone, een van de oudste clubs van Engeland is failliet namelijk Bury FC. Komt daar nog een nieuwsbericht over?

28 augustus 2019 om 10:55

Buried FC? 😉 Maar zonder gekheid, altijd triest als clubs failliet gaan, zeker als ze al zo oud zijn.

Ik las een artikel waarin geschreven stond, dat eigenaar Steve Bale de club voor £1 had overgenomen in december 2018. Na vijf maanden wilde hij er weer vanaf, omdat het hem teveel geld kostte. Echter bleef de club formeel nog van hem tot het faillissement.

Hij verklaarde in een interview met de BBC-radio: “Ben nooit in Bury geweest. Ik wist niet eens dat er een voetbalclub zat in Bury. Ik heb niets met voetbal."

Lekker type zo’n man, voor de supporters, die in een keer hun club zien verdwijnen een dubbele nachtmerrie.

28 augustus 2019 om 11:01

Dat de EFL uberhaupt er mee in heeft gestemd dat deze idioot eigenaar van Bury kon worden is echt te bizar voor woorden. Blijkbaar kan elk doorsnee persoon tegenwoordig eigenaar worden van een Engelse club, zonder aan te hoeven tonen wat voor financiele middelen je tot beschikking hebt

28 augustus 2019 om 11:05

Jezus wat zonde zeg.. Ik koos altijd Bury bij Ultimate Soccer Manager en dan lekker omhoog tot de premier league.. Jammer dat ze failliet zijn, is wel een artikel waard als je het mij vraagt.

28 augustus 2019 om 11:30

Ik denk dat er zo een long read erover komt. Bury kreeg 3 offers maar ze werden geweigerd door de EfL de reden ervan weet ik even niet meer.

28 augustus 2019 om 10:59

Hoop echt dat Bolton het gaat halen, Zou echt heel zonde zijn!

jammer van al zijn blessureleed. wie weet hoe ver Dolberg nu had kunnen zijn zonder al die blessures. hoeveel spitsen van 19 jaar die niet eens in een absoluut topteam spelen scoren er 6 in de EL in hun debuutseizoen? dat zijn er niet veel

28 augustus 2019 om 12:29

De omstandigheden waren op dat moment ook niet heel nadelig. Ajax was bijna elke wedstrijd de underdog en het was Dolberg zijn eerste seizoen. Dan zijn talenten erg onbevangen en is het zelfvertrouwen hoog. Mensen hebben zich ook nogal blindgestaard op zijn sterke punten, terwijl er wel degelijk genoeg zwakke punten te bespeuren zijn. Dat gebeurt wel vaker als het jonge spelers in Nederland betreft.

28 augustus 2019 om 12:31

@sirius

ik denk eerder dat zijn blessures de reden zijn dat hij dat niveau niet meer haalt. dat zie je wel vaker bij jonge spelers met langdurige blessures

Man man man, onder Peter speelde Kasper toch bij vlagen de sterren van de hemel. En o, wat was dat met name in de Europa League een genot om naar te kijken. Blijft erg jammer en vreemd tegelijk dat zijn potentie (nog) niet volledig tot bloei komt.

Dolberg speelt als hij een loden last met zich meedraagt. Als hij daar niet vanaf komt, dan zal hij nergens meer zijn oude niveau halen. Ik hoop dat hij de hulp krijgt die hier voor nodig is, alleen zal hem dat niet lukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper30
E. ÁlvarezVerdediger30
D. BlindVerdediger30
S. DestVerdediger30
N. MazraouiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

114 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 OGC Nice 4 2 2 0
2019/2020 OGC Nice 23 11 2 0
2019/2020 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Ajax 25 11 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax maakt dankzij transfers winst van ruim twintig miljoen euro

Ajax heeft dinsdagavond de jaarcijfers voor het boekjaar 2019-2020 openbaar gemaakt. De Amsterdammers melden via de officiële kanalen dat er over het afgelopen jaar een winst van 20,7 miljoen euro geboekt...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 29 september
Bayern München heeft vijftien miljoen euro over voor Tariq Lamptey, die als rechtsback furore maakt bij Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren