Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stengs leidt Feyenoord met goal en wonderschone assist langs Utrecht

Laatste update:

Feyenoord heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Arne Slot overtuigde niet tegen FC Utrecht, maar trok wel aan het langste eind: 2-1. Calvin Stengs en Igor Paixão zorgden voor de doelpunten, Taylor Booth deed iets terug namens de bezoekers.

Waar Peter Bosz donderdag met een zogeheten bekerkeeper (Joël Drommel) aantreedt tegen FC Twente, moet Slot niets hebben van een aangepaste formatie. De Feyenoord-trainer wijzigde zijn opstelling op één positie ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo: Paixão mocht starten in plaats van Luka Ivanusec.

Ron Jans koos net als Bosz wel voor een andere doelman en geeft in het bekertoernooi de voorkeur aan Matthijs Branderhorst. Verder verscheen de jonge Zidane Iqbal voor het eerst dit seizoen aan de aftrap bij de Domstedelingen.

Voor Feyenoord is het winnen van de beker de snelste weg naar de Coolsingel, zo benadrukte Slot dinsdag nog maar eens tijdens de afsluitende persconferentie. Met die intentie begonnen de Rotterdammers ook aan het duel.

Nadat Othman Boussaid namens Utrecht voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde, was het verder Feyenoord dat de klok sloeg in het eerste bedrijf. Branderhorst wist eerst nog te redden op een inzet van Quinten Timber, maar was niet veel later kansloos op een inzet van Stengs.

De middenvelder annex buitenspeler werd bediend door Timber en rondde beheerst af. Mats Wieffer had vervolgens de 2-0 op zijn hoofd, maar zijn kopbal uit een corner ging rakelings naast. Na een klein half uur spelen zorgde Paixão alsnog voor de 2-0, door op aangeven van Stengs knap af te ronden in de verre hoek.

Utrecht voetbalde prima mee, maar kwam niet tot hele grote kansen. Enigszins verrassend was dan ook de aansluitingstreffer op slag van rust. Het voorbereidende werk kwam van de voet van Souffian El Karouani, waarna Booth van dichtbij kon afronden: 2-1.

In de beginfase van de tweede helft kreeg Feyenoord kansen om het duel vroegtijdig in het slot te gooien, maar onder meer Paixão zag Timber over het hoofd en produceerde zelf een slap rolletje. Slot besloot daarop Santiago Gimenez en Javairô Dilrosun naar de kant te halen voor Ayase Ueda en Yankuba Minteh.

De Japanner was meteen dreigend en schoot de bal via de knie van Nick Viergever snoeihard op de paal. Namens Utrecht was Can Bozdogan het dichtst bij met pogingen van afstand. De bezoekers hadden de geest en zagen Feyenoord vermoeid raken naarmate de tweede helft, maar wisten niet te profiteren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een verval zeg. Na 20 minuten dacht ik dit wordt 8-0. En dan krijg je uiteindelijk dit. Verder niet echt in de problemen.

Ik begin me een beetje zorgen te maken om Ueda, ik zie er geen kwaliteit in en hoe eerder Minteh stopt met minuten krijgen hoe beter.

20 december 2023 om 23:03

Begin ook meer twijfels te krijgen over Ueda. Hij kreeg wel echt hele gare ballen aangespeeld/doorgespeeld. Passing was echt ondermaats.

En Minteh.. tsja.. hij is snel.

20 december 2023 om 23:03

Ik heb meer medelijden met Ueda. Als hij in mag vallen 10-15 minuten speelt hij op de flank, of kakt Feyenoord enorm in met buitenspelers die alleen voor eigen succes gaan.

20 december 2023 om 23:03

Prima overwinning. Letterlijk 1 kans weg gegeven die er ook gelijk in ging.

20 december 2023 om 23:04

Ik verbaas me vooral over het verval van Geertruida, waar is die power en inzet gebleven. Beetje op zitten letten, een hoop gesjok en balletjes terug en bij een paar sprintjes werd hij er gewoon uitgelopen.

20 december 2023 om 23:05

Volgens mij is het gewoon geen spits voor het spel van Slot. Bij Japan legt ie ze er wel in. Hij heeft meer doelpunten voor Japan gemaakt dan voor Feyenoord volgens mij.

20 december 2023 om 23:06

Ja das ook niet zo moeilijk, meer dan 1 😛

20 december 2023 om 23:47

Hij wil te graag, hij is te gretig. Ik geloof dat ie de kwaliteiten heeft. Ik dacht nog, is er een mental coach? Die zou hem toch onder handen moeten nemen? Je merkt aan alles dat ie zo ontzettend graag wilt. Wellicht is de rol van pinchitter toch meer geschikt voor een wat ervarender speler, die zich kan schikken in z'n rol.

21 december 2023 om 03:08

Vind Ueda buiten een goede kopper ook weinig hebben.

Bij Cercle was zijn 1e aanname echt altijd heel goed, maar dat zie ik momenteel nergens meer.

Waarom zit zo'n scheidsrechter in blessuretijd de hele tijd op zn horloge te wijzen om uitiendelijk geen seconde bij te tellen?

Echt, donder dan toch gewoon een end op zeg

Terechte overwinning voor Feyenoord verder, maar met een beetje geluk had het er nog in kunnen zitten ook.

20 december 2023 om 23:02

Die 6 minuten was al erg veel.

20 december 2023 om 23:08

6 minuten was al wat veel (maar heb wissels en alle 200 krampgevallen niet nagerekend)... maar het gaat me er meer om dat hij enkele keren nadrukkelijk op zn horloge zit te wijzen van "ja, ik let erop hoor!" om er uiteindelijk geen drol mee te doen.

Doe dan ook niet alsof, maar goed om te weten dat tijdrekken dus idd gewoon zin heeft en niet tot extra tijd leidt.

20 december 2023 om 23:03

Ja, je vond 6 minuten nog niet genoeg in een wedstrijd zonder VAR checks en met relatief weinig tijdrekken?

20 december 2023 om 23:04

Haha ja dit dus. Schreef er ook al iets over in mijn reactie op het verloop. Trieste aanschouwing als scheids. Een voorbeeldfunctie dat "eventjes" wel een wedstrijd leidt, maar de helft gedurende 90 min slecht en/of fout constateert. Aan beide kanten maakte hij treurige beslissingen, waardoor beide partijen nadelig benadeeld zijn. Vind het maar een triest niveau van leidinggeven aan een wedstrijd.

Maar goed, we hebben er niks meer aan. De wedstrijd is afgelopen.

20 december 2023 om 23:17

Dat viel mij ook op. Ueda ligt in de blessuretijd bijna een minuut op de grond na een overtreding en dan moet je als scheids ook een minuut toevoegen. Maar dat is een beslissing die een gemiddelde scheidsrechter in de Kuip niet durft te nemen, want O wee als er dan nog een goal voor de tegenstander in deze minuut zal vallen. Dan moet je nog een verlenging gaan fluiten waarbij de gehele Kuip tegen je is en dat zorgt voor angst blijkbaar.

Snel vergeten deze pot!

Geluk met de blessuretijd dat er zo ongeveer nog 4 minuten iemand op de grond kon liggen zonder correctie van van boekel…

20 december 2023 om 23:04

Welke pot?

20 december 2023 om 23:07

Alle sinds Lazio thuis.

21 december 2023 om 17:58

Heeft Feijenoord na Lazio nog wedstrijden gespeeld dan?

Bijzonder. Feyenoord spelers rekken tijd, een scheidsrechter die vervolgens op zijn klokje tikt, maar er vervolgens geen extra tijd uithaalt. Blijf me verbazen over hoe scheidsrechters presteren in NL. Anyway, trots op Utrecht. Hebben die Rotterdammers toch even laten zweten de laatste 20 minuten. Hopen dat wij nu eens goed inkopen gaan doen, zodat we de tweede seizoenshelft meer punten gaan pakken dan het eerste...

21 december 2023 om 01:02

Wellicht eens beginnen met een degelijk beleid. Je hebt nota bene het gigantische voordeel met een jong team in de KKD. Azarkan, Branderhorst, Romeny, etc. halen tegen flinke salarissen, maar ze gewoon niet opstellen. Begin eens met wat minder inkopen en spelers aan te trekken met een plan

6 minuten blessuretijd is natuurlijk belachelijk, in een wedstrijd zonder VAR checks, zonder tijdrekken en met relatief weinig wissels (Feyenoord deed een dubbele wissel en gebruikte maar 3 wissels in totaal, Utrecht een driedubbele wissel).

Het maakt nu geen verschil in de uitslag, maar juist dan vind ik dat er wat van gezegd kan worden zonder calimero verwijten

Eerste helft geen vuiltje aan de lucht, maar dan kom je toch zo in de verdrukking ... Op naar de winterstop.

Fijne dagen allemaal !

Blij dat de winterstop er is, want ik snap met de wedstrijd minder van bepaalde keuzes. Had overigens het idee dat Feyenoord dacht dat de winterstop na 45 minuten al inging.

Ivanusec speelt van het weekend eindelijk weer eens een goede pot, dan denk je laat hem over dat dode punt heen komen in deze laatste wedstrijd. Nee, we gaan met Paixao beginnen, de speler met de grootste vormcrisis van het seizoen. Zijn goal daargelaten (prachtige assist van Stengs trouwens) speelde hij weer een ware zaadpot. Zeer zwakke uitleg ook van Slot (we trachten te doseren qua speeltijd).

Dilrosun ook niet gezien, Minteh waardeloze invalbeurt, zou het oprecht niet erg vinden als Newcastle hem terug haalt in januari. Ueda en Santi beiden onzichtbaar, Geertruida waardeloze pot. Timber en Stengs droegen het weer vandaag, al viel Stengs wel heel ver terug in de tweede helft, geen enkele pass kwam meer aan. Wieffer weer sterk.

Oja, eerste kans voor Utrecht ook meteen weer een goal natuurlijk, begint gewoon irritant te worden. Als supporter zijnde ben je meer aan de winterstop toe dan Santi met al zijn gereis.

20 december 2023 om 23:10

Bijna met alles eens, alleen zou Minteh er lekker bijhouden voor de laatste 15 minuten als er ruimte ligt met zn opportunistische spel. Absoluut niet voor de basis. Ueda vond ik ongelukkig deze pot, meer omdat alle steekpassjes op hem te hard waren waardoor die niet kon schieten

21 december 2023 om 01:21

Moet wel zeggen dat Timber in de tweede helft ook erg matig was hoor, evenals de rest van elftal op misschien Hancko na.

21 december 2023 om 06:36

In alles eens man. Hen wel medelijden met Ueda waarbij ik met vlagen echt wel kwaliteit zie. Ik vind hem wel dynamischer dan Santi ook en ik zou hem toch wel eens meer dan een half uurtje pet week willen zien. Op deze manier zul je nooit weten of hij de kwaliteit heeft. Hij krijgt ook echt nooit een fatsoenlijke bal lijkt wel.

Eerste helft ging nog wel…maar de tweede helft was ondermaats!! Gelukkig kan Utrecht er weinig van anders was het minstens verlengen.

Genoten in de 1e helft van 1 speler: Iqbal.

Iedereen heeft het over Stengs in de 1e helft maar die Iqbal is een rasvoetballer, heeft wat weg van Frenkie de Jong, zo makkelijk wegdraaiend.

Daar gaat Utrecht veel plezier aan beleven alleen moet hij wel een echte balafpakker naast hem hebben, Bozdogan is iets te veel hetzelfde type.

21 december 2023 om 07:42

Je mag ook van meerdere spelers tegelijk genieten he

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren