Frenkie de Jong kan nog niet imponeren: ‘Hij wordt wel heel erg gehypet’

Zondag, 18 augustus 2019 om

Frenkie de Jong maakte afgelopen vrijdag zijn officiële debuut voor Barcelona tegen Athletic Club (1-0 verlies). Volgens de analisten van Rondo kon de van Ajax overgekomen middenvelder niet imponeren, mede doordat Athletic Club hem in de persoon van Raúl Garcia korte mandekking gaf.

"Hij heeft wel enorme status hoor: Sergio Busquets en Ivan Rakitic op de bank, maar ook dat de tegenstander één man op hem zet", merkt Jan van Halst op. "Ik vond hem niet zo goed spelen, heel vlak. Misschien heeft dat ermee te maken dat hij denkt: laat ik maar even rustig beginnen. Maar bij Ajax ging-ie wijzen en uitzakken, de back wegsturen. Maar dat heeft-ie nog niet, vrijdagavond in ieder geval niet."

Presentator Jack van Gelder stipt aan dat De Jong weinig aanvallende intentie toonde met het geven van bijvoorbeeld steekpasses. "Maar dat deed hij bij Ajax ook niet zo vaak", reageert Van Halst. "Daar bepaalde hij wel vaak het tempo op het middenveld. Hij bleef vrijdag wel heel vaak met de punt naar achter op het middenveld lopen."

Youri Mulder vindt dat de stemming rond De Jong wel erg positief is. "Frenkie wordt wel heel erg gehypet. Dat kan ook wel een tikje gevaarlijk zijn binnen zo'n ploeg", aldus de voormalig spits van Schalke 04, die zich verbaasde over de tactiek van Barcelona. "Je ziet ook niet tijdens de wedstrijd dat op het moment dat het niet lukt, ze iets anders gaan proberen. Ze blijven verzanden in dat heen-en-weer geschuif."


Poll

Wordt Frenkie de Jong te veel gehypet?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door lorenczapozhogina)

Valverde moet frenkie gewoon een keer per ongeluk op links mid zetten en busquets in Cvm.
Barca hoeft hun formatie niet eens te wijzigen om hem op zijn best te gebruiken.
IN die wedstrijden van ajax in de champions league ging Frenkie best wel vaak vanaf de linker kant naar voren.

Als je op de CVM bij barca speelt is dat niet mogelijk denk ik omdat ze die blok van 3 achterin willen houden als de backs naar voren gaan.
Je kan hem ook gewoon op de CVM houden. Maar dan moet je niet zeuren dat hij te weinig aanvallend speelt.

Ik ben overigens bang dat dit niet gaat gebeuren omdat hij die twee nog geen een keer samen heeft opgesteld. Wel apart je zou toch in de voorbereidingen denken om dan gewoon te expirementeren.
Een nieuwe reden voor mij om valverde eruit te willen. Kan er wel bij. We zullen het gewoon moeten slikken dat hij hier nog een jaar is

18 augustus 2019 om 21:36

Haha per ongeluk ook. Geniaal! Anders zal die incompetente coach het inderdaad niet doen.

De analisten van rondo inclusief waterkneus die neemt niemand serieus.

18 augustus 2019 om 21:15

Wekenlang zijn het juist deze analisten die hem hypen om hem na 1 mindere wedstrijd alweer neer te halen. Moet lekker zijn om betaald te worden om onzin te verkondigen elk weekend.

18 augustus 2019 om 21:20

Volledig mee eens. Ik heb die waterreus nog nooit iets zinnigs over voetbal horen zeggen, wie luisterd er naar die man?

18 augustus 2019 om 21:41

Denk precies hetzelfde over onze Ronald. Ben ook gestopt met luisteren en als hij praat houd ik me vooral bezig met de vorm van zijn hoofd. Dat is aardig vierkant, let er maar eens op! Vind ik echt fascinerender dan hetgene wat hij zegt.

Hij stuurde anders regelmatig Alba diep en liep te wijzen waar andere moesten. Alleen blijft die Valverde gewoon een extreme pannenkoek.

Bilbao deedt haar huiswerk uitstekend. Frenkie blijkt geen wonderkind als je hem kort dekt. Dit is nieuw voor hem, in zowel de eredivisie als de CL werdt ie amper vol gedekt. De goedlachse Arkelaar lacht nu opeens een stuk minder. ook hij moet doorschakelen naar Frenkie versie 2, Als dat niet lukt wordt ie gewoon Rakitić versie 1,en die heeft Barca al.

18 augustus 2019 om 21:23

Overdrijven ... frenkie speelde in de cl vooral tegen real madrid uitstekend. Modric wist niet wat hij zag, geef frenkie wat tijd en binnen een paar maanden zal hij daar ook schitterend spelen zoals bij ajax

18 augustus 2019 om 21:36

@Younes
Ah, dat hij Modric een keertje passeerde wordt natuurlijk nog eindeloos herhaald, maar dat Benzema hem in diezelfde wedstrijd genadeloos afstrafte, met een de facto weggeven goal dankzij Frenkie, daar hoor je de Frenkie fans gek genoeg niet over. Goh? #cognitievedissonatie

18 augustus 2019 om 23:58

Beetje interessant doen door een mooie term te gebruiken, maar vervolgens hetzelfde gedrag vertonen.

“een keertje passeerde”. Was dat zijn enige bijdrage in de wedstrijd?
En ja hij maakt ook dat soort fouten. Jeugdige overmoed. Komt vanzelf goed.

18 augustus 2019 om 21:25

Dat is een verbeter punt voor hem.
Ik hoop dat ie zich daarop weet aan te passen.

18 augustus 2019 om 22:21

Messifan heeft gelijk. Men zal er vanaf heden veel korter op gaan zitten en men zal er ook veel vaker een mannetje op gaan zetten om hem zoveel mogelijk het voetballen te beletten. Exact de reden waarom hij toe was aan een vervolgstap, komt zijn ontwikkeling alleen maar ten goede. En die jongen is gelukkig intelligent (en zelfkritisch) genoeg om ook hierin stappen te gaan maken, maar dat kost logischerwijs (wat) tijd. Komt wel goed.

Die poll bevestigt maar is hoeveel ajacieden hier zitten lol 50-50 hahaha

Dit is weer typisch voetbalanalyse:

Frenkie speelt weergaloos tegen Napoli: "fantastisch, toekomstige topspeler, nu al nummer 2 na Messi"
Frenkie speelt 5 dagen later niet bijzonder tegen Athletic: "overhyped"

Wanneer gaan mensen (die betaald worden om hun mening te geven) eens leren spelers over een langere periode te beoordelen, zeker als ze jong zijn, en dat 1 goede wedstrijd, net zoals 1 slechte wedstrijd, niets zegt. Pas in de winterstop, en eigenlijk pas in Mei kan je iets zinnigs zeggen over Frenkie's rol bij Barca. Tot die tijd is het allemaal populistisch geneuzel in de marge.

18 augustus 2019 om 21:49

Ze analyseren per wedstrijd, dan kun je hooguit erbij zeggen dat hij tegen Napoli geweldig was, maar je moet natuurlijk wel eerlijk blijven en tegen Bilbao was het niet best, maar het lijkt wel of je hier als analist geen kritiek mag leveren.

19 augustus 2019 om 12:39

Nee klopt, mag ook niet. Al geeft frenkie 6 doelpunten cadeau, dan ligt het alsnog aan zn team genoten. Om te kotsen gewoon

19 augustus 2019 om 12:40

Teamgenoten*

Ach straks als Messi, Suarez en Neymar er weer zijn zal het voetballen veel leuker worden voor Frenkie. Eerste wedstrijd speelde ze in een matige opstelling.

Hoewel ik het hem erg hun Lijkt het op het moment elke scheet in de goede richting en hij word opgehemeld.

Waar ik me nu al het hele weekend aan stoor is dat de Nederlandse media over elkaar heen valt met roepen dat Frenkie de Jong zo’n teleurstellend debuut had. Maar nergens lees ik dat dat mede veroorzaakt werd door het werkelijk barslechte spel van een groot aantal van zn medespelers zoals Griezmann, Dembele, Semedo, Sergio Roberto. Nee, alleen Frenkie de Jong was wat teleurstellend. Zéér bekrompen en kortzichtige journalistiek!

19 augustus 2019 om 04:15

Frenkie speelde prima inderdaad. Niet groots maar gewoon goed. De rest speelde ondermaats. Frankie deed keurig zijn werk. Nee hij hoeft niet de eindpass te geven. Nee hij hoeft niet te scoren. De anderen gaven niet thuis. Had nog steeds een geslaagde pass percentage van 93%.

20 augustus 2019 om 05:45

Waarvan 90% 5 meter breed!!

Frenkie is een zeer groot talent en ook een zeer goede speler. Maar als je in een warming up 5x een bal hoog houdt achter elkaar en 3x een bal naar een medespeler schiet, en die warming up wordt als legendarisch beschreven (voetbalzone zelf, om een voorbeeld te noemen) dan wordt je idd zeer erg gehyped.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4899 fans
Stand
Actuele wedstrijden

164 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 5 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Spaanse pers trekt massaal dezelfde conclusies over Frenkie de Jong

Frenkie de Jong komt er na de wedstrijd tussen Granada en Barcelona (2-0) een stuk genadiger van af dan veel van zijn ploeggenoten. De Spaanse media kennen hem niet allemaal een...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren