‘Hoe is het mogelijk dat hij dezelfde fouten maakt als Razvan Marin?’

Donderdag, 15 augustus 2019 om

Henk Spaan gaf Razvan Marin een onvoldoende voor zijn optreden namens Ajax tegen PAOK Saloniki dinsdag in de derde voorronde van de Champions League en de columnist van Het Parool is ook kritisch op de inbreng van Noussair Mazraoui. Spaan kijkt sowieso met gemengde gevoelens naar het middenveld van Ajax.

“Wat ik raar vind: hoe is het mogelijk dat Mazraoui precies dezelfde fouten maakt als de gewisselde Marin?”, vraagt Spaan zich af in zijn bijdrage van donderdag. “Ze zullen Nous toch wel hebben verteld dat hij vooral verdedigend goed uit zijn doppen moest kijken? Corners en vrije trappen voor Ajax zijn nu de gevaarlijkste momenten, om­dat iedereen de afvallende bal, krijg het woord ­nauwelijks uit mijn mond, aanvalt, maar niet efficiënt, waardoor er vijf tegenstanders op André Onana afhollen.”

Marin werd halverwege de thuiswedstrijd tegen PAOK afgelost door Sergino Dest, waardoor de als rechtsback begonnen Mazraoui de plaats aan de rechterkant van het middenveld van Ajax innam. Marin, voor 12,5 miljoen euro overgenomen van Standard Luik, kan in de optiek van Spaan niet samenspelen met Daley Blind, die in het duel met PAOK aan de linkerkant van het middenveld van Ajax startte.

Spaan komt ook met adviezen op transfergebied. “Ik wil graag meedenken: Thiago Mendes van Lille OSC is een goeie. O shit, net verkocht aan Olympique Lyon. Die scouten kennelijk wel in Frankrijk.” Spaan denkt dat de beste jonge verdedigende middenvelder van dit moment in Engeland rondloopt. ”Wilfred Ndidi van Leicester ­City. Verdient te veel, schijnt. Ik beloof goed op te letten, want er móet iets gebeuren op dat middenveld.”


Poll

Waar zie jij Noussair Mazraoui het liefst spelen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door pinko)

Uh Spaan, wat denk je van Kante?

Makkelijk om artikelen te schrijven en de wijze vent uit te hangen en voorbeelden te noemen die onhaalbaar zijn

15 augustus 2019 om 15:57

Of Casemiro. Allemaal even haalbaar.

15 augustus 2019 om 16:04

Verbaas me vooral dat het zo hip is om Marin & co af te schrijven na 1,5 matige pot.

15 augustus 2019 om 16:13

Je kunt na 1,5 pot wel zien wat de kwaliteiten van iemand zijn. Ik kan die bij Marin nog niet echt ontdekken maar ik hoop dat ik er dik naast zit

15 augustus 2019 om 16:23

Weet niet of Marin het wel gaat redden. Vind vooral zijn handelingsvermogen te laag liggen. Zijn aannames zijn ook drama. Dit zijn wel dingen die je moet beschikken op een positie waar je het spel moet maken! Kortom, ik moet het nog zien met hem. Hopelijk is het spanning ofzo en komt het nog goed.

15 augustus 2019 om 17:33

Casemiro is geen wereldtop. Kanté op eenzame hoogte

15 augustus 2019 om 17:51

Kwaliteiten Marin, uitstekende traptechniek, fel ondanks zijn kleine postuur, dynamisch, goede sliding. Minpunt te lage handelingssnelheid en te weinig fysieke kracht. Zodra die handelingssnelheid omhoog gaat , ga je de andere kwaliteiten meer zien. Fysiek is trainbaar maar duurt wat langer. Echter vergeet Spaan in al zijn wijsheid dat Daley net zo dramatisch was. Laat Martinez maar eens 5 wedstrijden die plek invullen. Denk dat de balans heel snel gevonden wordt dan.

15 augustus 2019 om 20:30

Zo is het. Vorig jaar stond Donny er ook vaak naast aan het begin van het seizoen. Spelers moeten wel een kans krijgen zich aan te passen, het is geen FIFA.

15 augustus 2019 om 16:15

Ja, hij is geen technisch directeur. Hij neemt echter wel hetzelfde waar als dat ik doe, voor de Jong en Schone (die in mijn ogen ernstig onderschat werd) zijn geen adequate vervangers in huis.

15 augustus 2019 om 20:00

Echt he, komt 'ie met Mendes die voor bijna 2x zoveel als Marin heeft gekost en Ndidi die misschien wel het 4 of 5 voudige moet kosten.

Tsja, als het zo simpel was dat alleen een instructie voldoende was om dit probleem op te lossen, hadden we geen probleem.

15 augustus 2019 om 16:01

Precies en niet te vergeten dat Mazraoui vooral een aanvallende middenvelder is. Dus zijn drive naar voren is meer dan logisch.

15 augustus 2019 om 16:29

Gaat het misschien dagen dat elke middenvelder zal verzuipen zolang Donny van de Beek vrolijk naast de spits gaat lopen en de problemen die hij veroorzaakt door anderen laat oplossen? Tegen al die gaten die Donny op het middenveld achterlaat valt niet tegen te voetballen. En altijd anderen maar de schuld geven. Het is net zoals Wijnaldum de schuld kreeg van een niet functionerend Oranje middenveld met de twee opa's Strootman en Sneijder die door elk middenveld er volledig uit werden gelopen. Daar viel niet tegen op te werken maar 3 jaar lang moesten deze twee totaal ondynamische spelers worden opgesteld in Oranje met alle kwalijke gevolgen van dien. Maar het grote probleem op dit moment bij Ajax is Donny van de Beek en daarna Daley Blind als middenvelder. Donny is alleen bezig met zn eigen goaltje maken want dan denkt ie dat hij kan zeggen dat ie goed heeft gespeeld maar tegelijkertijd verzaakt hij volledig op het middenveld waardoor zn collegas in de problemen komen. Maar Spaan is een soort peetvader van Donny (en van Veltman en Blind) dus dit zal hij nooit benoemen. Onbetrouwbare man. Bah.

15 augustus 2019 om 16:33

Donny van de Beeks positie wordt weer bedreigd op het middenveld dus elke middenvelder wordt door de persvriendjes van het management van Donny een kop kleiner gemaakt. Precies zoals het ging met Neres destijds. Neres was een bedreiging dus werden hij en Eric ten Hag gefilleerd door Valentijn Driessen totdat Ten Hag eieren voor zijn geld koos en Neres op de bank zette en Van de Beek in de basis. Herkenbaar dit.

15 augustus 2019 om 18:29

Als jij niet snapt dat EtH in eerste instantie probeert hetzelfde spel te spelen als vorig seizoen ben je het grootste uilslkuiken van de klas. Donny vdb zal ongetwijfeld de opdracht hebben gekregen om te spelen zoals vorig seizoen, wat succesvol was. In het EL seizoen onder Bosz schreeuwden wij allemaal om Donny vdB op de plek van Schone dus als verdedigende middenvelder. Hij vulde dat toen prima in. EtH zal dus hier vast nog wel wat meer zekerheid inbrengen voor zijn functioneren. Omdat het nog even puzzelen is. Veel te makkelijk om hier min of meer Van de Beek de schuld van te geven. Het mooiste vond ik de opmerking van EtH die juist niet speciaal het middenveld het probleem vond maar meer keek naar de aansluiting van de verdediging. Als die korter op de middenvelders durft te verdedigen , krijg je al een heel ander beeld. En dat is natuurlijk wat Blind en De Ligt vorijg jaar veel meer deden.
Ik lees nu verder en zie dat er gelukkig meer mensen zo over denken.

15 augustus 2019 om 18:44

Tja wat voor analyse je er ook op los laat....beide speelde dramatisch slecht

Kunnen misschien ook ene Frenkie de Jong proberen te halen. Schijnt wel goed bezig te zijn bij Barcelona of zijn back up Busquets?

Ja Mazraoui is al sinds december bezig aan zijn winterslaap en Marin speelt nog niet zo goed, al is hij er ook pas net, maar we kunnen ook niet alles pp hen schuiven. Vanuit achter mag er ook wel beter gestuurd worden.

15 augustus 2019 om 16:22

Goed bezig in 2 oefenpotjes , het echte werk is nog niet begonnen.

Nous is in mijn ogen gewoon heel matig op het middenveld; te traag in handelen, kan slechts 1 kant op draaien, balverlies, geen (steek)pass, staat vaak te diep, komt te kort op die plek. Gewoon rechtsback opstellen, waar Dest al aardig in zn nek hijgt...

15 augustus 2019 om 16:07

En precies om die reden zie ik Nous ook vrij snel afhaken bij dit Ajax. Veltman kan beter verdedigen en met Dest is er een jonge aanvallende back waarmee hij kan afwisselen. Voor het middenveld komt hij gewoon te kort en deed hij het (nog) slechter dan Marin. Daarnaast vind ik Blind op links ook niets. Die moet gewoon lekker net voor het centrale duo staan. Met Marin en Donny heb je dan 2 middenvelders die daar links en rechts van kunnen staan. Beetje een Liverpool stijl, waar Henderson de rust bewaard en de overige 2 kunnen knallen.

15 augustus 2019 om 17:13

Helemaal. Ik zie Dest Nous sowieso voorbij gaan. En Blind voor de verdediging is ook btr, maar dan wel met een inschuivende CV graag. Dat miste ik tegen Emmen en eergister tegen Paok.

Mazraoui op rechtsback was een geweldige vondst, maar op het middenveld is het positioneel gewoon een ramp. Hij heeft misschien wel de techniek en het loopvermogen voor die positie, maar niet het overzicht of de visie. Je merkt dat hij daar veel meer onder druk komt en niet kan omgaan met de beperkte ruimte en dat heeft ie wel op de backpositie. Ik hoop dat Eiting snel weer fit is en Marin snel z'n draai vindt.

15 augustus 2019 om 16:06

Een geweldige vondst? Was juist de zwakste plek van het elftal de rechtsback positie.

15 augustus 2019 om 16:10

In balbezit hadden we juist een extra middenvelder, heeft ie snelheid om de meeste buitenspelers de baas te kunnen en hield ie het goed breed. Dat kon ook gewoon met De Ligt naast m

15 augustus 2019 om 18:43

Ja en was de tegenstander in de aanval dan werd ie er finaal uitgelopen. Verdedigen kan ie ook niet. Ben nooit een fan van hem geweest. Zelfs kristensen heeft betere voorzetten dan nous. Dan nog liever Veltman daar. En dat is al middelmaat

Wissel gewoon Blind met Martinez om. Dan heb je veel meer loopvermogen op het middenveld en heb je er iemand staan die veel agressiever op de tweede bal is.

Wat betreft de counters uit corners en vrije trappen, misschien moeten gewoon niet met 8 man in en rond de vijandelijke 16 staan bij dat soort momenten. Dat is bijna kamikaze en iedere counter sta je in een man-minder-situatie.

15 augustus 2019 om 17:00

Precies dit dus. Mocht Martinez nog een paar keer flink doorhalen dan voorkom je waarschijnlijk gelijk wat pingels door hem op de nummer 6 te positioneren.

15 augustus 2019 om 17:04

Ik vertrouw Martinez wel dat hij niet te veel pingels veroorzaakt hoor. Het is een hele slimme en rustige speler, maar dan gewoon met extreem veel pit. Als je ziet hoe hij alles voetballend oplost en altijd het overzicht bewaart, getuigt dat van goede positionele bewustwording en zal hij misschien niet zo snel een lompe tackle in de 16 inzetten.

Daarnaast zijn zijn tackles sowieso al messcherp. Hij kreeg afgelopen dinsdag zelfs geel voor een tackle op de bal.

15 augustus 2019 om 17:57

Ajaxxlove

Lijkt een goede oplossing inderdaad, want Martinez is ook gewoon verrassend goed aan de bal. Blind kan dan zorgen dat de defensie niet te ver achteruitloopt en het van achter uit organiseren, dat is toch een stuk handiger dan als je met je rug naar die verdediging staat.
Alvarez dan naast Blind zetten, voor het fysieke, net als in de combinatie met de Ligt vorig jaar.

16 augustus 2019 om 09:31

Precies. Gewoon een keer proberen zaterdag zou geen kwaad kunnen. Martinez speelt echt alles vooruit en heeft echt een strakke pass en goede controle. Als Alvarez eenmaal heeft kunnen wennen kan je die voor het fysieke deel naast Blind zetten en je hebt een verdedigend blok wat gewoon heel stabiel is.

Edit: Daarnaast hoeft Blind ook niet meer zoveel te lopen. Als VM heb je heel veel gaten dicht te lopen en moet je je constant aanbieden. Ik denk dat Blind daar toch een beetje te traag voor wordt (hij is geen Busquets die alles 20 seconden van tevoren al ziet). Martinez heeft daar iets meer power voor.

“wat ik raar vind: hoe is het mogelijk dat Mazraoui precies dezelfde fouten maakt als de gewisselde Marin?”, vraagt Spaan zich af in zijn bijdrage van donderdag.

Het antwoord is heel simpel: Omdat hij met de zelfde problemen te maken kreeg als Marin. Zolang de verdedigers met de kont tegen het eigen strafschop gebied blijven hangen, worden de gaten tussen de linies zo groot dat geen enkele middenvelder die zal kunnen belopen, ongeacht wie je daar neer zet. Dus zal Ten Hag, als hij dit probleem niet met de Zuid-Amerikanen kan oplossen, worden verplicht het duo Schuurs/blind weer achterin te posteren dat wel met ruimte in de rug kan en durft te spelen.

Het is nogal vreemd geformuleerd dus ik kan niet helemaal uitvogelen of zijn mening over Ndidi gevraagd werd, of dat hij zelf Ndidi suggereerde als optie voor Ajax. Een Ndidi is natuurlijk onhaalbaar voor Ajax. Hebben zelf iets van 20 miljoen aan Genk betaald en is er ondertussen al 50 of zo waard.

Wat Marin betreft, geef hem tijd. Bij Standard Luik was het echt een goede speler. Zet een goede verdedigende middenvelder achter/naast hem en geef hem wat vrijheid zoals vdBeek en je hebt een zeer sterk middenveld.

Het probleem heet eigenlijk Donny vd beek! Donny staat constant te diep en schakelt niet mee om en dat komt omdat hij zo gewend was en verwent was frenky en lasse in zn rug! Ik zou de jongens even apart zetten wat beelden van vorig jaar hoe frenky en lasse stonden en dat marin nous en daily op het hart drukken en als dat niet gaat dan moet Donny echt minder diep gaan staan... die 4 die op onana afstormden als dit tegen juve of Liverpool of leverkussen gebeurt is het een goal!

Lekkere suggesties van Spaan. Geen 1 van zijn suggesties is haalbaar hahaha Heb je echt veel aan die Spaan!

15 augustus 2019 om 17:12

Inderdaad, een speler die net verkocht is voor 22 miljoen euro plus 5 miljoen aan variablen. Verder het grootste talent van Leicester halen. Success ermee.

Waarom koopt Ajax de Roon niet? Nederlandse speler, goed in de verdediging.

15 augustus 2019 om 17:54

Niet eens zo'n gek idee..

15 augustus 2019 om 18:53

En waarom zou de Roon terug gaan naar Nederland? Speelt gewoon CL met Atalanta.

Dat is de keerzijde als je zoveel geld hebt. Ik ben absoluut geen ajax supporter, maar na vorig seizoen hoopte ik stiekem erop dat zij effe het geld echt gingrn laten rollen. Spelers in categorie 20-25mio gaan vissen. Aan mendes dacht ik ook. Maar ook zo'n fekir. Nu blijft ajax toch gokken en er zullen echt wel spelers met winst ertussen zitten. Maar kom op....neem die afslag een keer. Of om helemaal te laten zien dat je ambities hebt: 40mio overmaken naar eindhoven voor bergwijn. Goed voor nl voebal toch!

15 augustus 2019 om 16:36

Huh ben jij geen Ajax supporter?

On: Volgens mij laat Ajax prima het geld rollen maar zijn ze daarnaast ook verstandig genoeg om niet in het wilde weg met geld te smijten. Ze investeren niet alleen veel qua transfersommen maar ook in contractverlengingen.

15 augustus 2019 om 17:01

Waarschijnlijk willen ze nog even kijken hoe het gaat, voordat ze naar een durdere categorie spelers gaan kijken.

Ten Hag moet het middenveld anders invullen. Rest is Abc’tje. Onana op doel, defensie Veltman/mazraoui, Schuurs of goede RCV halen, Blind en Tagfiaglico, blok van Alvarez en Martinez daarvoor, van de Beek aanvallende middenvelder en de voorhoede als tegen Paok thuis. Zo moeilijk is het niet. Cruciaal is dat je op het middenveld niet wordt overlopen en met de twee Zuid Amerikanen zowel voetballend vermogen in huis hebt, en die het geweld niet schuwen. Ook veel meer snelheid dan met Blind. Die laatste kan best redelijk voetballen, maar komt op het middenveld zwaar te kort. Hij is een redelijke allrounder die als LCV het beste functioneert. Maar dan wel met een paar snelle jongens om zich heen. Om te eindigen met wat Spaan constateert: het middenveld met Blind, Marin/mazraoui kan echt niet. Dat is nu wel bewezen. Trouwens, die Marin is toch maar een gewone huis-, tuin- en keukenvoetballer. Kan Ajax echt geen betere spelers scouten???

15 augustus 2019 om 16:43

Dan speel je met 6 verdedigers waarvan er 2 als cvm kunnen fungeren. De gaten worden naar mijn idee alleen maar groter dan op het middenveld. Ik zou met een echte 6 gaan spelen. Marin (of een ander aan te kopen speler) als verbindingsspeler en donny wat dieper. Hoe diep Blind (en zelfs martinez) stonden tegen Paok kan echt niet.

15 augustus 2019 om 16:45

Natuurlijk kan Ajax wel betere spelers scouten. Zoals Tagliafico, Martinez, Tadic, Neres, Onana etc. Maar niet elke gescoutte speler kan een voltreffer zijn. Overigens is het nog maar de vraag of Marin een 'huis, tuin en keukenvoetballer is'. Iets meer tijd geven.

15 augustus 2019 om 21:36

Er zijn te veel voorbeelden van gehaalde spelers waarvan vooraf al kon worden gesteld dat die nooit en te nimmer het beoogde niveau van Ajax kunnen of konden halen. Ik geef je nog even drie namen van net gehaalde spelers die nooit en te nimmer een vaste plaats in het eerste elftal zullen halen: Pierie, Scherpen en Promes. Ik gok op minimaal twee goed;-))).

15 augustus 2019 om 17:06

@pinko

"ten Hag moet het middenveld anders invullen. Rest is Abcã£â£ã¢â¢ã£â¢ã¢â‚¬å¡ã¢â¬ã£â¢ã¢â‚¬å¾ã¢â¢tje. Onana op doel, defensie Veltman/mazraoui, Schuurs of goede RCV halen, Blind en Tagfiaglico, blok van Alvarez en Martinez daarvoor, van de Beek aanvallende middenvelder en de voorhoede als tegen Paok thuis. Zo moeilijk is het niet. Cruciaal is dat je op het middenveld niet wordt overlopen en met de twee Zuid Amerikanen zowel voetballend vermogen in huis hebt, en die het geweld niet schuwen. Ook veel meer snelheid dan met Blind. Die laatste kan best redelijk voetballen, maar komt op het middenveld zwaar te kort. Hij is een redelijke allrounder die als LCV het beste functioneert. Maar dan wel met een paar snelle jongens om zich heen. Om te eindigen met wat Spaan constateert: het middenveld met Blind, Marin/mazraoui kan echt niet. Dat is nu wel bewezen. Trouwens, die Marin is toch maar een gewone huis-, tuin- en keukenvoetballer. Kan Ajax echt geen betere spelers scouten??? "

Jouw visie lost geen probleem op, maar creeert juist nieuwe. Alleen een dwaas zou een systeem waar twee jaar op is geoefend en veel arbeid in is gestoken, rucksichtsloos overboord gooien terwijl het seizoen al is begonnen. En Ten Hag is geen dwaas. Als je een probleem wilt oplossen, moet je de oorzaak wegnemen en de oorzaak ligt niet op het middenveld maar in de verdediging. Die blijft te veel achterin hangen waardoor de ruimten zo groot worden dat ze niet meer te belopen zijn. Als je dat probleem niet aanpakt, gaat geen enkel middenveld functioneren ongeacht wie je daar neerzet. Je gaat natuurlijk ook niet de heleboel overhoop gooien waardoor de automatismen wegvallen, dat zou zelfs een amateurtrainer wel uit zijn hoofd laten en doen alleen managers uit computerspelletjes. Dat een middenveld met Blind, Mazraoui/marin niet zou kunnen, is helemaal niet bewezen, maar het toppunt van opportunisme. Als de linies goed op elkaar aansluiten, het team compact staat, kan dat prima en heb je helemaal geen snelheid nodig. Snelheid is op het middenveld alleen noodzakelijk om fouten te corrigeren, die fouten kunt je echter prima voorkomen door compact te staan. Je moet wel kinderlijk naief zijn om in de veronderstelling te zijn dat je een speler als Frenkie de Jong zomaar even kunt vervangen en je zijn wegvallen niet terug ziet in het spel. Dat het niet loopt, heeft duidelijke oorzaken en zijn verklaarbare redenen voor. Het probleem oplossen zonder kapitaal te vernietigen en dure aankopen bij het grof vuil te zetten, kost gewoon tijd. Dat was bij Bosz zo, dat was bij het eerste half jaar onder Ten Hag zo en dat zal nu weer zo zijn. Het zegt alles dat je nog een RCV wil halen terwijl Ajax er al drie onder contract heeft. Je doet net of je het hebt uitgevonden, maar geeft er duidelijk blijk van dat je er helemaal niets van snapt. Wat Ajax nodig heeft na het vertrek van De Jong en De Ligt is tijd om de juiste afstemming te vinden en wat Ajax absoluut niet nodig heeft is de botte bijl die jij hanteert. Het is iedere keer hetzelfde als het even niet loopt bij Ajax, dan komen de opportunisten uit hun winterslaap en willen alles dat zorgvuldig en met beleid is opgebouwd, weer net zo hard afbreken. Sommige zaken veranderen nooit.

15 augustus 2019 om 21:32

Wat ben ik een domoor dat ik dat niet door had. Gelukkig zijn er op dit forum superieure analytici, die eventjes haarfijn aan mij - en Ten Hag! - uitleggen wat er moet gebeuren. Ik zou, als ik jou was, je naam veranderen van Scepticus in Ikweetallesbeter;-)). In al mijn nederigheid probeer ik het nog maar eens uit te leggen: andere spelers vergen vaak een ander systeem. Duidelijk? Maar jij mag je in je geliefde systeem keer op keer laten overlopen. Nu met een domoor en blinde op het middenveld;-))))

Mazraoui hoort eigenlijk 2e keus te zijn voor de rechtsbackpositie. Mazraoui op het middenveld is ontiegelijk dom. Ik zou eerder Noa lang of Ekkelenkamp op het middenveld plaatsen. Ajax heeft denk ik 60 miljoen euro weggegooid ( Bande, Marin, Magallan, Promes, Labyad, etc).

15 augustus 2019 om 16:53

Elke speler die je haalt blijft een gok. Met een Bande hebben ze natuurlijk pech met zijn blessure. Promes is gehaald als vervanger van Neres of Ziyech. Als zij blijven kun je je afvragen of hij overbodig is. Je hebt in ieder geval een ervaren en dure vervanger. Voor de trainer is het mooi, voor de interland carrière van Promes en de jeugd van Ajax is het een slechte ontwikkeling.

15 augustus 2019 om 21:39

Hoe is het eigenlijk met de wat vergeten Bande? Zal hij weer 100% fit worden? In zijn eerste optredens voor zijn zware blessure viel hij niet me niet mee.

15 augustus 2019 om 16:54

Heb je vorig seizoen met je rug naar de tv gezeten of zo met je Mazraoui is tweede keus , Ajax gaat straks vorm krijgen al die negatieve reacties en dat na een slechte wedstrijd nu is v/d Beek weer degene die de schuld krijgt en dan weer Blind , ik hoor niemand dat misschien Paok wel niet zo slecht was als de mensen dachten Marin kan er ook al niets van en iedereen papegaait elkaar na en nou weer de Spaan die nooit wat serieus te melden heeft , geef dit team even de tijd het kost gewoon even om alle nieuwe spelers in te passen en plus dat je de Ligt en de Jong kwijt bent , maar gelijk deugt er weer niet meer van Ajax de waan van de dag regeert weer lekker hoor .

15 augustus 2019 om 17:52

Paok was wel echt een moeilijke tegenstander ja, maar tegen Vitesse was het ook niet best hoor.

15 augustus 2019 om 21:40

Hier mag je Pierie en Scherpen ook aan toevoegen....

Vooraf was iedereen zo te spreken over Marin, en had Ajax nog steeds het beste middenveld van Nederland. Ze hebben inmiddels 5 wedstrijden gespeeld en er is al bijna paniek bij een aantal mensen. Hoe snel kan het gaan.
Los daarvan was het wel schrikken welke ruimtes er af en toe waren. Het is dat Emmen kwaliteit te kort kwam, maar zelfs die hadden een aantal keren de mogelijkheid er heel gevaarlijk uit te komen. Ik vraag me echt af of een de Ligt en de Jong zo belangrijk waren of dat de rest nog de echte vorm moet krijgen.

15 augustus 2019 om 17:50

@janssen

Er is natuurlijk wel meer veranderd dan de Ligt en Frenkie. Je had vorig jaar een blok in de as van 4 spelers, met de Ligt en Blind op CV en Schone en Frenkie als controleurs daarvoor. Van die 4 zijn er 3 weg, en speelt er 1 op een andere positie. Nogal logisch dat het wat nieuwe afstemming vereist.
Ik vond de bezetting op die controleursposities trouwens vorig jaar al niet goed in de breedte. Schone en Frenkie hebben bijna alles gespeeld, maar wie hadden we verder nog daar? Blind of v/d Beek hebben er toen ook wel eens een wedstrijdje gespeeld, maar die hadden eigenlijk een andere plek. Eiting was vorig jaar ook al geblesseerd. Verder is het jeugd, Gravenberch en Ekkelenkamp.
Ik zou er dus wel graag een goeie 6 bij zien. Die Martinez doet het geweldig, dus die kan wat mij betreft blijven staan, Blind kan ook blijven staan, Alvarez komt straks op Rcv. Dan moet je dus nog een goede rechtsbenige 6 hebben, die met Marin kan concurreren. Marin kan dan ook voor de positie van Donny concurreren, waar hij misschien wel beter tot zijn recht komt

Ah de typische begin van het seizoen opportunisme gaat lekker weer los. Kan niet wachten totdat de meningen weer bijgesteld worden.

Ik vrees met zeer grote vrezen dat 'nous' zichzelf, óf iemand in zijn directe omgeving hem heeft wijsgemaakt dat hij ook écht kan voetballen.
Ik weet dat je dit eigenlijk niet mag zeggen, maar ik vrees ook zo maar eens dat dit de zoveelste Marokkaanse voetballer wordt waar geen land mee te bezeilen gaat zijn.

Ik mis bij de poll de optie: voorlopig op de bank. Daar zou ik op hebben gestemd. Op het middenveld zorgt hij voor chaos en als RB verdedigt hij niet genoeg mee.

Een vieze sneer van Spaan door te zeggen dat ze in Frankrijk wel scouten oftewel bedoeld hij hiermee dus dat Ajax alles maar lukraak koopt. Marin is er nog maar net en zal vast moeten wennen aan het spel. Verder moet je een spelsysteem zowat omgooien gezien het vertrek van De Jong. Andere spelers moeten dit anders gaan invullen en dat heeft tijd nodig. Vd Beek zal iets compacter moeten gaan spelen. Nous liever niet op het middenveld. Blind heeft een loper naast zich nodig op het middenveld en anders wisselen met Alvarez of Martinez. Jammer dat Eiting geblesseerd is want die had ook een kans verdiend.

Nou hoe is het mogelijk dat het lijkt alsof ik weer naar een Ajax zit te kijken van 3 jaar terug waarbij je altijd het idee hebt dat het net niet lukt ??

Ik zie ook wel graag een 6 er bij komen maar zou niet weten waarom die jong zou moeten zijn. Die Nzonzi van AS Roma gaat nu naar Galatasaray, verdient daar 3 miljoen per jaar, en ze kunnen hem na een jaar kopen voor 15 miljoen. Dat kan Ajax allemaal ook wel betalen, en die Nzonzi vind ik echt een goede voetballer, heel geschikt voor het spel van Ajax ook. Was een mooie geweest, maar zo kan je er vast nog wel een paar bedenken. Diawara had ik ook een goeie gevonden, die is al van Napoli naar Roma gegaan.

Dat is niet zo moeilijk, beide zijn waarschijnlijk met de verkeerde opdracht het veld ingestuurd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren