De Telegraaf: ‘Vanuit spelersgroep van Ajax klinkt een steeds hardere roep’

Maandag, 26 augustus 2019 om

Ajax staat voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het team van Erik ten Hag strijdt woensdag tegen APOEL Nicosia om een toegangsbewijs voor de groepsfase van de Champions League en is na 57 miljoen euro aan investeringen én de halve finale van vorig seizoen aan zijn stand verplicht om door te gaan. Volgens De Telegraaf heeft Ten Hag enkele harde noten te kraken: de posities van Daley Blind en Klaas-Jan Huntelaar.

Volgens de maandageditie van het dagblad ‘klinkt vanuit de spelersgroep van Ajax een steeds hardere roep’ om Blind van het middenveld af te halen en weer (links) in het hart van de verdediging te zetten. “Het huidige, zoekende Ajax heeft handvatten nodig”, zo stelt De Telegraaf. “En wat geeft er meer houvast dan de rust en routine van Blind centraal achterin?”

De omstandigheden zijn niet ideaal: Carel Eiting en Donny van de Beek kampen met blessureleed, Razvan Marin functioneert nog niet optimaal, Noussair Mazraoui is woensdag geschorst en het vertrek van Lasse Schöne is dan ook een hard gelag. “Ten Hag moet voor het eerst een middenveld opstellen zonder iemand van het gouden trio van vorig seizoen met Frenkie de Jong, Van de Beek en Schöne”, zo schrijven chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij in het dagblad.

Lisandro Martinez kan ook op het middenveld prima uit de voeten. “Volhard Ten Hag in zijn eerdere keuzes of kiest hij voor een opstelling, waar de spelers zich prettiger in zeggen te voelen?”, zo valt er in het dagblad te lezen. Het merendeel van de fans pleit voor een basisplaats voor Huntelaar, die dit seizoen al vier keer heeft gescoord maar op Cyprus niet in het basisplan van Ten Hag voorkwam.

“Niet scoren op Cyprus was een gemiste kans. Hoe duur die is, blijkt woensdag”, besluiten Driessen en Verweij. “Met Blind op het middenveld of in de defensie, Huntelaar in de spits of op de bank en in elk geval zonder Schöne. Het is aan Ten Hag en de Ajacieden om de groepsfase veilig te stellen. Iets wat tegen APOEL ondanks alles geen probleem mag zijn.”

Opta Eredivisie Review: Speelronde 4
Meer video's

Poll

Denk jij dat Ajax de groepsfase van de Champions League bereikt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

NLse coaches doen ook alsof opstellingen maken een of ander wetenschappelijk ding is of gaan net zo lang door met vasthouden aan een opstelling tot dat het een keer goed gaat om dan te zeggen "zie je wel". Het is zo simpel allemaal hé. Schuurs en blind als cv, dest en nico als backs. Martinez naar de dmv, en kjh in de spits. Een open deur maar ik trap 'm wel nog meer in.

26 augustus 2019 om 07:04

2 onervaren spelers in de achterhoede is wel een risico, ik neem aan dat Neres er dan voorin uitgehaald wordt? Schuurs meteen in de basis centraal achterin in de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar? Als hij een foutje maakt waardoor ze niet door gaan is het zowat het einde voor die jongen bij Ajax.

26 augustus 2019 om 07:13

Dat houd je toch. Alvarez of Schuurs zijn beiden nog jong en onervaren. Veltman kan centraal echt niet meer, zeker niet met een kleine Martinez naast hem. Vorige wedstrijd tegen Apoel, en zeker nadat ook nog eens Dest erin kwam, was ontzettend kwetsbaar omdat ze gemiddeld 1,75 lang waren. Haal Ziyech weer naar het middenveld voor de creativiteit en zet Martinez er achter om het vuile werk op te knappen. Onana Dest - Alvarez/Schuurs - Blind - Nico Marin - Ziyech - Martinez Neres - Huntelaar - Tadic

26 augustus 2019 om 07:19

Zyech op het middenveld is met zijn spelopvatting een te groot risico. Tadic op 10 met daarcahter het blok martinez en alvarez. Blind en schuurs het centrum. Met Zyech, Neres en KJH heb je een elftal in balans.

26 augustus 2019 om 07:33

Ik snap niet waar die gedachte vandaan komt. Hij neemt wat risico in zijn spel mee, maar ook vanaf rechts komt hij meestal uit op '10'. Verschil met Tadic is dat Ziyech wel mee verdedigd, wat Tadic op '10' dus risicovoller maakt.

26 augustus 2019 om 08:03

Ziyech heeft ook heel veel balverlies in een wedstrijd en dat is een groot risico op die positie. Leuk dat hij mee verdedigd maar als dat de helft van de tijd door je eigen fouten moet gebeuren heeft het weinig zin.

26 augustus 2019 om 10:00

Schuurs moet spelen! Het gebrek aan lengte maakt dat je heel veel wapens uit standaard situaties inlevert... Huntelaar er dus ook in.

26 augustus 2019 om 10:23

100% mee eens, maar ja wie zijn wij half NL ziet dat Ajax niet in balans is. Deze opstelling werkt daar ben ik van overtuigd.

26 augustus 2019 om 10:37

@rochus

onder Peter Bosz werkte Ziyech op 10 anders meer dan prima. dat was in de Europa League toen samen met Davinson Sanchez de beste speler van Ajax

26 augustus 2019 om 12:31

Afcadickster, dweilen met de kraan open noemen we dat

26 augustus 2019 om 12:33

Totaal onzinnig.

Ziyech was de aanvallende middenvelder van Ajax in het jaar dat Ajax de finale EL haalde. En toen had je superster Davy Klaasen op het middenveld met Schone als zes. Zelfs dat middenveld hield het vol, terwijl Klaasen vele malen slechter meeverdedigde dan Donny nu doet en Schone in zijn eentje zeer kwetsbaar was als verdedigende middenvelder.

Toch bleef dat middenveld overeind door het vele verdedigende werk wat Ziyech deed. Van Traore en Younes hoefde je het namelijk ook niet te hebben.

Tegen Apoel stond onze vriend Ziyech weer op 10 toen Ajax met 10 man verder moest en verhip, Apoel werd in 10 minuten echt helemaal scheel getikt, kwamen totaal niet meer van eigen helft af en Ajax kreeg het voor elkaar om door het midden een mega kans te creëren terwijl de bus geparkeerd stond.

Balverlies van Ziyech is een feit, dat het heel veel gevaar oplevert is een mythe. Ziyech gaat er namelijk altijd zelf achteraan als hij de bal inlevert. Daarbij is veel van zijn balverlies vooruit. Het minst gevaarlijke balverlies. Daley pass accuracy Blind levert ballen in de breedte in. Met het oog op risico beperking betekend dit dus dat je Daly Blind niet op het middenveld moet zetten. Balverlies in de breedte is namelijk ten alle tijden dodelijk.

26 augustus 2019 om 12:50

Doe je Veltman op rechts, dan heb je vier verdedigers die het Ajax spel meer dan 6 officiële wedstrijden hebben gespeeld, hoe ze het invullen en klaar voor zijn is het risico wat je altijd loopt, maar gezien vorige week is alles beter.

26 augustus 2019 om 13:36

@ Lunny

Alvarez heeft voor zijn leeftijd en zeker in vergelijking tot Schuurs wel behoorlijk wat ervaring vanuit de Mexico en bij het nationale team. Met een centraal duo bestaande uit Alvarez/blind heb je een verdediging met redelijk wat ervaring. En Alvarez kan zowel technisch als spijkerhard verdedigen, en uiteraard brengt hij ook lengte met zich mee (al heeft Schuurs dat ook). Zeker met de belangen die op het spel staan hebben we alle ervaring die de ploeg heeft echt wel nodig.

26 augustus 2019 om 13:47

Dat klopt maar wat mij opvalt is dat hij bij minder belangrijke wedstrijden meer risico neemt. In grote wedstrijden kan hij wel gedisciplineerd zijn en minder risico nemen, behalve bij bv 3-1 dan lijkt hij soms weer te denken moeilijke dingen te kunnen proberen.

26 augustus 2019 om 07:37

Als blind terug gaat naar de verdediging dan moet Ajax een goeie speler halen voor middenveld toch misschien olmo of berge(genk) dan heb je fysiek ook wat meer power.

26 augustus 2019 om 07:57

Je hebt met alvarez en Martinez 2 spelers met fysieke kwaliteiten dus waarom nog iemand halen?

26 augustus 2019 om 08:34

Helemaal niks halen. Martinez en alvarez. Die laatste speelt zelf ook het liefst op het middenveld

26 augustus 2019 om 08:42

maradungatje

"nlse coaches doen ook alsof opstellingen maken een of ander wetenschappelijk ding is of gaan net zo lang door met vasthouden aan een opstelling tot dat het een keer goed gaat om dan te zeggen "zie je wel". Het is zo simpel allemaal hã©. Schuurs en blind als cv, dest en nico als backs. Martinez naar de dmv, en kjh in de spits. Een open deur maar ik trap 'm wel nog meer in. "

Uit je reactie blijkt duidelijk waarom je je moet beperken tot het commentaar geven op opstellingen ipv dat je ze zelf kan maken. Omdat je er niets van snapt. Dat trainers zo lang mogelijk vast houden aan een bepaalde opstelling, is volstrekt logisch en heeft helemaal niets te maken met wetenschap, maar uitsluitend met mensenkennis. Dat is omdat de meeste mensen het beste functioneren in een bekende omgeving en je met het vasthouden aan een vaste opstelling vastigheden en automatismen kweekt. Daarin voelen mensen zich comfortabeler en dat is dus beter voor hun zelfvertrouwen. En dus ver te prefereren boven het continu schuiven in een opstelling. Helemaal in een elftal dat wordt beheerst door de twijfel. Door Martinez een linie naar voren te schuiven krijgt het toch al niet van zelfvertrouwen overlopende elftal op de belangrijkste wedstrijd van het nieuwe seizoen te maken met een compleet nieuw middenveld. Jij noemt dat simpel, mij lijkt het eerder ongelooflijk dom. Het lijkt mij veel logischer om niet teveel in de opstelling te schuiven en Marin op de positie van Van der Beek te posteren, hetgeen ook zijn natuurlijke positie is, aangezien Marin van origine een aanvallende en geen controlerende middenvelder is. Daarnaast zou ik Alvarez of Noa Lang op de positie van Marin zetten, veel meer keuzes heeft Ten Hag op dit moment niet. Over de keuze voor Veldman achterin en Dest op de positie van Mazraoui (rechtsachter) of Schuurs achterin en Veldman op rechtsachter twijfel ik nog. Omdat beide keuzes hun voor- en nadelen hebben. Wat ik Ten Hag niet zou aanbevelen is het advies van Hanegem op te volgen en Zyech op 10 te zetten, dat staat gelijk aan zelfmoord in een team dat als los zand aan elkaar hangt en waarin af en toe meer gaten te bespeuren zijn dan in een gatenkaas. Dat is dodelijk met het risico dat Zyech in zijn spel legt en het balverlies dat dat oplevert.

26 augustus 2019 om 10:12

Een beetje minder verheven mag best wel Scepticus. Lijkt me nergens voor nodig om een ander VZ-lid om een tamelijk onschuldige reactie zo persoonlijk te bejegenen.

“Uit je reactie blijkt duidelijk waarom je je moet beperken tot het commentaar geven op opstellingen ipv dat je ze zelf kan maken. Omdat je er niets van snapt.”

en

“Jij noemt dat simpel, mij lijkt het eerder ongelooflijk dom.”

Zijn dat soort opmerkingen nou echt nodig? Het is denk ik nou ook niet zo, dat jij zelf alle waarheid in pacht hebt. Je zou je ook kunnen beperken tot het geven van enkel steekhoudende argumenten wanneer je er anders over denkt. Zoals je nu reageert, komt nogal arrogant over.

Zelf kom je daarna ook met jouw inzichten en opstelling. Ook daar kun je het mee eens of mee oneens zijn. Moet ik jouw persoonlijke voorkeur nou net zo persoonlijk aanvallen, indien ik er niet hetzelfde over denk? Het ongelofelijk dom noemen, je sommeren dat je je moet beperken tot commentaar op de opstelling, i.p.v. het maken van opstellingen en schrijven, dat een ander er niks van snapt?

Laten we het gezellig houden; zo frontaal in de aanval gaan lijkt me in dit geval totaal onnodig.

On: de suggestie om verder te bouwen op een centrum met Schuurs en Blind geniet ook mijn voorkeur. Juist met Blind val je terug op automatismes en zekerheid. En Perr heeft alles om uit te groeien tot een topverdediger voor Ajax.

26 augustus 2019 om 10:28

Scepticus, ik ben het vaak met je eens, maar deze redevoering gaat nergens over. Soms is het juist heel simpel. Het is is toch overduidelijk dat Blind op cvm niet werkt. Ik kan mij heel goed vinden 8n de opstelling maradungatje. Ieder zijn mening maar ik denk dat het een stuk beter gaat lopen met die opstelling.

26 augustus 2019 om 12:22

@buitenspelval

"een beetje minder verheven mag best wel Scepticus. Lijkt me nergens voor nodig om een ander VZ-lid om een tamelijk onschuldige reactie zo persoonlijk te bejegenen. … Zijn dat soort opmerkingen nou echt nodig? Het is denk ik nou ook niet zo, dat jij zelf alle waarheid in pacht hebt. Je zou je ook kunnen beperken tot het geven van enkel steekhoudende argumenten wanneer je er anders over denkt. Zoals je nu reageert, komt nogal arrogant over.. "

Hoe ik over kom, maakt me totaal niet uit. Ik ben hier om mijn mening te geven en daar mag iedereen het geheel naar eigen voorkeur wel of niet mee eens zijn. Dat er mensen zijn die niet zo goed met een afwijkende of politiek incorrecte mening om kunnen gaan, neem ik graag op de koop toe. Dat is beter dan je daardoor te laten beperken. Als het je missie is om mij met je politieke correctheid te overtuigen, raad ik je aan om je kostbare tijd voortaan aan iets nuttigers te besteden. Ik ben nl. immuun voor politieke correctheid, sterker nog ik heb er een uitgesproken afkeer van. Sommige mensen lijken in de veronderstelling te zijn dat politieke correctheid een synoniem is voor respect, maar in mijn ogen is er helemaal niets respectabels aan om iemand naar de mond te praten terwijl je het hartgrondig met hem oneens bent of net te doen alsof je iemand slim vind terwijl je hem ik werkelijkheid voor domoor verslijt. Dat is in mijn beleving eerder een vorm van minachting. De waarheid komt, hoe hard die ook kan binnenkomen, altijd nog minder hard aan als die op oprechtheid is gebaseerd. Het enige wat je met onoprechtheid bereikt is dat je ook niet word geloofd als je de waarheid spreekt.

Mijn reactie op deze bijdrage heeft niets met verheffing te maken, maar met de bal terug kaatsen. Het is me al vaker opgevallen dat het voor sommige mensen kennelijk geen probleem is als voetbalprofessionals belachelijk worden gemaakt of worden weg gezet als dom. Als degenen die dat doen de bal vervolgens terug gekaatst krijgen, is dat ineens wel een probleem. Daar begrijp ik dus helemaal niets van. Met de toon van de reactie waar ik op heb gereageerd, wordt Ten Hag weg gezet als een notoire domoor, de schrijver had ook gewoon kunnen zeggen dat hij het zelf anders zou doen, dat had ik, gezien de argumenten die hij hanteert, mogelijk niet eens de moeite genomen om op zijn bijdrage te reageren. Iemand die de wereld wilt verbeteren, moet daarvoor bij zichzelf beginnen.

"zelf kom je daarna ook met jouw inzichten en opstelling. Ook daar kun je het mee eens of mee oneens zijn. Moet ik jouw persoonlijke voorkeur nou net zo persoonlijk aanvallen, indien ik er niet hetzelfde over denk? Het ongelofelijk dom noemen, je sommeren dat je je moet beperken tot commentaar op de opstelling, i.p.v. het maken van opstellingen en schrijven, dat een ander er niks van snapt? Laten we het gezellig houden; zo frontaal in de aanval gaan lijkt me in dit geval totaal onnodig."

Om een eind te maken aan mogelijke misverstanden, ik ben hier niet voor de gezelligheid. Zo gezellig is het hier nu ook weer niet en als ik gezelligheid zoek, zijn er veel betere opties voor handen. Ik heb er zelf geen enkele moeite mee als mensen het met me oneens zijn, dat is vaker wel het geval dan niet. Dat is ook logisch als je dingen zegt die mensen niet willen horen of die niet stroken met hun voorkeur. Veel mensen steken liever de kop in het zand dan de waarheid onder ogen te zien of de mogelijkheid in overweging te nemen dat hetgeen wordt gezegd, waar zou kunnen zijn. Het staat je helemaal vrij om mij persoonlijk aan te vallen als je dat wil. Ik heb daar geen enkele moeite mee, al helemaal niet als je daarbij valide argumenten weet aan te dragen. Waar veel mensen op VZ alleen heel goed kunnen uitdelen, kan ik ook heel goed incasseren, dat hoort er in mijn optiek ook gewoon bij. Bovendien ben ik ook heel goed in staat om te relativeren, iets dat jou kennelijk een stuk minder goed afgaat. Alles wat hier gezegd wordt, is niet meer dan een mening en daar moet je dus niet teveel waarde aan hechten. Als ik zeg “jij noemt dat simpel, mij lijkt het eerder ongelooflijk dom”, zeg ik dat ik het dom vind, maar dat betekent daarmee niet automatisch dat het daarom ook dom is. Zoals je zelf al terecht hebt opgemerkt, heeft niemand de waarheid in pacht en ik dus ook niet.

26 augustus 2019 om 13:00


@ajax33*

"soms is het juist heel simpel. Het is is toch overduidelijk dat Blind op cvm niet werkt."

Cruijff zei daarover ooit "voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen"

Jij zegt dat het overduidelijk is dat Blind op cvm niet werkt.

Cruijff zei in dat kader ooit ooit: "de waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn" en “je gaat het pas zien als je het door hebt”.

Jij zegt dus dat Blind op cvm niet werkt, hetgeen op zich al raar is omdat Ajax helemaal niet met een cvm speelt, maar met de punt naar voren met daar achter twee controleurs aan de zijkanten. Dus zo simpel als jij beweert, is het kennelijk ook voor jou niet. Als je ziek bent, ga je normaliter naar de dokter. Je gaat natuurlijk niet naar de dokter om van hem te horen dat je ziek bent omdat je zelf al tot die conclusie was gekomen. Je wilt van die dokter horen wat je mankeert en belangrijker hoe je er van af kan komen. Jouw constatering dat Blind op het middenveld niet zou werken, is dan ook niet alleen voorbarig, maar ook nutteloos. Deze is voorbarig omdat je er niet bij vermeld hoe je tot die conclusie bent gekomen en nutteloos omdat je een dergelijke uitspraak niet bijdraagt tot een oplossing. De eerste vraag die je jezelf had moeten stellen om wel tot een oplossing te komen, is de vraag of het aan Blind ligt dat het middenveld niet functioneert en aan Blind alleen. Het antwoord op die vraag toont al aan dat het een stuk genuanceerder ligt dan jij doet voorkomen. Omdat het probleem niet alleen het probleem is van het middenveld, maar dat al in de verdediging begint omdat de verdedigers niet voldoende inschuiven en daardoor gaten laten vallen die door de middenvelders niet te belopen zijn. Niet alleen door Blind maar ook niet door Marin. Je kunt een probleem het beste oplossen door de oorzaak weg te nemen en die ligt in eerste instantie niet op het middenveld maar in de verdediging. Blind is dan ook niet het echte probleem, maar zou wel de oplossing van het probleem kunnen zijn omdat hij wel gewend is en het vermogen heeft om met ruimte in de rug te spelen. Echter als Ten Hag het voor elkaar zou kunnen krijgen om de huidige verdedigers zover te krijgen dat ze meer naar voren verdedigen, komen de linies daardoor dichter op elkaar te staan, waardoor de ruimtes weer te belopen worden door Marin en Blind en die niet meer zo snel zullen verzuipen. En kunnen Blind en Marin gewoon op het middenveld blijven staan.

26 augustus 2019 om 13:01

@scepticus

mwaa Martinez schuiven is niet zo dom. Blind gaat daarmee terug naar de verdediging, waarbij zijn zwakke punten veel minder risico met zich mee brengen. De verdediging is de plek waar blind het beste was vorig seizoen. En met het coaching en vertrouwen in achterste linie wordt Ajax direct veel minder kwetsbaar. Momenteel kloppen de afstanden tussen de linies namelijk voor geen meter. De ene helft wil vooruit, de andere helft wil achteruit. En per gevaarlijke uitbraak zie je het verslechteren in de wedstrijd in plaats van verbeteren.

Je observatie van Marin is de juiste. Alleen is het geen aanvallende middenvelder, maar een box to box player. Die wil meters maken, nu moet hij opeens een ijzersterke passing hebben. Die jongen heeft een fantastisch schot/vrije trap, maakt hem nog geen passende speler. Beetje hetzelfde idee als barca gisteren. Opeens was Frenkie een acht en het leek echt nergens op. En daar weten we van dat die kan voetballen. Marin moet nu leren een passende speler te worden. De 2e helft tegen VVV bood perspectief, daar deed hij veelal de juiste dingen. Het zit er dus wel in, echter wordt hij nu volledig afgerekend op wat allemaal mis gaat en dat hij totaal niet bij Ajax past. Beetje oneerlijk.

Alvarez zou ik zelf het liefst als verdediger zien. Aan de bal leek het aardig tegen Vvv, maar niet dusdanig goed dat ik het idee had, dat hij de missing link is op het middenveld. Verdedigend kan dat wel het geval zijn. Zo krijg je een centrum Alvarez, Blind met Schuurs als eerste back up. Schuurs kan namelijk echt nog niet. Die verloor de duels als van Brobbey. In de CL worden de spitsen nog sterker, nog sneller en vele malen beter. Verwacht dat Alvarez met zijn ervaring veel beter uit de verf gaat komen.

Ziyech op 10 is en blijft de oplossing. Advies kijk Apoel nog maals terug. Kijk vooral wat er in het veld en vooral in het team gebeurd na de rode kaart van Nous. Het was wachten op de goal van Apoel, Ajax leek nergens op. Ziyech naar tien, Donny zakte richting verdedigende middenvelder en Apoel werd daadwerkelijk vast gezet op eigen helft. Ajax heeft geen moment zo goed gespeeld als met die 10 man.

26 augustus 2019 om 14:05

@Scepticus

Om in je schrijfstijl mee te gaan:

“Als het je missie is om mij met je politieke correctheid te overtuigen, raad ik je aan om je kostbare tijd voortaan aan iets nuttigers te besteden.”

Ah, de ‘politieke correctheid-kaart’. Da’s is een leuke omzeiling van de inhoudelijk bedoelde boodschap. Waarvan akte. Ik neem je raad verder maar als kennisgeving aan.
En nee, van een dergelijke missie weet ik niets. Nooit over nagedacht ook.

“Om een eind te maken aan mogelijke misverstanden, ik ben hier niet voor de gezelligheid. Zo gezellig is het hier nu ook weer niet en als ik gezelligheid zoek, zijn er veel betere opties voor handen.”

Ik wens je veel plezier met je invalshoek als reaguurder hier op VZ. Life is a battlefield? Zoiets als je eigen missie? Het is maar wat je voldoening geeft.

“Het staat je helemaal vrij om mij persoonlijk aan te vallen als je dat wil. Ik heb daar geen enkele moeite mee, al helemaal niet als je daarbij valide argumenten weet aan te dragen.”

Bedankt voor de min of meer retorische bevestiging. Dat is dan duidelijk. Je beleving van benaderen en met andere serieuze VZ-leden de discussion ingaan, is niet de mijne. Zeker als degene waar je op reageert weinig tot geen aanleiding geeft om persoonlijk te worden aangevallen. Waarom ik jou persoonlijk zou moetem aanvallen is mij een raadsel. Ik hou het liever bij wat opbouwende kritiek.

“Mijn reactie op deze bijdrage heeft niets met verheffing te maken, maar met de bal terug kaatsen.”
“Als ik zeg “jij noemt dat simpel, mij lijkt het eerder ongelooflijk dom”, zeg ik dat ik het dom vind, maar dat betekent daarmee niet automatisch dat het daarom ook dom is. “

Het gaat er niet alleen om wát je zegt, het gaat er vooral om hoé je het zegt. Dat heeft alles met verheffing te maken mijns inziens. Daarnaast gooit Maradungatje persoonlijk geen bal naar je toe, dus is valt er eigenlijk niets terug te kaatsen.

Overigens viel het mij al op dat je hier bij voorkeur altijd op zoek ben naar ‘terugkaatsen’. Ik zie je nooit een topic-draadje zelf beginnen. Misschien een leuk om te doen voor de verandering?

“Bovendien ben ik ook heel goed in staat om te relativeren, iets dat jou kennelijk een stuk minder goed afgaat.”

Haha, die is leuk. Sterk staaltje van onvervalste borstklopperij. Nee, het was inderdaad sterk hoe je de reactie op Maradungatje wist te relativeren met de eerder genoemde opmerkingen.

Maar goed, ik sluit hierbij mijn bijdrage aan deze discussie af. Ik heb mijn punt dacht ik wel nagenoeg duidelijk gemaakt. Het is mij verder ook om het even. Ik heb zogezegd niet de missie om je politieke correctheid opdringen. Mijn kanttekening is slechts dat je een wat minder verheven toonzetting zou kunnen bezigen. Het is maar een suggestie. Doe er verder mee wat je wilt.

Huntelaar spits, Ziyech een linie terug en tijd voor Alvarez in de basis. Je hebt echt geen minder team dan APOEL, dat mag thuis geen probleem zijn l.

26 augustus 2019 om 08:35

Ziyech gewoon op rechts blijven. Waarom nou alle vastigheden weghalen. Laat marin nu eens in zn kracht spelen op Donny zn positie.

26 augustus 2019 om 08:55

@dutchgio

"huntelaar spits, Ziyech een linie terug en tijd voor Alvarez in de basis. Je hebt echt geen minder team dan Apoel, dat mag thuis geen probleem zijn l."

Als je uitgeschakeld wilt worden, moet je vooral dat doen. Zyech heeft de gehele voorbereiding gemist en is vooralsnog heel ver verwijderd van zijn vorm van vorig jaar. Daarom leidt hij nog meer balverlies dan hij normaal al doet en dan is dus het laatste dat je moet doen, hem op een positie zetten waar balverlies dodelijk kan zijn, aangezien het team door het ontbreken van automatismen momenteel als los zand aan elkaar hangt. De voorhoede staat bovendien wel goed en staat deze jaargang al op 16 doelpunten uit 6 wedstrijden. Dat is een gemiddelde van bijna 3 per wedstrijd en dat is gezien de chaotische voorbereiding en de onzekere staat van het elftal, gewoon een prima gemiddelde. Er is dan ook geen enkele reden om daar mutaties in aan te brengen.

Zou zelf deze opstelling maken, maar zowel Neres en Promes niet in bijster goede vorm, Noa Lang misschien?
Alvarez en Martinez als verdedigend blok (die ook achter blijven) Tadic op 10.

onana
Veltman
Schuurs
Blind
Tagliafico
Alvarez
Tadic
Martinez
Ziyech
Hunterlaar
Neres
26 augustus 2019 om 07:22

Zat inderdaad ook aan zoiets te denken. Voorin heb je niet veel andere smaken om uit te kiezen, al zou ik Promes inderdaad nog even op de bank houden. Misschien dat je in plaats van Alvarez nog Dani de Wit daar kan zetten. Ontzettende loper die je goed kan gebruiken om de gaten die gaan vallen op het middenveld op te vullen.

26 augustus 2019 om 11:52

Ik zou de driehoek Zyech Tadic Neres doordraaien, Neres komt het beste tot zijn recht op de rechter kant. Zyech op 10, alles verdelen en versturen en Tadic op links, zijn vertrouwde stek.
Alvares en Martinez zijn goed genoeg om Zyech te ondersteunen zo heb je een sterk middenveld.

Ach daar gaan ze weer.. Wat een vreselijke krant is dat toch. Het soort mensen wat daar werkt lijkt ook met de week meer op lopend afval, wat een engnekken.. Heeft Ten Hag ooit iets gemeens gezegd over de Telegraaf ofzo, want dit is toch gewoon iemand constant ondermijnen? Of hebben ze een vriendje die toevallig ook trainer van Ajax wil worden? Ik zou die gasten niet eens meer bij m’n persconferenties willen hebben als ik hem was.

26 augustus 2019 om 07:20

Zo negatief is dit bericht nou ook weer niet toch? De dilemma's en zwakke punten worden besproken, dit is niets nieuws. Het lijkt erop dat de telegraaf voor velen als een rode lap op een stier werkt en ze eigenlijk iets goeds meer kunnen zeggen.

26 augustus 2019 om 09:06

@toss

"zo negatief is dit bericht nou ook weer niet toch? De dilemma's en zwakke punten worden besproken, dit is niets nieuws. Het lijkt erop dat de telegraaf voor velen als een rode lap op een stier werkt en ze eigenlijk iets goeds meer kunnen zeggen. "

Als de T. zou schrijven dat het bericht de perceptie van de journalist weerspiegelde, was er inderdaad niets aan de hand geweest, maar zoals altijd als het even tegenzit, wil de T. weer graag het beeld creeren dat de selectie ontevreden is en onrust creeren, zodat men daar weer spraakmakende stukjes over kan schrijven. Slecht nieuws scoort nu eenmaal beter dan goed nieuws en daarom spint de T. er geen garen bij als het te goed gaat met Ajax. Zolang de transfermarkt is geopend kan men die leegte nog wel vullen met transferzaken en -geruchten, die er bij de voetbalsupporter altijd in gaan als Gods woord in een ouderling, maar nu die in zijn laatste week is beland, moet er weer uit een ader vaatje getapt worden en worden voorzichtig de zeis en de botte bijl weer uit het vet gehaald. Er gaat de komende weken ongetwijfeld nog veel meer volgen.

26 augustus 2019 om 07:29

Ik denk dat dit voorsorteren is. Als het goed valt ligt het aan de ervaren spelers. Net als vorig jaar met tadic in de spits. Maar het is een wisselwerking. Ik verwacht dat blind en martinez wisselen. Tadic op 10. Marin een herkansing krijgt en Huntelaar, Neres en Ziyech voorin. Dan speelt of dest of schuurs. Daarvan afhankelijk speelt Veltman cv of rb

26 augustus 2019 om 07:42

@Yoeri
Ten Hag is een trainer die niet van de Cruijff kliek komt. Daar gaat het om. Ook Overmars en v.d Sar kregen de wind van voren omdat ze iets anders durven te denken dan wijlen Johan. Ajax is en blijft een slangenkuil en mensen als Valentijn Driessen zijn er als de kippen bij om onrust te stoken bij de club. Het is een trieste werkelijkheid.

26 augustus 2019 om 08:36

Telegraaf heeft gewoon gelijk. Werd tijd dat dit groot in de aandacht kwam. Ten hag moet zn oogkleppen afzetten en alles logisch neerzetten

26 augustus 2019 om 09:11

En waarom zou hier geen kern van waarheid in kunnen zitten? Ik weet dat de telegraaf voor menig Ajacied als rode lap werkt, maar inhoudelijk reageren op het artikel is er al niet meer bij. Als je ziet hoeveel ajacieden er hier al niet opperen om Blind weer centraal te zetten, dan lees ik vaak alleen maar positieve reacties daarop ipv dingen 'heeft Ten Hag ooit iets gemeens over jou gezegd?'. De spelers van Ajax hebben ook gewoon een eigen mening hé, en ik kan mij goed voorstellen dat zij Blind liever ook achterin zien. Als iets niet loopt, dan pak je juist snel terug naar dingen die je deed toen het wel liep. Maar het komt van de telegraaf, dus is het per definitie niet waar? Ben je dus eigenlijk in je hoofd bezig met eigen censuur, en dat is geen goede ontwikkeling.

Er zal wel een discussie on de groep zijn, maar dat is alleen .aar goed.Het is een goed teken dat de spelers en de coach openstaan voor een discussie. De telegraaf maakt het als gewoonlijk groter dan het is. Maar ja dat is te verwachten ..

Je hebt gewoon nieuwe spelers nodig, je opstelling veranderen gaat ook niet werken. Volgens mij schreeuwt iedereen al langer om een nieuwe middenvelder maar wordt hier niets mee gedaan. All I wanna say is that they don’t really care about us!

Sinds wanneer "bemoeit" De Telegraaf met de opstelling van Ajax? Waarom schrijven ze niet over de opstellingen van bijvoorbeeld PSV en Feyenoord? Tis een keus van de trainer.

26 augustus 2019 om 08:24

Sinds de telegraaf bestaat. De telegraaf is een Ajax focus. Zo heeft Feyenoord het AD

Blijft toch vreemd. Je hoort vooral lovende kritieken op het spel van Martinez links centraal en dan klinkt vanuit de Telegraaf de roep om degene die goed speelt uit het elftal te halen om Blind op zijn oude plek te zetten. Welk probleem los je daarmee op? Links centraal sta je namelijk al goed. Het is niet dat Blind plotseling wel de leider centraal achterin is, dat is ie nooit geweest. Die heeft een sterke kracht naast zich nodig en dat is Veltman niet.

26 augustus 2019 om 08:38

Martinez kan prima op het middenveld spelen

26 augustus 2019 om 10:57

Heeft hij daar wel eens gespeeld dan bij zijn vorige club? Alvarez lijkt mij een betere optie. Hij heeft zelf aangegeven dat nummer 6 zijn favoriete positie is.

Vraag me af of de zogenaamde roep vanuit de groep er is. Maar ben het er wel mee eens. Blind moet (op termijn) gewoon terug in de verdediging. Hoe het middenveld er dan uit moet komen te zien is weer een heel ander vraagstuk. Misschien kom je voor nu wel weg om martinez en alvarez als een blok neer te zetten met een promes/ziyech/lang er voor.

26 augustus 2019 om 08:40

Die laatste 3 weghalen en gewoon marin eens in zn kracht laten spelen. Want die wordt hoe hij nu moet spelen helemaal verpest. Ziyech op 10 en je wordt overlopen. Te veel balverlies

26 augustus 2019 om 08:47

Helemaal eens! Was hem helemaal vergeten. Absoluut als vervanger van Donny gehaald en moet wat mij betreft daar ook starten woensdag. Thanks!

Ik denk dat daar ook het probleem ligt bij ten Hag. Die wilt zo graag laten zien dat zijn aanpassing werkt dat hij daar maar aan vast blijft houden. Ik denk dat hier al vaak genoeg een prima opstelling genoemd is maar ten Hag houdt maar vast aan zijn opstelling wat nu al zoveel wedstrijden niet lijkt te werken. Dan moet het weer net zoals vorig seizoen gaan tot de selectie met hem gaat zitten zo kan het echt niet, ik snap ook een Blind niet in deze als jij jezelf zo’n leider vindt en graag aanvoerder wilde zijn dan kan je zelf toch ook tegen de trainer zeggen ik denk dat ik beter achterin kan staan dan op het middenveld. Of hebben de voetballers echt zo’n gigantisch bord voor hun kop?

Wat een onzin dat supporters liever Huntelaar in de spits zetten. Het is toch duidelijk dat het spel met Tadic veel vloeiender loopt en we hierdoor ook veel meer kansen creëren. Blind zie ik als je met een dubbele 6 wil spelen ook het liefst centraal achterin.

26 augustus 2019 om 14:09

@ Downwards

Zo'n grote onzin is het niet, het team is nog zoekende; en de laatste wedstrijden zagen wel dat elke keer wanneer Huntelaar erin kwam het elftal rustiger (minder chaotisch) werd. In deze fase en de staat waarin het elftal verkeerd en de vorm van Huntelaar zie ik hem liever ook starten, de prettige bijkomstigheid is dat het elftal ook wat bekender word met het "plan b". In plaats van alleen maar afhankelijk te zijn van de "tadic Champions League variant", waar (europese) tegenstanders nu echt (beter) op voorbereid zullen zijn.

Wees PSV te snel af, en haal Doan van de FC Groningen, is in meerdere gevallen (commersie) een zeer intersante optie!

Ze kunnen ook vertongen proberen terug te halen samen met suarez tadic linie terug samen met alvarez

26 augustus 2019 om 12:39

Hopelijl komen die volgend jaar. Dacht er laatst aan. Zou denk ik een mooie opstelling zijn voor volgend seizoen. Nieuwe keeper. RB Dest RCV Schuurs LCV Vertongen LB Martinez RCM Mazzroui LCM Blind AM Marin RV Promers Sp Suarez LV Tadic Denk volgend jaar zijn de volgende spelers verkocht. Onana, Ziyech, V Beek

26 augustus 2019 om 12:40

o ja Alvarez vergeten. Twijf waar die zal spelen.

De Telegraaf claimt dus dat de spelers zich naar Ten Hag over de mogelijke opstelling hebben uitgelaten en daar vervolgens, want anders kan die krant dat niet schrijven, over hebben gelekt.
Ik durgf de stelling voorlopig wel aan dat die gasten van de Telegraaf hun eigen mening hebben en dat ze die ongevraagd "via de selectie" naar buiten hebben gebracht.
Vorig jaar was het rond deze tijd al niet anders. Meet name Valentijn Driessen was toen wekelijks aan het zagen van de stoelpoten van Ten Hag.
Mocht die gewoon de opstelling gebruiken die hij zelf voorstaat en hij verslaat met Ajax die Cyprioten dan zullen we waarschijnlijk niet in de Telegraaf lezen dat Ten Hag toch gelijk had.
Dan mogen we waarschijnlijk lezen dat zijn spelers hem hebben gered.

Goed idee! Met Blind achterin is het wat stabieler. Huntelaar is nog steeds goed in vorm. Hij verdient gewoon een basisplek. Ik wil Hakim trouwens gewoon weer op het middenveld zien. Ik heb het gevoel dat hij thuis hoort op het middenveld. Hij speelt natuurlijk momenteel prima op zijn huidige positie.

Ik kan me hier wel iets bij voorstellen, Blind lijkt zelf ook niet gelukkig met die middenveld positie. Ik zit ook op de keuzes van Ten Hag te morren hoor, vind het bijvoorbeeld ook heel irritant dat Alvarez maar niet gebracht wordt. De grootste problemen liggen tot nu toe dit seizoen op Rcv, RB, en de rechter-controleur, laat dat nou net de drie posities zijn waarop Alvarez kan spelen. Dat is gewoon een hele goede voetballer die er meteen moet kunnen staan in dit elftal.
Ik zou met Ziyech centraal gaan spelen, je moet natuurlijk scoren en Apoel gaat terug lopen, met Ziyech in de as kan je meer creeren. Als je Alvarez en Martinez in zijn rug zet, heb je ook voldoende balans. Neres vanaf rechts, waar hij eigenlijk het beste is, en Tadic vanaf links, waar hij goed is met Tagliafico. Huntelaar voor de goal moet bediend worden door die drie. Zet Marin maar even op de bank. Als Donny weer terug is kan hij op de controleurspositie naast Martinez, want je wil daar eigenlijk wel wat meer voetbal hebben, dan kan Alvarez ipv Schuurs op Rcv, en eventueel kan je Ziyech weer op de flank zetten en Tadic in de spits, met dan Marin op de centrale 10, waar hij me beter lijkt dan in de rol van controleur. Of Promes op 10 natuurlijk, als hij weer fit is.

Onana
Veltman
Schuurs
Blind
Tagliafico
Alvarez
Martinez
Neres
Ziyech
Tadic
Huntelaar

Als Ajax woensdag met 4-0 wint, dan is er niks aan de hand en alleen sprake geweest van een stroeve start. Niet zo gek gezien de wisselingen. Hoop paniek om niks allemaal. Gewoon Blind centraal achterin om de boel aan te sturen, zeker restverdediging bij corners. Huntelaar in de spits, dit is een wedstrijd voor hem.

Ajax had een succesformule. Waarom moest Blind van positie wisselen? Waarom moest Mazraoui van positie wisselen? Waarom moest Veltman van positie wisselen ipv blijven concurreren met Mazraoui? Je hebt al je 2 beste spelers verloren en dat geeft al genoeg omslag in de succesformule, dan moet je proberen de rest zo intact mogelijk te houden. Voor het eerst in 20 jaar weer een succeselftal en dan alles omgooien. Trainers denken dat ze god zijn tegenwoordig en dat al hun veranderingen briljant zijn. Ik zei vanaf de eerste keer dat hij begon met "schuiven" al dat dit niet goed zou uitpakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

271 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Genoa 4 0 0 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 30 5 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 6 0
2016/2017 Ajax 27 7 3 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 september
Manchester United is in gesprek met Angel Gomes om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren