FC Utrecht en NAC Breda sluiten huurdeal: ‘Vorig jaar was er ook al interesse’

Maandag, 19 augustus 2019 om

Othman Boussaid maakt op huurbasis de overstap van FC Utrecht naar NAC Breda, zo maken beide clubs via de officiële kanalen bekend. De negentienjarige aanvaller hoeft in de Domstad niet op al teveel speeltijd te rekenen in de hoofdmacht en mag om die reden ervaring gaan opdoen bij de Parel van het Zuiden. Boussaid staat maandagochtend voor het eerst op het trainingsveld bij NAC.

Boussaid werd opgeleid door Lierse SK, speelde daar zeventien wedstrijden in de hoofdmacht en verkaste na het faillissement in 2018 naar FC Utrecht. De jeugdinternational van België speelde vorig seizoen negentien wedstrijden in het eerste elftal van de Domstedelingen, maar men acht het nu beter voor zijn ontwikkeling dat hij ergens regelmatig aan spelen toekomt. “Ik ben uiteraard blij met mijn overstap naar NAC. Vorig jaar was er ook al interesse vanuit Breda, maar toen heb ik voor Utrecht gekozen”, licht Boussaid toe op de website van NAC.

“Het is mooi dat ik uiteindelijk toch bij deze club terecht kom, waar ik vorig seizoen al een beetje kennis mee heb gemaakt en daardoor weet hoe de beleving hier is”, stelt de jonge aanvaller. Technisch directeur Tom van den Abbeele is in zijn nopjes met de komst van Boussaid. “Othmane is een jonge talentvolle speler die op meerdere plaatsen inzetbaar is. Zowel op de linkerflank als op tien kan hij uit de voeten. Hij is daarnaast tweebenig en heeft een goede individuele actie in huis. We halen hem bij de groep zodat we ook in aanvallend opzicht voldoende gestoffeerd te zijn en de trainer voldoende mogelijkheden heeft.”

“Vanwege de hevige concurrentie is er op dit moment voor Othmane minder kans op speeltijd in ons eerste elftal. Dat terwijl hij er in deze fase van zijn loopbaan juist bij gebaat is om veel wedstrijden te spelen en ervaring op te doen”, zegt Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken van FC Utrecht, op de website van de club uit de Domstad. Het contract van Boussaid in De Galgenwaard loopt nog tot medio 2020, al heeft de club een optie om die verbintenis met een seizoen te verlengen.


Poll

Een aanwinst voor NAC Breda?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Lijkt me een prima zet. Die jongen heeft echt een prima techniek en redelijk wat snelheid, maar ook de fysiek van een 15-jarig schoolmeisje. NAC is een mooie club waar hij vermoedelijk wel wekelijks kan spelen en tegelijk de druk kan voelen van het moeten presteren in een vol en kritisch stadion. Goede keuze van alle partijen denk ik.

19 augustus 2019 om 11:09

Vraag me af of hij wekelijks gaat spelen. El Allouchi speelde vrijdag op linksbuiten als vanouds, en Luka Illic gaat hij op rechtsbuiten sowieso niet uit de basis spelen. Lijkt me in ieder geval wel een andere type (buiten)speler dan wat we nu hebben. Ik ben benieuwd.

19 augustus 2019 om 12:31

Hoe gaat eigenlijk op bestuurlijk niveau. Vond het echt jammer NAC gedegradeerd is. Super mooie club met een mooie aanhang prachtig stadion. Ze horen in de Eredivisie. Bousaid is een heerlijk speler kan ook op 10 spelen. Allouchi op 10 kan hoop oprecht dat jullie terugkomen en een kleine club eruit gaat. Vind clubs met de ambiance van NAC Ado prachtige beleving. T

19 augustus 2019 om 14:15

Er is een grote schoonmaak geweest, zowel op als naast het veld, hoe dat uit gaat pakken zal de tijd moeten leren. (groot)aandeelhouders zitten er nog steeds, dus wat dat betreft zal er weinig veranderen.

Ik vind El Allouchi persoonlijk het beste op de flank. Centraal hebben we nu Verscheuren en Ivan Illic, die ik een paar klasse beter vind. Op 10 speelt Dogan, nu pas 60 minuten gespeeld, maar lijkt me daar een stuk dreigender en creatiever dan El Allouchi. Bousaid lijkt me te licht om op 10 te spelen, zeker in de Kkd. We zullen zien, ik ben benieuwd.

Zeer leuk talent met een meer dan aardige techniek en arbeidsethos op het veld. Hoop dat deze jongen opleeft in zijn natuurlijke clubkleuren (ex-jeugdspeler van Lierse namelijk) en volgend jaar van grotere waarde kan zijn voor Utrecht. Lijkt me toch wel een speler die zeker subtop van Nederland moet aankunnen in potentie, en anders mag hij natuurlijk altijd terugkeren op het oude nest in Lier.

19 augustus 2019 om 14:06

Hoe dan? Lierse SK bestaat toch niet meer?

19 augustus 2019 om 14:18

De club is inderdaad failliet gegaan, maar er is een herstart genomen met het stamnummer van een club uit eerste amateur (oosterzonen). Deze club heet nu KSK Lierse-Kempenzonen, heeft nog dezelfde clubkleuren als het oorspronkelijke Lierse, heeft het clubembleem van Lierse en speelt nog in het Herman Vanderpoorten Stadion. Eigenlijk bestaat Lierse dus gewoon nog. Zeker omdat het in België mogelijk is om na een bepaalde duur het stamnummer, de clubnaam en de erelijst terug te kopen (beerschot heeft dit laatst nog gedaan). Verder is het de doelstelling om dit seizoen naar tweede klasse te promoveren en dat wordt gedaan met veel oud (jeugd)spelers zoals Thomas Wils, Jonas Vinck en Yoni Buyens.

Dit verbaast mij een beetje. Zelf vind ik Boussaid beter dan Cerny en Joosten. Eind vorig jaar leek hij zich in de basis te hebben gespeeld en soms besliste hij zelfs wedstrijden. In de voorbereiding even geblesseerd en nu maar gelijk voetballen in de Jupiler league? Volgens mij zou hij zich dit jaar alsnog weer in de basis kunnen knokken. Gezien de tekst heeft hij wel een goede mentaliteit en zal hij daarom wel belangrijk worden voor NAC, maar eigenlijk hoort hij in de subtop eredivisie in de basis.

19 augustus 2019 om 11:52

Besliste hij zelfs wedstrijden? Boussaid heeft geen wedstrijd beslist hoor. Hebben we het wel over dezelfde speler? Boussaid is een groot talent, maar fysiek zwak en nog erg grillig. Zou geen basisplaats hebben gezien de concurrentie. Daarom een goede oplossing voor iedereen.

boussaid heeft nog nooit een wedstrijd beslist

leuke voetbal, veel voetballend vermogen maar is gewoon fysiek nog te licht voor Utrecht en heeft nu o.a. Abass, Joosten en Cerny terecht voor zich

Kan hij mooi bij NAC vlieguren maken

Heeft op mij nooit echt indruk gemaakt in zijn wedstrijden bij Utrecht. Misschien voor NAC wel een leuk spelertje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MaloneMiddenvelder50
H. DoganAanvaller52
N. VenemaAanvaller52
J. BohuiAanvaller41
N. OlijKeeper50
S. van HooijdonkAanvaller44
M. BilateAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

SeizoenClubW
2020/2021 FC Utrecht 2 0 0 0
2020/2021 Jong FC Utrecht 1 0 0 0
2019/2020 NAC Breda 22 0 1 0
2019/2020 FC Utrecht 0 0 0 0
2018/2019 Jong FC Utrecht 3 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United kan Andreas Pereira mogelijk op korte termijn lozen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren